22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
#22040 Mert alapból nincs. Ha van ilyen tulajdonságod, akkor kihúzhatod az 1-8 gyorsgombokra és azon lesz amelyiken akarod. -
#22039 De nem jelzi a billentyűkiosztásnál. -
RAMyMamy #22038 amelyikre beállítod -
#22037 Melyik gombbal lehet dobni gránátot? ME3 -
bendáj17 #22036 Ha jól láttam a második fellegvár küldetés után jelenik meg az e-mail a privát terminálon. -
#22035 Szerintem elős pár küldi után egyből aktív ahogy álltalában a DLC-küldik és főküldiig aktív. Sőt talán utána is. (Ne kérdezzétek, hogy a főszál befejezése után miért lehet visszatérni a hajóra....) -
#22034 Ha a küldi sorozatot letoltad akkor vissza térhetsz.
Mert két részre van osztva: a küldetéssorozat és a bulizós, beszélgetős, kaszinós rész (tehát minden egyéb) -
Madi92 #22033 Amúgy ez a DLC mikor aktiválódik a játékban? Nem akarom addig elkezdeni ezt a DLC-t míg nem magyar, de azért addig is játszogatnék. -
#22032 Hát ha minden igaz lesznek ilyen beszélgetős jelnetek a kecóban, onnan elvileg vissza kell tudnod menni a Normaniára, de nem biztos! -
6600GT #22031 Sziasztok!
az lenne a kérdésem,hogy a Citadella Dlc küldetéseit csinálom,nos nem lehetne félbeszakítani és vissztérni a normandára? -
#22030 Szerintem akkor baszhatod :D Ez nem a való világ, itt nem lehet több lyukra játszani :) -
VampireKain #22029 Hello volna egy kérdésem..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én egy férfi Shepard-el játszom, és van az a pillanat mikor Jack meghív a purgatóriumba, és ott megállapodtunk hogy folytatjuk a viszonyunkat.., nade ha én mégis inkább Liara-val akarom a románcot szorosabbra fűzni, akkor ez lehetséges még?? mert nekem nekem azt mondja most Liara, hogy halotta h újra összejöttem Jack-el, és nincs ideje játszadozni...
hm? :D -
Marinecorps #22028 http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20080727175830/masseffect/images/c/c4/Spacemonkey.jpg -
Evoluti0N #22027 Szerintem meg
-
Marinecorps #22026 És 50 ezer év múlva a következő ciklusban egy Yahg-al kell majd legyűrni a kaszásokat :D -
#22025 Ezt magyarázom, hogy ha az össze endinget figyelembe akarjuk venni, akkor nem tudom hogy marad-e valaki... Szerintem úgy tervezték, hogy ennek a szériának ennyi. Nem is akarnak vele már mit csinálni. Előzmény még belefér :) -
#22024 De akkor mindenki meghal nem éli túl senki a 3. részt :D -
Negritis #22023 jep SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!lődd fejbe a kissrácot és voilá :D -
#22022 Szerintem a legrosszabb kivitelben mindenki meghal a Normadyn. Tehát azzal a szállal már nem lehet mit kezdeni... -
#22021 Joker kapna új lábat, N7 kiképzést és lehetne vele gyakni. Számomra nem lenne túl hiteles. :D -
#22020 Joker -
#22019 A több lehetséges ending miatt nem hiszem hogy lehetséges lenne egy összeszedett folytatás.. Olyat el tudok képzelni, hogy más karakter bőrébe bújunk, aki mindenképpen túléli az első 3 részt. -
Coolfire #22018 Nem tudom hol járok a játékban-kerültem minden leírást-,most van 4200 pontom.:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A főküldi a geth hajó kipucolása.De még az Omega és a Leviathan nincs kész. -
Negritis #22017 én örülnék egy új sztorinak, SŐT legyen választható a fajom is ingame
jó volt ez a Shep saga, sőt a legjobb élményem több játékon át
DE le lett zárva, és maradjon is így -
#22016 Ezt a főoldalon írtam egyik cikkhez:
Simán tudnák folytatni is. Pl. Sephi felébred Citadellán egy szupertitkos kórházban és kiderül, hogy az egészet csak álmodta! :D (Dallas ending)
De viccen kívül, le is tölthették a tudatát egy mátrixba és pl. egy geth testben vissza tudják hozni (akár egy prime-ba), aztán később felkutatjuk a technológiát, amivel biológiai testet lehet klónozni (vannak sejtminták, ha mást nem a cerberusnál, amikor feltámasztották) és visszatöltik utána a tudatát a "saját" testébe. Sephi eleve félig cyborg volt már a második részben is végig. Ennyi, de ennél egyszerűbben is meg lehet oldani egy ilyesféle szupertechnológiákkal telitömött jövőben. Pl. akár Leviathanok is visszahozhatnak minket hálából, most hogy elintéztük a saját maguk által kreált fenyegetésüket 1xésmindenkorra. -
Negritis #22015 Batman Arkham széria a tökéletes ellenpélda
a fedezék használatot lehetett volna kicsit újítani, de pl elég lett volna a fegyverhasználat bugját kijavítani és akkor nem kell lőszerrel és hasonlókkal bohóckodni, nekem az kifejetten tetszen az 1ben.
de a 2-3al a legnagyobb gondom tényleg az hogy egy erős RPG - enyhe TPSből lett egy minimális RPG full TPS, és nem csak játékmenetileg hanem történetileg is sajnos
bár a 3 hangulata tényleg epic a "vég" hangulata miatt -
bendáj17 #22014 Végig toltam a Fellegvár dlc nélkül olyan 45 óra lett, a létezhető összes mellékküldetést teljesítettem, össze is jött a 9000 pont készültség. :) Fenomenális egy game, várom a teljes magyarítást és akkor újra játszom. -
Coolfire #22013 Köszi,akkor megnyugodtam.:) -
Marinecorps #22012 Bocs a félregépelésért, de nincs szerkeszt gomb. -
Marinecorps #22011 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azok a küldetések lezárulnak a fellegcár megtámadása után. A fellegvárat a tuchankai küldetés teljesite után támadják meg, ezért Tuchanka előtt kell azokat befejezni. Nem akkora gond különben. -
Coolfire #22010 Valami gubanc van,vagy én vagyok hülye..:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Taliznom kellett volna Mirandával és egy csomó mellékküldit leadni,valamint Thane-t is meg kellett volna látogatni,csak "fordítva" mentem.Mivel fent van a Leviathan is,kiadta a másik dokkot(labort).Oda mentem,letámadták pont a fellegvárat.Megcsináltam,újra-már "rendesen" bedokkoltam,és sehol senki.Mondjuk Ashleynek is tanács kellett volna,de már a legénység tagja.Szóval megkavartam szerintem. -
HunGripen #22009 Természetesen nézőpont kérdése, a kettő történetével sem volt semmi baj. Talán nekem az 1 azért tetszett jobban, mert sokkal jobban az ismeretlenbe vezette a játékost és változatos-fordulatos történetszálat mutatott be(összeesküvés, ősi legenda, nyomozás stb.) -
HunGripen #22008 Hát nem tudom. Nekem az egyben a játékmenet elég "darabosnak" tűnt néha. Értem ez alatt, hogy nem volt annyira kifinomult a fedezékhasználat és még a lövöldözés sem, mint a többi epizódban. Szóval nem a rendszerrel volt bajom, hanem a megvalósítással.
De értem, hogy mire gondolsz. Igazából biztos meg lehetett volna úgyis oldani, hogy a 2-ben az elsőben megszokott rendszer lett volna implementálva, de már az új megoldásokkal. -
#22007 Összességében valóban részről részre butultak a ME-k.
De nekem is a ME2 a favorit. Ha nem is olyan rpg-s, attól még számomra ez a leghangulatosabb (pályák, zenék, karakterek, háttér infók a galaxisról, hosszúság, dlc-k, renegát/paragon interuptok, humor)
De most komolyan belegondoltatok milyen lenne a ME sorozat ha minden része ugyan olyan lenne? Igen, úgyvan, olyan lenne mint a CoD, AC, stb játékok. Mindig minimális újítások, ha 1 másodperc alatt kéne eldöntened hogy egy screenshot melyik részből származik 4. re eltalálnád a jót.
Ha végig gondolod a ME-t, végigfut egy kép az elejétől a végéig akkor egy összeségében színes, változatos sorozat képe ugrik be. -
Negritis #22006 az ME1 egy RPG volt TPS elemekkel, számomra ezért volt csalódás a 2-3 rendszere
persze könnyebb konzolon ezt játszani, de nekem az 1 az igazi szerelem játékmenetileg, sajnálom hogy kb kukázták az egészet
valamint az 1nek nagy érdeme volt hogy nem voltál képes mindenre benne (vagy csak én nem jöttem rá :D) de a Hackelés az tényleg az volt, és kellett hogy jártas legyél benne hogy sikerüljön(úgy értem a skill kellett alapvetően), ezek kivesztek a 2 minijátékbaiban a 3ba meg be se került -
#22005 Nézőpont kérdése, nekem a második rész jobban tetszett mint az első. -
HunGripen #22004 Bizonyos pontokban egyetértek, de más pontokon nem igazán. Kifejteném miért:
-Történet: Abban egyetértünk, hogy a 2 sokkal gyengébb ezen a téren, mint az első epizód. Ezt pedig nagyjából az elsővel tenném egy szintre, ugyanis a történetszál itt is elég fordulatos és nagy volumenű. Egy helyen viszont egyértelműen beelőzi bármelyik epizódot: Az érzelmekre hat, méghozzá ezt sokkal hatékonyabban teszi, mint az elődei.
-Játékmenet: A 2. epizód hatalmas előrelépést hozott és ezt itt is megtartották.
-Grafika: Én úgy gondolom itt sincs miért szégyenkezni, bár 1-2 helyen én is elnagyoltnak találtam a tárgyakat, valamint a mozgás is művinek hat néha(vagy pontosabban fogalmazva nagyon behatárolt), de ez inkább a mozgásért felelős engine-nek róható fel.
-A bolygó leszállás(legalábbis egy javított verziója) nekem is hiányzott.
-Karakterek: Itt nem igazán értem az érveidet. Az első epizódban egy nagyon jó csapatot tudtak felépíteni a fejlesztők. A másodikban ismét jól teljesítettek ezen a téren. Most semmi értelme nem lett volna a nulláról egy teljesen új csapatot bedobni, összeszedni, megszokni. Így is problémám volt a 2. epizóddal(mint sokaknak), hogy szinte az egész erről szólt.
Ez megint a többi történetszál elől vette volna el a helyet, arról nem is beszélve, ahogy előttem is elmondták, az "érzelmes" jeleneteknek nem lett volna olyan súlya.
Filmekben és könyvekben sem szoktak olyat művelni, hogy az egyik epizódban van egy adott gárda, majd azokat a következőben már teljesen más emberekkel "helyettesítenek".
-Pályák: Ez egy általános félreértés. A ME nem RPG. Hanem egy TPS akció, jó néhány RPG elemmel megfűszerezve, egyértelműen a történetmesélést tartva inkább szem előtt.
-Befejezés: Ebben egyetértek. Bár én nem gagyinak tartom, inkább összedobottnak és nem magát a történetet, hanem az átvezető filmet. Tényleg nem sok eltérés van. Ezt viszont tudták javítani később. (természetesen jobb lett volna már eredetileg is így)
Összegezve, szerintem (és ezt tudom tanácsolni), a kiegészítőkkel együtt érdemes végigvinni, mert sajnos több nagyon jó történetszál is ezekben kapott helyet. Felháborítónak tartom, hogy ezeket nem tették bele az alapba. -
#22003 Mi már csak ilyen érzelmes kis buzik vagyunk :D -
Evoluti0N #22002 Nálam is az vitte el a hátán az egész játékot, hogy visszatér sok régi társ, régi szereplő, akikkel kapcsolatot alakítottam ki az első két rész folyamán. -
#22001 Elejével egyet értek a végével nem. Ennek a résznek be kellett fejezni a sztorit. Hogy jött volna az ki, hogy vaci új csapattagokat kell megint összeszedni és megismerni. Így legalább dobtak pár új sztorit egy adott karakterhez. Ez egy búcsúzkodós rész. Szerintem bőven jobb lett mint a 2. És simán jobb mint az 1. Sokkal közelibb, a dialógusokon érezni, hogy a karakterek és közted is van kapcsolat. Mert van múltatok. Ezt új csapattagokkal nem lehetett volna csinálni. A Citadelnek egy része valami hatalmas érzelmi cucc ilyen szempontból. Nekem ez akkorát dobott az egész sztorin, olyan drámai hatás alatt voltam ettől és a végjátéktól, hogy hihetetlen. AZ meg hogy csinálni kellett egy új befejezést, mert a sok vízfejű kretén nem tudta összerakni a képet... Hát őszintén szólva leszarom, így legalább kitoldották pár érzelmes jelenettel még. Egyébként van különbség az alapvetően 3 befejezésből. Persze vannak alternatív verziók, ha annyira végigszaladtál a játékon és nincs elég war assist pontod, de szerintem az keveseknek van meg. Egyébként nekem nem tetszett hogy a két legütősebb DLC-ben jött ki a legjobb sztori a 3 játékban. (Citadel, meg Leviathan) Bár a Hamvainkból is elég izgalmas volt, csak rövid.