22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Tower Guard
    De ahogy olvastam, a dlc előtt be kellett volna hozzá fejezni pár küldetést, meg párbeszédet, hogy el lehessen őket hívni.
  • Tower Guard
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy a citadel dlc-ben mikor partyt rendezek nem tudom meghívni Mirandát és Talit, valamint Zaeedet és Kasumit sem. Mondjuk az utóbbi kettővel még nem találkoztam most, mert belevágtam véletlen a dlc-be és már be akartam fejezni, de az előző kettővel jóban voltam nem értem :D Mondjuk közben összejöttem Liarával a 2ben meg Mirandával volt a Sheppard, lehet ez is közrejátszik?
    Félbehagyni meg nem lehet itt ezt, hogy később visszatérjek ide gondolom.
    Csak megnéztem volna így együtt az egész csapatot akik megmaradtak még, erre még nem volt lehetőség eddig :D
  • bendáj17
    Köszi én még nem láttam, de neked hála ez ma megtörtént :) Klasszak
    Nem tudom ismeritek-e d nagyon jó képek és giffek vannak benne! Spoiler veszélyes is!Ardat Yakshi
    :D
  • Evoluti0N
    *veszel
    Origines verzió teljesen jól működik! Az is netes mint a steam. Gondolom ha csak sima DVD-s verziót eszel a Witcherből, azzal is ugyanúgy szoptál volna....
  • TomDantes
    Nekem semmi gondom nincs a Win 8-al. Legalábbis eddig minden játék jól ment, régiek is. Karácsonyra vettem meg a Witcher 1-et, ami kicsit régebbi már, és steam, letölt, frissít, tökéletesen fut. Ezt csak azért mondom, mert elgondolkodtató, hogy ha egy vég játéka gond nélkül megy, egy másiké problémás, akkor legközelebb melyikük termékét vegyem meg.
  • horpeti
    Majd windows 8-nál hozzászoksz, hogy semmi sem olyan egyszerű. :)
    Én párszor már megpróbáltam használni, de mindig visszaálltam. Talán majd a 8.1
    Nekem az origin megcsinált mindent, 2 kattintás volt. Mondjuk nem használom a winfos 8-at. Már a 7-re sikerült upgradelni magam....
  • TomDantes
    Mindegy, megtaláltam végül, de el is ment tőle a kedvem. Nem igaz hogy szarakodni kell eredeti játékkal. Hozzá szoktam ahhoz, valamit megveszek, a játékot is letudom tölteni(steam, és társai) magától felteszi a patch-eket, és csak játszok. A franc beléjük akkor.
  • TomDantes
    Magyar. Ja, másik patch kell hozzá. Én voltam a hülye, gondoltam a hivatalos oldalról letöltött patch kell hozzá...hát hülye feltételezés.
    Na ezeket a 4-ben meg lehetne magyarázni és akár storyba is beleférne.
    Filmről van valami hír? Úgy volt hogy csinálnak egy ME filmet, a nagyszerű történet miatt, de nagyon rég nem hallottam semmit róla.
  • Evoluti0N
    Lehet, hogy nem azonos a frissítés és a telepített játék nyelve. Magyar verziójú a játék vagy angol? Az első résznél a két verzióhoz külön jelent meg patch.
    Én úgy tudom, hogy igen, de talán valaki másnak is feltűnik majd a kérdés és válaszol biztosat
    Nem tudom hogy W8-on megy-e, ha találtál hivatalos oldalon hozzá patchet, akkor működhet. Ilyen Patch problémák am Warez játékokkal szokott lenni, mert nem biztos hogy az az eredeti nyelvezet, amit utána a telepítéskor kapsz. Gondolok arra, hogy orosz verzió lett angolra honosítva. És ha letöltöd az angol patchet, akkor az istenért nem lesz jó. Ha eredeti a játék, akkor csodálkozok, mert hivatalos oldalon meg kell lennie a hozzá való Patchnek.
  • TomDantes
    Inkább itt kérdezem meg, hátha itt többen olvassák. A ME első részével van gond. Nem indul el. Eredeti, Win 8-rendszeren. Letölöttem hozzá javítást, de azt nem tudom feltenni, azt írja ki arra hogy nem azonos a frissítés és a telepített játék nyelve. Na m van ilyenkor?
  • Sir Quno Jedi
    Ja, de az csak a kezdet volt. Némi haladékot azért adott.
  • Renegade
    én nem a Catalystre gondoltam, hanem arra, hogy meghekkelték a Citadellát. :)

Gondolom úgy okoskodtak, hogy ha ők egy ezer évig elhúzódó háborút tudtak összehozni a Reaperek ellen, ftl hajtóművekkel, bolygóról-bolygóra harcba, akkor egy kövi fejlett faj, pár év alatt kipicsázza a reapereket, persze arra nem gondoltak habitusukból kifolyólag, hogy ennyire fejletlen fajok konklávéja fogja fogadni a reapereket. :)
  • Sir Quno Jedi
    Ne feledjük el, hogy ugyan a proteánok tényleg emberfeletti teljesítményt mutattak fel a reaperek hosszútávú eliminálásában, de nem ők kezdték, hanem mindig ciklusról ciklusra mentődött át sundán-bundán a tudás, ami ehhez kellett, pl. a Catalyst is így készülhetett végül el a mi ciklusunkban. Ráadásul a Catalyst maga AKARTA, hogy elkészüljön és valaki végre meghozza a végső döntést a nagy kérdésben. Csak ez sok-sok ciklust vett igénybe. Mikor eljött az idő, megépült a fajok összefogásában és a "hős" akire hajlandó volt rábízni magát előkerült, akkor rögtön lépett is.
  • Renegade
    hát, hogy a Levik önzők voltak, az valahol érthető, ők voltak a legelső faj a világegyetemben, gyakorlatilag Istenek, járják a világűrt, csücsülnek irdatlan mélységben, ráadásul mindenféle űrhajó nélkül (nyilván nem keveset módosították magukat).

A jelen fajok meg Shepi nélkül, gyakorlatilag kőkorszaki szinten marakodó kisgyerekek. A Protik ugye teljesen megszívták (Citadellre ugrottak be a reaperek) aztán mégis elfogócskáztak évszázadokig egymással, közben úgy mellékesen kisakkozták, hogy hogy működnek a kapuk, építettek egyet és hatalmas ajándékot adtak a következő fajoknak. Ehhez képest a jelen fajai úgy, hogy megtartották a Citadellát, meddig is húzták volna 2-5 év?
  • Sir Quno Jedi
    Teljesen logikus az érvelésük és ésszerűen cselekedtek. Hogy mi morálisan hogyan ítélkjük ezt meg, az teljesen lényegtelen. Nem lehet leírni egy fajt telejsen a tettei miatt. Nyilván voltak köztük is akik ellenezték galaxishódító ténykedésüket és nem lehet genetikailag együntetűen kihajítani egy fajt, hogy alkalmatlanok. Esélyt kell nekik adni. Ha egy új világban nőnek fel és új elvek mentén élnek, teljesen máshogy alakulnak a dolgok. A faji diverzifikáció viszi előre a civilizációkat. Az egész három ME erre épül, hogy igenis össze lehet gyűjteni a támogatást és Shepi összefogja egyetlen ököllé a fajokat. Meg lehet egymás mellett is élni.

Ez nyilvánvaló, hogy ebben a ciklusban ez nagyon betett a reapereknek, hogy nem egyetlen uralkodó faj maradt, így nem egyfajta módon kellett kezelni és legyőzni minket, hanem alkalmazkodni és több frontos háborút vívni. Ha ugyanis egyetlen ellenfél van és annak kiismerik a gyengeségeit (technológiáját, biológiáját stb.) akkor könnyedén legyőzik már. Így viszont nekik is oda kellett figyelni keményen és még Sovereign is az oszd meg és uralkodj elvében bízott már csak.

Lehet vitatkozni melyik a követendő út, de nem ítélkezhetünk a valaha volt fajok felett, de még a leviathanok felett sem. Főleg hogy nem is értjük őket, sem a motivációikat. Mindenki, minden faj követ el hibákat, vív háborúkat stb., de egyszer talán sikerül felnőnie.
  • JaSoN HuNTeR #21857
    Ha végig viszem a hármat utána még belehet fejezni a mellékküldíket + DLC?
  • Ryder62
    Na igen de mind a Leviathanok mind a Protheanok egy k*csög faj volt.
    Elnyomták a többit. Ilyen fajokat miért lenne érdemes visszahozni?

És a mi ciklusunkban is ott vannak az agresszív kroganok, vagy a fajgyűlölő emberek ("You humans are all racist!") vagy a rabszolga tartó faj; a batarianok.

Ha több tucat faj lenne a galaxisban (teszem azt 1/3-a agresszív) szinte állandó sötétség, anarchia, lázadások, háborúk, népirtások lennének.

Ki tudja hogy hány ilyen Protheanokhoz hasonlót gyilkoltak le a rípörök.
    És az Illusive Man is egy ilyen fajjá, uralkodóvá akarta tenni az emberiséget - Cerberus for Humanity!

Én legszívesebben azt a bolygót szétrobbantottam volna egy halál csillaggal amin a Leviathanok voltak.
  • Ryder62
    Most leírjam?

Nekem 85 óra körül volt legutóbb. Csak a Citadel 10 óra volt.
  • Tower Guard
    Kösz a válaszokat srácok!
    Igen hát az lett hogy pár krogan elhullott de Grunt túlélte, először azt hittem tényleg belehal olyan drámaian mutatták hogy egyedül nekimegy mindenkinek és eltereli a figyelmet amíg el tudunk menekülni. Aztán a végén csurom véresen éhesen(:D) előkerült.

Javikon én is néztem nagyot mikor elmondta az álláspontját. Mindenki így meg úgy nyalja szegény rég elhunyt proteánok sejhaját, de mint ahogy említve is lett primitív fajnak tartja a jelenlegi összeset J. így le is igáznának mindenkit aki nem csatlakozik szolgának.
    De igazából örültem, hogy ilyen is van benne, hisz ilyen volt/van a történelemben is
  • horpeti
    Amikor legelőször játszottam azt a részt, és bejátszották az epikus részt, zene, harc, kajakra azt hittem, meghal Grunt! Tök meghatódtam, amikor mégis élt. Ez a rész jó volt.

Renegáttal se tudott meghalni. Valszeg ezek szerint sose hal meg. :)
  • Sir Quno Jedi
    Meg lett mondva, hogy minden infót eltettek az adott ciklusról, hogy megőrizzék az örökkévalóságnak. A genetikai információkat is, mindent. Nem barbárok voltak, hanem azért tisztogattak, hogy ne irtsák ki egymást az organikusok és a szintetikusok és adjanak esélyt az új fajoknak a fejlődésre/életre (rövidkét, de esélyt). Szal. a mintákból, adatokból tökéletesen újrakreálható minden. Nyilván az egyes individuumok nem, ha nem rakták el az "elméjüket" is, de a faj maga igen. Szal. konkrét személyeket csak klónként tudtak volna visszahozni, ami már nem ugyanaz, de nincs is rá szükség.

Amúgy nem a fejlett fajok genetikájával volt gondjuk, hanem a technológiai szintjükkel, a "tudásukkal". Amint nekiálltak MI-ket kreálni, már ment is a kasza időben. Ennyi erővel persze visszataszíthatták volna a kőkorszakba is őket, de ehelyett csak simán kiirtották őket, hogy a primitívebb fajok is fejlődhessenek.

Ne feledjük a proteánok is mindenkit leigáztak és beolvasztottak a birodalmukba, Javik nem is értette elsőre a koncepciót, hogy a mostani fajok együtt uralják a galaxist és együttműködés van köztük (ha viharos is). A proteánok elmélete 1xű volt, mint előttük sok ciklus uralkodó fajáé. Márpediglen hogy a gyengébb elbukik, az erősebb prosperál. Ez az univerzum rendje szerintük. Így aztán nem is akkora kár értük... :DDDD
    Olyan értelemben visszahozni nem tudták volna őket, csak magát a fajt újra alkotni. De nem vagyok benne biztos, hogy azzal, hogy magukba olvasztják a ciklus erősebb fajait, azzal nem torzítják a DNS-üket, ahogy egy vírus is mutálódik és akkor se ellenszere se eredeti vírust nem tudod már létrehozni belőle. Szóval ez az út nem hiszem hogy annyira járható lenne.
    Én azt jobban el tudtam volna képzelni, hogy hamarabb eszükbe jut, hogy egy ciklus után begyűjtött mintákból létrehoznak egy új tökéletes fajt, akikt nem kell legyakni.
    De így visszagondolva, az emberiség történelmét és a ME előzményeit is, tökéletesen megérthető, hogy egy idő után le kell aratni a birodalmakat. Bár többnyire maguktól megbuknak... Sok az erőszak is...
    Aztán be is mutattak az isteneiknek és majdnem ők is rábasztak :D Visszatérve, hiányoltam a csatajelenetből, hogy ők is ott ugra bugrálnak, ha már megfűztük őket...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én a szintetikus verziót választottam, mert szerintem az hozott igazán békességet

• Sir Quno Jedi
    Ami ugye elgondolkodtató. Tudjuk, hogy minden reaper egy-egy civilizációt jelképez, aminek a génállományával és tudásával feltöltötték (minden információ megvan, dns szekvenciákról, mindenről). Namost a reaperek simán újra tudják ezek alapján alkotni az összes ciklus legyikolt értelmes fajait pikk-pakk. Az lett volna szép, ha megkérhettük volna a végén őket, hogy gyerekek, tessék szépen visszahozni a holtakat, mer ejnyeno. ÉS akkor a proteánok és minden előttük kipucolt faj újra életre kelt volna. Van elég lakható bolygó (meg terraformálni is lehet), megoldható lett volna, hogy újra felépítsük a hajdani civilizációkat, egy új esélyt adva nekik. A kultúrájuk (és technológiájuk) sem veszett el, hiszen az is benne volt az adott reaperben. A tárgyakat, épületeket stb. meg nem nagy kunszt visszaállítani (de még a flórát/faunát sem). És akkor a reaper, aki akkoriban a "koporsója/szarkofágja" lett egy-egy civilizációnak (mementója :D), innentől a mamájuk lesz, aki életet ad nekik, védi, gondozza, segíti őket a jövőben. Afféle szuperdada az égben. Ugye a dlc-ből kiderült, hogy anno akik őket építették, azokat amúgy is istenként tisztelték a többiek.

Így a galaxis minden valaha volt génállománya helyreállna, ami növeli a diverzifikációját az organikusoknak, ami szükséges is a fejlődéshez. Ha ehhez még fúzionálunk a gépekkel is, akkor végkép eljön a kánaán. Halhatatlan, megbetegíthetetlen, örökéletű fajokat alkottunk volna, akik minden szempontból tökéletesek és többé nem akasszák össze a bajszot a mesterséges létformákkal (merhogy ők is azok szegről-végről). Nincs többé háború, éhezés, szenvedés, lehet koncentrálni az építőmunkára. Központnak meg ott a Citadel, mint rendesen.

Na egy ilyen véget el tudtam volna képzelni, mint the very best full ending.
  • Sir Quno Jedi
    Nemtom, nekem nem halt meg. De ez nem jelenti azt, hogy em is tud. De nem valószínű, hogy ilyen hülye küldiben meghalna.

Ja a másik királynő az valami klón, avagy a reaperek által előálított lombikkirálynő. A reaperek afféle ügyeskék etéren.

És ezek szerint a Rachni királynő felszabadítós küldiben meghall Grunt(Baka) ha nem az eredeti királynő van és kiszabadítod? Am szvsz a rachni királynő is reaperteches, mert átalakítják. Gondolom ha valami helyettese van, akkor az is reaper teches, csak valami más benne.
  • Sir Quno Jedi
    Nem, ő a háromra gondolt, hogy ott ha kiszabadítja, akkor mi lesz a kroganokkal és mellé áll-e a rachni. Az első részt azt bukta ugye már a mentés miatt.
  • genndy
    És pont ez volt a kérdés, amire válaszoltam: "Na olyan kérdésem lenne, hogy mi történik akkor, ha kiszabadítom." És tudtommal az 1-ben lehet kiszabadítani.
  • Sir Quno Jedi
    Nem él, ha az elsőben leölte. Azé van helyette reaperteches kreálmány. Ha megkímélte az elsőben a kircsinénit, na akkor van ő személyesen.
  • genndy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Él az utolsó királynő, akit kiszabadítottál az 1. részben, találkozol is vele és melléd áll a rachni. Kroganokat nem befolyásolja (de nincs is miért, ők csak eszköz voltak a háborúban, nem gyűlölik a rachnit jobban mint bárki más).
  • Sir Quno Jedi
    Hát a nagy szabadításban odavesznek a kroganok (de nem haragszanak, ők vállalják), így a kommandó már nem lesz veled assetnek, de a reapertechesített rachnik igen. Hasznos segítség, de ez is csak asset. A többi krogan meg keresztbe leszarja a dolgot szvsz. Ők már 1x legyőzték a rachni-t, nekik csak jó, ha van megint mit ölni (elméletben, mer most még szövik), kevésbé irtják egymást addig is. :D
  • Tower Guard
    Üdv!
    Én a 2. részből importáltam a mentéseket, így az első rész döntései a gép által hozott default döntések lettek. Na így a rachni királynő le lett abálva az 1. részben és a 3-ban a mutálódott van. Na olyan kérdésem lenne, hogy mi történik akkor, ha kiszabadítom. Meggyűlölnek a kroganok? Mellém áll majd a háborúban a rachni? Vagy akármit is döntök nem lesz semmi jelentősége?
  • genndy
    Olyan 30-40 körül, esetleg 50 ha kivesézősen csinálod. Persze multi nélkül.