Mass Effect 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A jelen fajok meg Shepi nélkül, gyakorlatilag kõkorszaki szinten marakodó kisgyerekek. A Protik ugye teljesen megszívták (Citadellre ugrottak be a reaperek) aztán mégis elfogócskáztak évszázadokig egymással, közben úgy mellékesen kisakkozták, hogy hogy mûködnek a kapuk, építettek egyet és hatalmas ajándékot adtak a következõ fajoknak. Ehhez képest a jelen fajai úgy, hogy megtartották a Citadellát, meddig is húzták volna 2-5 év?
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ez nyilvánvaló, hogy ebben a ciklusban ez nagyon betett a reapereknek, hogy nem egyetlen uralkodó faj maradt, így nem egyfajta módon kellett kezelni és legyõzni minket, hanem alkalmazkodni és több frontos háborút vívni. Ha ugyanis egyetlen ellenfél van és annak kiismerik a gyengeségeit (technológiáját, biológiáját stb.) akkor könnyedén legyõzik már. Így viszont nekik is oda kellett figyelni keményen és még Sovereign is az oszd meg és uralkodj elvében bízott már csak.
Lehet vitatkozni melyik a követendõ út, de nem ítélkezhetünk a valaha volt fajok felett, de még a leviathanok felett sem. Fõleg hogy nem is értjük õket, sem a motivációikat. Mindenki, minden faj követ el hibákat, vív háborúkat stb., de egyszer talán sikerül felnõnie.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Elnyomták a többit. Ilyen fajokat miért lenne érdemes visszahozni?
És a mi ciklusunkban is ott vannak az agresszív kroganok, vagy a fajgyûlölõ emberek ("You humans are all racist!") vagy a rabszolga tartó faj; a batarianok.
Ha több tucat faj lenne a galaxisban (teszem azt 1/3-a agresszív) szinte állandó sötétség, anarchia, lázadások, háborúk, népirtások lennének.
Ki tudja hogy hány ilyen Protheanokhoz hasonlót gyilkoltak le a rípörök.
És az Illusive Man is egy ilyen fajjá, uralkodóvá akarta tenni az emberiséget - Cerberus for Humanity!
Én legszívesebben azt a bolygót szétrobbantottam volna egy halál csillaggal amin a Leviathanok voltak.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Nekem 85 óra körül volt legutóbb. Csak a Citadel 10 óra volt.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Igen hát az lett hogy pár krogan elhullott de Grunt túlélte, elõször azt hittem tényleg belehal olyan drámaian mutatták hogy egyedül nekimegy mindenkinek és eltereli a figyelmet amíg el tudunk menekülni. Aztán a végén csurom véresen éhesen(😄) elõkerült.
Javikon én is néztem nagyot mikor elmondta az álláspontját. Mindenki így meg úgy nyalja szegény rég elhunyt proteánok sejhaját, de mint ahogy említve is lett primitív fajnak tartja a jelenlegi összeset J. így le is igáznának mindenkit aki nem csatlakozik szolgának.
De igazából örültem, hogy ilyen is van benne, hisz ilyen volt/van a történelemben is
Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4
Renegáttal se tudott meghalni. Valszeg ezek szerint sose hal meg. 😊
Amúgy nem a fejlett fajok genetikájával volt gondjuk, hanem a technológiai szintjükkel, a "tudásukkal". Amint nekiálltak MI-ket kreálni, már ment is a kasza idõben. Ennyi erõvel persze visszataszíthatták volna a kõkorszakba is õket, de ehelyett csak simán kiirtották õket, hogy a primitívebb fajok is fejlõdhessenek.
Ne feledjük a proteánok is mindenkit leigáztak és beolvasztottak a birodalmukba, Javik nem is értette elsõre a koncepciót, hogy a mostani fajok együtt uralják a galaxist és együttmûködés van köztük (ha viharos is). A proteánok elmélete 1xû volt, mint elõttük sok ciklus uralkodó fajáé. Márpediglen hogy a gyengébb elbukik, az erõsebb prosperál. Ez az univerzum rendje szerintük. Így aztán nem is akkora kár értük... 😄DDD
Én azt jobban el tudtam volna képzelni, hogy hamarabb eszükbe jut, hogy egy ciklus után begyûjtött mintákból létrehoznak egy új tökéletes fajt, akikt nem kell legyakni.
De így visszagondolva, az emberiség történelmét és a ME elõzményeit is, tökéletesen megérthetõ, hogy egy idõ után le kell aratni a birodalmakat. Bár többnyire maguktól megbuknak... Sok az erõszak is...
Aztán be is mutattak az isteneiknek és majdnem õk is rábasztak 😄 Visszatérve, hiányoltam a csatajelenetbõl, hogy õk is ott ugra bugrálnak, ha már megfûztük õket...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Így a galaxis minden valaha volt génállománya helyreállna, ami növeli a diverzifikációját az organikusoknak, ami szükséges is a fejlõdéshez. Ha ehhez még fúzionálunk a gépekkel is, akkor végkép eljön a kánaán. Halhatatlan, megbetegíthetetlen, örökéletû fajokat alkottunk volna, akik minden szempontból tökéletesek és többé nem akasszák össze a bajszot a mesterséges létformákkal (merhogy õk is azok szegrõl-végrõl). Nincs többé háború, éhezés, szenvedés, lehet koncentrálni az építõmunkára. Központnak meg ott a Citadel, mint rendesen.
Na egy ilyen véget el tudtam volna képzelni, mint the very best full ending.
Ja a másik királynõ az valami klón, avagy a reaperek által elõálított lombikkirálynõ. A reaperek afféle ügyeskék etéren.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Én a 2. részbõl importáltam a mentéseket, így az elsõ rész döntései a gép által hozott default döntések lettek. Na így a rachni királynõ le lett abálva az 1. részben és a 3-ban a mutálódott van. Na olyan kérdésem lenne, hogy mi történik akkor, ha kiszabadítom. Meggyûlölnek a kroganok? Mellém áll majd a háborúban a rachni? Vagy akármit is döntök nem lesz semmi jelentõsége?
Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Nincsenek "karakterek", kasztok vannak. Ha eléred egy kaszttal a 20-at, és hozzáadod a flottához, akkor a teljes kaszt ág nullázódik, hiszen az összes karaktered 20-as benne. Magyarul a kaszt lép szintet, nem a karakter.
[merlinw.org]
Szerintem a mentéseket tárolja a felhõben ha be van állítva, egyként meg gondolom a dokumentumokBioware mappában vannak.
Ez az összes karakter reset úgy mûködik, hogy az adott raszton belül nézi a legnagyobb szintû karaktert és ha azzal elérem a 20-as szintet, akkor az összes (mondjuk adept) karaktert visszaküldi 0-es szintre vagy csak azt amelyik elérte a 20-as szintet.
Vagy csak nem tûnt fel nekem, hogy ha Én pld ember sentinellel elérem a 20-as szintet, akkor az összes sentinel karakter 20-as szintû lesz?
Az mindegy ki mennyi pontot szerez, az összesen megszerzett pontot kapja meg mindenki.
Na mind1. Még azt akartam megkérdezni, hogy mi aaz a public dolog a quick match legelsõ pontjában, ami nekem még be van kódolva. Illetve, hogy ezek mindig cooperatív játékok lesznek? Mert még nem sikerült olyat csinálni, hogy egyedül harcolok és több xp-t szerzek vagy valami. Választ köszi! 😊
Azt hiszem kezdem kapisgálni ezt a multis dolgot.
Ahogy szerzem az elsõ karakterrel a pénzt, azzal lehet megvenni a bizonyos packokat. Ezek a pakkok tartalmaznak fegyvert, újabb karaktereket és meccsenkéntre fegyver és egyéb upgrad-eket, de ezek csak egy meccsig élnek (mármint az upgrade-ek). Mind1-ik kasztból van több karakter egész az alap karakterektõl a nagyon egyedi profi karakterekig. Ha egy karaktert felpimpeltem 20-as szintre, csak akkor tudom újra állítani a képességeit, ha beváltom a single war assetbe. Ezt majd valaki kicsit kifejthetné, hogy a beváltás, hogy megy. Adott mentéshez ki lehet választani, hogy melyikhez csatoljuk? Vagy automatikusan az összes karkater mentéseimhez hozzáadja? Ha az összes multis karaktert fel nyomtam 20-as szintre, akkor igazából nincs mit csinálni. Vagy azokkal játszok és szedek össze még több lóvét vagy beváltom a single-höz és újra fejlesztem azt a karakter, amit beváltottam. Jól vettem le?
Ezt fogod látni elv.:
Én Singlet angolul nyomtam, igazából értettem mindent, annyi, hogy mikor megnéztem egy magyar kritikát róla, akkor meg voltam lepõdve milyen mélysége van ennek a játéknak, ami annyira nem jött át. Valszeg ennyi hiányzik a nyelvtudásomból... :/
Én alig várom a single rész magyarítását.
Igen jól tudod hullámokban jönnek az ellenfelek + vannak feladatok is. (drón védés, feltöltés, célpont kiiktatás, tárgy megszerzés).
Soloban is és coopban is tolhatód. Majd kitapasztalód mennyire fekszik a szint, meg a mód.
Van adeptus, katona, mérnõk, õrszem, beszivárgó, élharcos. Ezen belül vannak a fajok. Vannak alapok, meg vannak a dlc-s karik amiket ki kell nyitni, megtalálni. 20 szint a max level, de mindegyik faj az adott kaszton belül egységesen fejlõdik. A fegyverek 10 szintig fejleszthetõk. Fontos még a terhelés, súly hisz ha nagy a fegyó súlya, akkor lassabban tudod használni a képességeket.
Ha van bármi kérdés szívesen segítek.
Láttam hogy több fajta karakterrel lehet csápolni. Azok faj szerint lettek leosztva, vagy mindegyik fajhoz tartozik egy jó kaszt, de igazából bármelyik eredeti kaszt választható hozzá?
http://masseffect.wikia.com/wiki/Timeline
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Érdekes lenne emberek ellen harcolni. 😄
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
De egyet értek veled az elõzménnyel kapcsolatban. Sokkal több lehetõség rejlik benne.
Meg arról nem is beszélve, hogy mindegyik végjátékhoz következõ sztorit írni igen kényes, fõleg hogy Logosz típusú volt eddig a történet, aztán magyarázd meg a dolgokat... Bár ha nincs köze az alap problémához és csak a nosztalgiára építenek akkor lehetséges lenne normális történetek írása szerintem.
Én mindenesetre szívesen nosztalgiáznék vagy játszanék elõzmény játékot, bár tény hogy ez a történet így kerek és nem kéne bolygatni.
Kíváncsi vagyok, hogy a 4-be ha lehet importálni majd a mentéseket (gondolom lehet majd), akkor mit fognak módosítani.
Nem is értettem, hogy mi a ráció az új befejezésekben...