Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valami gubanc van,vagy én vagyok hülye..:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Taliznom kellett volna Mirandával és egy csomó mellékküldit leadni,valamint Thane-t is meg kellett volna látogatni,csak "fordítva" mentem.Mivel fent van a Leviathan is,kiadta a másik dokkot(labort).Oda mentem,letámadták pont a fellegvárat.Megcsináltam,újra-már "rendesen" bedokkoltam,és sehol senki.Mondjuk Ashleynek is tanács kellett volna,de már a legénység tagja.Szóval megkavartam szerintem.<#idiota>

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Természetesen nézõpont kérdése, a kettõ történetével sem volt semmi baj. Talán nekem az 1 azért tetszett jobban, mert sokkal jobban az ismeretlenbe vezette a játékost és változatos-fordulatos történetszálat mutatott be(összeesküvés, õsi legenda, nyomozás stb.)
Hát nem tudom. Nekem az egyben a játékmenet elég "darabosnak" tûnt néha. Értem ez alatt, hogy nem volt annyira kifinomult a fedezékhasználat és még a lövöldözés sem, mint a többi epizódban. Szóval nem a rendszerrel volt bajom, hanem a megvalósítással.

De értem, hogy mire gondolsz. Igazából biztos meg lehetett volna úgyis oldani, hogy a 2-ben az elsõben megszokott rendszer lett volna implementálva, de már az új megoldásokkal.
Ryder62
Összességében valóban részrõl részre butultak a ME-k.

De nekem is a ME2 a favorit. Ha nem is olyan rpg-s, attól még számomra ez a leghangulatosabb (pályák, zenék, karakterek, háttér infók a galaxisról, hosszúság, dlc-k, renegát/paragon interuptok, humor)

De most komolyan belegondoltatok milyen lenne a ME sorozat ha minden része ugyan olyan lenne? Igen, úgyvan, olyan lenne mint a CoD, AC, stb játékok. Mindig minimális újítások, ha 1 másodperc alatt kéne eldöntened hogy egy screenshot melyik részbõl származik 4. re eltalálnád a jót.

Ha végig gondolod a ME-t, végigfut egy kép az elejétõl a végéig akkor egy összeségében színes, változatos sorozat képe ugrik be.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

az ME1 egy RPG volt TPS elemekkel, számomra ezért volt csalódás a 2-3 rendszere
persze könnyebb konzolon ezt játszani, de nekem az 1 az igazi szerelem játékmenetileg, sajnálom hogy kb kukázták az egészet

valamint az 1nek nagy érdeme volt hogy nem voltál képes mindenre benne (vagy csak én nem jöttem rá 😄) de a Hackelés az tényleg az volt, és kellett hogy jártas legyél benne hogy sikerüljön(úgy értem a skill kellett alapvetõen), ezek kivesztek a 2 minijátékbaiban a 3ba meg be se került

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

JaSoN HuNTeR
Nézõpont kérdése, nekem a második rész jobban tetszett mint az elsõ.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Bizonyos pontokban egyetértek, de más pontokon nem igazán. Kifejteném miért:

-Történet: Abban egyetértünk, hogy a 2 sokkal gyengébb ezen a téren, mint az elsõ epizód. Ezt pedig nagyjából az elsõvel tenném egy szintre, ugyanis a történetszál itt is elég fordulatos és nagy volumenû. Egy helyen viszont egyértelmûen beelõzi bármelyik epizódot: Az érzelmekre hat, méghozzá ezt sokkal hatékonyabban teszi, mint az elõdei.

-Játékmenet: A 2. epizód hatalmas elõrelépést hozott és ezt itt is megtartották.

-Grafika: Én úgy gondolom itt sincs miért szégyenkezni, bár 1-2 helyen én is elnagyoltnak találtam a tárgyakat, valamint a mozgás is mûvinek hat néha(vagy pontosabban fogalmazva nagyon behatárolt), de ez inkább a mozgásért felelõs engine-nek róható fel.

-A bolygó leszállás(legalábbis egy javított verziója) nekem is hiányzott.

-Karakterek: Itt nem igazán értem az érveidet. Az elsõ epizódban egy nagyon jó csapatot tudtak felépíteni a fejlesztõk. A másodikban ismét jól teljesítettek ezen a téren. Most semmi értelme nem lett volna a nulláról egy teljesen új csapatot bedobni, összeszedni, megszokni. Így is problémám volt a 2. epizóddal(mint sokaknak), hogy szinte az egész errõl szólt.
Ez megint a többi történetszál elõl vette volna el a helyet, arról nem is beszélve, ahogy elõttem is elmondták, az "érzelmes" jeleneteknek nem lett volna olyan súlya.
Filmekben és könyvekben sem szoktak olyat mûvelni, hogy az egyik epizódban van egy adott gárda, majd azokat a következõben már teljesen más emberekkel "helyettesítenek".

-Pályák: Ez egy általános félreértés. A ME nem RPG. Hanem egy TPS akció, jó néhány RPG elemmel megfûszerezve, egyértelmûen a történetmesélést tartva inkább szem elõtt.

-Befejezés: Ebben egyetértek. Bár én nem gagyinak tartom, inkább összedobottnak és nem magát a történetet, hanem az átvezetõ filmet. Tényleg nem sok eltérés van. Ezt viszont tudták javítani késõbb. (természetesen jobb lett volna már eredetileg is így)

Összegezve, szerintem (és ezt tudom tanácsolni), a kiegészítõkkel együtt érdemes végigvinni, mert sajnos több nagyon jó történetszál is ezekben kapott helyet. Felháborítónak tartom, hogy ezeket nem tették bele az alapba.
Törölt felhasználó
Mi már csak ilyen érzelmes kis buzik vagyunk 😄
Nálam is az vitte el a hátán az egész játékot, hogy visszatér sok régi társ, régi szereplõ, akikkel kapcsolatot alakítottam ki az elsõ két rész folyamán.
Törölt felhasználó
Elejével egyet értek a végével nem. Ennek a résznek be kellett fejezni a sztorit. Hogy jött volna az ki, hogy vaci új csapattagokat kell megint összeszedni és megismerni. Így legalább dobtak pár új sztorit egy adott karakterhez. Ez egy búcsúzkodós rész. Szerintem bõven jobb lett mint a 2. És simán jobb mint az 1. Sokkal közelibb, a dialógusokon érezni, hogy a karakterek és közted is van kapcsolat. Mert van múltatok. Ezt új csapattagokkal nem lehetett volna csinálni. A Citadelnek egy része valami hatalmas érzelmi cucc ilyen szempontból. Nekem ez akkorát dobott az egész sztorin, olyan drámai hatás alatt voltam ettõl és a végjátéktól, hogy hihetetlen. AZ meg hogy csinálni kellett egy új befejezést, mert a sok vízfejû kretén nem tudta összerakni a képet... Hát õszintén szólva leszarom, így legalább kitoldották pár érzelmes jelenettel még. Egyébként van különbség az alapvetõen 3 befejezésbõl. Persze vannak alternatív verziók, ha annyira végigszaladtál a játékon és nincs elég war assist pontod, de szerintem az keveseknek van meg. Egyébként nekem nem tetszett hogy a két legütõsebb DLC-ben jött ki a legjobb sztori a 3 játékban. (Citadel, meg Leviathan) Bár a Hamvainkból is elég izgalmas volt, csak rövid.
Na. Mass Effect3 kijátszva.

Hát lássuk akkor. Az elsõ rész igen jó játék volt. A második sokkal gyengébb. A harmadik a kettõ között. Jobb lett mint a második, de nincs olyan mint az elsõ.

A játék hát...nem szép. Oké, nem mai játék és nem vagyok egy grafika buzi, de nem szép ez ma már. Viszont nagyon hangulatos a pálya dizájn, baromira jól néz ki. Annak ellenére, hogy tehát nem csúcs graf, nekem nagyon tetszik, mert hangulatos.

Már a második részben is sajnáltam, hogy nem lehet a bolygókra leszállni, és körbe autózni ehelyett halál unalmas szkennelés van. Igaz, rossz volt a jármû irányítása, de kijavítani kellet volna, nem kivágni!

Aztán az elsõ részben is zavart az ,hogy a többi fajra alig alig jut idõ. Csak a ,,fõ fajok" szerepelnek, a többiek csak statisztálnak. Reméltem, hátha a második, vagy a harmadik részre ez javul...de nem. Sõt, még ebben a tekintetben kissé gyengébb is lett. Kár, mert annyi lehetõség lenne benne.

Küldetések, az elsõ részben sok egyhangú küldetés volt. A második egy csapatépítõ tréning volt jó részt. Itt...két fajta küldetés van. Vagy a kaszások ellen, vagy Cerberus ellen. egy idõ után kissé unalmassá váltak ezek is.

A mellék küldetések most sem sikerültek egy-két kivételtõl eltekintve, túl ötletesre, vagy izgalmasra. De voltak persze nagyon jók.

Kissé zavaró ,hogy a harcban mindig ugyanúgy több hullámban érkeznek az ellenfelek. Mint a Dragon Age 2-ben, bár ott rosszabb és nevetségesebb volt. Itt tûrhetõ.

A pályák...eh, szinte mind lineráris. Ez egy RPG-ben eléggé komoly negatívum. Lehessen már legalább eltévedni...de annyira kézen fog, annyira lineáris minden pálya, hogy ez lehetetlen. Még a végén túl bonyolult lenne, ügye.

Rövid. Lehetne még benne idõt eltölteni, pöcsölni minden bolygót leszekennelni, de...ez engem nem hat meg. Bár nem baj hogy rövid, ebbõl ennyit lehetett kihozni. Ha több unalmas mellékküldetést tesznek bele, nem lesz jobb egy játék.

Társak, elsõ részben okék, voltak második részben okék voltak..ez? Óriási csalódás. Kevesen vannak, és vissza kapjuk az elsõ rész társait? Két új karakter van összesen? (ja, DLC is ad még társat? Tök mindegy) Abból az egyik, teljesen érdekelten, és ötlettelen. Egyedül EDI ,na õ a régi jó Bioware termék. Nagyon érdekes karakter, hát régebben tucatnyi ilyen társat pakoltak be a Bioware-nél, most egyet sikerült. Örültem én a régi ismerõsöknek, de...basszus, az elõzõ két rész ötletes társai? A Dragon Age-ek társai? Hol van ehhez képest a ME3? Nevetséges.

Bár kapunk két harcba nem vihetõ ,,társat" a riporter csajt, meg a technikus csajt, akit ágyba is lehet vinni...jó pont.

A fõ küldetések igazán látványosak, és jók. Tetszettek.

A végjáték grandiózus, látványos, és übergagyi. Miért? Mindkét befejezést megcsináltam, és basszus ugyanaz? Nem fogok spoiler-ezni, de szinte ugyan azt a videót kapjuk? Legalább csináltak volna két videót két teljesen eltérõ befejezést, két bejátszást arról mi lett a társainkkal ha így vagy úgy döntünk...ja tudom. Bejezés😄LC-ben. Kissé szánalmas ám ez.

Összegezve: nem rossz játék. Nagy köszönöm, a fordítóknak így volt értelme kijátszani. Az a baj, a Bioware, valaha überfasza játékokat készített, ma szimpla futószalagon készülõ átlagos tömegcuccokat. Önmagukban nem rosszak, és idõnként megvillan ,hogy tudnak ám õk kurva jó dolgokat beletenni a játékaikba, de régi színvonalhoz képest, sokkal gyengébb. És ez a bajom, ha nem ismerném a régi Bioware játékokat, nem is fájnának ennyire a ME3 hibái. De így fájóbbak.

Na, Dragon Age 3, hátha abban végre ismét sikerül valami nagyot alkotniuk.

Ha eléri az egyik kaszt a 20-as szintet, akkor tudod resetelni 1-es szintre.
Hali!
Mondja már meg vki, van lehetõség multiban egy karakter képességeinek újra elosztására??
Papa01
Köszi szépen! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Törölt felhasználó
Originbe belépsz, beírod hogy Mass effect. A találatok között lesz olyan, hogy Delux Edition Upgrade. mintha egy egész játék lenne, de ez csak az upgrade
Papa01
Szia! Az upgrade-et hol lehet kérni? Én a linkelt oldalon nem találom sehol.. 😞

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

horpeti
Na, ennek örömére elkezdem újra az ME2-3at. 😊

Törölt felhasználó
Közben rájöttem, hogy ugyan olyan tartalom, mint maga a játék. Szal gyorsan le is csaptam rá. Kár hogy a 2-höz nincs ilyen delux edition cuccos.
Törölt felhasználó
Hogy lehet ezt a delux upgradet megcsinálni ha nekem megvan a triológia, amiben benne van a standard ME3?
Kiegészítés:
Akinek meg van a standard változat, az 2,5 EUR-ért tud most upgradet kérni a Digital Deluxe Edition-re.
Ami azért jó üzlet, mert így megkapja a From Ashes DLC-t, ami külön megvéve 10 USD.
Plusz az egyéb bónuszok is járnak (art book, OST, N7 arsenal pack, stb.).
Hali!

Most az Origin -en féláron van (2014.04.24ig) a
Mass Effect 3 (5 Euro)
Mass Effect 3 Deluxe Edition (10 Euro)
ha már a magyarítás is lassan megjelenik teljes pompájában 😛 érdemes rá beruhárni! 😊

JaSoN HuNTeR
FElraktam a magyarítást de nincs hangja a játéknak... Valaki tud megoldást?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

blackcalibra
Ennek örülök.
Igen, játszottam már a második résszel is, viszont akkor nem foglalkoztam ezzel a dologgal, aztán elpatkoltak a mentett állások.
Köszi!
Ryder62
Ha átviszed a ME1 mentéseidet a ME2-be akkor is kapsz karakter generálási lehetõséget.

Itt a ME1 karaktered külsejét meg a kasztot is megtudod változtatni.

Törölt felhasználó
*megmurdelsz
Törölt felhasználó
Mivel a második rész úgy kezdõdik, hogy gecire atomjaira szakadsz és megmuelsz, aztán 2-3 évig építenek újjá, így olyan kinézetûre és kasztra alakíthatod a karaktered, amilyenre akarod 😊
blackcalibra
Üdv mindenkinek!

Egy kérdésem lenne.
Ha a második részbe átviszem az elsõ rész mentését, akkor mennyire kapok szabad kezet a karakter variálására?
Most egy nõi karakterrel játszom az elsõ részt, és hát sikerült egy olyan osztályt választanom, ami annyira nem bejövõs.

Kellemes Húsvétot Mindenkinek!
Ryder62
2-ben megszámolni nem tudom hányszor ragadtam be.

Az ilyenek mindennaposak:
Stuck Effect

De volt hogy beragadtam és kiestem a pályáról.

Törölt felhasználó
<#eljen><#taps><#hehe>
Húsvétkor aktuális.

Doom 4
Épp az ilyenek miatt, minimum minden területre lépéskor megnyomom a gyors mentést, de amúgy is az Unreal Engine 3 hajlamos ilyeneket produkálni, nem egyszer fordult elõ velem is hasonló, de még a 3-ba legkevesebbszer. Az elsõ két részben is voltak ilyenek.

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Törölt felhasználó
Autómentés is menni szokott, azt is be lehetne tölteni...
Most már kicsit késõ, és igen használhattam volna, de ez durva hiba. Ilyen ne maradjon már benne. Olyan bug, ami miatt egy adott játék egy szakasza épp játszhatatlan, az túl durva. Ilyet ne hagyjanak benne.

Ryder62
A játék rendelkezik quick save funkcióval.

Használd!

Hát ezt nem hiszem el. Ilyen egy...ááááá. Épp teljesítettem megy nagyobb fõ küldetést, vissza a hajóra, videók, párbeszédek, stb. Elõre mentem a pilótákhoz, hátha mond valamit Joker is...és...és...nem tud a karakterem megmozdulni. Jaj de jó...egy órányi játék megy a kukába. Annyira imádom ha egy redves bug miatt lehet cseszni az egészet. Úgy feldobott most ezzel.

kevertem a cyberpunkkal. az még nem is jelent meg, de a trailerek alapján összemosódott a kettõ 😊

Ja, az elsõ tippem ez volt, de nem emlékeztem rá, hogy a csaj valami kiborg lett volna... 😊

Ryder62
De miért változó a fájl mérete, így a backup mérete?

Nekem 10 giga helyet kért, másnak 16 gigát. Holott ugyan azok a dlc-k vannak fent mindkettõnknél.

Én mondom, ez kész rejtély.<#idiota>

Az egész j kis játék volt. Az ötlet és a megvalósítás nagyon faintos volt, de sajnos a teljes linearitás nagyon lekorlátozta a játékélményt... pedig szívesen mászkáltam volna a jövõbeli Párizs utcáin.

A zenéje pedig... innentõl oda fogok figyelni Olivier Deriviere tevékenységére.

Origin ID: masteroHUN

nem, habár a pengekézre rosszul emlékeztem

remember me !

😊

ohh, tényleg ez az. köszi !

Szerintem te a CYBERPUNK 2077-re gondolsz, de az még nem jelent meg, csak egy Teaser Trailer-t kaptunk belõle

max 1-2 éve jelent meg egy játék, hasonló ehhez fps/rpg, de egy kiborg csajjal kellett nyomulni, azt hiszem vmi bérgyilkos volt, és pengékbe végzõdtek a kezei

vki meg tudja mondani a nevét a játéknak? be akarom szerezni

Szóval az elején az az elérési útvonal akart lenni, csak valamiért kivette a "" jeleket a rendszer...

Tehát:
Ahová a játékot telepítettedMass Effect 3BIOGameDLC

Üdv!

Ezen az útvonalon megkapjátok a választ a 10GB-os (vagy több) kérdésre:

Ahová a játékot telepítettedMass Effect 3BIOGameDLC
--> Itt valamelyik DLC_ kezdetû mappát megnyitod, majd a benne lévõt szintén (CookedPCConsole), és ott is van két fájl, melyek majdnem ugyan akkora méretûek (a .bak fájlok minimálisan kisebbek, azok az eredetiek).

Uninstall során a .sfar fájlok törlõdnek, a .bak fájlok meg átnevezõdnek .sfar-ra, tehát lényegében a telepítõ által átnevezett eredeti fájlok típusa íródik vissza eredeti állapotába.

Szóval olyan, mintha csináltál volna biztonsági másolatot az egész mappáról, most meg felülírod ezekkel a magyar szöveget tartalmazó fájlokat, hogy minden újra az eredeti állapotába kerüljön vissza.

Nekem +8,5GB-ot hízott a Mass Effect 3 (Genesis 2 kivételével minden DLC megvan, + Citadel nincs még lefordítva), lényegében tehát a visszaállítási lehetõség miatt kell annyi hely, amennyi.

Legalábbis a négy install-uninstall után ezeket figyeltem meg... 😄DD

Köszi én is erre gondoltam 😄 Köszönöm a választ Negritis, ferenc. Állati klassz magyarul tolni.

A Palavenes (vagyis annak a holdján lévõ) küldetés után tudod magaddal vinni Javikot.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

nem akarok hülyeséget mondani, de emlékeim szerint kb egybõl tudod vinni magaddal

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873