Mass Effect 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!
De értem, hogy mire gondolsz. Igazából biztos meg lehetett volna úgyis oldani, hogy a 2-ben az elsõben megszokott rendszer lett volna implementálva, de már az új megoldásokkal.
De nekem is a ME2 a favorit. Ha nem is olyan rpg-s, attól még számomra ez a leghangulatosabb (pályák, zenék, karakterek, háttér infók a galaxisról, hosszúság, dlc-k, renegát/paragon interuptok, humor)
De most komolyan belegondoltatok milyen lenne a ME sorozat ha minden része ugyan olyan lenne? Igen, úgyvan, olyan lenne mint a CoD, AC, stb játékok. Mindig minimális újítások, ha 1 másodperc alatt kéne eldöntened hogy egy screenshot melyik részbõl származik 4. re eltalálnád a jót.
Ha végig gondolod a ME-t, végigfut egy kép az elejétõl a végéig akkor egy összeségében színes, változatos sorozat képe ugrik be.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
persze könnyebb konzolon ezt játszani, de nekem az 1 az igazi szerelem játékmenetileg, sajnálom hogy kb kukázták az egészet
valamint az 1nek nagy érdeme volt hogy nem voltál képes mindenre benne (vagy csak én nem jöttem rá 😄) de a Hackelés az tényleg az volt, és kellett hogy jártas legyél benne hogy sikerüljön(úgy értem a skill kellett alapvetõen), ezek kivesztek a 2 minijátékbaiban a 3ba meg be se került
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
-Történet: Abban egyetértünk, hogy a 2 sokkal gyengébb ezen a téren, mint az elsõ epizód. Ezt pedig nagyjából az elsõvel tenném egy szintre, ugyanis a történetszál itt is elég fordulatos és nagy volumenû. Egy helyen viszont egyértelmûen beelõzi bármelyik epizódot: Az érzelmekre hat, méghozzá ezt sokkal hatékonyabban teszi, mint az elõdei.
-Játékmenet: A 2. epizód hatalmas elõrelépést hozott és ezt itt is megtartották.
-Grafika: Én úgy gondolom itt sincs miért szégyenkezni, bár 1-2 helyen én is elnagyoltnak találtam a tárgyakat, valamint a mozgás is mûvinek hat néha(vagy pontosabban fogalmazva nagyon behatárolt), de ez inkább a mozgásért felelõs engine-nek róható fel.
-A bolygó leszállás(legalábbis egy javított verziója) nekem is hiányzott.
-Karakterek: Itt nem igazán értem az érveidet. Az elsõ epizódban egy nagyon jó csapatot tudtak felépíteni a fejlesztõk. A másodikban ismét jól teljesítettek ezen a téren. Most semmi értelme nem lett volna a nulláról egy teljesen új csapatot bedobni, összeszedni, megszokni. Így is problémám volt a 2. epizóddal(mint sokaknak), hogy szinte az egész errõl szólt.
Ez megint a többi történetszál elõl vette volna el a helyet, arról nem is beszélve, ahogy elõttem is elmondták, az "érzelmes" jeleneteknek nem lett volna olyan súlya.
Filmekben és könyvekben sem szoktak olyat mûvelni, hogy az egyik epizódban van egy adott gárda, majd azokat a következõben már teljesen más emberekkel "helyettesítenek".
-Pályák: Ez egy általános félreértés. A ME nem RPG. Hanem egy TPS akció, jó néhány RPG elemmel megfûszerezve, egyértelmûen a történetmesélést tartva inkább szem elõtt.
-Befejezés: Ebben egyetértek. Bár én nem gagyinak tartom, inkább összedobottnak és nem magát a történetet, hanem az átvezetõ filmet. Tényleg nem sok eltérés van. Ezt viszont tudták javítani késõbb. (természetesen jobb lett volna már eredetileg is így)
Összegezve, szerintem (és ezt tudom tanácsolni), a kiegészítõkkel együtt érdemes végigvinni, mert sajnos több nagyon jó történetszál is ezekben kapott helyet. Felháborítónak tartom, hogy ezeket nem tették bele az alapba.
Hát lássuk akkor. Az elsõ rész igen jó játék volt. A második sokkal gyengébb. A harmadik a kettõ között. Jobb lett mint a második, de nincs olyan mint az elsõ.
A játék hát...nem szép. Oké, nem mai játék és nem vagyok egy grafika buzi, de nem szép ez ma már. Viszont nagyon hangulatos a pálya dizájn, baromira jól néz ki. Annak ellenére, hogy tehát nem csúcs graf, nekem nagyon tetszik, mert hangulatos.
Már a második részben is sajnáltam, hogy nem lehet a bolygókra leszállni, és körbe autózni ehelyett halál unalmas szkennelés van. Igaz, rossz volt a jármû irányítása, de kijavítani kellet volna, nem kivágni!
Aztán az elsõ részben is zavart az ,hogy a többi fajra alig alig jut idõ. Csak a ,,fõ fajok" szerepelnek, a többiek csak statisztálnak. Reméltem, hátha a második, vagy a harmadik részre ez javul...de nem. Sõt, még ebben a tekintetben kissé gyengébb is lett. Kár, mert annyi lehetõség lenne benne.
Küldetések, az elsõ részben sok egyhangú küldetés volt. A második egy csapatépítõ tréning volt jó részt. Itt...két fajta küldetés van. Vagy a kaszások ellen, vagy Cerberus ellen. egy idõ után kissé unalmassá váltak ezek is.
A mellék küldetések most sem sikerültek egy-két kivételtõl eltekintve, túl ötletesre, vagy izgalmasra. De voltak persze nagyon jók.
Kissé zavaró ,hogy a harcban mindig ugyanúgy több hullámban érkeznek az ellenfelek. Mint a Dragon Age 2-ben, bár ott rosszabb és nevetségesebb volt. Itt tûrhetõ.
A pályák...eh, szinte mind lineráris. Ez egy RPG-ben eléggé komoly negatívum. Lehessen már legalább eltévedni...de annyira kézen fog, annyira lineáris minden pálya, hogy ez lehetetlen. Még a végén túl bonyolult lenne, ügye.
Rövid. Lehetne még benne idõt eltölteni, pöcsölni minden bolygót leszekennelni, de...ez engem nem hat meg. Bár nem baj hogy rövid, ebbõl ennyit lehetett kihozni. Ha több unalmas mellékküldetést tesznek bele, nem lesz jobb egy játék.
Társak, elsõ részben okék, voltak második részben okék voltak..ez? Óriási csalódás. Kevesen vannak, és vissza kapjuk az elsõ rész társait? Két új karakter van összesen? (ja, DLC is ad még társat? Tök mindegy) Abból az egyik, teljesen érdekelten, és ötlettelen. Egyedül EDI ,na õ a régi jó Bioware termék. Nagyon érdekes karakter, hát régebben tucatnyi ilyen társat pakoltak be a Bioware-nél, most egyet sikerült. Örültem én a régi ismerõsöknek, de...basszus, az elõzõ két rész ötletes társai? A Dragon Age-ek társai? Hol van ehhez képest a ME3? Nevetséges.
Bár kapunk két harcba nem vihetõ ,,társat" a riporter csajt, meg a technikus csajt, akit ágyba is lehet vinni...jó pont.
A fõ küldetések igazán látványosak, és jók. Tetszettek.
A végjáték grandiózus, látványos, és übergagyi. Miért? Mindkét befejezést megcsináltam, és basszus ugyanaz? Nem fogok spoiler-ezni, de szinte ugyan azt a videót kapjuk? Legalább csináltak volna két videót két teljesen eltérõ befejezést, két bejátszást arról mi lett a társainkkal ha így vagy úgy döntünk...ja tudom. Bejezés😄LC-ben. Kissé szánalmas ám ez.
Összegezve: nem rossz játék. Nagy köszönöm, a fordítóknak így volt értelme kijátszani. Az a baj, a Bioware, valaha überfasza játékokat készített, ma szimpla futószalagon készülõ átlagos tömegcuccokat. Önmagukban nem rosszak, és idõnként megvillan ,hogy tudnak ám õk kurva jó dolgokat beletenni a játékaikba, de régi színvonalhoz képest, sokkal gyengébb. És ez a bajom, ha nem ismerném a régi Bioware játékokat, nem is fájnának ennyire a ME3 hibái. De így fájóbbak.
Na, Dragon Age 3, hátha abban végre ismét sikerül valami nagyot alkotniuk.
Mondja már meg vki, van lehetõség multiban egy karakter képességeinek újra elosztására??
ME3 Digital Deluxe Edition Upgrade
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Akinek meg van a standard változat, az 2,5 EUR-ért tud most upgradet kérni a Digital Deluxe Edition-re.
Ami azért jó üzlet, mert így megkapja a From Ashes DLC-t, ami külön megvéve 10 USD.
Plusz az egyéb bónuszok is járnak (art book, OST, N7 arsenal pack, stb.).
Most az Origin -en féláron van (2014.04.24ig) a
Mass Effect 3 (5 Euro)
Mass Effect 3 Deluxe Edition (10 Euro)
ha már a magyarítás is lassan megjelenik teljes pompájában 😛 érdemes rá beruhárni! 😊
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Igen, játszottam már a második résszel is, viszont akkor nem foglalkoztam ezzel a dologgal, aztán elpatkoltak a mentett állások.
Köszi!
Itt a ME1 karaktered külsejét meg a kasztot is megtudod változtatni.
Egy kérdésem lenne.
Ha a második részbe átviszem az elsõ rész mentését, akkor mennyire kapok szabad kezet a karakter variálására?
Most egy nõi karakterrel játszom az elsõ részt, és hát sikerült egy olyan osztályt választanom, ami annyira nem bejövõs.
Kellemes Húsvétot Mindenkinek!
Az ilyenek mindennaposak:
Stuck Effect
De volt hogy beragadtam és kiestem a pályáról.
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
Használd!
Nekem 10 giga helyet kért, másnak 16 gigát. Holott ugyan azok a dlc-k vannak fent mindkettõnknél.
Én mondom, ez kész rejtély.<#idiota>#idiota>
A zenéje pedig... innentõl oda fogok figyelni Olivier Deriviere tevékenységére.
Origin ID: masteroHUN
remember me !
😊
vki meg tudja mondani a nevét a játéknak? be akarom szerezni
Tehát:
Ahová a játékot telepítettedMass Effect 3BIOGameDLC
Ezen az útvonalon megkapjátok a választ a 10GB-os (vagy több) kérdésre:
Ahová a játékot telepítettedMass Effect 3BIOGameDLC
--> Itt valamelyik DLC_ kezdetû mappát megnyitod, majd a benne lévõt szintén (CookedPCConsole), és ott is van két fájl, melyek majdnem ugyan akkora méretûek (a .bak fájlok minimálisan kisebbek, azok az eredetiek).
Uninstall során a .sfar fájlok törlõdnek, a .bak fájlok meg átnevezõdnek .sfar-ra, tehát lényegében a telepítõ által átnevezett eredeti fájlok típusa íródik vissza eredeti állapotába.
Szóval olyan, mintha csináltál volna biztonsági másolatot az egész mappáról, most meg felülírod ezekkel a magyar szöveget tartalmazó fájlokat, hogy minden újra az eredeti állapotába kerüljön vissza.
Nekem +8,5GB-ot hízott a Mass Effect 3 (Genesis 2 kivételével minden DLC megvan, + Citadel nincs még lefordítva), lényegében tehát a visszaállítási lehetõség miatt kell annyi hely, amennyi.
Legalábbis a négy install-uninstall után ezeket figyeltem meg... 😄DD
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873