Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most képzeld el, hogy egy filmtrilógiának (Keresztapa, A gyûrûk ura, Mátrix, stb.) csak a 3. részét néznéd meg. Nem sok értelme van. Fele sztorit nem érted, sok szereplõrõl azt se tudod kicsoda és sok rejtett kis utalást észre se veszel, mert nem ismered a korábbi epizódokat.
Azt ajánlom, hogy szerezd be az elsõ két részt (az összes DLC-vel) és játszd végig mindkettõt, mivel szorosan összefügg a 3 rész sztorija (ugye még mentést is lehet importálni). Sokkal nagyobb élmény úgy játszani, hogy az elsõ két részben meghozott döntéseid hatással vannak a harmadik részre, valamint sok a visszatérõ szereplõ/társ is és úgy sokkal jobb az élmény, ha több részen keresztül ismerkedsz össze velük, ápolod a kapcsolatot. Sok utalás, szereplõ, stb. van, ami a korábbi részekhez nyúlik vissza. Emellett az elsõ két rész hivatalosan magyarul jelent meg, szóval azokat meg fogod érteni. 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha letöltitek az Extended Cutot, akkor 4 fajta befejezést kaptok, ami közül lehet választani. Nem lövöm le a poént, hogy melyik micsoda, de a DLC nélkül is van 3 féle választás, csak nincs a végén olyan részletes bemutatva, hogy mi történt utána. A gethek és a quarianok között el lehet érni, hogy békét kössenek. Nem tudom, hogy ha csak a 3. részt játszod, akkor lehet-e, de abban biztos vagyok, hogy ha importált mentést folytatsz és a korábbi részekben megfelelõ döntéseket hoztál/megbíznak benned a gethek és a quarianok, akkor el tudod érni, hogy kibéküljenek. A végén pedig nem Joker mesél, hanem valami random öreg.

Egyébként csak néhány dologra hatással vannak a korábbi részekben hozott döntések. Vannak, amik jelentõsebbek, vannak, amik nem annyira. A legvégére azonban nincsenek. Akkor, hogy ha automatikus dialógus módban játszod, nem tudom, hogy mit választ Shepard, de azt tudom, hogy importált mentéssel nem lehet azt a módot választani.
Sziasztok. Elõre mondom hogy nagyon hosszú HSZ lesz ez, nagyon lelkes vagyok és ugyanannyira amatõr is 😊 Valamint asszem szólni fogok valamit a sztoriról is szóval spoiler alert akik még nem tolták ki. Szóval hol is kezdjem. Tegnapelõtt bátyám leszedte az ME3-at, nekem annyira nem jött be sehogy se, bátyám meg tolta csupán azért mert TPS fan. Aztán engem megragadott szépen lassan a sztori annak ellenére hogy sajna nagyon keveset értettem meg belõle. Itt jönne is az elsõ kérdésem. kb 30%-os magyaritást találtunk, azt is kb a felénél raktuk fel. Aztán találtam egy cikket ami arról ír hogy készül a teljes és 70%-on áll, de ez 2013 elsõ havi bejegyzés volt, és ugy láttam azóta sincs kész. Valaki tud valamit arról vagy bármilyen másik teljes magyarításról, ami kész van vagy készülõben van, illetve ha még készítik hogy mikor jön ki? Mert másodszorra csak azzal kezdenék bele újra. Aztán innen félig kérdezek, de inkább leírom az élményeimet. Vagy nem is tudom 😊 Utoljára egy film volt ami ekkora hatással volt rám, azt úgy hívták hogy Avatar. Ami jó, tanulságos, elgondolkoztató, aztán amikor vége van, ülsz a szobában egyedül és olyan nem is tudom hogy érzed magad 😄 Azon gondolkozol hogy de jó lenne a film vagy itt a játék része lenni, meg azon jár az agyad hogy ehhez képest a te életed mennyire unalmas vagy jelentéktelen. Amúgy valószinûleg ha lesz teljes magyarítás megértem pl azt ami most nagyon bosszant. Ami pedig a követezõ: ugye végülis mindent befolyásol hogy beszélgetésekben mit válaszolsz. Ennek fényében pedig befolyásolható hogy mi lesz a játék közben és a végén? Meg lehet menteni az emberek életét? Pl nekem az a vég jött a sokszor random kattintásból, hogy
harcba szálltunk a földön az ellenséggel, lelõttünk egy reaper, aztán jött egy nagyobb, a társaim meghaltak, és félholtan följutottam a belsejébe vagy nem tudom hova, ott találkoztam az admirálissal, aztán jött egy fõgonosz féleség, rákényszeritett valami jedi elmetrükkel hogy lelõjjem az admiralt, aztán lelõttem õt is. AZtán kövi jelenet, a kisgyerek akivel az elején talákoztam, és akit álmaimban láttam, megjelenik szellem képében, vagy valami holografikus formába, magyarázott hosszú ideig, amibõl kb annyit értettem meg, mintha õ lenne az egész irányítója, és most rajtam múlik az õs és a reaperek sorsa. Aztán szétlõttem valamit, aminek hatására elindult az überfegyver, és elpusztitott mindent Valami csoda folytán a normandya pilótája túlélte, vagyis azt hiszem õ volt az. Mert utána jött a végsõ jelenet ahol öreggént meséli az unokájának az én történetemet és hogy mekkora hõs meg legenda vagyok. Vagyis Shepard. Aztán a srác mondja aranyosan hogy papi még egy történetet Shepard-ról 😊 Szóval olyan hatása volt mintha persze igaz történet lenne de visszaemlékezés, vagyis a papi, a pilóta emlékeit és mesélését játszuk el. De miért lennénk hõsök ha végülis oké hogy megöltük a reapereket, de velük együtt szinte minden mást is. Érdekelne továbbá ennek fényében hogy lehet úgy gyõzni hogy ténylegesen legyõzzük a reapereket? Úgy hogy nem hal meg a legénységem? Meg persze minden más élõlény, bolygó stb 😄 AZtán pl kik a reaperek? Honnan jöttek és miért jó nekik hogy elpusztitanak mindent? Mi a franc az a catalyst amirõl annyiszor szó van? 😊 Meg volt egy olyan rész ahol végülis választani kellet a Geth-ek ls a maszkosok között, bátyám a Geth-eket választotta hogy éljenek... Aztán ugye a maszkosok elpusztultak a Geth-ek meg a mi oldalunkra álltak. AZtán annyira rossz volt amikor majdnem sírva fakadt a maszkos hölgyemény a csapatban, levette a maszkját és leugrott. AZtán hiába ugrott utána drága bátyám. Kérdés: lehetett volna pl úgy csûrni csavarni a dolgokat hogy senki se haljon meg? Vagy valakinek halnia kell? Amúgy remek általános társadalom kritika ez, amolyan tükör az emberiségnek. Hogy még a legnagyobb bajban is sokszor csak magukra gondolnak, egymással acsarkodnak, és nem hajlandók együttmûködni a fontosabb közös cél érdekében. Amúgy annyira megragadott, hogy megvenném eredetibe, de láttam hogy lehet importálna karaktert ME 2-bõl pl. Érdemes akkor a trilógiát együtt megvenni? Befolyásolja a dolgokat az ott meghozott döntéseim? Jah és milyen befejezést ad az a mód amikor nem kell választani a lehetõségek közül hanem magától beszélget a karakterünk?
Továbbá ezt még kell írnom: Az egész játék világának a kidolgozottságára visszatérve. Ilyet még nem láttam egy játékban. Van a csapatban egy Liara nevû Asari. Kérdem én õ direkt van úgy megalkotva hogy a játékosok vagy mindenesetre én, furcsán szólva és persze kicsit átvitt értelemben beleszeressek? 😄 Úgy kinézetre is. Igaz teljesen kék, stb, de én nem tudom mit gondoljak. És az arca is. Annyira emlékeztet valakire. Tudja az öregisten de valami oknál fogva olyan csodálatos, vagy csodálatosan franc tudja milyen. És maga a karakter jelleme is... jó. Vagy nemtom ide nem találok jó szót. Habár ez nem csak rá vonatkozik, hanem eszméletlen hogy még a jelentéktelenebb karaktereknek is hogy ki van dolgozva a jellemük, és milyen karakterfejlõdéseken esnek át. Befejeztem, és bár biztos van még rengeteg kérdésem amit elfelejtettem miközben fogalmaztam ezt a valószinüleg hülyeségekkel teli kommentet 😊 De azokat majd még valószinüleg felteszem új kommentben. Egybébként bocsánat HSZ összevisszaságáról, de még nagyon avarognak bennem a gondolatok.
Papa01
Értem, köszi a információt! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Mivel a dobozos verziót és be kell regisztrálni Originre, így nem hiszem, hogy bármi különbség lenne a két verzió között. Pontosabban mondva: Tuti, hogy semmi különbség sincs a két verzió között.
Papa01
Sziasztok!

A Origin-nél megvásárolható a Mass Effect 3, ~8 Euro-ért. Érdemes ezt a Orogin-es verziót megvenni ennyiért? Ezzel kompatibilis lesz a készülõ fordítás?

Az N7 Digital Deluxe Editon ~16 Eur.

Köszi a válaszokat! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

vkinek megy az me3?Nálam nem akar csak kilép a logónál,új rendszer van új vinyó,a régin ugyanezt csinálta.

Mimasz
Mass Effect: Homeworlds (Anyabolygók) magyar nyelvû változatba?? Ha igen tudsz adni linket ahonnan leszedhetem?? 😊

Doom 4
Hali! A volt anno aki csinált a Mass Effect képregényekbõl magyar nyelvû változatot, de sehol nem találom õket 😞 kivéve a Mass Effect: Redemption (Megváltás) és Mass Effect: Homeworlds (Anyabolygók) nak megvan 4-4 része, de semmi több 😞

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

én inkább újratolom az egészet az elejértõl megint 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

win7-en:
C:UsersfelhasználónévDocumentsBioWareMass Effect 3Save
Törölt felhasználó
sziasztok

hol vannak a játék mentései? mert elmenteném õket, hátha hatással lesznek a 4. részre
Többséget csak az akció érdekli, nem nagyon olvass legfeljebb magyar nyelvû leírást ha elakad. Hiszen már magyarul sem igen olvasnak az emberek. Sokkal több minden akad amivel el tudja foglalni magát.
De ez nem csak Mo-i jelenség. Hiszen a filmek minõsége is szövegezés szempontjából olyan amilyen. anno a Morrowindbe 6 millió körüli karakter volt, Obli skyrim már 3 millió, és olyan amilyen. A simshez nem is hiszem hogy kell olvasni, Bioware ezen a téren még tartja magát, de ez a játék is játszható angol nélkül legfeljebb nem sokat ért belõle. Ez nem fog változni az elkövetkezõ 5-10 évben. Csak nagyon erõs kényszer hatására kezd el foglalkozni a nyelvvel az is egy szûk réteg. Az mmoknál meg egyszerûen keres magyar guildet ahol kérdezõsködik. A mi generációnk se volt annyira nagy szám, de most sokkal rosszabb, még nálunk is lustábbak.

genndy
Az igen, és még ledeket is tett bele, szép munka <#eljen>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Papír Jack után papír EDI. 😊

Hát igazad van, végülis aki akar meg tud tanulni én 1 évet tanultam angolt suliban de az se volt kötelezõ szóval ellogtuk,szakma mellé kellett volna csak de mindegy.Németet tanultam általános sulis korom óta,érettségi úgy ment le hogy semmit nem tanultam rá ami rám ragadt az évek alatt abból kihoztam egy közepest.Ha lett volna lehetõségem angolt tanulni éltem volna vele, de általánosba nem volt középsuliba se csak német,szakmához volt egy év de ott se ragadt rám semmi.Amit tudok angolul az mind sorozatok/játékok/filmek..stb van pár mondatrész kifejezés...stb ami már úgy rám ragadt tudom mit mondanak már anélkül hogy elolvasnám de az ilyen bonyolultabb mondatok már nem mennek.PL me3 végét nagyrészt értettem amiket magyarázott a gyerek,de az ilyen személyesebb beszélgetéseket amikben nincsenek gyakran használt szavak amiket pl ismerek azokat annyira már nem.Jó lenne megtanulni persze,meg idõm is lenne rá,3 mûszakba dolgozok,meg úgy rám is ragadna németbõl is ha akartam írtam 4-es 5-öst is ha tanultam rá.Csak hát igazából lusta is vagyok meg kisebb gondom is nagyobb ennél most.

Nehezen tudom megérteni, hogy egy olyan ember, aki évek (netán évtizedek) óta játszik, hogy nem tud akarva-akaratlanul megtanulni angolul (Iceclont leszámítva persze). 4 évig tanultam a nyelvet. Emígy németes voltam, amit 8 évig tanultam. Angolból ez a 4 év olyan, mintha nem is lett volna, mert a tanárnõ mindig elbeszélte az órát, szó szerint nem tanultunk semmit. Mégis az internetnek, a játékoknak és gyerekkoromban az angol nyelvû Cartoon Networknek köszönhetõen megtanultam a nyelvet. Mostanra nem jelent gondot angol nyelvû könyv elolvasása se. Német nyelvet soha nem használtam. Azzal kb. olyan szinten állok, mintha nem is tanultam volna soha. Szóval egyszerûen nem tudom felfogni, hogy egy gamerre, aki a játékok nagy részét angolul játssza, hogy nem ragad rá a nyelv.
Én 20 éve próbálok angolul tanulni... Tiszta gáz, a rövidtávú memóriám nyelvtanulásért felelõs része (fonológiai hurok) be van szûkülve, így kb lehetetlen, szóval én nagyon szépen köszönöm, hogy legalább csinálják, és van remény, hogy egyszer meg tudom mit választottam, mikor a jobb felsõre klickeltem 😄
horpeti
Ezt nem Ryderre,hanem csak úgy. 😊

horpeti
Next,yes,play.
Majd mindig a felsõ opció (paragon).
😛

kekeN7
Ezzel nincs is semmi baj. De gondolom nem is írsz kommenteket, hogy "mikor lesz MÁR kész" a magyarítás.

Emellett háromszor végigtoltad, szóval valahogy mégis megoldottad... 😊

Ryder62
Nekem speciel most munka mellett semmi energiám. Meg megyek tanfolyamra is az is tanulás lesz amellett angolozni meg egyenesen szuper lenne.

Szóval igen, jó lenne végre elsajátítani ezt a szép nyelvet, de egyszerûen nincs idõm/energiám.

Pedig ezt is felírtam a "2014 to do list"-re.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

kekeN7
Ennyi idõ alatt akár nyelvet is tanulhattál volna.

Fenrir
Lassan 2 éve 😛

A halál csupán a kezdet...

TBTPumpa
Évek óta? Tavaly jelent meg a játék! <#idiota>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

JaSoN HuNTeR
Elnézést de azt szeretném megkérdezni h ME3 magyarosítás mikor lesz már kész, évek óta várok rá...

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Ezt úgy találtam

Ezt meg úgy szerkesztettem 2 képbõl

Ez hogy?<#idiota>

Jólenne elfelejteni az egész trilológiát de csak azért hogy újra végigjátszva megint ledöbbenjek <#love12>

horpeti
Elsore nekem is. Tobbedszerre se rossz,csak mar tudod,mi merre.
Elso vegigjatszasra nekem az egesz nagyon magaval ragado volt. De ez igaz mindegyik reszre. De jelentos kihagyasokkal jo ujra is jatszani,de az mar csak nosztalgia.

genndy
Jöhet akkor a Citadel! Tetszeni fog <#nyes>
(az azt hiszem talán nem ilyen egyértelmûen kivágott rész, viszont a leghangulatosabb)

végeztem a leviathannal

eddig csak a from ashes dlc-t láttam. meg nemrég néztem rá az omegara. nem volt valami érdekes egyik se, de ez ütött

most nagyon fel vagyok háborodva, hogy megint egy ilyen fontos tartalmat kivágtak a játékból...
hát, én újratöltöttem a mentést, újraindítottam a játékot, de nem használt egyik se
mindegy, mostmár jó 😊
horpeti
Kösz. Majd akkor legközelebb ha játszom, akkor nem azt csinálom, hogy direkt megtartom Liarát, vagy Ashleyt 3 részen át, hanem majd aki éppen szimpi. 😄

horpeti
Néha nekem is bebuggzik, sõt olyan is van, pl. Kashumi küldinél, hogy beakad a boss és nem megy tovább a harc. Akkor kicsit szitkozódva, de újratöltöm az auto savet, és megy.
Több helyen is volt már.

na, tárgytalan, elmentem a fellegvárba és megjavult
valamiért elcseszõdött a link, de gondolom érthetõ, hogy mi a probléma
kéne egy kis help

leviathan dlc-t csinálgatom, a bányás rész után meghülyült a játék és úgy érzékeli, mintha állandóan harc közben lennék (kép)
megnéztem a gibbed's save editorral a mentést és ott a kaszt mellett azt írja, hogy "out of combat", próbáltam átállítani és vissza, de semmit se ér

megvan eredetiben az alapjáték, de a dlc-k miatt a törtet tolom most

mit lehet vele csinálni?
horpeti
3ban lehet romancot alakitani? En nagyon meg se probaltam,olyan karival toltam,akinek volt parja (Liara,Ashley) es nem is bontottam fel,hanem mindig megerositettem a regit. De nem volt 2hoz hasonlo szexjelenet ,nagy romanc... mas a hangvetele.

genndy
Nem rossz (bár PC-re volt már olcsóbb is, GMG-n kuponnal), de a DLC-csomagot még véletlenül se adják akciózva. és soha nem is fogják <#boxer><#sir>

Kösz.Úgyis be van ütemezve új karakterrel egy komplett trilógia végigjátszás.Most majd mindenkire rámozdul Shepi.<#idiota>

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

TBTPumpa

hát nem beszélgetsz eleget velük,minden nagyobb küldi után járd körbe a hajót,ha nõi karakterrel mész kaidennel vagy liaraval alakíthatsz ki románcot mással nem.Talival nem lehet még az egyben.Liaraval lehet férfi és nõi karakterrel is mivel az asari egynemû faj,igaz nõnek néz ki.

Én a "mintájával"(Yvonne) szívesen elveszteném újra.😊Csak miatta néztem végig 5 évad Chuck-ot.<#idiota>

Én a ME1 megjelenésétõl folyamatosan tolom,de még egy romantikus kapcsolatot/dugás nem tudtam kialakítani.Lehet,hogy homárok a karaktereim?<#idiota>
Igaz a 2-3-ban nõi Shepim van...

Ryder62
Én meg Liarával <#idiota>... wait a minute ...

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

<#nevetes1>
TBTPumpa
Ajjaj. További részleteket nem kérünk! <#idiota>

horpeti
Én meg Mirandával vesztettem el a szüzességem. 😛