Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
HunGripen #22004 Bizonyos pontokban egyetértek, de más pontokon nem igazán. Kifejteném miért:
-Történet: Abban egyetértünk, hogy a 2 sokkal gyengébb ezen a téren, mint az első epizód. Ezt pedig nagyjából az elsővel tenném egy szintre, ugyanis a történetszál itt is elég fordulatos és nagy volumenű. Egy helyen viszont egyértelműen beelőzi bármelyik epizódot: Az érzelmekre hat, méghozzá ezt sokkal hatékonyabban teszi, mint az elődei.
-Játékmenet: A 2. epizód hatalmas előrelépést hozott és ezt itt is megtartották.
-Grafika: Én úgy gondolom itt sincs miért szégyenkezni, bár 1-2 helyen én is elnagyoltnak találtam a tárgyakat, valamint a mozgás is művinek hat néha(vagy pontosabban fogalmazva nagyon behatárolt), de ez inkább a mozgásért felelős engine-nek róható fel.
-A bolygó leszállás(legalábbis egy javított verziója) nekem is hiányzott.
-Karakterek: Itt nem igazán értem az érveidet. Az első epizódban egy nagyon jó csapatot tudtak felépíteni a fejlesztők. A másodikban ismét jól teljesítettek ezen a téren. Most semmi értelme nem lett volna a nulláról egy teljesen új csapatot bedobni, összeszedni, megszokni. Így is problémám volt a 2. epizóddal(mint sokaknak), hogy szinte az egész erről szólt.
Ez megint a többi történetszál elől vette volna el a helyet, arról nem is beszélve, ahogy előttem is elmondták, az "érzelmes" jeleneteknek nem lett volna olyan súlya.
Filmekben és könyvekben sem szoktak olyat művelni, hogy az egyik epizódban van egy adott gárda, majd azokat a következőben már teljesen más emberekkel "helyettesítenek".
-Pályák: Ez egy általános félreértés. A ME nem RPG. Hanem egy TPS akció, jó néhány RPG elemmel megfűszerezve, egyértelműen a történetmesélést tartva inkább szem előtt.
-Befejezés: Ebben egyetértek. Bár én nem gagyinak tartom, inkább összedobottnak és nem magát a történetet, hanem az átvezető filmet. Tényleg nem sok eltérés van. Ezt viszont tudták javítani később. (természetesen jobb lett volna már eredetileg is így)
Összegezve, szerintem (és ezt tudom tanácsolni), a kiegészítőkkel együtt érdemes végigvinni, mert sajnos több nagyon jó történetszál is ezekben kapott helyet. Felháborítónak tartom, hogy ezeket nem tették bele az alapba.