22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Sir Quno Jedi
    Az a baj a rage közelharcos őrjöngős verziójával, hogy összesen maximum ad 25% sebzéscsökkentést, aminél szerintem a 60% életerő és pajzsbónusz az jobb, mert az MIDNIG van, ha csendben szunyókálsz a sarokban akkor is. Sebzéscsökkentés meg úgyis jön durván a tech armor-ból.
  • koschwarz
    tényleg, jó hülye vagyok. külön van rage damage reduction bónusz, meg meelee bónusz a sima életerő és shield bónuszoktól...
  • koschwarz
    kösz, én teljesen máshogy hittem ezt. tényleg hülyén van kitalálv, nekem legalábbis minden kétség felmerülése nélkül olyan volt ez a skill, mintha a benn lévő bónuszokhoz alapból rage módba kellene kerülni.
  • Sir Quno Jedi
    http://masseffect.wikia.com/wiki/Rage_(power)

Itt a durability, a shield recharge és a fitness expert skill ágat választod és máris 60%-os életerő és pajzs bónuszod lesz. AZAZ 1600-as lesz a pakzsod a kezdeti 1000 helyett. Ami a kezdő 500 pajzsos mobilöngyilkos osztályoknál "PICIT" jobb azért...
  • Sir Quno Jedi
    Nem. A rage-ben kapott bónuszok élnek mindig, mivel a fitness-t vonták tulajdonképpen össze a rage-dzsel. Nem volt neki külön skillfa. Így csak a rage-ben élő melee és sebzéscsökkentő dolgokat kapod meg akkor, ha rage-ben vagy, a többit ugyanúgy állandóra kapod, mmint bárkinél, akinél fitness-t fejlesztenél. Ez ilyen hibrid skill. Jó hülyén van megcsinálva amúgy.
  • koschwarz
    2 fegyver csak akkor kellett volna, ha a cooldown nem számít. de ha égetek, tehát használom a powert, akkor elég egy is persze, mert akkor már fontos a cooldown.

viszont a rage-ben kapott életerő és pajsz bónuszok csak a rage módban érvényesek (ha jól tudom), ahhoz meg meelee-zni kell (először 3 ellenfelet), de azt meg nem akarom majd erőltetni.
  • Sir Quno Jedi
    Rage-et kénytelen vagy fejleszteni, mert az össze van vonva az életerő és pajzs fejlesztésekkel. Mindössze annyi, hogy azon ágakat tolod, ami azokra ad bónuszt.

Azt nem értem minek neked két fegyó??? Mattock mindenre jó, univerzális cucc. A krogant teherbírásra fejleszve simán jó lesz mellette a cooldown-od is és gyakran égetheted a bestéket (azt a brute-ok sem szeretik ám).

3-asig fejleszted a gránátot, akkor már kettőt vihetsz is, a többi képességet meg maxig (van amelyik már nem jön ki, de pl. a shotgun súlycsökkentés az nem kell és máris spóroltál 6 pontot másra).
  • koschwarz
    igen, belegondoltam, hogy tulajdonképpen ha nem akarom a meelee-t használni állandóan, akkor a rage-et nem is érdemes fejleszteni, akkor már inkább incinarate, még ha lassan is fog visszatöltődni.
  • Sir Quno Jedi
    jó az az égetés pediglen
  • koschwarz
    most indítottam egy humán engit, engi még nem voltam a full játék óta. alig várom hogy overload-dal szivassam az ellent :D
    aztán csinálok megint egy krogan sentinelt, hál istennek esett végre egy assault scope, úgyhogy mivel a sentinel incinerate-jét úgysem használom, ezért shoti és scope-os mattock lesz nálam, meg a gránát, és védelemre fejlesztek mindent, a meelee-t meg hanyagolom, csak a muszáj, akkor ütök. kíváncsi leszek, így hogy megy majd a játék vele.
  • Sir Quno Jedi
    Node én a krogant nem közelharcos shotgunos csókának használom és nem rohamozgatom le az ellenfeleket vele (szal. minimális melee, csak ha úl közel vannak), hanem tech armorban kumok a fedezékben és szépen szkópos, stabilizátoros mattock-kal szedem a népeket a lehjető legmesszebről. Az ugye szépen viszi az armored targetek-et is és még tűrhető cooldown-om van mellette. Plusz tolom a carnage-et az hat mindenre szinte és szépen sebez/éget. Így van istentelen mennyiségű HP-m és pajzsom, plusz a tech armorból jön vagy 40% sebzéscsökkentés. Lassú vagyok baromira vele, csak cammogni lehet, vagy futni. Se kitérés, sem normális hátrálási sebesség.

Ellenben így nehéz vele meghalni és tök jól tudom élesztegtni a srácokat, mert túlélem azt, hogy odafutok és élesztgetek. Sőt az objektíveknél is simán odaguggolok hekkolni (vagy amit kell), ha vannak ott szépen ellenfelek, akkor is, mert közben simán lelövk a pajzsom, meg az életerőm egy részét, de éppen túlélem azért. :D

Ha kell a közelharca is erős, lefejelgetem a brute-okat simán, vagy heavy melee-vel bekóúrok neki egyet-kettőt. Plusz ott a lift grenade, ami iiiigen hasznos vészes esetekben, kettőt viszek is mindig magammal.

Ezzel így bronzon simán ki lehet húzni meghalás nélkül az összes wave-et. Lazán.

Egyedül a pajzsokkal enm tudok sokmindent kezdeni, mert nincs overload-om pl., de azokat is lelövöm idővel.
  • Darun
    Ezért nem árt ha van két sniper a csapatban, mert akkor rögtön le is tudják szedni. Szinte minden kasztnak van valami olyan képessége ami 1-2 másodpercre megzavarja az ellenfelet és ennyi idő elég is a fejlövéshez. De ugye ez is csapatmunka lenne és sokan erre sem képesek.

Hétvégén összefutottam egy német krogannal. A csávó is folyamatos mikrofont használt, de ő legalább mindig mondta hogy éppen mibe futott bele, így ha mentünk is segíteni akkor nagyjából fel voltunk készülve rá hogy mik várnak ránk. Azt egyébként majdnem bebuktuk az extraction-nál, mert csak hárman voltunk és őket 1 perc körül leszedték, rám meg minden irányból jöttek a jobbnál jobb enemy-k. A geth prime-t még csak sikerült elintéznem, de a hunterek leszedtek. 00:08-ig fel se keltem, mert úgy is vissza fektettek volna. Így viszont Lone Survive-al meg lett a küldi. Ilyen apróságokon is múlhat az egész. (hogy káromkodott a srác mikor megfeküdtem és hogy örült mikor az utolsó pillanatban felkeltem és sikeres lett a feladat)
  • Sir Quno Jedi
    Nagy fájdalmam asari vanguard és adept-nél, hogy a sztázisbuborékból (meg eleve a sztázisból) simán kisétálnak az armored ellenfelek. Silveren meg akik amúgy bronze-on benne maradnak, szintúgy átjönnek rajta néha, de legelábbi nagyon gyorsan szabadulnak (pl. geth hunter). Így kicsit értelmét is veszti, mert az lenne az egyik lényája, hogy "megállítod vele az ellenfelet". Na így meg nem. Már csak az marad, hogy ha úgy fejlesztetted, hogy iszonyat durván felerősíti a sebzéseket azokra akik benne vannak a bubiban, ergó akár egy prime-ot (atlast, brute-ot, banshee-t stb.) is jobban lehet sebezni, míg benne van, pedig amúgy nem hat rá. Ezért érdemes ezekre is rátolni, mert meg nem állnak, de sokkal gyorsabban exitálnak.

Az pedig, hogy a lángszórósokat még bronze-on sem állítja meg a sztázis, az nagyon kellemetlen. Igazándiból azt írja, hogy a hátukon lévő palackot kéne lőni és tény, hogy be lehet őket ezzel szivatni, de egyrészt túl sokat kell a palackon sebezni, másrészt szemből elég nehézkes eltalálni elégszer. Nagyon utálom őket, mert pikkpakk lenyírják az embert akárhol és csapatban vannak sokszor.
  • Sir Quno Jedi
    Egen. Alap hp-val és pajzzsal a mobil kasztok nagyon halandóak. Nem tudok átvetődni egyik fedezékből a másikba, mert közben kinyír a zárótűz. Még bronzon el lehet bohóckodni, de afelett gyorsan meghalsz. Eleve van mikor frutti helyett szórják alád a gránátot. Sentinel-lel kibírod, de mondjuk asari adepttel már nem, szóval el kéne onnan spurizni, de amint kimozdulsz bármilyen irányba a fedezékből, máris halott vagy, mert agyonlőnek.

Engem néha így totál beszorítanak (pl. a lángszórósok), mert megölni nem tudom már, viszont ha kimozdulok lelőnek, így szépen odaér és annyi.
  • Evoluti0N
    Hihetetlen, h erre csak 2. végigjátszásnál bukkantam rá. Mordin nagy arc :D

• SZEG007
    volt ugy 1 honapja:P
  • morzsi555
    Ha már az első wave-nél látod, hogy lagos, akkor miért maradsz végig ott? Lépj ki és keress egy másik játszmát. Ha meg minden játszmánál lagos, akkor nálad van a probléma.
  • Chipii
    Nem emlékszem hogy láttam volna itt ezt a videót, ha már volt, akkor bocsi:) Martin Sheen nagyon nagy, de a többiek is ott vannak, nagyon jók:)
  • Negritis
    csupán annyi hogy nem egyéni eredmény alapján kapod az xpt :D hanem mindenki az össz xp-t kapja elvileg

amúgy vanguard az tipik rambo akinek mindig mennie kell mindenhova, goldon pl nehéz kihasználni jól a bio charget, viszont pull+granade üt
    de a hp-shield/barrier kb halál sajna a mozgékonyoknál
    mondjuk én most Salarian infizgetek és tényleg atomtáp :D de még mindig a drell adept/krogan senti/quari engi az 'álom' ezen a 4en kívül csak a turian senti nincs meg :D
  • Darun
    Semmit. Legalább kettőt kell. Bár ha egyet promótálsz és meg lesz a 150k promó (vagy amennyi kell) egy csomagot sztem akkor is kapsz.
  • sanya200
    Mér ilyen tetves lagos?11-es wave első vagyok silveren és fél perc van vissza az egészből és restarting wave hát megbassza azt a.....
  • Prince23
    Mit kapok holnap ha promotálok egy karit?

vmi ilyesmit hallottam :D menüben meg túlnyomtam
  • Darun
    Az engi-k/inf-ek után nekem is hiányzott a vetődés. De mivel sokat használom a korganokat és a turiánokat is, megszoktam a hiányát. Azért néha én is vetődnék reflexből, de a drell képességeit nem tudom jól kihasználni. Nincs is baj ezzel, egyrészt nem kell feltétlen minden kaszthoz érteni, ha esetleg nagyon szeretné az ember akkor sok türelemmel és gyakorlással rá lehet jönni, ki lehet tapasztalni. Az esetek többségében úgy sem ezen múlik a játék. Nem azt mondom hogy én vagyok a legjobb csapat játékos , sem azt hogy soha nem akciózom egyedül. Úgy próbálok játszani hogy közben másokét ne rontsam el. Szerintem ennyi már elég. Én nem nézem le a többi tagot, akkor se ha totál egyes szintűek. Persze a egyéni eredmény is fontos, hiszen az után kapjuk az xp-t. De ha nem dolgozunk össze, akkor nem jutunk el a végére. Nekem ez a konklúzió.
  • Negritis
    nemtom én majdnem mindennel elvagyok :D
    de vagy sniperkedek engi/infivel vagy rohangálok adept/vangu/engi :D
  • koschwarz
    mert a drell adepttel folyamatosan bombázni kell az ellenfelet reave-vel, ami az ő életerejüket csökkenti, neked meg adja a védelmet. tehát míg a human adeptnek van egy eleve nagyobb védelme és támadó képességei, addig a drellnek egy képességben van összevonva a kettő. nekem nagyon bejött a drell adept, jó eredményeket értem el vele, de tényleg játékstílus kérdése, mert míg te tank vagy, addig én meg ide-oda rohangászok, elugrok, mozgok ezerrel. nekem meg pont azért nem jött be a krogan sentinel, mert lassú volt az én stílusomhoz, ösztönösen vetődni akartam állandóan amikor soroztak, de csak cammogtam :D
  • Darun
    A humánnak kétszer akkor pajzsa van mint a drellnek. A napokban nem egyszer legránátoztak, mert a tűzharcban nem volt időm nézni hogy hová dobták és pont rászaladtam. Krogannal gyakran még akkor se állok félre ha pont alám dobják és észre is veszem, úgy is csak megkarcolja a pajzsom. Az egyébként sokat számít hogy hátulról támogatnak. Ha nem így van akkor a 4 fős csapat 4 különböző helyen hal meg. Ha viszont van csapatmunka, akkor a Brute meghal mielőtt lerohamozna, a Reveger mielőtt elkezdene tüzelni, a Pyro mielőtt túl közel kerülne vagy a Phantom mielőtt feldarabolna. Erről csak annyit hogy mióta multizok, talán fél tucatszor ha találkoztam Phantommal. Máskor a társak legyakják. Egyszer figyelmetlen voltam és kivégzett, de az esetek felében járt neki a fejes így nem sok vizet zavart ő sem.
  • Tatyla
    én az infivel voltam a leg eredményesebb mindig első vagy második vagyok :)
  • nyirog
    nem tudom, human adepttel elég jól mentem előre :D, jó tény h hátulról támogattak de alapvetően egész jól állja a sarat nem úgy mint az infi
  • Darun
    Én is ezért szeretem jobban a tank kasztokat. Katonánál/senti-nél nem érdekel ha tűz alatt vagyok, akkor is simán van időm fejre célozni. A Geth prime is csak a pajzsom szedi le. A drell adeptem viszont baromi könnyen elhullott. Nekem nem fekszenek a "mobil" kasztok. A játék felében nincs is barrierem. Pedig vele nem is állok bele a tűzvonalba.
  • Tatyla
    én is hárommal remélem nem minden 2 után adnak packot
  • koschwarz
    3-mal tudtam hozzájárulni.
  • Sir Quno Jedi
    Én meg 8-cal. :D

Most feltoltam egy krogan sentinelt-t, de csak a védelemre építve. Nagyon baró, simán lehet vele túlélni akár 10wave-et bronze-on (mármint csapattal). Gránátokat meg sem nagyon érzi. Ravager fejbelő 3x és csak nézek.
  • Darun
    Az rare cucc. Már a veteránnál is van egy kis esély arra hogy rare-t ad.
  • Lacoka12
    3 gold misziot csináltam és mindig a 9 vagy 10 wave-nál buktunk el ekora szivást
  • BoneDragon
    Veteránból esett egy reset power. Ezek szerint nem csak spectreból esik
  • koschwarz
    kíváncsiságból megcsináltam egy bronzot cerberus ellen firebase giant-en egyedül, 20-as quarian infiltratorral. meg kell mondjam, marha könnyű volt. a data hacking feladatnál hagytam az engiket lepakolni a turretjüket, majd hackeltem a turreteket...ez volt a legjobb rész :D
  • Fenrir
    Nah én ezen a hétvégén 6 promote-tal járultam hozzá az operation-höz.
  • Negritis
    nah 2 promote megvolt :D
    3adjára estem ki wave 9 után ma úgyhogy skip a többi promote :D

amúgy nem azért rak be silverre mer 'bugos' hanem mer valszeg nem nagyon van olyan game amibe 'beférnél' a beállításaiddal, vagy pedig a többiek túl régóta várnak
  • Evoluti0N
    Nálam is volt ilyen. Igazi bugfest a multi. A single-ben levő bugok eltörpülnek mellette.
  • Evoluti0N
    Engem berakott bronzba silver helyett. Persze mindenhova benyomtam fejlesztéseket (speckó lőszer, stb.), amiket bronzban nem szoktam és pont a meccs indulásakor vettem észre, h hoppá ez bronz, de akkor már késő volt :D