Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir
Én újraírtam õket a 2-ben és úgy is sikerült a békét kiharcolnom.

A halál csupán a kezdet...

xblades
Igen ezt a 3 Dlc-jében tudhatod meg Javik-tól.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Mimasz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tehát a 2 végén az eretnekek megsemmisítésével érhetõ el a 3-ban a béke?

Fenrir
Javik is megmondta a végén, a búcsúzónál, hogy ennek a ciklusnak Shepard az avatárja, õtõle függ, hogy mi lesz a harc kimenetele.

Fpocok
Tegnap valaki linkelte a hivatalos bioware véleményt. SEMMI ILYENRÕL NINCS SZÓ. Az a vége, amit látunk. Nincs semmi indoctrináció.

Parasite Eve 2, best game EVER!

wantonly
Az miért van, hogyha upgradelek egy fegyvert 1 szintrõl 5 szintre, akkor nem változik meg semmilyen tulajdonsága? Talán kapok rá választ, mert én nem értem.
JethroHUN
Kb ugyan ez akartam én leírni, hogy rohadtul nincs értelme az egésznek. Igaza volt Sovereignnek Virmire-n hogy nem nem tudnák megérteni a céljukat. Tényleg nem, mert baromi nagy hülyeség. Csak néztem amikor a Child elmondja mindezt... nem tudtam sírjak vagy röhögjek.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

köszi

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

xblades
© VGQ #12680 -ra válasz:

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

PiszkosFred
Az volt eddig a legkorrektebb video, amit lattam magyarazatkent. Siman elfogadnam akar azt is megoldasnak, nagyon jol osszeallitottak a reszleteket. Le a kalappal a keszito elott, van tehetsege.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

valaki erre esetleg tudna válaszolni?

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

xblades
Ehhez némi elõzménynek passzolnia kell:

Save both races you need to get 5 to 7 points. These points are based on your ME2 and ME3 decisions.
-Destroyed the Heretics (+2 points)
-Tali is NOT exiled (+2 points)
-Resolved Legion/Tali conflict either using the Paragon or Renegade options (+1 point)
-N7? Mission: Save the Admiral on Rannoch in ME3 (+1 point)
-N7 Mission: Destroy Geth Squadron on Rannoch in ME3 (+1 point)
-Completed Legion's Mission in ME3 (or no peace) You will need a HIGH reputation for the peace talks.

lwb
Volt szintetikus faj.

lwb
xXtamasXx
Hamár szintetikus-organikus harcok, a protheanok idején is volt valami szintetikus faj? Vagy nem nagyon említi vagy nekem maradt ki valamiért , de ugye vagy asszimiláltak vagy elpusztítottak mindenki mást.

Btw, kb 1 órája fejeztem be a játékot. Egy kis részem meghalt, még próbálom feldolgozni fórumolvasgatással xD Érdekesek ezek a hipotézisek.

Gigabyte GA-MA790X-DS4 , AMD Phenom 9600 Quad-core 2.30 Ghz , 5Gb RAM , Ati Radeon HD 4830 , Win7 64bit , A4 Tech X7 Xbox Live Gamertag: xXtamasXx HUN

Ha van valakinek szabad fél órája, akkor érdemes a következõ videót megnézni. A fickó nagyon érdekes ötletet elmond arról, h mi lett volna a jobb befejezés. Azonban ha valakit nem érdekel a véleménye, akkor is érdemes az elsõ kb. 10 percet megnézni, ahol elmondja, h mi lett volna az eredeti koncepció, a reaperek fõ célja, amit valamiért végén megváltoztattak az írók (gondolom Drew Karpyshyn lelépése is közre játszott). És igen, bizony a dark energy-s dologról van szó, amit annyiszor említettek a 2. részben is és aztán a 3-ban szépen ejtették a dolgot.

lwb
Biztos láttad az indoctrination theory youtube videot.

Nem hiszem, hogy erre gondolt a Bioware, de szerintem ezt fogják felhozni magyarázatként, hogy megkavarják a végét. Mert engedni fognak a nyomásnak, akkora a hiszti. A DA2 után meg nem engedhetik meg maguknak a presztizs-vesztést.

PiszkosFred
Hat az embereket csodaltak vegig ebben a ciklusban, ezt el is mondjak. Jobban mint az aszarikat, nem hiaba akartak epiteni egy superhuman reapert a ME2 vegen, es tamadtak az emberi koloniakat. Minket tartottak a ciklus tokeletes fajanak. Belenk is tort a bicskajuk 😊

xblades
#12651 végén írtam hogy nem az idõ a döntõ tényezõ hanem az ok ami kiváltja.

PiszkosFred
Hat igen, mint irtam korabban, az nekem is necces. Legalabb lett volna valami kerdezz-felelek, hogy tudnak, ki az, mi az, stb. Igy lenyegeben kaptunk egy mini deusexnek latszo akarmit, akit elfogadunk a legfelsobb hatalomnak (meg ha ez igy hulyen is hangzik), de akit meg el sem kuldhettunk a picsaba jo kis foldi stilusban 😊 Az ott santitott, annak nem volt elojele, bar a prothean AI - azt hiszem Thessian - mondta, hogy a Reapereket is iranyitja valaki, es ok csak "eszkozok", ugymond "katonak", de addig semmi hir nem volt errol.

xblades
Ez nagyon tetszett szopóálarc, de tényleg megették.

Bár nem hiszem hogy nagyon sok újdonságot hoztak a utóbbi ciklusok amit már ne ismertek volna õk így néhány millió évesen. De az elején nyilván nagyon fontos szempont volt. Hmm az elején biztos volt amikor kicsit megizzadtak egy-egy aratás alkalmával.<#mf1><#eplus2>

Fenrir
Btw a repaerek sem tisztán szintetikusok, hiszen a learatott fajokat magukba építve fejlesztik saját magukat.

Fpocok
😄DD

Parasite Eve 2, best game EVER!

lwb
Indoktrináltak téged. Küzdj ellene.

lwb
Ez a cikluselmélet nekem OK, mondom, hogy ezzel nincs baj. Ez van felépítve az elejétõl, nem is volt vele probléma.

Az okkal van baj. Egész a végéig azt hittem, hogy lesz vmi idegen faj, ami irányítja a reapereket, hogy ne engedjék, hogy más fajok megerõsödjenek és a mass relay-ken kívül is merészkedjenek és fenyegessék õket, ezért ciklusonként learatnak mindenkit.

Erre kapok egy deus ex koppintást. wtf a köbön.

Fenrir
Erre nem tértek ki, hogy mi van ha már 40000 évvel az elõzõ ciklus után kialakul a konfliktus a szintetikusokkal. Akkor elõbb jönnek vagy mindenképpen 50000 az a szám?

Az én teóriám az, hogy a megfigyelésük alapján mindig 50000 év körül alakult ki az, hogy a szintetikusok "életre" keltek és fellázadtak a teremtõik elõtt. Ez akár egy trend lehetett, ezért lõtték be az 50k-s idõhatárt.

xblades
A pics.ba akkor megyek leiszom magam és várom a reapereket. <#idiota>

PiszkosFred
En ertem, hogy mire gondolsz, de ez a sci-fi tortenetek egyik ismerve, hogy az iro allitja fel az alaptorvenyeket, a direktivakat. A Mass Effect vegig arrol szol, hogy az univerzumban van egy vegtelen ido ota aktiv ciklus, amely soran ha egy galaxis es nepe eler egy bizonyos fejelettseget, learatjak/kinyirjak, mielott nagyobb baj lesz. Nincs ellenvetes, lehet az a vilag legszelidebb nepe, lehet az egy tulfejlett papucsallatka, a torveny az ezt mondja.

Hogy ezt ki intezte igy, vagy mi alapjan hoztak meg ezt a "torvenyt", nem tudjuk. Ez egy orok torveny es rendszer a ME fantazia vilagaban, amely a ME3 vegevel megdolt, es megbukott.

Mért van az hogy nem adja be a lehetöséget, hogy begállitsam a Quarian flottát a Gethek ellen? megmentettem az admirálist, és Xen-t támogattam a hajon, illetve nem csináltam meg még a pusztisd el a geth bázist missiont.de gondolom vagy a getheket ölöm le vagy a reaper bázis,de akkor sem értem miért nemmegy😞 már 2x ra tolom végig, szal van elég repu, illetve nincs is más quest csak ez a 2, ami közül választhatok már

xblades
Hmm csak az a szopacs ha egy ilyen Geth kontra Quarians konfliktus mellet kialakul egy spirituális faj akiknek eszük ágában sincs MI-vel foglalkozni az is megszívta. Sõt az is akik még évszázadokra vannak ettõl a szinttõl de már kint repkednek a relék-kel.

Mi van ha az a Asari-k néhány év századdal korábban kifejlesztenek egy Geth féle fajt? Betakarítanak mindenkit mi meg vidáman néhány évvel késõbb felfedezzük a Citadellát és 50 ezer évig vidáman fejlõdünk? (persze az én teóriám szerint akkor kicsit elöbb vissza jöttek volna)

lwb
Azt is megvettem. Sõt, még az iOS játékot is, az infiltratort. Nekem Javik bejött, Kasumiért jobban sajnáltam a pénzt. Ráadásul azt kétszer is megvettem (pc és ps3).

Fenrir
Xenu 😄DDDDDDDD

Btw, nem érzem teljesen korrektnek azt, hogy a From Ashes dlc-t pénzért adták mert Javik baromi sok háttértörténeti infót mond el, nagyon sokat meg lehet tõle tudni, hogy miért buktak el a prothean-ok, mi ez a ciklus, stb.

lwb
Csak feladtad a küzdelmet, beletörõdtél és a jogos felháborodás helyett tudomásul vetted a sanyarú sorsodat. Innen a következõ lépés a neked rossz makacs védelme.

Stockholm szindróma a gyakorlatban. 😊

lwb
Megnéztem, de emlékeztem is rá valamennyire. Pedig rég volt már. Ez nem magyarázat a gép vs ember, teremtõ vs teremtett dilemmára, ami totális bullshit a végén. Ez csak reaper elitizmus.

Ha elképzeled, hogy nincs ME3 vagy más és a godchild helyett mondjuk Xenu irányítja õket, hogy thetánokat szerezzen a leharvestelt lelkekbõl, akkor is teljesen OK ez a beszéd. Hagyják h a civilizáció felfejlõdjön, aztán leölik õket, ez egy ciklus. Ez OK, ez kánon az elejétõl. Ami nem, az a magyarázat: hogy azért mert a szintetikusok azok úgyis fellázadnak, ezért most egy csapat szintetikus majd jól megöli az összes organikust (nagy logika) és az jó lesz mindenkinek.

lol

PiszkosFred
Igen, mert a Reaperek kozben lenyuljak a genetikai ujdonsagainkat, onmagukat fejleszve ezaltal. Mindez a mi, a szerves elet erdekeben, de kozben tokelesitik magukat is, hogy a kovetkezo civilizacio se jelentsen veszelyt vagy ellenallast. Ha kiirtod/porig egeted a galaxist egy szintetikus-szerves haboruban, nem lesz mit aratni, nincs fejlodes es nincs ujabb ciklus. Szelsoseges megoldas a szerves elet fenntartasara, de anno VALAKIK igy dontottek, sok sok sok evvel ezelott. Azota a ciklusokban elo nepek szopoalarcot huznak, az elso VI es AI megalkotasa utan.

Hiaba volt tilos a Geth haboru ota az ilyen iranyu kutatas, a rendszer beindult, nem volt stop gomb.

xblades
Nekem majd 10 nap kellet hogy kicsit árnyaltabban lássam.

Fenrir
Amúgy meg Javik is megmondta, hogy a mi ciklusunk vége most érkezett el, valószínûleg minden ciklusban kialakult a szintetikus-organikus szembenállás, ezért kellett minden fejlett civilizációt learatni.

PiszkosFred

xblades
És egy Prothean faj aki lehetõvé tette ezt.

lwb
Jó egy hete fejeztem be boxon. PC-n is elkezdtem, de a box vége után már nincs kedvem visszatérni hozzá.

PiszkosFred
Hallgasd meg megegyszer a Mass Effect 1-ben mit mond Soverign Shepnek. Azt hiszem millio fanmade video felhasznalta mar azt a szoveget a ME2 es a ME3 promojahoz. Hallgasd meg mit mond, es latod, vegig errol volt szo.

xblades
Te is most fejezted be igaz? Látszik a reakciódon, hmm én is pont így voltam vele és mint olvastam elég sokan, kicsit késöbb aki elgondolkozik rajta az majd már más szemmel látja az egészet.

lwb
Ez mind OK, ezt nem is vitatom. Amit igen, az ez a gép vs ember faszság, amit utolsó pillanatban tettek bele a dark energy helyett. Semmi felvezetése ennek és a godchild logikája is támadható. Finoman szólva.

Fenrir
290 évvel történt a ME3 elõtt, annyira azért nem volt az régen. 50000 évhez képest legalábbis egyáltalán nem.

xblades
"Ha a geth lázadás a kiindulás, akkor sovereign nagyon elkésett."

Pedig ez a kiváltó ok ha figyelsz arra amit mondanak. És nem nem késet el mert az a néhány év nekik nem számít. És rá kellet jönnie arra is hogy valami nem stimmel a Citadell-el sem.

"Mondom, megmagyarázni bármit meg lehet."

Ez viszont igaz, nyilván a hibákat valahogy ki kell magyarázni minden játék és film esetén.

PiszkosFred
igy van. A reaper latta/erzekelte, hogy a galaxis nepei elfoglaltak a Citadellat, vagyis technologiai szinten fejlettek annyira, hogy onveszelyesek legyenek. Igy beindult a "vedelmi" rendszer, amelyet csak megerositett, a kozben kialakult Geth-Quarian szituacio. A Mass Realy es a Citadella egy mindenkori mezesmadzag, orul mindenki neki, de kozben ahogy beteszi a labat barki is a Citadellara, meg van pecselteve a galaxis sorsa.

Csak nekunk most volt egy Shepunk, meg egy TIM-unk, aki nyomott egy reload savegame-t felidoben 😊

lwb
A történet alapja annyira nem e köré a téma köré lett építve, hogy még az ME3 fejlesztése során is a dark energy-s dolog volt a kánon és nem ez a deus ex koppintás szar.

lwb
Értem. Ha tehát a COD MW3 végére bekopipésztelem a Planescape Torment befejezését, akkor az is csattanó és üt.

Ez alapján a logika alapján a fejlesztõ soha nem tévedhet, nem kúrhat el semmit, mert ha valamit elkúr, akkor az csak csattanó meg amúgy is, meg lehet magyarázni.

Sokan azért nem így gondolják. Úgy gondolják h 70 dollárért három színben ugyanaz a szar helyett vmi érdemit kellett volna kapniuk.

lwb
A geth vs quorian konfliktus jóval sovereign érkezése elõtt történt. A quorianeket már olyan rég elûzték a bolygójukról, hogy a szervezetük is átalakult, legyengült az immunrendszerük és a ruhájukhoz vannak kötve.

Ha a geth lázadás a kiindulás, akkor sovereign nagyon elkésett.

Mondom, megmagyarázni bármit meg lehet, Mondj egy elcseszett játékot és adok rá magyarázatot.

PiszkosFred
Ez volt a csattano, ilyet illik a vegen elohuzni, hogy usson, mint Tyson fenykoraban.