22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Evoluti0N
    Javelin sniper. Most próbáltam ki. Nagyon erős. Csak sajnos nehéz is :S
  • Sir Quno Jedi
    Mindennek csökken a sebzése, ha páncélon kell átmennie, de le van írva a páncéltörő modoknál, hogy mennyit nem vesz figyelembe a célpont armor védelméből. Pl. 25%, azaz negyede nem számít a páncéljának. A másik, hogy fedezéken milyen vastagon megy át (pl. 0.6méter) és ha átmegy, mennyivel csökken a sebzése, pl. 40% jut át. Egy jó csipával akár több ellenfelet is keresztül lehet lőni így, lazán.
  • JethroHUN
    Attól függ mi a fegyver.
  • Evoluti0N
    Ha olyan fegyót kapok Spectre pack-ból, aminek a képénél N7-es jelzés van, akkor az vmi brutál állatság?
  • Darun
    Ha azt veszed figyelembe hogy egy lövéssel le lehet szedni simán 2 guardiant is, akkor sztem nem.
  • koschwarz
    a widow sebzése csökken ha páncélt kell átütnie?
  • Negritis
    jaja, nem olyan hatékony, de random engi mellé jobb lesz
    viszont infi mellé widow :D

jah és persze megint 6-8. wavenél szakadok, vmi cink van a kábelvezetékkel mer erős szél és akadozgat :(
  • Darun
    Sztem a x-es Mantis nem viszi át a ts-t és a fedezéket. Tehát a páncélátütése tuti nincs olyan mint a Widow-nak.
  • Negritis
    10es mantis jobb mint az 1es widow :( legalábbis a számok alapján a valóságot minjá tesztelem
  • Hoz_Hun
    Nem.
  • sanya200
    Amúgy ha pisztollyal nyomom akkor nagyobb az esélye hogy megkapom a carnifexet?
    Csak mert eddig mindig geth shotival mentem és már megvan hozzá 9 upgrade.Amúgy azt csak gold meccs után kapnám meg?
  • Hoz_Hun
    Nekem a thermal clip packom olyan 130 körül van. A spec ops viszont jó, azt szoktam használni. A thermal clip packot gránátossal használd fel. Ha jön sok brutál ellenfél, elszórod a gránátjaid, újratöltöd packból és újra elszórod őket. Így lehet sokat dobálni szinte folyamatosan. Másra igazándiból nem nagyon jó.
  • Hoz_Hun
    Mind a három rakétát? Jó neked, ezekszerint nyitottál egy +1 upgradet hozzá. :)
  • Hoz_Hun
    De, cloak-ban a 4-est (egyesével) simán. Az egy hack, amit védeni kell a helyszínen, meg pályafüggő. Én megcsináltam egyet Silveren tök egyedül. Salarian engineer-rel, beálltam egy láda mögé és pakoltam ki a Decoyt (7. wave, mert ez sem mindegy).
  • Hoz_Hun
    Szerintem holnap.
  • yesname #14783
    Igen ám, de minnél többen hekkelnek annál gyorsabb. Továbbá ha a monszták oda mennek/ott spawnolnak (márpedig legtöbbször ez van), akkor mindegy. Sőt az 1 darab ember a büdös életbe nem fejezi be a hekkelést.
  • Darun
    Ha gyorsabban meg van a hekkelés azért jár time bónusz. Másrészt így is akadhat egy hunter vagy phantom aki pont akkor téved be. De jó, legyen valaki aki elcsalja őket. Akkor viszont ne 3 méterre álljon a zónától! Mert én az esetek többségében ezt látom. Ez viszont elég bosszantó.

Rakétát már is ritkán használok bronzon. A Cyon (reaktor) pályán hekkelésnél persze jól jöhet, mert ott nagyon be lehet szorulni. Esetleg be lehet lőni a tömegbe. De csak azért rakétát használni mert jön egy Atlas/Banshee/Geth prime nem érdemes. Mi ketten simán leszedtük az Atlas-t is meg a Prime-ot is. Bronzon vip-nek meg még soha nem adott be egymás után két legerősebb ellenfelet. A 4 nemesis ma is egy percen belül meg volt.
  • Sir Quno Jedi
    Nem tom most nemrég úgy hekkoltunk, hogy valaki jól elcsalta a monsztákat a hekkolóhelytől. Sima ügy. Ha mondjuk hárman lelépnek három felé csalni/aprítani az ellent, akkor a negyedik kényelmesen hekkolhat, pláne ha infiltrator. Utána ha megvan, mehet a takarítás.
  • koschwarz
    mert mindenki izgul, hogy mi van ha egy még jobban sürgető helyzetben kell a TE rakétád...(mert nekik vagy nincs, vagy nem akarják felhasználni) :DDD

namost pl. a reaktor pályán amikor a plafonról lógó piros fénynél kell hekkelni, silveren nem volt még olyan hogy ne kellett volna. annyira szűk és kicsi az a hely, hogy kizárt, hogy ott a 3-4 boss enemyt kiszedjük.
  • Sir Quno Jedi
    Én gyakran használok rakétát, soxor mind a hármat ellövöm, de vannak akik meg lehülyézik ezért az embert.
  • Fenrir
    Mikor kapjuk meg vajon a bónuszládákat az operation után?
  • sanya200
    Más karakternél is így van, én asari vangardot használok,nem nem ugrálok be vele az ellenfélhez mivel nincs nova de stasis hasznos cucc de ott is ha menekölöm kéne sprintelni akarok erre elkezd oldalazni tényleg annyira idegesítő meg sokszor halok meg emiatt mert nem arra megy amerre kéne.
  • yesname #14776
    Most első alkalommal nevelek ki egy olyan karaktert (Drell Vanguard) aminek az ugrálgatás a lényege. Na most eddig ez nem zavart annyira, de itt nagyon: hogy a jó kk.va életbe lehetne kitrükközni, hogy a cover, futás és ugrás ne ugyanazon a billentyűn (space) legyen???
    10-ből 9x azért halok meg, mert elugrani/elfutni akarok és erre a barom vagy fedezékbe vonul simán, vagy fedezékbe ugrik.
    Aki ezt kitalálta azt jól felkötném.
  • koschwarz
    nem biztos hogy van nekik...az a helyzet, hogy szerintem sokan veteránt meg spectre-et vesznek, amiben egyáltalán nem biztos hogy ad rakétát.

egyébként én már csak silveren és csak akkor használom, ha data hacking van vagy a vip vadászat, és már sürgető a helyzet, de még így is elfogy az a pár darab egy-két kör alatt. és ha éppen nem ad, akkor a köv.
    körnek már így megy neki az ember.

bezzeg thermal clip packom meg spec ops packom annyi van mint a szemét, kb. lassan 100-as nagyságrendben. néha már szándékos lustaságból nem megyek el egy ammo boxig, és inkább felhasználom őket. a specops-ot még hébe-hóba ellövöm.
  • sanya200
    Hát tényleg annyira bírom az ilyen amatőröket,inkább megdöglenek 600x minthogy elővegyék a tetves rakétát.3-4 meccs alatt ugyanazokkal, egyetlen egyszer vették elő az is egy emberke volt.De hihetetlen ha én nem lődözöm ki az ellenfeleket vele megdöglenénk.10-es wave hackelni kell jön 2 benshee egy rakat brute de ezek meg csak futkosnak mint pók a falon.
    Marhára idegesítő!!!!
  • Sir Quno Jedi
    Nem ezt mondtam, hanem hogy idegesítő, hogy kerengeni kell az ammo dobozok körül (a játékban van hülyén megcsinálva, nem a többiek hibája vaze). Néha magát a töltényt sem frissíti, ami vicces, mikor odarongyolsz 0, azaz ZÉRÓ skulóval és az életed múlna rajta, hogy kapjál töltényt, de nem, ezért ott halsz meg a közelben. Nagyon vicces, de nem szoktam ilyenkor röhögni. :DDD
  • Darun
    Nyilván képletesen értette. Azért van pár kaszt akiknek van gránátjuk, de nekik a képességeik is jók mellé. Ők sztem kevesebbet dobálóznak. Míg egy krogannak vagy human soldier-nek kellemetlen ha gránát nélkül marad.
  • JethroHUN
    Elhalássza valaki előled a gránátokat? Mert azok direkt csak neked vannak kitéve? lol
  • Darun
    Az ammo sem töltődik fullra. Tárnöveléssel is 13+1 töltényem van a Widow-hoz. Ha a kör végére csak 2-3 lőszer marad akkor 7-re tölti vissza. A gránátot is ált kettesével tölti, de volt már hogy egyszerre hármat adott.

Az hogy valaki nem kap lőszert az ammo-s doboznál, nem feltétlen bug. Én épp most futottam bele hogy nem kaptam egy grammot se mert a társak leürítették. Tehát az is ki tud fogyni és annak is kell töltődési idő. Ha átmész másik dobozhoz, az már tele fog tölteni. Nekem volt már olyan hogy a 3 társam kifosztotta a közelben lévő 2 ládát, nekem meg már nem volt időm elfutni a harmadikhoz.

Nah, sztem most páran az én anyukámat is szidják. Az extraction körben kékhalál :(
  • Sir Quno Jedi
    Én a plusz célpontot szoktam betolni, az mégiscsak kewl-abb.
  • Sir Quno Jedi
    Óóó én wave-eket szaladglálok végig gránát nélkül, mert báhova megyek, már valaki elhalászta előlem a gránátokat az ammo dobozokból. Murva idegesítő.
  • koschwarz
    hát igen. de éppen ezért nem értem, miért nem töltődik ugyanúgy fel, mint az ammo a kör végén. így semmi értelme nincs ennek a speckónak, mert azért nem mindegy, hogy éppen hol vagy a pályán, amikor jön a wave, meg egyáltalán, idegesítő egy gránát miatt futkosni az ammo dobozokhoz.
  • sanya200
    hát wave elején én is futkozok a gránátokért
  • koschwarz
    az a baj, hogy a 3 gránátot sosem lehet normálisan feltölteni, mivel egy ammós dobozban sosincs annyi, főleg ha valaki más is tölti őket. idegesítő, hogy van elvileg 3 gránátod, de mégis ritka hogy ténylegesen legyen is nálad annyi. ezért én sosem választom a 3. gránátot.
  • koschwarz
    az overload legutolsó speckójából melyiket érdemes választani? a sebzésnövelő-plusz 1 célpontot eltalálót vagy a barrierek és shieldek ellen 100% sebzés növelőt?
  • Darun
    Bevallom, én a karit mindig érzés/tapasztalat alapján fejlesztem. Közelharcra én se nagyon szoktam gyúrni, mert a krogan úgy is brutálisat sebez alapból. De volt olyan hogy heavy melee után 1 élete maradt folyton az ellenfeleknek. Az bosszantó volt. Meg pl az aszári vanguard heavy melee után 1-2 másodpercig teljesen ki van szolgáltatva és ha valaki maradt hatókörön kívül akkor sanyi. Persze ezt még gyakorolni fogom.

A gránát (főleg az infernal) azért jó mert nagyot sebez területre és még éget is. Ha jól dobod, még a guard-ikat is simán elviszi. Brute se szereti, a Banshee-t is lehet vele sebezgetni. Persze azt mondod "áh, azok csak trooperek", de amikor több irányból jönnek feléd hármas csoportokban és van valahol pár nemesis meg engi, akkor azért a trooper is tud zavaró lenni. Bevágsz közéjük egy gránátot és már is biztosítva van a hátad. Ráadásul vannak olyan kasztok ahol az 5-ös gránátnál valami hülyeséget ad, ott simán be lehet választani a 3 gránátot (asszem a drell adept-nél)
  • morzsi555
    Elméletileg ekkor: @ 5PM PST on Tue. April 3 2012
  • Darun
    Én sem rage krogan vagyok. Widow-t használok, shoti pl még sose volt a kroganomnál. Igaz hogy én tech páncélt se használok, sztem a carnage hasznosabb. Viszont én tisztaság mániás vagyok, ha tudom akkor a látóteremet mindig szép rendben tartom. Ennek csupán a csúzlim tűzgyorsasága szokott határt szabni. Viszont előbb-utóbb a társak kénytelenek visszavonulni és a Banshee-k, Geth prime-ok elérnek hozzám is. Meg a Brute-ok. Krogannal nem gáz ha rám hozzák az ilyen ellenfeleket, mert megkapják a kombókat (gránát/carnage/fejlövés/heavy melee) és csókolom. Azt nem szoktam érteni hogy a Shuri-s és Avenger-es kollégák miért kezdik el lőni pl a Guardiant? Az életben nem lövik át a pajzsát, nekem meg egy lövés. Ugyanígy a Nemesis, ellenben annak örülök hogy a Phantomoktól pl megkímélnek mert eddig csak a szerencsémen múlt hogy sokszor fejbe kaptam őket.

Viszont rájöttem hogy a sniper vanguard tényleg nem életképes. Egy shotival/smg-vel simán 150-es a hülésem, smg-vel tudok távolról szedni, shoti meg jó közelre. és kipróbáltam, relatív jól be is tudom őket cserélni. Ettől függetlenül még mindig csak ilyen vésztartalék kaszt nálam.
  • Fpocok
    Miko kapunk jutalmat?
  • sanya200
    Mikor lesznek az új csomagok elérhetőek, a boltba még csak a jumbo pack van.