22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Tatyla
    most meg simán elfogyott a lőszer és nem tölt újra :(
  • Botond #14717
    Engem is berakott bronz helyett silverre, és hát wave10en masszív wipe lett, csoda, hogy addig eljutottunk. Kb semmit nem sebez AR meg shotgun bansheekba és bruteokba. :D
  • Sir Quno Jedi
    Pontosan. Nekem volt kellemetlen, hogy nekik kellemetlenséget okozok. Én alapvetően coop jellegű játékos voltam mindig is.
  • yesname #14715
    Itt most tényleg rendesen félre értettétek Jedi kommentjét, én sem láttam semmiféle lehúzást benne. Csupán a lag által okozott és hasonló embertől független hibákat mondta el nagyrészt.
  • Sir Quno Jedi
    Ú baz, pont benne voltam egy lobbyba és kiesett a host, így én lettem a leader, de itt gépelgettem közben (és el is felejtettem, hogy benne vagyok), így kiraktak szavazással. Na ezek is beztos ordenáré nagy köcsögnek gondoltak. Jogosan. :D
  • Darun
    Már éppen elnézést akartam kérni anyukám nevében.

Egyébként mint kívülálló, nekem Jedi kommentjéből nem jött le sehol az hogy le akarna húzni titeket. Engem már az is zavar ha az egy másodperces laggolásom miatt nem tudom fedezni a csapat hátát. El tudom képzelni milyen az amikor "ismerősök" közé áll be az ember és folyton őt kell éleszteni. Sztem ő sem azért állt be hozzátok hogy potyázzon és hátráltasson benneteket.
  • Sir Quno Jedi
    Szóval nem veletek van a gond, na, csak erre akartam kilukadni.
  • Lacoka12
    valaki jön egyet multizni?
  • Sir Quno Jedi
    Namost én nem hibáztattam senkit sem, főleg nem téged?!

Puszta tényeket írtam. Nekem amúgy is úgy tűnt, hogy a tökötök teli van velem, amire nyilván okot is adtam a ti szemszögetekből, mert ott bénáztam nektek. Szóval nem vagytok "elitista köcsögök", ilyet nem mondtam. Csak nem vagyunk egy szinten a gammában. Én csak műkedvelő amatőr (se) vagyok.

Azt sem nektek róttam fel hibaként, hogy beestem a már futó játékba, ez gyakran előfordul, ha az ember csak úgy joinol, senkinek sem hibája az ilyesmi, csak pont meglepett, mert nem tudtam elkölteni a powereket.

LZ-s dologról én is ugyanezt írta, amit te. Csak azt is elmondtam, hogy vannak akik meg pont az ellenkezőjéért szólnak, ha nem mész oda. Mikor szóltatok, azonnal elhúztam onnan, szal. no problemo. DE nyilván ez nektek újabb noobságnak tűnt részemről.

Nem akartam level1-essel jönni, mert silveren az kicsit hirig. Látod én még magasabb szintűvel is béna vagyok. Szerettem volna nem lehúzni a csapat teljesítményét (bár sikerült), hogy jól szerepeljünk.

Szóval nem kell félreérteni a dolgot, nekem semmi bajom sincs veletek. Mindössze nem tűnt nekem úgy, hogy élveznétek velem a játékot (ami az én hibám term.). :DDD

(Az elköszönésről meg annyit, hogy mások meg tudják tenni, hogy nyomnak egy shift+f1-et és közlik miért lépnek éppen le és mire lehet számítani, esetleg egy bb-vel köszönnek el, már ha az volt tényleg... ezért gondoltam, hogy nemtetszésetek jele ami történt. Ez is nyilván akkor félreértés. :D)

Amúgy elnézést kérek, pont azért töröltem gyorsan a második hzsz.-emet, mert nem akartam vitát, vagy sértődést belőle. Félreértésekből lesznek mindég a legfeleslegesebb viták.
  • Lacoka12
    a goldon meg full csapatmunka kell
  • yesname #14708
    Én meg közben kipróbáltam silvert is. Persze akaratlanul, mert a bronze betett silverre :D
    Ott pedig rájöttem, hogy ha komolyan csapattal akar az ember játszani, silverre át kell menni Level 15 körül. Ott ugyanis már össze kell dolgozoon a csapat, nem lehet agyatlanul rohangálni.
  • Evoluti0N
    Salarian infiltrator. Tök állat. Sebzésre nyomva a fejlesztések, egy jó kis sniper-rel. Nagyon faszányos. Mindig azt hiszem, h megtalálom a kedvenc kasztomat (először turian sentinel, utána asari vanguard, majd drell adept), de aztán mindig kipróbálok egy újat és az lesz a kedvenc :D
  • Anthrax
    És a kilépésről még annyit,hogy éppen mentünk el, és nem is játszottam többet, láthattad is originen, és mivel tsed nincs és nem szetted le, igy nem tudtam közölni, ennyit erről
  • Anthrax
    ÉS törölte Jedi a hozzászólás második részét igy véletlen Darunhoz ment a válasz, bocsi
  • Anthrax
    Nagyon örülök,hogy az utolsó 2 posztodban engem és a csapatot szólod le,hogy állítólag nem tetszett,hogy oda mentél LZhez vagy az,hogy kiléptünk és ez szerinted azért van.mert noob vagy és nem akartunk többet veled játszani. És ezzel úgy állítasz be engem,hogy 1 elitista köcsög vagyok aki megválogatja kivel játszik, közben azért nézzük a másik felét is a dolognak. Első meccsen szóltam,hogy elkezdjük és majd csatlakozz hozzám, te még a 11. körnél jártál.
    Arról nem tehetek,hogy bebugolsz, rengetegszer van ilyen, nem hosttól függ, ha létrát használsz vagy mellette ugrasz le előfordul az ilyen. Szóval ez se a host és a mi hibánk, ez a bio hibája és majd javítani fogják a többi buggal együtt.
    Ha meg nem szeretsz vanguarddal játszani ne gyere azzal, irtam,hogy jöhetsz bármivel amivel szeretnél, szóval nem votl ráderöltetve a vanguard jöhettél volna lvl1essel is.
    És az LZ dologhoz annyi,hogy ha beállsz LZ-re és ott kempelsz és folyamatosan születnek a mobok akkor megfogsz dögleni idővel és buktad a Full Extra-t, ezért szóltunk,hogy gyere onnan és majd 30-40 secnél oda megyünk.
    És végül bárkivel szívesen játszok, de ha saját maga rontja el a dolgokat és mást hibáztat érte és ennek forumon még hangot is ad,azt nem szeretem és ebből kifolyólag nem fogok játszani vele még1x.
  • BoneDragon
    Huh ez a vanguardos dolog nálam is sokszor előfordult. Olyan mintha lagolnék...
  • Lacoka12
    nagyon király a Quarians enginer olyan mint ha lenne egy segítő társam a ágyúval
  • Darun
    Még én hostolok is, akkor is be szoktak szólni néha. Tuchankán pl tényleg megszokott hogy rögtön LZ, de Benning-en pl nem. Ott távol kell tartani az ellenséget az LZ-től,s különben körbevesznek és nincs hely mozogni. Mi ált az utolsó 10-20 másodpercben megyünk oda. Előtte sem hátrány ha a közelben akciózik a csapat, mert nem biztos hogy a pálya túlfelére át tudja verekedni magát a csapat azért hogy élesszen.
  • Sir Quno Jedi
    Pl. most norgiiékkal toltuk silveren és én human vanguard voltam, ráadásul a skilljeimet sem tudtam elkölteni, mert rögtön a játékukba estem be, előtte meg éppen másik játékban voltam, asszitem lobbyba fogok kezdeni. Namost vanguardnál vicces, mikor ott állsz az ellenség pofájában, feltöltve a biotic charge és csak nyomogatod, de semmi sem történik. Mármint azon kívül hogy meghalsz szépen. Szóval egész játék alatt engem élesztgettek. A végén meg bebugzott és az LZ fölött lépegettem, meg ugrált le föl a kép (nameg leestem a pálya alá és aztán beestem fölül), hát kicsit érdekes volt (ilyet még nem is láttam, pedig játszom vele jópár napja).

Utána próbáltam asari vanguardpt, annál meg azt csinálta, hogy nem működtek a powerek egyik sem, még a sima gránátdobás sem, a lövéseim meg nem sebeztek. Ki kellett lépnem és újraindítanom a gammát, aztán visszajoinolni hozzájuk. Utána mindjárt működött.

A vanguard az amúgy sem nekem való, rühellem a közelharcot (krogan soldier sem a szívem csücske). Én messziről szeretek csipázni, vagy ha lagol, akkor biotic és engineer képességeket használni fedezékből. Mondjuk nem lövök valami pontosan, főleg nem kapásból.
  • Sir Quno Jedi
    Hóóógyne. Én többször szívtam már így. Sőt ilyenkor ammo-t sem tudsz felvenni és a létrákon sem lehet közelekdni stb. eléggé kellemetlen. Főleg, hogy a többiek hülyének nézik az emberet mit keerng a lőszeresdoboz körül, meg miért nem lő, vagy támad skillel stb. Sőt ilyenkor a gránátokat sem lehet eldobni.

Ha én hostolok, akkor nem szokott történni ilyesmi.
  • horpeti
    ME2ben miután kitanultam a játékot, meglepett, hogy mennyire egyszerűen viszem végig soldierrel. De ME2ben nem volt annyi ellenfél, mint itt most 2 küldi alatt. :D

Amúgy pont azt írtam, hogy soldierrel a nehéz. és biotikus/techessel könnyebb. :)

De egyelőre nekem simán nehéz ez sentinellel is. Megszenvedtem a diákokért utána is... Egy apró hiba és szevasz. :)
    Így jó sokáig fog tartani a gém, de emlékszem ME2ben is ez volt. Aztán 6-7. végigvitelre meg olyan volt, mintha easy lett volna, annyira éreztem a ritmust. Itt most még van mit megérezni, bár főleg az a gond, hogy rengetegen vannak. ME2ben sose kellett ennyire sok ellenfél ellen egyszerre harcolni, pláne nem 4 irányból.
  • Tatyla
    másnak volt márt olyan bug hogy egyszer csak nem tudsz lőni se skillt használni se éleszteni?most is így kummantottam végig 5 wavet :D
  • dan5445
    VALAKI TUD SEGÍTENI?MINDÍG CRESH-EL(KIDOB VAGY MEGFAGY) A JÁTÉK!
  • RamsayBolton
    Ezt a szöveget nem lehet komolyan venni, mivel azt is leírja, hogy "cleansing the galaxy of all organic life". Ami szintén nem igaz. Ezt mi, a játékosok tudjuk, de a mass effect univerzumban nem mindenkinek egyértelmű (Hackett is meglepődött, hogy a Yahg-ok megússzák).
    Az 50k évet is inkább abból vették, hogy a proteánok 50k éve haltak ki (ahol +-100 év megkülönböztethetetlen, egy 2 hetes hulláról sem lehet megmondani, hogy melyik óra hány perckor halt meg, hanem csak, hogy 2 hete) Tehát ez az intro szöveg inkább a ME univerzumbeliek általános tudását tükrözi: "50 ezer évente eljönnek a Reaper-ek és mindenkit kinyírnak". Nem pontos.
  • Negritis
    én ugye normálon toltam, de szép lassan csinálom a kövi mentést (1be vagyok épp Feroson) és akkor már insanityt zúzom majd :D
  • Darun
    Én pl soldierrel nyomtam végig. Amikor három felől lőnek rád, köztük egy rakétával, meg egy nehéz géppuskával, a negyedik irányból meg 2 Guardi jön akkor nem nagyon van idő fejre célozgatni. Sztem semmivel se könnyebb, sőt! A ME1-ben (nekem legalább is) simán a soldier volt a legkönnyebb, bár ott is volt pár nehezebb rész. A 2. és 3. részben viszont eléggé le lett gyengítve. Itt a biotikus/tech képzettségekkel már sokkal többre mész mint fegyverrel.
  • horpeti
    Most épp harcoltam, erre berepül elém egy katona csak úgy a semmiből.. El is repítettem melegebb éghajlatra, még le se ért a földre, de vicces ez a része. :D
  • horpeti
    Szerintem a leggagyibb a játékban, hogy ha akar, csak úgy odadob melléd 1 centire 2 katonát. Kitisztítod a terepet, hogy ne lőhessenek hátra, erre mögéd lerakja őket, aztán meglepődsz. :D
  • horpeti
    Mondjuk abba bele se merek gondolni, pl. soldierrel milyen nehéz lehet. Elszoktam én már az fpstől, hogy csak headshot legyen mindenből. Szerencsére képességeknél nem kell ezen parázni. :D
  • horpeti
    Nem, ez még jóval előtte. :) De majd oda is eljutok 1x. Most játszom először vele, 12. szintű vagyok. :D
    És direkt úgy csinálom, hogy nem élesztek fel senkit, mert azt vettem észre, hogy teli medigélnél 300XPt, ha fel is veszek, akkor csak 150-et ad.
    Hál istennek még sose kellett használjam, inkább újrakezdem, ha para. De ez a kertes így nem volt nehéz, igaz 25.-re ismertem ki a pályát, no meg most nem az volt, hogy úristen szaladni kell előre. :)
  • Prince23
    Jah, meg a vége, amikor a második silót kell védeni. Ez a játék két legnehezebb része.
  • horpeti
    És tényleg:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Most szépen nyugodtan el kezdtem irtani őket, nem azon paráztam, hogy nyomuljak előre, és tényleg elfogytak. A végén kinyírtam az Atlast is mert már csak 1edül volt. Belemenni nem lehet, csak ölni. :) Hm. Megint bonyolultabbra gondoltam, mint ami. De a Marson ott is úgy láttam, hogy csak akkor fogynak el, ha előrenyomulok, maguktól sose, de lehet van egy maximum, ahány hullám jöhet. Szal így most easy volt, csak kivártam, míg elfogynak. :D
  • Evoluti0N
    Az a kertes rész az egyik legszopatósabb. Se előtte, se utána nem nagyon találkoztam nehezebb résszel az egész játékban.
  • Prince23
    Az már a záró jelenthez tartozik, ő még az elejéről beszél, a kertes résznél, nyitott tér van. Kint kell harcolni még, nem bent, zárt területen. Ott lehet csak Atlast használni.
  • Bhalage
    ha a legutolso harcra gondolsz en ott szereztem egy atlast es vegig abban voltam es azzal nyirtam ki az enemiket :o gyalogosan eleg erdekes lehet, mert kúrva sokan jonnek megallas nelkul :ooo
  • Darun
    Ott azért nem mert az az Atlas a pálya egy olyan részén áll, ahová csak akkor jutsz át ha ezt már megtisztítottad. Egyébként is, mire kiszednéd a pilótát meg elverekednéd magad odáig, már úgy sem vennéd hasznát.
  • Renjike
    az hogy 50000 évente jönnek az nem azt lejenti hogy teljesen pontosan ..... ez ugyan olyan mint nálunk a 21. század pl ..
  • Negritis
    nem tudsz belemenni egy atlasba ott?
  • Darun
    Sztem nagyon fontos az hogy milyen fegyvereket/csapattársakat viszel magaddal. Nekem elsőre rögtön kinyírták a társaim, másodszorra meg beragadtak az előtte lévő folyosón és csak a csata végén "teleportáltak" ki. Az elég durva volt. Az Atlassal nem igazán lehet mit csinálni, elsőre fontos hogy a Guardianokat kiszedd. Nekem spec semmi fegyverem nem volt ellenük. Az engi-ket is jobb minél előbb kiszedni, mert a tornyok zavaróak lehetnek. Második végigjátszásra már ne okozott gondot, igaz hogy tele voltam fegyverrel. Meg Jack-nek is azt mondtam hogy adjanak bele mindent, nem azt hogy legyenek óvatosak.
  • horpeti
    Ok, akkor megpróbálom úgy. Lehet Insanityn csak túl sok a hullám, és addig nem jutottam el.

De ha 2 óra hent után is még tart, akkor bekaphatja a bioware. :D