Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hm, nem elégítette ki teljesen a vágyaimat az EC, de elég jó lett ahhoz, h ismét meghozza a kedvem a trilógia végigjátszására.
PiszkosFred
Jo, ha szigoruan csak az arcokat nezzuk, akkor Liara egy az egyben Drew Barrymore, csak kekben, ahhoz sem kellett tul sok concept 😊

Bar hozzateszem, vegig azt kivanta a jatekos, hogy egyszer lassa milyen Tali sisak nelkul, de ezek azok az "almok", amelyeket sosem szabad megvalositani, mert onnantol ertelmet, vagy legalabbis jelentoseget veszti a dolog. Mint, a vadaszat. Addig buli, amig koveted, becserkeszed a celpontot, ergo amig el nem ejted a vadat. Utana mar csak egy doglott szarvas, ami bar izletes, de mar kozel sem akkora elmeny, mint amig vadasztal ra.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Optimus Prime
Engem a vasorrú bábára emlékeztetett. Vagy Father-Mother-re a Zeno Clash-bõl :S

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Azért a humanoid kinézet is elég sok variációban lehetséges. Az meg hogy Jabba kinézetû legyen egy aline, sztem nem nagy elvárás. (nyilván olyanok is kellenek) De ha már itt tartunk, az Avatarban ugyebár az emberek a saját "képmásukra" megalkotott navit használtak. Nah mármost Sigourney Weaver-re simán ráismertem, míg a fõszereplõre nem. De rajtuk legalább változtattak valamit, míg Tali képét csak átszínezték megkapott némi makeup-ot. Ettõl az még egy kidekorált ember nõ a képen.
JethroHUN
A sok kezû/lábú/szemû lényeket jobban szeretjük lelõni, mint haverkodni velük.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

PiszkosFred
Huh, ez regi vita a scifi kozossegekben, hogy mennyire legyen valami humanoid vagy mennyire ne. Mennyire valik szerethetove valaki ha teljesen elter a megjelenese a jatekosok/nezok/olvasok szamara meg elfogadhato megjelenestol, es hol van az a hatar, amely elvalasztja a szeretheto/toleralhato illetve a nem szeretheto/vissztaszito kinezet es felepites kozott 😊 Nem hiaba humanoid az alienek nagy resze a scifik torteneteben. Nincs ezzel gondom (egyeni velemeny), viszont amiota ugye nincs mar ez a "hogy neznek ki a kvarianok" rejtely, igy eppen kaphattunk volna valamit premier planban is, amolyan slusszpoenkent.

De majd egyszer, talan.

Engem igazából az zavar, h nem volt elég képzelõerejük biowareéknek és a világító szemeket és a bõrszínt leszámítva teljesen úgy néz ki a quarianok arca, mint az embereké. Ráadásul dextro-protein felépítésûwk (a turiánok ugye szintén), míg az emberek levo-protein. Nem vagyok biológus, de ha ennyire eltérnek biológiailag az emberektõl, akkor kinézetileg se kéne ennyire hasonlítaniuk ránk.
Ha szerencsénk van, a folytatásban eljuthatunk Rannoch-ra. Ott meg ugye már nem kell majd a sisakot viselniük.
PiszkosFred
Az egyetlen hianyerzetem csupan az, hogy a quarianokat (leszamitva a fotoboltos Tali kepet a kabinban) az EC-ben is csak profilbol mutatjak sisak nelkul, es nem szembol, vagy mondjuk reszletesebben... Bar, ez is tobb mint amit az elmult evekben lattunk beloluk 😊 De jo lenne mar teljes valojaban latni oket.

Tényleg elég korrekt módon mutatta be az új endinget. Ha jól vettem ki a szavaiból/hangsúlyozásából akkor a "zöld választás" annyira neki sem jött be. Én viszont úgy vagyok vele hogy a Destroy endinget nem választanám. (persze azt is megnéztem Renegát Sheppel mert õt nem érdekelte hogy ki döglik meg) Én nem érzem fairnek sem EDI-vel sem a geth-ekkel szemben ezt a véget. Elõször is (mint az a Rannoch-ért folytatott harcok közben is kiderült) arról hogy a gethek fellázadtak, legalább annyira tehetnek a qvariánok mint a gethek. Renegát Sheppel játszva még úgy is éreztem hogy nekik semmivel nincs több joguk azon a bolygón élni mint a getheknek. Ezek után a legmókásabb a geth-qvarián háborúban feláldozni az utóbbiakat aztán a Citadellen meg a Destroy endinget választani és kinyírni a gethetek is. <#duhos2>

Shep igazi hõs, nem csak az emberek között, a galaxis minden értelmes fajának a szemében. Ha él bárki ebben a rendszerben akinek van "joga"
dönteni minden "életforma" jövõjérõl az õ. Számomra a szintézis simán elfogadható. A Destroynál még az sem szempont hogy az az egyetlen vég amit emberi alakjában túl is él. Ha Mordin képes volt feláldozni magát a kroganok jövõjéért, Legion a gethek szabad akaratáért, Thane pedig értünk, akkor az a minimum hogy Shep is meghozza a maga áldozatát. A háború sok millió értelmes lény életét követelte, ha nincs Shep, ismét learatnak mindenkit. Tehát ha Shep önként hajlandó lemondani a saját életérõl, akkor a túlélõk is meghozhatják azt az áldozatot hogy szerves/szintetikusként élnek tovább. Egyébként én úgy gondolom hogy a szintézis nem jár feltétlen személyiségvesztéssel. Tehát ettõl az egyén még egyedi maradhat.

Ami meg a folytatást illeti, sztem a BW egyszerûen meg fogja oldani. Kiválasztják a Control endinget, azt mondják hogy ez a játék hivatalos vége, minden úgy történt ahogy ott van, ezt folytassátok.
Ryder62
Errõl jut eszembe, ha kidobáltak minden dlc-t a 3-hoz, jöhetne egy trilogy pack, minden dlc-vel, és egy mini normandyval 😄

De mikor anno az 1. résszel játszottam nem gondoltam volna hogy minden idõk legjobb sci-fi videójátékká növi ki magát a ME.

Sõt tovább megyek a ME elõtt a Kotor volt a nagy kedvenc de így utólag végigjátszás videókat nézegetve YT-on, feltûnt hogy mennyire de mennyire dinamikusabb a ME. A mimikák, a karakterek, a személyiségek, párbeszéd mind sokkal jobb és élvezetesebb. A kotor a ME melett nagyon elavultnak tûnik minden szempontból (történetet és játékmenetet kivéve)

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

JethroHUN
Majd megveszed az új konzolra is az összes ME-t és végig viszed megint. <#eplus2>

Optimus Prime
Space Magic.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy a fenébe viszem át a mentésem egy 360-as géprõl egy "720" nexgen gépre(profilhoz van rendelve), hiszen az interjúban is utal rá, hogy kellhet majd.
JethroHUN
Én meg csak úgy tudom elképzelni h reboot. Más fõhõs, történet. Mint a DA2, nem nagyon volt köze az Originshez.

Optimus Prime
Én a 4. befejezésre esküdnék ,ahogy látom az is van és az reálisabb. Visszatérhetne ilyesformában egy régi karakter mindenképp. Mert a 3 teljesen alternatív véget lehetetlen úgy megoldani, hogy... képtelenség.

Ryder62
Ezt max úgy tudom elképzelni hogy a 3 befejezés függvényében máshogy alakul a ME4 története, eseményei. Még ha kis változásokról is van szó.

A játék elején meg Kotor2/Me2 stílusban megkérdezik a játékostól hogy hogy történtek az események. Akár amnézia meg minden marhaság nélkül is könnyen kivitelezhetõ. Hõsünk találkozik egy NPC vel aki kérdésrohamot kap és megkérdi hogy akkor hogysmint van, mi meg kiválasztjuk a megfelelõ múltat, választ. Ergo nem a hõsünknek lenne új ez a világ hanem épp ellenkezõleg õ magyarázná el egy másik karakternek.
És voilá. A fõhõs épelméjû nincs semmi amnézia vagy "mûtõasztalon töltött 2 év" effektus és a múlt is kiválasztódott.

Az más kérdés hogy ugye akkor a 3 befejezésnek hála minden máskép alakul, de ez még jó is lenne hisz növelné az újrajátszhatóságot.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Nagyon jó ötlet volt hogy végre változtattak egy kicsit a láda rendszeren és behozták az extra lövedéket a Rare karakter kártyák helyett kimaxolás után.
Ez egy nagyon jó húzás volt. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Egeyetértek. Imádom. Én elõzõ alkalommal kaptam meg a Valiantot. Sajnos azaz egyetlen promocionáklis N7 fegvyerem, ami I szintû. Többi II, az a vacak Eagle meg III.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Szerintem választanak egyet a három befejezés közül. A Contorl ending tûnik a leglogikusabbank, mert szerintem nem akarnak a Geth-ektõl megszabadulni. Fõleg nem a továbbfejlõdött Reaper kóddal túrbozott most már egyéniség Geth-ektõl. A szintézis meg sokaknak elfogadhatatlan. Nekem is. Nem tudnék egy félig robot zöldszemû világban játszani. Hiányozna az egyediség. Az már nem igazi ME lenne. A leg korrektebbül a Contor endingben marad meg az ME univerzum úgy, ahogy megismertük és megszerettük.
Szerintem.

Én végre megkaptam a Valiantot, már csak az hiányzott. Nagyon erõs, Black Widow elbújhat mellette.

Meg is kaptam a harmadik Eagle-em. :/

PiszkosFred
Hat igen. De nem is a tarsaink miatt (az megoldhato ahogy irtam korabban), hanem az lesz erdekes, ahogy a harom kulonfele dontest hogy tudjak EGY, mindenki szamara kozos sztoriszalban folytatni. Vagy jon majd a "kiskapu", miszerint voltak koloniak, akik kimaradtak mondjuk a szintezist "hatosugarabol", es ok tovabbra is organikusak es mechanikusok, kulon-kulon? Vagy jon egy orult professzor, es megoldja, hogy lehet ismet csak szerveskent leteznunk, hogy ezzel a kontrol/destroy ending is egy sikra terelodjon a szintezis endinggel?

Feltetelezve, hogy folytatas keszul, es nem elozmeny.

Egy interjúban poénkodtak vele, hogy tartsuk meg a ME 3 mentéseinket. link

MerlinW
"Bioware's Michael Gamble has discussed the future plans for a Mass Effect continuation without Shepard and his thoughts on the next generation of consoles. (IGN)"

Tehát ELVILEG legkorábban 2014 körül jöhet, Shepard nélkül, ergo a mentések nem fognak számítani.

[merlinw.org]

MerlinW
Ja tényleg. (én okosan egy hónappal ezelõtt vettem a CE-t 9k-ért, amiben benne volt minden)

[merlinw.org]

Persze, de szerintem úgy kerülik a save importot ME 4-ben, mint gyújtogató a vízesést. Sõt én a helyükben legalább 100 évvel késöbbre raknám.

PiszkosFred
NPC-kent egy-egy cameo erejeig barki visszaterhet, importal savegame alapjan, ahogy mondjuk a ME3-ban is osszefuthattal Jacobbal, vagy mondjuk Kellyvel, es meg lehetne sorolni. Nem feltetlen kell nekik majd ujra csatasorba allni, es legenysegkent szerepelni, eleg ha csak "jelen" vannak valahogy.

PiszkosFred
Az "from ashes" nem volt ingyenes, az 800 pontba "fajt" a normal kiadassal rendelkezoknek. Csak a CE-hez jart "ingyen".

MerlinW
Az összes ME3 DLC ingyenes volt eddig (A 3 multis is)

[merlinw.org]

JethroHUN
Amúgy jah, jogos. Nem néztem meg a control endinget. Abban is segítenek a reaperek újjáépíteni? Ezt amúgy vki magyarázza már meg, h egy reaper hajó, de még az a földi egység a destroyer h a francba tud bármit építeni? Csak egy bazi nagy lézer van rajta. <#fejvakaras> A controll tûnik a "jó" választásnak, takarodjanak újraépíteni a relé rendszert <#alien>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nálam a szintézis szóba sem jöhetett mint befejezés. Én olyat nem teszek, hogy a fajok, egyének akarata ellenére módosítom a DNS-üket.

A negyedik részben maximum Liara szerepelhet. Õ az egyetlen szereplõ, aki tutira nem halt meg. Az ME1-et, ME2-t és az ME3-at is túléli függetlenül a játékostól. Az összes többi szereplõ mind meg tud halni, szóval szerintem õk semmi képpen sem lesznek benne.

Optimus Prime
Korrekt review, egy végül is korrekt befejezésrõl. Akkor a Destroy végén Hackett beszél, a Control végén Shepard? Nem hiszem, hogy valaha választom õket, de...
Egyébként nem igaz, hogy Mark Meer milyen borzalmasan játszik itt, legalábbis az új jelenetekben. Szörnyû! De, ami még szörnyûbb a Catalyst hangján most már tényleg hallom az õ hangját a jobb hangszóróból!

A vége felé mondja, hogy már csak 3100EMS kell, hogy túlélje a destroy után, tehát már most sem kell hozzá multi. <#eljen> Gondoltam, hogy ilyesmi lesz.
Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

Ugyan csak autómentések vannak, de azokat át lehet nevezni, vagy át lehet másolni egy rendes mentésnek megfelelõ névre, és akkor lehet a Citadelen belül onnan folytatni. Meg akkor legalább lesz az embernek egy vége elõtti mentése is, ha késõbb újra akarja nézni a végét😊
JethroHUN
Egy kis +ba beszúrt videó a "fussunk a sugár felé" részben. Harbinger egy nagyon türelmes Reaper... szépen kivárja a sorát.

Optimus Prime
Úgy látom, hogy IT nélkül is elnyerte a többség tetszését az EC. Nekem az eredeti befejezéssel se volt gondom, bár túl abszurd és hirtelen volt. Egyenlõre csak egyet néztem meg, a Synthesis véget, mert valamiért én alapból azt preferálom.
...és tetszett EDI narrációja és az ME univerzum jövõje, mely ettõl még abszurdabb lett: Reaperek mint építõk. De nekem az a jelenet tetszett a legjobban, ahol a földi csatát mutatja, egy Husk elkap egy katonát és szét akarja marcangolni, a katona is hasonlókép, de jön a zöld shockwave és... én megértést láttam mindkét arcon. Végre értik egymást és nem akarják kiirtani egymást azért, mert mások.

Nincs olyan hogy max. Ha elérsz egy bizonyos ponthatárt akkor igen.
Én valami olyasmit tudok elképzelni, ha már mindenképpen folytatás,

hogy tuti nem ezekkel a szereplõkkel, csak NPC-ként egy másik történetszálat folytatva (mert ugye tudjuk, hogy valami van odakint amitõl még a Reaperek is tartanak) és attól függõen Shep túlélte e vagy sem szerepelne mint NPC, vagy mint mondjuk a 3-ban Miranda, egy kis része történetnek hozzá kapcsolódna segítve neki adott esetben ha túlélte, vagy valami hasonló... Mert ugye mind a 3 vég úgy végzõdik hogy mindenki happy és újra van építve a galaxis így vagy úgy. A negyedik meg irreleváns, hisz a 3-hoz is olyan mentés kellett amiben Shep él a kettõ végén.
Ellenben, hogy hogyan illesztik be a Reaperek és egyéb szintetikusok létét vagy nem létét azt nem is akarom tudni... 😄

Hogy akkor mi lesz?

NEGYEDIK RÉSZ 😊
"A DLC során lehetõségünk van arra, hogy....... a saját oldalunkra oldalunkra is állíthatjuk Leviathant, hogy aztán velünk harcoljon a végsõ összecsapásban."

Ezt írja a cikkben. Na most hacsak nem raknak be egy 5. (netalán 6. vagy 7. 😄) befejezést, akkor mi értelme van, h segít nekünk? Eggyel több jelenet a végén a videóban?
PiszkosFred
Rengeteg olyan kerdes van meg, amire nem kaptunk valaszt. Es ezen egy renegad reaper talan tud segiteni. Arrol nem is beszelve, hogy fel ev mulva, egy ujabb vegigjatszas soran a DLC ad legalabb valami ujdonsagot, uj helyszint, storyt. Errol szolnak a DLC-k, nem folyatatasok, hanem extra tartalmak azoknak, akiket erdekel.

Az ketsegtelen, hogy a vegigjatszas igy most mas, mint egyebkent, hiszen tudod a veget, sot, minden mondatara emlekszel a finalenak... de pont ez a lenyeg, hogy fedezd fel azokat a kis extrakat, amiket a vegigjatszas soran elmulasztottal.

Ha pedig nagyon unod mar, akkor sincs gond, ez nem az a jatek, amivel nonstop kell jatszani evekig. Eleg, ha idonkent visszatersz hozza, nosztalgiazni par ora erejeig.

ME 2-nél volt értelme, mert akkor mindenki azt várta, hogy új dolgokat tudhatunk meg, de most már tudjuk mi a trilógia vége. Kit izgat az az elõtt játszódó dlc.

Akárhogy is nézem a kék sztem a legjobb döntés. Habár nem tudom, h mennyire szívesen hagynám itt a mostani létezésemet, h reaper legyen belõlem. Lehet, h ha kipróbálnám a létezésnek azt a szintjét, akkor azt mondanám, h ez tök király, de otthagyni a szeretteimet, h távolból, egyfajta "istenként" figyelhessem õket, ez lehet, h még a haláltól is rosszabb lenne. Nem könnyû.
A piros az egyetlen döntés, ahol Shepard életben marad (állítólag), de a galaxis szempontjából ez a legrosszabb. Ráadásul egy rakás szarnak éreztem magam, h hagytam EDI-t "meghalni". Ez sztem így kibaszás 😄
PiszkosFred
Pedig hozzaszokhattal volna a triologia vegigjatszasa soran, hiszen eddig is ilyenek voltak. Meg az Arrival is vegigjatszhato volt a ME2 fo sztorija kozben - ertelemszeruen maskent alakult dlc vege, hogy illeszkedjen az idorendbe.

Sajnos még az EC dlc után se látom értelmét a befejezés elõtt játszódó sp dlc-knek.

Lacoka12
és ha maxon van akkor túl éli?

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni