22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Darun
    Így jár az aki ott hagyja Noveria-n :P
  • Llew
    "Ashley-t fel lehet venni a csapatba. Nem a játék elején, de egy ponton ha úgy alakítottad a játékot akkor csatlakozik hozzád."
    Meg van halva, elég nehéz lenne. :D Kaiden van helyette.
  • Calver
    3200+ EMS-nél kapod extended cut óta asszem a legjobb (kac-kac-kac) befejezést - EMS, szóval ugye multi nélkül felezve van, 6400+-os pontszám fog kelleni.

normál jó ha szélhűdésben szenvedsz, hardcore kb köszvényre van belőve, insane nagyjából a normális nehézség, bár sentinel-el én úgy zúztam végig rajta így is, h a fináléig nem használtam egy medpack-et sem. aki normál alá megy, azonnal elveszi a golyói birtoklásának jogát.

bónusz erőnek... mindig ami hiányzik - sentinel-nek stasis odabasz, adept-nek energy drain, katonának... ööö... valami izgalmasabb kasztra váltó? (/nem szereti katonának)
    igazából előző részhez képest hihetetlenül megnyírbálták katonákat, és míg ott működött a "mindent lelövök" elv... itt kevésbé. Defense Matrix ász védelmi szempontból, Energy Drain is egész jó, csak "összeakad" AB-vel

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a nagy Geth dögöt én emlékeim szerint lerohantam a picsába, simán végigfutottam jobb oldalon (ott nagyjából mindentől védve vagy), aztán /faceroll
  • Darun
    Emlékeim szerint az 5200 elég kell hogy legyen. Nem akarok spoilerezni, ezért ha végigvitted és érdekel, elárulom hogy mennyien számít a végén a War Asset.
    Ashley-t fel lehet venni a csapatba. Nem a játék elején, de egy ponton ha úgy alakítottad a játékot akkor csatlakozik hozzád.
    A 3 Prime engem is szívatott. Ennél a résznél jött ki az SP-ben legjobban a "rakjunk minden cselekvést egy gombra" baromság hátránya. Amikor futnom kellett volna, fedezékbe ugrottam, amikor fedezékbe akartam ugrani akkor simán ugrott... szóval soha nem azt csinálta amit szerettem volna, így engem is folyton ledaráltak.
    Bónuszképességnek én mindig valami kiegészítést veszek fel, ami hiányzik a karimról. Pl gyújtólőszert, tech páncélt esetleg gránátot. Egyébként ezt akár küldetésenként is változtathatod.
    A Tesia bejárata én úgy emlékszem annyira nem volt húzós. Az igazság az hogy a harversterek soha nem tudtak megfogni. Ott igazából csak türelem kell, pár gránát, egy jól modolt fegyver és ennyi. Engem a boss fight-ok jobban zavartak. Vegát én se szerettem hurcolászni, eléggé useless karakter.
    A nehézségi szintek belövése egyébként sok játéknál probléma én úgy érzem. Nem kivétel a ME sem.
  • Llew
    Mennyi a war asett maximális pontszáma? Olyan ~5200 körül vagyok Thessia után. Az effektív erőt így 50%-al is simán maxra teszi a skálán. Vagy az nem jelent semmit?

Lassan azt hiszem el kéne kezdenem multizni. A singlet most úgy is kicsit pihentetni kéne, amíg meg nem veszem a két sztori DLC-t.
    Nagyon kíváncsi leszek erre a nagy visszhangot kiváltó befejezésre, mert eddig nagyon tetszik a játék.
    Thessia elvesztése engem is elégé rosszul érintett érzelmileg, nem csak Liarát. Nagyobb hatása van, mint a Föld megszállásának, talán azért mert jobban fel van vezetve.

Vagy a nehézségi szintek beállítása nem a legjobb, vagy én játszok fáradtan.
    Normálon kezdtem, de elég hamar túl könnyű lett, így kb. a felénél átállítottam hardcorera.
    Így viszont vért izzadtam, mire
    a Rannochon a célkijelöléshez átjutottam a lift utáni három Geth Prime-on. Vagy 15x újra kellett kezdenem, mert a liftből kiugorva nem tudtam úgy beállni fedezékbe egy fél pillanatra sem, hogy valamelyik ne szedjen le vagy engem, vagy valamelyik emberem (Tali+Garrus). Próbáltam, hogy jobb felé, vagy bal felé húzódunk, de az istennek nem akart összejönni.
    Aztán egyszer csak, mikor már rohadtul mérges voltam pikk-pakk összejött. Berohantam, középen felkaptam a spittfire-t, aztán balra rohanva, talán egy találatot bekapva fedezékbe ugrottam az ottani prime közelében, nyomtam egy adrenalin rush-t és gyorsan ledaráltam. Addigra a jobboldali is középre ért, azt egy gyors sorozattal lenyomtam AR nélkül. A középsőt addig a többiek kicsit fárasztották már, így a maradék ~50 lőszer elég volt annak is.

A következő sokadszorra sikerülős rész Thessián a templom bejárat előtt volt, ahol a két harvester folyamatosan önti az áldást, alig lehet a fedezékből kinézni tőlük, közben a ravagerek, meg a marauderek meg közel jönnek. Próbáltam hátrébb húzódni, de a harvesterek folyton leszedtek mire oda értem volna. Végül aztán talán a második fedezékig húzódtam vissza, oda meg csak az egyik látott rám, azt lassan leszedtem egy Black Widowal, közben besegítve a többieknek a közelembe kerülő ravagerek, és maraduderek ellen.

Bonus erőnek mit szoktatok választani?
    Én saját hülye szabályként már az ME2-ben is csak olyat, ami passzol a karakterhez, és lehetőleg támadó képesség. Tehát katonának nem lehet biotikus, vagy technikai ereje, stb.
    Ez alapján most a katonámnak felvettem a Carnage-ot, így nem kell Vegát magammal vinnem (amúgy sem túl hasznos karakter) és tudok kombókat robbantani. Ashley sajnos nem játszik, pedig a övéi jók lennének.
  • Optimus Prime
    Én állandóan. :D Ilyet is, olyat is, igaz plusz XP-t add.

Akkor lehet jön az új MP DLC is? Sokan írták ,hogy biztos megvárják vele az új patchet.
  • morzsi555
    A krogan vanguard fitness 6. rage rankja nem működik, de csak a vanguardnál. A stagger ellen lesz immunis, mint az n7 destroyer, pl. a geth prime lövései nem fogják megállítani.
  • CHROME
    Ezt a Krogan Rage fixet érti valaki?
    Mit akarnak változtatni? A DR-t akarják felvinni, hogy stimmeljen a leíráshoz? Vagyis durvább lesz HM közben? Wow... fincsa :)
  • morzsi555
    Common karaktereket továbbra is kaphatsz (az xp miatt).

Hétfőre várható patch notes, kedden meg akkor jön az új patch (reméljük). Lista néhány dologról amit biztosan javítani/vátoztatni fog a patch. Bioware-esek megerősítették.
  • Evoluti0N
    Nem arról volt szó egy pár hónapja, h ezentúl nem fogunk olyan karaktert multiban nyitni, aminek ki van maxolva a kinézet testreszabhatósága? Csak azért kérdeztem mert időnként még mindig kinyitok 1-1 olyan karaktert, amit már kimaxoltam.
  • bendáj17
    Köszi a választ.
  • Optimus Prime
    Röviden: plusz war assets pontot, ha promótáslz, de egyébként az Effective Military Strenght-et erősíti aka galactic readines. Alapból 50%, ergo bármennyit is gyűjtesz annak a fele él.
  • bendáj17
    Olyan kérdésem lenne hogy mennyire függ össze, mennyi pluszt ad a játékhoz (single player módhoz) ha multizok?
  • Sir Quno Jedi
    Há az asarikat jól eltalálták. Star Trek-ben is mindég zöldek voltak (esetleg kékek) a Kirk ufonauta egzotikus űrhercegnői, kiket mindég jól meghúzott (persze előtte jól meg is mentette őket). Itt is a hagyományt továbbvitték ééés megszületett a tökéletes idegen kék"nő", aki nem is nő, de ez most nem lényeges senkinek sem, mer annak néz ki. :D

Ott van pl. Liara "apja", aki egyáltalán nem viselkedik nőiesen semmilyen szempontból, pediglen asari ő is (mer pl. Benezia az "anyja" az abszolúte nőként viselkedett). :D Valószínűleg csak Liara ilyen gyengéd kis kedves/szende teremtés (mikor éppen nem sedóbrókerként alázza a népeket halomra).
  • Evoluti0N
    "Information on PlayStation 3 DLC will be available soon."
    Lesz még itt problémázás a Trilogy-val kapcsolatban. A PS3-ra később jelent meg a Mass Effect 2 és ugye tartalmazta az addig megjelent összes dlc-t. Ha most a trilogy edition is tartalmazni fogja, akkor problémázni fognak a PC és 360 tulajdonosok, h az övék miért nem tartalmazza. Ha nem fogja tartalmazni, akkor meg azok a PS3 tulajok, akik most akarnak belevágni a sorozatba problémázni fognak az miatt, h ebben a verzióban miért nincsenek benne a korábbi verzióhoz járó dlc-k.
  • Evoluti0N
    Olyan jó rajongói női földönkívüli koncepciók vannak a neten mindenfelé. Nem tudom, h miért nem tudnak a Bioware-nél is egy kicsit kreatívabbak lenni.
  • Evoluti0N
    Van női salarian is a 3. részben. A dalatrass. Az más dolog, h pont úgy néz ki, mint egy férfi. :D Gondolom a krogan nőt is azért úgy csinálták meg, h el van takarva az arca, mert nem tudták eldönteni, hogy nézzen ki :)
  • Optimus Prime
    Várj, ha az 1-ben hagyod pusztulni a Tanácsot, akkor a 3-ban az új Salarian Tanácstag egy nő. Legalábbis a hangjából ítélve. Viszont kész vicc, hogy az Asari tag viszont dettó ugyanaz a model, csak más a szinkron színésze.

Egyébként tényleg fura, hogy kerülik egyes fajok másik nemének bemutatását is. Alapvetően nem feltűnő, de ha jobban belegondolsz...
    Mint a Terminus Systems lakói: Krogan, Batarian, Asari, ember és a Vorcha. Ezek indítottak volna háborút asz 1-ben, ha egy Alliance/Council hajó belép a rendszerükbe?
  • Ryder62
    Minden fajból egy nem van jelen, kivéve az emberek és quarianok és persze a nemtelen asarik.
    Jah meg a kroganoknál a 3. részbe beraktak egy szem nőstényt.

Képregényben asszem van turian nő.

És a poén hogy akikből csak egy van azok csak hímek. Turian, salarian, volus, batarian stb.

Úgy tűnik az asszonyok otthon maradnak a homeworld-on.

Erre mondjuk azért figyelhettek volna....
  • Sir Quno Jedi
    A femshepem 1x összehoztam garrus-szal, nagyon jól megvoltak, de egy idő után visszatöltöttem, mert Liara mégiscsak. Garrusnak ott van az ágyúkalibrálás.
  • Llew
    Na ja. A Földi srácok olyan semmilyenek, Garrus nem egy jó képű legény (turián nők miért nincsenek sehol a játékban?), Thannek meg lejárt a szavatossága, bár még így is ő talán az egyetlen használható opció hetero femSheppel.
  • Sir Quno Jedi
    ME az is. Én minden részben igyekeztem maximálisan megismerni a legénységet kívül-BELÜL! :DDD Persze csak a női és asari legénységet, mert valljuk be a férfi tagok igen haloványak voltak amúgyis (a pszichopata nyávogós Kaidan, a totál sztenderd benga nigger Jacob, Vega a bikanyakú hommer, brrrr..., Joker meg csak a szintetikusokat csipázza). A földönkívüli fijúggal nem volt semmi gond, de én a lányokat preferálom. :D
  • Optimus Prime
    És csodálkozunk, ha sok helyen azt írják az ME-re, hogy 'dating sim'. :D
  • Sir Quno Jedi
    Há nekem Allers is megvót, meg még páran, de mindig visszatöltötm, mert Liara a zén párom (azaz a femshepemé). :D
  • Mimasz
    Okés rendben nemrég vettem akciósan 990 Ft -ért. Azt most néztem a Origin Boltba, hogy meglehet venni viszont reggelni nem tudtam.. :D
  • Optimus Prime
    Jujj, a férfi Shep is ezt mondja Vega-nak?! :D FemShep még ugye elmegy. Igen, Traynor leszbikus, ezt Gabi is mondja. Allers is is gyanús, de vele sokra én se jutottam 3 végigjátszás alatt se. Viszont röhej volt elsőre, hogy mindenki Shepet akarta: Traynor, Allers... Vega nem igen.
    40 óra kicsit sok, én DLC-kkel együtt ennyi volt a vége előtt. Hogy ne lőjek le semmit az 1-hez hasonló Ilos mission-höz, ahonnan nincs visszaút a végéig.

Mimiasz: a CDProjektes ME1-et meg se próbáld reggelni, mert az nem fog menni! EA kiadású igen, Steam-es igen, de kellhet a support segítsége.
  • mascarun
    Megérkezett az én Commendation packom is a hétvégére!
    Egy N7 Crusader II volt benne! Nemhogy adott volna egy Ex-cerberust!
    MÉg egyet sem kaptam! :(
  • Mimasz
    Uraim,
    az ME 1-et lehet regisztrálni originen? Vagy csak megvenni lehet?
  • Llew
    Ja és csak kb. negyven óra játék után jöttem rá, hogy
    a csapattagok két-két páncélja más-más bónuszt ad nekik, nem csak divat majomkodás.

A kampány meg úgy tűnik itt lesz a leghosszabb, mert a 40 óra úgy van eddig meg, hogy
    még csak a Citadella támadás után vagyok a főküldetésben. Illetve az utána jövő mellékekből megcsináltam az Ardat-Yakshi monostort.
    Mondjuk ehhez hozzá jön, hogy valamelyik esete kb. két órát balfaszkodtam a Benningi civilek mentésével, mert az istennek nem akart összejönni. Liarát és EDI-t vittem magammal, ami lehet nem a legjobb választás volt, plusz a fegyvereim sem voltak jól kombinálva, és folyton leragadtak hátul. Egyfolytában szaladgálhattam vissza, hogy haladjunk már a leszállóhely felé.
    Na meg szeretek szöszözni, páncélt módosítgatni a küldetések után. Beszélgetni mindenkivel, körbe nézni a Citadellát, rendszereket átkutatni, stb. Megy az idő rendesen.

• Llew
    Kb. erre számított mindenki. Én már olyan ME-t vettem, amiben alapból benne van a BDtS is, pedig először az is fizetős volt, ha jól tudom.

Jó, hogy van, ami nem változik:
    Shepard ugyan olyan bénán táncol, mint régen. Joker legalább viccesen nyomja EDI-vel.
    Illetve Miranda segge is ugyan olyan jó, mint korábban.
    Mondjuk jó bunkó voltam, mert megnyugtattam, hogy semmi semmi nem változott köztünk az ME2 óta, közben meg már LoTH-ban is újra Liarával kavartam. Aki viszont erre mintha nem emlékezne, mert először megint csak barátkozni akart. Úgy látszik a százx év azért csak nem múlt el nyomtalanul.

A készítők ezt a polkorrektséget kicsit nagyon túlzásba vitték úgy érzem.
    Tegnap elég nagy roham volt a kapitányi kabinban. Először az asszisztens csaj ugrott be, de tényleg leszbi, mert csak sakkozni akart. Aztán a riporter csaj, aki lepattintott, de nem tűnik reménytelennek. (ne mondjátok meg mi lesz, nem azért írom)

Ezek után jött Vega és itt döbbentem meg kicsit nagyon, mert a sima jófej felettes vagyok beszélgetés végén Shepardöm az egyik válasz végén megjegyzi neki, hogy az ágy keményebb, mint amilyennek látszik. WTF? Vega is beszart rendesen, mert gyorsan tiltakozott meg el is húzott.

Ezek után előre félek, hogy Kaiden mi a frászt akar tőlem a Citadella kávézójában. Garrus legalább a dokkban akar találkozni.
    Asszem hanyagolom is egy darabig, úgyis előtte randiztam Liarával és újra tisztáztuk, hogy nem csak barátkozunk.
  • Evoluti0N
    Egy új ponttal bővült a Mass Effect Trilogy leírása:

What DLC is included in the Mass Effect Trilogy?

On PC, Mass Effect will include Bring Down the Sky and Pinnacle Station on disk. For Mass Effect 2, Cerberus Network will be included which features Zaeed – The Price of Revenge, The Firewalker Pack, Cerberus Assault Gear, Arc Projector heavy weapon, and Normandy Crash site mission. For Mass Effect 3, Online Pass will be included granting players access to co-op multiplayer.
    On Xbox 360, Bring Down the Sky and Pinnacle Station are not included with Mass Effect, however they are available as stand-alone downloads through Xbox LIVE. For Mass Effect 2, Cerberus Network will be included and Online Pass will be included for Mass Effect 3.
    Information on PlayStation 3 DLC will be available soon.

Hát, ja. Pinnacle Station + Cerberus Network ingyenes dlc-i. A többi nem.
  • bendáj17
    Én nekem a jutalomba volt egy N7 sas fegyó, a Fúria meg az Shadow megvan már csak kettő hiányzik a N7 kasztból. Fegyó az még jöhetne :D
  • Ch4nce
    Sziasztok!

Most kezdtem multizni az ME3-mal. Ha esetleg van valakinek kedve multizni, az Origin nevem RealCh4nce.
    Más játékban van már multis tapasztalatom, illetve a single-t már ebben is végigvittem, szóval teljesen kezdő nem vagyok. A csapatjátékot preferálom.
  • mascarun
    Ennyi erővel csinálhatnának egy olyan packot amiben csak a DLC-k kódjai vannak benne! Én azt inkább megvenném mint az egészet még egyszer!
    Ha meg XY DLC megvan akkor el tudod bizniszelni a kódját valami ismerősnek!
  • Optimus Prime
    Igen, én is ezt akartam még írni. :D De olvasom a BSN-n a fórumokat és ott írták ,hogy a PS2-as ME2-höz eleve járt egy rakat DLC, mínusz az Arrival! Szóval kétlem, hogy az új kiadásból ezeket kiszednék. A BW honlapján már holiday van írva megjelenésnek. Egyébként eme kiadás az őrült Collectoroknak és a PS3 tulajoknak szól. Én tuti kihagyom, mert 9890-ért tudtam beszerezni az N7-es kiadást, meg megvannak a sztoris DLC-k is.

Origin akció ugye tavasz, nyár, karácsony, stb. De vannak egyedi esetek. Sajna a BW pontokat ritkán adja akcióba.
    Promó kódot többnyire kapsz, ha valami oknál fogva a supporttal kell felvenned a kapcsolatot. Legyen szinte bármilyen probléma. De én vagy két hete kaptam e-mailben egy 20%-os kupont.
    A bolti BW pont ára 3290-3990 Ft között mozog + posta. Originen 16 euró, BSN-n 20 dollár. BSN-n vehetsz 400, 800, 1200 és 1600 pontot, Originen 800 és 1600.
    Nem tudom miért eme BW pont rémálom ,az 1 DLC-je simán fent van a store-on. :S
  • Llew
    Azt sem, hogy benne lesz. :D Márpedig ez elég fontos részlet, szerintem kiemelnék, ha benne lenne. Plusz a 3-ra még majd biztos jön DLC, így semmiképpen sem lehet teljes. A 75 órát az szerintem a főküldetések végigszaladós megoldására értik, mert az kb. annyi. Az 1-2 végigjátszása nekem is olyan 40-50 óra körül van, igaz DLC-kkel.
    Egyelőre nem nagyon látom, hogy annak, akinek már megvannak külön, mi ebben az egybe csomagban a pláne. Inkább azoknak szól, akik a hype ellenére még nem vágtak bele a játékba, meg a gyűjtőknek.

Az Origin akciókat gondolom nem lehet tudni előre.
    Milyen promó kód? Az mi az és honnan lehet? :D
    Pontokat az originen keresztül neten érdemesebb venni, vagy ezt a bolti kártyát? Simán az originen belül, pontos ökörködés nélkül nem lehet vásárolni?
  • Optimus Prime
    Sehol sincs írva, hogy nem adnák a DLC-ket hozzá. 5 lemez, 3 játék és 75 óra. Nekem DLC-k nélkül az 1-2 több, mint 75 óra. A 3 megvan N7-ben, az két lemez, de a 2 1 vgy 2 lemezes volt? Tudom, hogy az 1 csak egy.

Egyébként tényleg röhej a PC-s DLC árak. Mert PSN-en és LIVE-on ment le az áruk meg vannak akciók, de BSN-n... Igaz, Originen szokott akciós lenni a BW pont + ha van promó kódod. Esetleg adhatnak a csomag mellé annyi BW pontot, ami fedezi a fő DLC-ket.
  • Llew
    Hát ez az egybe csomag DLC-k nélkül tényleg nem sokat ér. Mondjuk akkor még várhatnának a kiadásával egy darabig.
    Egyébként a DLC-k ára az fix, nem szokták időnként akciózni vagy valami?
    A játékot is csak most vettem meg, hogy lement 5E-re, de még így is kb. ugyan annyit kéne DLC-re költenem, ha csak a sztori bővítőket számolom akkor is. Az meg röhej, hogy a két éves ME2 DLC ugyan annyi, mint a frissek a ME3-hoz.

Pedig lassan meg kéne vennem az újakat. Igaz, még csak Tuchanka után vagyok, de tegnap este elég hamar lepörgettem a bolygót.
    Mondjuk ehhez azt hiszem kellett, hogy végre legyen egy rendes fegyverem. Nekem ez a turián AR nagyon bejön. Mióta megtaláltam a Mattockot, azzal nyomultam, de most lecseréltem. Bár katonával vagyok, nem cipelek sok fegyvert, a folyamatos cserélgetést sem szeretem, ez pedig nagyon nagy táv kivételével teljesen jól bevált. Kiegészítőből még nem sok van meg, így egy sima tárkapacitás növelőt és egy távcsövet tettem rá. Robbanásra fejlesztett gyújtó lőszerrel remekül viszi mind a cerberus, mind reaper egységeket. Amíg nem találok valami sokkal jobbat biztos ez marad.
  • Vraaanyek
    Nekem prága miatt kimaradt ez a hétvége :P :S
  • Lacoka12
    én crusadert kaptam