22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• koschwarz
    nekem egy hurrican II volt a pakkban. ritkán, de használom. nem vagyok oda az smg-kért. a valaiantom még viszont egyáltalán nincs, minden más van.
  • koschwarz
    mi értelme a dlc-k nélkül ilyet kiadni, ha benne lenne minden, isten az atyám el is gondolkoznék rajta komolyan, de így...ahogy előttem szóltak, ha nem kell a pénzem nekik...

• Evoluti0N
    Sikerült is kinyitnom elsőre a Battlefield 3 Soldier-t. Bezzeg Slayer-t, Fury-t és Shadow-t még mindig nem dobott.
  • Mimasz
    A dlc-k nélkül felejtős... :)
  • Optimus Prime
    Szép és jó. Annak jó, aki PS3-on tolná. Vagy aki szeretne egy szép retail verziót a polcon tudni a trilógiából. Honnan az infó, hogy nem lesz egy DLC se egyikhez se? Anélkül tényleg gyenge, főleg a 2. Főkép, ha a free DLC-k sincsenek hozzá, bár gondolom Cerberus network kód jár majd hozzá. Meg patchelve lesznek. Egyébként az Origin-es verzió ME1 tartalmazza a BDtS-t, csak a játék nem látja. Kell a kód-telepítés.

A BF3 soldiert a minap én is láttam, akartam is írni. Még jó hogy emiatt nem vettem még meg a BF3-at - úgyse futna nálam.
  • CHROME
    Victory-ban mindenki csak consumable-t kapott?
    Sux :(

Commendation-ben volt a Valiant (lvl 1), Crusadernek jobban örültem volna :(
    Vagy egy jó kis Reegar upgrade-nek...
  • Ryder62
    Jó ha nem kell a pénzem .... nekem 8

ME1 még hagyján dlc nélkül mert csak 2 van de csak egy jó és az is ingyenes. Viszont a 2 már tényleg foghíjas lenne dlc-k nélkül.

Most itt a 3 ami ha így halad aztán pláne hogy lyukacsos lesz az alapjáték dlc-k nélkül. Omega és Leviathan azért kötődik valamennyire a sztorihoz. Nem csak egy + küldetés mint az overlord vagy kasumi.

Na jó omega még kérdéses de egy teljes állomás visszafoglalása, Aria segítése azért jelentősebb mint leszállni egy bolygóra getheket irtani.
  • morzsi555
    Azért hogy külön megvedd a dlcket. ME 1-2 dlc-k nélkül nem látom értelmét, persze a ps 3 tulajoknak jó dolog a trilogy kiadás.
  • Evoluti0N
    De miért?! Miért nem tudtak várni, ameddig kijön az összes dlc a 3. részhez és a dlc-ket is belepakolni? Ezzel a húzással megint csak sok rajongó/troll (ahogy tetszik) ellenszenvét fogják kiváltani.
  • morzsi555

Mass Effect Trilogy Edition. November 6th 2012 for Xbox 360 and PC, and later for PlayStation 3. Úgy néz ki a DLC-ket nem tartalmazza.

Unlockolható a Battlefield 3 soldier karakter.

OneTrueShot újabb próféciái. (hetekkel a Firepack bejelentése előtt tudta a 2 új fegyver nevét.) Executioner pisztoly, Venom shotgun, Groundside pálya?, Singularity megújítása. A singularity megújítása igaz lett, meg fogják változtatni.
  • Optimus Prime
    Nekem is, 7 consumable. De utána jött a Commendation is, abba meg Crusader II. :S Őszintén ezek az N7-es fegyverek nem olyan jók. Egy Argusnak jobban örültem volna.
  • mascarun
    Eddig csak Victory pack jutott abban meg nem volt semmi értékelhető. :(
  • mascarun
    From: Admiral Steven Hackett
    Re: Operation PATRIOT
    Confidentiality Classification: XB-PRIME
    Distribution: N7 Forces Only

Soldiers of the Milky Way –

Cerberus has been a thorn in our side since this war began. Thankfully, due to the overwhelming success of Operation PATRIOT, that pain has been greatly reduced. While it would be naïve to say that Cerberus won’t recover, it will take them time to rebuild–time we can use to focus on the Reapers.

Our teams destroyed a host of Atlas mechs, but that is just the tip of the iceberg. The drones we deployed captured Cerberus data detailing unusual Reaper movement and intelligence. Ballistic analyses and postmortem examinations conducted by Cerberus scientists confirm a new offensive strategy, and this Reaper intel will further our cause.

To the Operation PATRIOT squads: You represent the very best of your respective militaries. More than that, you represent the very best of our allied army as a whole. It is by trusting in the strengths of our allies that we will succeed. This galaxy belongs to all of us, and we will defend it together.

–Admiral Hackett

Atlas Mechs Destroyed During Operation:

X360: 322,410
    PS3: 82,465
    PC: 199,153

Total: 604,028
  • Optimus Prime
    De sajnos a rinácsálás végett eleve úgy írták meg, hogy alapból 50%-ról indul. Plusz az Ec végett levitték azt hiszem 3 vagy 4000-re a minimálisan elégséges (huh) EMS értéket. Szerintem a játékban akkor eshet szó, hogy kell a multi, amikor Hackett-tel beszélünk és rákérdezhetünk a galactic readiness-re. De mivel én aktív multis vagyok sose megy 70% alá. A nagy végső csata előtt érdemes multizni, akár bronze-on, random location-nal, hogy gyorsan fel menjen 100%-ra.

Bugok. Másnak is van van ilyen? A halaim néha átúsznak mindene. Épp Traynor-ral beszéltem mikor láttam, hogy a hal kb. másfél méterre úszik előttem a semmibe. XD
  • Evoluti0N
    Van az a szoba a játékban, ahol mutatja harci felkészültséget. Itt van két érték. EMS (Effective Military Strength) és TMS (Total Military Strenght). Ennek az értéknek a nagysága hatással van a játék végkifejletére. Küldetések teljesítésével, előző részekben hozott döntések alapján növekszik az érték. Alapban az EMS 50%-a a TMS-nek. A játék végén az EMS-t nézi. Multival tudod növelni a %-ot, egész fel százig. A játék főmenüjében a Galactic Readiness mutatja, h hány százalékon van. Naponta lemegy 3-4 százalékkal. Szal nem úgy van, h egyszer felviszed multival 100-ra és kész.
  • koschwarz
    van 4 nehézségi szint. bronz, ezüst, arany, platinum. kezdőként nyilván érdemes a bronzot választani, az kiváló betanuló nehézség, és ahogy egyre jobban megismered az egyes karakterek gyengéit, erősségeit, meg a multi mechanizmusait (van jó sok), úgyis majd egyre nehezebb kihívások felé kacsintgatsz majd. egyébként meg érdemes a csapatmunkára koncentrálni.

én ugyan multiztam már sok mindennel (pl. swat4, battlefield sorozat), de ilyen co-op-pal sose előtte. kifejezetten élvezetes a csapatmunkára - legalábbis - törekvés. meglepően addiktív lett ez az me3 multi...
  • Llew
    Értem. Ezt viszont nem: "A 20as szintűeket tudod "előléptetni"!"
    Mit jelent? A multi mennyire nehéz? Viszonyításképpen normálon játszom a singlet, és sosem multiztam semmivel.
  • mascarun
    Tudtommal nem! Nyomjad amikor jól esik! A 20as szintűeket tudod "előléptetni"! És ők beszámítanak a single részbe! Én nem tudok ilyenről hogy a történet külön kihangsúlyozná hogy akkor kell multizni...
  • Llew
    Az lenne a kérdésem, hogy amikor a sztori szerint multizni "kell", akkor azt jelzi külön? Vagy, hogy megy az?
  • ZSOOLT2
    Nekem egyikük se tetszett, Kaidan nagyon lpos karakter, Ashley pedig idegesítő. Legszívesebben mindkettőt otthagytam volna Virmire-on.

Kaidannnak legalább van pár biotikus skillje, amivel lehet kombózni a 3. részben.
  • Optimus Prime
    Nekem elsőre nem volt túl szimpatikus Kaiden. Unalmas meg minden. Plusz olyan halk, mikor a Normandy beszélek vele, hogy szinte már vérzik a fülem, hogy halljam - utána meg hanyatt esek az FTL ugrásnál, ha új rendszerbe megyek. Ellenben Ash militáris és xenofób stílusa se a legjobb. Kaidennek volt pár jó mondata a 3-ban miután Jacob csapatát kimentsük. Ash-nek nem, vagy még nem. Első alkalommal nem találtam meg a hajón, csak későn.
  • Ryder62
    Egyébként kinek mi az elvárása az Omega DLC-vel kapcsolatban? Nekem az hogy Aria legyen átmeneti csapattag, az ismert helyszínekre látogassunk vissza (pl Afterlife) és hogy adjon hub world-ot.

A játékidő meg szerintem viszonylag hosszú lesz. A Leviathan is volt vagy 2-3 óra.
  • Ryder62
    Igazából mindkét karakter annyira ellenszenves nálam, nekem tök mindegy ki él hal. Ash xenofób, így gyűlölöm, Kaidan meg unalmas és mindig picsog. Legutóbbi ME1 végigjátszásomnál 1-1 alkalommal vittem Asht meg Kaidant. A 3 részben egyszer Ash volt a másik végigjátszásban Kaidan. Ashnek legalább van jó dialógusai, jelenetei viszont Kaidannak csak unalmas semmitmondó szövegei. Akárhányszor lementem hozzá dadogott össze vissza, elaludtam a beszédein, sztem ő sem tudta mit akar igazából mondani.
  • Evoluti0N
    Én az 5 végigjátszásból 4x Ashley-t hagytam életben, 1x Kaidant. Még gondolkodom, h most az hatodiknál kit mentsek meg. Először én is azt néztem, h Ashley nő, de emellett nekem nem túl szimpatikus karakter. Igaz, h Kaidan se nagy szám, de legalább nem xenofób. Ashley idegengyűlölete nagyon taszít és a nagyapjával történtek se ürügy arra, h így vélekedjen.
  • Llew
    Most, hogy így bele gondolok én nemi alapon szelektáltam. Férfi Sheppel Ashleyt hagytam ott, nőivel meg Kaident, ami furcsának tűnhet, de mindkettővel Liarára mozdultam rá, szóval egyik sem hiányzott ilyen szempontból.
  • Calver
    őszintén szólva női karakterrel toltam, szóval teszek rá h Esteban mibe próbálna és mit becserkészni, ami nekem nagyon baszta vele kapcsolatba a csőröm az a folyamatos picsogása.
    nem tudom ki a szinkronszínésze, de ha rinyáló homokost akartak, akkor csak gratulálni tudok neki - a legsemlegesebb témákat is olyan picsogással tudta előadni, hogy legszívesebben kidobtam volna a légzsilipen
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    plusz ha nem törődsz vele a játék alatt, a fináléban lezuhan és kipurcan... amit őszintén én pozitív végkifejletnek vettem

...de gondolom ugyanaz írta ezt a karaktert, mint aki a befejezést
  • Darun
    Nem csak te. Nekem jelenleg 3 Shepem van, de egyiknél sem Kaidan-t választottam.
  • koschwarz
    néha azt hiszem, kaidan csak nálam halt meg az első részben. nekem már akkor sem volt szimpatikus, meg hát inkább a férfi haljon mint a nők, szóval annak idején őt hagytam a darálóban.
  • Llew
    Liara nem, bár az érdekes kérdés, hogy asarik esetében értelmezhető-e a homoszexualitás fogalma.
  • Darun
    Pont ezt írtam, hogy hiába tettem indulás előtt privátba, kényük-kedvük szerint jöttek-mentek az emberek, pedig én is arra gondoltam hogy így könnyebb lesz.
  • Optimus Prime
    Nem túl nagy spoiler, de megnyugtatásul, akik másak: Treynor, Allers és Esteban (aka Cortez). Liara nem tudom ide sorolandó-e.
    Kaiden tényleg hülyén fest a kórházban, Ash-en sajnos van felső. :D
  • Llew
    Az lesz, megnézem simában, aztán, hogy mi bővült a végén.

A meleg karakterekkel csak az zavar, hogy sokan vannak. Öt figurával beszéltem addig, ebből kettő meleg volt. Ezek után gyanús volt a beszélgetés Vegával, a kórházban félmeztelenül fekvő Kaidannel meg még furcsább volt a csevegés.
  • mascarun
    A demo már az elején megadja a vértet! Végig nem játszottam még a demo-t mert nem egy rövid ha feltétel az hogy minden küldetést megcsinálj!
  • Optimus Prime
    Áh... Traynor... én FemSheppel toltam és elsőre, véletlenül... A sok meleg karakter tényleg fletűnő, de nem felejtsük el, hogy az 1-2-be is tervezték: Ash, Kaiden, Miranda, de lehet még Jack is az lett volna, de végül kivágták. Maradt Kelly. :) Esteban elsőre fura volt, hogy azt mondta "my husband", nem tudtam mi a fura, majd hallottam egy felvételt mikor vele beszél. Nekem nincs bajom vele. Egyébként ha itt valaki látta, ismeri a Torchwood című sorozatot az már semmin nem lepődhet meg. :D

Liew: szerintem told végig így, ha érdekel az eredeti befejezés. Én is azt tettem. Azaz akkor még nem volt EC. Nem bántam meg. Aztán felteszed a DLC-t és megnézed az újat. Egy pontnál csinált egy mentést, a DLC-k miatt onnan tudod újrakezdeni.

Azért a squad goal nem olyan nehéz. Én kétszer is megcsináltam. Jó helyre kerültem és miután lett 3 egyforma játékos a host private-ra tette a meccset. Egyébként, aki biztosra akar menni 4 krogan és brozne. Nincs értelme gold-on/platinumon szenvedni.
  • Calver
    Traynor ász, de a másik homokozása... broáff. és el sem tudod kerülni, később lesz egy rinyálása amit addig nem hagy abba, amíg nem beszélsz vele. a hátamon feláll a szőr attól a karaktertől.
  • Darun
    Érdekes volt a hétvégi event. Csak az elmúlt pár órában tudtam játszani, de nem is volt olyan könnyű a squad goal. Pedig volt 3 forduló, kettőben 4 krogan egyben meg 4 turian kezdett. Persze elsőre nem sikerült a kroganoknak, mert a 11. körben az egyik társam még a wave elején kivégezték. Nem tudom hogy szándékosan e vagy "segítséggel" de kilépett a játékból, ami szerintem nagyon korrekt volt tőle, kár hogy az utolsó pillanatban meghalt a harmadik tagunk. Turiankén meg én jártam hasonlóképpen, belefutottam egy Phantomba :(

Ma is sikerült belefutni egy bugba. Fedezéken akartam keresztül vetődni, be is játszotta az effektet és a végén visszatett a kezdő pozícióba. Mármint a fedezék elé. Volt egy elpatkolós köröm és láttam hogy egy human adept kolléga ugyan így járt.

Azt hittem ki lehet majd trükközni a squad goal-t, de persze nem. Az a probléma, hiába van 4 ember induláskor, semmi nem garantálja hogy végig ott is lesznek. És hiába indul a csapat human tag nélkül, ha valaki kilép, a rendszer simán bevág egy human társat. Kétszer is így jártunk. Ez igazából azért volt bosszantó, mert indulás előtt visszaállítottam Privat játékra, tehát elvileg idegen nem léphetett volna be hozzánk. Ettől függetlenül simán jöttek-mentek az emberkék.
  • Evoluti0N
    Amúgy csináld ahogy neked jólesik, de sztem felesleges az Extended Cut nélkül végigjátszani a játékot. Az Extended Cut kibővíti a befejezést, de nem változtat rajta. Szóval nem arról van szó, h lemaradsz valamiről ha rögtön azzal játszod végig.
  • Evoluti0N
    A játék csinál automatikus mentést a vége előtt nem sokkal (a dlc-k és az esetlegesen kihagyott mellékküldik miatt). Ami pedig a meleg áramlatot illeti látszik, h nem játszottál a Dragon Age 2-vel. Semmi bajom sincs a melegekkel, leszbikusokkal végképp nem (), de ami ott volt az már átment túlzásba. Konkrétan minden románcolható karakter biszex volt.
  • Llew
    Kösz, megtaláltam, fel is raktam. Egyelőre beérem a páncéllal, a fegyverért majd később végig nyomom a demót.

ME3
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Éppen csak elkezdtem játszani, de már most feltűnő ez a meleg áramlat, ami van a játékban. Az új csaj ráizgult EDI hangjára, a fegyvermester faszinak meg férje van. Nincs ezzel semmi gond, csak ilyen mennyiségben erőltetett és mesterkélt szerintem.
    A meleg jogvédők mondjuk biztos örülnek, hogy ennyire felülreprezentáltak a játékban.
    Én viszont ellensúlyozandó rögtön felvettem a mellbedobással nyomuló, rövid rucis riportert a Citadelláról. :D

Egy kérdés:
    Ha az Extended Cutot csak a végén rakom fel (elsőre megnézném a sima befejezést), akkor újra végig kell játszanom, vagy hogy derül majd, ki, hogy mi bővült? Csinálok egy mentést majd a vége előtt az elég?
  • Optimus Prime
    Épp az ME3 oldalát nézegetem és most látom, hogy a Leviathan DLC lapján van letölthető zene. Csak egy szám, WAVE formátumban.