Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A victory packban nem volt most N7-es fegyver. Commendation pack természetesen ad, mint mindig.

JethroHUN
vótmá?
Leviathan DLC (ez már SP tartalmat ad->fizetõs lesz 99%)

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Valaki múlt héten azt írta hogy nem lesz N7 a Savage eventben. Neki üzenem hogy most kaptam egy Hurricane-t meg egy Krysae-t.
Régebben olvastam Galaktikás sci-fiket. Ott volt egy halhatatlansággal foglalkozó rész is. A Reaperek egy faj tudatával rendelkeznek,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Shep viszont egy önálló személyiséggel rendelkezõ "tudat". Vagyis õ nem a "nagy közös"-bõl jött létre. Ez ugyan nincs kifejtve tudtommal a játékban, de a Reaperek ugye úgy készülnek hogy adott faj egyedeit feldolgozzák és ebbõl lesz egy Reaper. Bár pontosan ezt se értettem hogy pl a sok millió kolónialakóból hogy lett az emberi Reaper? Shep perspektívája pedig azért változhatott meg a Reaper formában, mert megszabadult az érzéseitõl mi valóban új megvilágításba helyezhet mindent. Ugyanakkor maga az a tény hogy "gép" lett még nem indokolja az E/3 használatát, esetleg múlt idõben. Hiszen Legion is csak a halála elõtt használt E/1-t önmagára.
És mi van,
ha ezért, egyszer csak a mi gondolkodásunkkal felfoghatatlan okból fogja magát és kiirtja a teljes galaxist, vagy új ciklusba kezd? 😊
Shephard
a létezés valami olyan új szintjére lépett ahol nem hiszem hogy a megõrülés fenyegetné. A 10/100/1000 MILLIÓ éves reaperek is tiszta fejû IQ betyárok. Shep már nem az aki volt. Új szemszögbõl néz a létezésre és már bizonyos értelemben tényleg nem õ az. Ezért is beszél magáról múlt idõben. Nem hinném hogy átoknak tekintené a dolgot mert a tudati felépítése megváltozott és olyan távlatok nyílhattak meg elõtte, amit mi fel sem tudnánk fogni.
Operation Savage

Sikeres volt a hétvégi event. Grath minden résztvevõnek!
Ez már tényleg fan fiction!
Az emberi elme ha jól tudom nem képes elviselni az örökkévalóságot. Nyilván errõl nehéz biztosat mondani hiszen a 100 évet is kevesen élik meg, nem hogy több száz vagy ezer évet. Shep-re meg ez vár. De az is igaz hogy õt már nem igazán nevezhetjük embernek,vagy akár szerves létformának. Hiszen a teste megszûnt létezni, pusztán a gondolatai maradtak meg. Ha képes megõrizni az elméje tisztaságát akkor nem hinném hogy az értelmes fajok ellen fordulna. Legfeljebb végsõ esetben. Mivel feláldozta magát azért hogy megszakítsa a ciklusokat, ráadásul az örök életet választotta (ami sztem inkább átok mint áldás) mindent megtesz azért hogy békés úton rendezzen minden konfliktust. Persze ebben és a piros választásban minden faj megõrzi a rá jellemzõ tulajdonságokat, tehát pl a kroganok esetleg megint elkövethetik a régi hibákat. Én a zöld választást úgy képzelem el hogy ha már minden fajban van valami közös (a szintetikus rész) és a háborúban megtanulták az összefogás értékét akkor valóban egységként képesek mûködni, mert a szintetikus felükbe "ez van kódolva". A kék lehetõségnél meg esetleg azért mert Shep így látja helyesnek. Nah, én is jól elkalandoztam 😄
Egyébként az ME Wiki így említi:

Narrations of the aftermath, by Admiral Hackett (Destroy), Shepard as the new Reaper master consciousness (Control) or EDI (Synthesis) depending on the ending;
Tiszta sor,

hogy mi lett belõle. Meg az is, hogy miért beszél magáról E/3-ban. Ettõl még nem hiszem hogy õ lenne A Reaper. Azt nem engedheti meg egy logikusan gondolkodó faj. Egyébként említi is, hogy követik az utasításait, és megmutatták neki az összefüggéseket, másképpen lát mindent, de ott van a többi is, és mint ilyen nagyon remélem hogy szükség esetén képesek nemet mondani.

Fura ez az egész és nyilván ez már majdnem fan fiction, de a Kölök csak annyit mond hogy irányíthatja a Reapereket, kikötések kitételek nincsenek, pedig jó lenne tudni. Mert pl mi van ha Shep nagyon hosszú idõ elteltével a galaxis ellen fordul, akkor a Reaperek az õ utasításait követik vagy megvédik amit létrehoztak? Akkor már nem lesz ott a Kölyök hogy megmondja mi legyen.

Elkalandoztam bocsika. 😄
TIM eleve nem érhetett volna célba, hiszen õt a Catalyst irányította. Shep meg az addig elért cselekedeteivel elvileg bizonyította a rátermettségét arra hogy képes az összes értelmes faj helyett/nevében egy személyként dönteni. Még ha a felelõsséggel a végén kicsit meg is kell birkóznia. Az megint más kérdés hogy pl egy Renegát Shep mennyire méltó erre. Ez a Reaper dolog meg sztem már filozófiai téma, mert ugye a kérdés az hogy a fizikai test megszûnése után lehetnek e érzései? Mert a gondolatai biztos megmaradnak. Egyébként pont az új kék endinget nem láttam még, szóval errõl óvatosan nyilvánítanék véleményt.
Igen de...

Reaper Shephard mondta hogy most már egészen másként látja a dolgokat. Sztem az ilyen "felemelkedés" után teljesen megváltozik a tudata és más lesz. Ezért beszél magáról E/3-ban meg hogy "Ilyen ember volt."

Kicsit talán olyan lehetmint a Warhammer 40k -es Extrachák, akik halványan emlékeznek arra hogy kik voltak mielõtt szuperharcosok lettek de ez olyan számukra mint valami régi álom.
Ha nagyon szigorúan nézem
A Reaperek és a Kölök sem érzelmek alapján döntenek, na mármost te a fõhõsrõl nyilván nem tudsz érzelemmentesen beszélni és ezért tudod elképzelni, hogy õ egy személyben tud irányítani és birtokolni egy a galaxist leigázni képes fajt és a hozzá tartozó tudást.

A Reaperek és a Citadel sem ilyen, kizártnak tartom hogy egy pusztán logikusan és hatékonyan gondolkodó életforma ezt engedje.
A Controll-ban lehet hogy
Ezért ajánlottkk fel csak Shaphardnak. Lehet hogyha mondjuk más pl. TIM ment volna oda õ nem lehetett volna ûberreaper. Még az se kizárt hogy megpróbálta mert a controlnál a végén Shep arca úgy változik el a végén, ahogy egy kicsit TIM-is kinéz. Csak lehet hogy neki nem engedték ezért félúton elakadt.

ÉS tényleg legnagyobb hatalom mert pl ah Shep berágna lazán kiirthatatlanná az egész galaxist.

Lehet ha TIM-nem sikerült volna akkor szépen kiirtott volna mindenkit az embereken kívül és aztán tényleg az emberiség lenne a mesterfaj.
És mint ilyen,

egyben a legveszélyesebb is. Egy helyre összpontosítani, ekkora tudást és hatalmat, soha nem szerencsés. Innentõl fogva meg akkor már inkább a szintézis, ahol mindenki megkapja a közös tudást, az viszont meg etikailag aggályos, bár a képeken nem mutatták, hogy bárki is ellenkezett volna utólag, ettõl még egy személyben ilyen döntést hozni morálisan lehetetlen.
Én továbbra is azt tartom hogy a Controll endben

Sephard nem Reaper lesz hanem A REAPER! Vagyis minden reaper közös tudata. Amikor kitágul a kép a lehetõ legkisebb Reapert mutatják, de nem hiszem hogy Shep csak azt kapta volna. Minden Reaper kéken fénylik, szóval szerintem amolyan központi intelligenciává vált. Jó kis vég. A lehetõ legnagyobb hatalommal rendelkezõ lény lett a galaxisban.
FTL 😛
Megnéztem mind a 4. befejezést. Miért nem lehetett eredetileg így megcsinálni a játékot?
Mondjuk még így is sajnálom, h nincs Liarával letelepedés és boldogan élnek, míg meg nem halnak befejezés 😛 A kék, ahol Shepard reaper lesz, ott legalább életben marad. Talál egy magasztos célt, bla... bla... Nagyon tetszett. A többi befejezés is rendben van, de hogy Shepardnak mindenféleképp befellegzett vagy reaper lesz, az kicsit zavart. Tudom, h nem Shepard a lényeg, hanem a galaxis és egy nagyobb jóért áldozta fel magát, de akkor is. Ez a hülye fellélegzés helyett meg berakhattak volna valami normális képet, ahol látjuk, h Shepard él. Azonban az még mindig nem világos hogy maradt életben (ha õ lélegzik fel, de gondolom, h õ), amikor a Citadel felrobbant és õ éppen rajta tartózkodott.

War Assettre gondolt, csak a játékban ha megnézed a taktikai képernyõt akkor EMS-t ír, mivel az effektív, nem a teljes.
Lacoka12
milyen pont?

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Ennyi erõvel ki fogja kalibrálni az új ágyút ha nem Garrus? 😄
PiszkosFred
Ahhoz kepest a harom resz alatt nem csak a karakter dongeti a legenyseget, hanem a legenyseg is..khm...elszorakoztatja magat, lasd Tali es Garrus pl 😊

Nem hiszem, hogy jatszhato tarsak lesznek a mostani karakterek az esetleges folytatasban, inkabb kuldeteseket ado npc-k, de folyamatos jelenlettel. Uj kapitanyhoz, uj legenyseg dukal, max marad Joker+Edi, mert nelkuluk nem Normandy a Normandy.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Az a baj hogy az EA-ból ki is nézem. Szóval ezt óvatosan hangoztasd. Vagy úgy járunk mint a Starcraft 2-vel. (mondjuk úgy nem fogunk, mert a Blizzard érdekelt abban hogy a játék amit kiadnak tényleg minõségi legyen, míg az EA-t csak az érdekli hogy vegyék az emberek)
4 ending 4 játék dukál... 😄
Vagyis egyszer 😛

Viccet félretéve, ebben reménykedem én is, és számomra ezért nem volt mindegy hogy a végén kivel mi történik. Még az is lehet hogy a társaink közül lesz valaki a köv rész fõszereplõje, bár ezt lehet hogy már nem meri meglépni a Bw. Én inkább egy kicsit attól tartok hogy elõbb-utóbb ide is fog kerülni egy "ez volt elõtte" játék. Mert most az elõzmény a divatos "folytatás".
Esetleg lehet majd ilyen Kódex szerû valami amiben szerepel Shep utóélete. De a leginkább érdekes kérdés az (sztem) hogy a "folytatáshoz" a Bw melyik endinget fogja alapul venni. Mert az sem mindegy.
Csak románc nem lesz lehetséges az új tagokkal, hiszen miért is vágyakozzanak az új fõhõsre amikor már egyszer összejött nekik a galaxis legnagyobb hõse? 😊
PiszkosFred
Ha Shep tul is eli a londoni hazibulut, akkor is max egy cameo erejeig fog szerepelni a ME4-ben. Egy hirkent valamelyik allomason, esetleg egy rovid bejatszas erejeig, vagy egy futo parbeszed vele a maximum, ha megtartottad a megfelelo savegamedet. A tarsak es a Normandy eseteben mar mas a helyzet, azok kellenek, hogy a ME univerzum folytonossaga megmaradjon a jatekosok szamara, mert hiaba jo a sztori, kellenek azok az arcok, akiket ismeroskent kezelsz, akiket meglatva ismet "otthon" erzed majd magad. Ez lehet barki a csapatbol, vagy akar maga a szinten vedjegynek szamito Normandy, amely kb annyiszor pusztult mar el, es eledt ujja, mint Shep baratunk 😊

Pont én pedzegettem 😄
Igazából az hogy hányan játszanak multit, nem feltétlen lényeges. Mivel az EA kizárólag bevétel orientált kiadó (értsd: lesz**ja a vevõi elégedettséget) ezért õk azt nézik hogy a játékosok mennyi packot vesznek BW pontból. (épp a minap láttam egy srácot, fele annyi N7 szintje sem volt mint nekem és 10-es Krys meg az a trutyivetõ vetõ volt nála. Tuti nem ingame creditbõl vette)
PiszkosFred
A fene tudja. Az EC egy tuzolto jellegu szepsegtapasz a - szubjektiv, de szamomra az egyik valaha volt legjobb triologia - kisse hangos es rossz szajizt kapo vegehez. Ugymond egy elore nem tervezett extra tartalom, kizart, hogy a korabban elfogadott 2012-es utemtervben ez benne volt. Helyette egy DLC-t akartak ilyentajt kiadni, ez az ami kiszivargott es be lett ide linkelve. Emiatt eppen johet egyszerre is, hiszen amilyen hiszti volt itt 2 honapja, ahhoz kepest most a jatekosok nagy resze picit megnyugodott, es egy jobb DLC-vel ezt a hangulatot lehet fokozni. Ha most raulnek az EC pozitiv visszhangjara, es varnak mondjuk ujabb 2-3 honapot, nem biztos, hogy ujra elo fogjak venni az emberek egy cirka 2-3 oras extra DLC miatt. De most sokan eloveszik, es mivel meg akarjak nezni a veget renegade/paragon/female/male/<random LI> feltetelekkel, igy - szamomra legalabbis - adja magat a dolog. Most kell a DLC-t kiadni, es igy tenyleg a feledes homalyaba fog veszni a korabbi "balhes vegjatek".

Vagy, ahogy szinten pedzegette valaki, az EA szopat mindenkit, es a "negativ reklam is reklam" felkialtassal annyi rokabort huz le a franchiserol, amennyit tud, 2-3 havonta utemezve az "uj" dolgokat. Ekkor lehet, hogy majd szeptember korul kapjuk a kiszivargott DLC-t. Bar szerintem ez csak valami elborult konspiracio, de a mai vilagban, sose tudni...

Nekem az a gondolatom, hogy most fognak jönni a single dlc-k, amivel kapsz extra ems pontokat, bõven annyit, hogy túlélje a hõs, multi nélkül is(gondolom látták a statisztikát, hogy hányan játszanak multiban az eladott példányokhoz képest). Aztán majd mondják a következõ résznél, hogy csak úgy tudod továbbvinni a karaktered, ha túlélte(mint a második részben).
Igen.

Fred: pont azért nem fogják most ellõni azt a DLC-t. Mert hidd el hogy ezért is sokan elõszedik a játékot. Aztán ha kijön az, akkor megint. Ki van ez találva, hidd el.
Lehet menteni a fedett parkolóban a 2 behemót után.
PiszkosFred
Pont ezert kellene most kiadni azt a megszelloztetett story DLC-t, amelyet vg linkelt korabban, mert most van jopar ember, aki ujra nekiesik a jateknak, es igy a story dlc is kapora jonne, mint valtozatossag es extra info a dontesunk elott.

JaSoN HuNTeR
ha végig viszem a játékot utána még nem lehet játszani mint 1-2be?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Mert az rögtön tudni akarjuk. És a automentésen kívül nem enged mást (Londonban én még mindig nem tudtam menteni, annak ellenére hogy tegnap valaki azt írta hogy lehet) és ráadásul a Cerberus bázistól kezdtem, és persze megint mindenkivel dumáltam, így sikerült el****nom 3 órát a végére 😄
A másik ok meg az hogy egy Sheppel megnézni a 3 véget nem olyan nagy flash, hiszen 1 Shephez 1 vagy 2 ending passzol (ez nyilván csak az én felfogásomba van így) mert ugye ezzel csak maga az ending változik, az egyéb nem (gondolok itt arra hogy ki élte túl, ki nem, ki fog siratni, ki nem, stb) Tehát egy másik Sheppel megcsinálva a végét "más" eninget kapok, hiszen más lesz a War Assettem, mások élik túl, stb.
Tails
Én azt csináltam hogy beszéltem a catalistel és amikor megnyiltak az utak windows gomb, másolat készítése a bioware könyvtáról, és aztán azt töltögettem vissza.

Olyankor csinál egy auto-mentést amit késõbb kitöröl, mert az eredeti végében simán meghaltál ha félúton megfordultál vagy valami ilyesmi 😄
Így az összes véget meg tudtam nézni a saját gépemen.

Érdekes, hogy szinte mindenki úgy van vele, hogy végigjátssza, választ, majd a többi lehetõséget megnézi videón? De miért? Én végig akarom élni saját bõrömön minden lehetõséget, s nem videón nézem meg.

PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch

Akkor had legyek már troll!

Ha nem halt meg, akkor: 1. miért áll ott mindenki sírásra álló szájjal? (nyilván azért mert így nem kellett külön animációt csinálni arra a variációra, csak a végérõl levágták azt a pár másodpercet amíg felteszi a táblát) 2. miért akkor mutatja a cmdr Shep táblát amikor a kommentár pont azt mondja hogy hányan áldozták fel az életüket azért hogy megmeneküljenek a fajok a Reaperektõl 3. amikor az áldozatokról van szó, miért mutatják Shep N7-es sisakját?
Utána meg fellélegzik a romok között? Most akkor mi van?
Tails
Amúgy annak aki nem tudná :

Nem csak úgy lehet elérni a 4ik véget hogy nem csinálunk semmit hanem beszélgetés közben be lehet szólni a catalistnek, legalábbis nekem kapásból elsõre sikerült amikor megkérdeztem tõle hogy mi lesz akkor hogyha a "destroy" endinget választom, és ott jött elõ egy olyan lehetõség hogy " akkor nem használom a cruciblet ". Persze a többit endinget is elmagyarázta utánna de amikor vége lett akkor tudtam újra választani, hogy akkor legyen vége, vagy megtagadom a választás lehetõségét.

Itt Liara sem teszi fel, és csak akkor, ha sok ems pontod van, és túléli. A többinél felteszi.
Fpocok
Azt jelenti, hogy ennek a végén NEM HAL MEG SHEPARD. Ennyi

Parasite Eve 2, best game EVER!

Mass Effect 3: Leviathan DLC files hidden in Extended Cut, itt.
nem akarom elolvasni az elõzõ hsz-eket (spoiler miatt), az új befejezéshez hány pont EMS kell?
Ami azért fura mert azokban a videókban ahol meg Liara fogja a táblát ott felakasztja...
Azt, hogy
valószínûleg tuti nem halt meg Shepard, és ezt így akarták nyomatékosítani a BW-s arcok. Szvsz. ez a legjobb befejezés.

Mass Effect 3 Destroy Ending

Azért ez se semmi a videó végén Garrus nem akasztja fel a táblát .Nem tudom ez jelent-e valamit . Majd elválik.

----------------------------------------------------------------------------
June 26, 2012
----------------------------------------------------------------------------

Character Pack Changes
- Removed character kit cards as rare drops after all appearance options have
been unlocked and we've introduced new powerful Rare Ammo types that will
drop when you've maxed out your kits.
See more details here.

Tactical Cloak Power
- Base duration decreased from 8 to 4 seconds
- Evolution 1 duration bonus increased from 50% to 150%
- Base damage bonus decreased from 50% to 40%
- Evolution 6 sniper rifle damage bonus decreased from 40% to 25%

Human Adept Heavy Melee
- Base damage increased from 250 to 500

Saber Assault Rifle
- Encumbrance decreased from <2.0-1.4> to <1.7-1.4>

Wraith Shotgun
- Encumbrance decreased from <1.5-0.9> to <1.2-0.9>

Crusader Shotgun
- Encumbrance decreased from <2.5-2.0> to <2.3-2.0>

Javelin Sniper Rifle
- Encumbrance decreased from ❤️.0-2.4> to <2.7-2.4>

Black Widow Sniper Rifle
- Encumbrance decreased from <2.5-2.0> to <2.3-2.0>

Indra Sniper Rifle
- Encumbrance decreased from <1.25-0.7> to <1.0-0.7>

Nézem rossz destroy ending-et(nincs elég ems) és ott szétrobban a relé, a good destory-ban meg csak szétesik.