Fizika és csillagászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Hát két értelme is van.
Walk the Talk.
És én azt sokra tartom.
A káosznak van más jelentése is, amirõl te beszélsz, tudom.
Így elmegyünk egymás mellett...
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Walk the Talk.
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Walk the Talk.
Igazán szomorú....
Walk the Talk.
Nos, én kibékültem azzal, hogy létezik a Megismerhetõ, és a Megismerhetetlen.
Neked nem kell ezt tenned! Pozitívista szemléleted van, úgy gondolod, minden megismerhetõ. Ebbõl következhet, hogy semmit se fogsz jól megismerni. De ez is lehet cél.
Csak neve van. : Káosz."
Walk the Talk.
És ezt mind én döntöm el, magam."
Igen? Eldöntötted?
Hoppá elfogyott a gáz, zápok a tojások.
Érted mi a Káosz? Nem kisbetûvel.
Walk the Talk.
ne haragudj az okoskodásért
Walk the Talk.
Ehhez a tevékenységhez azonban olyan összetett tudat kell, amely jónak- gonosznak tudója.
Ezzel csak az Isten, az Emberek, és Emberközösségek (különbözõ szinten)rendelkeznek (állitólag.
E háromféle tudat minden emberben megtalálható, azonban különféle, idõben is változó arányban. Ezek határozzzák meg a döntéseinket.
Például, hogy mit reggelizzek?
- Istennek bizonyára mindegy
- Nekem lecsós rántotta.
- Az emberközösségnek génkezelt kukorica, mert az fajlagosan olcsó.
De lehet másképp is. És ezt mind én döntöm el, magam.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Mi az, ami Istennek nem tetszhetett saját elsõ teremtményében?
Erre sajnos nem tudok válaszolni. Hiszen pont az nem teszhetett benne Istennek sem, hogy az "Megismerhetetlen"?
Ebben persze nem lehetnék bizonyos, azonban a Káosz:
- tulajdonság nélküli (pontosabban talán nem jó
- Mérete sincs, nem szétválasztható részeire,
- Rendeltetése sincs.
Csak neve van. : Káosz. (Tohu va bohu, ha jól tudom)
Hát tömören, velõsen ez a Káosz.
Walk the Talk.
Hiába határozom el vitázok veled, ha Te nem akarsz.
Ott a bibi, hogy a káosz elméletet csípõbõl veti el mindenki, mert nem divatos. Pedig a Káosz NEM káosz, és nem kaotikus.
Walk the Talk.
Nézd csak:
- A töltések részecskéket generáltak a káoszból (az mi?).
- A részecskék atomokat
- Az atomok molekulákat
- A molekulák szerves molekulákat
- Azok kis szervezeteket, szervekkel
- Élõvilág, növény, ember, sejtekkel, és szervekkel
- Emberközösség, emberekkel és szerverekkel.
(Isten bottal nem ver,
Elég, ha szerverrel ver!)
Elénk tárul tehát a "tudat" fejlõdésének útja!
Amelynek része sajna az is, hogy periódikusan minden lebomlik, fordítottan is haladva vissza:
- Emberközösség Emberre,
- Ember sejtekre,
...
- Molekula atomra,
- Atom részecskére
- Részecske a töltésre és a káoszra
Hogy majd újra kezdje, magasabb "jobb" szintet érve el??
Pedig talán ez figyelhetõ meg!
Vagyis akkor is kell, hogy geometriai mérete, határoló felülete, gömbi, és gyorsulási tere is legyen, ha ennek a töltésnek a környezete csupán egy geometriai vákuumtér. Ilyenkor azonban a gyorsulási vektorok értéke is nulla lenne benne mindenüt.
Ilyen egy elméleti tömegpont...
Ha viszont ehhez a töltéshez egy valóságos környezetet is rendelhetünk, akkor ez a töltés azt úgy alakítja át, hogy a nullától eltérõ, a terv szerint változó gyorsulási vektor tér alakuljon ki.
Ilyen a valóságos tömegpont!
Ilyen lehetne a Neyton tömegpontja is, azzal a különbséggel, hogy annak közepén nem nulla értékü a gyorsulási vektor.
És ez az az ok, ami miatt nem látható be, hogy a tehetetlen és a súlyos tömegek azonosak. Hogy gyorsuláskor a kialakult gyorsulási mezõ úgy bomlik meg, hogy a korábbi vonzás immár msagára a valóságos tömegpontra hat, és húzza vissza azt, fékezve annak gyorsulását.
Ez a parányi filozófiai különbség teljesen galyra vágja a fizikát?
És ti azt kérdezitek, mire jó a Töltés- Fizika?
Mulatságos...
Persze ezt a sort nem véletlen pötyögtem be.
De véletlen, hogy épp nem lett áramszünet stb + stb.
Walk the Talk.
Ha nagyapám nem jön haza a háborúból, akkor, már nem dumálnánk. Ja, hogy hazajött? De ez a múltra vonatkozik. A jövõ mindig többesélyes.
Walk the Talk.
Avagy maga a tömegvonzás?
Walk the Talk.
Amikor azt írjuk le, hogy
a=G*m/r^2
akkor a monovalens tömegtöltés gravitációs sugárzását méltatjuk, amellyel tudatja:
"Itt vagyok, létezem, ha akartok- gyertek ide, vagy menjetek a fenébe, de ha úgy tetszik, akár ácsoroghattok is mellettem (csak el ne vegyétek a disznósajtom)!
Most meg már úgy gondolom, hogy a töltés és a részecske nem összetartozóak, hanem külön fogalmak.
És hogy az elektron csupán egy töltéshordozó, talán a legkisebb tömegü, vagy méretü, ami azonban egyuttal tömegtöltést is hordoz! Vagyis a kettõ együtt alakítja az elektront olyanná, amilyen.
A fényben (fényatom) is mindkettõ jelen van, de periódusonként váltakozó arányban, és így a hozzátartozó tömeg kisebb, és nagyobb is lehet, mint az elektroné.
Mindez az "energiáján" keresztül számítható, vagy érvényesül.
A Nap is energiát sugározva szét tömegét veszíti.
Vagyis az elektromos töltés sem köthetõ egyetlen részecskéhez- az elektronhoz.
Ugyanúgy a tömeg- töltés sem, hiába keressük a Higgs bozont. Az is csak egy lesz a sok tömegtöltéshordozó közül.
Mert ugyanazon "alapból", vagy egymásból a töltések változva mást és mást "varázsolnak".
Nos, a mai fizika is pont így varázsol. Ugyan olyan elbûvölõ, mint amilyen talmi, da ha a nézõ a pénzéért azt szeretné látni? Amilyent a nézõ kíván, olyant játszik.
Talán jobban illene a látens, rejtett meghatározás reá.
De ha a kvantumfizikai vákuumot el lehet fogadni, anyagi részek nélkül is, hogy azután részecskékké változzon, akkor ezt, ami soha sem változik maga részecskévé, miért oly nehéz elfogadni?
Félsz talán a szelemektõl? Akkor félj a kvantumfizikától!
Hogy miért emeltem ki éppen azt a két mûvész- filozófust?
Leírtam már a honlapomon.
Mert Õk az idõközben megszületett Emberközösség szellemi atyjai! Amelynek domináns énje: a korlátozás nélküli modernizálás eszméjének nemtõje- Michelangelo.
Aki kigúnyolta, és legyõzte ellenfelét: a konzervatív reformista Leonardot a firenzei"Palazzo Vecchioi csatájukban".
Azt, hogy te errõl nem tudsz, és soha észre se vennéd, az téged jellemez.
Mert nem ismered sem az adott kort, sem az elõzményeket, és nem érted a következményeket.
"Kérész" gondolkodású vagy. Nem baj, de legalább ne hencegj vele.
Látod, én se teszem. Csak elmondom.
Úgy mondják, van szemem hozzá.
Viszont nem túl jól biciklizek.
Valamit- valamiért.
Közben forrai is elismerte, h õ nem fizikáról, hanem természetfilozófiáról beszél és olyan felvetéssel áll elõ, amitõl már elfordultak jó pár évszázada (nem véletlen). Õ az akkori döntést tévesnek ítéli. Majd a régi alapokkal új ismeretekkel (amiket ráadásul pont a fizika szerzett) próbál újat alkotni.
Ez igaz, de mindent megtettél, hogy legyen, s bár nem tudtad, hogy a cél, többek között, hogy ezek a beszélgetések is létrejöjjenek.
Mindennek amit csinálsz oka van, s hogy vagy annak is. Ezért nem állíthatod a következmények véletlenszerûségét, legfeljebb számodra elõre nem láthatóságát.
aki kételkedik, az gondolkodik
De ugye ez a töltés nem egy virtuális valami??
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Ismétlem ez a véleményem.
Walk the Talk.
És a "Töltés- Fizika" szükségességét is.
Azután is mindent így teremtett meg, tudatot adva a káosznak.
Nincs ez másképpen a fizikában sem. Tudati töltése van minden anyagi, élõ és nem élõ dolognak.
Ezzel kezdõdik a fizika, és minden más ismeret is.
Csak az a dolgunk, hogy mi is ezt az eredendõ tudati töltést jól megismerjük, és mint Ember, vagy Emberközösség újjabbakat: jobbakat, (vagy legalább kevésbé rosszabbakat, mint eddig) létrehozzunk.
Ez egy õsi bölcselet, ami talán még régebbrõl eredeztethetõ, mint a mi univerzumunk, és valahogy mégis õseink tudomására jutott. Egyébként talán azért, mert bárhová néztek, ezt tapasztalták, és megértették?
Ahogyan mi is, legfeljebb nem értjük?
Azért nem eléggé tudományos nektek?
Vagy talán, mert nem vagytok képesek elképzelni olyan Istent?
De akkor mit tudtok elképzelni?
Érdekes a felvetésed, de elmesélnék egy történetet, amit valaha olvastam.
Száz évekkel ezelõtt az Angol Királyi Akadémia tudósai vitatkoztak, hogy az "életnek", mint olyannak, van e súlya?
Végül vettek egy halat a piacon, lemérték élve, azután fejbeólintották, és a vita eldõlt, a hallal együtt.
De csak látszólag, mert ma is ezen vitatkozunk még.
Hogy a "tudat" az fizikai dolog, vagy nem?
Úgy néz ki, hogy meg kellene azt a kísérletet ismételni, de most már inkább egy bálnával (amíg még van belõlük), hogy a mérés pontosabb legyen.