1583
A fizika és csillagászat közös témái
  • forrai
    Te vagy uwu itt arctalan- még ezt se látod?
  • forrai
    Most valóban durva. De ha nem vagy itt, szép, és kellemes.
    Nem vagyok egészséges, épp az előbb írtam, köszvényem van.

Ám most fenyegető is a hang nemed. Felhatalmazásod van? Kitől? UFÓK-tól, vagy másoktól?
    Járj máshová.
  • forrai
    Ehhez az elmélethez állok én is közelebb, Patiang.

Az hogy más találta ki, azt jelenti, hogy nem vagyok egyedül. Kiderülhet, hogy valójában ez az univerzum a Big, a Big-Bang meg csak búborék?

Azért mert kifortélyoskodnak milliárd új részecskét, egyáltalán nem biztos, hogy azoknak van közük a mi univerzumunkhoz.
    A tengeralattjáró is létezik, az se természetes, és mégsincs köze az univerzumunk születéséhez.
    Most akkor mit keresnek- találós kérdést?
    De ők azt csinálják, ahhoz nagyon értemnek. Ám legyen.
    Végül azért valakinek kéne foglalkozni már a mi univerzumunkkal is!
    Én persze vállalnám, de hát az átkozott köszvényem!
  • uwu hun
    Júj de durva most a topik.

Forai! Személyes ismerőseik tudnak a dolgaidról, vagy titokban csinálod ezt?
    Most konkréten a fórumba írt szövegeidre gondolok. Gondolom ez nem vicc amiket írsz, te ezt tök kömolyan gondolod. Csak arra lennék kíváncsi mered e vállalni a valóságban, vagy csak arctalanul írogatsz?
    Mert azért elég súlyos.
    Egészségesnek érzed magad?
  • forrai
    Az 576-os saintgermané, előtte Patianggé. Úgy sietek válaszolni, alig gondolkodok közte. Ami látszoik a hozzászólásamon is.
    Sakkba is elfelejtettem lenyomni az órát, és így még mielőtt mattot kaphattam, lejárt az időm.
  • forrai
    Jól értettelek. Van egy barátom, sokat vitatkozunk erről. De azért barátok is vagyunk.
  • forrai
    Ha pedig valami rákerül, az a saját levében fő, mert egyik fele távolodni, másik fele zuhanni akar.
    Így szép lassan elovad.
  • Saintgerman
    Bocs, de én hibám, hogy félreértesz.. már megszoktam, hogy vannak itt (az nwo-n) olyanok is, akik olvassák a gondolatomat.
    A "vevőt" a DNS re értem, ami kikódolja nekünk ezt a képet az Universumból, amit látni vélünk... nem pedig arra, hogy valaki (akár a világhálló) is sugallhatta volna is neked..
  • forrai
    Patiang
    USP=Univerzális Stacioner pálya=szinkron pálya.
    Ezt a nevet adtam neki, hogy ne vádolhassanak, amivel mindig, hogy más rendeltetéssel nevezek el valamit.
    Egy forgó központi bolygó azon egyenlítői körpályája, ahol a távoli bolygó forgásideje a keringésivel azonos, s így mindig azonos képét mutatja. Kötött forgásnak is hívják.
    Nálam az a rendeltetése, hogy kritérium értékü. Mert ha valami távolabb kering, az az égimechanika alapján lassúbb, és emiatt a központi forgó égitest gyorsítja őt, pontosabban távolítja, míg az önmaga forgása lassul.
    Ha meg közelebb van, akkor viszont gyorsabban kering, mint a központi forog, így annak forgását gyorsítja, önmaga meg zuhan.
    Mindez azonban lassú folyamat. Ám az egész világmmindenség így működik.
  • forrai
    Látod ez az! Ha rám hallgatsz, elfogadod, hogy van ami MEGISMERHETETLEN! De hatalmasan az.
    A tömegtöltés= terv csupán. Tudati töltés. Megismerhetelen.
    Aminek viszont végtelen hordozója lehetséges.
    Az elektron sem kizárólagos töltéshordozója az elektromos töltésnek- viszont tömegtöltése is van!
    Ő is bozontos!
    Majd találnak valami újat, és azt mondják, megtaláltuk.
    És az élet megy tovább. Meglátod, nem lesznek ott elbocsátások emiatt.
  • forrai
    Bocsás meg, de ezt a gondolatod határozottan nem támogatom. Sok munkával, magam jutottam erre az eredményre, természetesen mások alapjaira támaszkodva.
    És számomra enyhén sértő, hogy azt állítod, más sugallta.
    Ha ez igaz lenne, még a Nóbel díjat is visszautasítanám.
    (Így viszont nem adják nekem).
    Én tudom: Isten van.
    De azért az emberben is hiszek. És csak benne.
  • forrai
    Sokan mondják, hogy rosszul kommunikálok.
    Az USP kritérium minden forgó tömegnek a forgássíkján mint "szinkron" körpálya létezik.
    Ha a forgó tömeg homogén, akkor az egy elméleti kőr- vonal csupán.
    De ha nem teljesen homogén, mert a részei másképpen fordulnak, vagy sűrüségük más, akkor ez a pálya, amely egyedül az adott központi égitesttől függ, változhat. Például ha vannak benne "csúszó" (szlip) tömegek, mindnek más és más lesz az USP-je.
    Ha pedig van olyan rétege is, ami egyáltalán nem forog, annak az USP-je a végtelenbe lenne.
    Ha viszont lenne olyan, ami nagyon gyorsan forog, akkor több eset lehetséges.
    Ha pld. végtelen gyorsan forog, és a test teljesen szilárd, vagyis nem törik szét, az USP akár r=0-nál is lehetne!
    De ha nem végtelenül szilárd, akkor megtörténhet, hogy az a fölöttes rétege lerobban róla, és szétrepül, mint egy megsértett flexitárcsa.
    Ha az USP pont a felületén adódik, akkor persze már nem repül szét.
    Ha viszont egy gázgömb túl gyorsan kezd forogni, akkor annyi réteget dob le magáról, amíg az USP-je kívül nem marad. Akkor már nem tud többet ledobni. Az a réteg "porkoronggá válik, amely az USP-n kívül szépen távolodik.
    Összességében azonban egy csillagban nincsenek ilyen szélsőségek.
    Egyes rétegei ugyanis nem, túl nagy különbséggel, de mégis eltérően forognak. Mondjuk a Napra azt mondjuk- 24 nap alatt. Ám egyes részei sokkal lassabban! Azoknak tehát máshol alakul ki az USP-jük.
    Ugyanígy a gázbolygók is. Ők nagyon gyorsan forognak, de látható, hogy belső rétegeik lehetnek lassabbak is.
    Így például a Szaturnusznak is van egy fő USP-je, a Cassini rés ahhoz van közel. De vannak más övei is, amelyek lassaban forognak. Így azoknak távolabb van az USP-je (sokkal messzebb, mint a ROCHE sugár, az ott már nem rúg a labdába.) Ezért is van, hogy még elég távoli holdjai is fortyognak...No persze, mert a metán és a jég folyékonnyá válnak, és a folyadékban sokkal nagyobb disszipáció alakulhat ki, ami őket hevíti, mint a kőzetekben, ami rugalmas.
    Végül elképzelhető egy olyan monoton átmenete az USP görbéknek, amely szinte folytonos "zónát" képezhet. Ilyenről beszéltem a Nap esetében is.
    Itt a közelítés, távolítás egyenlege nem hirtelen, hanem lassan változik. Valahol a közepén van mégis egy töréspont, ahonnan kezdve a zuhanás-távolodás mérlege megváltozik.
    Egyébként nemcsak a Napnak, hanem az egész Naprendszernek is ugyanígy van USP zónája. Ráadásul nemcsak az ekliptika síkján, hiszen a Plutó nem ott kering!
    Ez a jelenség roppant bonyolult, és rengeteget számolgattam, gondolkoztam, míg mindezt megértettem.
    Sajnos, ezt nektek is meg kellene tenni.
    De megéri!!!
    Mert egy egészen más- csodálatos, dinamikus világ tárul fel, amit a bugyuta porbacsomódás hívők rejteni akarnak. Talán pusztán azért, hogy a bugyutaságukra ne derüljön fény? Vagy hogy minél több érthetelen, titokzatos jelenséget produkáljanak, hogy fontosságukat növeljék?
    Ami már szinte üzletszerű kéjelgés.

Szeretném, ha meggyőződnétek magatok is arról, hogy nem hiába, vagy kivagyiságból ugatok ilyen türelmesen. Az árapály témája mindannyiunk számára igazi szellemi kincs.
  • patiang
    Olvastam valamikor olyasvalamit, ami a Nagy Bumm elmélettel ellentétben azt állította, hogy több világegyetem létezik egymás mellett. Persze csak képletesen, hiszen ezek akár egymást is fedhetik dimenzió különbségek miatt. Nos szerintük ezek az univerzumok soha nincsenek nyugalmi állapotban. Van amelyik energiatöblettel rendelkezik, van amelyik hiánnyal. Itt jött a kápbe az az elmélet, hogy a mi univerzumunk eredetileg üres volt (vákum), és ez a szívóhatás "robbantotta" át az anyagot. Ezért nem lehet középpontja stb.

Ezek után nem lehülyézni ám!!!!!!!!! Olvastam...........
  • patiang
    Lehet, hogy nem voltam figyelmes olvasó, de mi az a UPS?
  • patiang
    Azt mondják, ha sikerülne megtalálni a higgs bozont, akkor mindent meg lehet magyarázni a világegyetem működésével kapcsolatban.
    Akkor mit fognak ezer év múlva felfedezni?
  • patiang
    Cern egyik tudósa azt mondta, hogy a körükben vannak konzervatív elveket vallók, akik a "divatot" követik, és olyanok is, akik már-már mesébe illő elvet hirdetnek. S ők közösen fogják megtalálni a talán helyes utat.
    Hát ők az igazi kutatók, tudósok.
  • Saintgerman
    Természetesen nem baj
    Úgy, ahogyan az én "vevőm" ezt a képet töltötte le nekem a "világhálóról", avagy az Universumból, úgy töltötte le neked is azt a képet, amit itt lefestesz...
  • forrai
    Hát, ezt nem gondolom úgy, ahogyan te, de azért az nem baj.
    Ugye?
  • remark #563
    "A Nap USP pályája elméletileg most ~25 Mkm. Valójában azonban az egy széles sáv, mivel a Nap tömege nem azonos sebességgel forog.
    Mindenesetre ami azon belül van, az lassan "zuhan". Évmilliók alatt, vagy gyorsabban...én tudom méretezni."

Na de most akkor mégsem az egyes bolygók keringési sebessége dönti el hogy zuhan vagy távolodik? Az előbb már pont azt hittem, hogy értem hogy mit mondasz. De lehet hogy csak van valami tényező, amit nem veszek számításba... (laikusként ez könnyen megy)
  • Saintgerman
    Igen kedves Forrai. Valamiben valóban egyedülállóak vagyunk az Universumban mi emberek. Abban, hogy a saját fajtánkat pusztítjuk ugyanazon a bolygón. Ezt az "idegenek" is igazolják. De miért van ez így ?? Szerintem azért, mert nem látunk az orrunknál tovább. Nem vesszük észre, hogy mi nem idevalók vagyunk (a Földre), annak ellenére, hogy nehéz itt úgy járkálni, hogy fel ne bukjunk az előttünk ittlakók hagyatékaiban... azt sem fogjuk fel, hogy 100 ezer évekre előttünk haladhatnak, és nekik nem gond, hogy a szemünk előtt ne jelenjenek meg...
  • forrai
    Én egyébként élvezem. Ti is?
  • forrai
    Révült rémülettel gondolok arra, hogy olyan világban élek, ahol mindenki el tudja képzelni, ahogy a kalapácsvető kalapácsa messze száll.
    Ám nem tudja oda behelyettesíteni a Földet a kalapácsvető, a Holdat a kalapács, a gravitációt meg a zsineg helyébe.
    Jön a Föld, pólot cserél az öltözőbe, megrázza kaliforniát, majd kimegy a focipályára.
    Gravitációjával megragadja a Holdat a hajánál, (ha az visszapofázik- kuss neki- maradj csendben!!!)
    Azután kettőt fordul vele, és a Hold el a Francba.
    Nem ugyanaz?
  • forrai
    Nézd SaintGeman.
    Én uwut abszolut embernek, jól képzettnek, és jó eszünek gondolom. Több dícséret most kényelmetlen lenne.
    Elég, ha itt nekem most ő képviseli az EMBERT.
    Én azonban sajnos felfogom, hogy mit ír. Minden UFO befolyástól mentesen is!
    Ezért nem hiszem, hogy igazad lenne valami külső befolyás vonatkozásában.
  • forrai
    Zéro
    Nagyon örülök a kérdésednek.
    A Nap USP pályája elméletileg most ~25 Mkm. Valójában azonban az egy széles sáv, mivel a Nap tömege nem azonos sebességgel forog.
    Mindenesetre ami azon belül van, az lassan "zuhan". Évmilliók alatt, vagy gyorsabban...én tudom méretezni.
    Ennek megfelelően oda csak üstökösök, meteoritok zuhanhatnak, amelyek elnyújtott pályán keringenek.

A Merkur nagyon a határán van ennek, és a Nap lassubb forgású rétegeinek kölcsönhatása már nyaldoshatja is a malagát. Ezért is a tengelykörüli forgása már nagyon lelassult.
    Azonban ma még távolodik, vagy inkább stagnál. Amikor az USP zóna igazán belekap majd, mert az távolodik a Naptól (főképpen a Jupiter árapálya fékezi a Nap forgását), akkor a Merkur fölhevülhet, és akár szét is robbanhat, mint a "Phobos'Deimos" kishold a Marsnál. Igaz, ma még elég távol van. De ha megtörténne, jutna belőle nekünk is. Ha nem történik meg, szép lassan vissza fog zuhanni, ezt is tudnám méretezni,

Szerencsére az összes többi bolygó távolabb van, s így aproximative közelítve a Hubble törvényhez, távolodik.
    Ez megmagyarázza azt is, hogy miért van csak 3-4 értékes jegyig ez a tényező. Ugyanis, hogy mi milyen sebességgel távolodik, az F tényezőtől is függ.

A távolodás relatív értelemben is értendő. Minden bolygó távolodik a Naptól, és egymástól is.

Csakhogy azok az égitestek, üstökösök is, amelyek közelpontja az USP-n belül van, azok is zuhannak.
    Hiszen éppen gyors haladásukkal rövid időre nagy árapályenergiát veszítenek. Pályájuk kihegyesedik, mígnem a Naphoz érnek, és ott elégnek.
    A többi távolodó pályája viszont körköréssé idomul.
    Mindezt az árapály okozza. Mert a világegyetem él, és nem lehet porthintve porba dugnia a fejét.
  • forrai
    Mondtam már uwu- érted érdemes csinálnom!
    Néha már lehullik az az egy karom is, ami még áll.
    De ha olvaslak, új erőre kapok- mégis érdemes írnom!
  • forrai
    Mert vedd észre: azt kénytelenek elismerni, hogy a Hold távolodik az árapály miatt, hiszen az amcsik ma is még mérik talán!
    De hogy lehet, hogy semmi más nem távolodik?
    Hiszen a Holddal együtt a Föld is távolodik, csak talán 0,5 mm/évet?
    Tehát a Föld is távolodik a Holdtól.
    Akkor a Föld-Hold rendszer miért nem a Naptól?
    És a többi minden más?

Volt egy Napból való kiszakadási elmélet.
    Azt valami semmiségért elvetették, és jött helyette egy suta porkorongba-csomósodási elmélet, ami ellentmond mindennek- elméletnek és gyakorlatnak, és csak a takarítóné fizetését képes megmagyarázni, aki az iskolai szertárt tisztogatja az itélőképességtől.
    Ha ugyanis az árapály kérdése felmerülne, a porkorong elmélet egy pillanatig meg nem állna!
    Mert azt a porkorongot már régen szétfutta az árapály, mielőtt porbacsomósodhatott volna!
    Nemrégiben kisebb (földméretü) gázgömbök szakadtak ki a Napból, kondenzálódva felfénylettek, majd visszahulltak, vagy szétoszoltak? A furcsa az, ami körülöttük történt.
    - A közvélemény UFO-zot és egypályás térkaput játszott
    - A tudomány meg képhibázott

Hát erre mondom, hogy a tudomány az ezotéria nagypapája, és jótevője.
    És hogy senki nem tud olyan hülye lenni, és arra olyan büszke, mint maga az ember. Minden UFO segítség nélkül.
    A honlapom nagyobbrészt ezt árnyalja.
    Muszáj errő szólnom. Talán változtathatok ezen még.
  • uwu hun
    Ebből már nem mászol ki
    Most attól hogy ugyanazt a hülyeséget leírod máshogy még nem lesz igazad.

Erről beszéltem mikot azt íram hogy csak alaptalanul kritizálsz. Ami egyébként nem lenne baj, de többször is bebizonyítottad, hogy egyes elméletek azért nem tetszenek neked, mert nem érted őket.
    Végül is logikus következtetés, hogy ami értelmetlen számodra az rossz is, csak hát a másik oldalról kicsit vicces.
    Természetesen egyik elmélet sem tekinthető véglegesnek, számtalanszor bebizonyosodott, hogy ha jön egy újabb ismeret, a meglévő magyarázat már nem elég, pontosabb elmélet kell. Te ezt a részét is igyekszel meglovagolni, hogy abba tudatba ringasd magad, hogy mennyire okos vagy, és elkezdesz halandzsázni.
    Végül is ez a sok zagyvaság is logikus lépés a részedről, mert ha a fizika és a csillagászat számodra érthetetlen, miért ne hordanál össze érthetetlen zagyvaságot nem igaz? Végül is a te szemszögedből ez is egyenértékű egyéb tudományos elméletekkel, neked mindegyik csak halandzsa, csak tudod MÁSOKNAK nem az.

De ki vagyok én, hogy bíráskodjak? Végül is te jól érzed magad, te saját magadnak be tudod bizonyítani a dolgaidat, csak másoknak nem. Szerencsére akadnak errefelé olyanok akik ugyanebbe a mentális betegségben szenvednek mint te, és képtelenek megszabadulni a kis individualista világuktól. Végül is nem lehet rossz így megőrülni, úgyhogy jó szórakozást!
  • forrai
    Kedves SaintGerman
    Én sajnos pont az emberekre gondolok.
    Mi vagyunk talán az egyetlen faj minden univerzumban, akik l'art pépour lart esküszünk össze önmagunk ellen is.
  • forrai
    Jaj, tudós barátom, sajnos hidász vagy, ami persze nem szégyen, de következelőleg a lefolyót mindig csak felülről látod, míg én meg békaperspektivában is, hogy néha alig kapok levegőt.
    Nem tudhatod tehát, hogy az egy disszipációs hő, ami mechanikai munkából keletkezik!
    Neked a folyás egész mást jelent, és csökkenti az ellenállást, nem pedig növeli!

Nem véletlenül az én árapály modellem egész más, mint amit a geofizikusok használnak.
    Az én árapálymodellem egy fékpofa, amit a távol keringő bolygó vonzása okoz a forgó központi égitest teljes tömegében.
    És az árapályenergia attól is függ, hogy ez a fékpofa olajozva, vagy homokozva van ("F" tényező). Ez is, az is hővé alakul a fékpofán, de te úgy látszik ahhoz szoktál, ami nem mocorog.
    Hiszen jól is néznénk ki! De híd, ahogy gondolod!
  • forrai
    koppixer
    A programban (amiben még a relatív tömegváltozást is figyelembe vettem) 137 tömb van, minden tömb 100 M évre szól.
    Minden tömbben benne van a Nap, és minden bolygó minden lehetséges paramétere.
    Minden tömbben kiszámítom az árapályteljesítményt, és 100 M évre az energiáját is.
    A Naprendszer esetében persze 4,7 Mrd évtől indulok, de végeztem más, 8 Mrd éves számításokat is.
    Ugyanis feltételeztem, hogy a hideg gázgömb már létezhetett, csak valamire várt, hogy a fúzió elinduljon.

Elméletem szerint a Nap forgására a bolygók befolyása nagyobb, mint a bolygókra a Napé, ez egyébként könnyen belátható.
    Így a bolygók forgáslassulását elhanyagoltam, csak a Napét számítottam.
    Mégpedig úgy, hogy az F tényezőjét minden bolygóval szemben azonosnak feltételeztem. Így tudtam behatárolni a Nap F tényezőjét, amely egyébként közeli nagyságrendű, mint egy akkora gázgömb hidraulikus ellenállás tényezője, amit becsültem.
    A gázbolygóké bizonyára egy nagyságrenddel nagyobb, a Földdé meg számítva is jóval kisebb. Ebből is már számtalan közelítő számítás végezhető. F=10^-4...-10. Csak a fekete lyukakra nincs még meg az F adatom, pedig nagyon fontos lenne számomra.
    Végül- koppixernek felelve.

A program megmutatja, melyik évnél, melyik bolygó hol keringett, a Nap milyen gyorsan forgott?
    Ebből pedig a távolodási sebességük is kiszámítható.
    Én azt vártam, hogy az a távolsággal csökken majd!
    Ezzel szemben az a meglepetés ért, hogy nőt!
    A Földdé most m/év nagyságrendű, a Jupiteré csaknem 10m/év, a Plutóé 80 m/év.
    Ahogyan ellenőriztem, láttam hogy ez aproximative a Hubble effektushoz közelít!
    Nincs ebbe semmi meglepő.
    A Nap forgásimpulzusmomentuma a gázbolygók kiszakadásáig 200x nagyobb volt, mint most. (~2-3 óra kezdőperiódus)
    Ezt tőle a Jupiter vette át, meg a Szaturnusz.

Természetesen ez a hatás az egyenlítőn a legerősebb, másfelé nullára eshet le.
    Most képzeljétek, az univerzumunkban mennyi eltérő hajlásszögü forgás van, és képzeljétek el azok árapály integrálját.
    Természetes, hogy a kezdeti forgás árapály távolodássá alakul át!
    És akkor kérdezem, hol ír erről bármit a Big-Bang?
    Hiszen az teljesen ignorálja a legalapvetőbb ismert törvényeket, elhallgatja a szegény SWC, nem SHWD- hogy is van (SCHWARZ...)- na de ebből elég! Szóval őt ... és most engem is, aki védelmezem pedig!
    A Big -Bang csak a részecskefizikusok játéka? Mindig újabb, nagyobb energiájú részecskéket keresnek, amelyek nincsenek is a természetben talán. Persze attól lehetnek még hasznosak, de károsak nem?
    Miért- a traktor sincs a természetben, megcsináltuk, hasznos. Meg a tank is. Az is hasznos. Minden hasznos, de nem minden van a természetben.
    Most azt találták ki, hogy felfedezik a tömeg tudati töltését. Többezren azt fedezik fel, szinte tolonganak.
  • uwu hun
    Látom cseppet se érdekel mit ír, de az összeesküvés szót azt nagyon csipázod.
  • Saintgerman
    "Csak valami szörnyû, emberellenes összeesküvés tudhat létrehozni olyan elbutulást, amit tapasztalok !" Itt a pont ! A részletekhez nemtudok hozzászólni, de ezzel 100% osan egyetértek ! Ezt az összeesküvést kutatom már rég, és arra kellett rájöjjek, hogy a manipulátorok nem csak nem emberek, és nem is "ebben a világban" laknak, (az irányítók) de még ez, amit a világnak hiszünk is, egy hamis képe a valóságnak...
  • uwu hun
    Tehát akkor a föld hője távolítja a holdat, világos
    Ja vagy úgy értetted, hogy az árapály miatt van, ami hirtelen megduplázza magát, és az egyik fele melegíti a földet a másik fele meg távolítja a holdat.
    Ez a fránya energiamegmaradás nem kifogott rajtad!
  • uwu hun
    Majd remark segít neked, ő imádja az ilyesmit. Nem kell félned a felkészültsége miatt, ő is vágja annyira a fizikát mint te.
  • forrai
    Nagyon részletesen kéne leirnom, mert egyelőre egy több MB-os programból következik a Hubble effektus, amit én csináltam.
    Ehhez levezettem- eltérő, kedvezőbb nézőpontból és modellből az árapály energia és teljesítmény képletét.
    E célból be kellett vezetnem az F=0-1 "árapálycsatolási tényezőt". Ez egy olyan, a központi égitestet jellemző szám, ami megmutatja, hogy adott struktúrája esetén milyen nagyságrendű az a hányad, amit az árapály teljesítményéből veszteségként hasznosítani tud? (Ez a nyakatekert ellentmondás csak látszólagos.)
    Az F tényező mindig szinte 1-nél sokkal kisebb.
    Közelítettem a Napra, ami ugye gázbolygó, és amelyben az áramlásos veszteségek dominálnak.
    Közelítettem a Földre is, amelyé a Napénál is nagyságrendekkel kisebb, pedig a Földnek van tengere. Ám az árapály nem csak a tengereken, de a Föld mélyén is dúl! Nem véletlen, hogy a Hold távolodási energiája nagyságrendileg azonos a Föld belsejének a hőáramával.
    Pedig a Hold évi 40 mm távolodva 10^20-21 Joule energiát igényel. Ilyen nagyságrendű a hőáram is.
    Most meg képzeld a Szaturnuszt, ami sokkal nagyobb tömegü, és sokkal gyorsabban forog, mint a Föld?

Egyszóval, tárgyilagosan úgy vélem, hogy azok között vagyok, akik a legtöbbet tudnak az árapályról.
    És akik ezért a leginkább bosszankodnak a mai tudomány tévutjai miatt.
    És most így keresem a másodikat, aki mindezt szintén érti, hogy legalább a terhem felétől szabaduljak.

• dronkZero
    Én meg arra lennék kíváncsi, hogy akkor most a Naprendszer melyik bolygója távolodik, és melyik közeledik?
  • forrai
    Mind egy szálig igaz, ami vélsz. Ami pedig engem illet, én azt nem értem, hogy ez hogyan nem látható be?
    Hiszen ugyanaz, mint a rigli-spieles, meg a diszkoszvetős, meg a kalapácsvetős példám, mindezeket is elmondtam már!

A kalapácsvető egy kötelet tart a kezében, azzal hajítja a kalapácsot, nem pedig tolja, mint a súlylökő!
    Helyettesítsd be kötélnek a Föld vonzását a Holdra, a Napét a Földre, a galaxisét a galaxishalmazra, azután azokét is?
    Mi ebben az, amit nem, lehet belátni???
    Mondom: be kellett, hogy záruljon az agyunk, ha ezt nem látjuk! Valakik direkt?
    - De sikerült!
    - És bezárult!
    - És mi nem látjuk!
    És ha egy gyerek már ordít is- hisz nincs a királyon ruha- akkor is azt mondjuk neki: Nem igaz! Szőr csuha van rajta, látod, pont ott a legvastagabb, ahol a legfontosabb!

remark!
    Ha te érted netán, akkor megérted azt is, hogy mit érzek, amikor titeket olvaslak!
    Csak valami szörnyű, emberellenes összeesküvés tudhat létrehozni olyan elbutulást, amit tapasztalok!
    Nem nem, ezt nem bírom tovább zokogás nélkül elviselni!
    Csak már kiszáradtak a zacskóim! (Most a könnyesekre gondoltam- ne örüljetek korán!)
  • uwu hun
    Elég konkréten feltételes mód
  • forrai
    Az ötlet jó, most vettem vidéken néhányat, Márton napra, meg egy pár kacsát is, az ismerősöknek is.
    Akikre meg te gondolsz, azok engem falnának.
  • uwu hun
    És mi benne a logika?
    Hogy kap forgási impulzust?