1583
A fizika és csillagászat közös témái
  • forrai
    Én a korrelációra gondolnék, vagy te elírtad a fellációt, ami persze mégjobb, csak kicsit rövidebb.
  • forrai
    (Csak Egyetemi Doktori lett volna)
  • forrai
    Egy pillanat: nem nekem jutott eszembe az. Ha pedig megkedveltetek, akkor inkább a témákról.
    (akkor is, ha nem)
  • forrai
    Mindjárt megkeresem:
    "Határolt térben végbemenő szabadáramlásos hőcsere vizsgálata" 1979
    Nem fogadták el. Ezzel kezeskedhetem. Nem kevés.
  • David2
    "a tudományos szintről meg én kezeskedem"

micsoda magaslabda:D, azt azért meg szabad kérdezni, h mi volt a doktorid kutatási témája?

CattiBrie: a női nemiszervre történő asszociáció gyakorisága és a férfi szervezetének tesztoszteron szintje között erős a koleráció, ha mártudományoskodunk:D
  • CattiBrie
    Annak jut eszébe a pina, akinek nincs, vagy már nagyon régen látott. Akiknek megadatik a legalább hetente egyszeri használat, azok tudnak olyan dolgokra is koncentrálni, mint például a csillagászat. :P
  • forrai
    Megkönnyebültem... (sajnos, az ijedtség miatt minden tekintetben).
    De azért írj ide, ha van ötleted. Oké?
  • forrai
    patiang,
    Ez ide való kérdésed a Csillagászatban? Akkor áthoznám ide, hogy ne zavarjunk ott, ha hozzájárulsz. Csak nem tudom az előzményt.
    "Nem akarok (dehogynem!) beleszólni a "beszélgetésbe, de én úgy tudom, hogy minden az eredeti, előző állapot fenntartására törekszik. Pl, ha tekercsben melyben bizonyos nagyságú áram folyik, annak csökkentésekor azzal ellentétes ugyanakkora áram keletkezik. Lenz törvénye. Akkor ez átvitt értelemben, talán nem egyenlő e tehetetlenséggel. Egy erővel szemben mindig ugyanakkora ellenerő lép fel.
    Ha hülyeséget mondtam lehet baltázni."
  • Lacee86
    Fogalmam sincs, ez csak egy vicc, nem hallottad még? :) BME-n mondta vki állítólag, és azóta már szállóigévé vált. Csak poén akart lenni, mert csöppet komoly a téma így este fél 11 fele. :D
  • forrai
    LACEE, bocsi: de mi az az állapot-térmodell? Fejtsd ki, a többit máshol tárgyald...Az elsőre kiváncsi vagyok. Hátha érdekel engem és másokat is?
  • forrai
    Jó kis topik lesz ez, nem lesz unalmas: a tudományos szintről meg én kezeskedem! Csak az admin ne tudja meg, hogy a gumiszobába zárjon! (Azt tényleg nem szeretném)
  • forrai
    Nézd: a dinók kihaltak, egy sündisznó ellenében meg biztos igazam van, akkor is, ha szúrós.
  • forrai
    Köszi, és szólj hozzá! Tudod, én kedvelem ezt a dalt:

"Kör közepén állok
    Körbe vesznek jóbarátok,
    Körbevesznek jóbarátok,
    s rosszak.
    ...
    Ha egyszer odébbállok,
    s a kör közepéből majd kiállok..."

Nem állok ki, mert a kör közepéből a legjobban láthatók a dolgok, ha azok valamelyest sugárirány szerint rendezettek. Egyébként semmit nem érthetnék meg.

Készülhetne egy ilyen játék is, ahol azt a pontot kellene megtalálni, ahol a levert karók rendezetten sorba látszanak. Neked csak a látványt lehetne látni! A területen tologatod az egeret, és nem biztos, hogy können megtalálhatnád a közepet. A geocentrikus világképpben bonyolult szférákat kellett készíteni, a heliocentrikusban elég egy siklap hozzá.
    Ugyanez lehetne három dimenzióban is.
    (Ez off)
  • patiang
    De Te nem tudod ő mekkora puncikkal huzakodik

• forrai
    Imádok szellemeskedni, képtelen vagyok ellenállni! Válaszom: bizonyosan nem férne rám!
  • byzhouse
    fizika kösz NEM! ma írt az egész osztály belőle egyest :D
  • forrai
    ad 1.
    A gravitációt általában "tömegvonzásnak" tekintjük, amelyet a "súlyos" tömegpont, vagy tömeg okoz. A tehetetlenséget pedig külön tehetetlen tömeg által okozott "tehetetlenségnek" tekintjük, ami azért a mérési pontosságon belül mégis azonos a súlyos tömeggel.

Habár létezik olyan mérési eredmény is, amely ejtőtoronyban a szabadesés egyetemlegeségének sérülését mutatta, és ami ez esetben a kétféle tömeg különbözőségét(vagy mást is) bizonyíthatná. Ezt a mérést (dr Szász Gyula) közületek többen is ismerhetik, és később részletezhető. Ugyanúgy létezik "nyomó gravitáció" elmélet is, amihez most csak nicket említhetnék, később ez is kitárgyalható. Végül létezik olyan állitás, (amit én ismertettem), hogy a gravitáció egyidejü tömegvonzás+taszítás, hogy a tömeg gyorsulási vektor- nyelő, és forrás egyuttal.
    Továbbá, hogy a gravitáció vizsgálható és számítható folytonos, és direkt szemlélettel, és még sok minden más.
    Akár külön topik is lehetne, de összefüggései miatt mégis a többicvel együtt vizsgálható. Hiszen kapcsolódik a töltésfizikához, és a többi témához is.
    Próbáljunk tárgyilagosak lenni...én is.
  • patiang
    "és a pina".......csak érdekel?!
  • patiang
    Kívánom, legyen hozzá szerencséd!!!!
  • Lacee86
    Hát engem két dolog érdekel igazán: az állapot térmodell alkalmazása az irányításelméletben és a pina. Asszem rád férne az utóbbi.
  • forrai
    Ezt a topikot azért nyitom, mert olyan témákról lehetne itt szó, amelyek más tudományos topikokban a tapasztalatom szerint nem férnek el.
    A gravitáció, az univerzum, az árapály, a Hubble törvény, vagyis minden ami nekem és másoknak is eszébe jut.
    Kiemelt témáim, amelyeket már talán ismerhettek más topikokból (csak formálisan):
    1. A gravitáció= tömegvonzás +taszítás (tömeg= gyorsulásvektor nyelő+forrás
    2. töltésfizika= tudati töltések, bivalens, monovalens sugárzások- mik azok?
    3. Kozmológia: Big-Bang, Little-Bang (mi az?), sötét tömegek stb.
    4. Forgásfizika (mi az?)= árapály jelenségek, forgástörvények, forgásimpulzus, égitestek árapály távolodása, Hubble törvény
    5. A Naprendszer kronológiája (története), bolygók csomósodásos és kiszakadásos teóriáinak elemzése, árapály távolodás és zuhanás, a Hold keletkezése, távolodása, forgásváltozások, Phobos'Deimos széttört kishold? stb.

És mindenn ilyen, ami még nekem és nektek eszetekbe jut.
    De mert sok témakör van, ajánlanám, hogy azokat ugyanígy, decimálisan számozzuk, és a hozzászólások előtt írjuk be, hogy tudni lehessen, mi a téma- így: 5. téma. (A más jellegű off hozzászólások előtt meg nem lenne szám.) De ez csak javaslat.
    Ide várok mindenkit, akikkel ilyesmiről beszélgettünk, vagy aki most szeretne társalogni.