Fizika és csillagászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ebben viszont sem Newton, sem Maxwell, sem Einstein nem hibás.
Csak én egyedül. Mert láthatólag egyedül engem zavar ez.
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételéről szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Nem éterfizikával foglakozik?
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Értelek, sokan vannak MO-on az önjelölt tudóskák, szoktam olvasgatni a neten irományaikat, elméleteiket, de pár bekezdés után már röhögni szoktam, mert akkora blõdségeket hordanak össze, hogy... de az elõbb említett Kristóf Miklós komoly matekkal megalkotott egy konzisztens elméletet, érdemes megnézni, õ az egyetlen a sok közül a témában, aki letett valami komolyabbat az asztalra.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Kristóf Miklóst és elméleteit ismered? Ha nem, lehet, h találsz pár érdekes nyalánkságot a honlapján:
kvadromatika_fw_hu
Közbe meg semmi?
"Két nõi comb beszélget: olyan rég találkoztunk!
Hát..." (alapvicc)
A legjobb lenne persze ilyesmin gondolkodni, belátom.
Ez egy égi mechanikai döntési kritérium. Amire Newton is rájöhetett volna, ha nem hord parókát. De így az alma melléesett.
Mert el nem hiszitek, milyen elégtétel nekem az olyan hozzászólás, mint az uwué, vagy immovableé. Ilyenkor komolyan azt hiszem, hogy kár volt kételkednem, hiszen igazam van. Ha viszont vitatkoznátok velem, bizony, megszivathatnátok! Olyankor tombolni tudok a fájdalomtól. Meg jajgatok hozzá, hogy Jáj, jáj! Az igen muris tud lenni!
Hát rajta...
Azon gondolkoztál már, ha igazad van, akkor hogy a pékbe tudtunk eljutni a holdra, vagy akár csak az ûrbe?
Én ugyanis pont ezt a közleményt vitatom, amiben azt állítják, hogy zuhan. Zuhan a frászt.
"Bolygóevõ csillagot találtak..."
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20100520-exobolygo-wasp12b-legforrobb-szetszakado-planeta-arapalyero-felfuvodott-bolygo-bolygoevo-csillag.html
Ami most születhetett meg, nemrég. Csak túl közel szakadt ki a lusta csillagához. A megvénült Napunk ereget ma is ilyen közeli "bolygókat", amin az UFO hívõk rémüldözhetnek, a tudomány meg gyorsan eltakar, mert a csomósodási elméletbe nem férnek bele. És amelyek hamar vissza is zuhannak, mert jócskán a Nap szinkron (nálam USP) pályáján belül vannak.
Ez viszont úgy tûnik, fiatal, gyors forgású csillag, aminek az árapálya még távolit. Mondom, kielemzem, kiszámolom, és visszatérek rá.
Na most hogy akarod megmagyarázni a tehetetlenséget, amely éppen abból is származtatható, hogy gyorsulásnál a közepe nulla, a széle meg nem.
Látod, infantilis gyerekként vitába szállok Isaac Newtonnal, pedig nincs is parókám.
Baj?
Akkor ez mi?
http://brucegary.net/AXA/WASP1/wasp1.html
Próbálj hát egy kicsit leereszkedni a sáros gondolataimhoz. Hátha találsz benne valamit, ami csillog.
Hiszen olyan hülyeséget állítanak, hogy a WASP-1 bolygó zuhan, miközben lehet, hogy épp távolodik. Beszéljük inkább ezt meg!
De tényleg- roppant érdekes. Ha ráérzel az izére (bocsi- az ízére), többé nem ereszt.
A protézisek készítéséhez pl elég komoly anyagmodellekkel kell számolni, hogy az emberi csont megfelelõen helyettesíthetõ legyen. Ebben az alkalmazásban rákényszerülünk, hogy komplex anyagmodellt használjunk aminek 21 változója van, ennyi mennyiséget kell figyelemmel kísérni, ha egy elemi rész minden mechanikai tulajdonságát le akarjuk írni.
Csak, hogy a laikusok is értsék mirõl van szó, ebbõl a 21 jellemzõbõl manapság az építõiparban 1-el szokás foglalkozni. A legtöbb esetben ugyanis elég az alkalmazott anyag rugalmassági modulus leírására alkalmas függvényt ismerni, amit legtöbb esetben egyetlen egyenessel követünk a szilárdsági határig, és más akkor is bonyolultnak tûnik ha megtoldjuk a képlékeny tartománnyal.
Forrai úrnak még igen sokat kell tanulnia ahhoz, hogy vitába szállhasson azokkal akik jelenleg a fizika valamely területén kutatnak.
A te témád pedig szerintem is nagyon fontos, hiszen a beégés tûzveszélyes dolog! De itten azonban mégiscsak csak "off"! Nem a jó helyre fordultál! Javasolom tehát, hogy írd meg a moderátornak, hogy én szerinted beégtem, és hogy küldjön ide neked tûzoltókat egy kétcolos slaggal, nehogy te is begyulladjál.
Ne felejtsd el, hogy pont kétcolos legyen, mert az egycolos kicsi, a háromcolos meg dága, és vízpazarló.
Azt képzelsz a világról, meg magadról, amit akarsz.
De gondolom, nem azzal próbálod elütni az idõt örökké, hogy állandóan csak "bégetsz", bocsi "beégetsz"? Én nem unom meg, de a többiek?
Szólj tehát hozzá érdemben. Meglátod majd, hogy milyen jó érzés a hatékony gondolkodás. Nem is akarsz majd mást.Kezdetben, mikor még sokat hibázol, majd segíteni foglak.
Jó lesz...hidd el.
Oké?
De nemigen láttam olyan publikációt, ami példáula Nap forgásváltozását, a csillagokét, a galaxisokét, az univerzumét stb. figyelembe venné, amikor azok távolodását vizsgálja. Sõt meglepõ a meglepõdésük, hogy menél távolabb vannak, annál gyorsabban távolodnak. Nagy felfedezés! Teljesen logikus. Ha az univerzum minden ele mének a forgásimpulzus-változását figyelembe vennék, akkor egész a sötét tömegekig esne le az álluk.
Többszáz oldal a matematikai rész, és a tudományos szintén.
Vagyis nem hiszem, hogy bárki végigolvassa. Ha csak az Utolsó Vacsorát egyedül, azért is mély tiszteletem.
Nem tudom, hogy élvezetesek e, de hogy mind meglepõ, az szinte bizonyos.
Pedig õ kellene hogy vizsgálja, mert az árapály pont uganolyan általános a világmindenségben, mint a gravitáció.
Ezzel szemben, furcsa módon, az a tudományág, aki ilyen témákban ugyanúgy a legilletékesebb, mint a matematika a sazámok között, ezt az ügyet lefitymálja.
Talán azért, mert amint megjelentek a "modern tudományok", a relativitás, quantum fizika, stb, minden fizikus vad hajszába kezdett utánuk, sutba dobva a "klasszikus fizikát"?
Így most számos jelenséget, amely azzal is megmagyarázható lenne (pld. Hubble törvény), hiába próbálnak megoldani a legkorszerûbb technológiákkal, és legvadabb elméletelekkel.
Ezért én nem is foglalkozok a relativitással (pedig érdekel) amig a klasszikus fizikában hézagokat látok.
Ilyen pld. a tehetetlenség, az árapály, és sorolhatnám tovább...
A hivatkozott mûvészettörténelmi hasonló félreértések segíthetnek megértetni azt, hogy a gondolkodásunk könnyen megvezethetõ, és hogy a letaposott útról már nehéz visszalépni.
De azért nekirugaszkodtam.
Nem illik szerintem reklámozni itt a saját honlapom. De mert itt mégis szívesebben vitatkoznék róla, mint ott, (mert oda senki se ír), azt hiszem, csupán egy linknek tekinthetõ, s így nem kifogásolható. Hiszen itt beszélünk majd róla.
Szöval egy linket írok be: www.megismerhetetlen.com
(nem tudom hogy kell aláírni ezt)
Azonban nagyon ajánlom, hogy a mûvészettörténeti részt is olvassátok el. Sõt- azt elsõként. Mert a reneszánsz- nem annyira mûvészeti, mint filozófiai döntési pont volt. Ami Leonardo és Michelengelo között játszódott le.
Azt gondolom, hogy korunk minden jó-és rossz vivmánya az õ filozófiai küzdelmük eredõje. Ez mindenestre furcsa, egy fizikai topikban. És telve van minket érintõ, ismeretlen ismeretekkel: kissé rólunk is szól.
De javasolom, olvassátok el, azután itt, vagy egy másik topikban vitassuk meg.
Biztos vagyok benne...hogy azt megértitek majd.
Azzal tisztában vagyok, hogy itt a földön mit jelent. De a világûr viszonylatában ez mit takar? De egyszerûen magyarázva.
Talán azt, hogy amilyen a vonzerõ, a taszító hasonló?
Ha igen, akkor miért tágul a világegyetem egyre gyorsuló mértékben?
Lesz egy pont, amikor az árapály elveszti a jelentõségét?
Walk the Talk.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Walk the Talk.
Engem is érdekelne meg biztos másokat is, rakd ki az aláírásodba úgy jársz a legjobban.😊
anno 1987
Segítek, úgy kezdõdik, h: www.
😄
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Ha kell még egy Csernobil, csak haházzál nyugodtan. Hiszen közbe volt már egy Paks is.
A dolgok, amirõl beszélni szerettem volna itt, velem nem múlnak el. Megmaradnak, és böködik a feneketeket, amíg csak nem tesztek valamit. Amirõl pedig már itt és most is szó lehetne.
Én pld. megpróbálnám bizonyítani., hogy valamennyi bolygó árapály miatt távolodik a Naptól. Az árapály nagyon érdekes téma!
Így tényleg befullad a topik, és nyernek azok, akiknek az az öröm, ha valami tönkremegy. Mindig azok nyerjenek?
gang bang-et vágom ha érdekel mesélhetek <#nevetes1>#nevetes1><#idiota>#idiota>
All hail the double x!