889
A Nehrim az Elder Scrolls IV: Oblivion motorjára épülő, de történetileg teljesen új RPG
  • koschwarz
    szerintem még ez is gyors fejlődés.

egyébként a sírköveket keresd, pontosabban a sírhalmokat lehet ásni, főleg templomok mellett.
  • Molnibalage
    Én egyáltalán nem éreztem lassúnak a fejlődést. Akkor az eredeti Obi lehet gyors. Én azzal gysakorlatilag nem játszottam.
  • SaGa Jr
    Szándékos a játékban a lassított fejlődése a skilleknek (mondjuk ez is nézőpont kérdése, mert nem mindegyikre igaz és amelyikre igaz annál is 15% a különbség).

A tanító által szerzett skill az nem is fejlődés által szerzett, naná hogy nem számít bele a tulajdonság bonuszba. Én ugyanakkor nem vettem észre hogy 1 skill pontonként adná a +1 tulajdonság módosítót (az nem kicsit könnyűvé tenné a játékot mert számtalan alacsony szintű skill van amit nem nehéz emelni). +5-öt mindig csak akkor sikerült növelnem egy tulajdonságon ha legalább 10 pontnyi fejlődést produkáltam egy tulajdonsághoz tartozó 3 skillben együttesen.

Ásás:
    Eltérő, világosabb textúra a talajon, plusz legyen nálad ásó és menni fog (sima use a talajon).

Talán jelölj ki egy másik feladatot elsődlegesnek. Mert ha esetleg még mindig a vadmalacos hülyegyerek küldetése van kijelölve akkor nem csoda hogy ugyanazt mutatja a jelzés (megmondtad a hüylegyereknek hogy igaza volt a vadmalacokkal kapcsolatban?).

Oké hogy beszéltél az apáttal, de le is adtad neki a levelet? Utána mehetsz szépen a sanctuary-ba (eleve fel van tüntetve a nagy térképen). Az apátságba csak azért keleltt beugranod hogy leadd a levelet amit a faszi a barlangban adott.

Emellett az emeleten lévő saját ládádból vedd ki az üzenetet és nézd meg. Elindít egy újabb feladatot.

Magyar nyelvű végigjátszás nincs (szerencsére). Abban sem vagyok biztos hogy rendes angol nyelvű lenne (németből is csak töredékesről olvastam). De ha eléggé visszaolvasol sok minden ki lett már tárgyalva. Plusz ha van kérdésed akkor ha tudunk igyekszünk segíteni.
  • steweee
    ez az alapjátékra volt igaz. én itt így vettem észre most negyedik szintűként, hogy nagyon lassan fejlődnek az egyes skillek, a tanító által szerzett pontok nem számítanak bele, de pontonként ad +1-et.

ásni hol kell ? bányászni már tudtam... mire figyeljek a talajon ?

az apátságban dumálok az öreggel, megölöm a vadkucukat, de utána az emeleti ládánkat jelzi a nyíl, de azt már kinyitottam mielőtt dumáltam az öreggel. nem megy tovább a küldi. most mit csináljak ?

magyar nyelvű végigjátszás létezik már hozzá ?L
  • SaGa Jr
    Igazából úgy van, hogy a +5 tulajdonság fejlődéshez összesen 10 pontnyi fejlődésre van szükség a vonatkozó skillekből két szintlépés között. Hogy ez egy most 1, 2 avagy 3 skill által tevődik össze az teljesen mindegy. A lényeg hogy 10 legyen, mert akkor jön a +5.
    +4-hez 8-9 kell, +3-hoz 5-6-7, +2-höz meg 2-4.
  • Molnibalage
    Az, hogy mennyit tudsz fejleszteni az attól függ, hogy két szintlépés között az adott tulajdonsághoz tartozó skill mennyit fejlődőtt. Pl. ha 5 alchemy pontot FEJLŐDSZ - és nem tanulsz - akkor akár +5 is lehet a mittomén melyik. Én így jártam. Nagyon későn lette meg az alkimista cucc. Aztán 20 percig csak potionokat gyárotottam.
  • koschwarz
    felpeccselted egyébként a launcher updaterével a játékot?

én átlagban 2-3-at tudok adni. teljesen természetesen játszom, tehát ami jólesik.

lesz majd rengeteg instruktor, akiknél a learning pointokat elköltheted, meg kell azonban találni őket.

vannak egyébként un. textbook-ok, amiket elolvasva kaphatsz egy-egy LP-t, csak úgy.
  • mindero
    Volt akinek itt 5X (azt mondjuk nem tudom hogy csinálta) is volt, nekem 3X volt a max.
    Learning pontokat csak mesternél lehet elkölteni, de ahogy szintet lépsz egyből költsd el őket, mert egyre drágábbak lesznek ahogy fejlődsz. Nekem a végére volt 90 skillem aminek darabját egy ezresért tudtam volna fejleszteni.
  • steweee
    no, télleg nagyon über,. minden maxon is tökéletesen fut.

kérdés, még ott tartok a legelején a bányában nemsokkal azután, hgoy az első fekete trollt felgyújtom a termében, és megszerzem tőle a lenyelt kulcsot. akkor lépek először szintet.

hányas bónuszokat lehet szerezni szintenként ? mivel csak 3 tulajdonságomra tudtam +2-t adni.

és a learning pointokat meg gondolom csak "mestereknél" lehet majd "beváltani" ?
  • Molnibalage
    Tényleg jó, de engem mostanság letérített valami más. Az utolsó screenek óta egy percet sem toltma vele. Pedig érdekel a vége, de mégsem tudom rávenni magamat. :)
  • mindero
    Én más szerepjátékkal se fogok tudni játszani. Elkezdtem az új Falloutot, de abba is hagytam 1 óra után.

Talán majd a Witcher 2 tovább húzza.
  • koschwarz
    na. eljutottam erothinba. kényszerítettem magam :D

a város és környéke lenyűgöző. eddig is nagyon tetszett a játék a változatos dungeon-jeivel, de most teljesen paff lettem így az oblivionhoz viszonyítva, nem tudom ti hogy voltatok vele :D

mondjuk az imperial city is nagy város volt, de sokkal sterilebb, míg ez sokkal életszerűbb és részletgazdagabb.

az a helyzet, hogy a nehrim után nem fogok tudni többet az oblivionnal játszani. ez tény.
  • SaGa Jr
    Csak 11. szintűként?

Akkor ne mvoltál elég lelkes felderítő. ;)
  • Molnibalage
    Én is így jártam. Így történhett meg az, hogy kb. 11. szintűként értem a kolostorba... :)
  • koschwarz
    az a helyzet, hogy annyira nem tudok kihagyni egy felfedezni való barlangot sem, hogy mindenhová bemegyek. még erothinba sem értem el :D
    mindegyik barlang egyedi, van "témája", háttere, a legtöbben van egy jó kis főboss. és ilyen érdekességekben fut bele az ember :D
  • mindero
    nekem ez kimaradt sajna :)
  • koschwarz

kis érdekesség, ami nagyon tetszett, de spoiler!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egészem hátborzongató pillanat volt, amikor salen nevű városnál lemerültem a víz alá egy hajóroncshoz, és ahogy közelebb értem, rothadó hullák kezdtek el felúszni a víz tetejére a hajóból :D
  • koschwarz
    vazz, eddig is érdemes volt nekikezdeni, egyébként meg én alig tapasztalok hibát, sőt a legutóbbi peccs óta nem is tapasztaltam semmit.
  • steweee
    nos, úgy egy hónapja votlam itt utoljára. látom megjöttem hozzá peccsek. hol tart már a dolog a javítások terén, érdemes már nekikezdeni ?
  • SaGa Jr
    Ha nem figyelsz könnyen lemaradsz arról mi is a bonusz. :)

A tolvajos szerkónál, mivel nekem az volt az első telejs szet, amikor felvettem az egészet lett egy új armor darab a listában és az votl a bonusz. De egyébként meg könnyű kideríteni, mert csak összeadogatod a vértdarabok plusszait, majd az összesítő képernyőn lecsekkolod mennyi az összesített bonuszod (ahol leírja milyen pozitív hatások vannak rajtad, na ott is összeszámolod mindazt ami van és kiderül mekkora az összesített előny).
  • koschwarz
    kösz, igazából mindegy, csak amikor pl. felvettem a destruction armor darabjait, közben kiírja, hogy 2 darab viselésére bónuszt megadta, 3 db, stb. csak a lábszárvédő hiányzik (egy ősi családi örökséggel helyettesítem egyelőre :D), de pl. kesztyűből és csizmából többet is találtam már.

csak nem vettem konkrétan észre, hogy mi a bónusz. egyébként még mindig csak fold valley-ben vagyok, egyszerűen ha az utamba akad egy barlang, nem tudom kihagyni, annyira jó mindegyik. így már elég szépen fejlett vagyok, és elég jó cuccaim vannak. de most már lassan indulok erothinba :D
  • SaGa Jr
    Igazából csak akkor derül ki mikor a teljes szet viselve van (némelyik esetében ez érdekes lehet, mert van hozzá például 2 sityak mint a blood mage set, esetleg más diligból van több amit egyszerre nem tudsz viselni).

A destruction szet nálam valamiért nem akart összeállni (hiába volt minden a karakteren a vértből, meg a pajzs és a kard). A thief szet ha teljes akkor kapsz a karakteredre egy sityakot (jól kinézős) ami további 3 ponttal emeli a páncél értékét, meg ad még +2 lopakodást és valami védelmet +5 ponton. Ez a bonusz a meglévők mellé (ennél lényegesen jobb, bár kevésbé ellenálló védelmet ad például a master thief suit ami egybe öltözet, nem tudsz mellé más páncélt darabot felvenni, mert tlejesen befed kesztű, sityak, gatyó, felső vért szempontjából, cserébe valami +15-ös sunnyogás, meg atlétika és akrobatika ködlik fel az emlékezetemből szóval valami piszok nagy skill bonsuokat biztosított).

De szerintem ha a német nyelvű topicokban szétnézel a nehrim oldalán úgy megtalálod a választ.
  • koschwarz
    tudja valaki, hogy mik azok a bónuszok, amiket ad egy teljes szett armor? (destruction armor, thief armor)
  • koschwarz
    új peccs van, update-ra fel!
  • hagirez
    THX!
  • SaGa Jr
    Ahogy mindero is írja.

Egyébként ott van az alkimista laborjában (nem a növényesben) egy jegyzet amiben leírja hová dugta el (mivel amekkora marha a segéd aki elől eldugta, az úgysem jönne rá a leírásból a dologra). Csak meg kell nézni azt a helyet és máris megvan a keresett kulcsocska. ;)
  • Molnibalage
    ?
  • mindero
    Könyvek mögött
  • hagirez
    help!!!

Ostian-ban a várban (inside the lion's den) nem találom a szekrény kulcsát, amiben a 3. összetevő van a méreghez amit a katonák ételébe kell keverni. Agyökérből , meg a hordóból kivettem amit kellett de ezt a 3.at nem találom :(
  • Molnibalage
    Csak eye candy. Máshol meg csapdák.
  • koschwarz
    mindenesetre nem vettem még észre ilyen követ, pedig én aztán mindent alaposan átnézek. jut eszembe, nagyon jó, hogy egy csomó cucc csak úgy szanaszét hever, nem pedig ládában van.

egyébként valamit lehet kezdeni azokkal a lebegő kék gömbökkel, amik főleg "aylaid" romokban találhatók? vagy csak eye-candy?
  • SaGa Jr
    Formját és színét tekintve is hasonlít a leggyakoribb mágkius kavicshoz (kicsi vörös színű kocka). Nem nehéz nem észrevenni vagy betudni a szokásos alacsony szintű tűz sebzést biztosító kőnek.
  • koschwarz
    én is csak az elejéről beszélek, amikor kevés volt a fáklya. most már én is csak eladogatom. a light spellből direkt egy pont jó időtartamút használok, csak azért, hogy ha harc van, ne kelljen fáklyázni, illetve ha már mindenkit levertem, és keresem a loot-ot. én is szeretem elsőre megküldeni a gyanútlan ellenfelet egy sunyi nyíllal, vagy odacsapni egyet, csak hogy tudják, hol a helyük :D

infravision meg hasznos volt pl. akkor amikor egy "elveszett" családi örökséget kerestem alacsony szintűként egy iszonyúan sötét barlangban, amiben jó néhány tápos ellennel kellett volna egyébként megküzdeni (két ilyen nagyon csúnya - A Barlang című filmben lévő szörnyhöz hasonlót egyszerűen nem bírtam akkor még leverni).

lightot adó kővel még egyelőre nem találkoztam.
  • SaGa Jr
    Meg ugye ott vannak a tárgyakba berakható kristályok amik light spell hatást adnak a tárgynak.

Én speciel a light spell-t inkább hanyagoltam, mert elsőként egy sunyulós, árnyékban meglapuló gyilkost játszottam és a fény bizony lebuktat. Nála, pár kivételtől eltekintve, csak az infravision volt használva.

Fáklyából meg én is kisebbfajta kerítést tudtam volna már kreálni, annyit találtam (a boltosok készletéről nem is beszélve ami pár naponta frissül amúgy is), de alap fáklyát a játék eleje után nem vettem igénybe.
  • Molnibalage
    Az infravisiont meg valamiért soha nem használtam.
  • Molnibalage
    Nem halmoz el? Folyamatosan adogattam el őket. :)
  • koschwarz
    igen, kereskedőnél láttam "fényesebb" fáklyát is. a játék elején még emlékszem, elég szűken voltam fáklyákkal, és a játék egyébként sem halmoz el vele, bár mióta egy egyszerű light spellt elkezdtem használni, azóta nem gáz. meg light spellel pajzsot is lehet fogni, ami, valljuk be, ebben a játékban igen hasznos eszköz. most gyúrok illusion-re, hogy végre egy infravision-t vegyek.

light spellt vagy night eye-t az alap oblivonban soha nem használtam.
  • Molnibalage
    Az aeterna fegyvereknek és vérteknek van jelentősége? A biztonásg kedvéért eltettem az összeset amit találtam.
  • SaGa Jr
    Van bizony. :)
    Normál fáklya, fényes (bright) fáklya ami messzebbre világít és féynesebben (nagyjából a másfél-kétszeres táv között van valahol a bevilágított terület nagysága az alaphoz képest), meg van az aeterna torch ami mágikus kaviccsal világít.
  • Molnibalage
    Van több fajta fáklya is? Ezt sem vettem érsze. Mondjuk, a light spellt használom és semmi mást. :)