889
A Nehrim az Elder Scrolls IV: Oblivion motorjára épülő, de történetileg teljesen új RPG
  • mindero
    Hogy lehetne szerintetek folytatni a fejvadászos küldiket? Mert az enyém "befagyott" a faire után.
    Van valami olyan kód ami törli a megcsinált küldetéseket, hogy újra föl lehessen venni őket?
  • Molnibalage
    Be kellene már fejezni az alapot is.
  • koschwarz
    tök jó! én nem vettem ezt észre még, pedig gyakran látogatom a hivatalos oldalt.
  • mindero
    Állítólag jön egy kiegészítés a Nehrimhez ami a fősztori után fog játszódni.

Kíváncsi vagyok kit fogunk ezután lenyomni, az időt?

• koschwarz
    mint rájöttem közben, a főküldetésben is eljutsz arrafelé mindenképpen.
  • koschwarz
    elindulsz a sanctumtól kelet felé, hegyek között vezet az út (Eastern Mountain).
  • Molnibalage
    Ez hol is van? Én szerintem csak az ünnepek táján jutok el oda, hogy Nehrimezzel. Már csak "becsületből" tolom végig. Ne szabad egy RPG-t félbehagyni. :)
  • koschwarz
    teli van a játék fantasztikus látnivalókkal. fold valley keleti partvidéke pl. kifejezetten hangulatos, egy hatalmas valami csontvázával a vízben, vagy egy hajóronccsal...képtelen vagyok haladni a sztorival mert annyi felé elvándorlok :D
  • koschwarz
    megint lehet update-elni. egy javítás, az ostiani aréna kapuja végre kinyílik :DDDD
    lehet hogy most lehet jelentkezni a harcokra.

a játékot továbbra is imádom, nem tudok lekattanni róla :D
  • koschwarz
    nagyon szépek és hangulatosak...most vagyok túl megint egy marha jó, egyedi dungeon-ön. nem lehet elégszer elmondani, mennyire egyedi mindegyik, nagyon jó munkát végeztek.
  • Molnibalage
    Rég voltak képek. :)

• steweee
    hétvégén lesz időm játszani ismét, majd leírom pontosan, megpróbálom megoldani, hátha magamtól is megy.

persze hogy nem a peccshez van köze, de túlforgalmazás miatt már 10-én lekorlátoztak 128mb/secre, mivel itt pesten mobilnetem van. nem megyek haza csak hónap utolsó hétvégéjén majd. szóval egy letöltésvezérlő által tölthető helyről lenne jó szedegetni, nem a program launcheréből
  • koschwarz
    konkrétan én nem jutottam el oda még, de tudom hogy van aréna harc
  • Molnibalage
    Az aréna megvan, de nem tudtam senkinél feliratkozni.
  • koschwarz
    annak a peccshez semmi köze. pontosan hol vagy hogy akadtál el?
  • koschwarz
    launcher (valszeg be kell menned a program files/sureai mappába, és ott lesz egy külön ikon), update gomb, és voilá, soha nem volt egyszerűbb egy modot update-elni :D
  • koschwarz
    ostianban az arénában.
  • Molnibalage
    A launcherrel tudod letölteni.
  • steweee
    letöltés honnan ? no, elakadtam az elején, az első várost elérem, és a vaddisznőölős küldit választom, utána vmiért nem adja a következő questet.

patch után folytatom csak akkor...
  • Molnibalage
    Arénaharcra hol lehet jelentkezni? Nekem nem sikerült eddig.
  • koschwarz
    megint új update van. többek között egy új quest, új aréna harcok, új bolt erothinban.
  • Molnibalage
    ÉNY-en is van - a lávás rész - erről már írtam. Északkaleten a toronytól keletre eső részen vagy a kolstori átjárótól északra gyakorlatilag nem jártam.
  • SaGa Jr
    Biztos ÉK-re gondolsz nem ÉNy-ra?
    De amúgy tényleg nincs semmi érdemi a sztori szempontjából ÉK-en. ÉNy-on is csak egy könyv miatt volt egy helyszín fontos.
    ÉK-re majd a kincsvadászos feladat(amit egy szórólapon olvasol és a szellemfánál kezdődik érdemileg) elvisz, de az mellékszál.
  • Molnibalage
    Szorgos népünk győzni fog. :) (Fent északkeleten hatalmas terület maradt bejáratlan. Ez így is marad a főszál szempontjából?
  • SaGa Jr
    A Templom (ez a délen lévő vallás) megbuktatása a célotok és hogy az emberek szabadon dönthessenek a vezetők elnyomása nélkül. Na ennek kivitelezése érdekében jött a kis háromfős terrorcsapatotok a területre.
  • Molnibalage
    A durva az, hogy 1 hóap alatt elfelejtettem, hogy miért is kell egyáltalán ide lejönömm. Hogyan kapcsolódik ez a főszálhoz?
  • SaGa Jr
    Teljesen lényegtelen. Igazából nem is értem mitől feladat de mindegy. Ha mindet elolvastad akkor kapsz egy ideiglenes bonuszt (mint mikor az északli város mellett lévő templomba visszavitted a szobrot vagy az első falu templomába a parfümöt).

Ha meg nem akarsz bóklászni akkor csak szunyálj fenn az emeleten 1-2 napot.
  • Molnibalage
    Ja, ok. Akkor ez volt a baj. Akkor bóklászok. Van mit felderíteni.

A hét proklamáció elolvasása az a fő vagy mellékszál része? A szövegek tartalma fontos? Nem fordítottam le mindet.
  • SaGa Jr
    Huhh. Ugye a házba bementél és ott előadták neked a tervet. Namost az öreg manus elküld hogy mászkálj pár napot amíg ő kiötli hogy is legyen megvalósítva a dolog. Szóval bóklássz a déli területeken, fedezz fel mindent aztán pár nap mulva menj vissza hozzá.

Ott szájbarágósan el lesz mondva hogyan tovább és megkapod a térképre a jelet hogy hova menj.
  • Molnibalage
    Na, picit előszedtem. Kicsit elfelejtettem már a dolgokat. Oké, hogy le akarjuk rombolni a szobrot, de innentől fogva kicsit tanácsatalan vagyok. Kicsit túl sok volt az 1 hónap szünet.
  • SaGa Jr
    Tudom merre keressem a manust, csak eddig valahogy sikerült mindig elkerülnünk egymást. Ellenben a száguldó szamár, aminek a gazdáját lecsapta az első falunál egy goblin, az mindig feltűnik és keresztülsüvít az utakon mint a szélvész.

Volt hogy akkorát lökött a karakteremen, hogy az hosszasan repült utána és jókora sérüléseket szerezve sikerült landolnia egy sziklán...
  • mindero
    Nekem a legjobb fegyóm az Armageddon. Ott kószált a lovasa a Dark Forest útjain. Gondoltam megcsapom, aztán nála volt a kard. Poén hogy a lován is lehet lovagolni :D
  • koschwarz
    nekem eddig a legjobb fegyverem egy kétkezes kard (nem claymore) 5-ös tűzsebzéssel, egy dungeon főbossától szedtem el. most erothinban szereztem egy jó pajzsot (erodin pajzsa), 10 % spell absorption-nel és +20 életerővel. még jó hogy akkor is fel lehet szerelkezni pajzzsal, ha egyébként kétkezes fegyvert hordasz :D.

a ruházatom meg már nagyon régóta boots of agility (+3agility és +4speed), isela köpenye és lábszárvédője (egy családi örökségen civakodó, élőhalott 3 testvértől "kapott" jutalom, amiért megszabadítottam őket a kárhozattól), meg a csuklya, amit a varázslóbandától kaptam, mikor felvettek a rendbe :D

ezekkel elég régóta életképes vagyok, igaz, a fold valley-t még nem hagytam el.
  • koschwarz
    kerestem erothinban valami ékszerészt vagy ilyesmit, de egyelőre nem találtam. akkor egyelőre beteszem a bankba a szajrét :D
  • SaGa Jr
    A végén is le lehet csapni a kekeckedő common ellenfeleket (nem a nevesítetteket, azok naná hogy szívósak és combosak) csak megfelelő fegyver kell vagy észrevétlenül támadd meg.
    Normál nehézségen csak akkor kellett 3 ütés az aetherna baltámmal (sajna az armageddont még mindig nem találtam meg pedig tudom merre kéne lennie csak a hordozója sosem jön elő) egy ellenfélnek ha sikeresen hárított. Máskülönben egy power attack és egy sima elég volt szinte bárkinek (neves delikvensek és a legszívósabb dögök kivételével).
    Lövöldözésnél szintén többnyire egy lövéses volt mindenki ha meg tudtam lepni, ha nem akkor 2-3, max 4 (de ez extrém esetnek számított), mindenféle sebzés növelő varázslat nélkül. Persze miután meglett a legjobb íj és a hozzá való nyílvesszők, onnantól normál lövésre is egy lövés egy halál metódus érvényesült.
  • Molnibalage
    Kit csapsz le két ütésből? Én lényegében a játék eleji lényeket. Inkább az a probléma, hogy ki kell várni, hogy a 6 sec leteljen, mert nem pufferelődik a sebzés.
  • SaGa Jr
    Igen, a fővárosban van egy boltos aki megveszi. De ha elég magas a mercantile skill-ed akkor bármit eladhatsz bárkinek.

Részemről szintén eladásra kerültek ezek a kavicsok. Még a legerősebb is csak 6-os sebzést produkált (hiába tette ezt akár 6 másodpercig), ami önmagában karcsú és a második csapásba úgyis belepusztult az ellenfél.
  • Molnibalage
    Van enchat kő is. Azok berakhatóak, de csak 1 db. A sima drágaköveket én eladtam, szerintem csak arra jók.
  • koschwarz
    nah, eddig csak sírköveknél ástam, de ezentúl figyelek majd.

több játékórája csak erothint fedezem fel. egyszerűen zseniális, amit ezek a modderek műveltek. a színház, a menazséria, a katedrális, a kiállító terem, a bank...kíváncsi vagyok, könyvtár van-e.

egyébként VALAKINEK el lehet adni ezt a sok drágakövet, amikkel egyébként encsantolni lehet? annyi van már mint a szemét, és sokat érnek :D
  • SaGa Jr
    Több olyan felásható hely van aminek a közelében nincs sírkő, mint amennyinél van. Az első pár alkalom után mikor az ember talált pár ásható helyet, utána már észlelni fogja hol lehet és érdemes ásni.