10317
  • b-type

Ez viszont zseniális (2. rész)
  • b-type
    :))
    Nekem minden alkalommal egy vasútállomás jut eszembe erről :)
  • Cobra.
    Nemrég elővettem a 4-et, de sajnos a laptopon valamiért nem megy rendesen (eleve széthúzza a képet 16:9-re és mellette egy idő után széthullik a kép). Grafikailag mai szemmel elég karcsú (a 3 is), de amikor kijöttek az előző részek mindig a kornak megfelelő (pontosabban akkori mércével szép) volt a grafika. A játékmenet viszont így visszanézve sokat javult a részek alatt. A 2-t pl próbáltam 2-3 évvel ezelőtt, de nagyon zavart pár dolog, ami kijövetelekor nem tűnt fel.
  • Fresh Duke
    Kapcsolódok a threadhoz egy kicsit.
    Szerintem mindegyik játék zenéje zseniális, ahogyan a játékok is. Vannak részek, amelyek más irányba mozdultak el, mint az elődeik, ami lehet sokaknak nem jött be, de a fejlesztők csak újítani akartak, amivel nincs semmi baj.
    A 1. és a 6. rész sajnos kimaradt nekem (szóval ezekről nem vélekedek), de a többi közül a 3. volt a kedvencem. A többivel is sokat játszottam, de a 3 az egyetlen ami a megismerése óta (2000) is előkerül a mai napig. (Előtte a 2-t nyűttem, mikor kijött a 4 egy darabig azt, az 5-tel is játszottam egy "keveset".)
    Mindegyiknek megvan a szépsége. (Bárki bármit mond, szerintem a 4-nek volt a legjobb a Skill rendszere.) Mindegyik részt bátran merném ajánlani bárkinek, és szerintem kár vitatkozni, hogy melyik a legjobb, mert ízlés dolga, hogy kit éppen melyik fog meg.
  • Pio
    Ízlések és pofonok, nálam messze a HoMM 5 town (haven) téma viszi a prímet :)

És akkor már a HoMM 2 se maradjon ki a sorból, mert szerintem hangulatát tekintve ez is jobban passzol ehhez a középkorias tematikához, mint a 4-ben levő:

• enlightened
    Nekem is. Sajna mégegy olyan jó rész nem lesz. A hangulata annak volt szerintem a legjobb, az eégsznek volt egy atmoszférája. A zenék nagyon ott voltak, a rajzok minden mesebeli volt. A sztori nagyon jó volt. És igen amiért mindenki utálja én meg szeretem, hogy a hős aktívan beszállt a csatába.
  • Guren
    ki beszélt itt a town theme-ekről? a városok dizájnjáról volt szó.

mellesleg a 4. rész a kedvencem, csak mondom.
  • enlightened
    Egyet nem értek. Azt elhiszem hogy a heroes 3 at hozzátok fel mindenben, mert a 4 nem tetszett nektek, de town themeben nem kéne! Hasonlítsd már össze a homm 4 castle town theme-jét a 3-al lehet hogy a HOMM4 volt szerintetek a legrosszabb HOMM játék de town theme-ben az összeset magasan veri. HOMM4-ben olyan operát vágtak a castlehoz, hogy amikor bementem mindig épületet felhúzni sírva fakadtam. Zeneileg a HOMM4 a legjobb mind a 6 rész közül. A townok zenéje magasan veri az összes részét. Íme:

• Guren
    igen, nyilván az animáció meg a zene sokat fog még dobni rajta. remélem valahogy megoldják, hogy ne úgy nézzenek ki az épületek, mintha papírból lennének.
  • Wootan
    Az tény, hogy a h3-ban volt a legszebb a városkép. Az egy mestermunka volt.

De a mostanit még csak képen láttuk, élőben (animálva) még nem. Nekem kicsit olyan üresnek tűnik, ha ránézek nincs az az érzésem, hogy laknak abban a várban. De még az sem biztos, hogy az a végleges kép, majd kiderül.
  • Guren
    tudom, unalmas már, hogy mindig felemlegeti valaki a heroes 3-at, de szerintem ez az új haven townscreen nyomába se ér hangulatilag ennek:

nem értem, hogy ha több mint 10 évvel ezelőtt meg tudták csinálni ilyen szépre, akkor ma miért nem.
  • dragon11
    Köszi!
  • Brasi
    A hiányzó városnézetet úgy érti, hogy amikor megjelent a játék, akkor nem voltak benne teljes képernyős városok, csak egy kis ablak amiben egy kis animáció volt a városról. Nem jelent meg rajta az összes épület, nem volt interaktív, stb. A rajongók nem voltak elégedettek, ezért nagy nehezen sikerült rávenni a Ubit, hogy csináljon rendes várnézeteket. Ezt most meg is kapjuk a következők, 1.5-ös patchben valamikor július közepén.
  • dragon11
  • Cyrax86
    Jól néz ki a Haven is, ebből a stílusból nemsokmindent lehet kihozni. Még mindig várok egy olyan Heroes-t, amelyben nincs benne a Haven, már unalmas ez a sok középkori ember.

Remélem jövő héten az Inferno és a Sanctuary képe is kikerül a hivatalos oldalra.

A régi részek témához, szerintem a VI veri a III-at és az V-öt (viszont nálam a IV-et nem, mert az nálam a csúcs, ott minden valahogy tökéletesen passzolt), az V nekem annyira nem is volt meg, pár évvel a megjelenése után gyorsan végigvittem, a kiegekre már nem is volt türelmem, sosem tetszett, hogy a várak szinte egy az egyben a III-ból lettek átemelve kis változtatásokkal. A VI ennél továbbment, nincsenek béna törpék és a történt is valamivel jobb lett. A III persze fantasztikus volt 13 évvel ezelőtt dehát sokminden kezdetleges volt még akkor. A városképeknek viszont tényleg az volt a csúcsa, utána újat már nem tudtak mondani, az V-ben is a "körbeforgatható torony" koncepció is hagyott némi kívánnivalót maga után.
  • dragon11
    köszönöm a hosszú véleményezést, kedvet kaptam hozzá Én is!:D:)

hogy érted ezt a hiányzó városnézetet?!
    ezt mikor javítják, milyen patch?:)
  • Shiwo
    nekem dvd-s van, a product key-t elvileg a netes accounthoz rendelte hozzá, mikor a noteszre is feltettem a játékot, emlékeim szerint nem kellett a kóddal akkor újra aktiválni, csak tán először online módban kellett indítanom a játékot, bejelentkezve az accomra, azóta megy offline-ban, online-ban is...steam-es verzió nem tudom, hogy mennyiben különbözik
  • Grotesque
    Hali!

Van nekem egy olyan problémám hogy steamen megvettem a játékot és a luncher állandóan kéri a product key-t amire állandóan azt írja hogy already in use! Már játszottam vele pára de újra lett húzva a rendszer mert lett bele rakva új hardware és azóta csinálja ezt a szarságot még mielött azzal jönne valaki hogy lehet másik accra regisztráltam most mondom hogy nem így történt mert ez az egy accom van! Ebben kérnék tölletek sürgős segítséget elörre is köszönöm!

Grotesque
  • b-type
    pont most játszom végig újra a SoD-t, és még mindig akkora csalókirály mint rég :DD
    Sztem a 6. rész keresztbe-hosszába megeszi a 3. részt, a kiforratlansága és a hiányzó városnézettel együtt.
    A 3. rész legmagasabb nehézségen egy vicc a gép ellen, teljesen friss élményem hogy a necro katapultja egy körben 3 lövésből leszedte az íjjásztornyaimat, és az 58 darab halállovagja egy kivételével minden körben dupla sebzést kapott...persze a legfontosabb körökben végig megkapta.
    Nem szívesen szólom le mert HoMM, de én mindig csak a sztori miatt viszem végig..mármint hogy pontosan hol is lett Gem druida..stb.
    A 6. rész mellett meg sem szólalhat....a kézzel rajzolt, és nosztalgikus hangulatban meg a 2. rész veri.
    Tény hogy sosem fogom kedvelni mert elpusztították benne a megismert/megkedvelt világot...és ahogy látom így utólag ez a játékra nézve is katasztrófa lett.
  • Guren
    nem fake, már kint van a hivatalos oldalon is. itt van nagyobban:

• dragon11
    Segítségre lenne szükségem, igaz nem ehhez, hanem a III-hoz kapcsolódóan, s ez OFFnak minősül, ezért Spoilerbe írom. Aki elolvassa, annak köszönöm.:)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Heroes III(Complete(GOG-os) változathoz) kapcsolódik a kérdésem, mégpedig a multis részéhez. Routeren keresztül játszunk, LAN-on.

Szóval megy tökéletesen, viszont HA S-es mapmérettől nagyobban szeretnénk játszani[akkor beteszünk egy gépet is], az a probléma, hogy általában csak az egyikünk van 'szabadon' a MAPon és tud járkálni. A többiek be vannak zárva és tehetetlenek.. általában láva, vagy egyszerűen csak fák állják el az utat..

Mi lehet ez? Az összes map csak nem lehet bug, viszont hiába nézem meg az összes Obelisket stb.. nem tesz semmit.
    Köszi előre is.

• dragon11
    kösz szépen a véleményeket!:)

• SlipKnoTiaN
    Értem köszi! Hát nem az h nem tetszik a 2D-s H3 féle várnézet.. csak vhogy nekem nagyon bejöttek a H5-ben lévők és hát 2012-ben szerény véleményem szerint legalább olyat csinálhattak volna. H5-ben nekem az élőhalottak és a démonok vára jött be nagyon.
  • Botond #8601
    Felszerelés + minden mappon összeszedtem a házakból amit lehetett.
  • Guren
    mindhárom jó
  • Shiwo
    kinek hogy... én speciel szívesen játszottam mind a három általad felsorolt résszel, és mindegyiknél ott volt a késztetés, hogy "nah még egy utolsó kört, nah már tényleg csak az utolsót.." és órák teltek el...
  • dragon11
    Kösz szépen.

Mégis milyen szerinted a III és az V-höz képest ?:)
    Új szörnyek, várak ?!
  • Cobra.
    Nem. Bár a kampány annyira nem rossz, de a skirmishhez alig van pálya és eléggé szivatósra lettek csinálva. Amikor találkozol a géppel, akkor legalább dupla akkora serege van, mint neked.
  • Cobra.
    Hogy van neked ennyi Magic Power-ed? Nekem 40 körül volt a pálya elején. Egyébként igen, a kampányok utolsó pályáján a hősőd elég erős ahhoz, hogy kezdésnél minimális egységszámmal végigmenj a neutral creepeken.
  • dragon11
    Sziasztok srácok,

bocs a pici offért, de szerintetek a VI jobb mint az V vagy a III ?:)

játékélményileg!:)

köszi.
  • Botond #8594
    Nekem is steames és semmi gond. Jobb click a játékon, properties, local files fülön verify integrity, majd indítsd el, és hagyd, hogy a beépített patcher patchelje. Esetleg steam fórumon nézz körül, ha ez se segít, közismert hibák és megoldásait oda fel szokták dobni.
  • Grotesque
    Hali!

Van nekem egy olyan problémám hogy steamen megvettem a játékot és error code 2-t dobál fel és nem akar az istennek se elindulni ebben kérnék tölletek sürgős segítséget elörre is köszönöm!

Grotesque
  • Botond #8592
    Ti hogy haladtok a hadjáratokkal? Én 1.3-as patch kijövetelekor vágtam bele, akkor lett elég stabil az én ízlésemnek. Most éppen az utolsó necro pályá legelején járok, és hát Anasztázia vmi nevetségesen erős lett...

Ez a stat mennyiség vicc. Modest, high és deadly ellenfellek hullanak dögivel, mert hiába vannak akárhanyan, ha az első két körben nem ölnek meg, akkor lightning-chainlightning kombó annyira leviszi őket létszámban (airre külön +9 spellpower skillből persze), hogy mire implosiont vagy sima hero ütést nyomnák már nincs is kire. :) Easy mode, meg is van a főhősöm a prológra. :)
  • bendáj17
    :D nagyon jó.
  • Pio
  • Lacoka12
    nekem tetszenek a várképek
  • Lokker
    Ha nem is fake de lehet, hogy csak valami kezdetleges forma, mivel a másik két várnézet szerintem nagyon jól néz ki ehhez képest.
  • Ariakus
    Szerintem a színek vhogy nagyon nem harmonizálnak a képeken. Az épületek nagyon elütnek a tájtól....
  • Wootan
    Csak megvan:

Aztán lehet hogy fake.
  • Shiwo
    attól függ, hogy melyik várét... a Haven-nek azért is van különösen nehéz dolga, mert szerintem az egyik legszebb volt a háromban is, és az ötben is