Kingdoms of Amalur: Reckoning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

No para nem lesz semmi csak aludj egy-két(jaték) napot vagy csinálj 1-2 másik küldetést és már nem lesznek az ellenséged.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

wedge31! Köszi, nekem is ez rémlett, nem rég értem épp oda remélem nem tart már sokáig megszereznem.
Van arra valami lehetõség, hogy egy küldit leadjak?
Én a gyatra angoltudásom miatt beleestem most egy csapdába.
Eddig minden küldit felvettem és van egy, amit talán nem kellett volna.
Shieldring Keep mellett álló fazonnak kellene ellopnom egy könyvet az erõd egyik ládájából.
Viszont ha kiveszem, rögtön ellenségesek lesznek velem szemben.
Nem szeretném, hogy az egész város ellenséges legyen, hiszen onnan még van egy rakás küldi.
Egyáltalán meg lehet ezt békésen oldani, és ha nem, le tudom adni, vagy csak hagyjam annyiban?
Igazából néhány küldin azért eléggé meglepõdök.
Amikor Gorhart templomában lévõ alkimista bízott meg a könyvei visszaszerzésével akkor sem gondoltam volna, hogy ott is lopkodni kell.
Az a szép hogy ezeket az ember nem tudhatja elõre, így abszolút lutri, hogy az adott küldit meglehet oldani békésen vagy sem.
JethroHUN
Thx, én így tervezem a karim.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

JethroHUN
Csak 1 tipp: én elraknék párat a Maybryn Wine nevû misc itembõl. Rathirban kelleni fog 1 küldetéshez, ha a max jutalmat akarod.

Vannak olyan trainerek is akik 3 fölött is tanítanak.

@xboxzso: az MMO-t régebb óta fejlesztik már mint ezt 😊

Elég sok Q lesz nyugi ( kb 1 megye 20-25ora a game )és olyan puzzles küldetések is lesznek.

Lesz majd Hardcore mod is majd .
Mondtak hogy azért ilyen kõnyû hogy megismerjük a játékot és ha jó az eladás akkor csinálnak rá meg sok DLC sõt MMORPG-t --mar fejlesztik is--

26lvl Warri Hammer power%
Helyzetjelentés játékidõrõl (Mivel wall of text lett, ezért spoilerbe raktam, amúgy nem lövök le semmilyen poént a játékról a leírásban):

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
24 órám van a játékban jelenleg és 19-es szintû vagyok. Most értem el az elsõ (!) nagyobb városhoz. Ez még mindig a kezdõterületen található, tehát az 5-bõl az elsõn. Eddig baromi jó a játék. Questek nem csak a szokásos klisékbõl állnak: vannak itt fordulatok bõven, illetve meglepetések.

Most attól tartok, hogy a fõszál vége elõtt jóval elérem a maximális 40-es szintet. Jelen állás szerint erre igen nagy esélyem van.

Kérdés, hogy a maradék 4 terület mekkora és mennyi quest van benne. Remélem, hogy nem folyamatosan laposodik el a játék és lesz egyre kisebb a bejárható terület (Világtérkép valószínûleg csalós lehet ilyen szempontból: Darethar tûnik a legnagyobbnak).

Húzom tovább a Blacksmithinget is, jelenleg 7 pont van rajta. Csináltam is egy nagyon erõs kardot, amilyet még sehol nem találtam. Szóval megéri az a Blacksmithing bõven (loot van bõven, amit szét lehet szedni, szóval nem nagy kaland jó cuccokat összerakni, csak elég hamar cserélõdik a felszerelés).

Mivel az egyes területeken fix loot van, ezért még inkább hasznos a blacksmithing ha már kinõttük az adott területet.

Dispel már 2 ponttal is immár teljesíthetõvé válik. Ennyivel már gyakorlatilag Hard ládákat is tudok kb. 90%-osan nyitni (van amikor olyan szerencsétlenül vannak elhelyezve a védõrúnák, hogy nem megy, de nagyrészt sima ügy). Lényeg, hogy mindig az elsõ vonásos rúnákra kattintsunk (ezek lassabban aktiválódnak újra), majd az egyre erõsebbekre (2 vonásos, majd 3 vonásos). Ilyen módszerrel elég jól lehet ládákat nyitogatni.

Sagecraft hasznosnak tûnik, mivel bõven tudják erõsíteni a felszerelést, azonban ha set tárgyakban akarunk rohangálni totál felesleges ( 25 óra alatt 2 teljes setet ki tudtam rakni, illetve még 3-ból találtam darabokat, de egyik se volt fejleszthetõ gem-ekkel). Azonban mivel ennyi loot és pénz szerezhetõ, lehet jobban megérni inkább szépen bevásárolni az erre szakosodott gem kereskedõktõl, így itt is lehet szépen spórolni a skill pontokkal.

Jelenleg úgy gondolom, hogy
- Alchemy (a sok pénz miatt nincs rá szükség)
- Lockpick teljesen fölösleges (pofonegyszerû ládanyitás)
- Sneak csak bérgyilkolós karakternek (mágusnak, harcosnak fölösleges)
- Detect Hidden must have (ugyan elég rá 5 vagy 6 pontot tenni a rejtett ajtók kinyitásához, mivel már találtam set tárgyat, lorestone-t és egyéb hasznos dolgokat is ilyen ajtók mögött, na meg a + loot mellet még több aranyat is találhatunk... Legjobb skill!)
- Blacksmithingre érdemes min 4-5 pontot tenni még akkor is ha nem akarunk tárgyakat készíteni, mivel így kevesebb repair kittel javíthatóak tárgyaink.
- Dispellre min. 2 pontot tennünk kell (több beszédopcióhoz kell legalább 4, késõbb lehet több is). Enélkül lehetetlennel határos average láda nyitása.
- Persuasiont nagyon sok esetben használhatjuk nem csak békés megoldásokra (nem tudom ezek adnak-e xp bonus-t, logika szerinte kéne, hogy adjanak), de több jutalom kiharcolásra is többek között.
- Mercantile-ra én személy szerint 2 pontot raktam, ennyi igazság szerint bõven elég, mert úgy is fürdeni fogunk a lóvéban nagyon hamar (feltéve persze, ha van elég pont Detect hiddenre).
- Sagecraftra raktam 3 pontot (ebbõl 1 skillbookból, ha már itt tartunk 1 pontot legalább érdemes skillbookra tartogatni, tehát csak 9-et rakjunk a legmagasabb szintû skillünkre is), de annyival nem tudtam jobb gem-eket gyártani. Boltban még jobbakat lehet kapni viszonylag olcsón(amúgy se tudjuk a lóvét mire költeni). Azonban pénzgyártásnak nagyon jó a sagecraft, gem-ek igen sokat érnek a piacon.

Ugye 40 a max szint, így elég nehéz jól elosztani a pontokat, de talán a legfontosabbak a Detect Hidden (6 elég), Persuasion (minél magasabb annál jobb, legyen 9), Blacksmithing (5-6 elég repairre), Mercantile (4-5 bõven sok), Dispel (mondjuk 5, hogy könnyû legyen ládát nyitni), a többi annyira nem fontos, de még így is bõven marad rá pont (így elköltöttünk 31 pontot... Itt említeném meg, hogy trainer csak elsõ 3 pontig tud tanítani, így érdemes végiggondolni a trainingelést, jah és szintenként csak 1x!)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Most már látod, hogy ott is van valami (általában quest esetén jelölnek be valamit a térképen).

Metacritic-en bárki beírhat bármit... Tárgyilagosságról ennyit. (Kedvem van benyomok pl.: Dragon Age originshez 100 0-ás értékelést. Nem teszem meg, mivel jó játék, de modomban állna!).

Semmit nem bizonyít a Metacritics!

<#eljen> 24 órám van a játékban és eddig nem jöttem rá. Kösz!

Sajnos nincs még originre. Elvileg origin mindig felülírja a hack-et, vagy valami hasonló probléma merült fel.

Totti5
Viccelsz?

88 rivjú POTITÍZ vagyis 7-10 pont
8 rivjú 6-3
17 rivjú 0-1 pont... ( ami vicc, mert ilyen nincs ).

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Azért, ha kováccsal javíttatod a felszerelésed elkölthetsz pár 100k-t simán. Nekem is össz felszerelés javításra kiír már most 50k-t, pedig csak 19-es szintû vagyok. Hálisten húztam a blacksmith képességet így olcsóbb, ha magam javítok repair kittel.

De tény, hogy fürdeni lehet a lootban. Sõt Mercantile képesség még külön ad pénzt 3. szinttõl az elpusztított tárgyakért is (amiket junk kategóriában pusztítunk el).

Kapizsgálom... Most 250k aranyam van és még nem találtam 2. backpacket. <#smile>

Purification potionnek hívják egyébként az itókát.

Beszéltem egy nõvel, és utána kiírta, hogy "Xy város has been added to the map."

Most ez mit takar? Megnéztem, teleportálási célpontként nincs a térképen..

alma2
kritikak, pontok, ha csak azt nezem a fable 3-nal kb 5x jobb mindent osszeveve, akkor a 100 pont is keves neki...

szerintem

Én nagyon jó játéknak találom, és a menürendszeren kívül semmi mást nem tudnék felhozni problémának. Az sem igazán probléma, csak a PC-s verzióban átírhatták volna valami barátságosabb megoldásra.
Talán még kicsit a mozgás az aminek megmaradt a konzol beütése. Nekem, aki még nem játszott konzolos játékokkal kicsit furcsa ez.
De maga a grafika, a lore, a fejlõdési rendszer, meg minden más annyira jó, hogy teljes mértékben kompenzálja ezeket a szépséghibákat nálam!😊

JethroHUN
Francért nem mûködik... esetleges spoiler-> kard helyszín

JethroHUN
Tyvili Coaston van egy kard. Amit egy párbeszéd ablakon keresztül tudsz megszerezni. Ha rosszat nyomsz ugrik a akard kapsz egy gyenge gem-et.
Csak figyelmeztetésként írom. <#hamm>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Destroy gem és ezután tudod ki húzni.

JethroHUN
Az a user score az 6, vagyis már csak 5.9, 258 szavazatból. Csak az h akik játékosok írtak reviewt azok a hibákat is oda írták. A kritikusok pedig jobban elvannak ájulva tõle mint a Skyrimtõl, meg 0 hibáról beszélnek. 70%ot ér ez a játék nem 85-öt Összes 9 kritika 90+ adott rá. Csak mondom, érdekes mert ennyire nem jó játék... Ha nem lenne elõtte EA logó, kicsit más számok lenének ennyi.

"És ha ez nem elég, akkor érjétek be annyival, hogy a mai PC gaminget a konzolos tartja el ... ez pedig száraz tény ... és még így sem rózsás megannyi fejlesztõ és kiadó cég sorsa."

Ez bulsshit, úgy kéne mondani hogy a konzolok miatt olyan amilyen (nem negatív értelemben). Sajnos sokan bedõlnek a statisztikáknak amik azt a tényt mutatják ki hogy a konzolra készülõ játékokból jóval több fogy konzolon mint a PC portokból, ami ugye nem túl meglepõ.

Totti5
Metacriticen 8 pont az átlag a médiától és 8 pont az átlag a userektõl.

Laza
Konkrétan?

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

JethroHUN
Néztétek/olvastátok a kritikákat a játékról? Szerintem túl értékelték, a játékosok pontszámai közelebb állnak a valósághoz.

Laza
Ez így van, de ez a béna tervezés hibája, nem másé. Kapásból tudnék mondani pár dolgot, mivel használhatóbb lenne ... minden platformon.
- a tárgymenükbõl lehessen ugrani közvetlenül a junkhoz
- egy fegyver menübõl lehessen kiválasztani a pri/sec-et (ez kontrolleren még egyszerû is lenne, mivel külön gomb van mindkettõre)
- ha ráállok egy tárgyra jelenjen meg a rajtam lévõnek a statja, ne külön menü legyen
stb-stb-stb

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Én kb 1.5m-re ülök a monitortól, eddig még nem fájdult meg a fejem. Pl ha könyvet nyitok ki benne, akkor közel is kell hajoljak, mert valamiért azokat bélyeg méretûre csinálták 😊

Mondjuk egy FOV mod az Origineshez is jó lenne, mert sokszor érzem, hogy alig látok valamit a térbõl a 24"-os moncsin.

Totti5
A menürendszer sutasága már a 360as demóban is látszott és akit behatóbban érdekelt, meg is említette hogy nem a legjobb.

TVelvet
szerintem a blur miatt lehet.
Laza
Kösz, ezt kipróbálom 😊

Laza
Hagyjuk már ezt az elõítéletes hülyeséget. Már több mint 20 éve játszom, és a kezdetektõl megvolt szinte minden konzolom (sõt, ma is megvannak szépen eldobozolva).
Semmi köze nincs egy szarul megtervezett menürendszernek ahhoz, hogy konzol vagy nem konzol. Ezer szám láttam már konzolon jobb menürendszereket. És ugyanúgy PC-n is tonnaszám van, ami el van cseszve.
Egyébként ezt a játékot is vezetékes X360 kontrollerrel tolom PC-n (de van X360-am is).
Akik a játékfejlõdés minden szakaszában jelen voltak minden platformon, azok nem beszélne olyan hülyeségeket konzol vs PC témában, mint amik általában elhangzanak.

És ha ez nem elég, akkor érjétek be annyival, hogy a mai PC gaminget a konzolos tartja el ... ez pedig száraz tény ... és még így sem rózsás megannyi fejlesztõ és kiadó cég sorsa.

Ne legyünk már 2012-ben ennyire korlátoltak ...

Ha megfogod a tárgy ikonját és kiviszed a bal oldali részrõl a kép jobb felére, akkor el is dobhatod, véglegesen.
A junk csak a könnyebb eladást segíti elõ.

enlightened
Ja érdekes, egyébként ennyi embernek fejfájása van a játéktól, elõször azt hittem csak páran vagyunk, de már egész fórum topicok nyíltak emiatt. Remélem hogy a készítõk csinálnak majd valamit ezzel, mert nem normális, hogy a 20%-nak fáj a feje a játéktól.

enlightened
Tudom, de én úgy tudom a FOV hack csak a steames van egyelõre. Szóval az origines játékhoz nem tudom feltenni :S.

Az a baj hogy szerintem a post process is okozhat fejfájást, bár tény hogy máshol még nem volt ilyen nekem.

Egyelõre az a FOV hack nálam, hogy mivel XBOX controllerrel tolom így hátra tudok csúszni a székkel messzebbre a monitortól, mintha konzolon játszanék, bár azért így nem annyira jó a kicsi monitor miatt.

Ratgab origines változathoz is tudsz FOV hacket?

Jakuza001
Konzol. Mit varsz milyen menurendszere legyen ? 😄DD

Laza
Egyébként a tárgyeldobási rendszerrel van inkább bajom... nagyon körülményes. Az, hogy külön 'szemetes' van, és azt is külön menübõl kell üríteni, borzalmas. Mondjuk annyiban viszont jó, hogy egyben el tudom adni azt ami nem kell. De a barangolások alatt bekövetkezõ megtelés esetében macera ... nekem 😊

Egyébként is szar az inventorija, hogy menükben kell mászkálni, meg még az elsõdleges/másodlagos fegyvert is külön menübõl lehet kiválasztani (ahelyett, hogy megnyomnám az érintett gombot). Szóval ez a menürendszer körülményes.

Laza
Szerintem meg jó az, hogy itt nem súly alapján megy a dolog. Most az sem sokkal normálisabb, amikor valaki 400 kg cuccot cipel a láthatatlan hátizsákjában 😊
Ebbe a stílusba ez szerintem tökéletesen megfelel.

Laza
Tudom, csak hát az elsõ 7k-t összeszedni nem 10 perc 😊

JethroHUN
Annak mi az értelme hogy a Sorceryn belül az idézhetõ Fear Gortahoz a Transferece fejlesztéstõl a sumon támadásai hpt szívnak el a játékosnak? Ott van heal skill is. Nem ésszerûbb lenne ha mana-t adna inkább? Mert ezzel egy sorcery/might kari kb halhatatlan. Mágusként pedig manara lenne szükséged <#confused>

Jakuza001
Mivel a banditak armsbandjaiert 1500 aranyat adnak, nem sokat szamit itt a penz, raadasul szaz szamra dobalja minden a sok cuccot, hogy nem lehet gond ugy sem ha csak az eladasbol szerzi be valaki a penzt. Sot mi tobb a bevetelt lehet fokozni skillbol, hogy jobb penzert vegyenek be mindent es olcsobban adjanak el az arusok.

wedge31
Ja, már 100k felett vagyok és mivel mindent gearst magamnak csinálok, vagy találok a szokás szerint semmi szerepe a pénznek.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Az a 8k arany akkor számít amikor az elsõt megveszed, mire a másodikhoz érsz már aprópénz.

Kipróbáltam a korábban linkelt FoV-változtató programot, de annak ellenére, hogy a menünél még úgy jelzi, hogy aktiválva van az új látószög, semmilyen különbséget nem vettem észre a képen.

Ez jelentheti, hogy valami nem stimmel, vagy csak nem derült ki elsõ ránézésre?

A legtöbb embernek mennyi a megfelelõ érték?
A játék jelenleg milyen FoV-val rendelkezik?

Köszönöm, meg is van 😊
Totti5
Vagy itókával ( tippben írja néha hogy milyen kellene ), vagy elmész egy gyógyítóhoz. Világtérképen rmámész a helységekre és ha van olyan hogy healer akkor oda és õ levesz mindent, ha fizetsz.

Nem tudja valaki, hogy a negative effects eket, hogy kell semlegesíteni?
TVelvet
El kell hogy keserítselek, mert benne van. Már, ha arra az arénára gondolsz, ahol a csapatoddal, mész csapatok ellen, és a fõdíj egy ház.
Nálam ki van. Ha a csúnyát úgy érted, hogy nem annyira szépek a fények, akkor igazad van. Amúgy szokható, de csúnyának én nem nevezném.

FOV hacket használod amúgy? Fejfájás elvileg elcseszett látószög miatt van.