2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • ratgab
    SŐt ha jól emlékszem megkapod magát a receptet is, ami 0 alchemy (max 1) skillel is legyártható!
  • ratgab
    Nem teljesen pontos a hsz-ed, mivel van egy 3. verzió is mégpedig a kísérletezés (experiment). Mivel a quest adó elmondja, hogy milyen növény kell és azokból hány a potion elkészítéséhez, így simán össze tudod neki kotyvasztani.
  • Sunrider924
    Szuper, johetnek meg ilyenek ;)
  • JethroHUN
    badass gear
  • SaGa Jr
    Emiatt ne izgulj. :)
    A felszereléstől függően lesznek nagyon könnyűtől nehézig mindenféle ellenfelek mindenhol.
    Mondjuk ha előbb voltál északon (plains of Erathell) akkor bizony az első 2-3 terület lenn délen pofátlanul egyszerű lesz (szerintem az erőszintet úgy lőtték be hogy előbb délre menjél ne északra). De akadnak majd problémás alakok. Ha meg igazi kihívás kell akkor Alserund kelei csücskében irány a house of valor azt arénázzál. Na ott majd lesznek hajmeresztő összecsapások, legalábbis a "job board"-ról szedettek között (feltéve ha hard-on nyomulsz).

A játék végén például teljesen kiegyensúlyozatlan módon özönlenek majd az ellenfelek. Volt, hogy egy csapat minden tagjába 3000+ Hp-t kellett beleverni hogy elfeküdjön, volt hogy 500 után padlót fogtak. Egyedül a prismere troll ami stabilan hozza az erőszintjét akárhol tűnjön is fel.
  • SaGa Jr
    Csinálni csak olyat lehet ami +1-et ad (én emlékeztem rosszul, +1-nél jobbat nem lehet készíteni), de találni, nehézségtől függetlenül, lehet ennél erősebbet is (ahogy a példád is mutatja, jutalomként is kapható, található is, de már találtam ilyet egy boltos repertoárjában). Ugyanakkor olyan univerzálisan tápos kő nincs, ami mindenhez adna +3-at.

Emellett azt sem árt tudni, hogy ezek a kavicsok csak olyan ability-ket növelnek amikre már tettél pontot. Továbbá egy kis plusz infóként azt sem árt tudni, hogy ilyen módon a lehetséges maximum fölé is lehet vinni legfeljebb két ponttal a maximális ability értékeket.
  • JethroHUN
    Átmentem Detrybe, na ez a gáz, hogy az összes ellenfél szürke, és elég ha rájuk néznek meghalnak, akadnak niskaruk is, de 37xp jár értük. Remélem a többi részén már magasabb szintűek a mobok. Mert így mire elérek a történet végére, csak végig szaladok
  • Laza
    Pl a legelső faluban a csaj mögötti ládát (aki az első backpacket adja) így pucoltam ki, pedig egy méterrel a láda mellett állt, csak háttal.
  • Sunrider924
    Ohogyaza, wtb szerkesztes gomb, +3at ad finesse-re igy akartam irni. De nem en csinaltam, hanem valahonan kaptam questbol meg a jatek elejen.
  • Laza
    Mindig nézd a %-ot a tárgy mellett, mikor belenyúlsz a ládába.
    Én úgy csinálom, hogy lemegyek stealhbe, és forgatom a kamerát, nézem, hogy a falakon keresztül is mindenkinek a feje felett a szem ikon milyen állapotban van. Majd sűrűn belenézegetek a ládába, és amikor 0%-ot ír, akkor kiveszek mindent. Pl van olyan küldi a játék elején, ahol egy csövesnek kell egy potit kilopni az erődből, és a ládánál egy patrol mászkál. Ezt is így meg lehet csinálni. Már az is elég ha ugyan veled egy szobában van, csak háttal, csak nézni kell a szem ikon állapotát.
  • Sunrider924
    Most melobol nosztalgiazom, de amire emlekezni velek az az, hogy ott van a taskamban az a bizonyos ko(gem), ha hazaerek meglesem es dobok rola kepet.
  • Sunrider924
    En mar csak a szem ikon alatti szazalekot nezem, mar nem is szamoltam hogy hanyszor voltam tokegyedul fent az emelten, 99%os lada mikor senki sehol az emeleten, aztan ha hozzanyultam a cuccoshoz felfutott a fel fogado....
  • SaGa Jr
    krisztajo:
    Az elkövetett bűn mértékétől függ a reakció. Amennyiben tag vagy ott (a warshields-nél) akkor megúszod pénzbírsággal. Ha nem akkor neked esnek. De sok függ a lopott tárgy értékétől, hogy a lebukás milyen mértékű volt (sokkal rosszabb ha 99%-os lebukási rátánál buksz mint ha 10%-os rátánál). Mielőtt eltulajdonítasz valamit nézd meg hogy mekkora esélyt ír ki az adott tárgyhoz a program. Az a lebukás esélye.

Szóval lopáshoz alapvetően úgy kell hozzáállni, hogy lopakodó üzemmódba mész, megvárod míg senki nem lát (a környékeden nincs senki feje felett vörös jel csak üres szemek, ehhez többnyire várni kell és az se zavarjon ha esetleg nincs ott senki, akkor is lopakodva lopj csak mert különben a lebukás sokkal valószínűbb) azt utána nyitod a ládát/könyvespolcot.

Sunrider924:
    Kihagytam a smoke bomb-ot az olvasás során. Azt hittem blink miatt mérgeztél ezért írtam hogy az felejtős számomra.

A nehézségnek csak az ellenfelek ellenállásaihoz és sebzéséhez van köze. Máshoz nincs. Set tárgyakból meg nincs socket-es, mert ezek tényleg fixáltak. A liláknál az alapok fixek de van egy kis esély némi variálásra is (volt már két ugyanolyan lila tőröm teljesen eltérő sebzéssel és az egyiknek volt két extra képessége is, míg set tárgyakból ha ugyanabból volt is több, mert ilyesmi is előfordul akkor is mindig mindenben ugyanolyanok voltak). Mindenre 3-at adó kő meg nincs. Tudsz készíteni olyan epic köveket amik 1-4 között adnak valamelyik típusra (might/sorcery/finess) azt ennyi.
  • krisztajo
    Ezt még értem is akkor, ha valaki a közelben van, én ilyen ládákkal nem is próbálkoztam.
    Viszont én úgy buktam le, hogy senki sem látott, még a közelemben sem volt egy npc sem.
    Ebben mi a logika? Vagy ez a lebukási százalék akkor is igaz, ha egyedül van az ember?
  • Sunrider924
    A kerdesedre a valasz az a stealth szint, az a piros fekete szem ikon, irja hogy hany szazalek eselyed van hogy detektalnak ha el akarod lopni a cuccot. A dologban az erdekesseg hogy nekem sikerult pofara esni mar 5%nal is, ami valjuk be kicsit vicces. Amit egfigyeltem hogy pl az adott frakcional kuldizve valtozik a reputaciod, ami abban nyilvanul meg hogy a frakcioval kapcsolatba kerulesedkor majd minden lada piros es 99% eselyed van a lebukasra( smoke bomb nelkul- rogue only) aztan megcsinalva a kuldeteslancot az adott frakciohoz minden lada kifeheredik es 0% lessz az uj helyzet ugyanannal a ladanal.
  • Sunrider924
    Hat ize, dodge? Nalam az van hogy a smoke bomb elso upgrade ad kicsi eselyt hogy mergezodjon az aki melett a smoke bombot ledobom, es hat pechem volt, pont beadta es azonnal jott a patrol. A dodge az nem tudom mit segitene, azt tudom hogy a smoke bomb undetected-et ad ergo a szeme elott fenyes nappal kilopok mindent barhol barkibol. Az uj jatekstilusom ugy is fest hogy futkosok NPC-k utan, nevesitett vagy sem nem szamit, es akinek 100nal tobb arany van a zsebeben azt lenyulom. Ysa-ban az oroknel volt olyan hogy 600 vagy 800 arany is volt egyik masiknal.
    A setbonus az a Captains setnel a +2 minden finesse abilityre azert az fincsi, Runing man volt az elso set, aztan jott Perfiduous abbol sajnos csak 2es setbonus volt meg, aztan jott Mercenary ebbol 3, jelenleg Captains, ez mar 4es bonus, es beakadt az este a legujabb, vmi Veredan vagy mi, a sorrendet az armor szerint novekvoben irtam. Abban remenykedem, hogy pl nehezebb fokozaton a setcuccos is lehet esetleg socketes, van egy gem ami +3 abilityt ad mindenre
  • krisztajo
    Értem, akkor ezzel nem lesz gond.
    Én szeretek minden fűszál alá benézni játék közben.

A végigjátszással kapcsolatban én is ezt tapasztaltam.
    Nem találtam még sehol sem használhatót, de remélem ez majd változni fog.

A lopással kapcsolatban tudnál segíteni?
    A kérdésemet a 1214-es hsz-ben írtam le.
  • SaGa Jr
    Amennyiben mindenhová bemész és mindenkivel beszélsz akinek a feje fölött ott van a felkiáltó jel, akkor tuti. Nekem valami 12 db volt belőle a játék végén. Pénzforrásnak jók, csak engem nagyon bosszant, hogy nem tűnnek el. Lesz majd olyan, ami növényeket és piákat kér, lesz ahol iron crafting cuccokért kapsz pénzt vastagon, lesz aki kaját kér (vadászni kell állatokat), de akadnak ennél furcsábbak is (például az ÉK-i területeken a freeman banditák karpereceit lehet gyűjtögetni ha a feladatot elvállaltad és azokért is jó pénz jár).
    A közös bennük, hogy nem lesz jelölve a begyűjtés helye csak szóban elmondják (legtöbbször ez annyit tesz hogy nézz körül alaposan mindenhol, hátha találsz a kérdéses tárgyból azt ha van akkor vidd oda a feladatot adó egyénnek, máskor konkrétan meg lesz mondva hol szerezheted be nagy számban az aktuálisan szükséges alapanyagot).

A végigjátszásra visszatérve még annyit el kell mondani, hogy egyenlőre sehol nincs teljes végigjátszás. Sem a wikia-s oldalon, sem a gamefaqs-on sem más helyütt. Egyes elemek és feladatok elég részletesen le vannak írva, de a többségük, különösen a side quest-ek esetében ez nem igaz.
  • SaGa Jr
    A börtönbe vonulás hátránya, hogy a lopott cuccot/cuccokat elveszik. Ügyesen kell csinálni és nem lebukni. :)

Egyébként pont ezek miatt a vacak blink effektek miatt hanyagoltam inkább azokat a végzeteket amik ilyesmiket adnak. Bőven jó tud lenni a sima dodge is és akkor nem történhetnek még véletlenül sem hasonló balesetek.

Set gyűjtögetéssel meg úgy voltam hogy hagytam a fenébe. Egyből ment eladásra mind, kivéve amikor várható volt hogy egyben meglesz igen gyorsan a teljes készlet (például a House of Sorrow set, a House of Ballads-nál begyűjthető set vagy éppenséggel a játék végén a House of Vengeance-ban a teljes szetben futkosó manusról lehúzott set). Túl keveset tudnak a készletek így hanyagoltam mindet. Maradtam a lila cuccoknál (a house of valor arénázás során nagyon jó készlet összejött és később találtam eszement erős rapier-t meg chakram-ot is) és később a saját gyártású mastercrafted tárgyaknál. Azoknál jobb úgysem volt.
  • krisztajo
    SaGa Jr! Na puff, ilyen az én formám!
    A szótár jó ötlet, köszi.
    Én még annyira az elején vagyok, hogy ilyen task feladattal még csak a 10 scroll-osal találkoztam.
    Remélem, majd megtalálom a többi ismételhetőt is.

Sunrider924! Ezt a lopásos dolgot még én sem vágom.
    Valaki elmagyarázhatná, hogy van ez!!!
    Van olyan hely ahonnan mindent simán elvihetem anélkül, hogy bármi következménye lenne.
    Aztán voltam olyan helyen is ahol a második láda rámolásánál jött az üzi hogy rajtakaptak és megjelentek az őrök is, pedig a környéken sem volt senki, aki észrevehetett volna.
    És ott volt az ominózus könyvlopás is Shildering Keep-ből ahol, ahogy kivettem a ládából a könyvet azonnal kérdés nélkül nekem támadtak.
    Szóval ebben most van valami rendszer vagy teljesen véletlenszerű, hogy reagálnak a lopásra???
  • Sunrider924
    Azert tartogat ez a jatek meglepeteseket: A Captains set cuccosom 4ik reszet(csizma) loptam, aztan egy masik lopkodasnal betickelt a poison a smoke bombnal es kinyirtam az NPC-t, jott az orseg , fizetni nem volt opcio, valami horror penz volt, mondom oke megyek bortonbe, ott aztan sikerult elkefelni az 1 szem lockpicket, mondom ok akkor kialszom a buntit, kijovok bortonbol erre eltunt az inventorybol az osszes(!)lopott cuccom, kozte a set cuccos 4ik darabja a csizma... kezdhettem megint egy 5 percel korabbi mentestol.
  • SaGa Jr
    A kérdéses lopás arra irányult volna hogy a löttyöt leszállítsd. Ha már ismerted a receptet akkor csak készíteni kellett egyet, ha meg nem akkor a lopás hozzásegített a dologhoz. Ezért írom hogy szótár használata sokat lendítene a játékélményeden. Pénzbe nem kerül csak egy kicsike időbe míg fellapozod a könyvet és megnézed a nem értett szó jelentését.
  • SaGa Jr
    Az az egyetlen olyan feladat az egész játékban ahol el kell olvasni/meg kell hallgatni amit mondanak a tanácsadók. Azt ezzel vége is az odafigyelést igénylő feladatoknak. :)

krisztajo:
    Egy szótárral a játékot tökéletesen meg lehet érteni, mert nem használ bonyolult nyelvtani szerkezeteket. Végigjátszások (walkthrough) meg vannak, igaz angolul. Ha nagyon szükséged van azokon az oldalakon található információkra, csak előkapod a szótárat és használod.

Elakadni a már említett quest tracker miatt nem lehet (2 vagy 3 feladat van aminél nem fogja mutatni a megszerzendő célpontokat semmi, mert pont az a lényege, hogy egy adott területen szétszórtan vannak a cuccosok és neked kell megtalálnod azokat).
    A Task jellegű feladatokról meg tudni kell, hogy szinte kivétel nélkül mindegyik akármennyiszer újra elvégezhető és egyetlen céljuk, hogy pénzt hozzanak (kivétel ez alól például az első település templomában felvehető 10 scroll összegyűjtési feladat meg a déli területeken egy hullánál talált bányászati jelentés hiányzó darabjainak összegyűjtése, valamint északon 4 elhunyt delikvens jegyzeteinek begyűjtése).

Kellően felhasználóbarát módon sikerült megvalósítani ezt a játékot ahhoz, hogy komoly nyelvtudás nélkül is élvezze a játszani vágyó egyén.
  • krisztajo
    Látod, pont ilyesmiről beszélek.
    Aki mindent ért angolul annak egyértelmű, a többieknek már nem annyira.
    Mondok egy példát.
    Volt az fazon, akinek egy könyvet kellett ellopni Shildering Keep-nél, de sehogy sem tudtam megoldani. És a küldiben a játék is oda irányított.
    Itt a fórumon tudtam meg, hogy elég elkészíteni neki valami alkímiai lötyöt és kész a küldi.
    Ezért lenne jó! Ne a végigjátszás alapján szeretnék játszani, csak mankónak kéne az ilyen esetekre.
  • Sunrider924
    De hogy a jo eletbe tudnal elakadni amikor a jatekban beepitet quest tracker van? Nyomsz egy L betut, kivalasztod a questet, nyomsz egy entert es maris megjelenik a terkepen a jelzoke, annyi hogy ha nem a local mapon van akkor a world mapon kell nezni. A quest NPC valaszaiban meg mindig kek az ami a questhez kapcsolodik a tobbi az inkabb csak lore. A questek meg fetchy and carry, najo volt egy quest Ysa-ban ahol nem figyeltem nagyon es az NPC-k bevonulasi sorrendjet nem jol adtam meg, es azonnal failed lett. ELotte teljesen meg voltam gyozodve hogy emberbarat a jatek es nem kell lejegyezzem a 4 NPCbol ki milyen sorrendben jaruljon a kiraly elebe XD
  • krisztajo
    SaGa Jr! Köszi szépen!
    Akkor azt hiszem egy darabig még hanyagolom ezt témát.

Valami nem tudja, esetleg létezik a játékhoz végigjátszás?
    Az angolul kevésbé tudok számára (mint én is) jó lenne elakadás ellen.
  • SaGa Jr
    Utóbbi (tehát az számít amit használsz).
  • unusual
    O.o Az szép. 30óra+,és nekem még nem jött ilyen. ;) Kérdés : Az euqip-elt 2 fegyónak a statjai összeadódnak? Vagy csak az számít amit éppen használok?
  • Sunrider924
    Kelett nekem jarjon a szam a lila cucc meg a socket hianyarol, erre puff neki na mi ez?
  • sanyiiiii
    Nem tudom észrevettétek e, de van egy dlc1_opening.bik és egy dlc2_opening.bik a \content\data\bink\English könyvtárban.
  • SaGa Jr
    A basic sor az 3-at jelent vagy 4-et. Szóval míg az advancedet is végig nem viszed (annak a vége hogy követ is bele tudsz foglalni a tárgyba készítés közben) addig felesleges próbálkozni ilyesmivel, mert nem fog sikerülni. A 10-es az a mastercrafted szinthez kell (némileg erősebb fegyvert/tárgyakat eredményez).

Találtba meg simán tehetsz követ. Csak odamész a sagecraft oltárhoz és ott kiválasztod azt az opciót, hogy meglévő tárgyadba követ szeretnél tenni. Ha van a karaktered inventory-jában olyan tárgy amibe berakható kő akkor az ott meg fog jelenni. Utána csak kiválasztod a tárgyat majd felkínálásra kerülnek a kövek a készletedből, amik szóba jöhetnek. De igazából ezt is magasabb fokozaton érdemes csinálni, mikor komoly köveket tudsz gyártani (legalább vidd végig az advanced szintet, tehát legyen vagy 7 skill pont a sagecraft skill-en ha ilyesmivel akarsz foglalkozni).
  • JethroHUN
    Ugyan úgy van teleportod, csak szimpla, nincs olyan effekje ami sebez.
  • CamelX
    Jól hangzik, eszerint ez a kombó is teljesen más. Ilyeneket pl. nem tapasztaltam. Viszont ezt a teleporttal cikázást nehezen múlná felül nálam bármi, meg a mérgezéstől sorra kihulló célpontok, de lehet hogy ez megér majd még1 újrajátszást :)
  • JethroHUN
    Might/Sorcery se gyenge, két stun skill, quake/storm bolt -> tempest is kijön a pontból. Halhatatlan a fear gorta miatt és a páncék miatt is, még mindig Azurite páncélba megyek 800 armor bőven elég. Longsword mastey maxra, legerősebb fegyver, egy stunolt ellenfélen a teljesen feltöltött comet strike 1000+ot is tud sebezni. Concussive force perkkel persze. Még a troll méretű ellenen is, pl Ettin shaman
  • CamelX
    Rogue témához hozzászólva: warlock - spellcloak, tehát mágus+rouge karakter eszméletlen gameplay-t ad, főleg a rövid távú méregfelhős teleport miatt. Igen jól lehet pl. tőrrel odavágni, átteleportálni ellen háta mögé, bele 1 shock, visszateleport+faeblade kombó (=mészárlás pörgés), majd ha ez se segít, akkor 1 vakító gránát :D és ez csak 1 hatásos harci mód a sok lehetőség közül.
  • Jakuza001
    Arra ott egy masik tipp. Ugyebar voltal mar sok helyen ahol nem tudtad felvenni a traininget, mert mar a 0-3 skillnel tobbel rendelkeztel. Ilyenkor kell a reset a tuajdonsagokra, majd vegig fast travelezed a mar nem elert trainereket es lesz sok-sok plusz pontocskad, amit ratehetsz a smithingre.
    Persze nem art penz se a mutatvanyhoz mert egy train ~15k aranyba kerul.

De ha ezzel nem akarsz tokolni, csak addig teszed ra, a smithing es a sagecrafting skillekre a pontokat, amig megcsinalod a targyakat, bar az elso tipp sokkal jobb, mert ugy kesobb is plusz pontok lesznek a pont elosztasnal. :D
  • ratgab
    Viszont megfordult a fejemben, hogy ha így egyre erősebb fegyvereket készítünk, akkor előfordulhat az is, hogy annyira erős lesz, hogy nem tudjuk már használni (alacsony szintű lesz hozzá a karakter).
  • ratgab
    Jah, hogy a 7-es blacksmithingnél lévő képességre apellál miszerint beleépíthető alapból a fegyóba egy gem. Aztán azt lebontva ha szerencsénk van (nagy számok törvény alapján lesz, ami azt jelenti, hogy sokszor csináljuk ezt végig) visszakapjuk az alapanyagot erősebb formában, majd ezt újra craftoljuk.

Ez alapján lehet übererős tárgyakat is csinálni. Habár ehhez azért nem árt 7-es blacksmith (hát az konkrétan az egész elképzelés lelke) és 6-os sagecraft (kiváltható sok lóvéval is).
  • Jakuza001
    Idezem mashonnan is:

"Each item is made of up to 5 components. When you salvage an item, you have a chance to get any, all, or none of the components that it was made from. You can then combine the various parts that you collect to make a new weapon.

Advanced Crafting Note: When you craft and then break your own equipment, sometimes the effects can get switched around. For example if you have a blade that has +10 damage and you build a longsword with it, then break that longsword down, you might get a hilt that has +10 damage on it. This can be especially effective when combined with Sagecrafting. Make a powerful gem, create a junk item with the gem, salvage the junk item to get the gem's effect on other components. Then use those powerful components to build a real weapon with another gem, for a double-gem effect weapon! Savescum to avoid wasting components."
  • ratgab
    De nem túl sok olyan van, ami még slotja is van. De az is random, hogy esik-e jó alapanyag salvage-ből vagy sem.