2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • sanyiiiii
    "nem szinteződik az ellen a karakterünkhöz, szóval tökmindegy mikor megyünk valahova, abból nem lesz hátrányunk"

Pedig de, amikor először bemész egy zónába akkor kapja meg a zóna a szintjét. Minden zónának van minimum szintje (és maximum is), ha az alatt bemész egy zónába akkor az a minimum szintre lesz lockolva. Ugyanígy működnek a dungeonok is, de függetlenek a zónáktól ahol megtalálhatóak.
  • ratgab
    Ráadásul akár olyan területre is elvetődhetünk így, ahol annak rendje és módja szerinte szétrúghatják a seggünket (ami ebben a játékban jó dolog, mivel ilyen nem sokszor fordul elő!).
  • ratgab
    Protipp kezdőknek (10 óránál kevesebb játékidővel): Dalentarthból már az elején érdemes elkalandozni, mivel van egy csomó task, amit jó ha már akkor felveszünk, mikor ott vagyunk, így érdemes a nagyvárosokat bejárni (nem szinteződik az ellen a karakterünkhöz, szóval tökmindegy mikor megyünk valahova, abból nem lesz hátrányunk).

Nemcsak jó kis task-okat lehet felszedni, de a trainer-ek megtalálása is sok lehetőséget biztosít (például pontelosztási elképzelések kialakításakor... Tudom, hogy van Fateweaver, de én nem használom és nem is fogom!)
  • ratgab
    xp növelőt feleslegesnek tartom. Dalentarth, Detyr kimaxolva, Plainsből csak Rathirban vannak már feladatok.

Még nem jártam 2 teljes területen és már most level 32 vagyok.
  • Blint
    Én is max csak XP nővelőt a hp/mana potikon kívül, a többit eladom.
    Elég imba így is a Crusader karim. Meg hát más játékokban sem szoktam ezeket a löttyöket iszogatni. WoW-ban is csak a guild miatt vagyok alkimista :)
  • ratgab
    Nekem 2-t: House of Ballads (ezt ugye nem nagy kunszt összeszedni) és egy Mage set-et, amit eladtam jó pénzért.
  • JethroHUN
    Xp növelőt majdnem csak alchemyből lehet szerezni. De olyan ritkák az alap anyagai. De ez igaz a mana/hp potira is. Sőt majdnem az összesre, mindenhez bloodroot kell, amit nagyon ritkán lehet találni. Venni sehol se. Alchemy totál használhatatlan így. Minor potikat lehet csinálni halomra, de azzal sokat nem érsz :D
  • wedge31
    Damage növelö meg csökentöket szoktam inni, meg persze az xp növelöket is csak az elég ritka.
  • wedge31
    Ötven órányi játék után még csak egy set-et sikerült összeszednem.
  • ratgab
    Valaki használ egyáltalán gyógy és mannaitalon kívül más itókát a játékban?
  • IMYke2.0.0.0
    Isten hozott a klubban! :)
    Gyakorlatilag sehol sem vagyok még a játékban - 1 főküldetést csináltam meg [kijutottam a hegyből], a többi mind melléküldetés és bóklászás :)
  • ratgab
    Nagyon jó lenne egyébként belőni, hogy hol lehet egy-egy páncél set-et kirakni. Szívesen megnézném az összeset, de így, hogy tűt keres az ember a szénakazalban igen nehéz dolog ez.

Vajon területenként lehet összerakni 1 set-et vagy mi lehet ennek a szisztémája.
  • vg
    nagyon állat ez a játék, már 10 órát beletoltam de még alig csináltam két főküldetést. nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni.
  • ratgab
    Seggére vertem most a pénzemnek... Maradt kemény 200 000 aranyam. Most elkezdek újra gyűjtögetni (ilyen jó páncél setet még sehol nem láttam, megérte megvenni, mert marha jól néz ki!).
  • Laza
    Ezért szerettem mindig is a Diablokat, mert ott nem voltak restek kapásból 4-5 féle nehézségi fokozatot elkészíteni ... sőt, vihetted végig ugyanazt a karaktert :)
    És ott volt különbség a szintek között.
  • ratgab
    Helyzetjelentés. Végre elértem Rathirba és egyrész itt már olyan cuccok vannak, amiket érdemes megvenni, másrészt 1 páncéldarab 500 000 aranyba kerül... Azthiszem megyek vissza vásárolni... :-) Végre van értelme a millióimnak.
  • ratgab
    Neked van igazad! Kéne ide egy very hard mód ASAP! Pénzem egyre több, lelkesedésem egyre alacsonyabb, sérülés nélküli pattogás (mikor ütnek a mobok, fel se tudsz kellni, de sérülni nem sérülsz) egyre jobban idegesít.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tudtak eltántorítani tőle, csak vezérlővel játszom - és a játék egyre jobban tetszik.
    Fenomenális harcok, tökéletes mozgások és a dialógusok is fincsik.
    Eddig ~11 órám van benne, és még csak az első területen bóklászok, MINDENT elolvasok, mindenkivel beszélgetek stb.
  • sanyiiiii
    Azért mert MMO fejlesztésre gyakorolnak :)

más: vicces dmg
  • Laza
    Én sem értem mitől nerfelnének itt bármit is, pedig már a sokadik ember hajtogatja. Ez egy single játék. Nem szokták már ezeket utólag piszkálni :)
  • Laza
    Hülyeség ;)
  • ratgab
    Tirin's Restben vannak, azon belül a templomban, ha éppen nincsenek a szabadban.
  • Laza
    Ne is figyelj az ilyen hülyeségekre, X360 kontrollerrel a legjobb ... egér+bill ide borzalom a köbön.
    Én is így nyomom :)
  • Blint
    Egy nap múlva már elfelejtik :)
  • krisztajo
    Ez nem rossz ötlet. De utána vissza lehet menni vagy mindenki ellenséges marad az adott helyen?
  • Blint
    krisztajo: Én kivettem, aztán elfutottam. Még sem meg se kell őket ölni.

Egy kérdésem nekem is lenne:
    Hol találom Nil Kern, vagy Priestess Corelon nevű NPC-t? (Collections nevű quest). Egy tolvajt kellene nekik jelentenem, de a térkép nem jelzi őket :S
  • krisztajo
    Tanácsot szeretnék kérni! Felvettem a Star Camp-ban az első küldit amikor három tárgyat kell ellopni. Már két helyen jártam a háromból és sosem hagyják ezeket egyedül.
    Nekem csak egyes a lopakodásom. Így egyáltalán meg lehet ezt a küdit csinálni?
    Ott van még a fogadóban a polcon a könyv is, ami mellett állandóan ott ül egy fazon.
    Hogyan lehet ezeket ellopni?
    Ha nem megy, mit javasoltok, töltsek vissza egy korábbi mentést, vagy csak ne foglalkozzak ezekkel a küldikkel?
    És még egy kérdés. Van valahol a neten lista a trainer-ekről és fellelhetőségeikről?

• Sunrider924
    Her righteous furykevesebb mint 5 perc, gambit +faeblade es csak ugy ropkodtek lefele, persze nem adta be mindet azonnal de igy is hamar meglett.
  • sanyiiiii
    Nem érted a lényeget úgy látom, úgyhogy megpróbálom megfogalmazni másképp:
    a full íjász semmivel nem nehezebb (vagyis inkább kevésbé könnyű) mint ha csapkodnál is mellé csak valamivel lassabban öl.

@Sunrider: Pedig nem egy nagy szám, bal klikk, néha dodge :D Harpoonnal meg még egyszerűbb mert elgurulsz odarántasz valakit,megcsapkodod milőtt odaérnének a többiek. Egyébként a hármas kombókból az utolsó ütés előtt tudsz kigurulni.

• ratgab
    Nekem olyan is volt, ami sírkő olvasáskor nyílt meg.
  • Sunrider924
    Az elso Faebladet a Special deliverybol adja meg az elso varosban egy kulonleges chest, a letolheto tartalmak abban jelennek meg. Ugyanabban van kezdo set armor minden karakternek
  • Sunrider924
    Akkor az en keszulekemben lesz a hiba mert nekem a faeblade porgesbe ugy beleszakitanak hogy csak csak nezek ki a fejembol, es ugye amikor a 3as kombojat tolja akarmilyen ellenseges szorny abbol se tudok kivetodni ha kapom az elso utest, le vagyok stunova vagy mi , ott szedeleg a karim es meg kap kettot melle hogy ne unatkozzon. Nekem egyre jobban bejon a full finesse ijasz, mashogy kell vele, aoeba lovok vele egyszerre sok szornyet es a scatter melle meg piercing is megy, es az faj, ugyanugy kapja a bow is a ket sustained abilityt is szoval jo az csak kell durva felszereles hozza.
  • wedge31
    A full ijász az full ijász, ennyi, ha már csapkodsz az már nem nem az.
  • sanyiiiii
    A full finesse íjász másodlagos fegyver nélkül nem nehezebb hanem időpocsékolás, körbe-körbe gurulsz (amire ha véletlenül eltalálnak még kapsz is egy rakat damage reductiont destinyből) ahelyett hogy csapkodnál.

@Sunrider: én majdnem végig faeblade-el mentem (onnantól kezdve hogy megkaptam az elsőt a house of balladsos questből), chakram volt a másodlagos de a pestilent brownie illetve boggart plaguebearer csapatokon kívűl soha nem vettem elő. Ráadásul annyira lusta voltam hogy csak a játék befejezése után craftoltam magamnak chackramot, egyébként végig a Dragon Eyes nevű lilát használtam (10% crit). Végig nagyon jónak éreztem a faebladset mert gyors és könnyű vele harcolni. Akár a hátadról is le tudod ütni a mobokat sima támadással mivel pörögsz. Szinte nem is kell figyelni az időzítésre.

Sorceryre raktam pontokat destiny miatt, de aktív skillt egész játék alatt szinte csak és kizárólag a harpoont használtam. Azt viszont imádtam.
  • Sunrider924
    Van olyan quest ami konyvet olvasva nyilik meg, legalabbis nekem akkor adta be amikor egy fene tudja mar milyen cimu konyvet loptam es beleneztem.
  • ratgab
    42 óra alatt Dalentarth és Detyr fullosan kivégezve, de Plains of Elearthból se sok van már hátra (azt hallottam, hgoy utolsó 2 területen már nem sok quest van). Hát ez nálam nem tűnik 200 órának... Kb. 70 alatt szerintem biztos vége lesz, lehet kevesebb.

Pedig beszélgetéseket végighallgatom, igaz a többi témát nem mindig beszélem meg az npc-kkel és csak quest adókkal beszélgetek.
  • ratgab
    Sorcery-n van nálam vagy 4 pont az is chakram miatt (staffokat és sceptereket kapásból eladom és soha nem használom, íj szintén rögtön a boltban köt ki!). Finessen van vagy 8, amúgy én pure fighter vagyok. Nem vagyok halhatatlan persze (kétkezes kard és kalapács lassúsága miatt sok találatot bekapok), de elég könnyen átgázolok mindenen, pedig már nem keresgélem a jó tárgyakat (armorból is az van rajtam, ami tetszik!)

Én a nem használatos set tárgyakat (tehát minden, ami nem harcosnak való), lilákat, zöldeket az elejétől kezdve olyan 20-as szintig mind eladtam, így egy idő után egy-egy ilyen túrán simán kerestem 50k-t.

Amúgy egér+billel nyomom és Fov hack nélkül.
  • krisztajo
    Minden jobb sorsra érdemesnek adnék egy kis segítséget aki belefut ebbe a bugba.
    Rájöttem mi volt a gond!
    A harc után Farrafa-val az F-billentyűvel én csak beszélni tudtam volna.
    Sok egyéb próbálkozás után kimentem a barlangból és vissza, ekkor már beadta a felélesztés lehetőségét. Legalább be lehetett fejezni a küldi!
  • SaGa Jr
    Relax. :)
    Egyrészt nem azt írtad, hogy überelje valaki master crafted cuccossal az általad betett tárgyat, csupán azt, hogy valaki überelje amire már érkezett is megoldás, másrészt amelyik hozzászólásodra válaszoltam abban speciel ilyesmiről szó nem volt.

Tehát a 1330-as hozzászólásodból semmi olyan nem derül ki amire te utalsz (illetve nem úgy ahogy azt később leírtad). Azon hozzászólás fényében értelmezd amit leírtam.

Amit meg leírtam nem kioktatás akart lenni. Csupán a minimális információk alapján, tájékoztató jellegű hozzászólás (nem csak ketten olvassuk a topikot és hátha valakinek ez új információ).

Új karakter indítva meg nem kapsz meg semmit a korábbi elpakolt cuccaiból (miért is kapnál, ha egyszer új játékot kezdesz?). A házakat is újra meg kell szerezni, újra fel kell fejleszteni azokat amiket lehet. De mivel ingyen is hozzá lehet jutni házakhoz így ez nem gond.
  • krisztajo
    Andy0717 és ratgab! Az ötlet remek köszi, de először én is ezt próbáltam ki.
    Csak éppen nálam nem történik semmi!!!
    Még direkt az F-re is visszaraktam, hátha az a baja, de semmi.
    Akkor ez egy csúnya bug?!
    Gondolom, úgy van kitalálva, hogy a harcban mindenképpen meghal, így ez kikerülhetetlen.
    De ilyenkor mi van, ezt a küldit már elfelejthetem, ha nem tudom felélesztetni akkor be sem tudom befejezni??? Mit lehet ilyenkor csinálni?
    Találkozott már más is ezzel?