2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • wedge31
    Én ijászal most szivok az arénában hardon, már tényleg várom, hogy egy másik kasztal toljam a játékot és könnyüek legyenek a harcok...
  • Sunrider924
    Nahat most meglottel, mar fogalmam sincs honnan loptam, remlik mintha a House of Balladsnal volt valamelyik teremben.
    Severance temaban, jo latni hogy vannak itt muertok is :)
  • CamelX
    Hát, 75 óra alatt csak vége lett. 1 cseppet se unatkoztam, max ha nem volt kedvem hozzá, de másnap ugyanolyan izgalommal vetettem bele magam a világba. Részemről 9/10. Újrajátszás majd esélyes hardon ezúttal :)
  • Laza
    Pf, csak tervezik? :)
    Ha ma jönne akkor is késő lenne :D
  • Laza
    Vicces, de ez nekem 24"-os moncsin is probléma, pedig nem ülök messze tőle. A könyvek is olyan apróra nyílnak meg, nem is értem miért.
    Milyen lehet konzolon? :)
  • Shevchenko
    Sziasztok!
    Nem tudjátok véletlenül hogy valaki a játékot elkezdte lefordítani mert akkor segítenék neki vagy nekik?
  • ratgab
    Captain's boot-ot honnan loptad? Van kereskedőnél set tárgy?
  • ratgab
    Legjobb Tps (Third person Slicer). 11 éves játék mégis megvettem dobozos formában pár hónappal ezelőtt, mert egy igazi etalon!
  • ratgab
    Én azt hallottam, hogy terveznek Koa-hoz egy very hard nehézségi szintet kiadni.
  • ratgab
    Se a növények, se a shardok (gem-ek már igen), sem a fegyver alkatrészek nem foglalnak helyet.

Csak a potionök, fegyverek, páncélok, könyvek foglalnak helyet (Repair kit és lockpick is, míg előbbiek 10 után újabb slotot foglalnak, lockpickek csak egyet).
  • greyfox
    Valakinek nincs ötlete, hogyan lehetne nagyobbá tenni a szövegeket?
    Tv-kanapé kombóval nyomom, de annyira kicsi a szöveg, hogy nem látom.
    Lehet ha lejebb veszem a felbontást nő a szöveg, de akkor meg rondább lesz a játék :)
  • Laza
    Mondom én, feleslegesek ide a craftolt itemek :)
  • Sunrider924
    Lehet hogy nem a set cuccos a legjobb a jatekban de ez azert enyhen durva
  • Sunrider924
    Ja amugy a ninja karim, imadom
  • Laza
    Én vezetékes X360 kontrollerrel tolom ... az egér+billes irányítás ebben a játékban borzalmas ... nekem :)
  • Sunrider924
    Amit az utolso sorban irsz azt megszavazom, de engem legalabbis idegesit hogy nincs olyan kontrolom keyboard+mouse-al a kombo tamadasokkal mint pl egy Severance Blade of Darknessben volt. Nalam mai napig az az etalon ott nehezseg is van es nagyon is szamit milyen kombot tolsz.
  • Laza
    Én az olyan craftot szeretem, aminek inkább kombinációs hatása van,mintsem eltúlzott ereje.
    Pl régen a Parasita Eve-ben imádtam szétszedni a lőfegyvereket és újabb és újabb kombinációkban összerakni. És persze ettől erősebb is lett, de mégsem tette 'élvezhetetlenné' a játékot.

Valahogy hiányolom a mai játékokból az ultimate nehézségi fokozatot ... ami régen a normálnak, max hardnak felelt meg.

Az oké, hogy puhul a népség, és könnyű játékok kellenek ... de igazán meghagyhatnák a keményebb faktort is. Még ha csak egy HP és damage szorzó képében is.
    Pl ha a mostani ellenfeleknek 5x10x ennyi HP-je lenne, már képesek lennének azért szívatni, mert csoportosan minél tovább kell velük küzdeni, annál nagyobb az esély, hogy eltalálnak.
  • Laza
    Én már lvl10-en eladtam minden potit, csak foglalták a helyet :)
    Minden resistance és képességadó/erősítő potit eladtam, csak pár darab hp potit hagytam. De abból is kb 2-őt ittam meg a játék folyamán :)
    Már a növény gyűjtést is abbahagytam.
  • Sunrider924
    Szerintem itt inkabb az a problema hogy nem egyertelmu a dolog, mas jatekban pl azert volt ertelme a craftnak mert a foellenfelek dobtak az alapanyagokat es amit abbol eszkabaltal, az olyan de olyan volt hogy ha melleutottel is az ellenfel megfazott a huzatban... Ebben a jatekban a craft meg szimplan csak egy adalek, egy masik elfoglaltsag.
  • Laza
    Mégis mind azt hozzátok fel a craft mellett érvnek, hogy jóval erősebbet össze lehet rakni ...... az ok, hogy valaki maga akarja kombinálni a hatásokat, de ha azt mondod, hogy a talált cuccokkal is könnyű a játék, akkor eleve tök felesleges erősebbeket csinálni ill pontot pazarolni rá.

Én maradok a talált cuccoknál. A Skyrimben is bevált :)
  • SaGa Jr
    Azok a jottun-ok és közülük is a rune akárkik meg talán a papjaik akik azzal szaladgálnak. :)
    Ellenük például a pajzsos csapkodás egész jól be tud válni (mindenki más ellen is, főleg tömegbe jó belecsapódni és szétszórni őket egy pajzslökettel, Shift+az aktiváló billentyű ami "f" ha nem állította át az ember). Először én is aggódtam a batárok miatt, de náluk az egyszeműek közül a pajzsosok keményebb legények, mert azok legalább védekeznek.

A nagyobb gáz inkább az, hogy amikor közrekapja a karaktert 3-4 prismere troll és egyszerre küldik a támadásaikat, akkor is csak röpködés van, nem erős amortizálódás (bár végülis a felszerelést azt bontják lelkesen de sajna a bonuszok akkor is élnek ha a tárgy "tönkrement").
  • sanyiiiii
    Ahhoz elég hogy 15ös szinttől ne kelljen healing potit inni egyátalán :D
  • SaGa Jr
    Azt nem tudom milyen erős cuccok jöhetnek össze imrpoved meg greater alkatrészekből, mert ilyenekkel nem foglalkoztam. Addig hozzá sem nyúltam a crafting részhez míg mesteri eszközökkel nem rendelkeztem (magyarán általában a játék utolsó harmadában kreálgattam, nem a játék elején).
  • sanyiiiii
    Abban igazad van hogy gyakorlati haszna nincs annak hogy sokkal erősebbek a craftolt cuccok mert mindenképpen könnyű. De azt még azért hozzátenném hogy improved-greater komponensekkel is elég jó cuccokat lehet már összehozni az elején is.
  • Tibbor
    Akkor tényleg jól láttam.Tegnap este rám rohant három böhöm nagy fagykalapácsos(valami "Thief" volt a nevükben, már nem emlékszem pontosan - na ezt jól megmondtam!), lényeg, hogy beszorultam egy sarokba, ők ugye folyton megszakították az ütéseimet, na mondom, itt halok meg!Nagy nehezen kikecmeregtem a sarokból, nyomnám a potit, erre mit látok?!Szinte meg se karcolódtam!Ez azért így elég inba, nem?
  • Sunrider924
    Nalam meg csak elso vegigjatszas 1/3a, nekem meg majdnem minden talat cucc egy Dragaszag(Precious)
  • SaGa Jr
    Nem tudom, nálam nem vesz el. De mint írtam, nagyon ritka hogy akár a feléig felmenne az inventory töltöttségem (növényeket nem gyűjtök, shard-ból eleve csak azt veszem fel ami közepes vagy pristine kategóriájú, tárgyakat mindet felveszem de többnyire hacsak nem akarok éppen kovácshoz menni akkor megy is egyből mind a junk-ba és destroy, így nem foglal helyet semmi szemét).
  • Sunrider924
    Meg egy erdekesseg, kerdeztem korabban de senki nem valaszolt ra, aztan megtalaltam a valaszt ra magamtol, essence of fate, ha reckoning modban kivegzed az ellenfelet nem csak bonusz xp-t kapsz hanem ezt az essencet is, ami egy master szintu poti craft alapanyag, potion of fate, 1 poti fullra tolti a fate bart. Durva.
  • SaGa Jr
    Mire eléred azt a fokot, hogy olyan erős cuccokat készíts amikkel már túl könnyűnek érzed a játékot (és van is ehhez való alapanyagod, tehát flawless de legrosszabb esetben is master), akkorra már lesz a talált cuccokból is hasonlóan erős. Legalábbis 2 végigjátszás alatt ezt tapasztaltam. A játék eleje tartalmaz csak kihívást. Onnantól hogy átmész az új területek valamelyikére (akár északra, akár délre vagy a nagy víz túlpartjára) onnantól már egyszerűen nincs ellenfeled akkor se ha csak fehér, tulajdonságok nélküli cuccban rohangálsz (másodjára szándékosan ilyen módon pörgettem ki hard-on a játékot). Ami meg igazán tápol azt úgysem tudsz készíteni (nyaklánc és gyűrűk) vagy módosítgatni.

Félreértések elkerülése végett, azzal tökéletesen egyetértek, hogy jelentősen tud könnyíteni a játékon a saját készítésű cucc, de igazából nem olyan hatalmas a különbség. AZ ellenfelek így is, úgy is nagyon könnyen hullanak, a karakter meg egy idő után kvázi sebezhetetlen.
  • Sunrider924
    Biztos hogy elvesz, teszteltem. 12 kit volt nalam amit 1 drb 10es es 1 drb 2es csomagnak lat, fullon volta az inventorym, elhasznaltam a 2 repair kitet es nyertem egy helyet.
  • SaGa Jr
    Nem vesz el extra helyet egyet sem, ugyanis típusokat néz csak a program, nem konkrét darabszámot vagy pakkot. Ugyanígy például ha van mondjuk egy basic hardened rivet-ed akkor lehet belőle akármennyi, sőt ha lesz improved belőle vagy master akkor az sem fog elvenni újabb helyet, mert azonos típusról van szó, csak fejlettebbről, így ha a típus már ott van akkor nem foglal újabb helyet.

Lehet nálad akár 30 vagy még több is. Mondjuk én még egyszer nem tudtam betölteni az inventory-t. Ha keveseltem a helyet akkor cuccokat pakoltam a junk-ba azt ott destroy (az is hozza a pénzt attól függően mekkora a merchant skill-ed).
  • Sunrider924
    Lehet csak nalam van ez, de Dethyr(?) kuldiket tolom es nagyon megcsappant a loot drop, csak potik es shardok esnek, nagyon nagy ritkasag ha esik egy lila, annyira durva a valtas a korabbi loot eso utan hogy mar azon gondolkozok mit csinalok rosszul.
  • sanyiiiii
    Ez majdnem igaz, talált cuccokkal is könnyű de játszanod kell :D Tudsz craftolni olyan cuccot amivel bossfighton elmehetsz afkolni és nem mozdul a hpd... Vagy éppen olyat amivel 3 millió fölött critel a meteor xD
  • Sunrider924
    Van rajtad egy curse ami elveszi a manadat, menube kimesz es status alatt efects es ott megtalalod. Healer leszedi jo penzert rolad.
  • SaGa Jr
    Az azt jelenti hogy meg van átkozva/mérgezve a karaktered (manualt elolvastad legalább ha már a játékon belül ott van?). Menj el egy gyógyítóhoz (healer, kis kereszt jelzi a térképen, települések majd mindegyikén van) és ő leszedi. Ha meg csak mérgezés, akkor van rá lötty ami ezt orvosolja (novice szintű lötyi). Ellenőrizni meg a menüben, a status alatt tudod (effects részleg).
  • Sunrider924
    Nekem nincs meg 2,5 milliom, csak 220k korul, de mindig talalok ujabb trainert a cuccokat salvagelem szoval nem nagyon jon a penz. Mondjuk az is igaz hogy meg csak most kaptam meg a freeman armbandos kuldit lehet mostmar megindulok en is vastagodni. Amugy meg ha 10 kitnel tobbet viszek magammal, az egy extra helyet elvesz az amugy se tul sokbol.
  • SaGa Jr
    Feltuningolod a blacksmithing skill-t és javítani csak akkor javítasz mikor szól a program hogy tönkrement a cucc. Ekkor 1 db maxra is tud javítani egy tárgyat. Repair kit meg minden településen beszerezhető és pár naponta frissítik a készleteket a kereskedők, így fel lehet tankolni belőle dögivel. A pénznek szerepe úgyse nagyon van sajnos (annyi van belőle mint a szemét).
  • aliasmilan
    Sziasztok!
    Valamiért nincsen manám, és amikor szintet lépek akkor is egyfolytában,leveszi.Úgy, hogy nem is használom. Egy kis piros halálfej van kint a jobb oldalon.
  • SaGa Jr
    A craft önmagában nem könnyít semmit, csak neked tetsző kombinációkat dobálhatsz össze, nem kell csak azzal küzdened amit a program ad. Még hard fokozaton is csak a játék elején van egy kicsit nehezebb dolga a játékosnak, utána lényegtelen hogy van craft vagy nincs, eszement könnyű levágni az ellenfeleket. Nehezíteni maximum úgy tudsz ha oylan fegyvereket használsz amikben nem képezted a karakteredet, de még így is könnyű belefutni piszok erős fegyverekbe. Vérteknél meg kb 600 fölött már mindegy a dolog. Alig fogsz sérülni. Legfeljebb ha nem csinálsz magadnak cuccot akkor még hébe hóba előfordulhat hogy netán potion-t kell fogyasztani egy meredekebb összecsapás után (vagy várni pár másodpercet).

Szóval én úgy látom, hogy semmi különbség nincs abban hogy kreálsz vagy a talált cuccokat használod. Előbbinél testreszabhatóság van azt ennyi. Talált tárgyakból is vannak hajmeresztően erősek amiknél nehéz (bár lehet) egy kicsivel jobbat csinálni. A játék végére talált cuccokból is lesz olyan készlet amivel egyszerűen nem tud szembeszállni a gépi horda.
  • sanyiiiii
    Nem mintha probléma lenne venni... úgyis annyi pénzed lesz hogy nem tudod hova rakni.