Kingdoms of Amalur: Reckoning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wedge31
Azokat nem, furcsa is volna mert fajt nem resetelhetsz.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

enlightened
Egy kérdés: Ha a fateweavernél resetelek. Akkor a faji bónuszokat is reseteli? Mert a Dokkalfar például plusz két stealthet kap alapból indulásnál. Ezeket is kinullázza mert a +2 stealth amit a dokkalfar adott ezek után nem nagyon kell nekem.

wedge31
Van benne valami. Nekem mondjuk tetszik a bow meg a dagger is tehát maradok rugó, ugyis több végigjátszást tervezek.

enlightened
Pfff, én meg idáig azon voltam, hogy mindenkit sneakelve nyírjak ki. Jó tudni, hogy semmit nem értem vele. Asszem indítok egy mágust, mert ez így nem valami izgalmas innentõl, azért indítottam rogue-t hogy sneakeljek :S

TVelvet
az az egy, legalábbis eddig. de azt eladni, szétszedni, de még a ládádba berakni sem tudod. csak junk.
wedge31
Vazze, ezt a hülyeséget, most vettem észre, hogy a sneak attack kb harmad annyi xp-ét ad mintha püffölöm a monsztát egy percig. Talán pont forditva kelett volna megoldani így hiba szép és jó ha nem éri meg...

Jakuza001
House of Ballads az tuti nem blokot ad, es ha megcsinalod az egesz kuldi sorozatot az egesz szettet megkapod.

Ez valami meseszép hely, és óriási! Kár hogy nem adja vissza annyira eme screenshot (Scola Arcania központ, Rathir, óriási magasságban)

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Én az utóbbi kb 15 szinten 0 healing potiont ittam meg, most vagyok 27. Ha eltalálnak is alig sebeznek, azt pedig simán visszagyógyítom azzal hogy ütök. A reckoning módot az elején még azért használtam hogy elbírjak gond nélkül a komolyabb ellenfelekkel, most már csak az xp bónusz miatt.

wedge31
Van infó arról, hogy hány skillbook van egy adott skillböl és merre vannak?

Lv12 vagyok és eddig csak kettöt találtam...

Én siman osszeraktam 3 magus settet! ugy hogy semmi nehezseg nem volt benne..csinaltam a frakcio kuldiket es a sorrow sett ugy lett meg hogy kezembeadtak a 4 reszbol 3 darabot egyszerre..a 4. settet is elkezdtem de abbahagytam mert meguntam😞 Ballads/dark empyrian/sorrow es elkezdtem a seasons darabjait is magussal csak szinte magus setteket talaltam

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

Sziasztok !
Hát nem mondanám hogy kõnyû lesz a játék. Majd ha 12 db Ettins + 7db wolf rád ugrik akkor szaladhatsz haza fele potik-ért HAHAHA !
TVelvet
Brutál nehezen jönnek össze a settek, már van vagy 12 különbözõ settem, a warrior settek mint blockot adnak, tököm kivan 😞
Azért a WoW világa szerintem sokkal nagyobb. Ott van három nagy kontinens, plusz egy bolygó darabka (Outland). Nem beszélve a baromi sok instáról és raidrõl 😊

dante3
Van kb. 6-8 kiegem, 2db passzol egymáshoz, többi mind-mind más szetthez való, kiváncsi vagyok mire jön össze egy heavy sett. 😊

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

enlightened
És akkor még a dungeonokrol nem is beszéltem, amik szintén külön térképterületek. Ennek nem lesz vége soha, de az a jó.

enlightened
Ez nem igaz. Dalentarth 10 részre osztható. És abból 1 részen töltöttem el az egész napot :S. És Dalentarthon kívül még 5 baromi nagy terület van amik szintén további részekre osztódnak. Ez a játék, szerintem tovább mint egy MMORPG, pedig azoknak nincs vége soha.

Egy mágusoknak valót igen, csak mivel én Harcost játszom el is adtam az összes darabot (3000-et kaptam darabjáért!). Most level 10-en kaptam egy tolvajoknak valót is (basszus 8-as finesse kell neki és 50-es armor-t ad ez a páncéling....Nem veszek boltban felszerelést, így ez magasan a legjobb armor, amit eddig találtam!)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

dante3
Valakinek már sikerült összepakolni egy teljes armor szettet?<#pias>

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

enlightened
A játék hihetetlen jó. Nagyon régóta vártam egy mesés világra amiben ennyi tartalom van. Sajnos engem a skyrim nem kötött le, a witcher 2 meg DA2 meg rövid volt. Ez most totál betalált. Kár hogy mégis ilyen kevesen vagyunk a fórumon, nem tudják az emberek, hogy mi a jó.

Totti5
Már bocs, de a konzolosok nem ijesztgetnek senkit. 1 egyén állította hogy átrohant rajta 9 óra alatt. Senki nem hitte el neki.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Prince23
Ezzel én is így vagyok :S
eddig a mainbõl csak 3 küldetéssorozatot csináltam meg, de a frakciók küldetései meg a randomszerûek brutálisan kitolják a játékidõt. Itt meg ijesztenek minket a konzolosok, h 10 óra meg 12 óra, amit mondtak az alapján én meg egybõl egy 60 órás RPG-re saccoltam, minden küldetést kivégezve... de ez szerencsére nem így van

enlightened
Nagyon úgy nézem, hogy ez a játék nekem 300 órás lesz.

<#eljen>

PSN ID: Foxxika - BattleTag: Yogsara#21730 - Nintendo: Foxxika Origin: Foxxyka

Laza
Eleve fasság a két játékot összehasonlítani, nem is értem mit tudtok ezen csámcsogni. Simán megfér egymás mellett a kettõ ... aki szerint meg nem, az (elme)beteg.
Inkább örülnétek, hogy nem két tök egyforma játék jön ki egymás után.
Akinek meg valamelyik nem tetszik, azt kerülje el nagy ívben, nem kötelezõ vele játszani, ennyi.

Inkább játsszatok! 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Zomil
Nem tudom miért van mindenki annyira elájulva a Skyrim-töl, mert azon kivül, h a világ valoban szép és részletes meg kidolgozott, egy mezei akcio rpg...én játszottam mindegyik TES résszel és hát az utolso ami tényleg nem ment el még teljesen az akcio-rpg irányba az a morrowind volt. Sztem meg ez a játékot pont a Skyrimmel lehet összehasonlitani. Teljesen egy szinten van a két játék. Csak a Skyrim-ben a világ nagyon szép és kidolgozott addig itt meg számomra a harcrendszer tetszik jobban. Bár igazábol miután végigvittem a House of Ballads frakcio küldetéssorozatát azt kell mondjam ez is tartalmaz böven annyi kidolgozottságot, mint a Skyrim. Csak ott könnyebb volt a helyzet, mert ez egy teljesen uj világ, az meg nem...

De hogy a Skyrim komolyabb rpg lenne? Kétlem...alig voltak kihatásra a világra a döntéseink...jah de...más volt az örökön a ruha... 😄

Sajnos ma már nincs igény olyan mély 1000orás kalandokra, mint anno a BG és társai voltak(icewind dale, planescape, neverwinter, csak hogy párat emlitsek). Söt...manapság már kb. mindenben van egy kis rpg elem, mert látják a fejlesztök, h az emberek imádnak foglalkozni a karakterükkel még, ha minimálisan is...
Aki bg szerü jatákot szeretne az talán a Roguelike játékok között nézzen szét, de sajnos olyan játékot, mint az, már nem nagyon lesznek... 😞

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Aki nehéz RPG-t akar az játsszon a DARK SOULS-al

Aki mazoista és vért akar hugyozniaz játsszon az elõdjével,a
DEMON'S SOULS-al !
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ilyenek az emberek. Mindig a saját nézete az elsõ; ha jó ha nem <#alien>

Laza
Én is csak ajánlani tudom mindenkinek, kb 15 perc leforgása alatt vettem meg a játékot.
Elküldtem a megrendelést, 1 perc múlva jött a válasz, lementem a 20m-re lévõ CIB fiókba, befizettem a manit, mire visszaértem a gép elé már a postafiókomban volt a kód 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Hihetetlen, hogy minden játékon össze tudtok veszni.

wedge31
<#eljen>

Magyarázkodni az szokott, aki hibázott én nem hibáztam. Te viszont félreérthetõ voltál. Ráadásul én meg gyakorlatilag elnézést kértem a félreértésért, csak ezt megint nem értetted... Te bajod.

Ha már szavakon lovagolunk Konzolport az, amit elõbb konzolra adnak ki, amit párhuzamosan fejlesztenek azt Multiplatformnak hívják.

Az, hogy tudatosan elõnyszerzés céljából kihasználsz egy exploitot és így nem szerepjátékosan játszol az a szememben csalás és semmi, ismétlem SEMMI nem kényszerít rá, hogy használd.

Ennyi erõvel rámondhatod, hogy a cheat kód se csalás, mert beleprogramozták a játékba...

Skyrim Craftrendszere: Gyûjtsél ércet és bõrt (ráadásul ott is van ezzel kapcsolatban olyan expoilt mint a ház, vagy említhetném a férjül veszed a trainert és a train-ért kiadott pénzt kiveszed az inventoryjából, az akkor mi ha nem exploit? Skyrim meg a bonyolultság 3 különbözõ dolog. Még az Oblivion is összetettebb volt, csak szólok), mitõl jobb, minthogy szedd szét a fegyvered elemeire? Nem 2 kavics, hanem 2 varázserejû kõ, nem mindegy és ezeket is lehet kombinálni igen szépen.

Baldur's gate hány éve jött ki? Mindent a helyén kéne kezelni és a mai viszonyok szerint értékelni nem? Egy szóval sem írtam, hogy BG-t csak az idõt szépíti meg.

Téged nem érdekel a beszélgetés a te bajod, pedig igen jól van kitalálva ez a világ és a mondanivaló is jól kigondolt és leírt (minden npc-nek egyéni világképe van).

Véleményed tükrében, akkor nem értem, hogy:

1. minek játszol vele, mikor neked nem jön be?
2. minek jössz egy olyan játék topikjába, ami nem érdekel?
3. minek veszed a fáradtságot, hogy leírd a véleményed, mikor ennyire egyszerûnek tartod (Amit te nem szeretsz, ergó rossznak tartasz)?

Állítom játszottál vele 2 órát és lehúzod... De milyen érdekes, aki eddig ide írt mindnek tetszett a játék...

Mindegy vitát ezennel befejeztem, mert semmi értelme. Nem tetszik a játék, játssz mással! Szia!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

JethroHUN
A dispelling az úgy baromság ahogy van... teljes basic oszlop kirakva, de az average nehézséget is lehetetlen kinyitni... mag az easyt is elszarom 10ból 8x ...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Jakuza001
Megsertodni ? Ugyan min, azon, hogy te mar jobban tudod en mit, miert mondok ? Ne viccelodj mar. Inkabb magyarazkodj tovabb es holnapra kerjuk az otos lotto szamait, vagy esetleg par sorban leirhatnad esetleg most eppen mire gondolok, hiszen ugyes gyerek vagy te. 😄DD

Igen, nem osszetett es irtam is egy jo peldat, hogy mennyire van leegyszerusitve. Odairhatod, hogy en nem szeretek csalni, de az nem csalas joember,amit leirtam, hanem a jatek resze.

Peldanak felvethetnem meg a Skyrim craft rendszeret is, ami szinten egyszeru mint a faek, de azert meg annak is bonyolultabb ennel a kombinalj ossze a lootbol ket kavicsot es lesz belole egy varazsko azt jonapot kivanok.

Aki meg erre azt irja, hogy zsenialis RPG azt kikacagom, foleg ha melle olyan baromsagot ir, hogy csak az ido szepitette meg a baldur's gatet.
Az a ket jatek nem egy kategoria, az egy mestermu a maga nemeben, foleg ha hozzavesszuk, akkoriban mekkora elorelepes volt, ez meg egy jo kozepes iparosmunka, amit mintha leklonoztak volna barmelyik hasonlo jatekrol.

Ott az egesz tortenet magaval ragadta a jatekost, elolvasott mindent, itt meg csak nyomkodom el az egyszeru mondatokat a beszelgeteseknel, mert az egesz erdektelen.

Ezt a jatekot meg csak a Skyrimhez is bun hasonlitasi alapkent rangsorolni, pedig en nem vagyok rabja az akcio-RPGnek, de az mind vilagaban, a mellekkuldetesek torteneteben, elvezhetosegeben utcahosszakat ver erre.
Ugy fogalmaznek, hogy egynek elmegy kategoria, de par het mulva a kutya sem fog emlekezni ra.

Ez a "régen voltak jó rpg-k" hozzáállás olyan, mint amikor az ember arra emlékszik, hogy gyerekkorában mekkora havak voltak. Csak egy 20 és egy 100 éves is a saját gyerekorára gondol, pedig ennyit azért nem változott a klíma.
Szóval ha beraknád a Baldurs Gatet egy mai köntösbe, semmivel sem lenne jobb, mint a mai rpg-k java. Nem volt bonyolultabb, vagy kifinomultabb. Ez csak romantika. Meg lehet, hogy azt 13 évesen játszottad, most meg 25 vagy, tehát más volt ez miatt is az élmény.

Egyébként már régóta nem adott semmilyen játék az Amalurhoz hasonló beleélést a világba. Lenyûgözõ tájak, szerintem jó story, nekem ez egy zseniális rpg. És nekem nyílván ez a lényeg.

(És sok területen biztos, hogy jobb a Skyrim, de mégse érte el azt a hangulatot, amit az Amalur. Na de kint van a Creation Kit.)
Tökéletesen egyetértek!
Toltam(és most is fent van) a Baldur Gates II-t, az Icewind Dale-t, A Neverwinter Nights szériát, a Witcher-eket, a Mass Effect-et, az Elder Scrolls-okat a Morrowind-tõl, stb., de SOHA nem az foglalkoztatott, mennyire RPG az, amivel épp játszom?Az érdekelt inkább, képes-e megfogni a hangulat, valóban beszippant-e annyira, hogy úgy érezzem, része vagyok a játék által teremtett világnak?És ha igen, akkor az "szerep"-játék volt a számomra, hiába is sorolták máshová.

És igen, én is folyton efféle parttalan vitába csöppenek a különbözõ rpg vagy kevésbé rpg játékok topikjában. Ráadásul ilyenkor azok tetszelegnek a legokosabbak szerepében, akik a nagy elõdök(értsd: klasszikus RPG-k) megszületésekor még meg nem is éltek.

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Totti5
akció rpg

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Fpocok
Szerintem az más:
Ma már minden játék egy rpg. Csak gondolj bele... mindenhol lehet itemeket szerezni, fejlõdni. A mass effect egy TPS akciójáték, rpg elemekkel. Ez viszont RPG. RPGnek reklámozzák. Pedig kurvára nem egy igazi RPG, ezért írtam, hogy arcade-s rpg.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Magyarázkodik a franc. Kijelentetted, hogy te ilyet nem írtál, én meg megindokoltam, hogy miért gondolom az ellenkezõjét.

Megsértõdhetsz, de nekem így jött le. Ha nem ezt akartad mondani, akkor félreértettem.

Te írtad így: "Van aki erre vevo en mondjuk nem szeretem az ennyire keves agyat igenylo RPG-t.
Szoval vegletekig leegyszerusitett minden, hogy annyira ne kelljen torni a jatekosnak a buksijat."

Ergó nem valami összetett a játék szerinted, de egy rpg sincs túlbonyolítva manapság. Ezek közül meg Koa épphogy nem az egyszerû kategória. Lovagolsz itt a szavakon, csak a lényegét nem érted, amit írni akarok (vagy nem is akarod).

Nem összetettebb, nem RPG-bb a Skyrim a Koa-nál, remélem így már nem értelmezed félre a dolgokat.

Egyszerûség nem itt kezdõdik szerintem. Persze csinálhatsz mindent ész nélkül, de akkor nem is tudsz hatékony tárgyakat kreálni. Minden annyira egyszerû, amennyire a user játszik vele. Szerinted ha már nincsenek megkötések, akkor már valami egyszerû?

Neverwinter nights 2 igaz, hogy összetett, de 6 éves játék. Kissé változott már a játékipar. Ott sem volt éppen atomfizika a crafting. Maximum idegesítõbb, hogy mindent egyesével kellett a munkaasztalra pakolgatni.

Én nem szoktam csalni, aki meg ezt teszi szíve joga (mindenben van amúgy exploit, amit ki lehet használni... Nem ettõl egyszerû vagy összetett valami).

Viszont potionért meg vissza kell gályázni ha elfogy, mert nem minden városban található meg minden szolgáltatás (ez is tetszik nekem). Quick travelt meg csak akkor használok, ha 1 ütéses ellenfelek állnak már csak utamba.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Erre sosem tudnak válaszolni. Párszor már belefutottam ebbe a vitába én is.
Igaz, hogy legalább 20 éve tolom az (c)RPG-ket, de mindig ki akarnak oktatni, hogy mi az. (Valaki majd most is jönni fog a körökre osztott harcrendszerrel)

Különben nagyon egyszerû: az 5-10 évvel ezelõtti rpg-k az "RPG"-k.
A Skyrim tehát 5-10 év múlva lesz az, majd akkor sírnak az emberek, hogy az volt az igazi...
"Skyrim mint igazi RPG? Ez a nap vicce... XD"

Örülök, hogy megnevettethettelek...Szerinted akkor mi a mûfaja?A Baldur Gates mélységû játékmenethez ma már keveseknek lenne ideje és türelme.

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Jakuza001
Ne magyarazkodj mar, en nem mondtam ilyet es kutya nem fajlalja, hogy nem hasznalja ki a vasat. Egyszeru valasz volt a sracnak, hogy futni fog nagy valoszinuseggel a gepen rendesen. Ezt hivjak enymegallapitasnak, amin most elkezdtel okoskodni, majd megmagyarazni a dolgokat, amikor nincs igazad.

A buta megallapitasra meg katal egy ironikus "valaszt" mert egy jateknak nincs esze, hogy lebutazd vagy okosozd. Egyszeru es kesz, es attol hogy van benne pl craft rendszer nem lesz sokkal komplexebb,, mert aga a craftrendszer is egyszeru, mint a faek.
Akar ossze is hasonlithatod mondjuk valamelyik jobb Neverwinteres (vanilla) persistent worldel aztan meglepodsz, hogy nem abbol all, hogy elmesz a Fatewearerhez, akinel par aranyert lereseteled az osszes skilled, rateszed a smithingre a pontjaid aztan mar mindent tudsz kesziteni, majd amikor vegeztel visszaresetelsz. Mi ez ha nem az egyszeru, mint a faek kategoria ?

enlightened
Én elég régi RPG-s vagyok és hardon nyomva a játékot már az elejértõl van benne kihívás és ezt kifejezetten tetszik, mert manapság sajnos nagyon könnyû játékokkal találkoztam csak. Végre van valami az elejétõl kezdve hard fokozaton kicsit megdolgoztat.

"Mondjuk ez varhato is volt, hiszen ez alapbol egy konzolos jatek, azok meg el vannak mar maradva hardverugyileg."

Ebbõl eléggé egyértelmû, hogy fájlalod, hogy nem használja ki a vasat.

Skyrim okos játék? Szerintem nem, sokak szerint meg okosabb,mint a Koa.

Arcade RPG-nek én nem nevezném, van itt azért jópár feature.

Mondjál már az utóbbi 5 évbõl 5 db összetett RPG-t? RPG kedvelõk örüljenek ,hogy ilyet is kapnak.

Neked mi a mélység? Hallgatlak.

Azt tudja valaki, hol tárolja a játék a mentéseket? Minden egzotikus könyvtárban kerestem már, de nem találom :S

Jakuza001
Kb abbol all a nehezseg, hogy cserelni kell kardot es akkor nem 20-30 utes lesz valami, hanem 3.
Altalaban minden regio boltban regio szinthez igazitott kardok vannak.

Mint korábban írtam, level 20 környékén indul be igazán a nehézség. Többször kellett visszavonulnom környékekrõl (ugyanis régiókra van osztva az ellenek nehézségi fokozata), így elhalasztva 4-5 questet egyszszerre, ellenben tudtam csinálni közbe rahedli más érdekes dolgot

Tessék: Once activated, you can find the House of Valor by exploring the eastern end of the Alserund area, located in Detyre

Jakuza001
Irta valaki, hogy baj, hogy nem kell hozza eromu ? Ezt te hol olvastad ?
A masik, melyseg ebben a jatekban? 😄 Mintha a labamat aztatnam egy lavorban a furdokad helyett.

Miert a Skyrim az okos jatek ? 😄DD