2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • ratgab
    Azért, mert újratermelődnek (csak alacsony szintű területeken alacsony szintű loot lesz, ezek már nem szinteződnek sajnos).
  • krisztajo
    Igen ezt még én is kapisgáltam. De nekem még sem jött össze.
    Készítettem weapon gem-et de mégsem tudtam beletenni abba a fegyverbe amibe szántam.
    Talált tárgyba szerettem volna volt is slotja mégsem sikerült.
    Szóval nem vágom még teljesen. Talán még nem elég magas ehhez a skill-em és nem megfelelő követ készítettem.
    Egyébként amiben már van kő azt ellehet valahogy távolítani a tárgy elpusztítása nélkül vagy végleges?
  • ratgab
    Én tisztán Might karaktert fejlesztek (azért van 1-2 kikacsintás más irányba is, mivel a Chakramot én is kedvelem, így 1-2 pontot dobtam sorcery-re is, ahogy Finessere is daggerek miatt és az Envenomed edge miatt, ami must have egy warriornak is.

Amúgy Might ágon nagy fegyókkal operálóknak Harpoon must have (lassú fegyvereknél nagyon fontos), Masteryk attól függően mit használsz (nálam mindkét ág maxon van), Brutal Weaponryre max 2 pont (+ Fate nem nagyon érdekel, amúgy is túl erős a Reckoning mód).

Frenzy-t szintén ajánlom. Envenomed edge-el használom egyszerre és jól jön az a kis bónusz. Ahogy Saga Jr is írta Quake nagyon hasznos területre ható cucc, így érdmes az Aftershockra is dobni pár pontot.

Lassú harcosnak a pajzsvédelem az utolsó védelmi vonala, így alap, hogy kell fejleszteni és mivel az ellen általában az arcunkba liheg jó sok health is kell (erre a Hardy constitution a legjobb megoldás).

Adrenaline surge életmentő lehet, de nem elengedhetetlen (Nekem nincs rajta tán csak 1 pont). Relentless assult ág nálam teljesen érintetlen.

Concussive forcera csak azért raktam, mert már nem tudtam másra és ugyanez van a Bulwark esetében is.

Tovább fogom húzni a Brutal Weaponry-t és a Frenzy ágat, valamint War Cry-t valszeg még bedobom ha lesz rá keret.

Dióhéjban warrior ágon ennyi a lényeg.
  • Sunrider924
    Hehe es meg milyen jokat is dobnak ezek a respawnolo ladak
    Loot
  • Sunrider924
    Jah csak ehelyett en inkabb inditok egy masikat, ez most rogue lessz mindvegig ;)
    Amugy nem tudom mas is eszrevette, vagy egyszeruen csak az egyre magasabb detect hidden skill miatt van de ha visszamegyek korabban mar kipucolt terkep reszekre ujra tele van ladakkal
  • wedge31
    Bármikor resetelheted a karid és csinálhatsz belöle egy másik tipusut.
  • ratgab
    Én warrior-t fejlesztek és bizony nekem is kell bőven a potion, főleg mivel hammer-t és two handedet használok elsősorban (mindkettő tetű lassú egyébként, de nagyot üt), one handedet meg csak végszükségben.
  • sanyiiiii
    Ha craftolás közben akarsz gemet berakni akkor epic gem csak chestbe megy, egyébként armor gem páncélba, weapon gem fegyverbe, utility bármibe. Ha talált itembe akarsz rakni akkor minden típusnak van külön slotja.
  • Sunrider924
    Irtam kicsit kesobb hogy mi a problemam, nem igazan tetszettek a pure finesse destinyk, az assassin meg csak csak de azontul... ehez kepest az 55/55 be lattam inkabb tetszetosebbet, de nem akartam melle loni ezert kerdeztelek teged mert az elemzesed pont olyan melysegu mint amilyenre kivancsi voltam. Az atkepzest egyelore hanyagolom mert penzem az alig van es gearem meg csak finesse, gyujtogetem ugyan a tobbit is a hazam ladajaban, de van egy erzesem hogy uj karit inditva nem fogok tudni hozzaferni. De hatha tevedek.
  • krisztajo
    Végül is igazad van, de én is, mint legtöbben először a Xena nevű csodában találkoztunk a Chakram-al és ott egyértelműen harcos fegyver volt.
    Amúgy köszönöm szépen a kimerítő értékelést.
    Az én hibrid karim gyakorlatilag inkább csak kósza-mágus a harcos ágra csak muszájból raktam pontokat.
    A végzet menüben pedig, sajnos nem tudom a nevét, egy olyat használok ami minden támadásra +10%-ot ad és még egy skill pontot az összesre.
    Nekem ez tűnt a legjobbnak.
    Nem is gondoltam a harcos fára túl sok pontot tenni, de ha ennél a végzetnél maradok, akkor mégis kell, mert ehhez mindhármat húzni kell felfelé.
    De abból, amit leírtál van mit választanom.
    A többi végzetet még nem is ismerem, de gondolom, csak azért mert ne tartok ott.
    Amit te írtál az a harcos-mágusnak jó nem tudom, hogy azt tudnám-e így is választani.
    Sajnos Chakram-ból eddig csak tűz és fagy sebzésesem van más nincs.
    Próbáltam én is saját magam fegyvert készíteni, de sajnos még nem igazán jöttem rá mindenre.
    A fegyvergyártás már megy, de a bűvöléssel még bajban vagyok.
    Hiába készítettem köveket utána nem tudtam őket semmibe belerakni, mert nem ajánlotta fel a játék, amiket akkor csináltam.
    Szóval ezt még nem igazán vágom.
  • sanyiiiii
    Így jár aki túl álmosan postol ahhoz hogy működjön az agya, ezer bocs.
  • ollie
    Használd a FOV módosító progit, nem lesz fejfájásod.
  • wedge31
    Pure rogue karival sose könnyü egy rpg egy full ijászal meg végképp nem az, szvsz.
    Én mondjuk ezt szeretem ha van nehézség egy játékban itt azért majd második karinak egy sorcit kiprobálok mert jónak tünik.
    A kevert kasztokat sose szeretem de ez legyen az én bajom.
  • SaGa Jr
    Nem egészen értem mit is szeretnél. A Might és Finess pure ágaknál a dolog egyszerű, maxra mindent azt jó' van. :)
    Pluszban jöhet a sorcery ágról amit lentebb is említettem (bár a sphere of protection és a chakram mastery nem kell ha már egyszer tisztán egy irányra mész rá, ám a multifunkciós villám az príma tud lenni).

Might ágat tisztán még nem próbáltam, a Finess ágnak viszont nekimentem (a később universal karakterré vált manusom tisztán bicskás íjásznak indult).
    Ott elsősorban a harci passive képességeken (mastery-k) és az új mozdulatokon felül az íjászat volt az elsődleges irány, így az teljesen ki lett fejlesztve.
    Az envenomed edge nem lett tolva csak 1-es fokra a már említett ellenállás növelő következő lépcsőfok miatt. Támadó képességből a különféle csapdás dolgok prímán beváltak, ahogy a shadow flare és továbbfejlesztése (a fegyvereim többnyire poison és fire vagy poison és lightning jellegű bónuszokat tartalmaztak) és a Lunge sokszor nagyon jól jött. Az ice trap nem nagyon volt használva, kipróbáltam de nem vált be, mert csalogatás helyett (csapda lerak, ellenfél odacsalása) darabolós gyilkost játszottam.
    A smoke bomb látszólag nem épp hasznos, de gyakorlatban sokszor prímán szerepelt, míg a továbbfejlesztett változata segített gyorsan végezni erős ellenfelekkel is (tulajdonképpen "láthatatlanná" teszi a karaktert egy időre és így sneak attack-ot nyomathat).

Kipróbáltam még a Gambit-et is ami frenetikus, főleg íjászoknak. Csak kidobja az ember és a megtámadott valamint meggyengített ellenfelek (akiket az egyszerre kilőtt sok nyílvessző egyike elkapott) mikor megrohanják szépen pusztulnak a kiszórt aknákon vagy szimplán csak stun-ba kerülnek pár másodpercre.

Ami viszont nem bizonyult hasznosnak az a paralitic poison és az execution. A legerősebb rogue destiny miatt szükségesek ezek is de hasznuk nem sokszor lesz.

Pluszban a fentiekhez beleinvesztáltam a villám támadásba (storm bolt), természetesen a conservative sorcery mellett, mert az must have.

Aztán a pure finess egy átképzés után lett universalist. A chakram egyszerűen kihagyhatatlannak bizonyult így elcsábultam az íjász-bicskás manustól. Ha meg már megtörtént a dolog akkor némi might-ot is belekutyultam a dologba és a játék vége előtt összejött az universalist destiny (jó ám az a +3 skill pont minden skill-re és végülis minden támadásom 20%-al nagyobbat üt meg egyéb előnyei is voltak a dolognak).
  • Totti5
  • Sunrider924
    Tulajdonkeppen nem gaz, nem vartam el hogy god mode-ba vegigvagtatok rajta, csak nem ertem hogy egyesek itt irkalgatjak hogy hard fokozatban milyen konnyu, mennyire nem kell nekik semmi pont a lockpickre, mert anelkul is megy( nekem van hogy average is torik pedig kinyitottam mar joparat, dispel nem megy ha fejre alok se mindig letelik az ido mire dispelleznem a runakat stb
    Ennek ellenere elvezem a rogue-t igazi ninja feeling, csak nem tudom mi lenne a jovo pure finesse vagy az a hibrid 55/55 finesse sorcery/might
  • wedge31
    Rugóval egyáltalán nem könnyü a játék szerintem.
  • ratgab
    Ő Jakuzza volt. Ennek ellenére ő is itt ólálkodik időnként.

Tudod érdekes ez a játék, sokak leszarozzák, unalmasnak tartják, aztán mégis itt írogatnak és nyomják ezerrel.

Egyszóval sok itt a mazohista egyén...
  • Sunrider924
    Bravo, ez az ahogy egy elemzes kinez. Ha megkerlek nem csinalod meg kulon kulon a might es a finesse agakra is? Elmentenem kesobbi ujrajatszasokhoz referenciakent.
    Halkan jegyeznem csak meg, hogy lvl 18as pure finesse buildem van,2/3 gear epic finesse cucc(sajna socket nelkul) faeblade mastery, es normal fokozatban sokszor kelettek a potik es parszor meg is fektettek. Valamit biztos rosszul csinalok ha nektek/neked hardon sem kihivas a jatek.
  • SaGa Jr
    Miért ne adhatnák mágusnak? Elsősorban nem a fizikai hanem a mágikus sebzésekre épít ez meg ugye a csiribirik területe (nem profitál a távolsági sebzéseket növelő bónuszokból sem a fegyver, az csak a longbow-ra érvényesül).

A chakram az oka annak, hogy bárkinek jól jön emiatt pár pontot pakolni a sorci ágra akkor is ha egyébként nem tenné. Egyszerűen félelmetes, különösen házilag barkácsolt változatok esetében. Nem lepődnék meg azon, ha jelentősen gyengítenének majd ezen a fegyveren mert egyszerűen túl erős minden máshoz viszonyítva.
    A játék vége felé (universalist karakterrel nyomom) nem nagyon akadt ellenfél akit le ne nyomott volna egy "sortűz", ha meg mégis, akkor egy gyors odaugrás és ebből indított spec támadás többnyire végzett a delikvensekkel. Tömeg ellen is nagyon jól szuperál. A játék első kétharmadában tényleg nincs szükség más fegyverre. Elég a chakram (csak legyen belőle egy olyan ami tűzre van kigyúrva meg egy másik ami villámra, később lehet készíteni olyat, ami a kettőt kombinálja és az lesz az igazi).

Az utolsó harmad azonban már keményebb lesz, oda kelleni fog a faeblade, amire gyorsan át lehet váltani, szétszórni a közel pofátlankodókat (vagy éppen gyorsan utat nyitni, mert ez a fegyver félelmetes darabolást tud végezni távolodás közben is egy vetődésből indított támadás során) és aztán vissza a hajítókorongra.
    Sebesség és sebzés terén messze a legjobb közelharci célszerszám a faeblade (ez sem nagyon profitál a harcosok spéci képességeiből, de az általános közelharci sebzésnövelések legalább működnek rá ahogy az elemental damage növelések is). Egyszerre több ellenfelet is tud támadni, sokakat távol tartani, nagyon de nagyon gyors az ütlegelésben és minden spec mozgása végtelenül hasznos.

Harcos-mágus kombónak (érdemes majd a champion-ban kicsúcsosodó sorsra rágyúrni mert kegyetlen erőssé teszi ezt a kombinációt) tehát ideális kombináció, bár tulajdonképpen ebbe már belekeversz némi finess ágat is, hiszen a faeblade a rogue specialitása. Varázslatából biztos ami biztos alapon legyen egy egyénre és területre is ható elemi támadás (elég a villám maximalizálása, nem kell feltétlen rámenni a meteorra) is.

A Might ágról szerintem amik nagyon jól jönnek azok a következők: Skillful Defense, Hardy Constitution, Adrenalin Surge, Power strike, Quake és annak fejlesztése az Aftershock (gyors, olcsó és elfogadhatóan sebez, ráadásul több közeli ellenfelet is érinthet). A Concussive Force még szintén príma (bármely fegyverrel ha végigviszed az alap táamdássorozatot akkor a végén általában stunned lesz az ellenfél ez a képesség meg a stunned ellenfelekre növeli meg drasztikusan a sebzést) és nagyon esetleg a Bulwark (nem rossz ha van de nem létszükséglet, vígan el lehet lenni nélküle is). A fenntarthatókból a battle frenzy ágat érdemes maxra tolni. Ezt aktiválod, leköt bizonyos mana mennyiséget de elég hasznos.

Sorci ágról értelemszerűen a chakram mastery, conservative sorcery, storm bolt ág végig, sphere of protection ág végig, arcane weaponry ág végig (ebben vannak a chakram spec támadásai), végül némi healing surge fejlesztés (mondjuk hard fokozaton sem kellett egyszer sem használnom, mert pia is volt mindig, bár azt is talán 3-4 alkalommal kellett igyon a karakterem összesen, tehát a megléte vagy nem léte nem oszt nem szoroz, emellett egyre jobb cuccok gyártásakor, meg drágakövekkel össze lehet hozni igen jó értékű regenerációkat is).

Végül a Finess ágról maxra kell gyúrni a faeblade mastery-t (előtte szórj szét neked tetszően pár pontot mert ugye a faeblade mastery nem érhető el azonnal) és érdemes az Envenomed Edge képességre is tenni egy pontot amint elérhető, mert a következő képesség ezen az ágon az Inoculation (poison resistance képesség ami jelentősen redukálja a mérgezéseket).

Destinies-ből meg a Guardian-Battlemage-Crusade-Paragon-Champion ág a neked való. Ez úgyis a Sorcery+Might ág fejlesztésére épül. Növeli a közelharci sebzéseket, az elemi sebzéseket, növeli a páncélzatot ráadásul minden benyelt sérülés visszatölt egy keveset a mana mennyiségen.
  • foxxi
    Idézet:

Ezt tobb dolog is okozhatja, es a jelenseg gyakorlatilag amolyan tengeribetegseg (motion sickness). Ez eleg gyakori volt peldaul a Half Life 2 azon reszeinel, ahol a motorcsonakkal kellet a kanalisokban furikazni. A problema okozoja a menetirany es a nezopont fuggetlensege, hasonlo okai vannak az igazi tengeri betegsegnek is. FPS-nel ami meg okozhatja az a mouse lag - amikor az eger altal kiadott parancs szerint mar mozdulnia kellett volna a nezetnek, de ez kesik - tobb tiz milisekundumot es igy az agyat teljesen kiuti egy ido utan.

A probléma a perspektíva egyszerűsített leképezéséből adódik. A monitoron megjelenő 3D kép régebben a sebesség miatt egy síkba volt leképezve és a programozók lustaságának hála, ma is; de a szemünk nem síkban lát, hanem egy inverz gömbfelületen. Ezért tapasztalhatjátok, hogy a képek széleinél, különösen a sarkokban nagyobb a perspektívikus torzítás. Ezt nem nagyon tolerálja az agy. A perifériás látás az embereknél (is) nagyon fontos, és pont ott adnak ''hibás'' képet a síkba képező fps-ek.

Tünetek: hányinger, fejfájás. Kezelés: szabad levegő, mint már írták...

Összehasonlítási alapként nézzétek meg az Outcast című ezeréves játékot, az gömbfelületre képez...

Kicsit vicces, hogy egy egyszerű leképezési problémán nem fejlesztenek semmit, csak a frameszámokat dobálják a sebesség oltárára...)

Téma OFF
  • jarlaxxe
    Összekeversz valakivel.
  • sanyiiiii
    Nem úgy volt hogy 20 percnél többet nem tudsz vele egyhuzamban játszani annyira szar?:D
  • krisztajo
    Király vagy, köszönöm szépen! Nekem rengeteget segített.
    Egyébként eddig koszát fejlesztettem, de most lehet, hogy átállok mágusra.
    A kedvenc fegyverem a Chakram, bár hogy miért a mágusnak adták az rejtély?!
    Mindenesetre sokkal jobban lehet vele aprítani, mint a Faeblade-el, amióta megvan csak azt használom.
    De igazából valamiféle harcos mágust szeretnék csinálni.
    Eddig csak a Chakram-ra gyúrtam más varázslatra még nem.
    Ha ezt az irányvonalat követem mit érdemes még fejleszteni?
    Harcos cuccban vagyok a páncélérték és védelem miatt vagyis a manám nem sok így nem tudom milyen varázslatra lenne elég.
    A Chakram a nagyobb moszták ellen is jó vagy a biztonság kedvéért azért fejlesszem tovább a Faeblade-t is?
  • jarlaxxe
    Ijat nem nagyon használok inkább daggerral apritok.
    A többbi kaszthoz képest messze a leggyengébb a rogue addigi tapasztalatom alapján.
  • wedge31
    Hardon nekem se könnyü rugóval, föleg mivel mániákus ijász vagyok minden rpg-ben ahol ez lehetséges és itt is elsősorban azt használom.
    A limitált ammo miatt minden csak nem könnyü egy harc ha 4-5 monszta körbevesz, ráadásul a rugónak az AoE ijász támadása is elég gyengusz.
  • enlightened
    Nem tudom, hogy ezt miből szűrted le. Valószínűleg ha neked lenne hasonló problémád nem lennél ilyen lekezelő. Nyugodtan társaloghatsz a játékról, nem tudom miért tartalak vissza?
  • jarlaxxe
    Ok, szerintem most már mindenki vette, hogy agyban nem vagy nagy...
    Térjünk vissza a játékra.
  • JethroHUN
    Kapcsold már ki a post-processt és úgy játssz. Motion blur, bloom mind2ő erősen el van túlozva a játékban, nekem baromi zavaró, perig nem bírom úgy. A monitorod hátterében jó ha a csak a fal van, és nem tér. Az nagyon zavaró a szemnek h két tér van 1 síkban.
  • enlightened
    Egyébként akit érdekel az alább postolták darkness linken. Van egy kis videó, amiben elmagyarázza az ember, hogy miért okoz fejfájást orvosilag.
  • enlightened
    Egyébként a Darkness 2-őt említette az előbb valaki. Már el is kezdték patchelni a low FOV miatt. Ez az amit az EA nem fog metenni, mert ők ha eladtak valamit, utána már nem foglalkoznak vele, általában ez az üzletpolitikájuk.

http://www.escapistmagazine.com/forums/read/7.347671-The-Darkness-IIs-FOV-Issue-Getting-Patched

Egyébként joggal merül fel a kérdés, hogy régen miért nem voltak ilyen problémák PC-n. Elvileg azért mert nem portoltak át egy az egybe játékokat, vagy ha átportolták megoldották a FOV-ot. Mostanában már kb változtatás nélkul portolják a játékokat, aztán természetesen jelentkeznek a problémák :S.
  • enlightened
    A nehézség szerintem is könnyű. Lehet, hogy nem kéne pure mágussal mennem, dehát, most mi csináljak ha az tetszik. Az a baj, hogy csapatostul jöttek az előbb a trollok, de a mágus annyira brutál erős. Hogy elkezdtek rohanni felém és ideértek halottak voltak :D
  • jarlaxxe
    Nekem rugóval egyáltalán nem könnyü hardon.
  • Laza
    "Ha nem neked való, nem tetszik játsz mással."

Nem kell aggódni, ha elérem azt a pontot, akkor így fogok tenni. Hozzáteszem, Nekem való játék, csak sok minden olyan egyszerű benne, mint a faék, és nem feltétlen erre számítottam ... főleg amikor folyamatosan hangoztatták a Morrowind és Oblivion 'kapcsolatot'.
    De természetesen nyomom tovább (főleg, hogy megvettem :) ), max néha beiktatok egy-egy BF3 estét :)

Várom már hogy nehezedjen, akkor imádni fogom. Sajna jött egy troll, de pikk-pakk kipurcant... remélem legközelebb csapatostul jönnek :D
  • enlightened
    Csak azért mondom, mert ha tényleg én lennék az egyetlen ember akinek fájna tőle a fejem azt mondom, jó velem van a baj nyilván. De amikor rákeresek a googleon és 20 fórum jön fel, ahol még 500-an írják hogy nekik is fáj a reckoningtól a fejük, ott akkor gyanakodni kezdtem hogy nem biztos hogy nekem kéne szemüveg. Irtó sokan panaszkodnak emiatt, nem én találtam ezt ki.
  • enlightened
    Resi4 volt a kedvenc a játékom.
  • ratgab
    Nem mondtam, hogy attól fáj, csak itt engem zavar.
  • ratgab
    Majd lehet leszedem (Ma még nem volt játék... 18 órakor értem haza melóból... És már nem is lesz). Ma fontosabb dolgom lesz este (Walking Dead 2. évad 8. rész )
  • wedge31
    Engem se, nekem max a szar játékoktól fájdul meg a fejem...
  • grebber
    Engem soha nem zavart egy játékban sem!