2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • Blint
    Nos, gondoltam felteszem a képességeket egy könnyen szerkeszthető formában, így aki kedvet érez, akár egy képesség lefordítására is, az itt megteheti:
    http://tinyurl.com/7x45273 (Google Docs)

A három képesség fa lent váltható. A nyilak az egymásból következő képességeket jelölik.

Ezt bárki szerkesztheti, de azért ne tegyétek tönkre, hasznos lehet később ha egyszer elkészül :)
  • Jimbo
    Belenéztem, 2 percig bírtam, no offense, de rohadt idegesítő a beszédstílusod....
  • TVelvet
    én most vittem végig, fogtam egy speedhacket és úgy nyomtam. :D Elegem lett a sok futkosásból. Bleeh. De a story jó. :)
  • krisztajo
    Igen a 3 teljes skillfára gondoltam.
    Talán tényleg naiv vagyok, de tényleg reménykedek egy jótét lélekben aki lefordítja.
    A perfekt angolból annak talán nem lenne nagy meló.
  • Jakuza001
    Na nekem eleg volt belole. Egyre unalmasabb az egesz. Kutyanak nincs kedve mar ezt a monoton cső kuldetesfelvetel,fast travel,sprint,fast travel,kuldetesleadas kombot tolni allandoan.
  • Totti5
    Ma találtam meg. Ahogy átmész a sivatagba lesz egy előörs, ahol ha segítesz a bányászokon, akkor kapsz egy házat, s egy bányát is amit fel lehet ápgrédelni és mondott valamit hogy pénz is jön majd onnan.
  • ratgab
    Nem hülyeség, csak nem nagyon éri meg érte kajtatni.
  • JethroHUN
    Mármint mind3 skillfa összes skilljét lefordítani?
  • sanyiiiii
    Szerintem több szerencsével jársz ha konkrétan rákérdezel arra amit nem értesz, mint ha várod hogy egy jótékony lélek lefordítsa az egészet.

Egyébként ez az aréne nem volt túl nehéz, a végén a bajnokot direkt hagytam hogy üssön és nem ment le a hp-m...
  • JethroHUN
    Ha ez az a feladat amit egy dark elf árus ad Ysaban. A szabadban a standjánál. Akkor az hülyeség.
  • ratgab
    Mondja a quest adó, hogy a városban találsz alkatrészeket! Én találtam például a nagykövetségen és ahol a király található.

2 féle alkatrészt fogsz találni Ysa honor brand penge és egy másik alkatrész, aminek a neve ugyanúgy Ysa honor brand valami lesz.

Ebből a kettőből tudod összepakolni a fegyókat (1-1 kell mindkettőből), de én csak 480 aranyat kaptam érte, szóval nem nagyon éri meg a fáradtságot.
  • krisztajo
    Valaki esetleg nem tudja, van valahol fordítás a három skill fához?
    Nagyon jó lenne, ha jobban érteném mit is fejlesztek.
    Ha nem gond legalább hevenyészve leírná valaki mi mit jelent?!
    Előre is nagyon köszi!
  • Blint
    Ezt a Status symbol questet kifejthetnéd ratgab (vagy valaki más), mert nem jövök rá hol vannak a cuccok :S :)
  • Blint
    A második otthonról lehet tudni valamit?
    Főleg az érdekel, hogy ott is figyelni kell-e valamire, mint az elsőnél az upgrade lehetőségek?
  • UnknownAsshole
    Ha valakit érdekel warrior gameplay (lvl22) akkor 1 órára énis bekapcsoltam a streamet :)
  • Andrews2007
    Kindoms of Amalur videóteszt

Kész lett a Kindoms of Amalur Reckoning bemutatóm. Az árnykristályokról lehet elfelejtettem beszélni, de volt is miről. :) Azt próbáljátok majd ki, ellenfelek ellen nagyon jó .) Eltereli a figyelmüket és odamennek hozzá, amolyan mini tűzijáték. :)

Van egy küldetés egy Taskos 10 könyvet kell megtalálni azokat ti hol s merre találtátok meg?

Remélem azért lesz majd rendes kiegészítő vagy folytatás is, nem csak MMO abból már annyi van, hogy aki MMORPG örült az nem is élne ha mindig azokkal játszana. :) Meg nagyon hasonlóak az MMO csak más világ de tök ugyanaz mindegyik. Tehát ha egyet elkezd az ember a másikat már nem is nagyon kell szerintem.
  • ratgab
    Mindegy már megvan.
  • ratgab
    Status symbol task-ot valaki elmagyarázná hogy kell kivitelezni?
  • krisztajo
    xboxzso! Lehet, de akkor sem szeretnék senki ezért megölni.
    ratgab! Erre nem is gondoltam. Köszi megnézem! Remélem meg tudom csinálni.
  • ratgab
    Asszem nála elég, ha legyártod neki a kívánt itókát (1-es alchemyvel is megy, a quest leírásban nézd meg milyen 2 virágot ír alkotóelemnek).
  • xboxzso

No para nem lesz semmi csak aludj egy-két(jaték) napot vagy csinálj 1-2 másik küldetést és már nem lesznek az ellenséged.
  • ratgab
    Enyém így néz ki jelenleg
  • krisztajo
    wedge31! Köszi, nekem is ez rémlett, nem rég értem épp oda remélem nem tart már sokáig megszereznem.
    Van arra valami lehetőség, hogy egy küldit leadjak?
    Én a gyatra angoltudásom miatt beleestem most egy csapdába.
    Eddig minden küldit felvettem és van egy, amit talán nem kellett volna.
    Shieldring Keep mellett álló fazonnak kellene ellopnom egy könyvet az erőd egyik ládájából.
    Viszont ha kiveszem, rögtön ellenségesek lesznek velem szemben.
    Nem szeretném, hogy az egész város ellenséges legyen, hiszen onnan még van egy rakás küldi.
    Egyáltalán meg lehet ezt békésen oldani, és ha nem, le tudom adni, vagy csak hagyjam annyiban?
    Igazából néhány küldin azért eléggé meglepődök.
    Amikor Gorhart templomában lévő alkimista bízott meg a könyvei visszaszerzésével akkor sem gondoltam volna, hogy ott is lopkodni kell.
    Az a szép hogy ezeket az ember nem tudhatja előre, így abszolút lutri, hogy az adott küldit meglehet oldani békésen vagy sem.
  • JethroHUN
    Thx, én így tervezem a karim.
  • Csokis
    Reckoning Talent Calculator
  • JethroHUN
    Csak 1 tipp: én elraknék párat a Maybryn Wine nevű misc itemből. Rathirban kelleni fog 1 küldetéshez, ha a max jutalmat akarod.
  • sanyiiiii
    Vannak olyan trainerek is akik 3 fölött is tanítanak.

@xboxzso: az MMO-t régebb óta fejlesztik már mint ezt :)
  • xboxzso
    Elég sok Q lesz nyugi ( kb 1 megye 20-25ora a game )és olyan puzzles küldetések is lesznek.

Lesz majd Hardcore mod is majd .
    Mondtak hogy azért ilyen kőnyű hogy megismerjük a játékot és ha jó az eladás akkor csinálnak rá meg sok DLC sőt MMORPG-t --mar fejlesztik is--

26lvl Warri Hammer power%
  • ratgab
    Helyzetjelentés játékidőről (Mivel wall of text lett, ezért spoilerbe raktam, amúgy nem lövök le semmilyen poént a játékról a leírásban):

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    24 órám van a játékban jelenleg és 19-es szintű vagyok. Most értem el az első (!) nagyobb városhoz. Ez még mindig a kezdőterületen található, tehát az 5-ből az elsőn. Eddig baromi jó a játék. Questek nem csak a szokásos klisékből állnak: vannak itt fordulatok bőven, illetve meglepetések.

Most attól tartok, hogy a főszál vége előtt jóval elérem a maximális 40-es szintet. Jelen állás szerint erre igen nagy esélyem van.

Kérdés, hogy a maradék 4 terület mekkora és mennyi quest van benne. Remélem, hogy nem folyamatosan laposodik el a játék és lesz egyre kisebb a bejárható terület (Világtérkép valószínűleg csalós lehet ilyen szempontból: Darethar tűnik a legnagyobbnak).

Húzom tovább a Blacksmithinget is, jelenleg 7 pont van rajta. Csináltam is egy nagyon erős kardot, amilyet még sehol nem találtam. Szóval megéri az a Blacksmithing bőven (loot van bőven, amit szét lehet szedni, szóval nem nagy kaland jó cuccokat összerakni, csak elég hamar cserélődik a felszerelés).

Mivel az egyes területeken fix loot van, ezért még inkább hasznos a blacksmithing ha már kinőttük az adott területet.

Dispel már 2 ponttal is immár teljesíthetővé válik. Ennyivel már gyakorlatilag Hard ládákat is tudok kb. 90%-osan nyitni (van amikor olyan szerencsétlenül vannak elhelyezve a védőrúnák, hogy nem megy, de nagyrészt sima ügy). Lényeg, hogy mindig az első vonásos rúnákra kattintsunk (ezek lassabban aktiválódnak újra), majd az egyre erősebbekre (2 vonásos, majd 3 vonásos). Ilyen módszerrel elég jól lehet ládákat nyitogatni.

Sagecraft hasznosnak tűnik, mivel bőven tudják erősíteni a felszerelést, azonban ha set tárgyakban akarunk rohangálni totál felesleges ( 25 óra alatt 2 teljes setet ki tudtam rakni, illetve még 3-ból találtam darabokat, de egyik se volt fejleszthető gem-ekkel). Azonban mivel ennyi loot és pénz szerezhető, lehet jobban megérni inkább szépen bevásárolni az erre szakosodott gem kereskedőktől, így itt is lehet szépen spórolni a skill pontokkal.

Jelenleg úgy gondolom, hogy
    - Alchemy (a sok pénz miatt nincs rá szükség)
    - Lockpick teljesen fölösleges (pofonegyszerű ládanyitás)
    - Sneak csak bérgyilkolós karakternek (mágusnak, harcosnak fölösleges)
    - Detect Hidden must have (ugyan elég rá 5 vagy 6 pontot tenni a rejtett ajtók kinyitásához, mivel már találtam set tárgyat, lorestone-t és egyéb hasznos dolgokat is ilyen ajtók mögött, na meg a + loot mellet még több aranyat is találhatunk... Legjobb skill!)
    - Blacksmithingre érdemes min 4-5 pontot tenni még akkor is ha nem akarunk tárgyakat készíteni, mivel így kevesebb repair kittel javíthatóak tárgyaink.
    - Dispellre min. 2 pontot tennünk kell (több beszédopcióhoz kell legalább 4, később lehet több is). Enélkül lehetetlennel határos average láda nyitása.
    - Persuasiont nagyon sok esetben használhatjuk nem csak békés megoldásokra (nem tudom ezek adnak-e xp bonus-t, logika szerinte kéne, hogy adjanak), de több jutalom kiharcolásra is többek között.
    - Mercantile-ra én személy szerint 2 pontot raktam, ennyi igazság szerint bőven elég, mert úgy is fürdeni fogunk a lóvéban nagyon hamar (feltéve persze, ha van elég pont Detect hiddenre).
    - Sagecraftra raktam 3 pontot (ebből 1 skillbookból, ha már itt tartunk 1 pontot legalább érdemes skillbookra tartogatni, tehát csak 9-et rakjunk a legmagasabb szintű skillünkre is), de annyival nem tudtam jobb gem-eket gyártani. Boltban még jobbakat lehet kapni viszonylag olcsón(amúgy se tudjuk a lóvét mire költeni). Azonban pénzgyártásnak nagyon jó a sagecraft, gem-ek igen sokat érnek a piacon.

Ugye 40 a max szint, így elég nehéz jól elosztani a pontokat, de talán a legfontosabbak a Detect Hidden (6 elég), Persuasion (minél magasabb annál jobb, legyen 9), Blacksmithing (5-6 elég repairre), Mercantile (4-5 bőven sok), Dispel (mondjuk 5, hogy könnyű legyen ládát nyitni), a többi annyira nem fontos, de még így is bőven marad rá pont (így elköltöttünk 31 pontot... Itt említeném meg, hogy trainer csak első 3 pontig tud tanítani, így érdemes végiggondolni a trainingelést, jah és szintenként csak 1x!)

• ratgab
    Most már látod, hogy ott is van valami (általában quest esetén jelölnek be valamit a térképen).
  • ratgab
    Metacritic-en bárki beírhat bármit... Tárgyilagosságról ennyit. (Kedvem van benyomok pl.: Dragon Age originshez 100 0-ás értékelést. Nem teszem meg, mivel jó játék, de modomban állna!).

Semmit nem bizonyít a Metacritics!
  • ratgab
    24 órám van a játékban és eddig nem jöttem rá. Kösz!
  • ratgab
    Sajnos nincs még originre. Elvileg origin mindig felülírja a hack-et, vagy valami hasonló probléma merült fel.
  • Totti5
    Viccelsz?

88 rivjú POTITÍZ vagyis 7-10 pont
    8 rivjú 6-3
    17 rivjú 0-1 pont... ( ami vicc, mert ilyen nincs ).
  • ratgab
    Azért, ha kováccsal javíttatod a felszerelésed elkölthetsz pár 100k-t simán. Nekem is össz felszerelés javításra kiír már most 50k-t, pedig csak 19-es szintű vagyok. Hálisten húztam a blacksmith képességet így olcsóbb, ha magam javítok repair kittel.

De tény, hogy fürdeni lehet a lootban. Sőt Mercantile képesség még külön ad pénzt 3. szinttől az elpusztított tárgyakért is (amiket junk kategóriában pusztítunk el).
  • ratgab
    Kapizsgálom... Most 250k aranyam van és még nem találtam 2. backpacket.
  • ratgab
    Purification potionnek hívják egyébként az itókát.
  • dregnarr1 #996
    Beszéltem egy nővel, és utána kiírta, hogy "Xy város has been added to the map."

Most ez mit takar? Megnéztem, teleportálási célpontként nincs a térképen..
  • alma2
    kritikak, pontok, ha csak azt nezem a fable 3-nal kb 5x jobb mindent osszeveve, akkor a 100 pont is keves neki...
  • Blint
    Én nagyon jó játéknak találom, és a menürendszeren kívül semmi mást nem tudnék felhozni problémának. Az sem igazán probléma, csak a PC-s verzióban átírhatták volna valami barátságosabb megoldásra.
    Talán még kicsit a mozgás az aminek megmaradt a konzol beütése. Nekem, aki még nem játszott konzolos játékokkal kicsit furcsa ez.
    De maga a grafika, a lore, a fejlődési rendszer, meg minden más annyira jó, hogy teljes mértékben kompenzálja ezeket a szépséghibákat nálam!:)