2114
Kingdoms of Amalur: Reckoning
  • JethroHUN
    Csinálni is lehet, a bs egyik milestonja ha meg van, akkor gemeket is lehet crafthoz használni.
  • Jakuza001
    Kimondta hogy gyartod a crap itemeket? A crap keveset ero targyakba, amin van slot, teszed a koveket es ugy csinalsz egy kovel ellatott targyat, majd az salvageolod. Igy + bonusz lesz a kinyert komponensen.
  • JethroHUN
    Olyat nem lehet. Amit próbáltam az hogy csináltam egy kardot, mind1 milyen penge(szerintem) Improved flame hilt + egy tüzes gem. Semmi más. Majd ez bontottam le, persze 3x be kellett tölteni a mentést, mert semmim nem dobott, aztán dobott 1 Master flame hiltetm de van annál is jobb a Flawless. Lutri h sikerül-e
  • ratgab
    De, hogy gyártasz üres slottal ellátott tárgya?
  • ratgab
    Na ez egy baromi jó ötlet!
  • Jakuza001
    Szerintem meg csinalni kell crap itemeket, amiken van slot extra minosegu kavicsokkal kell ellatni es salvageolni es igy dupla bonuszt tudsz kovacsolni a targyra, mert a salvageolt komponensen rajta lesz a varazskonek az effectje, amire megegyszer tudsz majd egy kovet adni a vegen. :D
  • Laza
    Eh, akkor már nyomják ezt a környezetbarát okosságot, és üresen adják a dobozokat. Segget is csupasz kézzel törölnek :)
  • krisztajo
    SaGa Jr! Tíz? Nem biztos, hogy nincs tíz.
    A basic sor végéig van meg, az nem öt, ha jól emlékszem?!
    Akkor már értem miért nem tudom megcsinálni.
    De mondjuk nem saját gyártású cuccba, hanem találtba szerettem volna követ tenni.
    Akkor gondolom még ahhoz sem elég magas.
  • SaGa Jr
    Egy tipp azoknak akik szeretnek maguknak kovácsolni fegyvert/vértet. A tavak meg folyók környékén és néhány barlangban előfordulnak amolyan rákszerű kis lényecskék (vagy átmenet a rák és a pók között). Na azokat tessék szépen ritkítani, mert 4 olyan crafter alapanyag is van ami csak belőlük szerezhető be. A tanned hide, serrated scales, dried gut és a negyedik valami true akármi. Mindegyik piszok jó eszköz, jelentős bónuszokat adnak.

krisztajo:
    Tehát azt mondod 10-es értéken van a blacksmithing skill-je a karakterednek? A drágakövek belefoglalásához 7-es kell meglegyen, de ekkor a gyártás során tudsz csak egyet belerakni és kész. Ez a hatásokban jelentkezik de nem kiszedhető és nem slot-os cucc lesz az eredménye. Egyébként meg ha készítettél drágaköveket akkor mikor tárgyat készítenél ott vannak az adott tárgy mellett kis ikonokkal jelezve hogy mi van meg hozzá. Na az utolsó, korona szerű akármi a drágakövet jelzi. Ha az világít akkor van olyan köved amit be tudsz tenni a tárgyba. Emellett ha jót akarsz magadnak akkor drágaköveket csak és kizárólag pristine minőségű kövek felhasználásával valósítod meg. A leggyengébb minőség a cloud, aztán a lambent és végül a pristine. A sagecraft opciónál ott a lehetőség a create gem estében hogy erősítsd a köveket amik nálad vannak. Két gyengébből lesz egy erősebb.

Sunrider924:
    A színes (zöld és kék) tárgyakból lehet találni olyat ami socket-es. Csak azok többnyire vacakabbak mint amiken nincs socket. Persze mikor egy vérten van 2 utility és 1 armor socket akkor lehet jó kis kombókat összedobálni.
  • Blint
    krisztajo: utánanéztem, valóban 5 van. Utolsó 2 már tényleg messze van.

Huh én sokszor érzem úgy, hogy igen is kellene mount a játékba.
    Most The Wolds és Tala-Rane környékén questelek és bizony elég sokat kell rohangálni a fast travel ellenére is.
    De ha lenne egy auto run, ami közben lehetne az itemeket szortírozni... Persze ehhez az item kezelést is át kellene alakítani panelesre.
    Nah mindegy, álmodik a nyomor :)
  • krisztajo
    Totti5! De elektronikus van, csak papír nincs.
    Blint! Én úgy tudom, öt darab van.
  • Blint
    Noh, gondoltam egyet és begyűjtöttem mindhárom backpack upgradet.
    Akit érdekel, ezeken a helyeket lehet őket megvenni:

* Rikka Egest - The Corner Shop, Gorhart (Odarst)
    * Riona Helt - Asker's Alley, Ysa (The Sidhe)
    * Wil Donall - Scholia Arcana, Rathir (Tywili Coast)

20-as szintű vagyok, ezen a szinten az első két hely már alapból felfedezett (nekem). Rathir viszont elég messze volt attól ahol tartok, de simán el lehet jutni oda kis kalandtúra keretében :)
  • Totti5
    Nincs benne kézikönyv.
  • ratgab
    Már ha van benne egyáltalán papír alapú. Azt hallottam elég szegényes a dobozos kiadás tartalma.
  • Sunrider924
    Jesszasz olyat csinaltam hogy el se hiszem, fenyes nappal pickpocket barkit barhol. Nagyon egyszeru, stealth mode+smoke bomb, hihetetlen hogy ez nem jutott korabban eszembe...
  • sanyiiiii
    Na összeírtam a fontosabb statjaimat:

damage faebladeekkel:
    crit chance: 67%
    crit dmg: +78%
    damage: 253% + battle frenzy (max +100%)
    damage resistance: 83%
    elemental resistance: 63%
    physical resistance: 10%

armor: 1428
    hp:1144
    mana:225/899 (3 sustained elég sokat megeszik)

Mindez persze feltételezve a bónuszok additív természetét. Ha multiplikatív akkor ugyebár a resistancek ugye kevesebbek, a damage módosító pedig jóval több.
  • krisztajo
    Én úgy vettem észre, hogy teljesen random mi van a ládákban.
    Az első három szinten sokat szenvedtem, mert nekem akkor még nem esett a sima fehéreken kívül semmi.
    Aztán megkaptam az első zöld, mérgezett tőrömet és rögtön beindult a buli.
    Nem tudom, ki mennyire érzi ezt csalásnak, de minden ládával lehet játszani.
    Mentesz mielőtt kinyitod, és ha nem tetszik visszatöltöd.
    Úgy negyedik-ötödikre biztos van benne valami combosabb cucc.
    Ez működik a barlangoknál is, csak mielőtt lemész ott kell menteni, későbbi mentésre már ugyanazt adja.
  • Laza
    Ezért kellett volna inkább dobozosan megvennem, akkor biztosan átlapoztam volna a manualt. Digitálisan le sem töltöttem.
    Mondjuk így meg majd fele áron meglett a játék :)
  • Laza
    Nekem inkább az a fura, hogy már a játék legelején potyognak a lila/sárga itemek. Én az első pár területre max zöldeket tettem volna. Fehér item max az első fél órában volt rajtam :)
  • Sunrider924
    Nahat, latszik hogy a craftolast meg most kezdem csak, nem tudtam hogy craftolt kek jobb mint a lila. Na sebaj van meg 20 szintem az eleg ido lessz hozza.
  • krisztajo
    Saga Jr! Hát szerintem az már megvan. Legalábbis a basic csík már full.
    Talán inkább a craft skill-em nem elég magas, azt csak nem rég kezdtem el felhúzni.
    Vagy csak simán valamit rosszul csinálok.
    Amúgy igazad van, de már annyi rpg-ben fordították így és ez jutott eszembe.
    sanyiiiii! A játék manual-jában úgy vannak a színek:
    fehér – zöld – kék – lila – arany(set).
    De azt már én is tapasztaltam, hogy sokszor egy kék jobb a lilánál.
    Viszont a lila tárgyakban meg alapból van több bonusz.
  • sanyiiiii
    Ez nem teljesen igaz, mivel a legjobb itemek kékek. A lilák többnyire jobbak mint a talált vagy vett kékek, de elsősorban nem minőséget jelöl a lila hanem azt hogy egyedi tárgy fix tulajdonságokkal, és mivel a kékek random tulajdonságokkal esnek be lehet mákolni olyat amik jobbak mint a lilák adott szintre. Arról pedig ne is beszéljünk hogy a craftolt cuccok kékek, márpedig megfelelő komponensesekkel és gemmel a master crafted sokkal jobbak.
  • Laza
    Ne is szinteződjenek. Utálom az olyan RPG-ket, ahol minden szar velem egyszerre nő.
    Én imádom, amikor be lehet hatolni olyan területekre, ahol nálam jóval erősebbek vannak, és ott esetleg kis szenvedés árán jóval komolyabb lootot lehet találni.
    Amikor minden, ellenfél, loot velem egy szinten mozog, uncsi .. :)
  • Sunrider924
    Jobbrol balra no az ertek feher>zold>kek>lila, a sarga az set cuccos az kulon kategoria. Amit en neztem hogy a szines cuccokon sajna nincs socket ezert gemet se lehet bele rakni. Ezt kapitalis baromsagnak talalom, mert a top quality itemeken pont azt kellene tobb/jobb stat elosztas es socket(ek)...
  • Laza
    Milyen a legjobb itemek színe? Mert fura, hogy adogat egy rakás zöldet, kéket csak árusoknál láttam, viszont néha dob lilákat is, mindezt alacsony szinten. Sőt, már sárgát is dobott, egy set itemet (mage). Mindezt lvl10 alatt.

Pl egy nagyon jó kis lila chakramot én a legelső falú börtönéből loptam ki, volt bent egy láda és abban csücsült :)
  • sanyiiiii
    A kezdő területen nekem is szürkék vannak akik meg sem tudnak karcolni, igaz ez utóbbi a főbossra is igaz volt...
  • ratgab
    Lehet, hogy sokat nem sebez, de a legszórakoztatóbb fegyver a játékban.
    Ilyen még sehol máshol nem volt.
  • SaGa Jr
    El kell érni egy bizonyos szintet a blacksmith skill-en hogy a köveket belerakhassad a készítés során a tárgyakba (egy tárgyba egy kő mehet).

Amugy mi a rák az a kósza? Ha a rogue-ra gondolsz az inkább zsivány ha már nagyon magyarítani akarunk.
  • Sunrider924
    Hat nem tudom mi tortent de mar a 4ik lilat es egy Mercenary set cuccost is kaptam( mar 3 resze megvan). Ez mind az ujratoltes ota van. Erdekes.
  • Laza
    Én pure harcos vagyok, de másodlagos fegyvernek egy jóféle jeges chakram van berakva ... ha sokan vannak és túl közel, akkor azzal sorozom meg őket, jó kis megszakító képessége van, gyors, és mindenkit üt ... mondjuk az én kezembe sokat nem sebez :)
  • ratgab
    Akkor lehet mégse fix... My bad. Én az általad mutatott tárgyakat mind quest közben kaptam, ezért gondoltam fixnek.

Lényeg a lényeg a ládák (rejtettek is) újratermelődnek, de mint írtam alacsony szintű loottal (legalábbis törtön azzal), így visszamenni értük nincs értelme.

Ehhez kapcsolódóan eredetivel játszóknál sem szinteződnek az ellenfelek? Kezdőterületen már 1 csapásból ölök mindent és megkarcolni sem tudnak.
  • krisztajo
    Igen pont Chakram-ba szerettem volna beletenni.
    Most már legalább tudom miért nem ment.
    Azt hogy lehet megállapítani, hogy melyik slot milyen?
  • Sunrider924
    En ezt a terkep reszt mar egyszer kipucoltam, nem tudom lehet nem voltam eleg kozertheto. Mnden ladat minden bokrot, barlangot mindent bejartam, kinyitottam, lootoltam. Ehez kepest most full respawn az egesz a lorestonok kivetelevel. Es ezeket a cuccokat korabban nem kaptam meg. Szoval erdekes ez a fix loot dolog...
  • JethroHUN
    Nem mindegyik fegyverbe lehet weapon gemet rakni. Chakram pl az egyik. Csak Utilityt tudsz bele rakni. Számomra ezért felejtős, ez a jó kis Tronos frizbi. Pedig piercing vagy physical sebzés gemmel elég pöpec lenne.
  • ratgab
    Lehet nem olyan slotja volt a fegyónak.
  • ratgab
    Ez is fix loot elvileg...
  • krisztajo
    Ez jó hír, köszi!
    Igen tudom, mondom weapon gemet készítettem, még sem hagyta.
    Ezért nem értem.
  • Sunrider924
    Pedig nem is, az este felalomban le akartam tduni egy kuldit de meghaltam es ujratoltottem az autosavet de ki is leptem azonnal. Most beleptem jatekba tele a terkep megint az osszes lada respawnolt, es mar a 2ik lilat kapom beloluk, tessek
    Loot2
    Ha ez igy mukodik szamomra meg is halt a jatek loot resze, mert egyreszt akkor allando ujratoltogetesrol fog szolni a lada farm miatt, masreszt meg hamar megunom az allando ujratoltogetest....
  • ratgab
    Ellehet. Városokban vannak gem kiszedő "árusok" (UnGeming azthiszem így hívják, világtérképbe belépsz és ráviszed az egeret a városokra kiírja, hogy ott milyen árusok vannak, persze csak ha már jártál ott).

Fegyverbe csak weapon gem-et tudsz rakni, ha másmilyet készítettél azt nem tudod belerakni (armor és utility nem megy bele általában, habár utóbbi némely esetben igen).
  • ratgab
    Ez speciel egy fix helyen elhelyezett tárgy, ő nem random jelenik meg, hanem egy quest során.