36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • wolfhgb
    Gari nincs, viszont garantaltan 1 honapot futott, látszik is rajta! :)
  • sakkay
  • sakkay
    Most néztem az alzán, hogy fekete péntek nevében felemelték 200k az oculust jól nyomják!
  • sakkay
    Ezzel a progival amit Solt mutatott belementem a DCS beállításokba. 2.5 ssao simán bírja a gép-nem fut rosszabbul, viszont sokkal láthatóbb minden+ van egy beállítás a DCS belül, ami sokkal szebbé teszi. Kár, hogy ezt nem látod így. Habár még mindig kell az a felbontás+, de így tényleg jobb. Jó lenne felkukázni egy htc vive pro tulajt. Habár már megvárom az ocolus s-t. Na nem mintha ezzel a cv1 el még mindig nem lenne néha Óóó baxmeg de jól néz ki
  • sakkay
    Az jó. Kérdezek körbe. Van rá gari?
  • PhantomAss
    Akkor az marha jó, ha vállalható kompromisszumokkal tudsz játszani.
  • beci43
    Vedd rá Papát, őt még nem szívta be a VR.
  • Razor18
    Igen, a Rift. Bocsi, a kulcsszó kimaradt.
  • wolfhgb
    80
  • PhantomAss
    Mármint a rift-re gondolsz, vr alatt vagy csak úgy általánosságban?
  • Razor18
    Csak jelzem korábbi itt (is) feltett kérdésem farvizén, némi vacillálás és elszórt ellenvélemények után kiderült, hogy - nyilván némi grafikai kompromisszummal, de - Geforce1060 6GB-os karival is teljesen élvezhető a DCS, i5-8600 és 16 GB RAM mellett legalábbis. Én is szkeptikus voltam, meg fanyalogtam előre, hogy majd biztos a felbontás, meg nem látsz messzire, de minden fanyalgást pillanat alatt felülír a priceless "benne ülök" feeling. Még pürézni is lehet tőle (igaziból), ha "kemény vagy", és nem veszel tudomást időben a készülő problémáról. Merevszárnyúak még csak hagyján, de a kisebb helikopterek.. pfffff... hozzá kell szokni.
  • sakkay
    Mennyiért adod? Nekem van, de körbekérdezek.
  • wolfhgb
    Postázták a riftem a gariból, vihető a cseredarabom ha valakit érdekel, szinte 0 méteres darab, kezdő csomag touch nélküli.
  • sakkay
    Na eldőlt melyik lesz, találtál több infót a másikról?
  • sakkay
    Köszi, ha indítom tartja, ha nem akkor meg nem. Így jó is.
  • Solt
    Az Oculus Tray Tool tartja a beállításokat, minden játékhoz külön profilt lehet hozzárendelni. LINK

Szerintem a gyári DebugTool is, de abban csak globális beállítás van, nem lehet játékokhoz rendelni beállításokat, illetve futnia kell a háttérben, tehát beállítás után nem szabad bezárni amíg játszol.
  • Solt
    Én csak erre reagáltam: Az kizárt, hogy a VR sisak több árnyalatot vagy jobb kontrasztot használna mint valami IPS paneles asztali monitor...

• Zpogi
    Hát nem tudom, nekem iszonyatosan tetszett, mind a repkedés, mind pedig az egyéb játékok, demó vidik, és tuti beruházok egyre, ha lesz most valami fekete pénteki akció.
    Engem pl. egyáltalán nem zavart a pixelesség a DCS-ben - lehet ha hozzászokok, meg elmúlik az újdonság varázsa, akkor majd jobban szúrja a szememet - , de annyi plussz inger ért egyszerre, hogy nem is nagyon foglalkoztam vele, elképesztően jó a térérzet és tényleg körülvesz a kabin, engem meggyőzött. Tény, hogy egyenlőre nem alkalmas harcászkodásra, de nagyon odabasz
    Nálam okozott egy kis rosszullétet is repülésnél, kellet egy kis szünetet tartanom , az basz oda, ha oldalra nézek repülés közben földközelben és úgy fordulózok, de remélem hozzászokok és nem lesz ilyen jellegű problémám.
  • VO101Tom
    Ha egyszer váltasz, onnantól nincs visszaút :D
    Ami nekem elsőre nagyon furcsa volt, hogy a menü mennyivel kisebb. Vannak játékok amiknél a felbontás lesz nagyobb, DCS-nél a menü elemek ugyanannyi pixelből állnak, ergo aprók lesznek. Hasonlítsd össze ezt a képet azzal, amit most a HD monitoron látsz: kép
    Nálam az a kis ablak, amivel indítom a missiont, csak egy kis részét foglalja el a képnek, 1080-ason meg kb betakarja majdnem az egész képet. A másik ami nagyon durva, hogy alap FOV beállítással minden erőlködés nélkül olvasható az összes szöveg és felirat a kabinban (háttérben látszanak is), és például szó szerint zoom nélkül lehet földi célokat lőni A10-el. Windowsnál is qrva könnyű megszokni, hogy pl a webes felület, menük, szövegek azokat úgy látom, mint mobilon - nincs pixel. Vagy legalábbis nagyon kell mereszteni a szemed, hogy lásd őket. Hogy melóhoz mennyivel jobb a nagyobb munkaterület, azt már nem is mondom. Bármi, amit ezután 1080-ban játszol, az pixeles szar lesz csak :)
    A VR elvileg nagyobb felbontás mint a 1080 HD, viszont a látómeződ is nagyobb, és ha mondjuk előre nézel, a műszerfalra vagy a HUD-ra, az a pixelsűrűség egy átlagos 1080 monitornál is szarabb. UHD után nagyon furcsa volt, hogy nem láttam élesen semmit... (igazsághoz tartozik, hogy sok játéknál amiket próbálgattunk, ez nem zavart egyáltalán. Szimulátoroknál viszont gáz).
  • LeonSilver
    Nekem az a lgfőbb problémám ezzel a VR-el, hogy nem nagyon vagyok hajlandó kompromisszumokra és agyhúgykövet kapnék a pixeles látványtól. Igaz csak egy HD IPS paneles LG monitorom van (na meg a dell..), de egyelőre megteszi. Az UHD monitoron éppen kezdek gondolkodni :) Jó lesz az a Dell moncsival.
  • beci43
  • sakkay
    Köszi, közben meg is néztem.
  • beci43
    Nem tartja a beállítást, úgyhogy minden DCS indításnál be kell hogy állítsd.
  • VO101Tom
    Nem hiszem, hogy az OLED kijelzőnek lenne ehhez köze, nappali fényben, sötétítetlen szobában nézték a monitort 2+ méterről, persze, hogy a világoskék égen az ezüstös Musztáng nem fogja kiütni senki szemét. Teljesen biztos, hogy VR sisakban nem fog előbb észrevenni semmit, ha én ugyanabból a kameraállásból nézném ugyanazt a képet az itthoni monitoromon.
    Ami még számíthat, hogy a monitor a sisak kijelzőjéhez képest csak a bal szem képét mutatja, és azt sem teljes egészében, ezért lehet, hogy amit én sisakban már észrevettem szemem sarkából, az nekik a képernyőn sem volt. Egy olyanra emlékszem, amikor kifejezetten megkérdezték, hogy mire lövök, 2-300 méterről lőttem musztáng után az ég felé függeszkedve. Azt nem értettem, hogy miért nem látják, de 300 méterről bármilyen gépet látni bármilyen kabinból, ez nem a játék, vagy a DCS hibája lesz, ha nem látták.
  • sakkay
    HA van jó áron érdemes, megy éven belül szerintem jönnek az új vr cuccok.. Jó lenne olyan aki dcs-t repül és vive proja van. Megnézném azt a felbontást.
  • VO101Tom
    Mert a felbontás zavart a legjobban. Elite-ben semmivel nem volt problémám, a többi játékkal sem. A szimulátorokon kívüli játékok miatt gondolkozok még VR-on egyébként, lehet, hogy veszek majd ha látom a karácsonyi leárazásokat. De örömrepkedésen kívül VR másra nem igazán jó - ha olyan feladatot repül az ember, amikor ki kell nézni a kabinból is...
  • sakkay
    Ez most csak akkor tartja, ha előtte elindítom, mármint a tray toolst?! Vagy mindig állítgatni kell? Mert dcs-n kívül minden megy 90 fps-el..
  • sakkay
    Köszi!
  • Solt
    Oculus Tray Tool: LINK

Vagy Oculus telepítési mappa, például: C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-diagnostics -> OculusDebugTool

Elindítod -> service fül -> Asynchronous Spacewarp -> Auto helyett ezt állítod be: Force 45 FPS, ASW enabled
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.11.14. 13:31:26
  • sakkay
    Kipróbáltam az arány\perspektíva dolgot. Ugyanúgy raktam a lábam mint ahogy van a test a hornettban, és részletesen végignéztem magamat és a virtuális magamat, az arányt figyelve-fel le emelgetve az oculust. Szinte teljesen megegyezett a testarány.
  • sakkay
    Akkor ezért van ez! Tom mondjuk nem sokat repült, azt is ww2 környezetben. Gyors küldiket. Mivel folyamatosan a 4k-s óriás monitorhoz hasonlította a felbontást, szinte csak azzal volt elfoglalva Poginak viszont nagyon tetszett.
  • sakkay
    Az nem. Na azt hogyan kell? Hol-pontosabban.
  • Solt
    Dogfight tapasztalatom csak BoS alatt van VR-ban, az én szintemen AI ellen nem volt gondom a gépek észlelésével... jóval azelőtt észlelni őket mielőtt lőtávolba kerülnének. A beazonosítás nyilván más tészta...

A CV1-ben OLED panel van, szóval a színhűség, árnyalat és kontraszt terén jóval jobbak a mutatói mint egy LCD IPS panelnek. Utóbbi kontraszt aránya kalibrálás után jó esetben 1000:1-hez viszonyul, ugyanez egy OLED panel esetén gyakorlatilag végtelen, mivel fekete esetén az OLED panel adott pixelje semmilyen fényt nem bocsájt ki.
  • Solt
    És fixáltad is az FPS-t 45-re? Ez nagyon fontos akkor, ha nincs meg a fix 90, mert amikor 45 és 90 között váltogat (műszerekre nézel 45, égre 90) az fel tudja kavarni a gyomrot rendesen... főleg, ha ez váltogatás sűrűn történik. :)
  • gantus68
    +1 az UHD-nak
  • sakkay
    A hordozónál is, +amikor földháttérben voltak a gépek légiharcnál.
  • VO101Tom
    Szerintem ez nem függ semmilyen "szinttől", aki kezdő, annak is szar, ha csak akkor látja meg a másikat, amikor már röpködnek a nyomjelzők körülötte.
    Az fps-el nem volt baj, bár az is tény, hogy pár esetet leszámítva csak úgy repkedtünk, hogy senki más, sem légi sem földi egység nem volt a játékban. Stress tesztet meg hasonlót nem csináltunk. Egyszer sem lettem rosszul DCS alatt, amikor a különböző VR demókat néztük, ott inkább volt olyan, amikor azt mondtam, hogy oké, akkor most ezt pihentessük kicsit :) Ha nem te irányítasz, és elkezd pörögni, forogni a kép, az gáz. DCS-ben simán palástorsóztam össze vissza nézelődve, akkor sem volt gond.

@Sakkay. A monitoron mikor nem láttátok azt amit én? A P-51 dogfightnál? Az lehetett az miatt is, mert szürke volt a gép és az ég is, viszont ti nem sötétített szobában néztétek, és azt sem tudtuk hogy hol keressük. Az kizárt, hogy a VR sisak több árnyalatot vagy jobb kontrasztot használna mint valami IPS paneles asztali monitor...

Egyébként meg eeegen, az UHD monitor nagyon állat Nekem van ugye ez a Thrustmaster MFD kit, mögötte két 9 colos kijelzővel, pont tegnap mondtam Attinak, hogy amióta megvan ez a monitor, élesebben látom a kis MFD képét a Falcon 3D kabinjában, mint a kiterjesztett kijelzőkön. :) Amennyi pénzbe és retkelésbe került mire ezek működtek, ma már egyáltalán nem érné meg szenvednem ezzel. Sima 1080 HD monitorral a gombok melletti betűk alig olvashatóan, nagyon pixelesen látszódtak csak, 75-90-es FOV-al (én általában így repkedek) a műszerek nagy részét sem lehetett leolvasni, persze tudod hogy mi mit jelent, de ha idegen kabinba ülsz, akkor qrva sokat Zoomolsz ki és be, mire megszokod, hogy mit hol keress. Én pont ugyanezt éreztem a VR sisakban is, Hornet kis alsó műszereihez már közel kellett hajolni, hogy leolvassam melyik mit mutat, a DDI szövege olvasható volt, de nagyon pixeles, HUD az rendben volt, de alapvetően azt éreztem, hogy a sisak felbontása ehhez még nagyon kevés. Persze értem én, felbontás növelése a gépigényt is növeli, ami a VR-nak most annyira kell, mint mókusnak az erdőtűz. De basszus, UHD monitor után a sima monitorod is pixelesnek tűnt
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.11.14. 06:16:30
  • sakkay
    Persze azon van. Valószínűleg azért fáj Tomnak ennyire, mert egy 30+ colos 4k monitora van otthon
    Az észlelhetőségről annyit, hogy Pogival mi sokszor nem láttuk monitoron azt, amit Tom az oculussal meg simán. A egységek észlelése szerintem jobb mint monitoron-sok esetben legalábbis. Ami tényleg valós probléma, az a felbontásból adódó azonosítás. Na az tényleg gond.
  • Solt
    Tény, hogy a dogfightra még nem az igazi... főleg azon a szinten ahol te is nyomod! :)

Viszont a váltakozó FPS nagyon nem jó! Ha nincs meg a fix 90, akkor fixálni kell 45-re, mert sűrű váltások esetén nagyon szarul lehet lenni... az, hogy 45 FPS alá beesik, sajnos "CPU gond", de majd a Vulkan! :)
  • VO101Tom
    Persze, annál jobb. Semmilyen más játéknál nem volt zavaró a felbontás, kivéve a DCS, és itt is főleg a távoli tárgyaknál. Vagy amikor egy egy részletét figyeltem a gépnek, akkor furcsa volt ez a pixeles kép. Ami nagyobb gáz, hogy a szemből közeledő gépet jóformán akkor veszed észre amikor már lőni fog (ww2 dogfight). És azon is csodálkoznék, ha a földi egységeket normálisan lehetne látni olyan magasról, ahonnan egy manpad már nem lő le.

A szellemkép a Mesza kabin miatt volt, annak a revije szar. Hornet HUD-dal nem volt semmilyen gond.

Normandia térkép borzalmasan akadt, Kaukázus és Nevada jó volt. De ott is 90fps csak akkor volt 1080ti-vel, amikor az eget néztem :/ Ha a föld is látszódott, akkor 45-re lockolt azonnal. 45 alá is be-beesett néha, ami elég gáz lévén nekem egy 1070-es van...