Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Jól értem, hogy te azzal érvelsz, hogy egy 300k-s VGA-n játszható?

<#wilting><#whatever><#wow3>

Ha ez VR nélkül van, akkor különösen mosolygok.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.26. 18:30:30

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

F-18, multiban, max grafikán teljesen játszható-és harcban!!!(nem örömrepkedésben) működően fut vr-ben.Mindig lehet kekeckedni-csak nem feltétlenül van értelme. Az, hogy az f-14 milyen meg majd kiderül. Ok 1080 ti.

molnibalage83
Az F-14 modulnál és 3rd party helyszíneknél éppen itt írta egy veterán, hogy erőlködni kellett, hogy 30 FPS legyen. Hol lesz ebből VR képes modulos DCS...?

Mikor lenne elég erős vas, akkor készítenek alá olyan dolgot, hogy ne legyen elég. 10 éve ez megy.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

LeonSilver
"mindig az lesz minden gép hozzá" Azé' ez így, ebben a formában nem teljesen fedi a valóságot

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

molnibalage83
A gépem amúgy is kevés hozzá és ahogy látom a fejlesztési irányt mindig az lesz minden gép hozzá. Bár azon pislogok, hogy mennyire olcsó már az SSD. 20k-ból kijön 256GB. Amikor vettem a 128 GB-osat, akkor valami 35k volt, de hát az úgy 6-7 éve volt.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.26. 17:11:03

128 gb ssd már kevés dcs-hez, ha megvan az összes modul. Ramból jelenleg elég a 16gb, de annyi kell 2.5 óta.
molnibalage83
Akkor majd lesz új SSD is. Azért nem vettem eddig, mert ez sem használtam ki. Most sincs rajta semmi. Meg az is drága lett. Ez most nagyon nem prioritás.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.26. 16:51:11

repvez
2077-hez ok sikert a mostani gépeddel. a 128gb se lesz elég egy nomális AAA játék+win-hez meg swap fájnak.:
molnibalage83
SSD-m van, 128 GB. Elfér rajta a rendszer és az 1 db AAA játék, amivel játszom egy időben.

A Dying Light 2 és a Cyberpunk 2077 miatt gondoltam a több RAM-ot. A Wasteland 3 csak nem fogja már igényelni.
Ezeknél erőforrás igényesebb játékokkal nem tervezek játszani a közeljövőben.

(Sajnos a TR széria 3. részét eltolták, így nem nagyon érdekel. A második sem volt egy nagy pukk.)

repvez
Azért mert olcsobb lesz a ram még felelseges beletenni többet, mert ami eddig elment vele az nem fog jobban menni töle ezután sem, a dcs-hez vagy ujabb játékokhoz meg nem elég a gép a több rammal sem.
Ha már mindenáron profitálni akarsz az olcsóbb ramokbol akkor az SSD-k ára is esni fog lévén azokra is memoria modulokat tesznek.
Azzal tudsz segiteni a betöltési idökön, meg, talán kevésbé érzékeny mint a HDD. és azt egy gépfejlesztésnél ugyan ugy tudod használni, mig ebbe a ramot ugyan ugy ki kell dobnod ha uj gépet veszel.

De te tudod..
molnibalage83
Akkor vegyek egy új 16GB-os cellát? Fogalmam sincs, hogy mennyire erős ez a gép mai fogalmak szerint. 2016 óta nem vettem új AAA játékot. A Witcher III és a Rise of Tomb Raider óta semmi újjal nem toltam, ami igényelné az erőforrást.

@repvez
Új gép vásárlása nincs terítéken. Csak, ha tényleg ennyivel olcsóbb a RAM, akkor talán veszek, annyi belefér. Anno 16 GB volt ebben, csak tönkrement az egyik cella és azóta sem hiányzott az a +8GB.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.26. 16:14:39

repvez
Ahhoz a konfighoz felesleges a 16gb ram, föleg ddr3as. akkor egy komplett gépcsere, alaplap ddr4es ram cpu,GPU ,SSD.
Ha nem játszol akkor felesleges a tobb ram, ha meg igen akkor meg kevés , hozzá a teljes gép.
LeonSilver
DDR3 mellé? Engedd el balázs... <#buck>

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

molnibalage83
Akkor lehet, hogy 16GB-re bővülnék. Bár nem mintha lenne bármi amivel tolom és kéne, de készüljünk a jövőre.
A kérdésem az, hogy egy 3éve vett memória mellé mit érdemes betenni, hogy szinkronban tudjanak működni?

40% körüli memória áresést jósolnak a tavasz végére... aki 32 GB-re akar bővíteni, annak érdemes kivárnia.

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Egy alaplap és egy proci - de faszán látható is.

32GB RAM meg király!

PhantomAss
A DCS -hez ajánlott a 32gb:

"Recommended system requirements (HIGH graphics settings): OS 64-bit Windows 8/10; DirectX11; CPU: Core i5+ at 3+ GHz or AMD FX / Ryzen; RAM: 16 GB (32 GB for heavy missions); Free hard disk space: 120 GB on Solid State Drive (SSD); Discrete video card NVIDIA GeForce GTX 1070 / AMD Radeon RX VEGA 56 with 8GB VRAM or better; Joystick; requires internet activation."

Ha a DCS a prioritás és van rá pénz akkor igen. Viszont a DCS-en kívül másról nem tudok hogy kellene neki ennyi ram, én pl. csak 16gb-ot vettem és nem is érzem szükségét hogy bővitsem.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.02.26. 14:25:24

GOOBY, pls

Köszi szépen !

A Windows dinamikusan használja a RAM -ot. 16GB esetén 10-11GB -ot oszt ki a DCS -nek, ellenben Ha 32 van, akkor ki fogja osztani a 20..24GB -ot. Nekem 16 volt sokáig, most 32 van. Mivel azonban CPU -t is cseréltem, nem tudom megítélni, hogy önmagában a RAM növelése okoz-e teljesítménytöbbletet, de mivel gyakran megy DCS multi közben 20-24GB -ra, gyanítom nem felesleges a 32GB. Az már más kérdés, hogy a mostani memóriaárak mellett megéri-e.
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2019.02.26. 14:14:49
Urak,

gémer PC-be van értelme manapság 16 GB-nál TÖBB RAM-ot rakni mindaddig, míg (nálam legalábbis) a legintenzívebb DCS multi session sem fogyaszt el 10-11 GB-nál többet a Feladatkezelő grafikonjai alapján? Nyilván a 8GB kevés volt, de a 32 GB meg nem totál overkill? Mire tudna rásegíteni a plusz 16 GB?

Köszi

Mit akartál spoilerezni?

LeonSilver
A qrva életbe belefele 😄 Ilyen az, amikor egy műszaki antitálentum okostelefont meg laptopot kezd el használni...

LeonSilver
<#eljen> Lehet én is a hét végére hagyom

PhantomAss
Faxa <#eljen>
én is 9700k-t vettem, csak még nekem sem volt időm összerakni. Majd hétvégén 😊
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.02.25. 11:57:00

GOOBY, pls

LeonSilver
Az lesz! <#zavart2>

VO101Tom
Vidd el egy szervizbe, ott ócóért összerakják neked <#banplz>

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Ésss... ez is megjött 😊 Ennek örömére este nem elsz időm átépíteni a kompjútert... :/ Na de talán holnap.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

LeonSilver
A DCS az fasza, ott ha kikapcsolom a vr-t, akkor az ki van kapcsolva 😊

Mással vannak problémák.. :/
Komoylan mondom.. 2019 van, a 21. század - nem igaz, hogy egyes szoftverkészítők nem tudják (vagy szarnak bele) megcsinálni, hogy külön vegyék a kontrollert és külön a joyt, pedálokat..

DCS Updater/Launcher Utility

Telepítés indítás után nagy kék Settings gomb fent jobbra, azon belül második sorban kis szürke gombok jobb oldalán Application settings, ott beállítgatni, mi hol van. Egyszer kell neki megmutatni a DCS elérhetőségeidet a gépeden. Onnantól a utility indítás után a Sys Tray iconon jobb gomb, Launch DCS, Launch VR on vagy off. Egyéb a linkelt ED fórum topicban.

Oh, bocs, egy gémet (bármelyiket) kérdezed, vagy "A" gémet (a DCS-t)?
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.02.24. 20:23:41

VO101Tom
Tudtommal a pórnépnek még nem elérhető, DCS alatt már fejlesztik (ED-vel együtt).
Ja, visszaolvasva kicsit félreérthető amit írtam.

www.pumaszallas.hu

Láttam már ilyet működni dcs-ben-nem is egy videón. De tény, hogy még nem kiforrott a dolog.

VO101Tom
VR kesztyűvel már megy a fejlesztés, de még nem műküdik DCS alatt. Kesztyű az külön hardware, a sisakokhoz csak kontrollerek vannak, amiket a 3D térben érzékelni tud. Kesztyűnél a klikkelés érzetét nehéz megoldani, hogy ne azt érezd, hogy csak a levegőben legyezel. Ujjvégbe tett rezgő, nyomást szimuláló lapokkal állítólag egész jól tudják már ezt is éreztetni. De a kiforrott technológia még kicsit odébb van.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.02.24. 10:47:58

www.pumaszallas.hu

Ezekhez létezik VR kesztyű is? Mert akkor egy érintőképernyő +VR kesztyű használatával akár kézzel is lehet kapcsolni a kabinban lévő kezelőszerveket és akkor nem kell az egérrel vacakolni.
2Pete
Van pipa az optionsban a VR fülnél.

LeonSilver
Hiába kapcsolom ki, ha elindítok egy szoftvert, ami támogaSSa, akkor elindul az oculus is - ha meg ekkor zárom be, a program is leáll illetve nincs pipa, amit kivehetnék (például a Subnautica). Állnadóan i/be dugdosni meg nem akarom az oculus hdmijét.

Kikapcsolod az Oculus felületét.Vagy az alkalmazásban kiveszed a pipát.

Ka-50

LeonSilver
Na, gondoltam megnézem a huszonegyest... hozzátartozik a sztorihoz, hogy amikor Lacival kibasztak, akkor "megfogadtam", hogy én nem veszem meg és ezt be is tartottam. Egy barátom nyert egy kulcsot még Sanyótól és mivel ő nem használta a DCS már, ezért megkaptam tőle a kulcsot - hát ezért van nekem.

Szóval gondoltam megnézem - valamiállat! És folyamatosan attól paráztam, hogy beverem a fejem a kabintetőbe 😄 😄 AZtán kiröhögtem magam - a nejem meg engem 😄

LeonSilver
Asszem csinálok egy listát, hogy miket kell kipróbálnom.. 😊

LeonSilver
El lehet indítani valahogy egy gémet (a rift kihúzása nélkül), hogy normál, rift nélküli módban induljon?

Zpogi
X-Plane 11-ben is odabasz 😛

LeonSilver
Itthon vannak a lányomék svejbül. Egész délután a Dani (12 éves) játszott a cuccal. Jóóó sokáig a First Contaktot nyomta, aztán meg a Robo Recallt. Már ezért megérte megvenni a cuccot.. látni a gyerek arcán az örömöt, az izgalmat 😊 A robo recallt kábé 5 perc alatt megtanulta kezeleni. 😊

Jaja, olyan mintha bent ülnél a plótafülkében!Végre Papa, téged is elkapott a gépszíj!

Ka-50

LeonSilver
Hát qrva szép!

Így van, mind a HMD (Rift) helyes és pontos felhelyezése, mind a hardveres IPD beállítás fontos lépés a megfelelő élmény eléréséhez. A szoftveres IPD állítás DCS-ben szerintem inkább azokhoz a kütyükhöz van, amelyeken nem lehet a lencsék távolságát fizikailag állítani. 😊

www.smart-bus.hu

Úgy, mindenesetre, fontos lépés... 😊
Ha a Rift-n beállítod hardveresen, akkor ezt nem kell piszkálni.

www.smart-bus.hu

PhantomAss
Újra kell tanulni az biztos, viszont nekem könnyebb lett vr-ban a Minyóval a repülés. Nagyon sokat számít hogy a térben érzékeled a távolságot, mennyivel vagy a föld felett, jobban érzed a sebességet, stb.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.02.23. 10:44:19

GOOBY, pls

Ami még nagyon hasznos lehet, ha beállítod szoftveresen, hogy a két pupillád közti távolság mennyi. Ezt IPD-nek hívják és érdemes pontosan beállítani. 😊
A csavarhúzóról: velem (meg ahogy Googlizás közben kiderült, mással is) előfordult, hogy a fejhallgató egyik oldalából totál elment a hang. Jó esetben ez csak egy sima kontakt hiba lesz, egy egész picit kell húzni a felfogató csavaron, a fejpánt belső oldalán. De ésszel, csak annyit, hogy a hangot visszakapd. HA előfordul egyáltalán veled valaha.

LeonSilver
Paszmek.. teljesen újra kell tanulni az egészet. Tök más így, mint monitoron.