36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • sakkay
    Az ATC-re gondoltam.
  • repvez
    igen ezek a dolgok nekem nem megmagyarázható dolgok, hogy miért nem az alap program szerves része a rádiózás és egyéb dolgok.
    Igy hogy oldják meg , hogy koherens legyen a játék azzal aki nem veszi meg ?
    Ugyan az a helyzet mint a klikkelhetős kabinnal , meg akinek nincs.
    most majd az lesz , hogy akinek nincs ATC modul az csak nyom egy F8at vagy valamit és kész megy magátol minden, mig akinek van, meg majd nyomkodhat mindent és közbe még a leszállásra is koncentráljon.

ED-nek egyszercsak be kéne látnia, hogy koncepció nélkül, nem fog müködni a dolog.Ha lenne egy verérszál arra lehet épiteni játékos bázist.
    DE ha csak összedobálnak inenn onnan akkor csak elszigetelt kis csoportok fogják használni, nem lesz egy koherens egységes bázis.
  • Solt
    Az ATC az alap program része kéne, hogy legyen! Mi lesz a következő? A vulkan és a VR optimalizació is fizetős lesz? Ilyen térkép és modul árak mellett szerintem nem kéne átmenniük szarrágóba.
  • repvez
    oké azért annyiban lehet igazuk, hogy ha ezt a vonalat követjük akkor az összes MIG-21 és MIG15/19-es alverziót is meg kéne csinálniuk .
    Ugye a nyugati gépeknek azért nem volt annyira nagy számú altváltozatuk mint az orosz félnek azokban az időkben.

Csak ha már következetesség akkor ezek szerint az F18-asnál sem lesznek meg ezek a fegyverek és a pod? mert ott nem sok alváltozat van és még is még hiányzik pár dolog.ÉS ugyan ezek fegyverek nagy részét az A10 és Harrier is képes hordozni azoknál nem volt idő, altipus konkrét bázis kikötés amikor fejlesztették?

ÉS itt nem érdekel ,hogy külsösök készitették, mert edének akkor igen is meg kellett volna nekik mondani, hogy oké csináljátok, de akkor csak ezt a konkrét tipust, mert csak igy fogjuk támogatni a fejlesztést , mert ezeket a fegyvereket és rendszereket akarjuk csak hozzá megcsinálni.

DE mint korábban is irtam, lehet az lesz, hogy ahány külsös csapat mindnek annyi féle megvalósitása lesz majd egy adott problémára fegyverre , radarra stb, ha nem lesz egy közponi iránymutatás, hogy igy és ezzel a koddal legyen kompatibilis.
  • VO101Tom
    Hogy lőszerért is kell fizetni, az csak poén.
  • VO101Tom
    Úgy látszik azért a free-to-playnak is vannak határai, free-to-communicate már nem tartozik ebbe
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.05.22. 18:24:06
  • sakkay
    Ez amúgy hol van leírva?? Mondanám, hogy nem hiszem el....de sajnos elhiszem.
  • Solt
    Fizetős lesz az ATC? Sóhaj... mély sóhaj...

Régebben poénkodtam azzal, hogy lesz majd Munition DLC, de ahogy látom ez már kilépett a vicc kategóriából és lassan megjelenési dátum is lesz.
  • sakkay
    Nem mondom kétszer sem, hogy a sniper pod is annak esik áldozatul, hogy igen új...
  • sakkay
    Nekem azzal nem lenne gondom, ha egy konkrét altípust megcsinálnak és punktum ami van rajta az van ami nincs az nincs. Azzal már inkább gondom van, hogy ez a nagy következetesség most mi, a másik meg az, hogy 2007....minél fiatalabb valami, annál több benne a "fax tudja titkos baxki" effekt. Szóval ede megint mozgásban...
  • repvez
    True story :D
  • VO101Tom
    Jó, aki F-16-ot akar modellezni, és nem ismeri az f-16.net -et, az bele se kezdjen
  • sure
    Azt azért mégsem írhatták hivatalos indoklásul, hogy lebukott az ügynökük, aki ebayen már majdnem megszerzett minden hiányzó minősített infót ezekről az altípusokról és rendszerekről
  • VO101Tom
    A fizetős Carrier ATC mellett a szárazföldi repterekhez is terveznek ATC-t is kiadni, külön fizetős modulban természetesen. Azt nem tudni még, hogy a hordozós ATC csak az új hordozós modulhoz lesz csapva, vagy megvehető lesz a mostani hordozókhoz is.

Sisakcélzó az egyenlőre még a listában van, de ahogy írják is, még bármi változhat. Ha készen lesz, akkor még jobb is lesz mint ami most a BMS-ben van, datalink és AG radar kapcsolattal is rendelkezni fog (azokról szedett adatokat jelenít meg a sisakcélzón).

Egen, redditen is pörög pár topik most erről, ez a következetesség nem azért jött elő, mert akár a player base igényelné, akár ED annyira elköteleződne most a tematikus csomagok mellett, szimplán ez az ok amiért ki lehet hagyni a fegyverek és rendszerek kétharmadát a gépből.
    Ez is onnan van
    Actual DCS F-16 planned payload

• repvez
    Sztem lassan majd lesz olyan is , hogy majd a külüönbözö kisebb változtatásokért is pénzt kérnek, mint egyes FPS-eknél a DLC-kért pénzt krnek ami nem tartalmaz semmi mást csak hello kittys skineket fegyverekre. amik csak egyedivé , de nem realisztikussá teszi az adott fegyvert.

itt is ez a koncepció, csinálnak ok skint mert az viszonlag kevés erőforrásból megvan, de sok pénzt hoz nekik, ha a görög holland belga norvég stv. emberek jobban megveszik ha saját nemzeti felségjelük lesz rajta, a többséget meg nem érdekli vagy nem is tudja, hogy mik a különbségek az egyes nemzetek közti gépeken.
    Nekik F16 os mind.

De akkor ezek szerint nem lesz se illeszkedö potos sem hozzá esetleg sisakcélzó?
  • VO101Tom
    Úgy tűnik, ED végre elindult a tematikus csomagok felé. Ja, mégsem. Wags az asztalra csapott, és azt írta, ők az F-16-nak egy bizonyos évjárat egy bizonyos gépét csinálják meg (USAF/NG 2007), és amit azon nem használnak, azt nem csinálják meg ők sem. "Nem akarják Frankeinstein szörnyeit megkreálni, különböző altípusokat, különböző évjáratokból összekombinálni" - írta ED fórumon, de valszeg nagyon tetszik neki ez a hasonlat, mert közben a 16-os early access lapra is felkerült ez az indok. Az nem tiszta itt a BMS-nek szúr oda (abban van összesen 34 altípus A Blk15-től C Blk52-ig), vagy az ő korábbi filozófiájuknak . Ez alapból tök jó is lenne, végre valami rendszer, csak nagyon úgy néz ki, hogy ez a hirtelen jött következetesség arra jó, hogy legyen indok mit nem megcsinálni a 16-oshoz. Úgyhogy SDB, JSOW, JASSM, LaserJDM, GBU, CBU és BLU fajták után most ugyanezzel az indokkal nem lesz a hármas LAU-88 sín sem Maverickhez, csak olyan, ami egyet tud vinni.

Ez történt legalábbis tegnap. Erre mai hír, hogy nem lesz Sniper Pod sem, ugyanezzel az indokkal.

Vicces, hogy az Izraeli, Görög, Holland, satöbbi festések, az, hogy hogy néz ki az egész gép, az nem lesz baj. Hogy azok még csak nem is ugyanazt az altípust repülik, ráadásul a belső rendszereik közt is rengeteg a különbség (lásd BMS-ben a 34 altípust), az sokkal kevésbé bántja a szemüket, mint hogy az a fegyver vagy pilon, amit ráteszel, az rendesen le volt-e papírozva az USAF-nál 2007-ben?
    Nyilván egy festést sokkal kevesebb idő megcsinálni, mint ezeket a fegyvereket leprogramozni. Úgy látszik az már nem fér bele...
  • LeonSilver
    :D
  • VO101Tom
    Ja nem. Nem ebbe a fórumba írtam :D
    Megzavart, a DCS téma a ww2 topikban...
  • VO101Tom
    Akkor biztos ED volt. Már itt is cenzúráznak
  • LeonSilver
    Én nem.
  • VO101Tom
    Hova lettek a mai hozzászólások? Leon, te törölted őket?
  • sakkay
  • repvez
    Ha maga a plugin jo lenne akkor nem az a kérdés, hogy a plobléma az vele, hogy kézzel kell állitgatni, mert sztem az megoldható, hogy a bemeneti adatokat kritériumokat a játék biztositsa hozzá.
    A kérdés inkább az , hogy mennyi eröforrást használ és mennyi különbözö hangforrást tud kezelni egyszerre.
    Talán az ARMA használ valami saját hanggenerátor motort ami 64 hangforrást kezel .bár talán az is elöre vett minták alapján dolgozik

Elöbb utóbb majd eljön az az idő i amikor már jut elég teljesitmény a kép mellett a hangra is és nem elöre felvett hangfájlokat kell használni.
  • VO101Tom
    Fogalmam sincs, erről egy hangmérnököt jobb lenne megkérdezni. Ez nem egy játékba illeszthető plugin, kézzel kell beállítani mindent, azt úgy qrva nehézkes használni sztem. De legalább az ára nincs elszállva.
  • molnibalage83

Ezzel lehetne jobb hangfájlokat generálni? Vagy a szűk km az, ahogyan maga a kód kezeli a hangokat? Tehát mondjuk ez videókhoz lenne jó generálni valóság közelibb hangot?
  • sakkay
    Ide is:Sziasztok. Pár hónapja vettem egy kétkezes tracballt-direkt DCS-hez oculus mellé és kiválóan be is vált. Ellenben képtelen vagyok megszokni, hogy nincs rajta "tekerhető görgő" szóval eladom és veszek egy olyat amin van-a gond csak az, hogy azok jobbkezesek,de ez van. HA valakit érdekel jelezze, mert megy ph-ra is. Majd egy év gari van rá. Ez az:https://www.alza.hu/logitech-trackman-marble-d101729.htm sokkal jobban néz ki élőben, meg olcsóbban is adom :)
  • sakkay
    Köszi!!!!
  • Fürtös
    Hála és köszönet!
  • gantus68
    your welcome :)
  • Caterpillar
    Igen, tudom :)

Operation Solid Ground by 59th_Mechanist

Elvileg mindenféle gép van benne, legalább 4 azt hiszem... :D
    A mission-t a rádió menü / F10 almenün belül tudjátok configolni / elindítani, elég egyértelmű, de ha gond van szóljatok...

A statikus légvédelmeket nem érdemes baszogatni, invulnerable egységek, nem lehet őket kilőni, ellenben le fognak szedni, ha túlságosan is mélyre mész a frontvonal másik oldalán...
  • VO101Tom
    Én azért hiányolom ebből a listából az A-10-et, Su-25-öt, helikoptereket, bombázókat (akár a 111-esnél nagyobbak, plusz a túloldalra is valami)? Viggen is elég jól összerakott modul manapság, klasszikus hidegháborús cucc, és akkor Tornado-ról ne is beszéljünk. Harrier is kedvelt modul a különlegessége miatt. Ezzel a listával is az a baj, hogy simán hozzá lehetne még adni 10 másik gépet is és akkor sem lenne egy átfogó hidegháborús gépparkod, ami az utolsó évtizedet rendesen lefedi, és mindenkinek tetszik.

Tematikus csomagok szerintem is nagyon hiányoznak, de ennyi gépet egyetlen témára én nem használnék el, ED sebességével ez jó 15-20 éves fejlesztési időszak lenne, külsősöket bevonva talán nem, de akkor meg megint mindenki azt csinálna, amihez kedve van. És akkor sehol nincsenek közel keleti konfliktusok, indokína, vagy dél amerika.

Amit meg írsz, hogy hidegháborús gépekről rengeteg anyag van... egy repülőgép modell normális programozásához sokkal több dolog kell, mint amit a neten le lehet vadászni. Sok olyan is, amibe az ember elsőre bele sem gondol. Nem csak arról kell neked rajz vagy fotó, hogy hogy nézett ki a kabin, melyik változatban mennyi és milyen kapcsoló és kezelőszerv volt, hanem hogy a kapcsolók hogy működtek, mit kellett tekerni vagy húzni, melyiknek milyen hangja volt, ha kapcsoltad, melyik mennyire mozdult el. Én például több mint két hónapig vadásztam, hogy a ww2-es mesza afrikai változatában a kompresszor beömlő nyílásra szerelt homokszűrőnek hogy nézett ki a kabinban a kezelőszerve, és hogy kellett azt használni. A végén egy aukciós oldal galériájában találtam egy képet egy olyanról, ami rendesen körbe volt fotózva annyira, hogy ki lehetett találni, hogy működik. Még a pilot manualban sincsenek ilyenek benne, mert abban le van írva, hogy felszállásnál csukd rá a szűrőt, de hogy azt tényleg hogy csináltad, arról már nem ír. Hiszen a pilóta beült a gépbe, ott volt előtte és csinálta. Ezért mondják, hogy egy kabin normális lemodellezéséhez több anyagot kell gyűjteni, mint amit anno a pilóták és a műszakiak összesen kaptak.
  • k53ta
    Jó összeállítás és biztos sok felhasználónak a szíve csücske lenne ha ebbe az irányba történtek volna a fejlesztések.
    Ha pedig más szituáció akkor akár a korai Arab háborúkat is magába foglalhatta volna kiegészítve az akkori Mirage és Libiai / Szir, MiG-25 gépekkel.

Utoljára szerkesztette: k53ta, 2019.05.18. 19:40:18
  • repvez
    The sound of silence :P
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2019.05.18. 19:07:15
  • molnibalage83
    Anno felvázoltam, hogy a hidegháborús vasakról van elég anyag nyílt sanszosan. Ez alapján egy '80-as évek közepi, enyhe fikcióval az alábbi gépek lennének jók.

F-104G (ez volt a fő fronton NDK-NSZK),
    F-4E és F-4F. Egyik USAF a másik annak modifikációja BVR és kezdetben AGM nélkül. De ettől még az F-4F az E leszármazott.
    F-4G. SEAD-hez.
    F-111F, az ikonikus PGM hordozó. Az F-111D csak hab a tortán.
    Navyhez A-6E TRAM.
    F-15C upgrade.
    F-16A Block1-15

F-18C már van, csak korlátozni kell egyes üzemét a '80-sa évekhez.
    F-14-en már dolgoznak.

Keleten.
    MiG-21Bisz. Ez már van. (Csak azt írjátok, hogy hol működik, hol nem.)
    MiG-23ML és balansz miatt MLD is kéne. Az MF harmatos, kár erőltetni, csak a bibi az, hogy a VSz országokban ez is volt.
    MiG-29 9.12 upgrade
    Szu-27Sz upgrade
    Szu-24M
    Szu-17/22

Ezzel kb. lefedhető lenne nagyjából mindkét oldal.

De ez csak álom.
  • sakkay
  • k53ta
    Orosz gépek fejlesztése is kellene, de gyanítom nincs elegendő információjuk a korrekt modellezéshez. De hálás leszek, ha tévedek. A Razbam Mig-23 is ki tudja mikor realizálódik, de most már tényleg kellene egy Mig-29sm, vagy egy fullra kidolgozott Szu-27 mellé a Szu-30 változat csapásmérő képességgel, de a típus rendszereiről és képességeiről nem hiszem, hogy tudnak elegendő információt szerezni.
    A másik oldalon az F-15c-t is ideje lenne modernebb alapokra ültetni.
    A Mig-21 és Viggen mellé egy F-104 is kellene és hozzá egy EU hadszíntér pld a Balti tenger környéke.
    A csapásmérő gépekbe meg már bele sem kezdek.

És igen, Jobb lett volna, ha húztak volna egy irányt a fejlesztésekben, hogy pld csak olyan technika kerülhet a DCS környezetbe ami rendszeresítve volt 1980 és 1995 között. Persze ez csak egy példa, de mint tudjuk ED-nél nincs következetesség.
  • repvez
    no offensive csak poén :P
  • sakkay
    Köszi-én kezdtem
  • Caterpillar
    Többen érdeklődtetek a korábban említett városvédő mission iránt.. Megkérdeztem a készítőt, ha rábólint küldök linket ;)
  • Lysandus
    és gantus:

Köszi a segítséget urak!

Végül egy 6 gigás 1060-as lett, nem akartam sokat költeni most.