Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I will give you my honest opinion here, please don't be offended. I can do missions in ME. I can create scripts using MIST (usually), etc. So I understand lua as little as necessary to create some missions. The most complicated one was to build a script for a radio menu with quite a few branches for a training mission for my squad of oldies.
So... my opinion is that DCS needs a GUI and not 10 scripting engines.
All the time spent on creating tutorials for scripting and creating yet another scripting engine that does this and that is wasted time. All programmers in DCS should simply start programming today a unified community GUI be it even in a browser app or whatever. I think hoping more people will start to like doing scripts in DCS is a vane hope. DCS will not develop without content and contend that is basically programing (scripting... texting code, whatever) is going to be too little.
All of you great programmers will never have your work properly used because having few tens of people (maybe) that can use it in a different degree is not enough to make DCS take off. What I see now is something like a 3d max era when building 3d graphic content was a programming job mostly. Yes it was doable and the few that did it were wizards but the content was crap (sorry) and the true art managed to come out when the code internals was hidden from creators. So my advice is hide your work behind a human interface. Lose any of the elitism and be OK with 12 years olds creating silly stuff for fun using unknowingly your talent. This is how it truly starts. Not with a 30 hours tutorial on wasting other 1000 hours doing scripts. If you think I'm talking nonsense just think how it will be to create a mission altogether in a editor like notepad++ or what FC uses here. EVERYTHING! From a blank page. Yes... lua scripting is powerful and the sky's the limit... if you don't take time into account... but GUI is 1000 times fold more powerful than it.
You can do a tone of things with scripts in 10 years but I can do a kilo (just a kilo) of stuff in one minute with the simple GUI. That is a force multiplier!
Mire erre.
VERY well said. While I applaud the OP for his work, it still seems like a job to learn how to code to be able to do a couple of relatively complex things within the sim. Putting together a GUI would be an amazing feat of what the community can do if we (they) all worked together to make something dummy proof.
Nohát...
Más is szerint ehhez kb. programozónak kell lenni. És a legszomorúbb az, hogy egyesek szerint az a hülye, aki nem tudja vagy akarja ezt megtanulni, mert nincs rá tehetsége/ideje sem. Nekem sem volt. Soha nem ment a programozás hiába vázolom fel neked a függvényéket a fát, hurkokat, akkor sem tudom leprogramozni.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 16:11:53
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ha szabad kérdéssel válaszolnom, mire lenne ez jó neked?
A lockon.ru oldaláról letölthető a régi FC2, de ott nincs hozzá semmiféle kulcs, amit a szoftver kér a használathoz. Vásárlási lehetőséget nem találtam.
Mindez azt jelenti, hogy az FC2 már nem használható?
köszönöm,
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az meg soha nem írtam, hogy a Flakon a világ legjobb szimulátora, bár az legalább nem mikrolaggol érthetetlenül és nem kell varázslónak lenni a standard helyszínen az élvezhető FPS-hez.
Érdekes módon csak akkor van "sírás" terminológia, amikor én kommentelek. Azt a kommentet nagy csend követte, hogy az F-14 streamnél mennyire fos FPS volt. Az bezzeg nem sírás.
Semmit sem változtál...
Sandbox
Azt csinálsz amit akarsz, a lehetőség adott kellő tudás ismeretében, ha ez téged nem érdekel akkor a software nem neked van sajnos és sose lesz.
Utoljára szerkesztette: Reaper, 2019.02.27. 13:29:25
Sajnos én izulinos diabos vagyok, így esélyem sincs, hogy akár csak egy vitorlázóra letegyem a vizsgát (ez persze nem jeletni azt, hogy nem vezettem még stikában ;) ). Szóval nekem a DCS olyasmit nyújt, amit igazából sohasem tapasztalhatok meg IRL. És igen, elbaszom rá az összes zsetonom, de.. nem iszom, nem dohányzok. Nem játszom szerencsejátékokat és nem kurvázok. És megkeresem rá a pénzt - több-kevesebb sikerrel! :D És ahogy mondtam - felteszem a kurva riftet, elfelejtem becsukni a szájamat és élvezem a játékot!
Hidd el Balázs, sokkal jobban járnál, ha Te is élveznéd és nem csak a hibát keresnéd benne. Igen is a DCS egy fasza gém!
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Ok, akkor rákényszerít a program a szkript használatára. Hol van ehhez magas szintű tutorial anyag? Ja, hogy másszál fel YT-re vagy bárhova és talán van. Vagy nincs.
Mert ok, hogy pl. van ilyen is, de ebből létrehozni bármit nekem kb. mission impossible. Ez már basic szintű programozás. Ír mindenféle parancsokat, totál követhetetlen az egész.
Ezzel bárki bármit csinál bonyolult blokksémák jönnek ki. Ja, hogy rajzolgassam ezeket én kis kacsómmal, tervezzem meg és amikor szétkúr egy update valamit - erre is volt példa, be is kommentelték ide, amikor használni akartam egy letölthető mega mission-t - akkor játsson a user programozói hibakeresést, hogy mi mért nem működik?
Mert, ha én mondjuk olyan szintű dolgot szeretnék, hogy mondjuk térképen kívüli supply pontszám legyen, amiből a támaszpontokra szállítanak fegyvert bespawnoló cargo gépek vagy helik és vonogatja le a fegyverk pontértékeit azt hogyan kéne megcsinálni? Lehet ilyet? Semmiféle támpontom nincs erre.
És akkor még én vagyok helikopter...
Elnézést, hogy nekem igényeim vannak. Talán lehetne ez az egész objektum orientált, legördülő menü és kezelhetné a program, mert ez a felhasználók nagy részének parasztvakítás. Mert ez így kb. annak nyújt valódi lehetőséget, akinek van erre ideje repülés helyett és érti.
Valahol vicces, hogy alapvető igények azok egyeseknek "sírást" jelent. Úgy hogy ez nem egy új, 1 hónapja kint levő dologról van szó. Még arra sem vette a fáradságot a készítő gárda, hogy legalább pre-made unitokat készítsen el legalább század szinten.
Minden feladatot kvázi a felhasználóra tol. Ezt el lehet fogadni, de azt várni, hogy ezen örvendezzek az minimum vicces.
Utoljára szerkesztette: Reaper, 2019.02.27. 13:11:51
Utoljára szerkesztette: Reaper, 2019.02.27. 13:04:47
Az, hogy 2019-ben egy cirka 500k-s hardware szerinted valami egetverően elrugaszkodott igény, az megint egyéni szocprobléma, de azért egy felnőtt, diplomás embernek az EU-ban nem kellene hogy gondot okozzon 1500 euró. Ha meg sok, az se baj, én se járok golfozni, de nem írom le minden második nap 10+ éve, hogy nekem erre nincs pénzem. (Amúgy meg túlzás az 500k, 4-ből már jobb konfigot lehet összerakni, mint amivel a közösség nagyrésze tolja, és nem panaszkodnak mikrolagra.)
Reaper amúgy rosszul fogalmazott, mert a "felelős team" az konkrétan egy ember, aki hobbiból csinálja a moose scriptelést, és ő sem főállásban.
"felelős team"
... amikor singly player mission-t gyárt az ember. Felelős team járt a modulok áráért? Vagy ez afféle extra secret szolgáltatás? <#confused>#confused><#eplus2>#eplus2>
Akinek ilyen opciója nincs, akkor ahhoz, hogy a játékos élvezze, tanuljon meg basic szinten programozni és/vagy hajtson fel embereket, akik ezt megcsinálják. Ahhoz, hogy a program fusson rendesen legyen 500k-s hardvere és/vagy legyen varázsló.
Az OCI installerek korában nem tudom, hogy a fenti elvárásokon sírni vagy röhögnöm kellene-e.
Miután megtanultam hardvert a végletekig optimalizálni és programozni is akkor jut majd idő repülni is valamikor...?
<#falbav>#falbav><#fejvakaras>#fejvakaras>
Azért valahol egészen elképedek, hogy az ekkora önellentmondásokat és eszemet követelményeket simán elfogadhatónak tartják egy fizetős termékért. Mi lesz a következdő lépés és elvárűs? A user esetleg tanulja meg moddolást is, ha használni akarja a DCS-t...?
<#guluszem1>#guluszem1>
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 12:37:38
Van, hogy még tovább is.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 11:39:37
De, volt DCS a gépemen, csak nem emlékszel rá. Most is fent van. A 2.5 és néhány patch-csel később is kipróbáltam. Akkor is mikrolaggolt. Azóta nem vettem elő. Még az árnyékokat is kikapcsoltam, pedig anélkül sokat veszít táj a szépségéből.
Hol kötöttem bele és milyen repmodellbe...?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 11:38:48
Ha nem bírja a gép, nincs miről beszélni, ED leírta mi kell hozzá, a preset-ekre gondolok.
Másik lag okozó probléma a headtracking, melynek jobb a fix fps, mint az adaptive sync, ezért sokan fix 60 fps-el repülnek lag mentesen.
Azzal viszont egyáltalán nem értek egyet, hogy véleményt alkotsz olyasmiről, amit nem ismersz.
Oké a dinamikus hadjáratot zárjuk le, valóban hiányzik, majd lesz, vagy nem. Az is rendben van, hogy neked anélkül nem élvezhető, de, és ez legyen egy elég nagy de:
- sosem próbáltad a komplex mission-ök egyikét sem
- évek óta nem volt dcs a gépeden, nem tudod hogy mikrolagol e
- ehhez alpont, hogy kb 1.5.8 óta nincs mikrolag, amennyiben a dcs ssd-n van, még nálam se pedig egy 4 éves konfig van alatta, kvázi maxra húzott grafikán 40+ fps harc közben is, egy elég durván teleszórt hadszíntéren, naplementében, hogy sok legyen az árnyék
- belekötsz a repmodellbe, pedig innen mindenkinek max sejtése lehet a modellezés milyensége és minősége terén, aki mást mond spekulál vagy hazudik
- sorolhatnám milyen érveket hoztál fel az évek során folyamatosan de minek?
Persze a kritika szükséges, sőt, nade ne alaptalanul tegyük már, könyörgöm... Nagyon visszás, igazából egy idő után bosszantó, aztán dühítő, végül bicskanyitogató, hogy folyamatosan szapulod, de nem használod. Pénzt nem adtál érte, gépet nem vettél alá, veszteség nem ért és mégis. Ha használnád és nagyon sok pénzed lenne benne, azt mondom fair. De így? Miért?
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Ha 1v1-ben is mikrolaggol, akkor mire számítsak máshol...? Hova vesződjek vele Igen, nem top gépben van, de basszus 1v1 MED felbontáson mi lenne, ha működne a játék úgy, hogy nem lövök mellé, mert beesik a lag...? Ez olyan nagy kérés?
Szóval azért ne is haragudjatok, hogy túl sokszor érzem azt, hogy a személyemmel foglalkoztok inkább a műszaki tartalom helyett.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 10:38:12
Az meg kurvára nem releváns, hogy Te mennyit költesz vagy mennyit nem egy gépre.
Lehet, hogy az a baj, hogy túl sokat moddoltam és foglalkoztam az ilyen játékok lelkével és ezért nem vagyok képes felhőtlenül élvezni azt, ha számomra nagyon magas szintű generális hiba van bennük.
A DCS esetén a bibi az, hogy egyszerűen nem tudtam hozzá olyan komplex random nagy missiont összerakni, ami random és működik is. Az FPS ricegések már csak ha a tortán kategória.
Viszont azért valahol vicces, hogy ettől még egyesek szerint nem lehet véleményem a helyzetről. A dinamikus hadjárat fejlesztéssel kapcsolatos hírekre nagyon kíváncsi vagyok, mert azzal sikerülhet áttörni az ingerküszöbömet, de attól nem fogok fél millát költeni gépre. Játszok én medium grafikán is csak, ha még azon is mikrolagg van esetenként, akkor mi a fenét csináljak? Várjam a messiást? Az 1v1 F-15 vs MiG-23 dofight alatt medium beállításon hiába volt akár 90 körüli a FPS, ha időnként bericegett...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 10:18:02
Mintha azért szidnád az autódat, hogy sokat fogyasztana autópályán, ha mennél autópályán, de mivel kizárólag városban használod ezért csak kb sejted... <#banplz>#banplz>
Az enyém meg az, hogy félmillás vagy többe kerülő cuccal toljam ;)
Csak tudod amíg Te itt zsörtölődsz, addig én felteszem a riftet ( <#eplus2>#eplus2> mer' már van az is ) és élvezem a játékot.
És bocs, de nálam az tényleg nem érv a használhatóságra, hogy fél millás konfigon fusson a játék. Soha nem leszek hajlandó ennyit költeni erre. Ez van. Ennyire nekem nem fontos a DCS és csúcs grafika. Csak hiába butítom le, akkor sem lesz sokkal magasabb az FPS.
Röviden, szarul van megírva a DCS és 10+ éve csesznek erre. Én sem akarom megbántani a fejlesztőket, de ez van...
A konfigot egyébként 260k-ért vettem 2015 augusztusában (egyes részei akciósan) úgy, hogy HDD nem is kellett bele. Tehát csak az új ház, a MB, a CPU, a 16GB RAM és a VGA volt ennyibe. Szóval azért 5 éves konfignak csúfolni elégé túlzás. Persze, ha neked mindig a kiadás dátuma és a megfizethetetlen ár a mérce, akkor persze.
Csak akkor ennyi erővel lehetne mérce 1992-ben a szerverfarm, amivel 1990-ben renderelték a T2 T1000-ést...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 08:54:42
Közép kat gépet szerintem értelmetlen venni, egyszer kell venni egy olyat ami a felső kategóriát karcolja és azon általában elmegy minden 4-5 évig.
Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2019.02.26. 22:55:21
Szaul van megírva a DCS és el vannak szállva a hw árak, de azért azt ne várd el, hogy egy 5 éves konfigon (ami akkor sem volt már a non plus ultra) 1267 fps-el menjen egy DCS szintű gém.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.02.26. 20:02:35
www.smart-bus.hu
<#wilting>#wilting><#whatever>#whatever><#wow3>#wow3>
Ha ez VR nélkül van, akkor különösen mosolygok.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.26. 18:30:30
Mikor lenne elég erős vas, akkor készítenek alá olyan dolgot, hogy ne legyen elég. 10 éve ez megy.