23835
  • eta32 #22352
    Nos a véleményem szerint ,(mint mondtam nem vagyok akkora pc guru) ezzel a konfiggal ennyit tudsz kicsikarni a játékból gyenge magas beállítások mellett.
    Sokkal többet ne is várj fps terén ahhoz még kellene csökkenteni alulról a 2 sort a távolságoknál 80-90 körülire akkor alap pályán 60 fps hez közelíthetnél.
    Igaz nem lenne annyira szemet gyönyörködtető a rendelési távolságok miatt de jobban futna,ugyan így a C@C-nál is ezeket kell le venni.
    A konfigodból amit lehet kihozhatsz de ,nagy eredményekre nem számíts ezek ennyit tudnak.
    Nem véletlen hogy a C@C gyengén muzsikál...
    A proci is és a GPU is kellene neki erősebb....
    A játékok sajna eléggé @arul vannak optimalizálva a magokat sem használják ki rendesen ahogy a ramokat sem ,,nyilván pár ami igen ,de abból van kevesebb.
    Van olyan ami alig használja ja GPU-CPU-t de mégis lagol mint állat ,rossz optimalizáció.
    Sajna legtöbbször 1 szálon fut minden ,a sok helyen ami rendelkezésre áll nincs terhelés ,így aztán rakhatsz alájuk erőművet is akkor is ratyi az egész.
    Az FS sem büszkélkedhet vele ,de azért nem rossz,de sokszor értelmetlenül ki tud feküdni a semmitől...
    Olyan pályán Modra gondolok,min nincs meg a min 40-45 fps el sem indítom ,egyszerűen nem játszom rajta,
    Nekem kb kb 45-50 az alsó határ amit hajlandó vagyok elviselni ,persze nem állandóra ,hanem ha néha be-be esik erre a tartományokra.
    Különben nálam kuka...
    A játékoknál is ,persze játékaj válogatja azért 50 az alsó határ amit hajlandó vagyok elviselni ,nyilván függ a folytonosságtól is mennyire akadozik és milyen sűrűn...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.23. 22:44:15
  • Yag
    Valamelyik MODmap volt valóban. Nem tudom volt-e siló a térképen nem figyeltem rá.
    Kivettem minden MODot, pár alapvetőt hagytam meg. Gyári pályán 45-50Fps. MODolt pályán 35-40Fps. Teszek be majd képeket. Alapvetően a 4X pályáknál szokott 25-30Fps lenni. 16Xosoknál 10-25közt. RX470/4GB / FullHD

RAM:16GB DDR3 - AMD Opteron 4170 HE X2 = 12Core
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

RAM:16GB DDR3 - AMD Opteron 4170 HE X2 = 12Core

Utoljára szerkesztette: Yag, 2020.12.23. 21:47:13
  • eta32 #22350
    Örülök hogy műkszik a hud...
    Annyit, ha majd rá érsz ,képekkel illusztrálva a graf menü beállításaid ,szeretném megnézni,hozzá az fps-t is írd le ,mod mapon és a gyárin milyennek az fps-ek ,több géppel egy helyen.
    Ebből már látni fogom hogy az FS-nél hogy is fut a játékod.
    Majd a C@C nál is hasonlóan ,no meg a géped teljes specóját írd le,nem vagyok egy nagy pc guru de azt tudom nagyjából mi mire elég.
    A C@C-nál is a rendelési távolságokkal lehet sokat nyerni ahogy az FS esetében is ,mint már írtam is korábban,ahogy azt is minden mod map mínusz 8-10 fps-el indul ennél csak lejjebb megy .
    A C@C-nál nagyon nem optimalizáltak sokat az elmúlt ,pár évben ,csak minimálisat.
    De ez az ígéretek és kiírások szerint a jövő évben megváltozik....
    Igaz most nálam azért elfut ,de sok gépem amúgy sincs ,leginkább majd ha aratok akkor lesz picit zavaró a 30 közeli fps-néha...
    A C@C-nál ha kikapcsolod a Vsync opciót nyersz vagy 15 fpst ami elég sok,igaz képtörést okozhat ,de inkább mint állandó diavetítés.
    Ez az FS már rég csak is a modderekből él ,nélkülük a játékuk rég halott lenne,nyilván van akit megfizetnek ,de a legtöbbet nem.
    12 óta mióta tolom ,azóta 1-2 év késéssel kerülnek bele a játékba a modok ,leegyszerűsítve átformálva...
    Ja amit a képeden észre vettem hiányként az a silók kapacitás hiánya számszerüsítve....???
    Megnéztem ,kiszedve az összes modot ,akkor is mutatni kellene ,alap mapon.!!!!!
    DE mod mapon is ,persze ha van siló a mapon egyáltalán....
    siló hud

Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.23. 18:13:26
  • Yag
    Mindenki onnan ihletődik manapság ahonnan tud vagy éppen kedve van. Sajnos a MODderek élete se könnyű közel sincsenek annyira megbecsülve mint lehetne, pedig szerintem a játékok nagy részének a fejlesztéséhez jelentősen hozzá járulnak, és nem csak elvben hanem tevőlegesen is. Nem egy olyan játék van amikor a MODok egy része bekerült szinte komplettem a következő játékmegjelenésbe. Ha szerencséje van egy MOD készitőnek akkor felkérik csatlakozzon a projecthez, vagy alkalmazzák ... ha nincs akkor csak azt látja hogy minden amit kitalált, megvalósult csak nem fizettek érte.

HUD: Egyébként tényleg működik.

C@C háza táján még lehet futok egy kört de a legutsó telepitésnél is elég szánalmas teljesitménnyel tudtam futtatni. Biztos nálam van a szűk keresztmetszet, csak nehéz felfogni, hogy 16GB Ram és 4GB GPU miért nem elég egy közepesen elfogadható futtatáshoz. Persze ha nem hát nem, én nem erőltetem, csak jó lenne látni is amit irtok :)
  • eta32 #22348
    Nagyon szívesen,örülök hogy sikerült...
    Nos igen amit összedobtak a készítők hud piktogramok terén az már több mint botrányos ennyi év után és pénzből,de a modderek ezt is mint nagyon sok mindent helyre raknak a játékban....feljavítanak...
    Amúgy ez a precision dlc is egy koppintás a C@C-ból csak átdolgozták és a saját ízlésükre formálták....de mind egy is én is csak bele tettem .
    Amúgy sem használom az FS ,most nagyon parkoló pályán van.
    A Cattle @ Crops tolom ezerrel.
    Na ott a fűvel való elfoglaltság nagyon komolyan meg van oldva,a száradás meg minden,persze az más jellegű elfoglaltság, mint itt az FS-ben.
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.22. 21:05:50
  • Yag
    Kedves Eta. Vágom hogy vágod és respect, baromi sokat tanultam tőled az elmúlt időszakban, és most is köszi hogy ennyire türelmes vagy. Tehát a marketing teljesen jogos :) Őszintén, semmi prejó.

Kezd összeállni a képem. Az info menü lehetett a hiányzó láncszem és akkor még Precision Farming DLC sem volt. Most se nagyon használom. Ergó nem nagyon fog hiányozni. Lévén, hogy termények helyett inkább a fűnyirásra koncentrálok. Persze arra is lehetne hozamot javitani de, annyira nem esek hanyatt hogy egy két ezer literrel kevesebb lesz a szecska a silóban. Egyébként is valami perverz vágyam, hogy egy egész térképet csak fűvel ültetek be és beszecskázom a full térkép minden fűszálát :) Ehhez persze el kellene kezdenem összevonni a területeket is, hogy a sok kicsi helyett egy-két nagy területet tudjak felügyelet alatt tartani, de nem akarok eltérni a tárgytól ...

Tehát ha a Precision Farmingot tudom vagy akarom mellőzni, akkor működhet szerkesztés nélkül is a hud magyarul ... hm.
    Egyébként az a mókás, hogy semmi szerkesztés nélkül volt úgy ahogy irtad. A magyar sem azért kell mert nem tudnám a termények nevét angolról vagy németről forditani, inkább egyfajta kényelem hogy ne kelljen keresgélni és az ikonokat értelmezni. Ott a neve és kész. Nem is értem miért nem gondoltak erre a fejlesztők alapból. Persze legyenek szépséges ikonok (igaz, az is egy MOD) tehát a szépséges ikonok csak egy fehér piktogram. Ehhez a fehér egyszerű sematikus kis bigyóhoz miért nem tudtak csak egyszerűen egy terménynevet is társitani ? ... passz. mindegy. Nem akarom a játékfejlesztők lelkivilágát megérteni .)
    Amit irtál több mint kielégitő. Igy már működni fog.
  • Yag
    Igen, azt a képet csak a példa kedvéért tettem be. Amikor csatoltam azt gondoltam AZ a megoldás. Eta már kapizsgálja mi a bajom ... :) Sajna amikor nálam "működött" ahogy leirtam arról nem készitettem képet igy nem tudtam beilleszteni ide. De tudom mert láttam a saját szememmel a HUDomon a magyarul a termények nevét.
  • eta32 #22345
    Ja bocsi azt elfelejtettem,ahogy nézem nem is magyar a játékod ,legalább is a képen menüben amit betettél ,(lehet nem is a te játékodból való????) németül van a szöveg.
    ezek után ne várd hogy magyar legyen ott ahol keresed::::
  • eta32 #22344
    Üdv.
    Nos kezdjünk neki.
    A dolog nem oly egyszerű mint az elsőre látszik,azért is nem műkszik nálad úgy ahogy szeretnéd.
    No nem kell nagy dolgokra gondolni ,de azért annyira nem egyszerű ,hogy fehér-fekete és pont.....
    Mivel elég rég benn vagyok az fs-ben és elég sokat utána olvasok a modoknak is így rajtam nem sok dolog szokott kifogni,nem azt mondom hogy én vagyok a mindenható,de tudom mitől döglik a légy ....ahogy a te mostani esetedben is.
    Mindig a részletekben kell keresni a megoldást ,persze ahhoz tudni is kell hol vannak és azokat hogy kell a megfelelő helyre illeszteni használni.
    Minden nagyképűség nélkül állíthatom elég sok fs-ezőnek segítettem már amikor elakad ennél kisebb és nagyobb volumenű hibák megoldásában ...
    Na de elég a marketing szövegből essünk neki a gondod megoldásának.

Mint azt korábban javasoltam ilyen esetekben a minimális mod legyen csak ,mert akkor csinálhatsz bármit soha nem jössz rá a hiba okára (pl:10GB mod közül nehéz kiszűrni azt az egyet ami gondot okoz)
    Kezdeném ott hogy gondolom erre a megoldásra gondolsz,amit az alábbi képen is látsz....
    Hud magyarul is...
    Ehhez ez a mod kell hogy működjön,de nem várd hogy minden termény termék magyarul legyen csak az alapok azok amiket mutat,értelem szerűen ,de szerintem nem oly nehéz értelmezni a többit sem más nyelveken,nekem 0 nyelvtudás mellet megy ....
    Info Menu v1.1 FS19
    Az nem zavarjon hogy más nyelven is látod a kiírást ,egymás alatt annak is meg van az oka,de erről majd később.
    Na ha eddig megvan ezt kerested, akkor sem dőlhetsz hátra mert, ez a mod üti a legújabb DLC modot a a precisiont
    Precision Farming DLC
    Ha ezt is akarod együtt használni azért nem működik mert NEM tudsz földet venni eladni és nem mutatja a precision menüt normálisan.
    Ezt az infót bónuszként kapod tőlem ,mivel nagyon sokan fórumokon a precision dlc megjelenésekor panaszkodtak a fentebb leírt hibára ,de engem érdekelt mi okozhatja (mivel nálam is fenn ált) és meg is találtam ,(nem 5 perc volt) a hiba okát ez a két mod nem megy rendesen együtt...
    No de vissza térve a hudra nálam azért látsz kettőt egymás alatt egyiket magyarul másikat más nyelven,mert amit te is kerestél és írtál modot is használom,vagyis már nem a fentebb leírtak miatt ,de kompromisszumok mellett ezt használom a precision dlcvel együtt mert így ,van hud és működik a dlc is ,igaz nem magyar és nem ad annyi infót ,de ez legyen a legkevesebb,valamit valamiért.
    GlobalCompany Addon Icons
    Ez kell neked is ,de ahhoz hogy működjön is ahogy leírtad és szeretnéd kell a
    GlobalCompany UserIcon v1.4 FS19
    Na de ez így túl egyszerű lenne ha működne is....
    Ezért is írtam az elején a lényeg a részletekben a sorok között van ,persze ehhez bele kel mélyedni a dolgokba....
    Ez a két modot egyesíteni kell,hogy azt kapd amit szeretnél és írtál......na de hogy????
    Ez a leírás is benn van a GlobalCompany Addon Icons modban.
    De segítek megint ha nem találnád,akkor itt a szöveg amit írnak hogy is kell ,megcsinálni....
    Hilfe für GlobalCompanyAddOn - Icons
    =====================================

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Deutsch:
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    beim ersten Start mit dem AddOn wird der Pfad
    C:/Users/xxxx/Documents/My Games/FarmingSimulator2019/GlobalCompany_UserIcon
    erstellt und dieses Hilfefile kopiert!
    In diesen "GlobalCompany_UserIcon" kann jeder seine individuellen Icons reinkopieren,
    oder eben auch auf Multifrucht-Maps Icons die durch uns im Mod nicht mitgeliefert werden.

fehlende Fruchticons werden in der Log eingetragen, und der richtige Dateiname wird angezeigt!

[LSMC - GlobalCompany] - [GC_AddOnIcon] - [FS19_GlobalCompanyAddOn_Icons]
    INFORMATIONS: No icon found for filltype = fuel !! -- iconname should be hud_fill_fuel.dds

INFORMATIONS: No small icon found for filltype = fuel !! -- iconname should be hud_fill_fuel_sml.dds

Icongöße und Dateiformate sind wie folgt:

xxx = steht für den filltype aus der Log

hud_fill_xxx.dds 256x256 Pixel DTX5
    hud_fill_xxx_sml.dds 64x64 Pixel DTX5

das Script durchsucht als erstes den Pfad
    "GlobalCompany_UserIcon"
    wenn das Icon dort nicht gefunden wird, werden die im Mod inkludierten
    Icons durchsucht, wenn auch dort kein Icon zu finden ist, wird oben
    beschriebener Informationseintrag in die Log geschrieben!

English:
    at the first start with the AddOn the path
    C:/Users/xxxx/Documents/My Games/FarmingSimulator2019/GlobalCompany_UserIcon
    will be created and this help file copied!
    In this "GlobalCompany_UserIcon" everyone can copy their individual icons,
    or just on multi-fruit maps icons that are not supplied by the mod.

missing fruit icons are entered in the log, and the correct file name is displayed!

INFORMATIONS: No icon found for filltype = fuel !! -- iconname should be hud_fill_fuel.dds

INFORMATIONS: No small icon found for filltype = fuel !! -- iconname should be hud_fill_fuel_sml.dds

Icon sizes and file formats are as follows:

xxx = steht für den filltype aus der Log

hud_fill_xxx.dds 256x256 Pixel DTX5
    hud_fill_xxx_sml.dds 64x64 Pixel DTX5

The script first searches the path
    "GlobalCompany_UserIcon"
    if the icon is not found there, the included in the mod
    Icons searched, even if there is no icon to find, is above
    described information entry written in the log!

Remélem ez így már menni fog,tudom nem lesz egyszerű ,de valami munkát neked is kell végre hajtanod a végső cél elérésének érdekében...
    Ha nem menne mégsem az egyesítés a két moddal ,a leírás ellenére sem akkor szólj....
    Most nálam ilyen a hud nem teljes nem ír ki mindent minden terméknél(amik nem szokványosak),nem magyar,de nekem hogy a precision dlc-vel együtt működjön meg ér annyival kevesebb infót
    Hud nem magyar szöveggel.
    Remélem terjedelmes érthető és kielégítő volt a magyarázat segítség,a többi rajtad áll.
    Nekem hogy ezeket így össze tudjam hozni és működjenek csak saját magamra számíthattam és a kitartásomra ,hogy igen is nem magyarul vannak a leírások ,meg minden picit "kínai" elsőre ,de akkor is megcsinálom......
    Sok sikert...

• Yag
    Köszönöm, a Global Company alap ikon sor megvolt és használom is, de nem lett belőle feliratozott ikon a piaci soron (legalább is nálam nem feliratozódott) (Amit kerestem, az az ikonok alatt van feliratozva, búza, zab, árpa, napraforgó, kukorica stb.magyarul.)

Elvileg németül már van ilyen mod, de az a képekre irta rá hogy mi a termék. én a képek alatti részben láttam a termények nevét.

Requires mods:
    GlobalCompany
    GlobalCompany Addon Icons
    és pluszban jön még rá ez a kieg, amivel már minden ilyen termény feliratot kap. De csak németül mert német szavak vannak a képeken.
    GlobalCompany UserIcon v1.4 FS19

Persze az is lehet hogy mindenkinél feliratozott és csak nálam nem látszik, mert éppen egy másik mod miatt bugol ... passz. a fene se tudja minek kellene működnie és minek nem :)
    Mindegy, keresem tovább.
    Természetesen köszönöm.
  • eta32 #22342
    Ja ja én is élveztem ,abban az időben még lovaskocsival is húztak....
    De már sajna se hó se semmi,meg ahogy írod mindenhol a sok kocsi...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.21. 18:28:32
  • Caliph
    hú ezt toltuk igaziból is sokat :D ha lenne hó vinném is a keresztfiam :D

régen haverokkal mindig volt egy szakadt pickup suzuki vagy mtz ami húzott :D

bár most már annyi az autó nem is tudom merre kéne mennem hogy jó legyen :D

tegnap is voltam kint megnézni a gyümölcsöst,majdhogynem ott is jött mindig valaki szembe :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.12.21. 17:58:59
  • eta32 #22340
    Ezt csak úgy mert itt a tél ...majd a hó is valamikor.... de a játék nem ismer határokat...

Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.21. 16:07:04
  • eta32 #22339
    Ahogy Zolcsika kolléga is írta azt kell keresned, az felelős azért amit keresel....
  • zolcsika080104
    Helo!

nem a global company add on icon?

• Yag
    Sziasztok. Egy eltűnt MOD kiegészítést keresek. Használom a GlobalCompany mod-ot. Annak is az Icon kiegét.
    Valamikor egy mod-ot pakoltam mellé ami a termények neveit ki is írta, így könnyebb volt azonosítani a terményeket a piacon. Szétkaptam a MODmappát, vissza pakoltam amik működnek, igy viszont már nem látom a szöveges kiirást az ikonok alatt a piacnál. Emlékeitek szerint tényleg van ilyen módosítás vagy csak én képzelem hogy szöveges kiirással is megjelent a piac ? Mert akkor nem keresem tovább. Köszi.
  • eta32 #22336
    Jó hát így már más ahogy leírtad az új dlc kavart be.
    Azt még megpróbálhatod hogy kiveszed az összes modod a mappából és csak a seasons-al próbálod ki (és az új dlc-vel) az idő pörgetést és hogy növekednek é a növények.
    Azért írom így mert pl: nekem a precision dlc-vel egy mod ütközött ami megakadályozta hogy földeket adjak vegyek meg a dlc sem úgy működött ahogy,szerencsére megtaláltam,melyik volt a ludas,de egy fórumon olvastam másnak is volt hasonló gondja mint nekem.
    Lehet neked is bekavar egy mod ,próba cseresznye...
    Az nem vitás hogy nagyon hangulatos a hó és a tologatás ,nem vitás...
  • Caliph
    igen,olvastam a leírást,hogy 6000nél gyorsabbat ne használjunk ,addig működik. és mint irtam,nálam is működött. de most az új precision dlcvel valami bekavart és már az sem megy ami eddig. erre kerestem alternatívát.
    3 napos season be van állítva,de sajnos a játék elején amikor még alig van pár földed hamar elfogy a tennivaló.bérmunkázni mondjuk lehetne :D

de télen, ha nincsenek állatok se, nem sok tennivaló van,tologathatom a havat és ennyi. viszont az hogy leesik a hó sztem ad egy nagyon hangulatos feelinget az egésznek

akkor marad a farmház és az éjszakai alvás :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.12.19. 08:40:17
  • eta32 #22334
    A seasonsal bármilyen idő gyorsító mod be fog kavarni ha nem megfelelően használod az idő gyorsítást,ez eddig is így volt...
    Le van írva a Seasons mod leírásában (legalább is anno olvastam asszem) mennyivel ajánlatos max pörgetni az időt hogy ne okozzon gondot...ennyi.
    Ja meg tapasztalatból is mondom ,nem érdemes 6000 használni ,mivel nem tudja utol érni a növények fejlődése azt amit időben eltelik...
    De ez szerintem érthető és helytálló.
    Nos ha jól emlékszem párszor még régebben tesztjelleggel használtam,az 1200-1800 maximumot még talán tolerálja a 3000 is sok már neki.
    Az is számít hány napos a seasons válaszd a legrövidebbet 3 napos és nem kell pörgetni...
    Főleg az évszak ugrásoknál kell figyelni az időre,ott érdemes nagyon lassan átmenni.....de nagyon "átverni" nem lehet ,megkeveredik.
    A C@Cban szerencsére ezt jól meg tudták oldani,pik-pak át lehet ugrani hónapokat....pontosan 100 napot gond nélkül,igaz ott még hó nincs télen ,de majd idővel az is lehet ,de szerintem attól hogy van hó télen szép meg minden lehet toládozni ,de sokban nem tesz hozzá ,ha nem lehet semmit csinálni akkor egy idő után a hó is uncsi.
    Arról nem is beszélve a seasonsban FS-ben a hó is nagyon rapszodikus,függ sokban a GEO modtól is amit mellé használsz.
  • Caliph
    hali! seasonssal működő időgyorsító mod vagy akár nap átlépő mod érdekelne...volt egy 6000es de valamiért bekavar a növény fejlődésbe most épp...
    ha valaki tud ne tartsa magába,köszi :)
  • eta32 #22332
    Megjelent a legújabb DLC (ingyenes)
    Innen is tölthető.
    Precision Farming DLC

• Yag
    Elkezdtem gyomlálni. Akad helyenként már 30helyett 50FPS-is. Ha megáll átlag 30nál nekem már jó.
    Már megérte foglalkozni vele.
    köszönöm a törődést.
  • eta32 #22330
    Nos .
    Kezdjük ott ,bill kiosztás csak figyelmeztetés ,nem akkora gond.
    Nálam is ír egy hosszú listát,mellesleg régebben nem volt ilyen a logban ,talán az újabb frissítések ,vagy a tök tudja mi a nyügje...
    Nekem van benn egy mod pótom ami sok mindent tud raklapost vinni ,így nem dobom ki ,mert tudok tőle játszani.
    De épp ilyen szép hosszú listát generál,nem kell vele foglalkozni,míg nem okoz gondot.

Az alábbi modokat szórd ki ,ezek is okozhatnak FPS csökkenést,ami lényegesebb fagyást ,egyéb anomáliákat stb...
    Tapasztalatból mondom....
    Én a helyedben az összes FDR modot kukáznám.
    Én anno asszem 1-2 kipróbáltam csak úgy szórta az ERROR-okat,így azóta ezeket mellőzöm...
    Persze a te döntésed.
    Az alábbiak is kukába helyezhetők:
    Error: Missing descVersion attribute in mod modmanager_v3_7_2_1_multi
    Error: Unsupported mod description version in mod _FDR_Misc_ManualIgnition
    Error: Unsupported mod description version in mod _FDR_Misc_Tweaks
    Error: Specialization 'harvesterAttachment' already exists for vehicle type 'FS19_CSZ_pack.CSZpackDynamicImplement'!
    Error: Specialization 'harvesterAttachment' already exists for vehicle type 'FS19_ferry_pack_MCE.ferry'!

Load mod: FS19_Liebherr_9200
    2020-12-03 14:52 Error: Specialization 'regime' already exists. Ignoring it!
    2020-12-03 14:52 Error: Specialization 'godet' already exists. Ignoring it!
    2020-12-03 14:52 Load mod: FS19_Liebherr_9200_Butte
    2020-12-03 14:52 Load mod: FS19_Liebherr_9800_edit
    2020-12-03 14:52 Load mod: FS19_LIEBHERR_R9150
    2020-12-03 14:52 Load mod: FS19_lizard_2000
    2020-12-03 14:52 Load mod: FS19_Lizard_Mks33
    2020-12-03 14:52 Load mod: FS19_LizardGigante22000BR
    2020-12-03 14:52 Load mod: FS19_Logset10F
    2020-12-03 14:52 Load mod: FS19_Logset5F
    2020-12-03 14:52 Load mod: FS19_Logset8HH
    2020-12-03 14:52 Load mod: FS19_LSMTP_Komatsu_PC1250
    2020-12-03 14:52 Error: Specialization 'godet' already exists. Ignoring i

Register placeable type: LS19_Helvetia.bunkerSiloDisplay
    2020-12-03 14:58 Error: Specialization 'harvesterAttachment' already exists for vehicle type 'LS19_Helvetia.cutterFruitPreparerMultiFruit'
    Load mod: FS19_TMP_Liebherr956
    2020-12-03 14:58 Error: Specialization 'regime' already exists. Ignoring it!
    2020-12-03 14:58 Error: Specialization 'godet' already exists. Ignoring it!
    Load mod: FS19_LSMTP_Komatsu_PC1250
    2020-12-03 14:58 Error: Specialization 'regime' already exists. Ignoring it!
    2020-12-03 14:58 Error: Specialization 'godet' already exists. Ignoring it!
    Load mod: FS19_ferry_pack_MCE
    2020-12-03 14:58 Error: Specialization 'harvesterAttachment' already exists for vehicle type 'FS19_ferry_pack_MCE.ferry'!

Majd ezek után megint nézd meg a log fájlt ,ha még vannak Error-ok akkor azokat is redukáld...

"MSAA: 1
    Bloom Quality: 3
    SSAO Quality: 8
    DOF: Disabled
    Cloud Quality: 2"
    Nekem játékon belül magyar így nem tudom,ezeket hogy meg tudjam változtatni miken kellene állítani.
    Ha leírod ezek játékon belül melyikek akkor tudok többet segíteni.
    Ami a lényeg sok Fps tudsz nyerni ha viszonylagosan kevés gép van egy helyen ,meg úgy összességében egy mapon.
    A mod mapok sajna alapból 10-15 fps mínusszal indulnak ,vagy többel optimalizációtól függő és a map adottságaitól függően (zsúfoltság, stb..)
    Amin sokat tudsz nyerni fps-t a grafikai beállításokon a tárgy megjelenítés távolság,90% (ez majd minden játéknál zabálja az fps-t), levélzet megjelenítés távolság 110%, részletesség távolság 90%,(ezek az én érték beálltásaim) és a tükrök mennyisége ,nálam 4 ,de már hárommal is legalább 3-4 fps-el több van.
    Igazából a 4-ből nem engedek a 3 monitor miatt...de ez csak az én "heppem"...
    A többmintás élsimítást is érdemes alacsonyan tartani ,sokat nem tesz az élményhez ,viszon fpst vesz el...sok kicsi azt máris 40 körül mozog.
    A fényesség az első ablakban NE legyen 1.0 fölött...
    Itt egy kép nálam hogy néz ki,a haladó graf beállítás:
    Graf beállítás...
    Ez így néz ki nálam amit kérdeztél:
    Feature level: DirectX 11
    Windowed Mode : off
    V-Sync : on
    Effective Window Resolution: 5760 x 1080
    Started 3 threads for threadpool 'Render threadpool'
    Hardware Profile
    Level: Custom High
    View Distance Factor: 0.900000
    Shadow Quality: 2.000000 Base-Size: 2048 Filter-Size: 16 Shadow Focus Box false
    Shader Quality: 2
    Skip Mipmaps: 0
    LOD Distance Factor: 0.900000
    Terrain LOD Distance Factor: 2.000000
    Terrain Normal Mapping: Yes
    Foliage View Distance Factor: 1.100000
    Volume Mesh Tessellation Factor: 0.500000
    Tyre Tracks Segments Factor: 4.000000
    Max. Number of Shadow Lights: 7
    Max. Number of Lights: 512
    Max. Number of Lights Per Cluster: 32
    MSAA: 2
    Bloom Quality: 4
    SSAO Quality: 12
    DOF: Enabled
    Cloud Quality: 3

Nem keveset teszteltem,persze mindezek konfig függők is természetesen.

Még annyit, megnéztem az én log-om, 1 error van amiről már rég tudok régóta benn van ,nem gond.
    A HBM-on van még de ez csak ott mivel az eléggé összetett így az ilyen és ehhez hasonló mapoknál előfordulhatnak errorok ,vannak amkim nem is okoznak gondot.
    Én mindig az alap gyárinál kezdem majd az adott mod mapon a szűrést.
    Ennél fogva a tiéd katasztrófa .....alapos takarítás kell vagy szívatod magad tovább...

Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.04. 19:09:08
  • Yag
    Logfájl : Működik, közben átrendeztem. De még elég sok hibát kiir főként billentyűkiosztásra.

Kérdés : Az elején listázza a képminőséget és beálltást, közepes beálltások mellett abból a SSAO minőségből levennék, nem ragaszkodom hozzá, hátha nyernék vele pár FPS-t hol tehetem meg ? Játékon belül nem találkoztam vele. Vagy csak nem vettem észre ?

MSAA: 1
    Bloom Quality: 3
    SSAO Quality: 8
    DOF: Disabled
    Cloud Quality: 2

https://drive.google.com/file/d/1-MH2wkrHNToQe8uYZNlr-eLvjp0HtbOh/view?usp=sharing
  • Yag
    Gép elött leszek felröltöm.
    Ezt a lépcsős indítást átgondolom, és megpróbálom szintetizálni. Köszi.
  • eta32 #22327

Nos.
    Van olyan hogy betöltesz egy mod mapot és a menü egy katyvasz a játékban,vagyis nem működik,forog a végtelenségig a betöltés.,stb stb.
    Én minden mod mapot úgy kezdek hogy az alap pár modot dlc-t(igazából nem lényeges) töltöm csak be elsőre,majd belépve az adott játékba-mapra csinálok egy mentést.
    Majd kilépek és ráeresztem az összes modot ,azokat is amik ha az elején első betöltésnél ,ereszted rá akkor vagy be sem tölti a mapot vagy csak úgy ahogy írtam,rosszul működik a map.
    Igazából ennyi,ekkor megint mentek és minden mod műkszik,persze amik mint írtam korábban, már tesztelve lettek és a log fájlban sem okozott gondot.
    De vannak amik régóta errort tolnak de nem okoztak gondot sehol ,persze ezeket szeretem leredukálni a minimumra...
    Ezt a módszert már az FS 17 óta alkalmazom, ami mint tudjuk nem tegnap volt....
    Soha sehol senkitől nem hallottam olvastam ezt , magamtól jöttem rá ,kísérleteztem ki.....nem öt perc volt.
    Egyszerű és nagyszerű,mindenki előtt ott van de soha nem jönne rá....keresi mindenhol a hibát úgy a modokba úgy a mapban...pedig

Ha feltöltöd ide a teljes log fájlt ami neked van akkor szívesen ránézek ,talán okosabbak leszünk ,több szem többet lát...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.12.03. 14:59:08
  • Yag
    Ja igen, erről mondanál pár szót, bővíteném ismereteim : "Így vannak apró trükkök amikkel ez is orvosolható még az elején,"
  • Yag
    Hasonló módon vagyok én is : "Vannak modjaim amik számomra fontosak szinte nélkülözhetetlenek a játék élmény fokozás szempontjából,de velük elsőre normálisan nem is megy egy mod map."

Most kb ott tartok, hogy 5ezer sort listázott ki a LOG.fájl utoljára már 13ezret ... persze ebben benne vannak pl. ilyen sorok is.

"Available mod: (Hash: d8d02f2e354b296531401f825ed36547) (Version: 1.4.0.0) FS19_REA"

vagyis csak nyugtázza hogy használatban van.

Eddig nem is nagyon volt gond, aztán egyszer csak a GlobalCompany MOD valamiért bebugolt és fagyasztott minden új inditást. Persze első körben nem gondoltam hogy az lesz a ludas, és kizárásos alapon elkezdtem kivenni a MODokat a mappából, hogy majd ami nincs benne az fagyasztotta. Most meg hogy már megvan és ki is javitottam, minden mást ir hibára vagy figyelmeztetésre ... még a billentyű kiosztást is kilistázta ... már látom lelki szemeim elött, hogy úgy is kezdhetem az egészet elölről. Mod mappa kiürit és egyesével vissza :(
    Valami végképp elromlott, csak nem sok kedvem van most szétválasztani a naturál MODokat az egyes pályákhoz tartozóktól.
    Még küzdök vele pár kört aztán lehet legyintek.
  • eta32 #22321
    Én még ezzel és ebben a formában soha nem találkoztam.
    Soha nem frissítem le onnan ,eddig talán ha 2-3x csináltam ,de csak gondot okoztak.
    Inkább letöltő oldalról ahonnan le szoktam tölteni onnan töltöm le a frissebb verziókat, így nekem jobb és bevált.
    A CP is lehet hogy össze akadhatott ,mindig vannak újabb verziók épp a minap láttam egy újabbat,de mivel én soha nem használtam így bármi lehet.
    Ezért is nem frissítem onnan, így számomra jobban nyomon követhető és ha gond van, könnyebben orvosolni tudom és hamarabb ami a lényeg.
    Mikor már sok mod van hamarabb beüt a gond.
    Azt mindenkinek tudomásul kell venni (tapasztalat ,nem csak az enyém) az FS19 nem szereti ha mod mapokból több is van a modok között a mod mappában,vagyis mindig csak és kizárólag az legyen benn amit ép használ.
    Majd nyilván meg kell nézni a log fájlt hogy mi szórja az ERROR-okat,ha ezeket is megszüntette ,akkor érdemes csak azokat a modokat használni ,főleg olyan mapoknál amik nagyon össze tettek (Hof Bergmann Map) amik nagyon szükségesek.
    Innentől már csak a játék élvezése marad.
    Rettentő sok időt elvesz sokszor a modok tesztelése,de érdemes rászánni időt mert később megtérül.
    Ez nálam már évek óta bevett szokás és jól bevált.
    Van egy alap gyári map ahol ezzel foglalkozom,majd csak ez után engedem rá a mod mapra,de persze ettől még lehet a mod mappal is összeférhetetlenség gond.
    Vannak modjaim amik számomra fontosak szinte nélkülözhetetlenek a játék élmény fokozás szempontjából,de velük elsőre normálisan nem is megy egy mod map.
    Így vannak apró trükkök amikkel ez is orvosolható még az elején,mikor kezdem az adott új mapon a karriert .
    Erre is magamtól jöttem rá,ha használni akartam-akarom őket,majd minden megoldható,persze minden nem....többek között ilyen a teleport mod,ami sokszor jól jön bizonyos szituknál,na nem mint ha mindig ezt használnám.
    De több is akad ilyen,van amiről nem is tudom,de nincs jelentősége mert kis trükkel működnek....

• Martinez01
    Legközelebb azért valamilyen formája legyen a dolognak :)

Kamov Permetező helikopter:

[LINK]
  • Yag
    ModHub-on ha látok frissíthető mod-okat, és ha nem frissítem le, a log.fájlba kilistázza hibának?

Tegnap még vígan játszottam, nem ütközött mod, legalábbis nem fagyott ki egyik pálya sem, de ma délutánra, courseplayt errorra állította es ha be is tölti a pályát sajna a folyamatos előre vagy hátra haladás bugot adja. Így nem lehet a pályan navigálni.
    Most akkor csak a Courseplay romlott el, vagy valamivel összeakadt es más mod bugolhatja?
  • eta32 #22317
    Ja ja vannak fura dolgok....
    Szokta is mondani a fiam.....közbe leültettem a gép elé hogy most akkor "mire is gondolt a költő...."ja apa meg kell tanulni angolul....
  • zolcsika080104
    Helo!
    Köszz a tájékoztatást,de nem ezért írok.Fura dolgot tapasztaltam a google fordítóval.Máskor mindenféle marhaságot belefordít pl a térképravaszon mostmár látszik a tejelőfalu.A dlc tájékoztatót nézd mi tökéletesen lefordította:

Ezt az EIT élelmiszeripari tevékenységet az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), az Európai Unió testülete finanszírozta, a Horizont2020, az EU kutatási és innovációs keretprogramja keretében.

Az EIT Food Európa vezető agrár-élelmiszeripari innovációs kezdeményezése, amelynek célja egy fenntartható és jövőbiztos élelmiszer-ágazat létrehozása. A kezdeményezés az ipar kulcsszereplőinek, induló vállalkozásoknak, kutatóközpontoknak és egyetemeknek a konzorciumából áll Európa-szerte. Az EIT Food célja, hogy szorosan együttműködjön a fogyasztókkal olyan új tudáson és technológián alapuló termékek és szolgáltatások kifejlesztésében, amelyek végső soron egészségesebb és fenntarthatóbb életmódot nyújtanak minden európai polgár számára.
  • eta32 #22315
    Még jó hogy ezért nem kérnek pénzt....
    Persze lehet ezt magyarázni sokféle kép de az alap ötlet a Cattle@Crops-ból eredetezhető....szerintem.
    Persze nem baj ha itt is és ilyen irányba is fejlődik a játék.
    Precision Farming Free DLC: Release date, trailer, screenshots!
  • tom36
    Köszi
  • zolcsika080104
    Heló!
    Én úgy szoktam hogy letöltöm mindet, a mod packot is mert abban is vannak új dolgok.A winrarral bontás közben kijelölöm az összes egybekötegelt fájlt asszem 126 van a mod packban,bekékítem,beemelem a mods mapba és gyakorlatilag kicseréli a fájlokat az újakra.Az updatet is ugyanígy csinálom.A pv assestet meg beemelem az nincs kötegelve,sem a pv map zipje azt is csak be kell tenni az újat,a régi fájl megtartása nélkül.Van hogy beteszi a kötegelt updatebe is a pv map zipet de annak nincs jelentősége.Az évszakokhoz kell a seasons mod ,FS19 SEASONS a neve.A mod pack tartalmazza a map egyedi időjárását plusszban PV county seassons geo zip adja meg a helyi időjárást..Szóval ha ezeket kibontod és mindet beameled ahogy írtam,tökéletesnek kell lennie.Télen befagynak a tavak, lehet jéghorgászni.A tavakat meg kell venni,és fel kell tölteni vízzel.Ha teli vízzel eladod jókora haszonnal adhatod el.
    Utoljára szerkesztette: zolcsika080104, 2020.11.21. 00:41:22
  • tom36
    Helló
    látom jöttek ki új frissítések a PV county pályához, és az lenne a kérdésem hogy mivel a 12. update-ig minden megvan, akkor elég ilyenkor csak a következő update file-t leszedni vagy mind a 6 Gb-nyi adatot letölteni (térkép, assets, mod pak, update)

illetve korábban említetted, hogy vannak évszakok, de ahoz külön mód kell, vagy benne van ?
  • tom36
    Köszi
    Úgy néz ki minden megoldódott, bár elég sokat szórakoztam vele mire nem panaszkodott.
  • zolcsika080104
    Helóka!

Megvan neked az oldaluk? Ha nem itt egy link:
    PV hivatalos oldal
    Az utóbbi négy zipet töltsd le.Azt hiszem négy a PV county mapot,a PV assest zipet a 12 es verziójú updatét,és a 12 es verziófrissítésű modpackot.A modpackban van vagy 110 mod zip, azt bontsd ki,mert egybe van kötegelve csakúgy mint az update.Minden más modot vegyél ki a mod mappából először utána tedd be a pv zipjeit mindet.Az hiszem a global company is benne van ha nem az kell a legújabbat töltsd le.Évszak mod tökéletesen megy nekem.Így próbáld elindítani.Ha a mod ami neked van, és ütközik de nem veszed ki ,hanem csak épp nem pipálod ki indításkor,az nem elég.Attól még benn van a mod mapppában és ütközik.Szóval csak a map zipjeit hagyd benn ,aztán próbáld kiszűrni melyik mod okozhatott problémát.Más map meg főleg nem lehet benn.Az oldalukon mindig megtalálod majd a maphoz minig van frissítés,új gyárakat és modokat tesznek be hetente,jön új update mindenre. Tehát a mapra, a pv assest zipre,a modpack,és update zip is hetente frissül.

Utoljára szerkesztette: zolcsika080104, 2020.11.18. 23:14:36
  • tom36
    zolcsika080104
    Tudnál abban segíteni, hogy amit írtál pleasant valley county módhoz tartozik egy autoloader-es trailer, viszont valamijen oknál fogva amikor meg akarom nézni a boltban nem mutatja a képét csak egy üres helyet, ill megvételnél azt mondja, hogy a terület nem szabad (blokkolva van) így nem tudja lerakni
    tudsz valamit esetleg erről? mer enélkül elég problémás lenne sokminden, más autoloader-es trailerek meg nem tudják kezelni az itteni termékeket.