23835
  • Balázs 17
    Sziasztok
    Találkozott valaki olyannal, hogy láncfűrésznl használat után egyszer csak nem lehet felemelni semmit és nem reagál a kéz semmire? 5-10percig fűrészeltem a fákat és dobáltam az aprítóba hiba nélkül, aztán egyszer csak jön ez a bug... Kilépés után lesz csak jó.
    No Mans Land map, modok nélkül is ez van, lehet maga a map hibás? Kár lenne, mert tetszik ez a map nagyon :D
    Log filet majd ha gépnél leszek bemásolom, mert vmi lua. errort láttam bent, de nekem nem mond semmit
  • eta32 #22187
    Farming Simulator 19 Premium Edition contains every DLC and expansion - watch the Trailer!

• WinT
    Arra nem lehet rávenni valahogy ezt a nyomorult játékot, hogy a csak a mentéseket szinkronizálja a felhőből, a beállításokat hagyja békén? Két gépen is játszom vele, de az egyik jóval gyengébb a másiknál, így ott le kell a grafikát jócskán butítani. Viszont attól függően melyik gép elő ülök minden indításnál azzal kell kezdeni, hogy a grafikát fel vagy le kell húzni mert szépen letöltötte a felhőből a másik gép beállításait. :(
    Utoljára szerkesztette: WinT, 2020.07.21. 10:58:12
  • eta32 #22185
    Azért hogy legyen mit mutatniuk akkor is.
    Na itt van egy map amit majd egy játék áráért megvehetsz,igaz hogy a mod mapok sokkal több tartalommal rendelkeznek,de azok ingyenesek,ezt meg jó pénzért áruljuk, habár tartalom az majd hogy 0 szinten van.....
    Adnak ebben a dlc-ben megint egy csomó olyan gépet ami majd hogy haszontalan és már a modderek korábban megcsinálták,de akkor is ezt mi pénzért áruljuk és jobb.....
    Igazából fogalmuk sincs hogy a következő részt mivel tudnák eladni ,ezért is nincs idén semmi új FS.
    No meg próbálják majd ráhúzni ha sikerül nekik a következő generációs konzolokra azt a "motort" ami most is van és így nem kell sokat befektetniük ,de majd mondhatják hogy a 21 egy teljesen új és más , minden csicsával rendelkező "új játék" lett.
    Csak kérdés sikerül é nekik.
    Ezért is nincs idén FS csak ezek a semmire nem való fizetős dlc...
    Ha megjelennek az idén az új konzolok akkor tudják meg hogy a régi elavult játékuk működik é ezekkel,vagy kell egy újat villantaniuk....
    Minden esetre nagy dobás kell hogy felfigyeljen a nép rá mert szerintem ők is érzik a régi "lemezt" nem tudják letolni az FS-en "nevelkedett" embereken....
    Ez a map is milyen.... nagy része a modderek munkája a többi meg csak oda biggyesztett ez az.
  • Caliph
    csak tudnám miért kell ezt novemberig húzni :D
  • eta32 #22183
    Részletesebben(németül)
  • FrezeR
    Farming Simulator 19 - Alpine Farming Expansion

• Yag
    Szánj időt pár tutorial videó megnézésére és magabiztosabb leszel. Vannak kérdések amik maguktól megválaszolódnak ha a tanulásra is jut idő. Manapság olyan összetettek a videó játékok, hogy sajna vagy sem azt is meg kell tanulni, hogyan kell velük játszani. Az meg persze idő. Viszont jó móka megtanulni tanulni. ;)
  • TomgoTom
    Köszi szépen,átfogom venni a dolgokat,de ez sokkal körülményesebb,mind a 17,15 ös volt.Hiányoznak azok az infok,amibölki tud kiindulni az ember,hogy mit és hol keressen,vagy milyen néven,keressen rá.Még egyszer is köszi a segitséget.
  • Yag
    Az első kérdésedre én Courseplay-t használnám megoldásnak. A másodikra ezt a videót megnézném majd az unloadInfos > emptySpeed kifejezések körül keresgélnék az xml-ben.

Utoljára szerkesztette: Yag, 2020.07.18. 01:11:42
  • TomgoTom
    Üdv mindenkinek

Mivel,vagy hogyan lehet a munka gépeknek a nagy iv kanyarodását kissebre faragni,pl,,tul nagy ivet használ a trakesz,mikor a föld végénél megfordul,van erre valami rak tapasz?hogy kisseb kanyarodással forduljon?A másik dolog,amit még kéne segitség a kombi csönél,lassan engedi ki a gabonákat,ami sok idöt vesz igényben,mit kéne a xml-ben beirni,hogy gyorsabb tempoval folyon ki a csöböl a gabonák.A segitséget elöre is köszi.
  • eta32 #22177
    Lassú a netem......
  • komiki
    Ok ok De fél perc azért nem kevés :)
  • eta32 #22175
    Van kismillió letöltő oldal majd mindegyik tartalmazza.....
    Nem űrtechnológia......
    Nem olyan bonyolult ez csak beírod a Google keresőbe és letöltöd...
    Az első találat ez volt,kb fél perc mindennel együtt...

Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.07.16. 16:22:58
  • TomgoTom
    Szia,Üdv.

Köszi a segitséged,nagyon klafa,bár 1 pár videot néztem erre tekintettel,de egyik sem közölte,vagy irta,hogy hol lehet eszt letölteni,még mellékletben sem volt közölve ez a mod.Még egyszer is köszi,Sok sikert a játékhoz.
  • eta32 #22173
    Az egy mod, amivel fel tudsz emelkedni.
    A neve "playeractioncamera"

A GC-ból mindig a legfrissebbet érdemes használni,most az 1.6.0.0
    Mindegyiket a mod mappába és kész.
  • TomgoTom
    Üdv mindenkinek.

Hogy,vagy mi képpen lehet,ugy felemelkedni,állo helyzetben magasban? hogy nem használ helikopter.A másik dolog Melyik Global Company script kel letölteni? ami fontos a játék során.Kel E aktiválni öket,vagy csak a mod mappában kel berakni,mert erröl a fáma nem ir.A segitséget elöre is köszi.
  • Yag
    Áldoznék én, ha lenne értelme. De nem csak azonosításra használja, hanem folyamatos online akar lenni és csak akkor működik rendesen. De ha nekik az jó és nem oldották meg gyárilag az off-line létet, akkor nekem nem gond még1 verziót feltenni Codexileg, elfér. Végig néztem a világ minden ehez köthető videóját de amit találtam valami miatt nem működik ... már asszem nem küzdök. Így marad.
  • Klusi86
    Tedd a telód internetmegosztásra, USB-n keresztül(ha tudja). Ha notebookod vagy laptopod van, esetleg az asztali pc-ben is van wifi kártya, akkor elég csak egy hotspot-ot csinálnod. Amennyiben csak egy ellenőrzésre kell, akkor annyi mobilnetet rá áldozhatsz.
    Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2020.07.05. 18:35:23
  • Yag
    Help. Karbantartás miatt nincs internet itthol egész nap. Epicstoros FS19 et hogyan lehet elindítani offline módban? Mivel a játék full a gépen van, gondolom csak az epicstore webes hivatkozásat kellene kicselezni. De hogyan kell? Köszi. Bocsi a helyesirásért. Telóról pötyögök.
  • Yag
    Beletúrtam a srác vlogjaba és a többi videói közt van egy fényképsoros videó amiben lépésenként mutatja hohy csinálta meg ezt a konzolt. Látszik, hogy ért a cnc-hez meg azok vagy programozásához vagy csak hasznalatához, mindenesetre szakmájával kapcsolatos lehet mert hobbyból nem sokan tudnanak ilyen szinten megbütykölni egy ioyen irányító kart. Külön írta, ha jól értettem, hogy az eredeti ponsee gepekben használatos irányító kart másolja le benne.

Az FS Saitek meg valóban több játékhoz is használható, legutóbb, Elite Dangerous játéknal láttam beallítós videót róla.

ToMy: Egyébként úgy látod, hogy össze lehetne rakni egy ilyen a ponsee videóban látott irányátást?
  • RoboKutya78
    oks meglesem talán ez a mod.xml file elég hogy kiinduljak csak ezt akartam megtudni hogy a sok fileban mit kergessek max meglesem az épp átírni való járgány térfogatjellemzőjét majd kikeresem a számait a fileban talán összejön :)
  • eta32 #22166
    Azért ez annyira nem egyszerű ,de nem is annyira bonyolult.
    Először ki kell csomagolni a zipet.
    Majd Notepad++ kell megnyitni a mod xml fájlját,(azt ami a mod neve) majd abban megkeresni a megfelelő sort,vagy sorokat ,mert van hogy több helyen is át kell írni, ott átírni majd elmenteni,megint betömöríteni, majd újból elnevezni arra ami az eredeti neve.
    Röviden tömören ennyi.
    Gondolom a neten vannak róla vidik ,had ne én keresgéljem...
    Én speciel magamtól tanultam meg minden külső segítség nélkül....nyilván nem 5 perc alatt, de akinek mennek ezek a dolgok lehet 5 perc sem kell...
  • eta32 #22165
    Egy jótanács a későbbiekben.
    Ilyet ne nagyon várj.....már mint ajtók nyílását...
    Itt egy vidi ,nem is értem elsőre ez jött be,no meg a több mint 3 órás vidiben ,pont véletlen a 3. kattintással oda tekertem ahol ezt mutatja....
    Így kb 2 percembe telt ahogy másnak is ha keresné....
    A hsz. írása lehet tovább tartott......ide beírni a kérdést....
    A vidin 1:18:39-nél mutatja hogy lehet felvenni az állatokat.
    A súgót érdemes bekapcsolni vagyis állandóan használni és az mindig mutatni fogja hol és mikor érsz oda ahol megnyomod azt a bizonyos gombot a menü aktiválásához.
    Ne kérdezd melyiket kell a billen soha nem használtam...a súgó ezért van

Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.06.25. 21:05:00
  • RoboKutya78
    ez az irányító rendszer szerintem nem csak fs hez lett kitalálva nagyon nem lennék meglepve ha a srác esetleg foglalkozik kerbal space játékkal is nagyon úgy festhogy ott is használható rendszer lenne:)
  • TomgoTom
    Üdv mindenkinek.

Egy bibi gond van,hogy a Pleasant Valley Map,állatkereskedö részben,nem tudok semmit megvenni,mert nem nyillanak az ajtok,még akkor sem,ha közel vagyok hozzá.Hol,hogyan tudok állatokat venni? már a legelöket is megvettem,de nincs tehenem.Tudna valaki ebbe segiteni? elöre is megköszöném.Többször is neki futotam,de reménytelen volt.
  • RoboKutya78
    Srácok
    Egy kérdés
    Ha letöltök egy bármilyen tehergépjárművet vagy arató gépet annak van egy árubefogadó képessége, ha mondjuk nekem a gépjármű külseje felépítése tetszik viszont a szállító mennyiség amit beletölthetek nem azt meg tudom változtatni?
    pl ha csak 30.000 literes a tartálya azt módosíthatom 50.000 literesre hogy be tudjam locsolni a főldemet egy fordulóval?
    melyik file tartalmazza ezt a tulajdonságát a gépezetnek? és milyen kulcsszót keressek benne?
    köszi
  • ToMy_
    Sziasztok,
    köszönöm az infókat meg az ötleteket. Ez a Ponsse-s videó teljesen jó, szinte mindenre választ adott, ami érdekelt.
    Gondolom az FS-ben a kontrollbeállításoknál ezeket a funkciókat simán rá lehet definiálni egy játékvezérlő gombjaira, tengelyeire - én legalábbis ezt tippelem.
    Ettől kezdve meg már nem egy nagy mutatvány a dolog, csak egy jól kitalált formát kell adni neki.
    Köszönöm mégegyszer, ezek ismeretében már neki tudok állni.

Amúgy ez a Saitek/Logitech kontroller nem egy önálló játékvezérlő, gombokkal/analóg tengelyekkel? Mert ha igen, akkor a Spintires/Mudrunner/Snowrunner-hez is használható kellene hogy legyen. Viszont ha olyasmi, mint a repszimekhez kitalált cuccaik (switch panel, stb...) akkor tényleg nem, mert azokhoz küldön interface program volt, nem is látszódtak HID-ként az oprendszerben.

• Yag
    bocs, biztos nem pipáltam be vagy ki valamit. Talán most küldtem vissza valamit.

Igen, olvastam amikor írtad a saitek-es dolgot. Egyet is értek és igazat is adok abban a viszonylatban, hogy kényelmes, több játékhoz is kompatibilis és jól programozható. Abban már megoszlik a véleményünk, hogy egy elég vagy sem. Amire én használnám, arra kevés, már hogy 1 db és ahogy Én használnám. A nehézgépek főként a favágók de a forwarderek esetében a mellékelt videó szerint és a saját való életben használt gépek esetében a tapasztalt mondatja velem azt, hogy a két manipulátor karos használatot megkívánja.

Igaz, ez csak egy játék, de ha már szimulátor akkor miért nem használhatnám úgy mint egy igazi nehézgépet. Az egyszerűség híve vagyok és ennek okán az igényeim se nagyok, csak a piac éppen arra halad, hogy vagy nagyon keveset ad a játékvezérlőkből vagy nagyon sokat. Ha ránézek a Saitek panelra, nekem bőven elég lenne csak a Joy része azzal a három kicsi gombbal a gombsor a törés után már "felesleges". Értem. ott van, rá lehet még programozni pár dolgot .... de a "melóhoz" amire kellene bőven elég csak a kar két-három gombbal. Amikor ülök egy fülkében melóban is sokkal egyszerűbb úgy dolgozni, hogy csak a legszükségesebb dolgok vannak kéznél. Ez megszokás. Tudom hogy baromság, minek akar szimulátorozni akinek a munkájából kifolyólag is hasonló gépekkel dolgozik ... hát ja, néha jó kérdés. De jól esik olyan gépekbe "beülni" amiket még, vagy talán egyáltalán nem fogok vezetni. De az illúzió jól esik, hogy hasonlóképpen irányíthatnám mint ha melóznék vele valójában :)

Persze, most is használok egy egyszerű Hotast. Rá lehet programozni szerencsére. Ki lehetett találni hogy miképpen működjenek a tengelyek kényelmesen ... de az igazi akkor is az lenne, hogy két sima kis botkormány két kézre és slussz.
    Ami persze nem létezik mert még nem építettek mert vagy nem volt rá igény vagy ami van azzal ki lehet szolgálni ezt az igényt. Szerintem ez nem vita köztünk, csak én kevesebbet keresek (kevesebb gomb) és kettőt belőle két kézre essen. Saiteket is lehet ezért szerelték ezzel az "egyszerű" Joy-al, mert lehet valakinek eszébe jutott, hogy egy munkagépben sem csilli Joystick van hanem egyszerű manipulátor karok pár gombbal.

No, szerencsére abban tévedtem, hogy "még" nem készült ilyen. Valaki még is megálmodta és megcsinálta magának Hommade-ben:

Azokhoz a munkagépekhez amiket főként használok FS19-ben azokhoz ez lenne az ideális. Semmi csicsa, két kar, pár gomb és kész. Ideális munkaeszköz.

Ha valaki bedobná itt a közösbe, hogy ami a videón van (csak a dual-karos része a desk-en ) meg tudja építeni, szerintem vevő lennék rá, de azt is megkockáztatnám, hogy feltenné még pár ember innen a kezét. Persze az észszerű ár dominálna. De majd kialkudjuk :)
  • eta32 #22159
    Na megjött az engedély a log fájlról .
    Megnéztem.
    Már az elején errort dobál.
    A dlc-k miatt "No license for dlc pdlc"
    A játékod nem eredeti???
    Nekem is van dlc-m de ilyet hibák nincsenek...
    Az FDR modjaid is errort dobnak
    Majd ezek is...
    /FarmingSimulator19/FS19_Mods/FS19_Dead_mans_ridge/FS19_woodstack/store.png'
    /FarmingSimulator19/FS19_Mods/FS19_Dead_mans_ridge/FS19_HOLMER_TERRA_TP_MATERIAL/store_terraFelis2.png'.
    Nyilván ha nem okoznak komoly gondokat akkor el lehet velük lenni ,nekem is van benn olyan amiről tudom hogy hibás de ,kell és tudom együtt használni a többivel és a játékkal.
    A többi a te döntésed.
  • eta32 #22158
    Mint írtam is korábban én a Saitek panelt használom ,(amit linkeltél videót olyat)
    Nyilván egyet minek kettő,na meg az már szerintem felesleges persze kinek hogy....
    Számomra teljesen jó ,minden gépet tudok vele vezérelni irányítani,a joy is rajt pont arra jó amire kitalálták.
    Anno akciósan vettem így az ár sem volt akkora eget verő.
    Főleg hogy több játék is támogatja és tudom azoknál is használni a sok gomb beállítás hasznos tud lenni.
    Persze a Snowrunner nem ,miért is támogatná....persze oda van írva a listában ,de az csak átverés ahogy a játék elég sok része...
    Nyilván majd idővel fél-1 év múlva talán...
    Mikor már a kutyát nem érdekli...
    A google drive linket nem tudtam megnyitni és megnézni valami engedélyt kér amit emailben küldenek el....
    Aki eddig feltöltötte egyéb helyekre az ilyeneket egyből megtudtam nyitni és letölteni,így sajna ez van....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.06.25. 08:05:35
  • Yag
    Az ötlet jó. Ki kellene próbálni. Én darut és targoncákat vezetek és általában a legegyszerűbb dolgok jól működnek nehézgépeknél is. Két karos több utas megoldások jól kézre állnak és gyorsan tanulhatóak. Pl.

Tudom, elkényelmesedtünk a sok multifunkcis joystick főként a Pro-Gamerek elkezdték használni Thrustmaster T16000M féle több gombos Joyokat de erre kinek van pénze ? Pláne hogy kettő kellene belőle.

Én jobban preferálnám a dual Saitek-hez hasonló megoldásokat, nagyon kényelmes a két kis Joy-al dolgozni, mellé 1-2 gomb tényleg csak a legfontosabbaknak, övfeszítés, vezetési irány vagy bármi apróság. Az oroszlánrészt a két malupulátor kar több utas irányzékkal kiszolgálna.
    Sokat nehézgépezek játékban is. Egy ilyen két kis egyszerű joy sok mindenben tudna segíteni "meló" közben :) Egy kevés ebből is. Sok erdészeti gép megkívánja a sok mozgás tengely miatt.

Utoljára szerkesztette: Yag, 2020.06.25. 04:48:43
  • Yag
    Valamiért az évszakos mod-ra gyanakodtam. Amikor indítom az új pályát (MODMap) akkor ha csak a Seasont vettem ki és minden mást benne hagytam elindult. Évszakra optimalizált pálya esetén. Persze bármi lehetett mert az utóbbi időben kicsit elkényelmesedve igen sok MODot pakoltam bele a pályákba de próbálom kordában tartani, csoportosítani és a MODokat mappákba szedni alternatív könyvtárral. Egy mappa egy map/hozzá tartozó MODok. De innentől kezdve bármi lehetett, szívesen tanulok. Feltöltve:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    https://drive.google.com/file/d/1-MH2wkrHNToQe8uYZNlr-eLvjp0HtbOh/view?usp=sharing
  • eta32 #22155
    Nos az évszakokkal semmi gond nincs .
    Értelem szerűen ha az adott mod map nincs optimalizálva az évszakokhoz (vagyis nem támogatja) akkor nem fog vele működni,de már nagy részük tudja.
    Ha nem,akkor oda van írva és legtöbbször az elején kiderül.
    A gondokat ,mint írtam is a legtöbbször a több mod map együttes használata adja.
    Majd a modok akár egymással ,vagy ép egy speciális mod mappal nem férnek össze,magyarán ütik egymást.
    Errort dobálnak a log-ban.
    A log elérési útja.
    Saját gép/dokumentumok/My Games/FarmingSimulator2019
    Legalulról a 3. felfelé...szöveges dokumentum.
    Ha ezt az egész logfájlt feltöltöd és ide belinekeled akkor meg tudom nézni és tudok benn segíteni.
    Külföldi fórumokon ,mikor beírod a problémád azzal kezdik a "segítséget" kérjük mellékelje a log fájl tartalmát ,mert különben nem tudunk segíteni a probléma megoldásában.
    Valahol érthető is....
  • Carl Davies
    Én olyanban gondolkodnék, ha már ilyenre van lehetőség, ami hasonlít pl egy manitou joystick-hoz. Azokkal a gombokkal, tengelyekkel. Plusz kellene rá olyan lehetőség, mint az egérnél, hogyha a jobb gombot nyomom, akkor az egyik eszközt mozgatja, ha a balt, akkor a másikat, hogy több funkció elérhető legyen. Meg van a két gomb egyszerre a 3. funkcióra. de látom, nem kezdő vagy a programozásba/építésbe, szóval a legjobb megoldás lenne, ha nem kellene tartva nyomni, hanem csak átváltani. Bár nem tudom, hogy azt meg mennyire kezeli a Farming, mert ugye felismer 2 tengelyt ahhoz kell plusz egy gomb és akkor működik. De esetleg a hüvelyk ujjhoz lehet tenni 2 gombot ami az egér jobb és bal gombját helyettesíti.
    Kicsit hosszú lett, bocsi, csak én is műszaki ember vagyok, és mindjárt pörögni kezdett az agyam.
  • Yag
    olvastam, van kifagyásod. Sok MODot kipróbáltam már, amit linkeltél, azt is, tapasztalatom, hogy általában a Saeson MOD fagyassza a legtöbbször a játékot. Sőt. Külön figyelni érdemes van egy Évszak optimalizálása az adott pályának. Ha nincs akkor valószínű fagyni fog.
  • Yag
    Engem is érdekelne, hogy hol lehet lefülelni a kifagyott MODokat. Hol keressem a log.txt -? találtam egyet a MyGames FS19 mappában de nem sokat tudtam kiolvasni belőle. Leírod mit kell nézni ? Köszi.
  • TomgoTom
    Puding probálja az evészet,be vált,igy Map minden része müködik,hiba 0%.Többször is neki futotam,de minden része müködött.Még egyszer is köszi a segitdéged
  • ToMy_
    Sziasztok,
    egy kérdés az aktív játékosokhoz, mivel én nem nagyon játszottam ezzel a szériával, de most az a helyzet állt elő, hogy szüksége lenne a tapasztalatra.
    A következőröl van szó: ajándékba készítenék egy standalone kontrollert. Arduino vagy Teensy vezérlővel (ezekhez van olyan sw. ami korrektül USB game controllerként láttatja a windows-zal, gombokat, analóg tengelyeket, stb...)
    Milyen jellegű kontrollt lenne érdemes beleépíteni? A kormány-gázpedál-váltó nem kell, az megvan önálló kontrollerként.
    3D tervezés/nyomtatás megoldott, kapcsolók/potméterek/encoderek vannak hegyekben, csak a játékot nem ismerem egyáltalán, hogy mit lenne érdemes és hogyan kirakni egy további custom kontrollerre. A Logitechnek láttam a Farmsim eszközét, vmi ahhoz hasonló lenne a cél.
    Köszönöm előre is a tippeket.

Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2020.06.24. 19:30:27
  • TomgoTom
    Szia !

Rendi.Lehet hogy az volt a gond,hogy mods mappában az egész modot,vele együtt a Map máppát is bele értve,egyszere raktam bele.Látod erre nem gondoltam,csak most ahogy irod nekem.Megprobálom mindent kiszedni és az eljárást probálom követni.Kiprobálom most és majd vissza jelzek,hogy mi modon sikerült.Elöre is köszi a segitséged.Sok sikert.