23835
| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
hawkie22 #22513 Vettem mindkettöt, melléálltam a raklapnak/tartálynak, dde nem jelent meg az újratöltés lehetösége :(
Egyébként Ravenportban melyik földterülettel érdemes elkezdeni saját farmmal? Jelenleg van 650K pénzem.
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2021.09.20. 16:51:50 -
#22512 biztos híg trágyás? nem csak folyékony műtrágya? boltban kapható...én nem is emlékszem kaptam e olyan küldit valaha is hogy szerves trágyát vagy iszapot kért...persze attól még lehet :) -
#22511 én valami hasonlót el tudnék képzelni mint a farmind dynastiban,hogy renoválgatod a kezdeti farmot,és akkor már lehet hozzá küldi is pl hogy újítsd fel a városháza tetőszerkezetét,és lehetne fát vágni hozzá azt fűrészmalomban gerendává vágatni ,venni cserepet szöget leszállítani aztán összekalapálni :) persze csak szigorúan önkéntes alapon :)
de most hogy hivatalosan is jön a seasons ,raknék bele olyan featuret hogy ha vannak állataid,akkor télen faforgáccsal,vagy nyírfa bálával fűtsd az ólakat ,vagy akár a saját házad is :D
-
hawkie22 #22510 Csak azért kérdeztem, mert 0%-os tankkal kaptam az iszaptartályt, és így nem is tudom elkezdeni a trágyázást, ergo a küldetést se, pedig 30K pénzt hozna. -
hawkie22 #22509 Ja ok. -
eta32 #22507 Amint a kolléga is írta itt olyan nincs amiket te keresel.
De igazából nem is hiányzik bele.
Elég sztori az hogy, hogyan futtasd fel a gazdaságod a nulláról és legyél mindennek a birtokosa,minden féle "csalás" nélkül.
Lehet ott agyalni és hosszú időket eltölteni.
Ami úgymond "sztori" van a játékban az a küldetések teljesítése az elején kell hogy pénzt tudj keresni ,hogy a későbbiekben saját gépeket és földeket tudj venni és gyarapítani a játékot.
Aki régóta tolja mint mi is az már megszokta ezt a játék stílust szerintem különösebben nem is hiányzik.
Most majd a 22-ben lesznek gyárak is alapból így még sokszínűbb és érdekesebb lesz a termelés gazdálkodás.
Persze ezeket is meg kell majd venni....
Ami a grafikát illeti ha mindent feltolsz maxra akkor nagyon szép tud lenni még a 15 is persze kell azért hardver is alá...
A pure 2018-ba én is bele toltam 100 órát majd meguntam,de nekem is tetszett ,igen mondhatjuk színesebbnek de teljesen más műfaj,grafikában az fs-nek sem kell szégyenkezni szerintem.
Nem mellesleg az FS részekbe több százat szoktam bele tolni...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.09.20. 16:05:27 -
eta32 #22506 A kölcsönzött gépekkel kapod a higtrágyát is a küldetések teljesítéséhez.
Amúgy majd a tehenek és a disznók fognak produkálni ,na meg a BGA ha üzemelteted.
-
hawkie22 #22505 Nekem olyan kérdésem volna, hogy honnan szerezhetek iszapot?
Elindítottam egy új játékot, most egyelöre még nincs saját földem, hanem megbízásokat teljesítek, amihez kölcsönzöm a cuccot. Most van egy trágyázási feladatom, amihez kaptam egy hígtrágyaszórót. Namármost, hígtrágyát nem találok a boltban. Honnan tudok szerezni iszapot/hígtrágyát? -
#22504 hát Fs nem igazán tolt még semmi szerepjátékos részt a játékaiba,én nem várnám az újba sem.
Oktató részre ott a leírás,sztem egész pontos,főleg hogy kb a játékmenet nem változott 10 év és 4 játékrész óta :D
hogy ne unjuk el? hát nemtom,modok biztos lesznek.
amúgy ja ,jó lenne valami sztori ,közbelső elérhető célok,stb...
az fs19hez is vannak már shader és grafikai modok amik élénkebbé teszik a szineket. én nem használom,szal ne kérdezd melyek ezek,de youtubeon láttam pár videót szinesebb modokkal
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.20. 15:20:23 -
NinoV #22503 Sziasztok! Egy kis segítségre / felvilágosításra lenne szükségem a Farming Simulatorral kapcsolatban. Én még anno játszottam egy keveset az FS15-el, de a rövid pár részes oktató lecke után ami megmutatta az alapokat úgy éreztem túlságosan elengedte a kezem, nincs útmutatás, segítség vagy feladat, hanem csak ott vagyok a mezőn és lesz ami lesz. A grafika is egy kicsit szürkés volt nekem. Próbálkoztam egy kicsit a játékkal, aztán elkezdtem játszani a Pure Farming 2018-al ami nagyon tetszett. A grafika színesebb volt és volt sztori módja és egy egyéb kihívások. A mai napig azzal játszom néha, de már várom az új FS22-t mert abban is lesz magyar nyelv (PS4-em van és ezért nem játszottam az újabb FS részekkel).
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek az új FS-be lesz sztori mód vagy kidolgozottabb oktató részek? Mivel éri el a játék hogy ne lehessen könnyen ráunni? Köszi a válaszokat! -
eta32 #22502 Cross-platform multiplayer: Play Farming Simulator 22 with all of your friends!
-
hawkie22 #22501 Köszi a kimerítö választ.
Még ismerkedem a játékkal, rengeteg videót nézek, meg próbálgatom, hogy melyik módban (a 3 kezdö lehetöség közül) a legegyszerübb indítani. Letöltöttem map-eket is hozzá, de egyelöre csak a Ravenporton játszom. De lassanként belejövök. Egyelöre megbízásokat csinálgatok, hogy jöjjön valamennyi pénz, közben meg a segítök csinálják az én földjeimet. -
#22500 biztos van youtubeon állatos. a linkelt videóban a tehén ikonnál jelzi a szükségleteket ha megvetted az ólat és az állatokat. akkor érzik jól magukat ha tiszta az ól,és a legjobb kajával eteted őket.
nem nehéz szerencsére. a csirkék külön téma. csak enni kell nekik adni,meg takaritani a kitúrt kaját(egy kanalas homlokrakodóval összeszeded és visszaöntöd a vályúba),meg persze nem árt egy két kakas ha akarsz szaporulatot is. aztán idővel termelik a tojást,amit el lehet adni
lovak: kell alomnak széna,amit széna befújóval tudsz leteríteni,aztán persze enni és inni is kérnek. a lovakat minden nap meg lehet lovagolni,van egy csik ami ilyenkor nő,ha elért egy adott szintet akkor jó pénzért el lehet adni őket.
bárány: fű vagy széna kell nekik,meg viz ,takaritás.
malac: széna alomnak,és többféle kaja a legjobb hatásfokért +viz. cserébe gyorsan nőnek,és termelnek hígtrágyát és szerves trágyát is amit szét tudsz szórni a földeden pl műtrágya helyett. kaja részen irja mit igényelnek,4 féle cucc kell nekik: 1: kukorica / 2: búza vagy árpa / 3:repce napraforgó vagy szójabab / 4: cukorrépa vagy krumpli
ha mind a 4 féle kajából van nekik akkor a legjobb. takaritani itt is kell
tehenek: alomnak szalma,kajának fű széna vagy kevert takarmány,viz,takaritás
kevert takarmány: a legjobb kaja,ha tudsz gyártani elég csak ezzel etteni őket a legjobb hatásfokkal. boltban kapható keverőgép,a hozzávalók széna,szilázs szalma,a gép mutatja az arányokat,de emlékeim szerint 2 bála széna 2bála szalma és 1 bála szilázs kell
szintén termelnek trágyát amit ki lehet szórni a földedre
többféle állat van kategórián belül,van pl olyan marha ami húsnak eladva jó,van tejelő,van ami gyorsan nő sokat eszik,van ami lassabban de kevesebbet.
alapvetően pl a tehén is elvan ha csak füvet adsz neki,de nem termel akkor maximumon.
szilázs: legegyszerűbb módja a fűkaszálás bálázás,majd ezeket a bálákat fóliába csavarva idővel szilázzsá érik(vagy a levágott füvet bunkerba rakod,vehető a shopban az épületeknél,jól letaposod letakararod fóliával és idővel ez is szilázzsá érik. van még más módja is a sziláts készítésnek,de ezeket már kísérletezd ki magad :D
vizet a térképen tavakból folyókból,vagy ha építessz magadnak viztározót lehet szerezni vizes tartálykocsival
persze ha nem megy,kérdezz :)
modok itt is vannak,pl takaritó mod,vagy beszerelhető vizvezeték amivel egy kattintással újra tudod tölteni a vizet stb.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.16. 13:10:44 -
hawkie22 #22499 Ja, én ilyen videós tutorialra gondoltam, mint ami a fömenüben is van. De akkor ezek szerint csak ez a szöveges segítség van. -
#22498 a menu help/tutorial részén ott van az is,csak le kell görgetni. ha nem lenne időzítve akkor 13:20-tól látható,neked is van magyarul ha átállítottad a nyelvet :)
ha valami nem világos,kérdezz :)
-
hawkie22 #22497 Tényleg csak 6 oktatórész van a játékban? Nálam: szántóföldi növénytermesztés, növényvédelem, trágyázás, talaj gondozása, bálázás, erdészet jelenik meg.
Hol vannak az oktatórészek az állattenyésztéshez pl.? Vagy van-e egyáltalán? -
#22496 letölt egy ZIP filet,azt be kell tenni a c:/users/számítógépneved/documents/mygames/farmingsimulator2019/mods mappába kicsomagolás nélkül
aztán a játékban mielőtt betöltenéd a mentést feljön egy mod képernyő ott be kell pipálni és elvileg használható
arra figyelj hogy ha egy mod-ot töröltél és később ismét letöltöd és a registerben még megvan akkor modnév(1).zip ként tölti le ilyenkor azt a zárójelet meg 1est ki kell törölni különben nem ismeri fel,és ez engem is megszivatott anno rendesen
vagy esetleg próbáld ki ezt hátha
lift heavy loads
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.14. 16:39:47 -
hawkie22 #22495 Az emelös modot hogy telepítem? Valamiért nem ismeri fel a game. -
#22494 például
autoload bale trailer -
hawkie22 #22493 Hú, a scriptelt pótkocsi nem hülyeség. :) Megköszönném. :) -
#22492 a boltban kis ikonok jelölik a gépnél mit lehet vele szórni. a szilárdműtrágyát és meszet a műtrágya technológia alatt lévő gépek tudják szórni,ott is aminél jelölve van. van folyékony műtránya amit permetezőkből tudsz szórni,és pl malacoknál lesz hig trágya amire szintén külön gépcsoport van amivel ezt tudod szórni. műtrágya technológiánál a van olyan gép amivel szilárd műtrágyát és meszet is tudsz szórni
ha véletlen sima trágyázót vettél,abba majd szerves trágyát kell rakni ha később lesznek pl teheneid,azok termelni fogják ezerrel.
bálaszállítóknál is mutatja a boltban hogy kerek,vagy kocka bálát tud e felszedni,de ha sima pótkocsit vettél,akkor sajna neked kell oda is felpakolni . van olyan traki amire szerelhető homlokrakodó,ezt szintén jelzi a boltban melyik trakinak van rá lehetősége és meg is kell venni a kiegészítőt a trakinál,ahogy a homlokrakodót és hozzá a bálavillát is.
tipp: van egy mod,hyhy a neve,igy keress rá,ezzel tudsz kézzel is vinni nehezebb dolgokat,mint pl bálákat. megkönnyiti a dolgod,de ha teljesen realisztikusan akarod tolni,akkor bizony géppel kell pakolgatni ezeket.
ikonok
az emelős mod amiről beszéltem,ha kell segitség hogy kell telepíteni szólj
továbbá van egy rakás más mod ami megkönnyíti az életed,pl scriptelt pótkocsik amik magától felveszik a foldről a bálákat,csak el kell menni mellettük,sőt le is tudod pakolni...linkelem ha igényled :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.14. 13:55:17 -
hawkie22 #22491 Vettem meszet meg trágyát a boltban, lerakta a bolt elé a cuccost, namármost mellé megyek a trágyázóval, de nem tudom feltölteni. Hogy tudom szállítani ezeket a nagy zsákos cuccokat? Gondolom, targoncával, csak gondoltam addig nem veszek, inkább elötte megkérdezem.
Illetve van egy bálázóm, Roll-Belt 150-es, azokat a kerek bálákat, amiket ezzel csinálok, melyik bálaszállítóval tudom felvenni?
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2021.09.14. 12:49:52 -
hawkie22 #22490 Köszönöm. Érdekes, talán a saját "hülyeségem", de annyira megszoktam más játékokban, hogy nincs magyar nyelv, hogy itt nem is néztem. :) Ránézek a tutorialra, aztán ha valami még felmerül kérdés szintjén, kérdezek. Jó játékot. -
#22489 a játék szerencsére magyar nyelven van,ha elinditod a mentésed,akkor esc és ott az egyik menü egy szép tutorialt mutat meg,szépen leirva mit hogy merre. Ha valami nem tiszta,akkor szólj,kérdezz itt,segítünk.
A játék beállítások menüjében szintén elég jól el lehet szöszölni,milyen nehézség legyen,automatikusan megvegye a magot,műtrágyát amikor használod a gépeket levonva a pénzt,vagy neked kell zsákokat venni és feltölteni,szükséges e a szántás(én ezt ki szoktam kapcsolni,a szántás nem egy évezetes dolog,de nyilván a munka része ez is) legyen e termény megsemmisülés ha rámész trakival,kelljen e meszet szórni,gyomokat irtani,ezt mind be lehet állítani
amúgy a munkafolyamatok: szántás,tárcsázás vetés aratás. műtrágya szórás nem árt,ha nagyobb hozamot akarsz,ha gyomok megjelennek,le kell permetezni gyomirtóval. ha rámész a területre kiirja szükséges e meszet szórni,térkép nézetben pedig jobb oldalt a kis nyilacskákkal láthatod a területeid szükségleteit,pl hogy kell e szántani,vagy mennyire van megszórva műtrágyával,ahogy jobb alul a kis info tábla is jelzi ha gyalog rámész a területre
Állatok sem bonyolult,enni inni kell adni nekik és takaritani,van külön menüpont rájuk is mire van szükségük. birkáknak csak viz meg fű/széna kell,a többi állat már igényesebb,kell szalma alomnak,és alap kajával is termelnek,de minél jobb és változatosabban eteted annál több tejet adnak pl a tehenek...ha csak füvet kapnak nem termelnek annyit mint ha kevert takarmányt adnál nekik.
bármi kérdés van tedd csak fel nyugodtan
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.13. 11:34:38 -
hawkie22 #22488 Már régebb óta megvan a FS19, de eddig még nem nagyon szórakoztam vele. Most kisfiam is felfedezte (bár inkább a kormánykezelés és traktorvezetés köti le, nem a farmépítés), így nekikezdtünk, én a saját farmomat építgetem, ö meg vezetgeti a traktorokat az utakon. Azt kérdezném, van valahol a neten valami jó kezdöknek való összeállítás? Néztem YT-videókat meg google-öztem pár oldalt, de azokon nincs olyan sok infó. A játékban meg emlékeim szerint nem nagyon van tutorial, vagy ha van is, akkor nem nagyon emlékezetes. :) -
#22487 Jó reggelt!Megint jön bele az a kellemetlen "nikkeles csillogás,ráadásul kék árnyák mellé,meg kezd Low lenni:/ Nem igaz,hogy nem jöttek még rá arra,ezek a sz...k jobban fogják a gépet,mintha lenne egy jó Nap fény:)Még a 2 hónapos videóban szebbnek tűnt!Valahogy ezt a tudtukra kéne hozni,mert ezzel sem lesz akkor jó!Tudok róla,hogy bizonyos okok miatt nem bu.....ták,csak mivel szebb volt valamivel,akkor azt a részét minek boygatni? -
#22486 Pár kép
Early screenshots of Farming Simulator 22
Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.09.03. 15:57:07 -
Balázs 17 #22485 Üdv, volt már? Zseniális ez a gép meg "map" :D
-
#22484 -
#22483 ja és ahoyg nézem már nem csak a madarak képviselik az állatvilágot,hanem őzek is rohangásznak :) -
#22482 pont azon gondolkodtam hogy kikapcsolható funkcióként akár be is rakhatnák a random üzemzavart...egy rendesen karbantartott gép is simán le tud rohadni bármikor bármiért,aztán kicsit lenne értelme egy szerelő utánfutónak stb...és rakhatnának mellé javítási időt,mondjuk egy két órát,ami persze áttekerhető lenne időgyorsítással,de most hogy hivatalosan bejön a seasont,lenne benne egy kis majré ha nagyon kiszámítva aratsz pl eső után,vagy épp eső előtt báláznál :) -
#22481 Gameplay:
Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.08.28. 19:08:22 -
eta32 #22480 Már most még egyszer eladják ugyan azt, pici "bővítéssel",kicsit sem éhesek ,mióta kiszállt a Focus és maguk a kiadók...
Még azt sem tudjuk pontosan mi lesz az alapban ,nem hogy az 1 éves szezonban,jó persze neveket lehet rá aggatni ,de ettől nem mindenki esik hanyatt elsőre...
Ja jövő ilyenkorra adnak egy új mapot hozzá.....a gépeket hagyjuk már így is sok van benn ahhoz hogy még a felét is használjuk...
1 évvel a kiadás után ,nem 1 mod map lesz hozzá és biztos vagyok benne hogy messze jobbak lesznek mint az alap,az már más kérdés hogy a mod mapok nagy része rosszul optimalizált ahogy a gépeknél is eléggé sok a fércmunka, ezért is lesz létjogosultsága ennek a seasons pass-nak.
-
#22479 Haut-Beyleron: French map for Farming Simulator 22 unveiled
Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.08.26. 14:47:47 -
#22478 More content! Get your Season Pass for Farming Simulator 22!
Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.08.26. 14:47:13 -
#22477 -
TomgoTom #22476 Farming Simulator 19-hez,tartozik a segitség.
Inspector xml fájtban,melyik karaktert kel át irni,hogy nagyobb karakter ,látszodjon.Nem találtam a 19-hez szolo sg forum,hozzászolását. -
TomgoTom #22475 Üdv mindenkinek.
Egy segitséget kérnénk,ha lehet.
Inspector xml fájtban,melyik karaktert kel át irni,hogy nagyobb karakter látszodjon,mert eredetiben,tul kicsik a karakterek.
A segitséget elöre is köszi..
-
#22474 -