23835
  • eta32 #22268
    Pedig sajnos, eredmény az lesz,csak számunkra nem lesz oly kedvező.
    Azért vártak ennyit és maradt ki + 1 év ,mivel most az új konzolokra fogják rádrótozni ezt , valahogy és eladják nagy újdonságnak....
    De ne legyen igazam....én már sokat nem nagyon várok,miért is ,mert már nem tudnak akkorát villantani hogy ,nagyon felfigyeljen rá a nép,max rövid időre arra fordítja a fejét és legyint még mindig ezt tolják a képünkbe.....
    Remélem azért jövő ilyenkor kitolnak valami értelmes játékot magukból...
  • FrezeR
    Ez a szokásuk :) Itt nagyon sok változás kellene, hogy ne veszítsék el a táborukat. Remélem ez a nagy szünet nem telik el eredménytelenül.
  • eta32 #22266
    Tudom ,elolvastam a hivatalos oldalon a szösszenetet....
    Ezért is írtam hogy ,ennél több kell majd ,mert csak figyeld meg mekkora újításként fogják felsorolni a következő részben,hogy na itt van ez is....bla bla..
  • FrezeR
    Ez a mostani részben lesz.
  • eta32 #22264
    Szerintem ennél több kell ,hogy a következő rész eladható legyen,mert ettől nagyon nem fog megváltozni az FS,....
    Persze ha ezt már a 19 tudta volna akkor jó ,de így ,mikor már csak kevesen tolják, ettől még én sem fogom újra belevetni magam a gaz közé....max kipróbálom....
  • FrezeR
    Ez egy új funkció lesz a játékban a John Deere jóvoltából, a precíziós gazdálkodás.
  • zolcsika080104
    Játszol még a Pleasant valley mapon?Aki játszik ezen a mapon nem tudja hogyan lehet a téli időszak alatt a jéghorgász kunyhót használni?Sehogy semmilyen eszközzel nem tudom a halat még érzékelni sem ,nemhogy szállítani.
  • zolcsika080104
    ez mi?Mit csinál?
  • FrezeR
    Precision Farming: First Look at Soil Types and Soil Sampling

• Yag
    Semmi nem muszáj ha nem kötelező :) Bár jó móka vezetni közúton bármilyen vasat, érdemes kikapcsolni a forgalmat.
    Előbb utóbb úgy is rá fogsz "szokni" az AutoDrive-os jármű automatizálásra, ott meg úgy is csak akadályoznának a forgalomban.
  • WinT
    Nem játszom még olyan rég óta, illetve olyan sokat, hogy fejben legyen az úthálózat. Úgyhogy muszáj néha. :)
  • eta32 #22257
    Akinek ezen a helyen még a térképet kell néznie merre is az arra ,az meg is érdemli hogy így járt....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.10.08. 19:36:49
  • WinT
    Ezért ne nézd a térképet vezetés közben...

Utoljára szerkesztette: WinT, 2020.10.08. 15:52:51
  • Yag
    Köszönöm.
    Kipróbáltam és élek a gyanúperrel, ha nem tudom pontosan azokat a sorokat átírni és/vagy beleírni annyit amennyit kell, ami miatt működik, akkor ki is fagyasztja a játékot. Semmi gond. Megértettem, hogy nem lehet mindent manifesztálin :) Legyen elég ami van :)
  • eta32 #22254
    Nos ezen része már nem mindig annyira egyszerű mert vannak amiknél hiába változtatod meg a "termény-folyékony áru" típusát egyszerűen nem engedi,(vagyis átírod) de nem fog működni,van amelyiknél meg bármire átírhatod ,tapasztalat....
    Hasonló sorokat keress....
    "<fillUnit unit="$l10n_unit_literShort" fillTypeCategories="bulk" capacity="100000">"
    " <fillUnit unit="$l10n_unit_literShort" fillTypes="MILK FUEL WATER DIESEL DEF LIQUIDFERTILIZER HERBICIDE LIQUIDMANURE DIGESTATE" capacity="25000">"

Nekem már van olyan szép gyűjteményem nem kell átírogatnom a típusokat,max néha kellett a kapacitást...
    Nyilván nem egy pót tartály tudja mind ezt de nem kell csak pár ,de legalább nem mindig ugyan azokat látom és unom meg...
  • Yag
    Ahoz keresek támpontot, (pl. turorial MOD videót) hogy egy pótkocsi vagy jármű szállítási képességét hogyan módosíthatom és növelhetem? Nem a kapacitását, az megvan. Történetesen pl azt keresem, hogy ha egy tartály autóval mást is el akarok szállítani, akkor pl. tudjon vizen, tejen, folyékony trágyán kívül mást is szállítani. Látok olyan pótkocsikat amik "a mindent is" elszállítják, (szemes-por-darabos állapotú termékek) mások meg csak korlátozott termény típust tudnak szállítani. A tartálykocsikkal pl. a víz, tej, kétféle üzemanyag, folyékony trágya ...ecetera terméken kívül jó lenne mást is szállítani vele. Főként a kapacitása miatt praktikusabbnak tűnik rendszeresíteni. Értelem szerűen a folyékony és szilárd halmazállapot logikáján belül maradva. Köszi.
  • Yag
    Igen, igen .. és igen :)
    mindhárom megoldásra láttam már videóban példákat. A mindent felelmelő mod tetszik. Talán azért nem használtam eddig, hogy agyaljak még pár megoldáson akárhol is akadok el. A bárhova letehetem is tetszik de akkor feleslegessé válna az útvonal tervezés és minden más logisztikai agyalás, elöbb utóbb mindent cheat-elnék és félek elvész a "játék" része. Persze telejesen megértem ha videó készítésnél kéznél vannak ilyen megoldások, csak ismerve magam egy idő után állandósítanám a mod-okat és .. na mindegy. Így is már rákattantam a visszaút megtervezése elyett az alaphelyzetbe való visszaállítás bolthoz, rendszeres ha a pálya másik feléből nincs kedvem visszavezetni, de még ha nekem kellene. Ha már nagyon kapkodok akkor azt se várom meg, hogy CoursePlay visszavigye a boltig.
    Tudtam, hogy én vagyok a béna csatolás témában, azt a fajta futószalagot még nem is használtam így valós hogy csak én gondoltam a kamion mögé csatolhatom. Az persze meglepett, hogy a videókon se látni hogy bárki felcsatolná.
    A gond ezekkel a MOD pályákkal, hogy tök szépek meg jók meg mókásak meg összetettek, de egy idő után úgy belassul vagy bugosodik, hogy a végén ... pár óra vagy talán nap ... úgy is megy a kukába.
    Van olyan pálya egyáltalán amit "be lehet fejezni"?
    Többször nekiálltam már úgy játszani, hogy semmi mod. Aztán ott kötök ki, hogy 10GB mod kerül még is be a pályák mellé .. ehh. Törölnöm kellene már ezt a gémet ... csak a gubanc van vele ... :P
  • eta32 #22251
    Állítsd be automata mentésre vagy ments te magad manuálisan ,mindkét opció a játékon belül beállítható.
  • eta32 #22250
    Látom szívatod magad rendesen ezzel a map-al meg a többivel..
    Az hogy azt a futószalagot csak is trakival lehet vontatni,számomra és aki rég farmozik ,kiderült kb 1 hét után,még anno 2016 őszén mikor megjelent a játékban(FS17) ,mivel azóta lehet használni....ha másért nem mert ha megnézed a kapcsolódó fej kialakítását teljesen egyedi,de miért is lehetne kamionokkal vontatni????.....
    Hozzá tenném semmire nem való csak a kínlódás van volt van vele,körülményes az egész.
    Persze ha mindenáron ez kell akkor hajrá...
    Csak halkan megsúgom van olyan mod ami bárhova lehelyezhető és akkor oda rakja vissza a vissza állított járműveket mint ha ott lenne a bolt.....így nem kell annyit vontatni.
    De mondok jobbat ,van egy ősrégi mod amivel teleportálhatsz bármilyen járművet ahova szeretnél....
    Én mindig ezt használom ha gond van vagy nem akarok annyit tökölődni.
    Na meg mellé a bármit felemelhetek kézzel mod ,sokat segít főleg az ilyen dolgokba, mikor helyre kell rakni valamit valahova...de nyilván lehet tarkival is csak több idő meg kínlódás főleg ezzel a futószalaggal..
    Az SL 80-22 jobb erre a célra főleg a mod ebből jobban irányítható ,mindent felszed és szépen össze lehet rakni belőle akármennyit gond nélkül.
    De itt egy kép arról ha minden áron kamionnal szeretnéd szállítani,így is lehet,sajna rögzíteni nem lehet így óvatosan kell hajtani le ne essen....
    futószalag szállítás

• kitt2000
    Ha a játék nem ment
    akkor mi van nincs meg a gépek a mentésben
  • Yag
    Betojás. Végül kiderült. A megoldás : Traktor. Igaz, hogy vannak olyan teher autók amire már "minden" csatolót ráfabrikálnak, ezt az egyet nem. Tehát ezt a futószalagot csak is traktorral lehet el vontatni. Remek. De legalább kiderült mert egyetlen videón se volt hajlandó megmutatni senki ezt az apróságot.
  • Yag
    Elég sok modot pakoltam már be így a betöltési idő elég hosszúra csúszik. Próbáltam újratelepíteni a játékot, de semmi nem változott. Lehet annyira újra kell kezdened, hogy törlöd, és újra berakod a MOD-ot ?
    Az egyik legidegesítőbb dolog az tud lenni, hogy ha eljutok egy darabig valamilyen pályán és elkezd a bugok miatt használhatatlanná válni.

Kérdés, hátha tudja valaki .
    Próbálok egy fél-automatizált futószalag rendszert kiépíteni a bányákban. Értelemszerűen kell hozzá egy csomó futószalag. A TC-80-16 os továbbító szalag szállítását hogy kell "szakszerűen" végrehajtani ? Próbáltam már mindenre felcsatolni, szállító platóra felkaptatni vele, de valami oknál fogva nem sikerül borulás vagy elakadás mentesen szállítani. Az eddig legalternatívabb megoldásnak azt találtam, hogy egy fát szállító teherautó rakodójával megfogtam és végig cibáltam a pályán, de általában a lerakodásnál felborul és vissza kell állítani a bolt területére. Elég macerás. Vágnám ki az ablakon ha nem lenne rá szükség.
    Néztem pár futószalagos videót, de ott is csak "ott teremnek" a területen ezek a futószalagok. A többit látszik hogy oda vontatják vagy szállítják de ez a fajta még nem derült ki számomra hogyan szállítódik. Köszi a segítséget.
  • Yag
    Átírni nem tudom hogyan lehet, de talán beállítani angol nyelvet az egyeik XML fájlban.
    Az alábbi videóban megmutatják hogy kell piszkálni. Oda kell majd beírni: english

• kitt2000
    17-es játékom eredeti
    csak magyar meg román menüt lehet választani
    hogy lehet angol felíratott átírni?
  • zolcsika080104
    Nem tudom mi lehet a baj de az újrakezdett játék /map nem engedi letenni az épületeket pedig még a földet is megvettem.Ha jól emlékszem van valami mod ami megkönnyíti az épületek lerakását ,valaki tudna ebben segíteni?
  • Yag
    Látod, Kettő az egyben. Játék + horror feeleng :)
    Vannak olyan járművek amik nálam is bebugolnak ezen a pályán. Kénytelen vagyok újraindítani a játékot és akkor már valameddig rendben mennek a dolgok.
  • zolcsika080104
    mindegy a sorrend a városházát ha megveszed mindegyik építhető.Ám ez az alagut valami bug lehet mert eladás után ha bennehagyod a követ pénzt ad a bennehagyott kövekért is szóval hogy ennek ellenére ottmaradt bizonyára bug.Bebugolt a hang is a szél olyan hangot ad mint a kör c filmben amikor megy az a durva videó.Plussz a repcsi is megfagyott.A szél vagy minek a bugos hangja tényleg komoly pont mint a körben.Nagyon para.
  • Yag
    Ha lennének ilyenek már meglettem volna vele. Mindegy, jó nekem így is ha áttölti. Márpedig igen.
    Híddal akkor hogy állsz ? Végül kiderült melyik az első híd ?
  • zolcsika080104
    nyomd meg az autoload palatóson a laposon az nagy u betüt súgómenü.Autoload on on legyen válaszd ki az y onnal a megfelelőt sztem a pump oil lesz.Azután megint u és felveszi.
  • Yag
    Ez volt a másik tippem de a videón a fűrészüzem Resin tartályait felpakoltatja a lapos auto platóra és átviszi a Glue Factory-ba. Mindegy, akkor megpróbálom a tartálykocsival.

Lehet tényleg jobban jársz egy újrakezdéssel és gyorsabban haladsz majd. :)
  • zolcsika080104
    persze azt a tartálykocsiba kell tölteni,abba amit szintén az map saját modjai között megtalálsz.Odaállsz a fűrészüzem előtti csőhöz .Viszont Lehet újat kell kezdenem mert az az alagút szemmel láthatóan az egyetlen ami a belső bányákhoz vezet két robbantást enged az a baja hogy eladás után ,véletlen eladtam a kirobbantott alagutat úgy hogy a kövek mind benne maradtak,és sajna eladás után is benne hagyja és abba az alagútba nem fér több kő.Sehogy nem lehet kiszedni.De nem is baj ,legalább látom mégegyszer ahogy megépülnek a gyárak nagyon látványos volt
  • Yag
    Van egy olyan gondom, hogy a javasolt autoloados platóra nem tudom "felpakolni" a zöld Resin konténereket. Mi lehet a gond ? Kipróbáltam már minden beállítást de semmit nem moccan. Neked sikerült felpakolni belőle?
  • Yag
    Jó móka lesz ezek az alagutas robbantós feladatok, csak ahhoz is kell majd dinamit amit a többi komponensel lehet csak összehozni, persze nem kell sok hozzá. Laposkúszásban végignéztem a térképet vagyis végig gyalogoltam az utakat, a bányáknál is. Láttam a torlaszolt alagutakat is, kiderült, hogy a belső bányákhoz egy átjáró.
    Lehet hogy ki kell pakolni és utána lehet tovább bontani. Ott még sajnos nem tartok. Most szenet szállítok az egyik kikötőbe hogy legyen suska, és építem az épületeket hogy tudjak termelni acél termékeket. Ja és nem pörgetem az időt csak ha éjszaka van ... így elég lassú vagyok. De majd kötök egy egészséges kompromisszumot és helyenként megpörgetem az időt, hogy gyorsabban haladjak én is.
  • zolcsika080104
    Megvan nem kel sorrend hanem meg kell venni a városházát. Igen már termel az acélgyár ,most fogom hordani a hídhoz az anyagokat.Szóval mindegy milyen sorrend,bármelyik építhető ha tied a városháza.Viszont Északon ahogy átmész a hídon az első bányák felé,volt ott egy kövekkel ábrázolt bánya vagy alagút amit végigrobbantottam,és a túlvége átjáró a belső bányák felé.Igen ám csakhogy tévedésből eladtam,és lám megint robbantani kell ismét be van kövekkel torlaszolva.Konkrétan ott van ahogy Északon eléred az első bányákat homok kavics szén,még ahol amielőtt kanyarodna az út nyugat felé.a baj ott van hogy robbantanám megint végig,a harmadik robbantási helyen viszont jobb felső sarokban azt írja ki hogy nem helyezhető el itt több raklap ebből stone.Kialszik a robbanóanyag ,azután még a robbanóanyagot ábrázoló jel is eltűnik ahová elhelyezhető a robbanóanyag,és az alagutat nem tudom ismét végigrobbantani.Ötlet?Lehet hogy másik alagút is végig van robbantva,és túl sok a kő???
  • Yag
    Te már hidat építesz ? Remek. Én még az építési lánccal vacakolok.
    Szerintem az az első amit a városházán lévő térképen más színnel van jelölve. 44.27 -től mutatják. Az áruház alatti híd tippem szerint.Az visz másik gyárhoz és onnan kell majd tovább terjeszkedni balra

Egyébként engedi a hidat megépíteni ha nincs a komplett építési lánc felhúzva ?
    Szerencsére, kicsit súg a játék, a Store-ban meg vannak számozva az épületek milyen sorrendben kell felépíteni őket.
  • zolcsika080104
    Te rájöttél már hogy melyik hidat engedi először építeni,tudod van ott egy pv kék jel vagy egy négyzet és mikor odaállsz mutatja,de csak sorrendileg az első hídnál.A többinél semmit se mutat.Segíts már nekem már megvolt egyszer most meg nem találom melyik volt az.
  • nono28
    Sziasztok!

Kukorica pelyvát hogy lehet csinálni?
  • Yag
    Ráleltem egy videóra amiben végül bemutatják a kezdést. Persze hogy fejben jobban megbonyolítottam mint kellett volna de így se gáz. A lényeg, hogy a javítandó hidak nélkül is elég jól el lehet lavírozni a belső területeken. A szén meg jól eladható "termék", gyűlik belőle lóvé rendesen. A kérdés már csak az, hogy a mennyit tud az ember le logisztikázni a Port-okig.
    Viszont az is látszik már, hogy ez a pálya nem egy nap alatt játszható ... lesz legalább egy hónap mire bármeddig is eljut vele az ember. Mire ezekből a megépítendő épületekből folyamat lesz, a most még lezárt területeket is fel kell oldani.
    Sokat gyököltek vele az látszik, szerencsére lett belőle egy remekbe szabott és meglehetősen bonyolultan összetett pálya. Gratula.
  • zolcsika080104
    nekem semmi gond vele mindig azt használom,egyébként a bányák felé van híd délre nincsen
  • Yag
    Ez a komphajó egy vacak. Nem lehet rendesen irányítani. Így sosem viszem fel a bányász gépeket a térkép északi részére.