Farming Simulator Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De van belõle hasznod, mert kapsz érte pénzt
Igen, lehet, hogy igazad van, de annak mi értelme? Úgy értem, hogy abból semmilyen hasznom nincs, se a biogáz üzembe nem vihetem, se az állatoknak nem adhatom. Azt hittem, hogy ezeket be lehet gyûjteni, és valahogy hasznosítani.
Az a baj, hogy normális leírásokat sem találok, a telepítési mappában levõ pdf sem ír errõl.
Szia Gabi!

Én még a 11-es verzióval játszom. Sajnos nem sok idõm volt mostanában vele foglalkozni. De majd most hideg téli estéken lesz 😊. Próbálkozom objektumok mellett modok készítésével is. De elakadtam 😞. Nézegetem a leírásokat, sok mindenre már így rájöttem, de vannak még hiányosságok. Én sajnos nem csapatban, csak egyedül nyomom. És így nagyon nehéz. A feltett kérdéseimre pedig ritkán jön válasz 😞.

Jó lenne egy normális csapat tagjának lenni. Valószínûleg rá is szánom majd magam. Csak gondolom nehéz lesz olyanokat keresni, akikkel egy hullámhosszon vagyunk.

Olyan szinten megnyugodhatsz, van még aki a 11-est használja. Csak sajna elakadtam a modokkal. Így most belefogtam új objektumok és egy térkép gyártásába.
gogabi79
Olvasom és látom sok helyen hogy a ls 2011 -t nagyon hagyagolják.Lassan ha igy halad kihaloban lesz,mint a 2008 verzió és persze a modokról nem is beszélve.

http://users.ininet.hu/lsgameteam/

szerintem oda csak lerakni tudsz füvet.
Köszi a választ, de nem a pótkocsival van gondom, hanem a kanállal. Melyikkel tudom megrakni a pótot? Melyik kanál az ami felveszi a füvet?
Takarmányszállító pótkocsival amit traki után kötsz
Sziasztok!

Szeretnék ssegítséget kérni, pontosabban kérdezni.
A térképen vannak zöld alapon pótkocsi jelek. Azt tudom, hogy ezek összegyûjtött füvet jeleznek, amit - gondolom - el lehet hordani. A kérdés, hogy mivel tudom felszedni ezeket?
Próbáltam különbözõ kanalakkal, de egyik sem vette fel.
Köszönöm!
peterr80
Köszi a segítséget, megnézem, hátha jutok valamire.

Szia!

Itt egy leírás, hogyan tudod a földeket megvásárolhatóvá tenni:

http://www.modhoster.de/mods/felddefinitions-tutorial

Így gondolom a kezdõ területet is megvásárolhatóvá lehet tenni. Én még nem játszom az LS2013-mal, így ha véletlenül ez nem mûködik, akkor elnézést.
peterr80
Hali.

Igen, ha moddingolsz akkor belassúlhat a játék, mivel általában a berakott jármüvek részletesebbek, kidolgozottabbak ( kinézetre XD ).

Nekem is válaszol valaki ?? 😊 ( " Sziasztok.

a karrier kezdetekor kapott földet szeretném kitörölni. Vagyis hogy ne legyen kezdõ földem. ( 2013 game ) A többi megy, kölcsön lenullázása - + pénz - kezdõ jármüvek törlése. "

Sziasztok!

Betettem pár módot a játékba K700, John D, T150, Scania, stb de mintha kicsit elkezdett volna akadni, illetve mikor kiakarok lépni lefagy a játék, de a mentés sikeres hálisten. Másnál is van ilyen?
cessna172
Van annak valami jelentõsége, hogy a magot közvetlenül a szántott földbe vetem, vagy elõtte kultiválom is? Mert a játék úgy is engedi. Számít valamit a terméshozamban?

Köszi az már megvan. De a HW 80.11-esre másképp voltak rakva a bálák, a képek alapján. De találtam már egy hasonlót, az szerintem jó lesz.
gogabi79
http://www.uloz.to/hledej?q=HW_60_11_Small_Bale.zip

Sziasztok!

Belinkelne valaki egy olyan HW 80.11-es pótkocsit, amelyik képes kisméretû bálák automata szállítására. Sajnos amit a google felajánlott link az mindegyik halott volt.

Elõre is köszönöm!
gogabi79
Köszönöm,szépen Marko,akkor beépitem az alap gép helyére.

marko37

Csak 3 dolgot kell megtanulni 1 olvass vissza 2 google jó barát 3 magad uram ha szolgád nincs és én ezt jól megtanultam. A google és a you tube csodás páros

cessna172
Köszönöm, már megvettem én is a magyar verziót. Bár érdekes, hogy mérföldben is ugyanannyit mutatott a sebességmérõ, mint km/h-ban. 😊

marko37

Csak 3 dolgot kell megtanulni 1 olvass vissza 2 google jó barát 3 magad uram ha szolgád nincs és én ezt jól megtanultam. A google és a you tube csodás páros

marko37

gogabi79
Sziasztok!.Olyan kérésem lenne hozzátok,hogy nem e tudtok olyan fényképeket,hogy ifa w50 tejszállitó rol.Gondoltam jolenne ls 2011be is alap tejszállitónak egy olyan.

dimre
Talán hasznos lehet kezdõknek (benne van a telepített játék mappájában is).
Kézikönyv

X universe Home, sweet home

dimre
Igen, a magyar kiadásban metrikus mértékegység rendszer van.
Ittmegrendelheted, vagy személyesen is megveheted.
Vagy a gazdaságosban is megvehetõ.

dimre
A mappát berakod a Documents/MyGames/Farming Sim.../mods mappába. Érdemes becsomagolni pl. winrar-al zip (fontos!!!) formátumba, és úgy berakni a mods-ba.
Felülírni nem tudod, a 4270 CX 100 T alapgép a játékban.

dimre
Az alaptérkép átrendezve, a farm körül vannak az állatok és a BGA is.

Endre
mõgé akasztasz mondjuk egy HKD 302-öt és felszecskázza a kukoricát, ami aztán mehet a silózóba

Sziasztok! Valaki kipróbálta már azt az aprítógépet melynek elején valami adapter van? És ha igen hogyan mûködik?
Köszi a tippet, megnézem mit tud az az Entrag1... <#wink>
Endre
aha

talloli
Tehát homlokrakodóval viszem a trágyát az üvegházhoz?

cessna172
A játék megvásárolható már EVM-es magyar nyelvû változatban is?

Sziasztok!
Melegházban termesztett paradicsomot vagy salátát el kell adni valahol?Vagy automatikussan történik a nap végén és kb mennyi pénz jön be egy melegház terméséböl?

Endre
lapát vagy karom és a pót legyen traktorhoz kapcsolva
tehén kaja megoldódott.
ha a keverõbe csak silót tesztek akkor takarmányként jelenik meg a kimutatásban, ha fü és szalmabálát akkor meg kevert takarmányként.
a fû mllet jó ha ezt is csináltok, 100%-kos lesz a hatékonyság és jön a pénz.

van 5000 trágyám, de nem tudom belepakolni a trágyázó pótkocsiba. Pontosan hogy kell?

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Endre
az üvegházba víz és rendes trágya kell
a kék tartálykocsi a vízszállító, lelõhely a farm oldalában
trágya tehenektõl

talloli
Szerintetek az üvegház mûtrágya tárolóját hogyan és ivel lehet feltölteni?

Endre
a szecskát NE silózzátok be a teheneknél, tápláléknak alkalmatlan csak a bió üzem veszi meg jó pénzért. az életbõl más emlékeim vannak, még Mária Terézia alatt egyszer 2 hónapig traktoroztam, mint katona egy tsz-ben és ott a szecskát tapostuk traktorral majd mikor megerjedt ment a teheneknek kajálni. hát ez van, bocsi az elõzõ leírásomba elkövetett hibáért<#rolleyes>

Endre
a tejjel semmit nem kell csinálni, naponta jön érte a tejeskocsi, viszi és fizet

peterr80

Sziasztok!

Letöltöttem a Weidemann_T6025_CC70 jármüvet ( képen a filejai ), de sajnos nem tudom, hogy hogyan tudnám a játlkba berakni, vagy felülírni a Weidemann 7240 cx100 T - ét.
Ha esetleg tudjátok hogy kell, akkor légyszives írjátok meg.
Segítségeket elõre is köszönöm.

cessna172
Érdeklõdnék, hogy az ls2013-ban az angolszász mértékegységeket jobb oldalon alul át lehet e állítani metrikusra?

már valami 690 liter tej van a tárolóba, mit csináljak vele?

A báránynál található gyapotot mikor lehet elvinni a fonodába eladni?
a gyapotnál levõ számok mit takar PL(63(3))

Meg kapunk valami figyelmeztetés hogy elfogy valami kaja!

Elõre is köszönöm!

Köszönöm szépen a leírást 😊
Endre
a biogáz üzemben az ott érlelt silót el tudod adni, kanalanként 2000-ért, venni ott még semmit nem vettem, de szerintem trágyalét lehet ott kapni permetezéshez

Endre
a tehenek 3 dolgot esznek, bonyolultsági és hatékonysági sorrendben:
1 fû
kell hozzá:
nyíró,(nálam Kuhn PZ 280 F és Kuhn PZ 960) szárító (Pötinger Eurohit 690 vagy jobb) , rendezõ ez csíkokat csinál a könnyebb felszedhetõség miatt (Kuhn GA 4521 GM vagy jobb), felszedõ kocsi (ez már van neked).
a fû a trágya tároló melletti vályúba önthetõ, egy tele vályú 6 napra elég
2 szecska
ez kukorica felaprítva, már így kell aratni a Big X 1000-es kombájn tudja , de baromi drága az elején megteszi a Pöttinger MEX 6 egy HKD 302-es póttal összekapcsolva. az anyag önthetõ a vályúkba
3 mixelt kaja
kell hozzá Kuhn Profile 1880 keverõ vagy jobb, emelõ villás gép hegyes bálafogóval és persze bálázó és bálaszállító
na most kerül a keverõbe 1 bála szalma, 2 bála fû és a maradék az siló amit a szecskázott kukoricából csinálsz a szélsõ tárolóban. ez a tároló ha legalább 10%-ig megtelt és 100% ra tapostad a traktorral akkor az r gombbal lefedhetõ és elindul az erjesztés.
szalma
ez a tehenek alá kell mivel EU tehenek és finnyásak
kell egy Kuhn Primor 3570 M bálaaprító. ebbe teszel egy bálát az emelõgéppel, odaállsz a vályukhoz és befújja a szalmát a földre
hát nagyjából ennyi a tehén ügy.

Nekem még 1-2dolog nem világos, tudna valaki segíteni???
A tehéntelepre vittem szalmát amit takarmányszállító kocsival szedtem fel aratás után, le is tette de kell még takarmány is. Ezt hogyan tudom elõállítani, és mibõl? Illetve a biogáz üzembe mit lehet vinni vagy onnan lehet valamit venni??
Na most vettem egy ilyen nagy körbála darálót, de azzal mit csináljak? daráljam bele a pótkocsiba a cuccot majd vigyem a vájuhoz és öntsem bele , majd a tehetnek megeszik?

Endre
csak megjegyzem, ez a Farming topicja😊

nico79
Hát az egy elég érdekes .Fõleg mikor felteszed a fát a kamionra.

Tekerd a kormányt ahogy bírod, és nyomd a gázt padlóra.Csak a gyávák nem mernek kérdezni.