24078

| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
endy papp #15892 Hi Zolcsika
Az első képen lévő kombira gondoltam,azzal tudsz mindent aratni.
Multi kombájn
Na csak megtaláltam neked a komló aratót is.
Komkó arató -
endy papp #15891 Hi Zolcsika.
Egyenlőre ezt találtam ,Pachban van majd ki kell csomagolni és úgy mindet betenni a modok közé.működnek.
Eper-karalabé,stb stb kombájn és pótok.
Ki iks próbáltam működnek.
A komló kombit majd még megkeresem ,van egy olyan a Fruechteparadiese maphoz kombájn ,na az arat mindent.neked is meg kell lennie amikor mentél ezzel a mapal. -
Úgy tudom az valamilyen mod hogy rá teszi a titániumra és szerinem azt írja de ahoz kell az alap dlc. -
zolcsika080104 #15889 a játék ill a map leírásában vplt az hogy titaniun edition kell hozzá én meg ránéztem a dlc re és abban láttam pár kombájnt.azt hittem ezek azok. -
nekem meg időm nincs mert macerás a skint berakni általába napra az megy mert hasonlít a repcére és ara rakom de a kalarábét nem tudom alapra :) -
endy papp #15887 Ja köszi..... csak egy a bibi hogy ezekhez az át írogatásokhoz abszolút nem értek.
-
Bele írod a kombájna meg a pótba és kész.Én ezt szoktam csinálni most épp a cotton-t akkarom a mapba ameg a pótba rakni. -
Nem tudom honan veted hogy a titanium dlc az multifruitos. -
zolcsika080104 #15884 hi Endy a cirokkal nincs gond azt aratja a grazymapos kombájn is.A 18 as földön van valami magas zöld leveles növény semmi nem viszi.A titanium dlc ben lennének vajon az aratóeszközök ?Ezt nem tudom. -
endy papp #15883 Hi Zolcsika
Épp most akartam írni hogy van ez a map és próbáld ki, de ezek szerint megtörtént.
Már 2 napja itt a gépemen csak most tudtam kipróbálni.
Nagyon klafa nekem is tetszik.
Azzal vagyis a komló aratással nincs gondom ,mivel volt egy korábbi map ,és ahhoz volt ,majd ha lesz időm és meg is találom megkeresem neked,.
Ami nekem gond hogy van benne karalábé de nincs olyan kombájnom ami aratná és persze pót se ártana.
No meg az eperre is kellene egy kombájn,és pót,ha tudsz valamit ezekre,vagy esetleg valaki innen a fórumról nagyon megköszönném.
Az eperre a múltkorában találtam de valamiért nem látta a játék....
Addig azért kutakodom talán lelek valahol.
A komló kombájnnal meg mihelyt lesz időm jelenkezem oké Zolcsika
Ja igen az szerintem nem kender hanem cirok ,de igazából nem tudom melyikre gondoltál? Nem a Sorghum,mert az cirok.
Ja és van benne Hemp-canabis.
Igazán mellékelhetnének hozzá megfelelő eszközöket ,mert ezek nem olyan mindennapi növények.
Na mind egy ha lesz egy kicsi időm akkor megint belevetem magam.
-
zolcsika080104 #15882 a link mégegyszer:
http://ls2013mods.eu/category/maps/page/2/ -
zolcsika080104 #15881 Sziasztok!
Szia Endy!
találtam egy érdekes mapt innen
s2013mods.eu/category/maps/page/2/
neve a long castle 4.0
majdnem olyan jellegű mint a tryplefarm csak ebben komló termesztés van,állítólag a titanium edition dlc kellene a komló aratáshoz.Azon kívul nem tudsz valami modot ami jó rá a komlóra és a kenderre aratni?Megnézed ezt a mapot?Kíváncsi vagyok van e rá valami megoldás,vagy csak a dlc..
-
endy papp #15880 Hi
Szerintem nem,de igazából nem próbáltam eben a formában,de ha kipróbálod hamar megkapod rá a választ.
De van olyan megoldás hogy a vetőgép után van műtrágya szóró,elég nagy teljesítményű.
Úgy már igen,csak az elején el kell indítani mind kettőt.
Erre gondoltam.
Vetö-műtrágya szóró egyben.
-
vlv760 #15879 Hali!
Ha a traki elejére teszel műtrágya szórót akkor vetés közben a munkásra tudod bízni. -
TokraFan #15877 1000 thanks!! A courseplay-t már korábban leszedtem, egyelőre nem teljesen értem, de olvasgatom a manualt. -
Hali!
ITT vagy EMITT néz körül, első linknél "Empfehlungen" (ajánlott modok) menüben > "Nützliches" > "Scripte" részben találsz "autotraktor" "autocombine" "courseplay" "gps" modokat, ezek kiegészítik egymást (ill. sok funkcióban megegyeznek). "Autotraktor és combine" a földek megművelésére jók, a courseplay minden funkcióra használható, a gps félig manuális (nem kell kormányoznod, nyílegyenesen haladsz ha bekapcsolod).
Kombinálhatod őket, pl: kombájnnál aktiválod az autocombine-t, ezzel aratsz, és van egy traktorod pótkocsival ami a courseplayt használja vagyis elszállítja amit a kombi learatott. Pár szóban nehéz leírni, mert millióféle beállítási lehetőség van, ajánlott elolvasni a segédleteket vagy videókat megnézni.
Ezen az oldalon találsz magyar leírásokat, a courseplay le is van fordítva magyarra.
Ha különféle házi készítésű modokat (főleg gépekre értem) használsz, érdemes egyesével kipróbálni, nagyon sok összeakadhat egy másikkal ami élvezhetetlenné teszi a játékot. Az első linknél az "ajánlott" részből érdemes szemezgetni, az angolok meg nem nagyon raknak ki "szemetet" az ablakba. -
Hát erről a játékról tudni kell, hogy annak idején 2009-ben gagyiként indult az Astragon gondozásában a többi hulladék "szimulátorral" együtt, de az ötlet annyira eredeti volt, hogy a siker a készítőket is meglepte. És utána jöttek a folytatások, amik egyre jobbak lettek, de még mindig messze alatta marad a nagy népszerűségnek örvendő sztárjátékokhoz képest. A fejlesztő csapat sem nagy és a rendelkezésre álló források is végesek, itt nincsenek 100 milliós fejlesztési költségek, mert ez azért még most is eléggé rétegjáték. Aztán jöttek a riválisok is, de ennek valahogy mégis varázsa van, nem tudom mi teszi, talán a játék motorja, ami elég sajátságos. Másfelől a nagy területű, sűrű gabonamezők megjelenítésében ez a játék messze a legjobb. Igazi agrár hangulata van. De kétségtelen, hogy a gépi optimalizálása elég gyenge, laggol, akadozik, szaggat és még most is elég nagy a gépigény. Ez olyan szerelem féle ennél a játéknál, lehet nagyon utálni, vagy nagyon szeretni. -
TokraFan #15874 Így már érthető. Én sem multizom, ezért most modokkal próbálkozom. Találtam egyet ami elvileg megoldást jelent a problémára, de még nem próbáltam ki. Majd éjjel.
Az optimalizálás nem erőssége a készítőknek, ez tény. -
A műtrágyázást, permetezést nem tudod munkásra bízni, viszont a szántást, tárcsázást, vetést, aratást igen. A kukorica silózását is lehet munkással végeztetni, de csak a Krone Big X esetében, ami elég drága gép, csak a későbbiekben jön szóba. Én úgy tudom vannak valami olyan modok, amik a szállítást is tudják automatizálni, miután megadtad az út két végpontját, de olyat még nem használtam. Amúgy a játékban azért is van olyan sok föld, mert multiplayerre van kihegyezve, tehát egyedül egy ekkora gazdaságot tényleg nem lehetne fenntartani. Viszont az érési idők szabályozásával és az időgyorsítással egyedül is lehet okosan csinálni a dolgokat, megadhatsz 3 féle érési sebességet és ezeket lehet menet közben is változtatni. Én nem multizom, mert a gépem nem bírja és az eszközök számára is ügyelnem kell, mert sok gép esetén megtelik a memória és szaggatni kezd. -
TokraFan #15872 Köszönöm a válaszokat! Akkor nem én voltam hülye a csirkéket illetően. :-)
Más: Azt vettem észre, hogy számos munkafázishoz nem lehet munkaerőt alkalmazni, vagyis mindenképpen nekem kell csinálni (pl. tárcsázás, műtrágyázás stb.). Nem beszélve arról, hogy a termény eladását sem tudom rábízni senkire, mindig nekem kell elvinni az átvevőhelyre.
A kérdésem az, hogy én nem találok valamit és ezeket lehet automatizálni, vagy ezt tényleg nem tudja a game? Utóbbi esetben nem érteném, hogyan lehet egy nagyobb gazdaságot menedzselni, mert nekem már 4 föld mellett is sokszor gondot okoz beosztani a munkát. Mi lehet 10+ területnél? Esetleg valami mod, amivel automatizálható a munka?
Játszottam az Agricultural sim 2011-el is, ami lényegesen gyengébb játék, de abban ez a dolog emlékeim szerint jobban meg van oldva. -
Igen, a csirkék fényevők, bárányoknak kaszált fű kell, a teheneknek pedig van háromféle táplálék is, de ha a nagyobb értékű van jelen, akkor a másik nem fogy. Legértéktelenebb a kaszált fű, aztán erjesztett siló és a legjobb a kevert takarmány, amit keverőkocsival lehet előállítani. Attól lesz 100%-os a tejtermelés, persze ha van alattuk szalma is. A farming classics moddal a teheneket is el lehet látni, hiszen van minden eszköz, kivéve a kevert takarmányt, ahhoz nincs antik darab. A kis bálákat villával nem lehet felszúrni, viszont a homlokrakodós kistraktor kanalába éppen beleférnek egy kis ügyeskedés után. Van egy villás rakodókanál is, azzal silót lehet rakodni, de arra a kanál is képes. -
Ja az csak dekoráció szerintem :) -
Redapple #15869 Köszi a választ, de nem azokra a silókra gondoltam. Azok teljesen egyértelműek, hiszen a termények logói is rájuk vannak festve.
Arra a három darab (kettő egyforma magas, egy alacsonyabb) barnás színű, ezüstös tetejű hengerre gondoltam ami nem messze a terménysilóktól található. -
A csirkéktől csak a tojásokat kell össze szedni az alap mappon, de vannak mappok ahol már bele van építve a Water mod ott kell nekik víz és búza is, úgy tudom akkor 105-110% a termelékenységük. -
Sziasztok!
Azok gabona silók, amit a tanyán leöntesz gabonát az abba gyűlik és abból lehet elvinni eladni. -
Redapple #15866 A csirkék fényevők :D
Nem kell nekik semmit adni.
Egy kérdés: az amerikai map-en a tanyán azoknak a szivar-forma silószerűségű izéknek van valami gyakorlati hasznuk, vagy csak látványelemek? -
TokraFan #15865 Közben vettem olcsó bálázót (mod), így már simán megy minden.
USA mapot én nem használtam még.
Annyi kérdésem lenne, hogy a csirkéket hogyan kell etetni, itatni (ha kell egyáltalán)? Sem a játékban, sem a leírásban nincs róla semmi infó. -
Egy kérdésem lenne még, az amerikai mapon kevesebb pénzt ad silóért a biogáz üzem? Mert Hagenstedtben úgy emlékszem, hogy a 10m3-es markoló több mint hatezret ér, Westbridge Hillsben viszont csak négyezret adott nekem 10M3 anyagért. -
Közben még eszembe jutott, hogy ha betöltőkocsival felszeded a szalmát, akkor azt bele lehet üríteni a biogáz üzem garatjába, de elég kevés pénzt ad érte, közel sem annyit, mint az erjesztett silóért. A farming classics csomagban van egy olcsó felszedő kocsi is. Bálaként jobban lehet a szalmát hasznosítani. -
TokraFan #15862 Köszönöm a válaszokat! :-) -
Az egyik lehetőség a szalmát betárcsázni, de fel lehet telepíteni a farming classics modot, ami ingyenes és abban van egy olcsó bálázó és bálafelszedő is, igazi antik darabok, bár nem túl hatékonyak, de hangulatosak. -
Sziasztok!
A szalmát nem muszáj bálázni, lehet betöltő kocsival fölszedni is de amíg nincsenek tehenek addig simán le lehet szántani vagy talajművelőzni is. -
TokraFan #15859 Sziasztok,
Csak ma kezdtem el ismerkedni a játékkal, de máris meg vagyok lőve. A kérdésem, hogy az elején, amikor még alig vannak eszközök és azok is "roncsok", akkor a learatott búza után mivel kell bálázni? Az oktató módban van kétféle bálázó gép, de eleinte azokra még nincs pénz. A földem tiszta dzsuva és nem tudom, mivel szedjem fel a szemetet. Segítene valaki? -
Sziasztok!
Én ezt az oldalt használom nagyon sok oldalról lehet letölteni rajta keresztül Prémiumba, a regisztrálásért kapsz ingyen kreditet de megéri venni is ha sokszor töltesz le.
Regisztráció:http://superload.hu?r=73405
De feltöltöttem neked egy másik megosztóra:
http://ulozto.net/xcAMYN7K/amazone-ux-5200-36m-zip
http://ulozto.net/xkAvNTUV/grimme-maxtron-620-zip
-
Dodge Ram #15857 Sziasztok!
Én a TripleFarming Map v 2.1-el játszom, és azt szeretném kérdezni tőletek, hogy a játékban a kavicsot mivel tudnám felszedni, mert a tanyámat ellepte a rengeteg kavics és fel szeretném valahogy szedni.
(ingyen jutnék hozzá és be vinném a betonüzemnek).
A válaszotokat előre is köszönöm.
-
Nem rossz ez az amerikai map, a fű tényleg sárgásabb, de gondolom nem akartak olyan üde zöld színt, mint ami Svájcot jellemzi. Ez inkább hasonlít Colorado, Kansas, vagy Texas növényzetére, gondolom a háttérben a Sziklás-hegység hegyláncai látszanak. :) Engem inkább az dühít, hogy a jópofa IH Farmall traktoron nincs vonószerkezet. Érdekes effekt az új traktorokon a füst- fénytörés effekt, ha a kipufogó cső mögül nézzük a tárgyakat, olyan, mintha vibrálnának a füstön keresztül. A forró gázok miatti fénytörés okozza. Kár, hogy sok objektumot áthoztak a svájci térképről, a sétáló embereket is lehetett volna a helyi viszonyokhoz szabni, meg az autókat is. De amúgy tényleg hangulatos. Patkókat ezen a térképen nem találtam. -
http://uploaded.net/file/f255pjz0
http://uploaded.net/file/3ctpan8g
Ezt valaki fel tudná tölteni másik megosztóre mert innen nem tudok letölteni? -
Sziasztok!
De ez az benne van az alap Hagenstedt map és az amerikai de nekem az nem nagyon tetszik mert igaz nagy meg szebben tagolt de minden fű-fa sárga mintha elszáradt volna:) De viszont a TESCO-ba is lehet találni DVD-t, és akkor nincs futárdíj. -
Válogass kedvedre:
LINK 1
LINK 2
LINK 3 NAGY
LINK 4 NAGYON NAGY
LINK 5 LISTA
LINK 6 LISTA NAGY -
Carl Davies #15852 Sziasztok!
Giants Editor-al kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Mégpedig, hogy hogyan tudnék egy sima zöld lapot létrehozni, amin elkezdhetem a dolgokat?
Vagy csak úgy lehetséges, hogy mindent törlök az eredetiről és kisimítom? Gondolom nem.
A válaszokat előre is köszönöm.