Farming Simulator Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nico79
Tessék. Zöld.
Zöld

Tekerd a kormányt ahogy bírod, és nyomd a gázt padlóra.Csak a gyávák nem mernek kérdezni.

Blinkye
Nahh. a demolition company az bejött 😊

3Ds MAX :)

Blinkye
Elég béna.. kb 10 perc játék után elkezd lassulni meg akadni. 😊 Hozzáteszem i7 es gépen 8g rammal ssd vel: Pf lol.

Blinkye
kipróbálom a woodcutter simulatort is 😊 Tolta már valaki?

Endre
a vetés, mûtrágya sorrend nem biztos, lehet hogy mûtrágya, vetés, próbáld ki én is ezt fogom mikor jobb a termés

Endre
boronálsz, vetsz, mûtrágyázol, ha kinõtt a növény permetezel, aratsz.
ekével földeket szánthatsz össze az o gomb segítségével.

Sziasztok!

Olyan valaki segítségét szeretném kérni, aki ért a gépek játékba rakásához (ha jól tudom ingame a neve).

Szeretnék készíteni egy hw 60.11-es pótkocsit, amelyiknek gombnyomásra változna a platója.

Mert nekem úgy lenne életszerû, hogy trágya szállításhoz nem lenne fent az oldalmagasító, viszont a gabona szállításához fent lennének a fém oldalak meg egy sor deszka magasító is, viszont legyen neki egy silós magasítója is. Azért szeretném ezt, mert pl. kis gazdaságban általában csak 1 db pótkocsi van és azt használják mindenre, nincs mindenféle szállításra más és más pótkocsi. Kerestem már a neten több fajta hw pótkocsit, de valahogy egyiket sem találtam megfelelõnek, ráadásul olyat meg még nem találtam, amelyiknek változtatható a platója.

A modellezés úgy gondolom menne nekem, hiszen már készítettem néhány részletes objektumot.

Segítséget elõre is köszönöm!

Endre
erre gondoltam én is, hogy csak ideiglenesen van bálázva a szállítás miatt
ez az aprító nem hagy nyugodni
igazad van, az embernek bassza a csõrét a sok újdonság, de ha már megvan akkor már nem annyira érdekes😊

3lm0
Már visszatértem a jó öreg MineCraftomhoz. Nagyon jó kis játék az FS széria, de elég gyorsan bele lehet unni, legalábbis nekem hogy 24-bõl 16-18 órákat játszottam vele naponta, gyorsan unalmas lett.

Az aprító azért jó mert így egyszerûbben tudod hordani a dolgokat és nagyobb mennyiségben (elvileg). Bebálázod a szénát vagy a szalmát, odahordod és utána csak le kell darálni, nem kell odamászni a foresterrel.

Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20

Hellósztok!

Most játszom elõször ilyen játékkal de nagyon tetszik a 2013.
Leírná valaki a lépéseket a földmûveléshez, hogy mi után mit kell, illetve a bálákat hol lehet értékesíteni?

üdv.
Endre
jut eszembe, miért is kell felaprítani a bálát? amint láttam a keverõbe bála megy, az apríték mire kell?

Endre
Ennyi infóval, amit adsz azt hittem elötte ülsz egész nap<#nevetes1>

3lm0
Nincs semmi cicó a körbálával, mod kell hozzá, körbálaszállító.
Multit nem tudok indítani sajnos, lévén hogy nem hivatalos játékom volt. Kipróbáltam, játszottam vele egy darabig, majd töröltem. Ha úgy adódik, megveszem és akkor lehet róla szó. De egyenlõre sem pénzem, sem idõm nincs rá, így csak segítgetek amiben tudok.

Endre
kockabálázót vettem, kevesebb a cicó vele (a 2011 ben tapasztaltam, tiszta õrület a szállítása a körnek) a leírása meg nem említi, hogy csak a körre való<#shakehead>
nem akarsz egy multit indítani valamikor, hogy körülnézhessünk, mit hova?<#circling>

3lm0
Nem tudom, én mindig körbálát dobtam bele. Azzal azt hiszem semmit nem kellett csinálni, beszállni a traktorba amire rá van kötve és ledarálja.

Endre
kockabálát nem darál?, beletettem egyet és semmi, már azt sem értettem, hogy ajtó ki-be és semmi más

Hello!
A ledarált füvet hol lehet hasznosítani?
A trágya a silózó mellett van?(a marhák melletti silózó)
Köszönöm a válaszokat elõre is!
thx

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

3lm0
A körbálákat le lehet darálni az etetõgépeknél található elsõ eszközzel.
A kicsi fûnyíró is elég viszonylag sok (15-20) tehén esetén is, mert nem esznek olyan sokat.
Kiönteni valamelyik vályúnál tudod csak. Elvileg mindegy melyikbe öntöd, ráadásul a kicsivel nem is kell rátolatni, csak odaállni mellé és felajánlja az opciót.

köszi szépen, van ilyen nagy köralakú bálám azt megeszik? Ha igen hogy kell nekik adni? Ha nem akkor van ilyen kicsi fûnyiróm abból ha kiöntöm nekik a füvet (nem tudom hova kell) azt megeszik-e?

3lm0
Ha azt akarod hogy adjanak tejet, muszáj leszel etetni õket<#vigyor0>
Többféle etetõanyag van a játékban, mind különbözõ hatékonyságú.
Fû, szalma, siló és végül a komplex táp. A fû pl 35%-os hatékonyságú.
Ha megvetted õket akkor a 35-ös föld mellett fogod megtalálni õket, a térképen a farmodtól lefele és kicsit jobbra.

Vettem pár tehenet, hol vannak és kell-e etetni õket ha igen mivel és hogy?

3lm0
A zöld Agrolinereket vagy bármelyik olyat amelyiknél oda van írva hogy tud "chaff"-ot szállítani.

A Crone Big szecskázó után melyik pótkocsit kell akasztani hogy mûködjön a szecskázó? volt amit nem tudok ráakasztani de amelyiket meg ráteszem abba nem nyomja bele a szecskát, sõt nem is kezdi vágni a kukoricát.

3lm0
Van egy mod ami átállítja a termés nagyságát hogy reálisabb legyen : Ertrag1 a neve, ez módosítja hogy mennyi vetõmag kell egyes fajtákból egy m2-re, illetve hogy mennyi termés fog jönni szintén m2-enként.
Tökéletes realitást ne várj, ez a játék egyébként sem arról híres. Ha az lenne akkor azt hiszem minden második ember aki játszik vele abbahagyná, mert folyamatosan tönkretenné a gépeit. Én kimondottan szeretek például "repkedni" velük és ez ha a játék reális lenne elég merész és költséges hobbynak bizonyulna.<#wink>

Blinkye
király. Giants Editor 5.0.1 jó pályát szerkeszteni és van hozzám maya meg 3ds plugin. 😊

Sziasztok!

Nektek is csak annyi kukorica terem, mint búza? A szemes kukoricára gondolok, nem a silóra.
Az árpa és a repce kb még elfogadható arányban terem a búzához képest, de a kukoricából 1,5-2x-es kellene hogy teremjen.

A búza elõtt a tarlót kultivátorozom (Horst tiger), vetés, mûtrágya permetezés, aratás. A kukoricánál ugyanez, de kultivátor elõtt megszántottam.

Meg az is érdekes, hogy a játékban 1000 liter (1m3) gabona = 1000 kg (1t), ami enyhén szólva furcsa... <#rolleyes>
Blinkye
Skacok. Pályát, hogy lehet csinálni? Nekem nagyon nem tetszik a gyári pálya elrendezése. Legalább az ólak lennének közelebb. 3ds maxos cuccokat ha lehet rakni bele, akkor tudnék is csinálni pár dolgot.

3lm0
Igen, csak hogy bálát tudjon csinálni belõle ahhoz elõbb szét kell terítened hogy kiszáradjon, utána érdemes összehúzni úgynevezett "rend"-be, majd utána felszedhetõ a bálázóval.

én meg OKJ-s gazda vagyok tehát ha hivatalosan akarod csinálni mint élõben akkor ne szántás elõtt mûtrágyázz 😊 ha mindenképp szántasz utána valamilyen kombinátorral úgymond simítsd el a területet és utána szórd a mûtrágyát utána jöhet a vetés, permet és aratás, valóságban a szántás után nagy göröncsök lesznek a földön és egyenetlen a talaj ha eldolgoztad utána mûtrágya ami beleivódik a földbe magától, nem kell beleforgatni 😊

Oké, köszi.
Endre
a bálázó a fûböl is csinál bálát??

repce után ha alkalmas rá a vetõgépet nem kell a talajmegmunkálás csak vetés... ha ez megvan akkor vársz, elõjön a repce idõt lelassítod nyomatsz rá valami vegyszert. termés menyisége ugyan az lesz mintha mûtrágyáznál, szántanál, kombinátoroznál, vetnél, vegyszereznél, és aratnál....

3lm0
A szalmát és a szénát is bálaként kell a keverõkocsiba tenni.Hogy kicsi vagy nagy bálát használsz az etetõanyaghoz az mindegy. A legjobb arány nekem 2 nagy széna, 1 nagy szalma és a többi siló, de végülis szinte csak arra kell figyelni hogy a siló legyen a végén, mert nem tudni elõre mennyit fog foglalni a széna és a szalma. Egy kis vizuális segítség:

Siló készítése

Blinkye
logikusnak hangzik. Én egyszerû pBP i vagyok <#nemtudom> Ekézek aztán vetek,aratok 😊

Sziasztok!

Repce aratása után milyen lépéseket kell alkalmazni? Én úgy szoktam mûtrágya, szántás, talajmegmunkálás, vetés permet és aratás. ez így jó vagy nem?
Blinkye
Az meg a másik amivel szívtam. füvet tudtam tenni a keverõkocsiba. mást nem. kombájn mögötti hátrahagyott szénacsíkból nem lehet?

Krszti1160
elég, ha csak le kultiválod a búza szalmát 😄
Blinkye
kipróbáltam a traktoros vontatós krumpliszedõt is de azt sem tudtam melósra bizni.. meg az macera mert elõbb szénát kell szedni ,hogy lehessen a krumplit. 😊

Blinkye
de azzal burgonyát nem lehet nem?

Endre
ha veszel kombájnt azt lehet melósra bízni.

Blinkye
Köszi a helpet.. 😊 inkább eladom eszembe sem jutott. Basszus ez marhára összetett. mire elmászok a helyekig több járgánnyal.. durva..
Most próbáûltam ki a burgonyázást. KMiért nem lehet egyik burgonyás gépet sem elküldeni autómatán? Munkaerõvel értem. csak szántás és vetés megy a burgonyánál. többit nem engedi csak ha én magam csinálom.

Hali.
estleg valaki multizni FS - 2011 en?
Endre
a széna és a szalma hogy kerül a keverõkocsiba? silót már tettem bele de ezek hogy? ha a póttal felszedem a szénát (szárított fû ugye?) akkor a pót csak a vályunál ürít. hm...

Endre
ha valaki indít multit megnézném a terepet

Endre
köszi

3lm0
Na én épp ezért nem szoktam sem használni sem ájánlani<#vigyor2>
Egy gépért az összeset visszavinni a helyére, inkább küzdök vagy eladom és megveszem újból.

BlueMaster
A kézikönyvben ez áll:

Amikor játékállást választasz, lehetõséged nyílik arra is, hogy az adott
játékállás jármûveit visszaállítsd. Használd ezt a lehetõséget, ha egy
traktorod beragadt valahova, vagy belesüllyedt a folyóba. Ugyanakkor
óvatosan élj ezzel a lehetõséggel, ugyanis a játékállás minden jármûvét
és szerszámát visszaállítja.

Talán ez segít...

Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!

Blinkye
Akkor szívás <#rinya> megvettem a piros homlokrakodó után a következõ jobbat. : nem tudom mi a neve.. azzal sem sikerült a kamazt megemelni, mert a targonca emeli magát 😄 <#falbav> ráadásul két ház között van 😞

3lm0
Ha van rá lehetõséged használj targoncavillával ellátott traktort azzal fel lehet állogatni a felborult dolgokat, de csak ésszel, mert nagy súlyt kell mozgatni.

Endre : Létezik, ezért ildomos a teheneknek szánt silót a mellettük lévõ tárolóban megérlelni, különben járkálhatsz oda-vissza kanalanként.