2869
Shogun 2 Total War
-
#1029 Total War: SHOGUN 2 Update Released
2011.03.29., 14:06
Updates to Total War: SHOGUN 2 have been released. The updates will be applied automatically when your Steam client is restarted. The major changes include:
Total War: SHOGUN 2
Multiplayer - Fixed a bug whereby winning a match made battle via the opponent conceding defeat did not register a win statistic or count towards the match made battle victory achievement.
Multiplayer - Fixed a bug that would see The Dishonourable Coward trait from being incorrectly awarded to players. The trait has also been reset for the entire player base.
Multiplayer - Fixed a bug that would see avatar costs incorrectly deducted from funds for a naval battle.
Multiplayer - Fixed instances where players were unable to fully upgrade their General’s Avatar skills.
http://store.steampowered.com/news/5195/ -
#1028 Total War: SHOGUN 2 Brady Guide
Digitális formában ennyi pénzért ez... Valakinek esetleg megvan? Mi van ebben? -
Malac Úr #1027 Tegnap a steam-en jött valami anyag, láttam is a bejelentést az új update-ről, de a verziószám maradt 1.0...Valaki hivatalos példánnyal tapasztalt hasonlót? -
uwu 80 #1026 Szerintem felesleges a személyre szabott játékról túl sokat ábrándozni. Nekem is vannak elképzeléseim mi lenne a tökéletes, hosszú is lenne leírni.
Nem lehet mindenkinek külön játékot írni. Játsszál azzal ami van, és hagyd abba az offolást! :)
Szerintem egyébként nagyon jó lett ez a rész. Végre van olyan nehézségi szint is ami kihívást jelent, nem úgy mint eddig. Mondjuk biztos le kell tolni pár játékot tapasztalatszerzés céljából mire meglesz legendary szinten is. A korábbi részekkel is sokat játszottam, külön jó hogy most még kihívás is lesz benne jó sokáig.
A hangulata meg hozta a régi Shogunét úgyhogy én elégedett vagyok ezzel a résszel. -
#1025 az a baj hogy ezt az egyszerűbb rendszert sem tudják megcsinálni jól, akkor amit te említesz önálló vezéreket akik hódítanak maguktól, önálló polgármestereket stb., azt esélyük sem lenne jól megcsinálni.
ja egy kicsit sok a szemuráj az igaz, azt lehetne redukálni, mondjuk egy sereg csak 20%-40%-a lehetne szamuráj, a többi ashigaru. vagy a számuk korlátozva lenne, vagy hogy mondjuk csak minden 2. évben lehetne szamurájokat venni, nem teremnek azok minden bokorban. én kendozok, szóval tudom mennyire ritka volt az igazán jó kardvívó. -
cookac #1024 hát nem tudom, de pont az általam hiányolt dolgokkal válna egyszerűbbé az egész. nem nekem kellene minden apróságról gondoskodni. ezzel lehetne más dolgokra koncentrálni.
Jó A TW sorozat és szeretem is, csak a benne rejlő lehetőségek nincsenek kiaknázva. De már mondtam ezt, hogy miért. Ha pedig "igazi" csatára vágyom, akkor ott a Mount and Blade Warband.
Ami leginkább zavar S2-ben, hogy alapból rengeteg szamuráj szaladgál. Nem érzem azt, hogy ők egy elit réteg lennének. Vanillában a játék közepétől már szinte mindenki szamuráj. Laikusként azt gondolnám, hogy az 1000 pénzért vett egységem puszta jelenléte félelmet kelt az ellenfél soraiban, de vhogy nincs meg ez az érzés. A többi bosszantó aprósággal ki vagyok békülve, végülis tök mind1, hogy a szomszéd szeret e v. nem, úgyis leverem :D Ezzel befejeztem az okoskodást, ígérem -
#1023 ez felesleges lenne, túl bonyolult lenne már. nem sokan játszanának vele, köztük én sem. ez total war. ki nem szarja le a politikát benne, háborút akarok, nagy csatákat, látványosakat. nem akarok pepecselni a politikai résszel is, ha neked ez kell, ajánlom a civilizationst, abban tökéletesen meg van csinálva minden szar politikai rész is. épp ezért lett egyszerűbb a politikai rész is ebben, mert nem sokan voltak kíváncsiak rá. ez bőven elég, csak működne rendesen. ha kisebb seregeket akarsz vedd smallra az egységméretet, és máris csak párszáz fős seregek lesznek;)
persze azért sztem a med2-nél volt a legjobb ez a rendszer, azt nem kellett volna még tovább egyszerűsíteni... -
cookac #1022 a másik: a szomszéd nép egyetlen városánál állt a kémem, szóval láttam minden mozgást. figyeltem, hogy körönként 4 egységet tolt ki az AI. Kíváncsiságból elfoglaltam, én körönként 1-et tudtam. Akkor????
Elmondom, én hogyan képzelem el a jó TW játékot:
1. hadd legyen már meg az igazi "nagy vezető" érzés a játékban. legyen tanács, ahol döntéseket hoznak, segítenek, de ha akarok, akkor zsarnokoskodhatok. lehessen vezéreket választani, legyen ármánykodás, intrika, politikai gyilkosság, miegymás. ne én küldözgessek minden faszit, hogy akkor most lépj ide, csináld ezt, vedd le a cipőd...
2. ne lehessen olyan csatában résztvenni, ahol nem vok jelen. milyen jó lenne kiválasztani egy tábornokot a jelleme, értéke alapján, meghatározni célokat és elindítani egy sereggel. aztán érkeznének a jelentések, parancsokat lehetne küldeni neki, persze a körülményeknek megfelelő késéssel. aztán lehetne figyelni, hogy alakulnak a dolgok.
3. ne kelljen minden fasz aprósággal pepecselni. legyenek miniszterek, akik foglalkoznak ilyesmivel. kiadom a parancsot, hogy hajtsák be az adót, aztán a pénzügyekért felelős vezetőtől függene, hogy mennyire lenne hatékony.
4. ne legyenek építhető épületek, csak speciális dolgok. nagyszabású dolgok, mint egy híres katedrális, vagy akadémia, stb.
5. ne legyen ilyen hülyeség, mint itt is, hogy csak akkor építhetek dojot, ha van gyapot. ha megépült már nem is lényeg, hogy van e. ez ökörség. 4 falat építeni ajtóval és tetővel csak az aboriginálok nem tudnak meg a pápuák, más mindenki. építhessek katonai akadémiát ahol a jövő tisztjeit képzik. ha hozok megfelelő oktatókat akkor lesz minőségi állomány. ha nem, akkor nem tok csatát nyerni. nem kell ezer féle egység. csak aszondom, hogy jövő ilyenkorra álljon össze egy ütőképes had, aztán menne a maga útján a dolog.
6. mindenhez kelljen egyfajta "honor" pont. ez tükrözné a vezető és országa nagyságát, jellemét. ha ez magas, jó a reputáció, akkor szívesen jönnek a művészek, professzorok, mesterek, zsoldosok. ha nem, magamra vessek.
7. legyen úgy, mint az életben volt. pl. mohácskor a király 500 főnyi állandó katonaságot tudott fenntartani, azt is csak nehezen. ne rohangáljanak bazinagy seregek. illetve lehetne, ha sikerül rávenni az uralkodó réteget, hogy harcoljon. nyilván játékonként változna ennek a technikája, mindig az adott kornak megfelelően.
8. legyen egészséges egyensúly a menedzser+arcade+fps+rpg játékokból. legyenek választható opciók kezdéskor, ki mit preferál, mit akar személyesen intézni és mit bíz az AI-ra.
9. legyen logisztika. nincs utánpótlás, nincs élelem, feloszlik a sereg. ennek a kivitelezése nehezebb feladat volt mindigis, mint maga a harc.
"Röviden" így képzelem el. Ez persze csak álom marad, mert az arra hivatott CA ennyi év után sem tudott újat mutatni, legalábbis számomra. És addig, amíg sokan megveszik a szutykot, addig nem is lesz előrelépés, mert minek fektessenek pénzt valami újba, mikor a régiből is szépen lehet részvényeket venni.... -
#1021 igen ezt akartam mar emliteni en is, szerintem itt a hard hard amit altalaban szeretnek az tul van love, a normal normalon en nem vettem eszre akkora bakikat. -
#1020 hmmm hat akkor meg varok, eleg gyorsak a modderek szoval folyamatosan fejlesztik. Gondolom CA tol is lesz majd valamifele patch. Takedaval Normalon befejeztem nem volt konnyu de azert nehez se.
Viszont egy dolog engem is kicsit zavar, az ujrajatszhatosag, mert vallljuk be oszinten a klanok kozott nem sok kulonbseg van epuleteik ugyan azok, ergo ETW-t NTW-t mai napig nyomom es meg mindig nem unalmas, ez meg egy klan utan...na jo hardon valami gyengus klannal de ennyi....ezt aert sajnalom. -
#1019 ill. nem scriptelni, az más, csak sima "ha ez van, azt csináld, ha nem ez van, akkor amazt" megoldással:) -
#1018 na mindenki hadat üzent nekem, mert legendary lettem, természetesen egymással teljes az egyetértés, csak engem basztatnak:S akik eddig adáz ellenségek voltak, most azok is puszi pajtások lettek:/ na persze...kis szaros 1 területes államok is hadat üzentek. ez a diplomácia elég szar, pedig nem hinném hogy nehéz lenne rendesen megcsinálni, lényegében csak scriptelni kellene jól... -
Warden #1017 Szerintem a diplomácia abszolute nem legendaryra van belőve.Normálon teljesen jól működik, az AI relatíve jó döntéseket hoz.Nemtudom mi élvezet van a legerősebb fokozaton játszani de kinek mi jön be.Az 50. kör magasságában már egy egy kör nekem kb másfél-két óra pedíg a mostani campingben tudatosan és célirányosan haladok ugy hoyg minél kevesebb hánorúval megússzam.Igaz valószínűleg ez lesz az első kampány amit meg is nyerek bár most jön a szebbik rész mikor mindenki hadat üzen.
cookac mesélhetnél erről a 12 hónapos körös módosításról amennyiben próbáltad, ez majd a következő játékban érdekel.Elég nonszensz kategória hogy pl a shimazu klán az iron trade slotra két és fél év alatt jut el. -
cookac #1016 nincs limit, annyit gondolkodsz amennyit akarsz
azt nem értem, emberek legendary fokozaton, hogy a faxba tudnak nyerni. én Hatorrikkal vagyok most, de kb 2/3 klánnal harcban állok, pedig leszámítva az első körbeli területrablásom, senkinek nem üzentem hadat, akivel lehetett szövetséget kötöttem és kereskedek. olyan szar ez a diplomáciai rész, hogy nyamvadt kis san marino méretű államocskák erősködnek, betámadnak és minden körben hadat üzen vki.
Meg az is egy nagy hülyeség, hogy a szövetségesem v. 10 körön át próbált szabotálni sikertelenül, a diplomáciai részen meg -akárhány pontot levon tőlem. na mind1, ez van. köv. kampányomban majd óvatosabb leszek.
-
Prof William #1015 Van kör/idő limit a fő kampányban? Én azt szeretem ha szépen lassan építgethetem a kis birodalmam és nem kell sietnem... -
cookac #1014 az a gáz ezzel a moddal is, hogy az AI rengeteg archert spawnol. a darth modban ezt csökkentették, de időnként ott is feltűnik egy-egy archer sereg. ez egyébként vanilla bug, láttam olyat Kyotoban, hogy csak a samurai archert spawnolt. asszem míg nincsenek katanás egységek, addig ez gyakori.
Hattori kampányt viszek most, nehéz. 24. körben vagyok, még egyetlen épületfejlesztést nem tudtam finanszírozni, egy farmot építettem a legelső körben azóta semmit. jelen pillanatban 5 klán támad folyamatosan, ráadásul a szomszédos Asai szövetségesem folyamatosan kínoz a nindzsájával. de lassan talpra állok és kivégzem.
az all in one mod elemeit külön-külön is leszedheted, így azt teszed fel amit akarsz. mert pl. a 32bites textúrákkal már komoly gondok is lehetnek FPS terén. -
cookac #1013 lemaradt a link -
cookac #1012 ha akarod ezt tedd be a data könyvtárodba és a sárga csík lefeleződik, így marad időd bőven. katana hero jó, de csak 1 db lehet belőle, és autobattleban vhogy nem igazán műxik. azokat a csatákat ahol a hero volt mindig manuál vezényeltem le -
#1011 ohh yee erre vártam thx.
date kampányban elértem a legendary szintet, hadat is üzent mindenki ahogy kell:(
fuck. még 5 kör és jön a katana hero, meglátjuk mit tud:)
így nehéz lesz, le is ment a jövedelmem felére...már csak 3 fullos sereget tudok fenntartani.... -
#1010 erdekelne majd egy bővebb vélemeny, All in One Mod ot neztem még és Darth, de még nem raktam fel őket várom hogy kicsit jobban kiforrjanak. -
Prof William #1009 Na szerencsére egy steam újraindítás megoldotta a dolgot. -
Prof William #1008 Steamon -
Prof William #1007 Hogy francba kell demót letölteni?
Rákattintok a demó letöltésére, elkezd dolgozni aztán nem történik semmi. -
MaRee #1006 Ez a működőképes release, ezzel nyomom én is amíg nincs pénzem megvenni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Total_War_Shogun_2_READNFO-FLT -
cookac #1005 na ne kamuzz...., ha kiakarod próbálni miért nem töltöd le a demót? -
Prof William #1004 A Skidrow tervezi biztonsági másolat kiadását? Olyat ami már jó?
Meg akarom venni de előtte ki szeretném próbálni. -
cookac #1003 tudom, játszottam általa készített moddal. de ez a mostani bban nem tetszik, hogy nincs benne a szamuráj CAP, amiről írtam.
MINDENKINEK: lehetőség van arra, hogy az évi 4 forduló helyett 12 legyen, azaz szezononként 3.
Here is the solution. Start new campaign and save. Go back to windows. Download this program: ESF editor 1.46
http://forums.totalwar.org/vb/local_links.php?catid=275&linkid=8783
Load your save game with program and click open CAMPAING -SAVE GAME- CAMPAING SAVE_ENV and CAMPAING CALENDAR.
Change the value 4 =>12. One turn is now one month. (You can try other numbers too, but be careful. Some numbers don't work). Save.
Enjoy your new game! -
sakkay #1002 Darth módot nem nézted? Elég nagy legenda a csávó'! -
cookac #1001 én most a Shogun 2 Realism modot tettem fel, pár aprósággal egyetemben. A legjobb dolog benne, hogy az ashigaru egységek létszámát megemelték, a szamuráj csapatokét csökkentették, és nem építhetők csak úgy, hanem mennyiségük korlátozott. Mittomén, pl. samurai archer max 20 db lehet. Ezáltal az ember jobban meg is becsüli őket. Plusz elérhető a Loan Ashigaru, ez kardos csapat, a történelmi hűséget ábrázolva, mert ekkortájt kardos parasztok voltak jellemzően és csak egy parasztlázadás után tiltotta meg a katana használatát X Daimyo, példáját az összes többi követte. Feltéve ha igazat írt egy japán fickó a fórumon ezzel kapcsolatban. Van még benne pár apró változtatás, megemelt páncél és védekezés, viszont kisebb morál, meg ilyesmi. Sokat nem tok mondani egyelőre, még csak 8 kört játszottam vele. -
TOKKEN #1000 Sziasztok!
Ha hostolok egy Cooperatív campányt, hol találom a mentéseket?
előre is kösz -
sakkay #999 Nem nem...én rá zoomoltam és egy hím szarvas volt két nősténnyel. Legeltek, és amikor közel mentem el(az embereim) elfutottak. -
Yag #998 Az egyik csata közben én is azt hittem szarvasokat látok rohangálni, kettőt ... aztán rá zoomoltam és kiderült hogy két ló rohangál amikről le lettek kapva a lovasaik. Baromi hangulatossá teszik ezek az apróságok az egész csatát.
Nem tudom hogy Empire vagy Napoleonban voltak-e már hasonló flashek de az egyik vár ostrom közben például a földön fetrengő sebesült katonákat vettem észre. Fetrengtek jobbra a földön és vívták "kötelező" haláltusájukat :D) -
sakkay #997 Ja, és szarvasokat,persze nem ott ahol a bálnákat. -
sakkay #996 Ja..múltkor láttam bálnákat..de tényleg. -
Yag #995 Erre a legjobb megoldás talán, hogy hagyni a Vazallust foglalni de azokat ne egymás melletti tartományokon tudja megtenni. Hagyni 5-6 tartományig fejlődni ezekkel tud seregeket gyártani, de tovább ne, mert valóban a fejünkre nőhet. A Seregei mellé segédcsapatokat küldeni ha kell besegíteni neki a csatákban hogy ne vérezzen el. Talán így elkerülhető a lázongása vagy átállása más klánokba szövetségesnek. -
AryanH #994 Nekem az összes Total War játék közül ennek tetszik legjobban a sereg utánpótlás rendszere. Azért szerintem az zavaró volt, hogy egyszerre csak egy egységet vagy épületet tudtál gyártani vagy javítani. Az Empire egyik legnagyobb újítása a város kis település rendszer. Viszont az sereg utánpótlás kicsit érdekes lett. Csak pénz kellett hozzá és két kör és a sereg újra fullos lett. Egy példa egy brit sereggel Indiában vagy és pénz és két kör alatt újra teljes a sereg, úgy hogy nem is saját területen állsz, vagy pl. a dragonyosok vagy a királyi testőrség hogyan töltődik fel. A Napoleonban bevezetett replenishment rendszer szerintem eddig a legjobb. -
MaRee #993 A nanban kikötős dologba én is beleestem Shimazuval, most nem győzöm írtani a felkelőket
----------
Tengeri csatákhoz tudna valaki néhány tippet adni?Empire-ben is inkább autoresolveoltam ezeket, de itt már szeretnék normálisan harcolni a hajóimmal. -
ratgab #992 Vazallus állapotra egy friss élményem:
Első játékom Shimazu-val történik... mivel első játék sok mindent rosszul fejlesztettem (Nanban kikötő egy Budhista beállítottságú városban = Fail).
Rossz döntések vallási felkelésekbe és étel miatti lázongásokban nyilvánultak meg!
A lényeg, hogy sok idő eltelt mire kiküszöböltem a hibát és megindult a hadigépezet gőzhengere... sorban hullottak a városok, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve az egyik várost vazallussá tettem... ekkor 2 úton lehetett továbbhaladni az északi és a déli ösvényen, de mindenhol városok voltak.
Lényeg a lényeg, míg én délen daraboltam az ellent feltornázva 19 tartományig magam (Long kampányt nyomtam), addig ő északon 1 tartományból egy 10 tartományos birodalommá nőtte ki magát!
A gondok a 20. megszerzett tartomány után kezdődtek! Japán gyakorlatilag 2 részre szakadt: Takeda, Tokugawa, Date és szövetségeseimen és rajtam kívül mindenki más ellenem fordult! 4 meglévő szövetségesemből először a 2 legkisebb üzent nekem hadat, amit jó hadvezér módjára a lakosság kiírtásával dotáltam, majd a 2 nagyobb ( az eddigre igencsak megcsonkult Shoni birodalom... 11 tartományról 4-re csökkent a területük, majd az általam alapított vazallusi állam a Orochi (ez keményebb dió volt, mert 11 tartománya volt... nagyjából gyéren védett, de néhol erős seregek!)
Ekkor kezdődtek a gondok, mivel a hadigépezetem a Date birodalommal való katonai találkozással megállt ( 2 db full sereggel jött az én 1 fullos seregem ellen), viszont nyílt még 2 hadszintér a SHoni és az Orochi felé... Shoni szigetére személyesen a Daimyo-t (nemtom hogy kell írni) küldtem, aki kisebb ellenállást tapasztalva, de legyőzte az ellenséget! Ellenben az Orochi gyengén védett városok ellen csak egy szedett- vetett sereget küldtem pénzhiány miatt! Emellett még ott volt, hogy a meghódított városok folyamatosan lázadoztak (ellenállás a hódítokkal szemben), amit pénz nélkül nem tudtam katonai erővel lefolytani... amikor az Orochi sereg megverte az ellenük küldött sereget, akkor már tudtam, hogy végem van.... ennek tetejébe a Tokugawa a térkép bal alsó szélén lévő fővárosa mellett kitett egy fullos sereget (a közelben is csak ashigara-k voltak, szóval veszett fejsze nyele volt a dolog)
A tanulság... a Vazallus államoknak nem szabad nagy teret adni, mert a fejedre nőnek! -
Gubo79 #991 Sziasztok!
Próbálta már vki az All in one modot? Abban elvileg benne van a Darth mod, és az eddig említett valamennyi jó modifikáció!! A twcenter leírásában nagyon jónak tűnik! Én a Napoleon-nál próbáltam ki az All in one-t, szerintem ott ez a legjobb mod!!! -
#990 Én is arra várok, hogy a dx11-es patch kijöjjön végre, hátha javítanak vele mást is. Ha nem, elég lesz utána felrakosgatni a mod-okat... (azok közül is ugye már csak azokat, amik kompatibilisek az új patch-el...)