2869
Shogun 2 Total War
  • Jakuza001
    En meg ilyennel nem talalkoztam, pedig jo par klant kiirtottam es a seregei mindig rebel army lesz utana es sosem tunt meg el.
  • AryanH
    Nekem egy érdekes észrevételem lenne. Többször előfordult már, hogy egy klán megtámadott és lassan már a városomhoz ért, mikor én elfoglaltam a tartományát. Ezzel a klán megszűnt, a sereg ami a városomnál volt egyszerűen eltűnt. A legtöbb Total War játékban úgy emlékszem, hogy ilyenkor a sereg lázadóvá vált. Viszont azok az egységek amik még az ő tartományán belül volt azok tényleg lázadóvá váltak. Mondjuk normálon nyomtam. Ez valami bug vagy erre nem számítottak a készítők? A Tokugawa kampány második körében már előfordul bár ott nem te foglalod el a városát, hanem egy másik klán.
  • Jakuza001
    Pl abbol, hogy tobb terulete van nagyobb a bevetele, foleg ha aranybanya van a teruletukon akkor akar +1800 feletti bevetele lehet csak egy tartomanybol.

A jo strategia, hogy azonnal kezdeskor az egyik szomszeddal szovetkezni, mig a masikat azonnal megtamadni, amig meg gyenge es teruletet szerezni tole.

Kereskedni azonnal kell, mert az plusz jovedelem.

A politikaval pedig semmi baj nincs. Ha nem diplomaciazol es kereskedsz, akkor minden evben -5-el csokken a klanok fele a standinged egeszen -200ig. A kereskedessel ezen lehet valtoztatni vagy a behazasodassal esetleg penzkuldessel. Nem mindegy mint elobb irtam, hogy milyen beallitottsagu az adott klan leader sem. Egy unfriendly nem nagyon fog szoba allni veled komolyabb kerdesekben, egy friendly hamar raall a szovetsegre.

Hadat pedig akkor is kuldenek ha az ellenseged szovetsegesei, vagy eppen akkor lepnek szovetsegbe valakivel akivel eppen haboruzol, eppen ezert nem art megfontolni kinek kuldesz haborut, mert ha olyannak akinek szovetsegese van, vagy lesz, azok azonnal megtamadnak majd. Ezert okosan kell taktikazni.
  • Hypo #826
    egy viszont teny mar tobbszor belefutottam, egy varosombol a hadsereg elmegy csak par vedo marad, lazadas es megtamadfjak a varost a sereg nem szamottevo, aztan amikor elfoglaltak meg abban a korben vissza tamadok, es jeee a sereg meg 3x ozodott:))
  • Hypo #825
    Persze nem allitottam hogy ne lenne mit csiszolni rajta.
    En mondjuk egyenlore vazallust nem csinaltam, de minden kor elejen a diplomaciaval kezdek, es nezem epp ki kivel van haragban..stb jelenleg a 3 szovetseges mellett a tobbivel kereskedelmi kapcsolat van. De folyton valtozik. Kiszemelt teruletet mindig eloszor diplomaciailag kezdem bombazni aztan kikotok epuletek es amikor mar eleg gyengus akkor mehet a harc. Esetleg erdemes par olyan skillre gyurni ami a diplomaciaban segit.
  • Jakuza001
    Inkabb az attitudjuket kell nezni. :D
    Egy friendly beallitottsagu kevesbe fog megtamadni, mint egy unfriendly, hoditas beallitottsagu. Amugy pedig egy

tipp: Ha raviszed az egerkurzort a diplomaciai terkepre, akkor egy ido utan (kb 3mp), megjelenitti az adatokat a klanrol, hogy mennyire pozitiv vagy negativ a hozzad viszonyulasuk es egyeb adatokat.
  • Hunor1
    szerintem pdig van mit javítani rajta! Az már azért nonszensz hogy olyan klánok bontanak szerződést 1 kör !! után akikhez még ráadásul valamelyik "fiamat" küldöm váltságnak.Olyan klánok üzennek hadat6 nekem amelyek a világ túlsó felén vannak, folyamatosan "hostile" vagyok mindenkinél és fokozatosan megyek mínuszba mindenhol...Pl. vazallusok is 2-3 kör után betámadnak stb...:S Igaz hardon játszom de akkor is!Totál irtreális bármilyen szerződés, akkor is ha hosszú ideig nem is terjeszkedtem csak a gazdaságra figyeltem.Márpedig 2-3 kereskedelmi partner nélkül játszhatatlan a gém mert azonnal mínuszba fordul az egyenleg a seregek és a hajók fenntartása miatt.Márpedig seregekre szükség van mert a környező pár területes klánoknak is van vagy 3!! fullos serege..../miből..??/
  • Hypo #822
    Amennyire egyszerunek es randomnak tunik a diplomacia jobban belemelyedve nem olyan rossz:)

Metsuke es Ninjat idovel a fobb varosokba monk meg aztan plana és mindjart nem lazadoznak annyit. Illetve figyelni nagyon a barati klanokra akiknek military access uk van mert hirtelen okozhatnak meglepeteseket:)
  • Medwyn
    Most néztem csak meg a multit, igen jóra sikerült :)
    Végre élő ellenféltől kapok visszajelzéseket... még az igen színvonalas AI is ostoba répának tűnik :P
  • Yag
    Az komoly bug lenne. Ennyit nem kéne kedvezni multiban a "menekülőknek" :)
    Talán majd valami pach befoltozza ...
  • MaRee
    HÁt az meg hogy lehet? Empire-be is feladásnak számít, ha kilépsz csata közben.
  • rexsimus
    Szokásuk, mivel akkor nem könyveli el vesztes csatának.
  • Nos
    1920*1080 large sereg, max grafon nálam is oké, de amikor ráerőltettem az anti-aliasingot, akkor nagyon durván beszaggatott, ez így barkácsban nem megy

Tudtok egyébként olyan modot, ami minden klánt játszhatóvá tesz???
  • Kalinka
    Mai 4 csatámból 3 alkalommal kiléptek mert vesztésre álltak...a 4.-et meg elbuktam.
    Csak én fogom ki ezeket a bunkókat vagy ez megy mindenkinél?
  • Hans von Luck
    Köszi szépen mindkettőtöknek
  • Hypo #814
    Shogun 2 enciklopedia
  • Jakuza001
    "a műhely ne páncélt adjon, mert az úgyis maxon lesz, közelharci bónuszos legyen."

Mindkettot lehet fejleszteni, pancelt es fegyvert is, nem csak kulon-kulon.

Ui:

Amugy mar vannak modok: Par eleg turheto, mint pl az egyseg lassitas, mert alapbol tul gyorsra keszitettek oket, vagy az ijak es lofegyverek toltesenek csokkentese, megnovelt moral mod stb.

http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1564
  • hapi
    Tipp: --- Ha 2 generálisod van és egy seregbe teszed akkor csak az egyik fejlődik de ha utánpótlásként érkezik a másik akkor az is fejlődik. Ezt kihasználva okosan lépkedve gyorsan lehet fejlődni.

Tipp: --- Van olyan terület ahol plusz Accuracyt kapnak az íjászok, ha a speciális épületet felhúzod, na ide mindenképp építs még egy ellátmányt segítő épületet (fire and earth tudás kell hozzá) és annak a második szintjén van ami még ad accuracyt. Ezek után innen hozod ki az íjjászokat és azok ölnek...

Tipp: --- Specializálódni, Specializálódni, Specializálódni
  • cookac
    Tipp: --- ha a tábornok szintet lép, van egy 3 fázisból álló emelés, amivel a technikai kutatás gyorsítható. szintenként 3%-ot ad, ez generálisonként 12%. 5 tábornok esetén masszív 60%! ehhez jön még az esetenkénti 100%-os gyorsítás 6 körön át, plusz ha van iskola egy tartományban, 10% jön még szintenként. ez azért lényeges, mert ha mindenkit megelőzve fejlesztesz ki egy a lánc végén álló technikát, extra tulajdonságot is kapsz mellé.

pl: ha a harci skilleket nyomatod és elsőnek fejleszted ki a katana hero egységet (brutálisak!!!), bónuszt kapsz mellé. ráadásul ügyesen szervezve olyan tartományban gyártod, ahol van kovácsműhely, akkor tényleg feltartóztathatatlan katonák termelődnek, ráadásul körönkénti 3 egység! a műhely ne páncélt adjon, mert az úgyis maxon lesz, közelharci bónuszos legyen.

persze mindent nem lehet elsőnek kifejleszteni, érdemes egy dologra gyúrni, de arra nagyon. a fent leírtak esetén, egy kb.70 körös fejlesztés lazán a felére csökkenthető

Tipp: --- a térképen levő üres kereskedelmi pontokra állva (trade ship) megnyílik egy új piac. érdemes több hajóval rámenni, mert hajónként számolja a bevételt. azonban ezeket meg is kell védeni, mert soxor más népek elfoglalják ha csak trade hajók vannak a flottában. én 4 trade + 4 harci hajóval megyek flottánként. a másik megoldás, 8 trade ship és ha megtámadják akkor menekülés. viszont a közelben cirkál a 8 hajós harci flottám, akik már le is verik az ellent, és mehet a kereskedés tovább.

Tipp: --- ha harcban állsz és nem áll jól a szénád, próbáld meg a következőt - persze csak ha van rá mód. időt nyerhetsz azzal, ha egy nagyobb tartományban nagy számú ellenség gyűlik össze, és neked nincs kellő haderőd a közelben, de a városát el tudod még foglalni, tedd vazallussá. ezzel a kör végére az összes ellenség elteleportál a határon kívülre, neked pedig lesz egy extra szövetségesed. aztán ha hadat üzennek nekik és leverik eltelik legalább 3-4 kör, ezalatt összeszedhetsz agy ütőképes hadat, visszafoglalod és voilá, tied a tartomány...

Tipp: --- ha a családfő képességei nem megfelelőek a számodra, (-20 diplomácia, gyenge morál, stb.) ne sajnáld. adj rá egy vékony kabátot, mellé hadirokkantakból álló sereget, nyomj egy puszit a homlokára és küld el vmi öngyilkos misszióra.
  • Djuree
    nálam minden fullon, 1920*1080-ban megy szépen...
  • Edorn
    Nekem az alábbi gépen szépen fut. Az egységek kinézete minden kapcsolódó dologgal együtt, textúrával, árnyékokkal "ultra" minőségűre van állítva. Viszont egységméret kicsire, illetve egyéb beállítások (fák, fű, ég, stb) közepes minőségűre, vagy alacsonyabbra.
    Így nagy csatáknál sem szaggat egyáltalán. Úgyhogy még tesztelgetem mit tudnék feljebb állítani...

Gépem:
    - Win7 (32 bites)
    - Memória: 3 Giga (DDR2)
    - Proci: Athlon 64 x2 dual core 5200+ 2.70 GHz
    - Videókártya: ASUS GeForce 9600GT 512MB DDR3
  • Hypo #808
    Takeda kampanyt nyomom hardon 19 turnal jarok, 3 szovetseges van 2 ellenseg a tobbi barat, a missionben elorit teruletek kyoto-n kivul mind megvannak, vvan meg 4 nagy klan, 2 vel szovetsgben, es 4 kicsi. Varosok most mar jol operalnak, kaja van, kereskedelem megy foldon vizen, hadseregben meg csak light calavary es archers es gyalogosok, semmi extra szamuraj, most kell majd hogy epuletek is megvannak a specko egysegek, innentol mar az enemy is komolyabb, de 19 korig siman eleg volt az alap. Olcso es sok.

Kikotok szepen hoznak, amit eszre vettem az elejen a hatorszagot le kell vedeni egy ket szovetseggel, aztan folyamatosan figyelni kell epp melyik klan kivel van joban rosszban,

eddig bevallt a kiszemeltterulet elfoglalasa elott, embargo, kikotok tamadasa ninjak.
  • Hans von Luck
    Hali. Mennyire lett gépigényes a cucc? Egy átlagos gépen hogy futna?
  • Djuree
    ez az avataros multi mit takar?
  • baalbaalbaal
    2 kérdés:
    A multi csatában a general miért nem olyan páncélban van, mint az avatar, miközben, ha a ruha színét változtatom az átmegy?
    Hogyan lehet klán tokent szerezni? + Hogyan tudom beállítani a csatáknál, hogy a klán statisztikába kerüljön?
    előre is köszi
  • Djuree
    very hardon? uhh...én csak normal:) így nem olyan vészes mondjuk, de még csak tanulom a gémet...med2-vel sokat toltam, de ez más eléggé...
  • baalbaalbaal
    very hardon játszok, legendaryn elvileg nem lehet lassítani? vagy megállítani a csatákat (pause mellett parancsot adni), én meg pont azt szeretem, amikor közelről lehet szemlélni az összecsapást.
    Azért meg kell jegyezni, hogy az Oda klán bónusza semmit sem ér 1 morál csak a parasztoknak, miközben a szomszéd provinciában lévő templom ad minden unitnak hármat!!! + vegyük hozzá, hogy a kezdő + a legközelebbi tartományban nincs stratégiai fontosságú nyersanyag. Mondjuk én pont azért kezdtem el velük, mert 3-ból 3-szor az első körben kihaltak.
    Az első pár körben szinte minden fordulóra jutott egy túlerővel szembeni csata, de már stabilizáltam a helyzetet, így már 11 területem van.

A könnyű hódításhoz tudok egy tuti módszert: egy fullos egységet be kell tenni egy hajóba és a hátországot támadni, nyilván főleg ott hasznos, ahol sűrű a vízparti városállomány. én pl a hojo eredeti helyén támadtam be és a partraszállás utáni körben 4 várost foglaltam el!

Az pluszba segíthet ha a metsukeval vadászol olyan 1-2 fős seregre, ami üres vár mellett áll. Ha elit egységek vannak a csapatban legyűzhetik a védőket, így 5000-8000 mani helyett egy 1000-ből megúszhatod a hódítást.
  • obe
    ki milyen nehézségi fokon tolja ?

én még csak sóvárgok, meg kb 8-10 nap mire ideér a zavvi-tól
  • Djuree
    na date-val vagyok, enyém japán harmada, ellenem van a 3 legnagyobb klán, terrifiing hadakkal:D asszem esélyem van:) 2 váramhoz férnek hozzá, benne vannak fullos szamuráj seregeim, nem tudnak kiszedni belőle, de én sem tudok előre menni:(
  • unusual
    Én most vagy 7-8klán-al trade egyezményben vagyok,és elég jó. Bár ez a kaja dolog kicsit zavar,de ez van. ;) Próbálom a lázadt egységeket a magam részére átállítani,és nem is rossz dolog. ;)
  • Hunor1
    hi. Engem pedig nem is a szövetségek felmondása zavar hanem a kereskedelmi egyezségek felmondása! Sokszor volt már hogy miután megkötöttem a szerződést /+ még fizettem is érte 3-600 kokut/ a rohadék meg a következő körben simán felbontotta!
  • Hypo #798
    nalam nem volt gond eddig vele, gamek gyorsan lejonnek eddig mukodott minden..
  • Kalinka
    Vkinek van ötlete, hgoy multinál miért van az, hgoy egyszer engedi össze rakni a saját csapatom, egyszer meg nem (kapok vmi #&#%-t...ilyenkor az ellenfél kb 2x-es túlerőben van) és be sem jön a katona választó képernyő csak egyből a csata.
  • unusual
    Gratulálok! Nekem tetszik! :) Csak így tovább! ;)
  • BladeW
    Az Oda klán nálam a 2. körben elpusztult... Remélem ezen majd javítanak, hogy ne haljanak ki ilyen könnyen a fő klánok.

A másik, meg, hogy nagyon bírom, amikor szidja valaki az AI-t, hogy felbontja a szövetségeket. Mert a játékos még sosem csinált ilyet, ugye...
    de az AI-nak nem szabad
  • Medwyn
    Összedobtam egy kis videót kedvcsinálónak (azoknak, akiknek még nincs elég kedve :P)

http://www.youtube.com/watch?v=Lw_K1qj7SNs
  • Djuree
    nekem nincs vele gond, megszoktam. én sem szerettem, de ez van csak.
  • Djuree
    köszi, eztán így fogok tenni.
  • Medwyn
    ...ez a steam-függőség kicsit zavaró. Órákba tellett, mire az eredeti DVD-s játékot sikerült működésre bírni. Ha egyszer holtan terülne el a steam, nem mennék el a temetésre :P
  • Szaca
    Hi! elkelne egy kis virágbolti help: mdx fájljaimat nem látja a daemon, mi lehet az oka? És honnan lehet leszedni a phonix-et, nem free progi?