2869
Shogun 2 Total War
-
Sorbon #1109 Ha elfoglalod Kyotot és egy évig megtartod akkor shogun leszel.
Előnyök:
1. 10% adó bevétel növekedés
2.Nagyobb harci morál az összes egységednek
3.Megkapod a legnagyobb japán hajót (Nihon Maru)
4.Kapsz lovas egységeket, köztük a Great Guard-ot is
Hátrány:
Egész japán hadat üzen neked. -
#1108 És mire mész azzal ha gyorsan elfoglalod Kyoto-t? Ha nincs biztos háttered akkor sokra nem mész vele. -
MaRee #1107 Nem nyomtam végig a short campaignt, csak Shogun lettem, nem ugyan az :) Még kell kb 3-4 terület a győzelemhez, most fog majd keménnyé válni a játék igazán. Egyébként meg igen, az Oda klánnal a legkönnyebb szerintem, mert 2 terület választ el Kyotótól, elég ha szövetségre lépsz a köztetek lévővel és akkor keresztül sem kell verekedni magad rajta. 30 kör alatt sikerült egyébként.
-----------------------
Moonchild:
Nekem ugyan az van meg, telepítés után gond nélkül ment. Próbáld meg újra telepíteni, ha nem jó azután sem, akkor vagy hibás releaset töltöttél(ncore-on levőnek mennie kell hibátlanul), vagy nemtom.
Próbálj meg utána nézni a hozzászólások között ott ahol töltötted, hátha másnál is fellépett ez a hiba. -
Moonchild #1106 Sziasztok! A telepítésben szeretném a segítségeteket kérni! Nekem a READNFO-FLT verzió van meg! Mindent megcsinálok az előírtak és el kéne indulnia a game-nek de amikor rákattintok a shogun2.exe-re kicsit dolgozik rajta aztán meg nem történik semmi sem :(! nem tudom mi lehet a gond létszí segitsetek! Windows 7-em van és GeForce kártyám! -
uwu 80 #1105 Csak a fővárost foglalta el, az az Odáktól azért nincs túl messze. -
Warden #1104 Nem igazán értem hogy lehet másfél óra alatt akárcsak egy short campinget végignyomni ráadásul a legnehezebb fokozaton.A shimazu klánnal tegnap nyertem először normálon ugy hogy elötte 2 játékot bebuktam pénz-kajahiány ill a túl gyors terjeszkedések miatt.A 3. játékot nyertem ugy hogy az utolsó két kör amivel meglett kyoto este nyolctól hajnali fél egyig tartott vagy 4-5x i visszatöltéssel.Ez a 85.-86. kör volt.Nem szeretem a gépre bízni a csaták szimulálását, csak a kyotoi védelem (generálisok eliminálása,megvárni míg kitámad,utánpótlást odavinni stb a tegnapelötti egész estét betöltő program volt.Másfél óra az mennyi kör nálad, milyen fejletségi szntet lehet elérni?Mi értelme egy stratégiai játékot pláne egy körökre osztottat hipp hopp letudni. -
uwu 80 #1103 Hát ja, Kyoto nincs túl messze. VH-n azért nem volt olyan egyszerű, nagyon nem volt mindegy melyik körbe ugrok el új területet foglalni. -
Pierre75 #1102 A kíváncsiság győzött és megnéztem én is a játékot. Jobb a helyzet, nem szaggat a térkép, mint az ETW és NTW-ban. De mivel olyan barom voltam, hogy a 4850 után ismét ATI kártyát vettem, a tengeri ütközetekben nincs víz, a semmiben lebegő hajók evezői csapkodják a semmit. Sem a 11.3, sem a 11.4 beta-ja nem javított a helyzeten. (6850)
Eddig minden TW játékot VH-n kellett indítani, de a legtöbb így sem hozott kihívást. A Shogun2-t normal-on kezdtem Tokugawa-val, 25 kör után 3 legyengült sereggel (É,K,Ny) pislogok kifelé. A Hattori-kat meggyengítettem az elején, így békén hagytuk egymást, akkor jelentkeztek be a Hojo-k, akiket végül sikerült vazallussá tenni, csak közben szépen belerokkantam. É-ról a Takade-k is megjelentek. Erősen végjátéknak nézem, ahogy a 2 teljesen feltöltött Takade, a 2 masszív Hattori caplat felém. Hogy teljes legyen az örömöm, a Hojo-kat ki akarja irtani egy népség, akik engem sem kedvelnek, így 3-an 3 irányból morzsolnak fel. Katonai fejlesztésekre se időm, se pénzem nem volt, így a paraszthadamnak amúgy se sok esélye van a szamurájsereggel szemben (teszteltem).
-
MaRee #1101 Én is kipróbáltam tegnap, kb másfél óra alatt shogun is lettem hardon, elfoglaltam az északra levő területet, aztán a délit, aztán az amelletti Imagawa területet, utána Imagawa vassal lett, nyugatra elfoglaltam az Ashio vagy milyen klán területeit, Hattorival military alliance, közbe ninjákkal írtottam a Sógunátus tábornokait, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy béke üzenetet küldenek... Utána egyből ment a Become Vassal nekik is, onnantól meg már csak oda kellett menni és autoresolve-val elfoglalni Kyotót :D
Szerintem csak az első pár kör nehéz, mikor támadnak északról meg délről is, de ha azt elintézi az ember akkor onnantól EZ mode. -
uwu 80 #1100 Hát játszottam vagy 10 kört az Odákkal.
Én nem mondanám hogy könnyű. VH fokozaton csinálom, ahogy a Chosokabe klánnal félbehagyott játékot is. És szerintem jogos, hogy hard-nak írja kezdő pozíciót.
Elég sokat kell visszatölteni. Jövőbe látás nélkül hipp-hopp kiszedik a segged alól a birodalmat. Ha elmész egy irányba hódítani, simán jöhet ellenség a túloldalról. Nagy túlerővel jönnek, meg kell védeni amit megszerzel, és nem lehet egy centivel se mellé lépni, mert nem érsz oda ahova kell. Ha tudod mikor lehet menni, meg mikor nem, akkor azért lehet haladni. A csaták nehezek, de ha ésszel csinálja az ember, nincs gond. Mondjuk csatát is kellett újrajátszani, mert véletlenül lelőtték a tábornok urat.
Ha valaki Legendary nehézségen akar játszani, nincs mese, be kell tanulni hogy az első 10 körbe honnan jönnek. Ha már van vagy 5 tartomány, onnantól nem annyira vészes a dolog. -
Yag #1099 Akkor asszem ennyi volt a Shimazu kampányom. Több szempontból is sülyedő hajó szindrómás. Egyrészt bankcsőd lett a végem, másrészt lehet hogy túlképeztem magam, mert sok katona ácsorgott csak a várban harcok nélkül, fogyás nélkül ... nagyobb támadóseregre számította, össze-vissza ... de nem jöttek csak 2-3 körönként. Ami jó de most nem volt más. Összességében a Daimjók hadüzenete és a gazdaság egy idő után letérdel. kb 5 évet ki lehet bírni a rablásokkal a pénzt egy ideig lehet pótolni, de akkor meg a rebellisek támadnak vissz. Igaz verhetőek mert nem valami korszerűek de akkor is. Veszteséget okoznak ott ahol nem számít rá az ember. Az is igaz, hogy lefagyott a csata elött. Így nem nagyon tudom lejátszani. A
Kezdek egy új kampányt. Ez már érdekesebb lesz, sok-sok tapasztalat.
Csak az addigi fejlesztéseket sajnálom meg az új egységeket :D) -
Yag #1098 Hát ez az. Most Kivettem és betettem pár mod-ot és az egyik visszajátszás csatában már benne volt és megjelent. Szép vegyek egységek voltak hol kimonóban hogy katonaruhában :D) A gond csak az, mivel lefagyott a mentett csatám auto csatát nyomtam. Ennek örömére elkezdtem variálni hogy mi akadhatott mivel ... valószínű megint nem látszik majd a variety mod .. de majd kitalálódik mi az ami engedi és mi az ami nem :) -
MaRee #1097 ÚÚÚ na sikerült a Shimazu kampányomat a leges-legvégén elb*ni, Kyotót megostromoltam, ostromlókat legyőztem, erre jön a sógunátustól két másik fullos sereg még ebben a körben, az egyik szépen bemegy a városba, a másik meg az én kb 300 fős megmaradt seregemnek...
Ez még nem is lenne akkora baj, de amilyen idióta vagyok elfelejtettem a farmokat fejleszteni és -4-ben van a kaja, a tartományaim pedig éheznek és elkezdtek fellázadni, a bevételem a 3900-ról visszacsökkent -150-re, ha az adót emelem akkor pedig mégjobban fellázadnak :( Sikerült ezt pont a célvonalban jól elqrni, remélem más tanul a hibámból :D
-
cookac #1096 azt azért odaírhatná a moddoló a unit varietynél, hogy mivel nem kompatibilis. mert pl. S2R -vel nem megy együtt. -
Yag #1095 Érdekes. A többit is ide raktam azok megmaradtak ez a kettő meg eltűnt.
Akkor váltok. Köszi hogy szóltál.
-
baalbaalbaal #1094 0 unit bug:
The problem is that your unit multiplier is set to 0.
Could you please delete your preferences script and see if that fixes it.
If it does not can you manually edit the campaign_unit_multiplier and naval_fleet_multiplier values in his preferences script to 0.75
In RUN type %appdata%
Select The Creative Assembly
Select Shogun 2
Select scripts
na kezdtem örülni, de amikor lecsekkoltam, rájöttem, hogy nem ez a gond :(
Senki nem futott bele ilyenbe? -
baalbaalbaal #1093 nem. Már hat néppel próbáltam elkezdeni új kampányt, de mind bugos, egy picit elment a kedvem az egésztől.. :( -
#1092 Nem maradt véletlenül kipipálva a tengeri is? -
baalbaalbaal #1091 Na király a multi csaták se működnek, ha szárazföldi csatát akarok játszani, simán bevág egy tengeribe. -
#1090 Ne imageshack-re rakd már a képeket, mert semmi nem látszódik belőlük... Van itt mondjuk http://noob.hu például, meg egy rakat más oldal... -
Yag #1089 Ez tipikus esete egy idegen kifejezés magyar ragozására :) -
Yag #1088 Jól néz ki nem ?
-
Yag #1087 Ez rendben. Azt írja meg valaki hogy mikor és hogyan működik a unit_variety MOD. Betettem csak egyedül, más MODokkal és semmi. Nem látszanak a kimonós egységek ... :( van valami ötlet vagy megoldás erre mivel kell telepíteni hogy működjön ? -
Yag #1086 Dobd ki, telepítsd fel az FLT-s verziót :)
Szóval mókás. Együttérzek. Megvettem régebben az ERAS pakkot. Benne van minden addig kiadott RTW game. Shogu+warlord, MTW, Rome + BI + ALEXANDER. poszter meg képeslapok, soundtrack ... és még is ckrekkelt verzióként használom mert úgy kényelmes. Az eredeti játék meg fent csücsül a polcon egy nagy dobozban. Baromira megérte megvenni, nagyon jó érzés de .... más haszna nem sok. A DLC-hez nem értek. Lehet hogy felül írt valamit. A kérdés már csak az, hogy egy újratelepítéssel megoldod e gondot. Vagy sem. -
baalbaalbaal #1085 Segítség!
Ma letöltött egy frissítést a játék, el akartam kezdeni egy új kampányt, de az összes népnél eltűntek az emberek. Minden sereg/egység létszáma 0. Tapasztalt valaki hasonlót? (eredeti DLC-s játék) -
cookac #1084 Shogun 2 Realism = S2R
300 & 310 = verziószám
Nem írom le, itt elolvashatod. -
Gubo79 #1083 Cookac, Yag:
leírnátok röviden, hogy miben változtatnak ezek a modok? Na jó, a többsége a nevéből adódóan evidens, de pl. ezt a "S2R 300 és 310"-et nem ismerem.... -
bgabor #1082 assasinációra
Ez egy magyar szó lenne? -
cookac #1081 S2R 300 és 310 egyszerre? egyik üti a másikat
nálam ezek mennek:
S2R
Movement Reduction
Realm Divide 1
Double prestige for RD1
LessGlow
Larger Garrisons
Az utolsó megemeli a helyőrség létszámát, nagyobb kihívás az ostrom. Szereti a gép üresen hagyni a várait. -
Yag #1080 Tudja esetleg valaki hogy ez a kieg MOD hogyan működik és mivel nem működik együtt ?
Unit Variety MOD
Jó lenne valami hasonló vegyes sereget megjeleníteni amiben ha jól látom akár kimonóban is dresszolnak.
Köszi.
Amik MODok most fennt vannak :
mod_Faction_colorV2-10ig.
MOD_Japanese_fix_v2
S2R_v0300
S2R_v0310
S2R_unit_stats_v0300
S2R_unit_stats_v0310
unit cards beta 2.01
unit_variety , de itt semmi extrát nem vettem észre tehát valamelyik MOD inaktiválja. -
Yag #1079 Na igen. A ninja főként szabotázsra és assasinációra képzett.
A Matsuke meg főként lefizetésre. Hm. Ez azért jelentősen felértékeli a szintlépésekkor meghatározható képességek fejlesztésének irányvonalát.
Mondhatjuk talán azt, is hogy 4 ninja lenne az ideális akiket külön-külön képzek specializáltan 1 valamire, mert vegyesen kicsit féloldalas képességeket kap. Mivel 6 csillagos, úgy látom ez a max. Bármi feladatot adok neki végül is megcsinálja, zömében 85-95%os sikerességgel, de ettől jobb már nem lesz. Ráadásul már öreg is 63éves ... tehát várható hogy kimúlik és kell másik a helyére. Van egy utánpótlás, *** csillagos. De még koránt sem olyan ügyes mint a ninja papa.
Mellesleg meg kell említsem, hogy az AI ostromló képessége kielégítő.
Teljesen körbevesz és három különböző irányból támad. Egy irányból indítja a fő támadást de képes arra, ha "látja" melyik oldalon gyengül meg a védelem vagy csoportosítom át akkor képes azon a ponton támadni.
Széthúzza a védőimet és hátba támad ha úgy adódik. Semmi okom a panaszra. Eléggé megizzaszt időnként. 2 csatánál állítottam át a csataidőt 20 percre, hátha lejár és akkor vissza kell vonulnia :) Emberi cheat :D) ennyit engedélyeztem magamnak mert 4x-es túlerővel jött.
Összejött egy másik közel 5000 fős csata is a Hojo klánnal, de ott bent maradt a 20perces limit és elfutott. Pedig mindent megpróbált. Az utánpótlás egységeimet az alapvonalon kapta el, két lovasságot megfektetett az alapvonalon de a következő három csapat Yari Ashigaru volt így megtépázódott a könnyű lovassága. Sőt. Annyira nem bugyuta az AI, hogy a vezéri lovasságát csata alatt beküldte az erdőbe, nehogy a csata hevében gáz legyen és lenyilazzam őket.
Persze utána mentem az alapvonalról jövő segédcsapatokkal de pont lejárt az idő. Úgy érzem ezt a csatát megnyerhettem volna. Kár érte de vissza fog jönni :D)
Lesz itt még hasonló csata, csak dugja ki az orrát a váraiból :) -
#1078 Mondjuk azét egy ilyen képzett ninja, meg metsuke azért csak felfedezhetné a rejtőzködő sereget, bár ugye azt nem tudom, milyen képességeikre akoltál pontokat szintlépésnél... -
#1077 Ha az utolsó képen megnézed az ellenség lába alatt lévő piros kört, kb azt is be tudod lőni, hogy hol várakozhatott... (a piros kör közepén) -
MaRee #1076 Jah, ez ambush. Ha egy egységgel vagy sereggel beállsz a fák közé akkor leguggol, így jelzi hogy elrejtőzött és nem fogják észre venni. -
AryanH #1075 Ez nem bug. Ki is írta, hogy "Ambush!" azaz lesből támadás. Valószínűleg az erdőben bújt el a sereggel, az ilyen támadás bónuszt ad a támadó seregnek. A tábornokot lehet fejleszteni, hogy még több bónuszt adjon a lesből támadásra. -
Yag #1074 Valamit nem értek. Ez most vagy bug vagy valami expert tulajdonság ami az ellennek van mert más magyarázatot egyelőre nem találtam.
Történet : Chosokabe klán 1 tartománnyal még létezik 1 tartományban, első kép.
Odaküldöm a jó örek nindzsa szakit (62 éves)6 csillaggal, derítse fel a terepet. Semmi ellenség. Megszabotálja a kapukat, Succes.
Előre küldöm a Matsuket, hogy derítse fel a terepet nincs e valami sumák a tartományban, ért hozzá 4-csillagos. Minden tiszta a vár környékén seregnek se híre se hamva.
A várra ránézve lehet hogy van bent védő lehet hogy nincs. De inkább nincs. Elindulok a szomszéd tartományból egy kisebb különítménnyel és láss csodát a Chosokabe sereg ott csücsül (kabbe)a vár tövében és pont belefutok úgy hogy se előre se hátra.
Ez most hogy van akkor : Valami expert nindzsa és/vagy Matsuke + Monk képes megtéveszteni az ügynökeimet és elrejteni egy sereget ? Miért vagy mitől nem láttam hogy ott egy sereg ? Valami ötlet ?
-
cookac #1073 ha hiszed ha nem, annak ellenére, hogy Oda hardnak van írva, az egyik legkönnyebb nép. Ha sikerül az első néhány kör, annyi de annyi előnye van mindenkivel szemben, hogy nem nagyon lehet veszteni velük. Nekem nem sikerült, mert egyrészt elkapkodtam és nem bírtam ki, hogy be ne vegyem a fővárost, másrészt 2. próbálkozásom volt asszem, szal sokmindent nem jól használtam és hajtott a kíváncsiság. visszatölteni nem volt kedvem, kicsit unalmasnak találom Oda-t, de ennek ellenére jó kis nép. persze ez még normálon volt, H/VH/L fokon lehet más lenne, majd kipróbálom egyszer.
A parasztsereggel végig lehet menni, a Marcus Antonius által megállapított bölcsességgel: "egy tucat rühes kutya is legyőz egy oroszlánt". Olcsók, mindenhol lehet termelni, és a bónuszok jók. Plusz Kyoto mellett van, nem kell a fél világot végigjárni. -
uwu 80 #1072 Asszem megtaláltam a kedvenc népem.
Pár napig játszottam a Chosokabe klánnal, de nem igazán jött be a dolog a szigeten való kezdés miatt úgy tűnt jó ötlet ülni egy kicsit és fejlesztgetni, gondoltam van annyira más ez a rész mint a többi, hogy megéri. Hát nem, szörnyű gyenge az a terület, és csak hajóval lehet elhagyni a szigetet, így aztán nagyon le lehet maradni területszerzésben a többi nagy klántól.
Aztán késő este elkezdtem az Oda klánnal, csak 1 kört játszottam, de azt hiszem megtaláltam a kedvencemet. Már az első részben is az Oda volta legkeményebb, mert a szomszédos területeket befoglalva egyből warrior monkokat lehetett képezni. Most meg azért jó, mert nagyon közel 2 nagyon gazdag tartomány is van, és mindkettő ellenség alapból. Az első körben lehet várat foglalni. A második körbe ha minden jól megy még egyet. Ha megbékél a nép iszonyú gazdag leszek.
A nagyon tápos kezdő területen túl, szerintem az extrák is jók amiket kap. Nagy segítség az elején az ashigarus bónusz. -
uwu 80 #1071 Pedig van hozzá köze.
A falak is a földrengés miatt ferdék, a ferdeség miatt meg fel lehet rá mászni. -
Hunor1 #1070 Igen tényleg fasza a mód! Igaz én "összegyúrtam" a TROM3-al mert azért abban is van jó gondolat