2869
Shogun 2 Total War
-
ashead #1149 Nem csak Hokkaidon , de még Honshu északi részén is ainuk éltek akkor. Csak a Tokugavák idején szorították ki őket ezekről a területekről. Egyébként egész japánban ők voltak az őslakók, és a japánok igen nagyra tartották őket mint harcosokat, azt mondták minden ainu harcos négy szamurájjal ér fel. -
Sorbon #1148 Ott kell hagyni őket, vagyis ameddig a körben áll addig kereskedik automatán. -
adamkah #1147 Értem, köszi a gyors választ.
Amúgy ott is kell hagyni őket pár körre és majd nekem vissza irányítani őket a saját kikötőimhez vagy majd csinálja automatán? -
Yag #1146 Építesz kereskedő hajót és a térképen van 6 kör alakú ikon. Azon a helyen kell állomásozni a kereskedő hajókkal és akkor elkezdődik az árukereskedés az adott országokkal. Minden egyes hely egy kiemelt termék kereskedelmét is jelenti. Selyem, fa, áru stb. Óvatosan. Érdemes harci hajókat is küldeni melléjük mert az AI előszeretettel támadja ezeket a helyeket. Majd ezekből a csete-patékból lesznek a fincsi "tengeri" partközeli csaták .) -
adamkah #1145 Ahoy
Nem vagyok valami nagy TW-s, ez az első ilyen jatek amivel játszom. :)
Nagyon tetszik ,egyenlőre csak normal-on játszogatok, de még így is van h néha megsz*patom magamat.
Lenne egy kérdésem.. a tengeren való kereskedés, hogyan mukodik? Nem sikerult rajonnom. -
Yag #1144 Mitől csökken és mivel lehet növelni a hadvezérek és családtagok, fiak loyalitását ? Több alkalommal is kaptam üzenetet, hogy egyik fiam és hadvezérem loyalitása csökkent, rendeljek el Seppukut neki, vagy kíméljem meg az életét. Négy csillagos vezért csak nem küldök el harakirizni !?!
Monk, Matsuke vagy Ninja az amivel ezt az értéket befolyásolni lehet vagy ez autómatikus és nem tudok vele mit kezdeni ? -
#1143 eddig tényleg nem voltak nehezek a very hardok sem. itt már azért így a végére a normal is bedurvult. persze csak azért mert egész kapán ellenem van:D ha csak mindenki 1 sereget küld, már az is vagy 10 sereg:) de hadvezéri zsenim bőven ellensúlyozza őket:)
nekem a very hard a cél egyszer, legendary sztem sansztalan... -
Yag #1142 Visszacserélgettem a MOD elemeket és végre lejátsza a csatákat és az ostromokat is. Kétszer kilépett, gondoltam vége is, de normalizálódott a helyzet. 152 körben járok és a gazdaság is talpra állt. Bár elvesztettem egy provinciát a volt Chokokabe szigeten, ami egyben egy erőd is volt, de hát ez van. A szigeten van egy Ronin tartomány is ami éppen a legyőzőmet simogatja így nem is bánom, hogy átengedtem a várat, lehet engem ütne. Addig a másik várban sereget gyűjtök hátha megtámadnak. A Chokokabe klánt kimúlt szerencsére. Igaz nem csatában hanem csellel, de ez van. Kijött a várból nekitámadt az egyik váramnak. Én a másik irányból betámadtam a Citadelláját, elfoglaltam, így a klánnak vége is lett. Bár még volt egy serege de az eltűnt. Az Oda is egyre lassabban és kissebb sereget küld a frontra, a gazdaságom is helyre állt 1500 koku a bevételem körönként ... viszont a seregem elég alap. Yari és Bow egységek főként. Van két puskás egységem amit az ellentől csábítottam át és pár szamuráj akiket még régebben képeztem. Meglássuk mennyire bírják a disznók az oroszlánok ellen :) -
#1141 "SOHA ne használd az idézés, válasz erre gombot, ha az előtted postolónak írsz. Sok helyen ezért ban jár :)"
mivan? ez baromság, ilyet még nem hallottam, pedig jelen vagyok vagy 20 fórumon. hiszen erre való:/ milyen idióta fórum az ahol ez ban jár? na oda sem mennék fórumozni... -
#1140 félreértesz, nem az a baj hogy nem nehéz (ami így a végjátékra kicsit azért nehezebb lett), hanem hogy túl nagy arányban van a lázadás a harcokhoz képest ezen a fokozaton. nem az ellennel harcolok hanem a lázadókkal, így meg szopok, mert az ellent lenyomnám, de így nem tudok elmenni a sereggel. kaja van, csak a köcsög keresztények lázadnak, hiába van buddhista templom meg monk, kell vagy 30 kör mire átállnak buddhizmusra, ennyi kör alatt meg ha kimegyek a városból, 30! lázadó sereg jön létre...ha meg nem megyek ki nem tudok támadni, és lejár a kampányra adott idő... -
cookac #1139 Igen, téged kérdeztelek.
SOHA ne használd az idézés, válasz erre gombot, ha az előtted postolónak írsz. Sok helyen ezért ban jár :)
Uesugi legendaryn...., nem is tudom, hogy meg lehet e csinálni. Még VH-on is rémálom. Chosokabe annyira nem jön be nekem, utálom a szigeteket.
Úgy néz ki, még ma kijön a S2R újabb verziója ha vkit érdekel. St. Cyrrel folytattam egy eszmecserét a unit capról, mert sztem bugos. Azt mondta, egyelőre kiveszik a modból a "Katana Ronint", mert nem megy a unit cap és az AI a max engedett 2 egység helyett folyamatosan csak azt gyárt. -
uwu 80 #1138 Használd a [válasz erre] gombot.
Ha engem kérdezel, én most az Odákkal játszok.
Mikor legelőször próbálkoztam nagy volt az arcom, mert a többi TW-t csont nélkül csináltam extrém rövid idő alatt bedarálva a térképet. Neki is kezdtem legendaryn az Uesegikkel, amit kb 20 körig bírtam, és elfogytam, pedig épp jöttek volna a monkok....
Aztán kipróbáltam VH-n a Chosokabe klánt, velük nagyon könnyű volt az eleje, de túl sokáig ültem a babérjaimon (vagy 10 évet), és miután meghódítottam a másik nagy szigetet is, a főszigeten egyre keményebb csaták jöttek, úgyhogy újat kezdtem, immár az odákkal. Egyébként lehetett volna folytatni, de nagyon piszkálta a csőröm hogy olyan sok kört hagytam pocsékba menni. Valamiért nem szeretem a tökölős játékmenetet, idegesít az elvesztegetett idő. -
cookac #1137 melyik klánnal játszol? -
uwu 80 #1136 Nem értem miért baj hogyha a normal beállítás nem nehéz.
Az összes TW közül ebbe lettek legjobban belőve a nehézségi szintek.
Ezelőtt hiába állítottad VH-ra nem volt akkor se nehéz.
Játsszál legendaryn, ha úgy érzed hogy kemény vagy. Aztán ha gyorsan kinyírnak, a két nehézségi szint közt még mindíg van 2 ami közül választhatsz.
Én most WH-n tolom és nem könnyű, bár egyenlőre a saját hülyeségeim miatt kell visszatölteni, nem azért mert annyira nehéz lenne. Pl mikor rossz irányba indulok a sereggel, vagy épp nem túl bölcs módon leöletem a tábornokot.
Nekem az lenne a célom hogy összeszedjek annyi rutint VH-n hogy legendaryn is játszhassak végre. -
Yag #1135 Annyival valóban nem lőnek messzebbre mint amennyivel lőhetnének. Ezt én is lemértem. A lőtávot sajnos csak speckó íjász egységekkel lehet növelni. Legalábbis én ezt vettem észre eddig. -
#1134 annak kéne lennie, de itt nem az. íjjaknak messzebbre kéne lőni pl., nem lőnek messzebbre... -
MaRee #1133 Ha te vagy az emelkedőn az taktikai előnyt jelent, már Rome-ban is számított a terepviszony. -
#1132 vettetek már észre valami hegyoldalban álló sereg előnyét? mert én eddig semmit. ha hegynek támadtam, akkor sem volt jobb vagy rosszabb, mintha hegyen védekezek. gáz...
az meg a másik gáz...hogy semmi kihívás normál fokon...csak a rohadt lázadások idegesítenek, azok szopatnak....miért nem lehet kiírtani a keresztényeket mikor befoglalom a várost? med2-ben még lehetett...gáz2... -
cookac #1131 Uesugi - Hard
Kezdtem egy kampányt, enyém Lpból Etchigo, aztán így jöttek a tartományok, körszámmal:
10. Etchu
11. Kaga - Armourer!
12. Echigen - Superior Bow!
Itt még van egy Ikko rebellis sereg, köv. körben kivégzem őket és megyek vissza Noto felé. Fellázadtak és átvették a várost Hatakeyamától. Ez jó, mert így nem lesz háború velük. 5 kör alatt az enyém lesz, ha nem rángatnak más háborúba.
Úgy döntöttem, hogy a főváros hagyom veszni ha megtámadnak majd és megvárom míg jönnek Etchu felé. Etchut viszont megvédem mindenáron, mert ha az elveszik, akkor nyitva áll az út. Ha sikerül a sereg maradékával el visszalehet foglalni Etchigot.
Eddig a pillanatig semmit nem építettem, kivéve Kagában rögtön elkezdtem a páncél fejlesztését. Itt felnyomom az erődöt a legnagyobb szintre, Kaga lesz kiképzőbázisom. Etchigenben csak az íjászatra megyek rá, így ez a két tartomány lesz az ugródeszka. Két kör alatt el lehet érni Kyotót, és nem kell a messziségből hozni a sereget.
Az első pillanttól kezdve csak katonákat gyártok, minden körben a lehetséges maximumot. Csak Chi ágat fejlesztem még, amíg el nem érem posta utat és a diplomáciai bónuszt. Feltéve persze ha addig el nem bukok. Etchigoból minden körben küldöm a toborzott katonának a vazallusom vára mellé, így számításaim szerint mire megtámadják 2 sereggel fog tudni védekezni. Tábornokot nem tok küldeni mert nincs, Kenshin és testvére addig marad itt, míg a Takeda veszély nem csökkent.
Nagy volt a kísértés, hogy ne délnek, Kaga felé induljak, hanem keletre Hida felé. Takeda ekkor foglalta el, és Metsuke+Monk, full stack+2generálissal elvehettem volna tőle. Mert hiába szövetségesem, tudom, hogy az első gyengeségnek vélt jelre nekemugrik. Ha elfoglalom Hidát tőle, akkor nem tudtam volna Ikko Ikkit leverni mostanában. Viszont érdekes dolgok lehettek volna keletebbre. Ekkor tán Ogigaya nép is meg tudna erősödni, meg van egy csomó verzió. De Kaga mellett döntöttem az armourer miatt, mert később kifizetődik ez a lépés.
Azt tudom, hogy Chi ágat nagyon kell nyomatni és meghúzni magam, mert minden arra épül, hogy Kagában kiépítsem a citadellát. Ez a slotok miatt kell, hogy minden körben fossam a +5 armoros Naginata és Bow monkokat ha megindulok. Viszont ehhez mindenhol lvl3 farm kell, ez pedig kemény Chi fejlesztés. -
cookac #1130 Az a baj velük, hogyha kivárásra játszom, akkor mindenki nagyon megerősödik. Satami és Hojo a script alapján a fővárosra hajt. Etchu elfoglalásával Takeda fog támadni. Sado elfoglalása nagy áldozattal jár, de legalább ide vissza lehet vonulni, és később terjeszkedni, plusz ez a 2. leggazdagabb tartomány. Ez lenne az egyik járható út.
A második verzió, hogy dél felé nem megállni, hanem Ikko Ikki-t leverni míg lehet. Ekkor a két új tartományával kempelni kellene, az eddig elfoglaltakat pedig feladni. Viszont egyikben szuper íjászokat lehet képezni, míg a másikban van kovácsműhely. Nekem eddig a sok AI csít miatt egyik sem sikerült.
Egyszer jutottam el addig Hardon, hogy megvolt a Vazallusom, a felső 2 tartomány és Sado. Ekkor üzent hadat Ikko+Takeda+Hoto+Satami négyes, mind 1-1 full stack sereggel. Hatakeyamával Sado miatt már háborúban álltam, aztán itt fel is adtam.
Egyet viszont megtanultam eddigi kampányaim alapján: a RD bekövetkeztekor, ha nem önellátó a birodalom, akkor bukta. A kereskedelem mint olyan megszűnik, diplomácia egyenlő a semmivel. Ezért Date, Uesgusi és Takeda kampányban teljesen önellátónak kell lenni, mert hiába lesz ló, vas, az a bögre és fa, nem lesz kinek eladni. Ezenkívül az összes nod a térkép túloldalán lesz -kivéve a vas.
Uesugi normál fokozaton inkább unalom mint kihívás. Hard fokozaton már izgalmas és nehéz. Ennél feljebb pedig önkínzás. Nem mondom, hogy lehetetlen, de nagy a csít és a szerencse faktor. -
cookac #1129 nem kell új kampány, rögtön működik a régiben is. -
Warden #1128 Köszi este ki is próbálom az úk campinben.
--------
A tengeri csaták igazából nem nehezek, nemsok típusú hajó van érdemes felhúzni egy pirate bayt és ott gyártani az egységeket.Amennyiben mákod van és eltudod foglalni a fekete hajót onnantól meg nagyon nem lesz ellenfél legalábbis a tengeren.A terepnek minden tw játékban nagy szerepe van ebben is, nyilván való hogy nem mindegy hogy a sík mezőn ácsorogva védekezel 2x-3x-os túlerővel szemben vagy egy hegyoldalban. -
Gubo79 #1127 A hágók, szorosok védelme mennyire megy a játékban? Japán elvileg jó hegyes terep, működik-e az, hogy stratégiai helyeken helyezel el seregeket, és így az ellenfél nem tud a békés hátországodba törni? Ezzel összefüggően: gyakori az, hogy az AI tengeri úton a hátadba kerül, és partraszáll? Ja, és a tengeri csatákról még mindig nem nyilatkozott senki sem... :) -
uwu 80 #1126 Aki meg kitolja elsőként a legendaryt Uesugival, az Ferrarit kap gondolom. :D -
Gubo79 #1125 kicsit off, de azért megkérdezném: a twcenter.net oldalán hol lehet AAR-eket olvasni? Mert - lehet, hogy béna vagyok - de a shogun 2-nél nem találok ilyet a forumon... -
cookac #1124 zw_double_prestige_for_realm_divide_v1.0 -
uwu 80 #1123 Easy difficulty :D -
Warden #1122 Mi annak a módnak a neve ami a klán hírnév értékét csökkenti? -
cookac #1121 Az első Legendaryn befejezett kampány nem véletlen, Oda klánnal volt. Mivel a CA előtte azt nyilatkozta, hogy közülük sem tudott senki legendaryn nyerni, a TW fórumon vki olvasta az AAR-t tőlük, és a csávó kapott egy Shogun 2 Legendary pólót. -
Yag #1120 Jó kérdés :)
Talán mert a mindenki hadüzenettel jön felém arra óv hogy tartalékoljak mert ki tudja ki honnan fog támadni .) Ilyen háborús helyzetben ki az aki tudja hol lehet feloszlatni katonákat, seregeket és hol nem ? :) Attól hogy sikerül elvernem 2x túlerőt még be vagyok tojva hogy lealáznak. Mint ahogy történt is, hiába volt fullos seregem az erősítményben. Neki három fullos serege volt és hát a túlerő az túlerő, szépen felmorzsolt.
Egyébként jól muzsikál a mod_larger_garrisons. Olyan Onna Yasigaru egységet kaptam az egyik váramba +2 szamuráj trénert hogy ihajj. El is hajtottam a szomszédos lázadó seregeket vissza ahonnan jöttek :D)
Tetszenek még a Samurai Vako és Rebellis egységek :) Nagyon jó a moráljuk és kaszabolnak rendületlenül.
Egyébként megint meglepett az egyik tegnapi csatámnál az AI.
Támadott frankón, legalább 4 íjjász egységgel, Yari és szamuráj egységekkel vegyesen és volt neki legalább 4 lovas egysége is. Mondom, cumi, ide te nem jössze fel lovakkal. Azokkal nem is. Szépen leszálltak a lóról, átkelt a vizes árkokon és felmásztak ... hogy az a ... úgy darabolták a Yari Ashiguri egységeimet meg az íjászaimat hogy fájt a szivem láttán mennyire fogynak. Csúnya kaszabolást rendezett köztük ... szép húzás volt. -
cookac #1119 igazad van, bocs, bevallom nem olvastam el rendesen mit írtál.
-
uwu 80 #1118 Most nem azért, de én is pont ugyan ezt írtam.
Mégis mintha ellenkeznél. Nem értelek. -
cookac #1117 én hardon mentem velük. első körben ignoráltam a felkelőket és elfoglaltam Minot. Utánna Togu sereget gyaktam le, ezután a lázadókat (csak farmot égettek fel meg a kikötőt) és a Togu provinciát. Eztán mentem Igawa két területéért, közben jött Kitabake, azzal is végeztem. És nem volt semmi fennakadás. ez nem tom hány kör volt, de nem tökörésztem sehol. asai első körtől szövetségesem volt, és ki is tartott végig, hattori szintén szövi. ők délnek, én északnak hódítottam és nem volt soha semmi gondom senkivel. hojo nép jött ezután, aztán a többi északi klán date-ig. ekkorra meguntam és nekimentem a sógunnak.
ellenben: próbáld meg uesugikkal. ha túléled a 15. körtől a 30-adikig akkor ügyes vagy. oda ehhez képest nudli, ez a véleményem. és miért? ezért...
"campaign_difficulty_handicap_effects.tsv"
Difficulty(int) True__x0023__Player_x0020_False__x0023__AI(boolean) Effect_IDRef(string) Magnitude(float)
-1 false "admin_cost_mod" 0
-1 false "ai_region_resistance_modifier" -110
-1 false "personal_security" -1
-1 false "recruitment_cost_mod_land_all" 10
-1 false "recruitment_cost_mod_naval_all" 10
-1 false "repression_gov_type" 5
-1 false "research_rate_mod" -10
-1 false "upkeep_cost_mod_land_all" 10
-1 false "upkeep_cost_mod_naval_all" 10
-1 true "happy_resistance_mod_general" -10
-1 true "recruitment_cost_mod_land_all" 10
-1 true "recruitment_cost_mod_naval_all" 10
-1 true "upkeep_cost_mod_land_all" 10
-1 true "upkeep_cost_mod_naval_all" 10
-2 true "happy_resistance_mod_general" 0
-2 true "recruitment_cost_mod_land_all" 20
-2 true "recruitment_cost_mod_naval_all" 20
-2 true "upkeep_cost_mod_land_all" 20
-2 true "upkeep_cost_mod_naval_all" 20
-3 true "happy_resistance_mod_general" 0
-3 true "recruitment_cost_mod_land_all" 25
-3 true "recruitment_cost_mod_naval_all" 23
-3 true "upkeep_cost_mod_land_all" 25
-3 true "upkeep_cost_mod_naval_all" 25
0 false "admin_cost_mod" -10
0 false "ai_region_resistance_modifier" -120
0 false "repression_gov_type" 5
0 false "research_rate_mod" 0
0 true "happy_resistance_mod_general" -20
1 false "Movement_Points_All" 10
1 false "admin_cost_mod" -30
1 false "ai_region_resistance_modifier" -130
1 false "personal_security" 1
1 false "recruitment_cost_mod_land_all" -10
1 false "recruitment_cost_mod_naval_all" -10
1 false "repression_gov_type" 5
1 false "research_rate_mod" 10
1 false "tech_clan_income_tax_mod" 10
1 false "upkeep_cost_mod_land_all" -10
1 false "upkeep_cost_mod_naval_all" -10
1 true "happy_resistance_mod_general" -30
1 true "personal_security" 1
1 true "recruitment_cost_mod_land_all" -10
1 true "upkeep_cost_mod_land_all" -10
1 true "upkeep_cost_mod_naval_all" -10
2 false "Movement_Points_All" 20
2 false "admin_cost_mod" -50
2 false "ai_region_resistance_modifier" -140
2 false "naval_recruitment_points" 1
2 false "personal_security" 2
2 false "recruitment_cost_mod_land_all" -20
2 false "recruitment_cost_mod_naval_all" -20
2 false "recruitment_points" 1
2 false "repression_gov_type" 5
2 false "research_rate_mod" 30
2 false "tech_clan_income_tax_mod" 20
2 false "upkeep_cost_mod_land_all" -20
2 false "upkeep_cost_mod_naval_all" -20
3 false "Movement_Points_All" 25
3 false "admin_cost_mod" -70
3 false "ai_region_resistance_modifier" -150
3 false "naval_recruitment_points" 1
3 false "personal_security" 3
3 false "recruitment_cost_mod_land_all" -25
3 false "recruitment_cost_mod_naval_all" -25
3 false "recruitment_points" 1
3 false "repression_gov_type" 5
3 false "research_rate_mod" 50
3 false "tech_clan_income_tax_mod" 30
3 false "upkeep_cost_mod_land_all" -33
3 false "upkeep_cost_mod_naval_all" -33
-3(player) is legendary difficult
3(ai) is AI BONUS
"
3 false "Movement_Points_All" 25 - ai can move 25% long than you
3 false "admin_cost_mod" -70 - ai need only 70% money
3 false "ai_region_resistance_modifier" -150 - ai can easiy occupy any region
3 false "naval_recruitment_points" 1 - ai have 1 more naval recruit slot
3 false "personal_security" 3 - ai hard to assasinate
3 false "recruitment_cost_mod_land_all" -25 - 25% cheap
3 false "recruitment_cost_mod_naval_all" -25 - 25% cheap
3 false "recruitment_points" 1 - ai have 1 more recruit slot
3 false "repression_gov_type" 5 - +5 repression
3 false "research_rate_mod" 50 - 50% quick research
3 false "tech_clan_income_tax_mod" 30 - 30% more income
3 false "upkeep_cost_mod_land_all" -33 - 33% cheap upkeep
"
while
"
-3 true "happy_resistance_mod_general" 0 - you have zero
-3 true "recruitment_cost_mod_land_all" 25 - you 25% more cost
-3 true "recruitment_cost_mod_naval_all" 23 - 23% more cost
-3 true "upkeep_cost_mod_land_all" 25 -25% more
-3 true "upkeep_cost_mod_naval_all" 25 -25 more -
#1116 Miért nem oszlatod fel a hadsereged egy részét? -
Yag #1115 Megnéztem 16 tartományom volt amikor a sárga csík elérte a maxot és kikiáltottak legendásnak. Akkor üzent hadat mindenki. 16 tartománnyal. Azt hittem 20 lesz addigra, de nem. A vicc az volt, hogy a szomszédok betámadtak, feltartottam őket délen, de északon "üresen" hagyott váraikat meg el tudtam foglalni. Tehát miután megtörtént a hadüzenet oké hogy én védekeztem de még én foglaltam el az Ő területüket. 1et Vazallussá tettem, három provinciát meg kifosztottam. Az egyikért 20.000 kaptam, a másik kettőért meg 10.000 körüli kokut. Fincsi volt, abból fejlesztettem a seregem hogy az űber támadásokat vissza tudjam verni. Végül ez lett a vesztem szerintem, mert ez űber sereg elvitte lét de elmaradtak az űber csaták amikkel a katonák és a zsold is fogyhatott volna. A kereskedelmi bevételeket meg kihúzták alólam. Hajókra nem fejlesztettem és embargót kaptam tőlük legalább 5-6 kikötőre egyszerre és az export-import pontokról is kigolyóztak. Szép húzás volt AI-töl. Ha tudnék még két várost kirabolni, abból tudnám fedezni a kiadásokat talán lehetne folytatni a kampányt. Csak azt nem tudom érdemes-e. Legalább 4 kör kellene mire elérek egy-két várost csatákkal együtt és nem tudom addig fellázadna-e a sereg. Mert oké hogy mínuszban vagyok de csak 2 kör ment le. Ilyenkor mik a következmények ?
Arra tippelek, hogy vagy a provinciák lázadnak fel vagy a sereg. Vagy ilyen nincs itt ? Az élelem +12ben van, az adózás normálon így a lakosság egyelőre csendben van. Van erre valami tapasztalat hogy ha nincs bevétel, vagy mínuszos akkor mi van utána pl. 10 körig ? -
#1114 nem kell ahhoz elfoglalni, amúgy is hadat üzen előbb-utóbb. kb. 20 terület kell a legendary klánfame-hez, na akkor hadat üzen mindenki. én most járok itt date-val:) fincsi... -
uwu 80 #1113 Szerintem azért mert ott főlg ainuk éltek akkoriban. -
#1112 Tudja valaki, hogy Hokkaidó (legészakibb sziget) miért maradt ki a játékból? Az lesz majd a kiegészítő színhelye? (vagy az majd Korea lesz talán?) Vagy történelmi oka van? -
uwu 80 #1111 Hát elfoglalni Kyotot azzal a klánnal ami legközelebb van hozzá tényleg nem nagy cucc :)
De ettől még nem lesz könnyű az Odákkal kezdeni, csak utána lesz vicces a szitu.
A besorolás egyébként csak is és kizárólag a kezdésre vonatkozik. Szerintem jogos az Oda klán hard besorolása. Ha VH fokozaton nyomod, észre fogod venni miért. Elég sok az ellenség, és nem éppen békülékenyek. Azért nem annyira nehéz mint mondjuk a warrior monkos néppel. Hard és hard közt is van különbség.
Mindenesetre szerintem elég jól eltalálták a sorrendet. Én úgy érzem a kampány indításánál lévő képernyőn balról jobbra haladva, tényleg jól rakták sorba kezdőpozíciójukhoz képest a klánokat, és jogos az elnevezés is. A két szigetlakó nép tényleg a két legkönnyebb kezdés.
Aki igazi kihívást akar, annak lehet próbálkozni az Uesegi klánnal Legendary szinten :)
Majd egy év játék után lehet hogy meglesem azt is :) -
#1110 Én is így értettem, csak nem részleteztem. :D