2869
Shogun 2 Total War
-
MaRee #869 Kovács műhelyt kell építeni.
Nem a "milícia" az? Stronghold és afelett már csatlakoznak a városlakók is a védelemhez.
--------
Én a Date klánnal nyomom egyébként Hardon, hát lehet jobban jártam volna először a normal móddal, pedig nem ma kezdtem a TW-t.. :) Szerintem rendben van a játék, egyetlen idegesítő dolog amit észrevettem, hogy a mapot nehéz mozgatni, mármint hiába nyomom a kurzort a képernyő jobb szélére pl, nem mozdul csak ha 2-3* megcsinálom ugyan ezt.
A zene pedig fantasztikus, meg kell szereznem a soundtracket :) -
KingPunisher #868 Üdv seregeket lehet valahogy fejleszteni mint pl Rome-ban ? Ha elérhető a jobb páncél akkor hogy lehet lecserélni pl a régebbit ? Mert én nem igen találom.. -
#867 Van a játékban párbaj? Pl.: mint a bevezető videóban, hogy csata helyett a "bajnokok" párbajoznak? (aztán a vesztes vagy elfogadja az eredményt, vagy nem) vagy mint az Empire-ben a gentleman-ek? -
AryanH #866 Alapból nincs olyan, hogy üres város, hisz amikor megtámadod az adott várost, a kastély állapotától függően ad védelmet neki. Az alapnál 45 szamurájt ad. Úgy emlékszem négy gomb van, ostrom folytatása, auto és manuális csata illetve a visszavonulás. Értelemszerűen a csatát kell nyomni, hogy elfoglald a várost vagy kivárod az ostrom végét. -
#865 Assaultot valaszd ki, ne a sieget. :D Ertelmetlen osromolni egy ures varat. Mondjuk en meg nem talalkoztam olyannal, hogy teljesen ures lenne egy var, mert mindig van bent egy 45 fos samurai egyseg, ha kimegy az egysegeivel.
Mas: Belefutottam egy olyan hibaba tobbszor is, hogy a kemeim megneztek milyen egysegek vannak a varban, kiirt 2-3 egyseget, majd mikor ugyanazon korben egy seregemmel elmentem befoglalni, a csatara klikkelve elo jott, hogy a varban nem 2-3 egyseg van, hanem annak a tobbszorose, ugy hogy a kozelben semmilyen masik egysege vagy erositese nem volt. Ezt nem nagyon ertem. -
#864 Hat azert en hianyolok a diplomaciabol par dolgot, mint peldaul regio felajanlasa vagy kovetelese, esetleg csereje.
Akkor ami meg nem tetszik, hogy a szovetsegesek neha neznek csak ki a fejukbol es hiaba vannak ok is haboruban a mellettuk levo klannal mint en, semmit se csinalnak csak aldogalnak az egysegeik. Ezert nem artott volna olyan opcio is a diplomaciaban,, hogy kit tamadjanak eppen vagy melyik teruletet. -
mnorbi #863 esetleg erre van válasz ? -
Kurfürst #862 A Takedát próbálom, elég érdekes.. az első kampány relatíve könnyű volt Hard-on, a másodikban szoptam ezerrel mert mindenki elkezdett utálni amikor befoglaltam pár olyan területet amire ők is szemet vetettek. 10-15 körön keresztül nem volt nagyon pénzem, kénytelen voltam a kezdő provinciára visszaszorulva várostromokban véreztetni hogy ellentámadni tudjak. Ilyenkor igen jól jönnek a kis vazallusok, pl. Musashiban, mert ütközőzónát csinálhatsz velük ahol vagy nem balhéznak veled a klánok vagy ha igen segítenek védekezni.
A CA viszont nagyon jól megcsinálta a diplomáciát, végre lehet a géppel békét kötni amikor igazán szarban van, vagy kiírtottad pár seregét és nincs semmilye.. nem végnélküli háborúzás amíg valaki ki nem írtódik hálistennek. A Tokugawával háborúztam egy csomót, most a legmegbízhatóbb szövetségesem, kell is mert nyugaton a Hattorik nagyon feljöttek, és most engem spécéztek ki.. -
Kurfürst #861 A nagyobb kastélyok, illetve a rice marketek fogyasztják a rizst.. a megoldás az lehet hogy néhány tartományban nincs nagy kastély ami zabáljon, de van nagy rizsföld.. globálisan nézi a kajafogyasztást! -
#860 Ellenben olcsobb, de mint mondtam nekem nem ez a bajom, hanem hogy a klantol teljesen eltero egysegeket hasznalnak.
Raadsul rohadt idegesito, hogy tul sok az ijasz egyseg. Volt nem egyszer, hogy a Shimazu klan szinte csak ijaszokat es Yari Ashigarukat hozott, mikozben egy kifejezetten kardra orientalt klan.
Remelem lesz hamar egy rebalance, mert ezek nagyon idegesito dolgok. -
#859 főleg hogy oda van írva hogy superior katana samurai, erre tök ugyanaz mint a sima katana samurai, nem erősebb... -
AryanH #858 Ez tényleg nem az igazi. Az AI annyit csinál, hogy felhalmoz egy nagy hadsereget 10 yari, 5 archert meg 4 lovast. A városait meg szabadon hagyja, ha átlép a területedre meg egyből neki indul a városnak és ha elé állsz egy sereggel egyszerűen azt kikerüli és nem megy csatába vele. -
#857 Igazabol nekem egy valami nem tetszik. A klanok amik kiemelkednek bizonyos tulajdonsagban, mint peldaul lovassag, vagy landzsas osztagokban kiemelkedoek, esetleg ninjas egysegekre specializaltak stb, azoknak az egysegei nem igazan ilyen tulajdonsaguak.
Tomkeleg ijasz egysegeket hoznak par lovast es neha par katanas vagy landzsas egyseggel keverve, majdnem mindig.
Mikozben a klanjuk masrol hires. Ez annyira frusztralo. -
Nos #856 Ha akartok nehez nepet probaljatok meg a Mori klant. De lehet,hogy csak en vagyok bena.
-
AryanH #855 Szerintem a kereskedelem menedzserlés nagyon jól megcsinálták a játékban. Az Empire-ban, ha elfoglaltál egy kereskedelmi helyet onnan egyenesen pénz ment a kaszádba. Itt a termék megy hozzád, amit tovább kell kereskedni, mint a fa, kő vagy csataló. A trade fülre kattintva láthatod, hogy az adott termékből hány százalékát adod el. Nehéz jó kereskedelmi partnert találni, sokszor elfoglalják egymás kikötőjét vagy blokkolják. Talán azért nem akarnak veled kereskedni, mert ellenségesen állnak hozzád.
Viszont nem sikerült jól kalkulálniuk a gazdasági növekedéssel. Abban az esetben, ha levesszük az adót a legkisebbre és fejlesztjük a növekedési épületeket, kb. 200-300 kör kellene míg megtérülne az egész. -
#854 Sziasztok! Sikerült megszereznem még a játék elején az összes kereskedelmi poziciót(kereskedelmi hajókkal) és egy idő után az összes klán vissza mondta a kereskedést, pedig nem vagy háborúban senkivel. A két dolognak lehet köze egymáshoz? -
#853 valószínű eltunyult és felvett rossz szokásokat, amik csökkentették a morált/lojalitást... Amint meghalt, eltünt a morálcsökkentő hatás... Esetleg a felesége is lehetett rá és környezetére ilyen hatással (érdemes megnézni milyen plusszokat/minuszokat ad egy feleség, mielőtt beházasítjuk! -
mnorbi #852 sziasztok !
Kezdő vagyok még , azt hogy van hogy egy sereggel megyek fogalni , az ellenség kimegy a városábol és én nem tudom elfoglalni , ha nincs bent elleséges egység 4 körön kersztül csak ott ül a hadsereg és nem történik semmi. Ha bent hagy 1 egységet simán elfoglalom és kész..
-
#851 jók a lovasok persze, aki tud velük, én gyalogosokkal tudok és szeretek csatázni:) med2-ben volt egy srác anno multiban, csak lovas serege volt, nem lehetett megverni, kegyetlen jól nyomta a lovasokkal. én is megpróbáltam, nagyon nem ment:D -
#850 hát sztem igen, még a date elég könnyű, mert szélen van. -
Hunor1 #849 höhö..érdekes, de ez a jó ebben a játékban, hogy mindenkinél más szituk jönnek elő!
Akkor ezek szerint mindegy is hogy milyen klánnal kezjem majd a kövi kampányt? Shimazu-Choso/mert szigeten kezdenek/kívül mindegyik húzós? -
#848 ha lejár a 30 kör vagy mennyi, akkor mi van? vége a játéknak, vagy lehet tovább funolni? -
#847 nálam hojo elég durván erős most... -
#846 ha nem lennél lusta visszaolvasni leírtam hogy műxik a kaja... -
cookac #845 Volt egy tábornokom. Feltornásztam hamar 6 csillagosra elég gyorsan, a morál az egekben. Na mondom ez kitart mert még fiatal volt. Aztán a nagy hódítások lecsengésével pihentettem néhány évig míg katonákat toboroztam. Mikor újra megindult a gőzhenger, sorra bukom el az ütközeteket. Akkor nézem, loyalitás 2. Nézem a többiekét, azoké is a béka segge alatt. Fiammá fogadom, megnősítem, morál mindig visszaesik. Egyszer mondja a gép, hogy háborog a faszi. Adok még egy esélyt v. seppuku. Mondom gyilkolja le magát, mert elegem van belőle. Erre mindenki loyalitása megugrik. Érti ezt vki??? -
#844 Nálam a Hojo elég jól bírja... Hódítja rendesen a területeket... -
Hunor1 #843 Hojo-val van valaki? Milyen a kampány? Mert eddig szinte pár kör alatt mindíg kiirtották őket! Gondolom elég nehéz lehet velük..talán Hojo lesz a kövi kampányom! -
cookac #842 Mert vannak épületek, amik levesznek 1 élelmet ha megépülnek. Ilyen az erőd fejlesztés, a piac, meg biztos van még. -
TDantes #841 Na puff neki. Megint egyre csökkent az élelem. De mitől csökken? Nem is képeztem ki új katonákat, mindössze egy lovas csapatot.
Nem értem a logikát. -
cookac #840 Oda klánnal játszottam most. Eleje trükkös kicsit, aztán középjátékban elbíztam magam. 20 év elteltére már enyém volt Kyoto, volt 36 megyém v. mim, azt hittem innen végjáték. Hát nem így lett. Nem táraztam be rendesen pénzzel, leredukált seregeim voltam, össz. 3, ebből 1 keleten, 1 Kyoto környékén, 1 meg északon, folyamatos harcban állt mind. Délen betámadtak, sorra vesztettem a bázisokat ami nem is volt baj, mert újakat foglaltam helyettük, de minden körben 10-12K veszteségem volt. Ezért kénytelen voltam minden várost kifosztani, aztán végül nem volt mit kirabolni és szépen elsüllyedt a birodalmam....
Az alábbi tanulságokat vontam le:
1. az idő ugyan pénz, de ez fordítottan is igaz. nem kell kapkodni, és nem feltétlen 30 év alatt kell megnyerni a játékot
2. kihalt klánnal eleve veszett ügy nyerni. nem tudtam tábornokkat kitermelni, a családtagok kihaltak a nagy rohanásban. ezért maradt a végére csak 3 seregem
3. tengeri flottára már nem futotta, átjáróház lett a birodalmam. csak az nem szállt partra aki nem akart
4. hiába dolgozott 3 műszakban 3 mester nindzsám, egyszerűen nem tudtak minden nagy vezért kinyírni. legalább kellett volna még egy, kevesebb csatát buktam volna
5. a játék legelején meg kell kötni azokat a szövetségeket, amik végig kitartanak. mert a nagy hódításban már senki nem fog barátkozni
6. elhanyagoltam az íjászkodást, hiba volt. a végére ugyan beindult a nagyüzem, csakhát a távolság...
Épp most kezdtem egy Shimazut, könnyebbnek tűnik. Az biztos, hogy import árut csak tőlem kap mindenki :D Csak a vasimport nem az enyém, de azt is megszerzem -
#839 Én jelenleg a Uesugi klánnal játszom az első kampányomat.
A másodikat szinte tuti a Tokugawa klánnal fogom. Viszont úgy, hogy tartom magam ahhoz, hogy nem tartok fent nagyobb sereget, csak pár egységet, meg egy kisebb, elitebb sereget (azt is védekezésre) és igyekszek minden problémát és terjeszkedést intrikával és az árnyak ráhatásával megoldani. Így érdekesebbé és nehezebbé is válik majd a játék... -
TDantes #838 Én is Shimazu klánt választottam, de még csak pár kört mentem.
Na most kér kérdésem lenne:
Egy: A fejlesztések. Itt egyszerre csak egy dolgot lehet fejleszteni? Nincs olyan mint az Empire-ben hogy két iskolával már két dolgot lehet fejleszteni?
Kettő: Mi van ezzel az élelem, vagy rizs vagy a mi a fene dologgal. Mitől fogy? Építettem épületet, ami hozzá adott 2-őt, majd nulla lett, aztán mínusz egy.
Mitől fogy, sereg létszámtól, népesség létszámától, magától fogy? Erre nem tudok rájönni. -
Hunor1 #837 Lassan befejezem az első "igazi" Shimazu kampányomat /long/
Ti melyik klánt ajánlanátok egy új kampányhoz?
Természetesen az érdekelne hogy minél nehezebb legyen / a helyzete vagy a környező klánok agresszivitása miatt /
Talán összegyűlt már annyi tapasztalat néhányaknál hogy melyik klánnal izgalmasabb a játék. -
BladeW #836 Egyelőre még nagyon az elején vagyok, ami nekem gondot okoz a veszteségek kezelése. Ashigaruk hullanak mint a legyek, és mire odaérek az ellenség városához elfogy a seregem, és már nem elég egy ostromhoz. (Ő meg ugye bevásárol mindig elég szépen) -
sakkay #835 Cunami, és vihar is van. -
MaRee #834 Én vulkán kitöréssel, meg is pusztult a sereg nagyrésze :D -
AryanH #833 Egy másik észrevétel, hogy a Shogun 1-ben volt földrengés, árvíz, tájfun meg cunami is. Ezek általában elvitték a termés egy részét meg katonát és épületet. Most találkozott valaki valamelyikkel is? -
Kurfürst #832 Hmm, azért egyszer nézd meg mit tud 3 Katana Cavarly csinálni egy csatában ha okosan használja őket az ember.. nagyon durván fel tudnak morzsolni egységeket, jó előre kiírtani az ellenséges generalt szinte vesztetségek nélkül.. a Takedával nyomom, nagyon brutálisak (22 körüli melee attack stb.). Arról nem beszélve hogy így nem nagyon van túlélő a másik seregből. Az ashigaruk tartják a frontot, a 3 KC pedig gyorsan bedarálja az ellenség egy részét, mass rout, hent.. persze ha van ellenséges Yari Cavarly akkor más lenne helyzet, de egyenlőre nincs.. :)
A light cavarly hasznos mert olcsó a fenntartása, és lehet velük is üldözni -
#831 nálam mindig ez történik. a med2-ben rebellisek lettek, itt elpárolognak. hajók, seregek minden. elég gáz... -
#830 Nalam egyszer mar elofordult