2869
Shogun 2 Total War
-
#1189 hát legyőzhetetlen hajó. bármilyen sereget megver egymaga. de mivel lassú, és mivel nem lehet ott mindenhol, sztem nem éri meg... -
falloutfan #1188 vagy én már nem is tudom XD -
falloutfan #1187 vagyis nem is a religionnal hanem a klánommal. -
falloutfan #1186 helosztok. nem rég befoglaltam két provinciát is de kapok minusz pontokat vagy miket, azzal a cím szóval hogy non- clan religion. valami olyasmit is ír hogy a saját religionommal egybe kell olvasztanom na de azt hogyan lehet?:D -
#1185 Esetleg valaki? :/ -
cookac #1184 megszereztem a Black Ship-et, remélem meg fogja érni körönként az 1200 pénzt amibe kerül a fenntartása..., vkinek tapasztalat ezzel kapcsolatban? -
obe #1183 kötelező "anyag" jön:
13 assassins -
sakkay #1182 Ja a spec verzió? -
sakkay #1181 ööö..igen? -
AryanH #1180 http://twonline.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=265&start=20 -
sakkay #1179 Hát ezt benézted. Ez a játék legélethűbb része. Gyakorlatilag mindenkin volt. A testőrségen meg lufi. -
AryanH #1178 Ma végre megérkezett a Collector's Editionom! Mindjárt rakok is fel képeket. -
cookac #1177 először engem is zavart, de már megszoktam. tényleg könnyebb átlátni a káoszon -
#1176 Az indításkor fellépő shogun2.dll-es crashhel mit tudok kezdeni? -
#1175 lol, sem nem idegesítőek, sem nem röhejesek. azok rajtuk voltak igaziból is. sztem marha jól néznek ki, hogy ott lengedeznek. -
#1174 pedig zaszlok voltak a hatukon meg a lufik is bar az nem ekkora szamban meg az tenyleg rohejes.
-
#1173 azt a modot már azért megéri berakni mert leveszi a zászlókat az emberkék hátáról, amik szerintem eszméletlenül idegesítőek és rőhejesek. -
Yag #1172 Ezekkel a MODokkal csak egy a gond. Ha be is illeszti az ember, legrosszabb esetben kezdhetsz egy új kampányt, hogy jól működjön. Ha meglévő kampányba rakod be jó ha mázlid van ha tovább megy és nem fagy ki. A Skin MODok általában működnek de van ami itt is necces lehet.
Tehát ahány MOD annyi kampánykezdés. Azért ez elég időrabló tud lenni. -
Nos #1171 A készítőnek nagy sikere volt az előző total warok modolásánál, de szerintem a Shogun 2 eleve jól ki van egyensúlyozva, ezért végigolvasva a mod tartalmát szerintem se nem javít, se nem ront, inkább csak változtat a játékon. Ízlés dolga a használat. Egyelőre erőlködés, hogy találjon valami igazi plusszt. De pár hónap múlva biztos szépen kiforr. -
Hunor1 #1170 Bocsi srácok de erre nem tudtok segítséget??/vagy legalább azt hogy hol van az eredetiben a helye ennek a text filének??/
"Van egy "preferences.script" text file /ami a játék beállításait rögzíti/
Itt csináltam néhány változtatást/csapat létszám, grafikai beállítások stb./
De sajnos a játék minden idításkor "elfelejti" az előző beállításokat így mindig újra kell változtatnom amikor folytatom a kampányt. /pl az advisor kikapcsolása stb/
virágbolti verzió ide teszi a "preferences.script"-et :
C:\Documents and Settings\nevem\Application Data\The Creative Assembly\Shogun2\scripts
Az eredeti hjátékban pontosan hol van ez a file?/megpróbálnám esetleg oda is berakni hátha akkor észleli../
köszi " -
baalbaalbaal #1169 Cookac, a leírásomban pont az a lényeg, hogy fellázadjanak! Így az ellenfélnek meg kell küzdenie a lázadókkal, ha visszatámad, vagy te levered az ellent és utánna bármikor elfoglalod újra a várost.
A "damjo" honorja meg nem sokat számít, mivel very hardon amúgy is mindenki megtámad.
Én nem használok modot nyilván, ha változik a védők száma akkor több embert kell vinni. Amúgy szerintem egy jó modhoz több idő kell, majd nyár körül lesz érdemes körbenézni. -
sakkay #1168 Akartam is mondani, hogy felesleges a leírásod(na jó nem, de nem lehet összevetni) ha módot használsz. Én is nagy mód használó vagyok, de az első hiv. javítást megvárom. Nem bántásból írom gondolom érted mire gondolok. -
cookac #1167 Baalbaalbaal, nem akarok vitatkozni veled, de több helyen is sántít a dolog.
1. ha kifosztod csökken a Damjó honorja, ami kihat a diplomáciára
2. még több sereg kell majd városba, hogy elkerüld a lázadást. a lázadók nem foglalnak az igaz, de épp elég, ha gyújtogat és te kénytelen vagy nézni mert nincs megfelelő erő a közelben, hogy lecsaphasd.
3. nem mindig van idő/lehetőség hajóra, pláne ha menetközben megtámadják oda a sereg
4. én olyan moddal játszom, ami megemeli a védők számát jelentősen, így üres városban is lehet, hogy lesz akár 5 egység. nem lesz elég 3 íjász meg egy vezér, mert üres városban is lesz bőven védő.
5. egymáshoz közeli kicsi tartományoknál a hajós dolog csak akkor megy, ha kikötőben tudsz behajózni. ekkor tud a hajó továbbmenni abban a körben. ha parton szállsz be, már nem mozoghat, így az előny elveszhet. oda kampányban ez könnyen megy, mert kicsik a távolságok, de egy date kampányban már sokkal nehezebb.
Hojo - VH kampányban alkalmaztam ugyan én is a kifosztást és a hajóval megkerülést, de tényleg csak azért mert nem volt más megoldás. Harapófogóba került 2 ellenséges Tokugawa sereg, megvártam míg elhagyja a saját tartományát és átlép az én területemre, majd elfoglaltam 1 körben mind2 városát és a két sereg eltűnt. Itt a lényeg, ha saját földjén marad, akkor lázadó lesz és le kell birkózni, míg ellenséges területen eltűnik a játékból. Satakéval és 3 seregével is így végeztem ezután rögtön. Így jutottam egészen Kyotóig, és nem azért mert így terveztem, hanem nem maradt más választás.
Amit megfigyeltem, vannak bizonyos városok, amikben kis létszámú seregnél hadat üzennek. Ilyen az Uesugi kampányban Etchu. Ha nincs benne elegendő védő, Takeda rögtön betámad. Vagy a főváros ha üres, akkor Satake, Satami, Date, stb. üzen hadat. Ez mind script és kiismerhető. Ezért is mondtam, hogy az újrajátszhatóság erősen lecsökken. Nem érdekli, hogy nem fogja tudni megtartani a várost, nem nézi, hogy két körön belül el fogja veszteni, csak támad mert üres.
Az AI gépiesen ragaszkodik bizonyos dolgokhoz és vesz figyelembe több körülményt. Ez mind programozási hiányosság persze. Ettől még lehet izgalmas egy kampány, de sztem a közepe marha unalmas. Az első 10-20 kör jó és a végjáték talán. A többi kuka. Tulajdonképpen az egész nem más, mint rohanás az idővel. Ki ér oda előbb, ki fejleszti ki hamarabb. Ez nem felhőtlen szórakozás, pedig annak kellene lennie. Elég stressz van RL is, nem kellene még fokozni. -
baalbaalbaal #1166 Hojo - very hard
Az Oda kampány után el akartam kezdeni egy új néppel. Shimazu volt az első, de hamar esélytelenné vált (nem feltétlenül előnyös, hogy nincs sok szomszéd). Így jöttek a Hojok. A szomszéd régió elfoglalása után a 7-8.!!! körben elkezdenek áramlani a 20 egységes seregek, míg a körönkénti bevétel 5-600 és építés nélkül se tudok egyszerre 3 egységnél többet gyártani. 2 szer elbuktam, majd szétba..tt az ideg, de elkezdtem harmadszor is. Végre sikerrel (kb 25. körnél járok 6 régióval és csak 1 kis ellenségem van)
Egy taktika jött be, e nélkül lehetetlen megcsinálni, szerintem az Uesugi kampány kulcsa is ebben van! A gép mindig összegyűjt egy nagy sereget és azzal nyomul előre, míg a városokban nem hagy egységeket. Ezért gyorsan kikötőt és a legegyszerűbb hajót kell építeni, beletenni egy sereget (nem kell nagy max egy vezér meg 3 íjász) átdobni az ellenfél területére (ez az előbbi tw szériákhoz képest gyorsabb, ha a hajó hatótávolságán belül maradsz a beszállás és kiszállás megoldható egy turn alatt.) és fosztogatsz! A Hojotól keletre lévő területen így 1 kör alatt elfoglaltam 2 várost. A következő lépés, hogy üresen otthagyod a kifosztott várost és hagyod hogy a lázadók átvegyék! Mit lehet nyerni ebből?
1. A fosztogatásért járó pénzből fejleszthetsz sereget a 10. kör felé már egy városból simán 4-5000 manit lehet rabolni.
2. Az ellenfél nem tud egységet gyártani!!! Talán ez a legfontosabb. very hardon eszméletlenül sok egységet gyártanak a környező népek, ami által sajnos borul a játék, mert nagyon hamar szereznek területet.
3. A lázadók csak befészkelik magukat a várba, nem fognak támadni, azaz akkor foglalod el amikor jól esik (vagyis amikor az adott ellenfél kihal)
Eddig remekül működik a dolog, már az Oda kampányban is ezt használtam, amúgy nem meglepő, hogy az Odával nyomták le elsőnek legendaryn. Egy szamuráj egység fenntartása és gyártása is annyiba kerül, mint 3 paraszt egység, ráadásul volt egy 10 körös időszak, amikor +3 kitüntetéses parasztlándzsást tudtam gyártani, ami a többi kitüntetéssel együtt 7! kitüntetést jelentett, am iazt jelentette, hogy csak páncélzatban és rohamban volt jobb egy szamuráj egy parasztnál!!! és ők nem 90-en vannak... -
baalbaalbaal #1165 Amennyiben tábornok nélküli csapattal harcolsz és nyersz, általában a csata végén felajánlja, hogy ki akarod e nevezni a sereg vezetőjét tábornoknak. Ez 1000 maniba kerül.
Néha, ha bővül a birodalom az új kör elején csatától függetlenül is felajánlja a kinevezési lehetőséget. Ugyanúgy 1000 mani és a fővárosba fogja tenni az új tábornokot. -
Ebola #1164 Szupi kis mod: DarthMod -
cookac #1163 Nekikezdtem egy Uesugi legendary kampánynak és ki merem jelenteni, hogy 100-ból 99x nem lehet 30 körnél tovább elmenni. Ez sajna a bugos diplomáciának tudható be, amíg nem adnak ki egy pecset hozzá, addig nem lehet megcsinálni. Volt olyan kör, hogy 5 nép üzent hadat annak ellenére, hogy bőven pozitív volt a relációnk.
Addig, míg kapok egy valag mínuszt azért, mert a másik fél felbontja az egyezményt, szövetséget, stb., addig képtelenség valami eredményt elérni.
Építeni semmit nem tudok mert így nincs bevétel sem, toborzás elakadt, kb. 2x ennyi egység kellene, körönként a bevétel -500 és +500 között ingadozik. 2 nagy sereget levertem, de még 4 közelít 3 irányból, és itt meg is bukott a mutatvány. -
AryanH #1162 Számomra érdekes, hogy az "other income" alá mik tartoznak, és hogy lehet egy klánnal már az elején 1000 körül.
- vazallustól származó bevétel
- egyezmény alapjáni
- kalózkodással
- fosztogatással
Egyiket sem csinálom mégis nagy a bevétel. A másik az adminisztratív költségek azok az összebevételből jönnek le? -
cookac #1161 Uesugi hardon könnyebb volt mint hittem, felénél abba is hagytam, mert uaz volt mint normálon, nem volt már több kihívás. Ráadásul még Takedát is nekem kellett segíteni, hogy ki ne haljon, mert egyszercsak elfogyott.
Ma egy Hojo VH kampánnyal játszottam, az első kb. 50-60 kör kaotikus volt, Tokugawa háromszor halt ki és jött vissza, közben akaratlanul is elértem Kyotóig. Mindenki haver aki számít, aki meg nem azt bedaráltam. Nem sokkal vagyok RD előtt, de most csak gyűjtögetek ami felettébb unalmas.
Az nagy baj szerintem, hogy nincs elég random dolog. Pl. tudom már, hogy RD után Takeda nem fog cserbenhagyni. Date igen, Uesugi igen, de pl. Asai sem hagy el. Ezért az újrajátszhatósági faktor véleményem szerint lecsökken, mivel már előre tudom, hogy kikkel kell bratyizni és kikkel nem.
Aztán ott vannak a kisállamok, akik VH-on folyamatosan hadat üzennek. Nem is találkozok velük, de nem férnek a bőrükbe. Ez annyira kiábrándító.... -
Ebola #1160 Tábornokra hogyan lehet szert tenni? Keletkezhet egy heroikus csata után? -
sakkay #1159 Én azon nyomom az elejétől fogva..nagyon durva, de ha több lenne az idő nem mondanám lehetetlennek.Mori-val vagyok,az a baj (írta is itt valaki) ha elfoglalsz egy tartomány(ami keresztény) évekig kell nagy erőt állomásoztatni amíg lecsillapodnak. És nem töltögetek vissza, szerintem nem lesz meg a 40 tartomány, de hátha. -
Nos #1158 ezt warezfórumon kellene feszegetni, nem itt
-
gizdapista #1157 Hi
lehet hogy már leírtátok párszor de nem találtam meg, csak pár fél vállról odavetett mondatot azzal kapcsolatban hogy mit is kell pontosan csinálni ezzel a játékkal hogy ne dobjon ki ha betöltök 1 mentést?
fent van a játék, rajta van a V1 crack, futtattam a V2-t is, töltött egy kicsit, elindítottam a játékot és még mindig szar. mit csinálhattam rosszul? -
Hunor1 #1156 bocsi hogy egy technikai dologra kérdezek rá..de talán valaki segít.
Van egy "preferences.script" text file /ami a játék beállításait rögzíti/
Itt csináltam néhány változtatást/csapat létszám, grafikai beállítások stb./
De sajnos a játék minden idításkor "elfelejti" az előző beállításokat így mindig újra kell változtatnom amikor folytatom a kampányt. /pl az advisor kikapcsolása stb/
virágbolti verzió ide teszi a "preferences.script"-et :
C:\Documents and Settings\nevem\Application Data\The Creative Assembly\Shogun2\scripts
Az eredeti hjátékban pontosan hol van ez a file?/megpróbálnám esetleg oda is berakni hátha akkor észleli../
köszi -
#1155 Extended Campaign Victory Conditions
"This mod the victory conditions have been extended to 1600 for all short campaigns, 1620 for the long campaigns, and 1640 for the domination campaigns. The mod is saved as a movie pack so you can just drop it in your data folder. Also, it should be compatible with any other mod which doesn't change the startpos.esf" -
cookac #1154 kisho ninja bónusza van és csata előtt bizonyos egységek a piros vonalon kívül elhelyezhetőek, pár egysége pedig képes a fűben is elrejtőzni. -
TDantes #1153 Az a baj, ez lesz az első TW ahol nem nyerem meg a kampányt. 1568-ban járok, és csak 13 tartományom van. 1600-ra nem lesz belőle 40 tartomány.
Pedig nem szenvedtem vereséget se, jól haladtam, de ennél gyorsabban nem tudok új tartományokat foglalni, hiszen jelenleg négy sereget tudok fenntartani, amikkel folyamatosan hódítok, de ha elfoglalok egy tartományt, ott is sok körön át kell maradnom, mert némelyikben erősen lázonganak. -
MaRee #1152 A limited edisönös Hattori klán milyen bónuzsokat ad? Úgy értem hogy pl olcsóbbak a katana egységek, vagy ilyesmi.
-
#1151 Igen, én is úgyanígy voltam én azt csináltam, hogy beállítottam 2 flottát nem sokkal egymásmögé a parthoz közel amerről jönnek a flottáik, és így sikerült mindig elkapnom őket, és jó néhány sereget a tenger mélyére küldeni. -
ashead #1150 Annak vajon mi lehet az oka hogy tengeri csatában a hajók mintha a levegőben lebegnének? Már próbáltam a grafikai beállításokkal játszani de eddig nem sok sikerrel.
Egyébként a játék nem rossz , bár nem könnyű, eddig egész jól el voltam Chosokabékkal, de mosz hogy már van 23 tartományom a vazallusimon kívül teljes Japán ellenem van. Az igazi baj hogy nem tudok mit kezdeni a hajókon a hátországomba dobott seregeik ellen nem tarthatok mindenhol fullos sereget.