2869
Shogun 2 Total War
  • cookac
    Itt vannak

Én a realm divide, Movement speed reduction, Mod to stop AI from spawning units instantly when out of your line of sight modokat használom.
  • farferi
    Leírnád melyik mod ez és honnan lehet leszedni?
  • Edorn
    cookac: Be tudnád linkelni ezt a két mod-ot? Esetleg olyat nem tudsz, amivel elérhető, hogy legalább a kiemelt klánok a rájuk jellemző seregösszetétellel jöjjenek? (pl Takeda főleg lovasokkal támadjon, ne gyalogosok tömkelegével, Shimazu meg kardforgatókat próbáljon termelni, ne lándzsásokat meg íjászokat [persze ilyen egységeket is örömmel látok az ellenfélnél, de nagyrészt az legyen már nála amiben jó...])
  • cookac
    Még annyi, hogy ezekkel az AI-t segítő, de bosszúságokat okozó "csalásokról" nyilatkozta a CA, hogy ilyenek nincsenek. Erre vki megtalálta a kódban az erre utaló sort, szal hazudnak ezerrel.

Szép meg jó a Shogun 2, de a Rome óta nem tudnak újat mutatni. Más grafika és egyéb dolgok, de a koncepció semmit nem változott.

Sokkal komolyabb lenne az egész, ha más befolyásolná az építhető egységek minőségét, mennyiségét, öszetételét, nem az épületek száma lenne a döntő. Meg az, hogy mennyi slot áll rendelkezésre, miért nem tartományonként változó? Nyilván voltak sűrűbben lakott vidékek, ahonnan több parasztot lehetett besorozni. Na mind1, megyek kezdek egy új játékot :D
  • cookac
    Ez egy AI csít. Ha mondjuk nincs a térképnek egy olyan szeglete sem, amit ne látnál (kém, sereg, ninja, stb.) akkor nem csal. De ha van FOW, azaz amit nem látsz be, akkor bizony ott teremnek az ilyen seregek.

Másik AI csít, hogy több recruiting slot áll rendelkezésére, így hamarabb képezi őket.

Én moddal megyek, ami nem engedi az AI ilyen durva csalását. Nem tud a semmiből megjelenni sereg. Ha visszaolvasol kicsit, lentebb írtam, hogy Kyototól délre egyetlen Fullos sereggel találkoztam a Metsukémmel ami azt jelenti, a mod működik.

Másik a diplomáciai modom, elvileg nincsenek olyan dolgok, hogy megkötsz egy paktumot egy körre rá meg felrúgják. Ez nálam nem jött be, mert folyamatosan hátbatámadnak.
  • sakkay
    Eddig a taktikai résszel egy komoly gondom van. A íjjászoknál direkt figyeltem a találatokat, és egy részük alkar és láb találat, amitől meghal! az ember. Na most nem mondom , hogy akárki tovább harcol találattal a végtagjában, de nem esik ki mindenki ezért a sorból, az is biztos.( a med2-ben szépen megvolt a vérességből' látható sérülési fok) Továbbá a páncélzat sem véletlenül van. Pont ezért, minden egységnek 4-5 páncél pontot kellene kapni, a reális találat tűrés miatt. Szerintem.
  • sakkay
    Valószínű , hogy hajóval rakja mögéd.
  • MaRee
    Én Date-val kezdtem újra megint hardon, a nyugati tartományok mind az enyémek, de én is észrevettem, hogy csítel a gép, vagy én nem tudom. A hátországokban nem nagyon tartok semmilyen hadsereget csak 1-2 ashigaru egységet dísznek, a public order kedvéért, úgyhogy kicsit ideges voltam mikor a semmiből feltűnik két ilyen 1500-as takeda vagy franc tudja milyen sereg a semmiből, és sorra foglalgatják a városaimat..

Bushidora gyúrtam eddig én is, de a leírtak alapján megtetszett a chi ág, ki is próbálom majd ma egy másik kampányban. :)

Ninjákról mi a véleményetek? Nekem elég imbának tűnnek, egyet használok összesen, de kb 10 esetben 8szor sikerül megölni a célpontot vagy megsebesíteni, még a 4-5 csillagos tábornokokat is. Metsukével nem sok sikert értem el eddig, de gondolom majd a chi ágon ha ráosztok pár pontot hatásosabb lesz.
  • cookac
    Újra kezdtem egyet az Uesugikkal. Elsőre elfoglaltam Sadot, aztán Etchut v. mit. Szal lett 3 tartományom, + enyém volt a vas, a selyem és a gyapot kereskedelem. Szépen lavírozgattam a diplomáciában, igyekeztem jó viszonyt ápolni mindenkivel. A skillek közül csak chi-t tanultam, hogy miharabb meglegyenek a diplomáciai bónuszok. Aztán háborúba kevertek a "nagy szövetségeseim", majd a Hojo klán támadott be. Rohadt erősek lettek.

A főváros melletti hídnál sikerült megállítanom és visszavonultatni őket, de nagy árat fizettem érte. A csata elveszett, minden emberem odalett, csak a Daimyo és egy tábornok menekült meg. Egyiknek 3, a másiknak 5 embere maradt. Más mindenki ment a levesbe. Nem volt egy épkézláb egységem, csak parasztok. Pedig volt egy szakasz a harcban, mikor már az összes zászlója ingadozott, de a samuráj íjászait nem tudtam legyűrni. Minden egységében 15-20 katona maradt, szóvál ádáz harc volt, de a vezérét nem tudtam levágni abban a tömegben.

Még ebben a körben - hogy biztosítsam a hátországot, az Etchuban állomásozó veterán fullos seregem megindítottam, hogy a következő hullámot feltartóztassam. A biztonság kedvéért elvettem feleségül egy Takeda lányt (ronda mind a bűn), gondoltam ezzel tényleg letudtam kis időre őket.

Na, a rá következő körben azzal az indokkal, hogy mekkora veszély vagyok, hadat is üzentek. Sereg visszafordul, fővároshoz érkező Hojo sereg kezelhető lenne nélkülük is, de ellentámadni már nem fogok.

Itt kicsit ideges lettem a készítőkre. Nyomok egy új kört, erre mi van? A szomszédság 3. legerősebb állama,Sakai hadat üzen. Ekkor döntöttem úgy, hogy nem hagyom magam szívatni, CA kapja be. Meg az Uesugi klán is.
  • unusual
    Chi ág! ;) Nincs is annál szebb mikor sorra állnak át a seregek. :-)
  • rexsimus
    Én elsőként a Chi ágra gyúrtam rá :D
  • Warden
    Monkal.Viszont az a chi ágon van és gondolom elsőként mindenki a bushido ágat fejleszti.
  • Prof William
    A Keresztyénséget mivel lehet csökkenteni a tartományokban?
  • rexsimus
    Jól átvert diplomáciában a Takeda :D
  • baalbaalbaal
    Az miért van, hogy multi public chaten még soha nem láttam 15 embernél többet????

Valamit nagyon elszúrtak, hogy időnként 15 percet kel lvárni míg sikerül bármilyen csatába beszállni.
  • Warden
    Beállíthatod hogy ki legyen az örökös, nem kell feltétlen a legidősebb gyerekre bízni az utódlást.Az első játékomat a simazu klánnal kezdtem és mikor a tábornokom 4 es csillagszintű lett adoptáltam majd őt neveztem ki örökösnek mert nagyon jó bónuszokat adott.Az ő örökösének viszont az alap damiyo legkisebb vérszerinti kölkét választottam.Mellesleg elbuktam azt a játékot gazdaságilag nem bírtam, egy idő után már nem tudtam új területeket elfoglalni mert folyton lázongtak a meglévő tartományok a kaja hiány meg a kereszténység miatt.

Mádoszori próbálkozásra nem építettem nagyobb várakat csak a kezdő területet maxoltam ill még 2 tartományt ahol bónusz volt.Ezt is el fogom bukni valószínüleg mert van még hátra 17 év viszont csak 21 tartományom van és kiba.. messze vagyok kyotótól.Most ugyan van rendes bevételem meg a kaja is ok de csak egy nagy seregem van ill egy közepes a kisebb nagyobb lázadásokra no meg a várakban egy-egy ijjász egység.

Összességében nekem nagyon tetszik a játék főleg hogy találtam egy mód-ot amivel a mozgást lelehetett csökkenteni 30% al mondjuk a hátránya ennek hogy az ijjászok mégerősebbek lettek igy a lassabb mozgás miatt pedíg alapból sem voltak gyengék sőt...

Van pár bosszantó dolog pl az ai úgy cheatel hogy öröm nézni, a semmiből előszed 1000-1500 as seregeket fejleszt mindent egyszerre ahogy egy jó cheaterhez illik.
  • AryanH
    Az Uesugi nem véletlenül tartozik a hardok közé. Körülbelül 15 köring nyomtam (HARD) velük aztán abszolút kilátástalan lett az egész. A daimjó tényleg 15 éves és a testvére aki 19 az a tábornok és egyiknek sincs felesége. Tapasztalatom szerint azok a szövetségek és egyezmények, ami házasságon alapulnak vagy túszt kérsz az tartós. Volt, hogy békéért cserébe 8 körig kaptam egy túszt, a 9. körben megint hadat üzent. Valamelyik klánnál úgy kezdesz, hogy van egy családon kívüli tábornokod, egy házasítható leány és 10-20 körön belül két felnőtt fiad. A másik nehézség az abszolút nagy távolságok, amíg nincs a legfejlettebb utad 2-3 kör átérni egy másik tartományba. A bónuszai se valami nagy durranások, olcsóbb és jobb warrior monk, amihez legalább kell 20 kör, hogy meglegyen, jobb kereskedelmi bevétel, persze ha van kivel kereskedned és a monk akció pár százalékkal olcsóbbak.
  • cookac
    Most nyomtam hardon egy Uesugi kampányt. Az elején sunnyogtam, két kereskedelmi nodot sikerült megszerezni, dőlt a lé. Épp felszereltem 2 sereget, hogy elfoglaljam Sadot, szépen áthajózok, erre Takeda, Hojo, Satomi és még jó ég tudja ki hadat üzen. Visszafordultam, North Shinanot elfoglaltam, aztán Satomiktól azt a Fu* akármit, megyek tovább két irányból, hogy miután levertek néhány sereget egyesülhessenek és közösen menjenek a Morikra. Na, ekkor mindkét seregemmel belefutottam olyan több ezres hadakba. Néhány kézzel levezérelt heroikus győzelem után a mérleg, a Daimyo hulla, a serege lenullázva, a másik sereg maradékával visszahúzódtam, mind2 tartományt visszavették, a kikötőm blokád alatt, a kassza üres, kereskedés nuku, egy fullos Hojo sereg érkezett a vár alá, itt a vége....

Egyébként van egy csomó hülyeség. Pl., Takeda ellenséges volt. Lefizettem, kereskedelmi szerződést kötöttünk, szövetségesek lettünk, beengedtem 20 körre a területemre. Átlendültünk -akármennyiből +111-be, erre a következő körben felbontotta a szövetséget. Persze a csapatai továbbra is ott kóricáltak, és ami a legjobb, kaptam valami -40 pontot amiért szétment a szövetség. Egy körre rá hadat üzent, és a kapukat döngette.

A másik, a családfő 15 éves, de bátyja van. Akkor miért nem ő a Daimyo?

Miközben errefelé a legkisebb sereg is legalább 2500 emberes, és volt belőle elég sok, addig a papommal a Morik felé leskelődtem. Egyetlen árva hadat láttam Kyototól délre, az összes város üres.

Egyébként ezek ellenére a legjobb kampányom volt, mégha rövid is volt. Olyan kis népek emelkedtek fel 3-4 tartományt birtokolva, akik más esetben néhány kör alatt elbuknak. A Takedák rohamléptekkel foglaltak el mindent, aztán kb. 4 kör alatt kiirtották őket. Egy újonnan alakult nép vette át a helyét, visszaszorította a Morikat teljesen, de vagy 3 fronton küzdött, és amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan ment.

A Date nép a kezdő tartományba szorult vissza, majd hirtelen felduzzadt 4 tartományra. Szóval hullámzott minden, nem győztem kereskedelmi szerződéseket kötni, mert 4-5 körnél tovább nem tartott ki senki és semmi.
  • Smokk
    Ki mennyire probalgatta a multit?
    Haverral mar sokadjara esunk neki a cooperativnak,ami 1reszt allati hangulatos,masreszt viszont szornyen idegesito is olykor.
    Rendszeresen van ugy h a steam megszakad,v siman a jatek leall.
    Volt ugy h 1 ilyen moka utan az egesz mentes is elszallt,igy nem keves kozos jatekido uszott el feleslegesen...
    Regeben is csinalt ilyet a steam h csak ugy megszakadt?!
    Nagyon remelem h orvosoljak lassan ezeket a hibakat,mert ez tobb mint bosszanto igy!
  • Yag
    Akkor megtartjuk.
    Kötöttem vele egy korlátlan időre szóló egyezséget ha háború lenne a szomszéddal. Oda küldhet sereget. 700ba került. Elmegy. Arra kiváncsi leszek mikor mozdul meg ha eljön a háború ideje.
  • Kurfürst
    Vazallussal nagyszerű kis ütközőállamokat lehet létrehozni, ui. nem feltétlen áll háborúban azzal akivel te.. gondoskodik a terület védelméről (addig a te sereged másutt lehet), a bevétele fele a tiéd, hozzászámít a elfoglalt tartományokhoz, beléphetsz a területére, ha háborúba mész vkivel és kéred hogy jöjjön segíteni, nem mondhat nemet.

Szerintem hasznos.
  • Yag
    Egyébként nagy átfedés van a Shogun 1 soundtrackjével. Ez nem von le belőle semmi érdemet csak érdekesnek és jónak találom, hogy az első rész zenéit itt is felhasználták - szerencsére :D
  • Prof William
    Egyedül a végét tudom magyarázni. Ha teszem azt hallod hogy a jó öreg Jamada admirálist a szomszédból éppen ,most kényszerítette ( vitézi ) öngyilkosságra a Shogunod akkor azt hiszem te is elkezdel jobban lojális lenni nehogy a legközelebb esetleg te okozzál csalódást a vezérnek.
  • MaRee
    Shogun II Total War soundtrack

password:
  • Scottt
    Tudnál tippeket adni, hogy miket fejlesszek,és építsek?Én is velük vagyok,nincs túl sok pénzem,1nagy hadseregem van meg 1-1 egység a várakban.
  • MaRee
    Pénzt asszem küld a vassal, és talán ha téged megtámadnak akkor neki csatlakoznia kell a háborúhoz. De egyébként szerintem felesleges dolog, én egy kis klán utoló városánál próbáltam ki, pár kör után jött is az ellenség és elfoglalták az egészet, szóval egy terület minusz.
  • Yag
    Sziasztok!

Szerintem jól eltalálták a hangulatot.
    Komoly dejavum volt Shogun 1-hez. A mozgatás és irányítás is hasonló és külön tetszik, hogy akár ez első sorból is lehet nézni a csatákat. Kiválasztod az egységet és Insert gomb. Görgővel meg lehet a katonák nézetei közt mozogni. Hátsó sor, első sor stb.
    Alapvetően a lovas üldözéseket akartam megnézni így, de sajna a lovak feje takarja a kilátást :D) Ezért csak a katonák nézetei az élvezhetőek :D)

Shimazu klánnal kezdtem. Az elején nagyon ki volt centizve a bevétel de most már körönként 1000-1500 a bevétel jön. Több alkalommal jártam úgy hogy Keresztény volt a tartomány, lázadtak, "keletkezett" egy kisebb lázadó csapat a tartományban és a következő körben már be is támadják a várost. Azért ez kemény, mert ha éppen más tartományban menetel a sereg akkor akár bukó is lehet a tartomány egy sima hülye kis lázadás miatt.

Apropó. Van valami gyakorlati haszna hogy ha valakit vazallusommá teszem ?
    Az egyik várost elfoglaltam, kiírta elfoglalás után, hogy leigázom, elfoglalom vagy vazallusommá fogadom. Gondoltam kipróbálom. Egy új frakció jött létre vazallusomként és rögtön kereskedelmi egyezséget is kötöttünk. De semmi mást nem hajlandó elfogadni. A Military Acces és egyéb követeléseknek se tesz eleget. Max annyi, hogy a Klán felesége valakihez hozzáment az enyimektől. De hogy ki ? Nem derült ki mert a családfába nem került be legalábbis nem találtam meg. Pedig a jelentésekben benne van hogy Married valami. Szal ha nincs egyéb haszna hogy Vazallus valaki még csak pénzt se küld meg katonákat sem akkor ki fogom írtani és kész.
  • Edorn
    Magyarítással kapcsolatban: http://twonline.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=360
  • obe
    vagy wd raptor hd-ről
  • Jakuza001
    Hat ,eg azt hogy szereti, ha SSD-rol inditjak. :D
  • BladeW
    Szereti, ha sok memória van a gépedben az biztos.
  • KingPunisher
    Hát nekem nincs tul jo gépem, nem mondom hogy hipp hopp betölti de még az elfogadható szinten van.
    Olyan 1 percre saccolom míg benyom egy csatát.
  • MaRee
    Nálam is így van.
  • Edorn
    Az én gépem nem valami új, de meglepően gyors számomra a töltési idő... (kivéve, mikor indítom a játékot, az elég hosszú)
  • bgabor
    Az Empire/napoleonhoz képest mennyit fejlődött technikailag? Megmaradtak a végtelen hosszú töltési idők? Vagy ez már alatt már új motor van?

• BladeW
    Biztos be van építve egy mouse scroll delay, csak az optionsba elfelejtették berakni :) Engem ez már a demóban is idegesített.
  • Djuree
    ne az egérrel mozgasd a térképet, az nekem is tetűlassú. nyílgombokkal kell:)
  • MaRee
    Ja bocsesz, félre olvastam! Hát nem tudom, szerintem nem lehet.
  • KingPunisher
    Jó azt vágom. Akkor az uj unitok már jobb páncéllal jönnek ki. De a régiekét nem tudom fejleszteni. Rome-ba pl lehetett.
    A kérdés erre irányul.
  • Edorn
    Ez engem is érdekelne, mert pl az armory megépítése után az új egységek biztos jobb páncélban fognak virítani, de az armory építése előtt toborzott katonákra hogy lehet ráhúzni az új csilli-villi páncélokat?