2869
Shogun 2 Total War
  • cookac
    én is már megfigyeltem, hogy zászlóval csapkod

piszok csaló a gép. kötök örökös military access-t a shogunnal, hogy ne kelljen mindig kerülgetnem. erre köv. körben látom, hogy csak ő jöhet hozzám, én nem léphetek be, meg egy csomó mínusz pont nekem, amiért megszegtem a szerződést. utálom...

de megszopattam a fél világot. játék elején elvettem a selyem és pamut nodokat a hakateyamáktól és csak takedával kereskedtem meg vazallusokkal v. miniállamokkal. mikor levertem kyotót, a legbikább egysége a bow ashigaru volt :DDDD
    ettől függetlenül bespájzoltam 100K pénzt, 3 kör alatt elfogyott RD után. asszem load savegame lesz...
  • Medwyn
    lájk :P

Ez mekkora easter egg :)) Ránézek, hátha valóban van ilyen. Ha programozták, akkor ismétlődnie kell a jelenségnek :))
  • Yag
    Itt úgy tartja a zászló rudat mint egy Yari-t.
    Ez csak egy kép, de komolyan hadonászott vele míg le nem vágták :)

• falloutfan
    helo ujra :P lenne egy apró kérdésem megint. nem nagyon enged kereskedni, mert azt irja hogy fullos a kapacitás a hazai provinciákon, na de fejlesztettem a kikötőt. lehet ez ellen tenni még valamit?
  • MaRee
    Mármint melyik fickó?A szamurájnak látszik a kezében a kard, és egy yari ashigaruval harcol, az nem a zászlórúd, hanem a yari (lándzsa) :)
  • Yag

Nem nagyon látszik sajnos, de arra lettem figyelmes hogy a középen lévő fickó a zászlóval harcol. Vagy elejtette a kardját vagy már nem volt más "lehetősége", jobb híján a zászló rúddal harcolt. :) Mókás de tetszik :)

Könyörgöm! Gyújtsuk fel :)
  • Yag
  • Yag
    Csapdák mint ? Mire gondolsz pontosan ?

Én futottam már bele "csapdába". Olyan csapat ami vár és "rejtve" van a térképen, ha pont menetelés közben kapom töle a blokkot akkor a csata úgy kezdődik hogy körbe vagyok véve ... se csapatrendezés se rejtőzködés, csak a csata indítása és a hirtelen kapkodós katonák rendezése. Elég "véres" küzdelmek ezek. Felér egy csapdával :)
  • Hunor1
    hopsz erről jut eszembe...nem úgy volt hogy a Shogub 2-ben is lesznek csapdák úgy mint az első részben?
  • Hypo #1220
    mert a nyilban keves a meltosag:)
  • cookac
    HD vagy nem, nem volt egy hűdenagy film. Zagyvaság az egész. Azt meg végképp nem értem, arra van idő, hogy bonyolult csapdákat építsenek, de arra nincs, hogy embereket toborozzanak. A másik dolog, minek vkit lekardozni, ha le is lehet nyilazni. Több sebből is vérzik a film, de ettől eltekintve jót aludtam rajta.
  • obe
    bazz, ezt elneztem, azt hittem iden jelenik csak meg...köszi a linket, de az ilyen lätvänyos filmet megvärom full hd-ben
  • Yag
    Puskás Monk egység is. Bár ezeket a Monk egységeket elég babra legyártani. Kell hozzá pár épület :(
  • Yag
    A japán film ipar remekei ...
  • Yag
    Japanese Samurai Armor and Armour
  • Yag

Ogawa Era Samurai

• Yag
    Az ágyús részét nem tudom, de nekem puskás és gránátos egységeim már vannak ... Shimazu - Shinto-Buddhista vallás.
  • Gubo79
    Harcostársak! Olvastam vhol egy olyan infót, miszerint a puskapor, tűzfegyverek használata a keresztény valláshoz kötött, azaz, csak akkor lehet muskétás, ágyús egységed, ha a keresztény vallást preferálod, buddhistaként nem! Nyugtassatok meg, hogy ez nem így van!!!
  • Yag
  • Yag
    Valóban. Oda is van írva csak nem figyeltem eléggé.
    Köszi. ...
  • Hunor1
    Azt megfigyeltétek már hogy hiába vannak a speckó tulajdonságok , pl a apear wall az AI nem használja őket??
  • Hunor1
    Yag! Ez a MOD még a DEMÓhoz jött ki!
  • Yag
    Igazi hentelős-re sikeredett :) Kár hogy nem találtam hozzá magyar feliratot még ...
  • Yag
    Az újrajátszhatósága valószínűleg a klánok váltásával variálható.
    Én speciel még "csak" Shimazuval játszottam, meg pár kört Date-val. Gondolom, ha bevállalom a Hojo-t vagy más belső klánt akkor még majd tud mutatni meglepetéseket. Olvastam, hogy van vagy lesz, a most nem játszható klánokkal is misszió. Ha valakinek működne, számoljon be róla. Én próbáltam de valamit nem jól csináltam valószínű mert nem láttam a kampány választásban mást csak a gyári alapot.

FreePlay Campaigns - All Factions Playable!
  • Hypo #1205
    Nekem igazabol jo par ora utan egy igazi bajom van csak a jatekkal, nem nagyon ujrajatszhato:( a klanok kozott minimalis a kulonbseg, ( persze ez nem ETW hiszne es egy orszagban jatszodik) de igazabol 2-3 klan utan mar nem nagyon izgat a dolog...
  • Djuree
    hát nekem normalon nem kihívás a csata, remélem nehezebb fokozaton jobb az ai, bár nem hinném hogy a csata változik. a kisebb nehézség nem bénább ai-t szokott jelenteni...
    olyan hülye az ai mint a segg csatában, még a nagy tűlerőt is simán verem. mondjuk a med2 óta tw-zek, van rutinom, igen jó stratéga vagyok...
  • Yag
    no, ez nem lett tökéletes :)
  • Yag
    OFF

Hm. Sajna ez "Reign.of.Assassins" kincsis film, de nekem ez is tetszett :)
    Sajna ami harcművészet azt fogyasztom ahogy van, minden mennyiségben.

Ha már cool-túra és aki szereti, keresse ki magának a "Harakiri" (1962) c.filmet. Tökéletesen bemutatja, mi a sorsuk a roninoknak ha éppen béke idő volt japánban. Igazi, Ff japó film.

ON
  • cookac
    LOL, fasza kép :DDDDDDDDDD

meg jó hogy mondod a filmet, már szedem is, lefekvés előtt meg is nézem. tolják ezerrel, mindjárt le is jön.
  • Yag
  • Yag
    Ha meguntam a Shimazu kampányomat akkor felteszek egy MOD csomagot és átérzem majd a helyzeted :) Addig beérem ezzel ami jutott most. Bár ma volt egy érdekes észrevételem: Pár apró MODot tettem egymás mellé, és ma délelelött azt veszem észre hogy a Yari Samurai egységeim csak 60db ot számlálnak. Ha viszont frissiben képzem őket akkor 120an vannak. Ugyan ez a Naganita Samurai egységnél is. Nem tudom miért, lehet valamivel bekevertem magamnak. Idővel lecseréltem őket most már rendben a "leltár":)
  • cookac
    ja, nem vészes annyira, de én moddal megyek és korlátozva van sokminden. pl. szamuráj egységek száma, van amiből max. 3 db lehet. meg VH-n több bónuszt kap az AI csatára, és úgy fest a dolog, hogy 2-3 sereggel kell levernem 1 sereget.

csata AI tényleg nem rossz, bár néha nekiront a vezérével a csapatomnak, de összességében egész jó.
  • Yag
    ne feledjétek :) Aki játszik, merítsen ihletet is :D)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    13.Assassins.2010.RERip.XviD.AC3-ViSiON vagy Reign.of.Assassins.2010.DVDRip.XviD.AC3-nLiBRA

• Yag
    Szerintem nem vészes ez az össznépi hadüzenetesdi.
    Persze oda kell figyelni és volt már nekem is olyan csatám amit kötelezőből hoznom kellett volna és még is elpáholt az AI. Én maximálisan meg vagyok elégedve az AI teljesítményével akár a csatamezőn akár a térképen nyújtott teljesítményét nézem. Számtalanszor meglep a csatában olyan manőverekkel amiket én szoktam nyomatni. Lovasokkal hírtelen irányt vált és besurran a védők sorai közt és letámadja az íjászaimat. A Saját íjászait meg következetesen védi lándzsás egységekkel. Nem lehet csak úgy nekik rohanni mert komoly csapda is lehet belőle. Volt is párszor, elbíztam magam és megfuttatott :) 2x töltöttem vissza. Az első rohamát visszavertem a második hullámmal már nem rohant nekem. Mintaszerűen elfoglalt egy fennsíkot és feljáratokat példásan bevédte íjászokkal és lándzsásokkal. Komoly vérfürdő árán tudtam volna csak bárhonnan is támadni ... tetszett :)
  • cookac
    na, gratula. én most date - VH kampányt tolok, 61. kör, 15 tartomány, ebből 3 szomszédos Kyotóval. Enyém a selyem és pamut kereskedelem, de nem adok senkinek semmit, csak Takeda, Oda, hattori és Chosokabe kap. Nem is tud senki más építkezni :DDDD
    15K a sereg és flotta kiadás, de így is marad körönként 7-8K. van 4 fasza seregem, mind Kyoto mellett, összes vezérem 5 csillagos :D

most nyugi van, vigyázok a rendre. de előtte még elfoglalom az utolsó aranybányát is, már úton az inváziós sereg. remélem ezzel nem lesz RD, mert akkor szopás...
  • Yag
    Ez Szép. :)

kb. 200 kört pakoltam bele a kampányomba már :D) Kis kampányt kezdtem így már rég kicsúsztam a határidőkből de játszom tovább, kíváncsiság hajt, megnézem mi mindent lehet kiképezni.
    A fél Japánt elfoglaltam: Kyotót is. Már csak 5 klán van talpon. Date és Hojo a legnagyobb, a többi csak asszisztál. Három űber-ninja képző tartományom van, most a középső tartományokat masszírozom de hajóm csak 10db van. ebből 8 kereskedő. A többi 2db a legkisebb íjászos hajó.
    Majdnem ki van fejlesztve minden a Chi és a Harci ágon is. Lehet hogy elfoglalom egész japánt ? :) Ha így haladok már nem sok frakció marad :D)
  • falloutfan
    zsííír :D köszi a helpet :)
  • cookac
    hááát...., nem legyőzhetetlen, hisz legyőztem :D

szépen követtem, ment végig a part mentén és mindenkibe belekötött. aztán mikorra szétcincálták, 2 sengoku és 3 medium bune-val lecsaptam. van 4 kereskedelmi nodom, és 3 nagy flottám, szal nem árt ha van egy über hajó a közelben. datékkal vagyok, de lassan többe van a flotta mint a sereg
  • Yag
    religion = vallás.

Ezzel a vallásos dologgal a játékban a következő a "móka".

A középkori japánban a Shinto-Buddhiznmus és a Kereszténység "versengett" egymással. Több japán Daimjó is megkeresztelkedett és voltak akik megvetették a kereszténységet mint a vallást és tartották magukat a hagyományokhoz és továbbra is Shintoista Buddhisták maradtak. Ebből is sok ellentét született az ellenkező vallású daimjók közt. A játékban is a provinciák vagy Buddhista vallásúak vagy keresztények. Attól függően milyen klánnal kezdesz lesz egy alap vallásod. A családfás lapon van egy ilyen gombod is hogy "konvert religion" vagy valami hasonló. Itt tudod átállítani magad egy másik vallásra. Példa : Ha Shinto-Buddhista vallásúan kezdesz de megelégelted a keresztények ténykedését és talán a provinciák körülötted mint keresztények akkor lehet érdemes "megkeresztelkedned" és át állni másik vallásra. Ott teheted meg. Ha olyan provinciát foglalsz el ahol az elterjedt vallás a kereszténység (város adatlap bal felső részben írja a vallási százalékot) akkor a népet vissza kell téríteni a saját vallásodra. Szerzeteseket kell küldeni (többet is) arra a provinciára.

A szerzetesek képesek másokat a Buddhizmus útjára téríteni, ösztönözni a baráti seregeket megvilágosodott retorikájával (szónoklataival) és hasonlóképpen demoralizálja az ellenséges erőket, csökkentve/növelve az esélyét a sikeres megvesztegetésnek, megnyugtatja és ösztönzi a dühödt lakosságot vagy lázadásra biztat egy elnyomottat. A szerzetesek a Buddhista épületekből "toborozhatóak". Képesek áttéríteni mind a tartományokat, mind az egyéb ügynököket a saját vallására - habár nehezebb egy szerzeteseknek egy misszionáriust áttérítenie és fordítva. A lakosság áttérítése a Buddhizmusra egyszerűen a szerzetes jelenlétével történik egy tartományban. A bizalmon alapuló természete teszi ezt az embert könnyű célpontjává a ninja, illetve a gésa merényleteinek.

A Misszionárius ugyan ezt csinálja, ugyan így csak a Buddhista tartományokkal.

Wikipedia szerint : Az első (jezsuita) misszionáriusok, élükön Xavéri Szent Ferenccel, 1549-ben léptek partra. Főleg Kjúsún, Nagaszaki környékén térítettek sikerrel: 1579-re a daimjók közül hat is megkeresztelkedett, s velük vagy százezer alárendeltjük.

(Pár részlet a Shogun c. könyvből :)

" A Zen-buddhizmus egyenlő az
    önfegyelemmel: az önuralom és a meditáció
    útján keresi a megvilágosodást. A legtöbb
    szamuráj Zenbuddhista volt, mert ezt a szektát
    mintha csak a büszke, halált kereső
    harcosoknak találták volna ki.

– Sok embert megtérítettek? – kérdezte
    óvatosan újra Blackthorne, mert mindenképpen
    meg kellett tudnia, hány ellenséggel számoljon.
    Megdöbbenésére Rodrigues így válaszolt: –
    Százezreket, és a számuk évről évre nő. A taikó
    halála óta gyorsabban, mint valaha, s akik
    eddig is titkos keresztények voltak, most
    nyíltan járnak templomba. Kjúsú nagy része
    már katolikus. A legtöbb kjúsúi daimjó is áttért.
    Nagaszaki teljes egészében katolikus város, a
    jezsuiták tartják kezükben,ık irányítják az egész
    kereskedelmét. És Japán teljes külső
    kereskedelme Nagaszakin keresztül
    bonyolódik. Van katedrálisunk, egy tucat
    templomunk, szerte Kjúsún még többtucatnyi,
    de itt, a főszigeten, Honsún egyelőre kevés... –
    Újra szavát vette a fájdalom, de aztán folytatta:
    – Egyedül Kjúsún három-négymillió ember él, és
    hamarosan mind katolikus lesz. A többi sziget
    összlakossága húszon-valahány millióra tehetı,
    és nemsokára...
    – Hiszen az lehetetlen! – kiáltott föl
    Blackthorne, de mindjárt átkozta is magát, hogy
    az információáradatot megakasztotta.
    – Miért hazudnék? Tíz esztendővel ezelőtt
    népszámlálást tartottak. Alvito atya szerint a
    taikó rendelte el, Ő is ott volt, Ő csak tudja. Miért
    hazudna?- Rodrigues szeme lázban égett, a
    szavak megállíthatatlanul dőltek belőle. – Ez
    több, mint Portugália, Spanyolország,
    Franciaország, a spanyol Németalföld és Anglia
    összlakossága. Az egész Szent Római
    Birodalmat hozzá kéne csapni, hogy ennyit
    kitegyen.
    Uram Jézus, gondolta Blackthorne, egész
    Angliának nincs több, mint hárommillió lakosa,
    és akkor Walest is beleszámoltam.
    Ha ilyen rengetegen vannak ezek a japánok,
    mihez kezdhetünk velük? Ha tényleg
    húszmilliónyian vannak, az azt jelenti, hogy
    könnyedén kiállíthatnak egy akkora sereget,
    mint a mi egész lakosságunk. És ha olyan
    könyörtelenek és harciasak mind, mint akiket
    láttam – és miért ne lennének? –, Krisztus
    sebeire, akkor legyőzhetetlenek! S ha részben
    máris katolikusok és a jezsuiták szép számban
    képviseltetik magukat itt, akkor a tömegük csak
    gyarapodni fog, márpedig nincs rosszabb az
    átkeresztelkedett fanatikusnál. Mi esélyünk lesz
    akkor nekünk meg a hollandusoknak
    Ázsiában? – Semmi.

És végül egy kis részlet arról hogy mit is csinált a középkori japánban a "fekete hajó"

Fekete Hajóknak azokat a hatalmas,
    mesés kincsekkel megrakott kereskedőhajókat
    nevezték, amelyek a monszun szelek
    segítségével évenként megtették az utat
    Nagaszaki és Macau portugál kikötője között,
    mely utóbbi csaknem ezer mérföldre volt délre,
    a kínai szárazföldön.

Tudja a señor, hogy a jezsuiták valójában kalmárok,
    fegyvercsempészek és uzsorások? Hogy Ők
    tartják kézben az egész selyemkereskedelmet,
    az egész Kínával való kereskedelmet? Hogy az
    évenkénti Fekete Hajó egymilliót ér aranyban?
    Hogy Őszentségétől, a pápától kicsikarták, hogy
    kizárólagosan rendelkezhessenek Ázsia
    fölött...Ők és tányérnyaló kutyáik, a portugálok?
    Hogy minden egyéb rend ki van innét tiltva!
    Hogy a jezsuiták aranyban üzletelnek,
    haszonra adnak-vesznek ... a saját hasznukra
    és a pogányok hasznára ...

késöbb jövök még pár részlettel, csak hogy ne unatkozzatok :)
  • dave10000
    Üdv.

Most kezdem majd el a játékot és azt szeretném kérdezni, hogy van e valahol 1 jó összefoglaló a legfontosabb tudnivalókkal kapcsolatban?

A választ előre is köszönöm.