Shogun 2 Total War
-
baalbaalbaal #1166 Hojo - very hard
Az Oda kampány után el akartam kezdeni egy új néppel. Shimazu volt az első, de hamar esélytelenné vált (nem feltétlenül előnyös, hogy nincs sok szomszéd). Így jöttek a Hojok. A szomszéd régió elfoglalása után a 7-8.!!! körben elkezdenek áramlani a 20 egységes seregek, míg a körönkénti bevétel 5-600 és építés nélkül se tudok egyszerre 3 egységnél többet gyártani. 2 szer elbuktam, majd szétba..tt az ideg, de elkezdtem harmadszor is. Végre sikerrel (kb 25. körnél járok 6 régióval és csak 1 kis ellenségem van)
Egy taktika jött be, e nélkül lehetetlen megcsinálni, szerintem az Uesugi kampány kulcsa is ebben van! A gép mindig összegyűjt egy nagy sereget és azzal nyomul előre, míg a városokban nem hagy egységeket. Ezért gyorsan kikötőt és a legegyszerűbb hajót kell építeni, beletenni egy sereget (nem kell nagy max egy vezér meg 3 íjász) átdobni az ellenfél területére (ez az előbbi tw szériákhoz képest gyorsabb, ha a hajó hatótávolságán belül maradsz a beszállás és kiszállás megoldható egy turn alatt.) és fosztogatsz! A Hojotól keletre lévő területen így 1 kör alatt elfoglaltam 2 várost. A következő lépés, hogy üresen otthagyod a kifosztott várost és hagyod hogy a lázadók átvegyék! Mit lehet nyerni ebből?
1. A fosztogatásért járó pénzből fejleszthetsz sereget a 10. kör felé már egy városból simán 4-5000 manit lehet rabolni.
2. Az ellenfél nem tud egységet gyártani!!! Talán ez a legfontosabb. very hardon eszméletlenül sok egységet gyártanak a környező népek, ami által sajnos borul a játék, mert nagyon hamar szereznek területet.
3. A lázadók csak befészkelik magukat a várba, nem fognak támadni, azaz akkor foglalod el amikor jól esik (vagyis amikor az adott ellenfél kihal)
Eddig remekül működik a dolog, már az Oda kampányban is ezt használtam, amúgy nem meglepő, hogy az Odával nyomták le elsőnek legendaryn. Egy szamuráj egység fenntartása és gyártása is annyiba kerül, mint 3 paraszt egység, ráadásul volt egy 10 körös időszak, amikor +3 kitüntetéses parasztlándzsást tudtam gyártani, ami a többi kitüntetéssel együtt 7! kitüntetést jelentett, am iazt jelentette, hogy csak páncélzatban és rohamban volt jobb egy szamuráj egy parasztnál!!! és ők nem 90-en vannak...