Shogun 2 Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Miután hétvégén lefordítottam gyorsan az ügynököket, örültem, hogy milyen gyorsan is megy, aztán beleütköztem hosszabb, meg cifrább szövegekbe, így tényleg jól jönne a segítség...
Illetve közben próbálok infót szerezni, hogy miképpen is lehet a játék menüit, üzeneteit, stb lefordítani, bár ha meg is lesz rá a válasz, abból még a fõmenüket sem fogom lefordítani a dx11-es patch-ig, mert én is attól félek, amire wednes is figyelmeztet...
Ha esetleg erre járna egy tapasztaltabb tw moder/fordító, örülnék, ha segítene megoldani a fenti problémám texhnikai részét, mert a twcenter.net-en nem nagyon kapok választ, bár lehet csak türelmetlen vagyok...
Egyébként a folyamatos patchekhez valószínû mindig igazodni kell majd. Az ETW-nél is úgy tudom a kezdeti próbálkozásokat az állította meg. Aztán az ETW meg is rekedt. De lehet, remélem itt nem ez lesz.
Next PC upgrade: 2022
Date-nál nagyon beindultam most, 3800-ak jönnek körönként, az egész keleti sziget az enyém tehát arról semmi nem tud támadni ha csak nem hajóval, nyugatról meg behódoltattam az összes kisebb klánt, tehát elõször rajtuk kell keresztülvágnia magát az ellennek. Vicces egyébként hogy mindig az 1-2 területtel rendelkezõ nyomi klánok üzennek hadat 😄
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Waaaaaagh!
2: iszonyat lassú. én 2 monkkal 10 kör után eluntam. ráadásul ha nagy sereg van a városban, lehet az egész tartomány mérges, lázadni nem fog. ha pedig van ott egy metsuke, ninja, akkor megette a fene. nyilván ha vki CTRL+S és CTRL+L billentyûkkel játszik, akkor hamar fel lehet tornászni az értékeket monk, v. ninjánál. enélkül minden elhibázott akcióért kemény diplomáciai pontlevonás jár.
3: nem tudnak a készítõk elszakadni ettõl az idióta baromságtól. ilyen makro szarokkal kell bíbelõdni, a mikro dolgokban (lásd gazdaság, diplo.) meg elég nagyvonalúan kezelnek dolgokat. ráadásul miért ne lehetne egy ország, birodalom multikultúrális, és miért ne férne meg több vallás.
4: egy elõnyét látom az egész monkos dolognak, hogy X %-ot dob a templom a Chi ágon, ill. a monk ha fejlõdik akkor az is.
5: el kellene dönteni CA házatáján, hogy merre is tovább a rókabõrrel. medievalban is elég volt az összes kémet betenni egy tartományba, és már lázadtak is. nem sikerült elszakadni ettõl teljesen.
a regényben szereplõ Toranaga a játékban és történelemben is Togukawa Iesu, mondjuk a regényben nem az a kimondott ninjával foglaló klán vezér volt.
Az biztos hogy egy 3-4 csillagos ninja iszonyat pusztítást tud végezni a játékban pedíg én nem is a chi ágat fejlesztem.A bushidó ágon viszont ha ki van rakva a kenjutsu mastery és megvan a katana hero az ugy kb mindden gyalogos egységet hazavág.
Területfoglalásnál a leghatékonyabb ha ninjákkal együtt dolgoznak. A ninja szabotálja az élelemforrást és az erõdöt míg a monk a vezetõk ellen hangolja a népet.
Ha fellázad a város hagyd, hogy a lázadó sereg elfoglalja a területet és te, mint "békefenntartó" megmentheted õket. 😄
Errõl jut eszembe, megtaláltam a klánt ami pont az ilyen harcmodorhoz illik. A Tokugawa klán és a kisho ninják eszméletlen jók. Nincs is szebb, mint amikor egy ködös erdõbõl egyszer csak mindenhonnan ninják ugrálnak a seregedre 😄
Shimatzu kampányt indítottam legendaryn. Gyorsan elfoglaltam 3 kereskedelmi nodot, legyûrtem a lilákat, és megrekedtem 3 tartományon. Ez az állapot 12 éven keresztül tartott. Aztán senki nem vitte az árut, a pénz rohamosan fogyni kezdett, közben partra szállt vmi nevesincs klán (1 körrel elõtte üzent hadat) és nekem 3 városra jutott 1 sereg. Aztán ahogy jött úgy le is tiplizett, közben elfoglalták a morik az országát és huss....
Ekkorra mindenki keresztény lett a környéken, rebelliót nem tudtam már elõidézni, támadnom kellett. A fõvárosban körönként 4 full armoros egységeket toltam ki, kétfelé váltak, és megindultak. Mire a határra értek a kincstár kongott az ürességtõl, következõ körben hadat üzentem azoknak a durva pirosaknak (a nevüket mindig elfelejtem) és benyomultam. Itt volt az a pont, amikor átlendültem körönkénti 2000 mínuszba, ráadásul jött a tél. Felszámoltam az összes hadihajómat, volt v. 20 a Wako kalózok miatt, de még mindig pirosban voltam.
Az elsõ ostrom sima ügy volt, néhány egység védte csak. Mentem is tovább még abban a körben. Aztán Higa városánál találkoztak a csapataim és megkezdtem az ostromot 2 fullos, jól felszerelt veterán sereg és 2 olyan-amilyen sereggel, 5 tábornokkal, kettõ közülük 4 csillagos, és volt még 2 monk velem. Az ellenség 1 fullos sereggel a várban, és egy másik a vár mellett.
Mit mondjak; folyó veszi körül, a hidakon az átkelés sem volt egyszerû a lovassága miatt, de sikerült minimális veszteséggel átérnem. Elrendeztem a hadakat és az íjászok kezdték a harcot. Nem mondtam, de auto csatán 3x próbálva csúnyán elvéreztem. Az esélyem a csík alapján olyan 1 a 4hez lehetett, szal oda kellett figyelni.
Szóval az íjászok megtették a magukét, mire elfogyott az ammo, a csík már majdnem a felénél járt. Megindult a sereg a falak felé. Nem részletezem, 5 tábornokkal folyamatosan trombitáltam, buzdítottam, de így is vagy 4-5 egység elfutott. Az újonnan érkezõk olyan messzi voltak, hogy azt hittem sosem érnek ide. Itt már összekeveredett minden, és átláthatatlan lett a harc. Minden tábornokom beküldtem a harcba, lesz ami lesz alapon, és jó döntés volt. A morál javult, és az elsõ felmentõ csapatok is elérték a várat. Azt hittem innen sima ügy lesz.
Elfelejtettem, hogy neki is van utánpótlása. Be is zavart rendesen, mikor a hátamba kerültek. Hosszas kattogtatás után sikerült stabilizálni a helyzetet, aztán a védõket az utolsó emberig levágtam. Ekkor hiába jöttek már, a falak mögött én voltam az úr, a felmentõ csapatok csapatok elkeseredett küzdelemben megállították õket, csatarendbe álltak és egy mindent elsöprõ ellentámadással enyém lett Higa Stronghold!
Nagy örömömben nem mentettem el, pedig visszanézném 😄
A diplomáciáról inkább nem mondok semmit, kb 15 kör után az összes környezõ klán ellenem támadt, a szövetségek kb 5 kör után felbomlottak.
Waaaaaagh!
Egyébként amikor hosszú kampányban elérem a 20 területet, és törlõdnek az addigi diplomáciai kapcsolatok, mert mindig mindenki ellenem lesz egy szövetségben, na onnét lesz izgalmas. Engem 2 klán támad a frontról az összes többi meg hajóval küldi a seregeit a hátamba, 4-5 körönként csinálom a fullos seregeket, de így se bírom a tempót, igaz a flottáikat a Black Shippel elég könnyen leverem.
Én az enciklopédiát tudtam csak magyarosítgatni...
Szövetségeket szinte soha semmilyen körülmények közt nem bontja fel.
Volt ott állt 800 fõs sereggel üres városom mellett és nem támadta be.
Seregek képzését mennyiségét is reálisnak tartom, és sosem bukkan fel a semmibõl.
Bár lehet hardon csal a gép de hát ez már csak igy szokott lenni.
Csaták is kifejezetten jók lettek, jobban harcol az AI..
Nekem csak 1 gondom van iszonyat idõrabló 😊
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
- Növeli a tartomány boldogságát 2-vel
- +100 bevétel
- Engedélyezi a ninják képzését (az épület további szintjeivel lehet spéci ninjákat képezni...)
Egy kis segítséget szeretnék kérni, Coopertív módban játszunk az ismerõsömmel. Már többször nekifutottunk, mivel vagy eltûnt a host álatal generált mentés vagy mindig kidobott server hiba miatt, vagy legyõztek. Ismét belevágutnk 1-be, sokáig jutottunk, viszont megint adódott 1 probléma, a játék a megkadat és nem tölt tovább akárhányszor betöltjük az állást mindig az a hiba és nem tudunk tovább jutni. Nem akarjuk újból kezdeni... A kérdésem az lenne, hogy lehet e korábbi mentés visszaállítani és ez hol található?
Elõre is köszönöm a segítséget
üdv
Tokken
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Eddig minden Total War-t vagy Civilization-t megpróbáltam minnél kevesebb katonával megnyerni. Itt is inkább a Chi ágat preferálom és kényelmesebb a már lázadó városokat elfoglalni így senki sem utál meg érte. 😄
Sajnos ezt addig csinálhatom, amíg ki nem alakul 2-3 nagyhatalom amik a shogunságért mindenképpen nekem esnek. 😞
Lehet kezdek egy újat valami nehezebb pozícióval indulõ klánnal, mint az Oda vagy a Takeda.
Mindenkivel jóban vagyok, de nem viszem túlzásba és csak szerzetesekkel meg ninjakkal foglalom el a területeket.
Néha normálisan ostromol, de nálam (hardon) az esetek legalább a felében érthetetlen idiótaságokat csinál.
Pl. két ostromló sereg közül az egyik támad, visszaverem, a másik lapul a térkép szélén az erdõben a maradék hn órában.
Vagy minimális egységeim nagynehezen visszaverik a gyalogágát, marad kb kéttucat ember összesen 3 egységemben. Az ai meg a 2 tábornoki lovassággal és egy könnyûlovassággal ül kint a mezõn lõtávolon kívül, és malmozik csata végéig. Elég lett volna ha akár csak az egyiket leszállítja a lóról, és beküldi a falon, nem állítom már meg.
Vagy legutóbb jókora várat bonyolult terepen szintén két fullos sereggel támad. Elsõ sereg jön egyik irányból, elõtte egy jókora sziklás rész. Megkerüli fele serege erre, fele serege arra. Az egyik fele odajön a falaim alá - 2 db katanás egység rohamozni próbál, a több (közelharci, íjász vegyesen) ül kint a mezõn épp lõtávolban, céltáblának. A serege másik fele nem jön közel, hanem a térkép széle felé, hatalmas ívben kerülni próbál, aztán ki is vonul a térképrõl. Második serege detto.
Szóval játszottam az összes total warral, és ez az, amit sose sikerült rendesen megjavítani. De ilyen marhaságokat eddig még nem láttam tõle, mint itt.
---------------------------------------------------------------------
A gazdasággal én meg vagyok elégedve, körönként 1500-1700 jön nekem, seregeim csak a frontvonalakon és az ottani városokban vannak.
Date-val nyomom még mindig hardon, most annyira nem nehéz, jó elõre ki vannak küldve a metsukéim meg a ninjáim, hogy lássák ha jön valaki úgyhogy fel tudok rá készülni.Az egyik ninjám pedig már fullos, bárkit megöl, az ellenséges damiyok a kedvencei, aztán ha a tábornok meghalt, jöhet bármekkora sereg ostromolni.
Errõl jut eszembe, az ostromok szerintem rohadt könnyûek, mármint a védekezés, támadni nem igazán volt még alkalmam komolyabban mert szint mindig üres városokra megyek rá. Szinte 3-4 szamuráj íjász meg ugyan ennyi lándzsás meg 1-2 kardos eddig nálam bármekkora sereget visszavert.
Üdítõ színfolt viszont a játékban, hogy végre az ellen tényleg ostromol, nem csak áll 3km-re a vártól és néz maga elé, várva hogy kimenjek megtámadni 😄
Következõ kampányban asszem rámegyek a tengeri dolgokra, nekem nincsen egy kereskedelmi kikötõm se meg semmi, hajót is egyetlen bow kobayát gyártottam eddig, hogy egy metsukét hozzon el a fõvárosból a frontra 😄
Clan color mod
Unit Variety Mod
24 & 32bit Unit Textures mod
Nekem az a bajom inkább, hogy Total War ide vagy oda, megvan Shikoku szigete, meg még egy-két tartomány és nekem ez elég 😄 A fene se akar hódítani tovább, amikor ezt szépen fenn lehet tartani, fejleszteni, védeni. Nem vagyok egy "birtokoljuk/hajtsunk uralmunk alá mindent"-típusú játékos 😛
http://www.wix.com/swatopluc/castles
Ami a diplomáciát illeti. Kereskedelmi egyezséget lehet kötni akivel nem vagy háborúban vagy akinek a haverjával nem vagy háborúban. Próbából megtettem az egyik leigázott tartományom vazallusban mint írtam már korábban létrejött egy új frakció amirõl azt hittem felesleges tartomány kidobás most úgy látszik megtérülõ befektetés. Szal 1 vazallusom van, ezzel van kereskedelmi egyezség is és három kereskedelmi pontot foglaltam el a tengeren ebbõl és a rizsföldek fejlesztésével elég jól fel tudtam tornászni magam anyagilag. A Vazallus full sereggel állomásozik a tartományában, én a Sziget részemet már teljesen uralom de a fõváros baromi messze van így csak pörgetem a köröket tapasztalatokat gyûjtésbõl nem fogok nekiesni a fõvárosnak.
Kikémleltem az Oda klánt és eléggé üresecskék a városaik. Gyûjtöttem két full sereget és ráugrottam. Elfoglaltam két tartományát három kör alatt és láss csodát a vazallusom is feltûnt a láthatáron. A saját full seregével "utánpótlásként" megjelent az újonnan foglalt egyik tartományomban. Hurrá. Éppen jókor mert éppen a harmadik Oda tartományt ostromoltam aminek a jutalma 10.000 lett ha kiírtom a várost. Ennyi pénzért simán. Meg is lett, de így meg leesett a morál és nem tudtam tovább menetelni. Itt sétált a vazallusom a tartományom egyik szegletébe ahonnan pont jött az Oda ellentámadás és meg is ütköztek egymással. Oda csapat elsunnyogott, a szomszéd tartományt meg ezzel a lendülettel a Vazallusom el is foglalta. Elsõ pillanatra morcos lettem mondván hogy azt Én akartam ... de átgondoltam és pont jó hogy Õ keveredett oda és vette be a várost, mivel így a fronton már ketten várjuk az ellent. Én egy tartománnyal és Õ is egyel. Valóban mûködik az ütközõ zóna elv. Tégy meg egy tartományt vazallusnak és ha ez szomszédos az ellenségeddel, akkor azzal meg is osztod az ellen haderejét "figyelmét" ...
Az is jó taktika hogy lerohanod a várost kiírtod, bezsebeled a pénzt, ezzel képes leszel már a gazdaságot fejleszteni pár körig, kivonulsz a városból, fellázad, visszamász leigázni, majd mivel már lázadó város, amikor gyõzõl felajánlja hogy legyetek vazallusok. Ekkor ezt elfogadni és már is kész az ütközö zóna. Ha hadba szállsz a szomszéddal akkor teljes seregével követni fog, beszáll a harcokba, plusz adót is fizet neked, tartománytól függõen. Nálam most két tartományra 400at fizet körönként. Egyelõre kifizetõdõnek látszik. Nem nekem kell eltartani a sereget és mégis be lehet õket vetni.
Amit hiányolok, hogy ha egy csatában két saját sereg egymás mellett van és utánpótlásként bekerül a csatába akkor nem mondhatom meg neki hogy a gép vezesse vagy én ... ez már a Romban is hasznos volt, itt nekem hiányzik.
Chosokabe klánnal kezdtem. Körülbelûl 10 év után 4-5 tartományom volt. De elkövettem azt a hibát, hogy feljesztettem a fõépületeket. Jött az éhezés, egy sereget tudtam fenntartani amivel a shimazu féle területeket támadtam, csak lootoltam, mert annyira kevés volt a pénzem. Majd folyamatos bankrupcy, éhezés és ezt így be is fejeztem, nem sok értelme van. Itt olvastam a diplomáciáról a hozzászólásókat már két peccset le is töltöttem, hátha javít rajta. (bár hozzá kell tegyem kb úgy használtam a diplomáciát a játékban mint a régi total war-okban, ott eléggé használhatatlan volt, így nem voltam túl népszerû)
Mindenesetre szívesen fogadnám az olyan tippeket, ami segít abban, hogy 10 év után legyen pénzem seregem és kajám 😊
mostani kampányomban úgy játszom, semmi szövetség a "hardcoded" klánokkal, mert semmi értelme nincs. elõbb v. utóbb úgyis megtámadnak, akkor minek pedálozzak. ha foglalok területet az zavarja õket, persze õk nyomulnak ezerrel. mivel scriptek és triggerek alapján teszik ezt, elég hamar kiismerni õket.
ha lehet ilyent mondani, személy szerint hánynom kell a játékbeli Hojoktól olyannyira, hogy ha lenne egy ismerõsöm RL aki Hojo, belegépelnék a fejébe.
más: a családfõm nagy harcos, csupa + trait, 4 csillag, 6 honor. szövetséget kötök, tartom hozzá magam, megszegik, erre lemegy a honorom 3-ra. szal ez szar ahogy van.
gazdaság: most olvasgattam, hogy miért ne építsünk egyetlen marketet sem. gyakorlatilag el van qrva a gazdaság, 1575 elõtt épített marketek 1600-ig számolva MÍNUSZT termelnek. ha vkit érdekel ezen a linken elolvashatja miért is.
Hojo kampányban kezdetek óta "kinéztem" magamnak a Takedát hogy vele mindenképpen jóban és szöviben leszek.Eddig jól ment minden.Kereskedés>szövi>military access>fiam odaadása>nyomom pénzzel+még be is lépek háborúba az ellenségeivel szemben..erre b.zzzzmeg 2 körrel ezelõtt lemegy -100 alá a relation, és már nem tudok mit felajánlani neki hogy javítsak a kapcsolatunkon..MIÉÉÉRT ???
Waaaaaagh!
Ha a tartományban van kézmûves épület, akkor alapból minden ott képzett íjász megkapja a "piros kört". Nem körhöz köttött, hanem régióhoz.
Ez egy stratégiai játék, van akinek nem megy, ezzel együtt kell tudni élni.
Semmi script semmi egyéb variálás ? Mert ha igen akkor jó.
Tapasztalatból tudom, hogy Rome-ban a kölönbözõ MODok simán összekadnak egymással, Itt ha bemásolom egymás mellé õket mennyire tudnak a összeakadni egymással ? Itt is ?
C:/... Steam mappában nem találtam total war telepítést ... létre kell hozni ?
Igaz,virágbolti próba verzióm van de attól még lehet modolni, nem ?