2869
Shogun 2 Total War
  • Recler
    Virágboltos ? mivan ?:D
  • Yag
    Én a helyedben azért megpróbálnám még utoljára azt is hogy keresel egy virágboltos verziót, és felteszed azt is. Kíváncsiságból én megnézném hogy abban a verzióban sem jó a tenger ... ? :)
  • Yag
    ATI vagy NVidia ide vagy oda. Régebben nekem is csak Nvidia karim volt de most meg vagyok elégedve az ATI kártyámmal. Ez a gond lehet, hogy van és sajnálatos de nem minden ATI kártyára vonatkozik. 3870 512-es passzív kártyám van és semmilyen gondom se ebben a játékban se máshol. Nem tudom ilyen ATI kártyáknál nem mutat vizet a tengeri csatáknál de biztos nem csak ATI specifikus a hiba. Vagy csak bizonyos szériákra lehet igaz.
  • Zotya26Bp4
    Sziasztok tudna segíteni valaki? netes résznél nem listáz ki szervereket próbáltam tűzfalbeállításokat rendszergazdaként futtatást is. Eredeti frissítve...köszi sziasztok
  • Warden
    No Water and Black Sky during Naval Battle ? – It seems this issue is associated with people who have ATI graphics card and the latest drivers are the reason for this issue. At this point in time it appears that actually rolling back your driver a version fixes the issue.

Erről ennyit...
  • obe
    4870-el szinten semmi problema
  • wednes
    Ez a játék pont, egy ATI logós termék. A demót próbáltam csak eddig. 4830-as karival semmi gondja nem volt.
  • PsyhoApu
    Érdekes a hiba. Ati 4850-el egyetlen egy bug-al sem találkoztam.
  • bgabor
    Így van, pontosan ezért nem veszek már évek óta ATI kártyát, pedig nem vagyok nagy rajongója az nvidiának. Persze ezt ha elmondom valamelyik fórumon, akkor megkapom hogy miért nyalom az nvidia seggét, meg hasonlók. Annyira ostobák az emberek.
  • Pluskast
    Látod megfogtál! :) Nem tudom. Igazság szerint felnéztem a total war hivatalos fórumára és ott írták.
  • Recler
    Köszi a gyors válaszokat :) Akkor nincs mit tenni várakozom. :)
    Köszi nektek még1x !
  • Edorn
    Be sem lehet kapcsolni az élsimítást... Vagy ati-n be lehet?
  • Pluskast
    Sajna több embernek van ilyen problémája a hivatalos fórumon is írták. Ez főképp dx probléma. Azt javasolják, hogy aki ilyen gonddal küzd próbálja meg kikapcsolni az anti analising-ot. A legtöbb embernek segít. Ígérnek patch-et is.
  • Warden
    Veszel egy nvidia kártyát vagy megvárod hogy az ati adjon ki egy új drivert, vagy megvárod a patchet abban biztos majd atira is belövik.

A tanulság ha játszani veszel egy gépet akármekkora a procid, lehet több magja is mint egy egresnek,lehet annyi emória a gépedbe hogy slot sincs már hozzá, de ati kártyát raksz bele mert perpillanat 0,00000001% al jobb így jársz.Tudomásul kell venni hoyg az összes kiba.. játékfejéesztő cég ELSŐSORBAN nvidiára fejleszt-tesztel, kivétel az az évente megjelenő 1-2 játék ami direkt atira készül és azt fényezi.
  • Recler
    Segítséget kérnék. Elakadtam. A gém a vizet (tengert) nem jeleníti meg .A hajók csak úgy lebegnek a levegőben. Kicsit lehangoló ,h vesz az ember egy drága játékot és ezt kapja. Először azt hittem directx probléma esetleg frissítés,de nem. Majd videókártya driver frissítést is eszközöltem a gépen,de semmi változás. Külön a steam-en is próbáltam hibás,esetleg hiányzó fájlokat találni,de semmi eredmény.A játékot reinstalláltam,hátha ez is megoldás lehet a problémámra...semmi változás.A játék ugyanúgy nem jeleníti meg a vizet. A beállításokat lentebb vettem,hátha vmit nem bírna ez az atomerőmű. De semmi változás ,még mindig vízhiányban szűkölködöm. A játékra ,se mod,se semmiféle honosítás nem került.

Mi lehet a megoldás ?
  • Yag
    Szerintem random. Viszont érdemes vazalussal házasítani családtagokat. Valahogy "gyorsabban" jöttek a gyerekek :)
  • Prof William
    Ahhoz hogy gyűljenek a gyerekek mi kell? Pl egy tábornokot benősültettem a családba és miután miénk lett a Chosokabekkel a sziget gondoltam megérdemel a nagy győzelmek után 1-2 év pihenőt. Vissza is vontam valamelyik városba és csak a strúktúra fejlesztésére koncentráltam.

De csak nem akar jönni az a gyerek. Az ilyen random dolog? Vagy ha egy helyen van akkor idővel lesz gyerek?
  • Ebola
    Bocsesz, #1171re ment az előbbi iromyányom
  • Ebola
    Kijött az 1.8as DarthMod. Nos, olvasd el figyelmesebben a Changelogot.
    Már nem lehet 2-3 íjjász csapattal elfoglalni egy üresen hagyott tartományt, végigrohanni az ellen hátországán, mert légyegesen megnövelték a helyőrséget. A diplomácián is dolgoztak, érezhető. Az értelmetlen gazdasági épületeket is reálisabbra változtatták. Az AI is gógyisabb. Nem rohan fejjel a darálóba, hajóval visz csapatokat a hátországodba. Ha egy hajó csapatokat szállít, akkor elmenekül ha van esélyed legyőzni és még egyéb ...
  • baalbaalbaal
    márha ez a 7 szamuráj feldolgozása...
  • baalbaalbaal
    Ennek az eredetiéből készítették a 7 mesterlövészt!
  • Yag
    Nincs még hozzá felirat sajnos :) De nem rossz. Igazi hentelős, kaszabolós mindenki meghalós.
  • unusual
    Hm ez nálam megnézős az tuti! :)
  • Pluskast
    Ezt láttátok?? Most április 19.-től vetitik a mozikban!

• Hunor1
    hoppácska! Köszi cookac.Tehát akkor az adókat minimalon tartod...Én sajnos ugye próbálkozom a csúszkán beállítani de mindig "visszariadok" amikor az azonnali értéket meglátom, ezért inkább hagyom normalon, sőt esetenként pár körre még hard-ra is felhúzom az adót ha nagyon visszaesik a kereskedelem...Még nem gondolokoztam el azon hogy hosszútávon az alacsony adó>népességnövekedés>több pénz lesz a mutatvány vége. A seregeket sem szeretem leszerelni, pont a betámadások miatt..na majd kipróbálom a Te módszeredet akkor!
  • Yag
    :) Total War Music Video :)

• Yag
    Lehet illúzió romboló de valóban ilyen zászlókkal a hátukon futkározósak voltak a japánok akkoriban :D) Mivel a csaták elég nagy zűrzavarban teljesedtek ki, a ruhák ás páncélok meg nem nagyon ütöttek el egymástól ( lévén, hogy ők is japánok voltak nem egy másik nép akik hú de nagyon elütöttek volna tőlük ) így ezzel a megoldással rukkoltak elő, hogy az egy sereghez tartozók ne gyilkolásszák egymást :D) Valahol alul már be lett linkelve egy film amin látható hogy a korabeli csatákban milyen zászlós sokasággal mentek a csaták ... mókás de valóságos :)
  • bgabor
    A totál illúzióromboló zászlócskákat le lehet szedni valahogy az emberek hátáról?
  • JethroHUN
    Felraktam ezt a 1.8as Darthmodot. Eddig az 1.6 volt fent, elméletileg kevesebb íjászt gyárt a gép, de megint csak összefutottam egy full samurai archer sereggel, maxos célzás fejlesztéssel, és 4es rangal, Kyotonal. Érdekes lesz beverni azt a sereget egy ostromra képzett full gyalogos, nyilas katapultos csapattal :S A tengeri csaták tényleg kicsit bugyuták, hardon, mindig nyerek pedig csak medium buneval szoktam menni, egyszer szívtam meg egy rakás bowkobaya ellen, felgyújtottak pár hajót. Az ostromok támadásban, ugyan olyan buta az AL de ugyan úgy van rá egy jó kis trükk mint Empire total warban. De ha sok nyilasa van akkor kemény tud lenni, magas veszteségekkel.

Kyoto elfoglalása jár majd vmi következménnyel? pl mindenki megtámad. Még nincs meg as 25 terület így nem nyernék a foglalás után.
  • Yag
    Nem tudom mennyi időd van, de minél nehezebb annál komolyabb adok-kapok van ami az első 50 körben szinte az egy helyben topogással egyenlő. Nekem VH fokozaton 50 körig szinte csak 2 területem volt. Foglaltam többet is de nem tudtam megtartani. Trükközni kellett, bújócskázni, kergetőztünk a nagy csapatokkal egymás elől. Időnként egér utat kellett keresnem a seregnek mert ha kiállok valamelyik frakcióval nyílt csatatéren vesztettem volna. Szal, hajrá :)
  • a.carkey
    Nincs sok időm, így ki akarom hozni belőle azt, hogy szenvedni is kelljen, meg legyen harc, izgalom. :D
  • cookac
    @hunor1: igazad van abban, hogy elég gáz, ha raidolják a kereskedelmi utakat. ráadásul lehet ez akár szövetséges is, és akkor nem igazán tudsz mit tenni ellene. de ez csak 2-3 körön át szokott tartani. szintén pár napja írtam, hogy ha olyan néppel vagy, mint Date, a kereskedelemre támaszkodni kész öngyilkosság az előbb említettek miatt, plusz a térkép másik oldalán van minden, így az adózás lehet a legfőbb bevételi forrás.

ha békeidőben leveszed az adót, gyorsabban népesedik be a város, ez pedig több adót jelent. mivel nem nagyon épülök (lásd lejjebb) Myagi v. milyen városnál elértem most, hogy az eddigi átlag 2500 pénz helyett 3800 jön körönként. és ez csak egy város. sok városnál pedig sok pénz.

sőt, ha vannak ezek a választási lehetőségek, mindig a városi adó fejlesztését választom ha van ilyen opció, és nem a kereskedelem fejlődését. ez hosszú távon (50-60 kör) esetén már jelentős különbözetet mutat. pluszban rá kell gyúrni a chi ágon az 5% adóra, de eddig ugye már a 3. farmfejlesztés is megtörténik.

meg ott van az is, ha kifingatsz vkit és vazallussá teszed, tudsz kereskedni vele. legalábbis egy ideig. most néztem, 27 tartományom van, de ebből összesen csak Etchigo+Kaga+Etchu+Noto tartományokban építettem, a többiben csak utak, farm, metsuke v. ninja dolgok vannak. semmi katonai izé, minden alap. sőt, már 4 rise exchange épületem van, de ez is csak mert unatkoztam.
  • cookac
    nem játszottam végig vh-n, RD után Takeda és Mori szövetségesem maradt, meg néhány kisebb vazallus. Kagában gyártottam a monkokat, max páncéllal (műhely+camp), nem volt egy elvesztett csatám sem. Csak idő kérdése volt mikorra lesz meg a 40 tartomány, meguntam.

ezután egy Hojo vh kampányt kezdtem, a kezdeti nehézségek után akaratlanul is Kyoto mellé értem, ezt is meguntam. nagyon sablonos minden néppel. éld túl az elejét, aztán rohanás a fejlesztésekért, épületek gyártása, stb.

pár napja írtam, hogy kevés a random dolog, kiismerhetővé válik az egész, az újrajátszhatósági ráta szinte nulla. most egy Date Vh kampányban vagyok, asszem 25 v. 27 tartományom van, RD még mindig nem volt. tetszett a Date, de kicsit könnyűnek találom. a taktika szinte uaz mint Uesugikkal, Kaga és Etchigo megszerzése után gyártás, harc, pihi. gyártás, harc, pihi....

Hunor1 kérdezte, honnan van 10-12K pénzem körönként megkenni másokat. úgy, hogy 7-10K jön havonta, békésebb napokon feloszlatom a sereg felét és csak a parasztokat tartom meg, ilyenkor 15K is lazán összejön. ez hozza az átlag 10K körönkénti bevételt. ha kell, kagában 6 szamurájt nyomatok ki körönként (uesugikkal monkokat gyártok) így ha meg is támadnak max. 8 körön belül visszafoglalok mindent, plusz még foglalok is. mivel már rég nem épülök semmit, erre nem is kell áldoznom, kaja asszem +19 most. de lehet, hogy csak 17, nem tom.

visszatérve Uesugikra, sztem Oda után a legjobb bónuszai vannak. harci papok nagyon állatok csatában, és még ott van a kereskedelmi bónusz is. csak elég szopatós tud lenni. de pl. Hattori sztem van ilyen nehéz, mert ott meg nehéz terjeszkedni. persze mindenkinek megvan mi fexik neki.
  • sakkay
    Végig csináltad, vh?
    Mert ott is ez van a közepén, de szerintem most így is meglesz.
  • cookac
    én hard és very hard fokozaton nem találtam nagyon izgalmasnak, miután rájöttem néhány fontos apróságra. legendaryn vagy 30-40 kört játszottam, taktika uaz, volt 5 tartományom, aztán - szó szerint - szinte mindenki hadat üzent 1 kör alatt. hogy miért, fingom sincs. ekkor meguntam, ...sszák meg a diplomáciájukat.
  • zola2000
    valaki?
  • rexsimus
    Azon én is felhúztam a szemöldököm :D
  • Yag
    Most hol tartanak a MOD csomagok ? Melyiket érdemes használni ?
    Tapasztalat, használhatóság, játszhatóság, élmény ?

DarthMod: Shogun II (v1.8)
    Shogun 2 Realism
    TROM3 - ROAD TO KYOTO v0.451
    Shogun 2: All In One Mod
  • Djuree
    uesugi könnyű?? lool:D
  • rexsimus
    A fórumok szerint Hard fokozaton melyik klánnal, mennyire is nehéz terjeszkedni.