Shogun 2 Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ez is érdekes:
" I haven't inquired if the CAI spawns units for free, but I know several variables that control AI cheats (like the experience upgrader) and some of them hint toward unit spawns for the AI like "CDIR_DESIRE_ASHIKAGA_UNIT_SPAWNER". "
véletlen szembe jött velem a fekete hajó. hát...durva..nagyon...nekimentem 6 medium bune-val meg 8 kis íjászhajóval, mondom csak elég lesz, hát nem sokáig tartottak a hajóim😄 de vagy 10 emberét sikerült kinyírnom a 360-ból😄😄
Waaaaaagh!
Engem elsõsorban az érdekelne hogy mi a tapasztalatod a kampányban akkor ha az AI semmibõl elõtûnõ csítelését megszüntetted /hmm kicsit nyakatekert lett../
Tehát nem lett így nagyon könnyû a kampány? Szar ügy hogy csal az AI, de ez ugye a gépet segíti ellenünk, attól félek hogy ha én is használnám ezt a béta módot akkor túl könnyû lenne a területfoglalásom, kevesebb lenne a meglepetés az AI részérõl stb.
A "divide" módban érezhetõen javulnak a diplomáciai anomáliák? Engem nagyon idwegesít hogy folyamatosan romlik a viszonyom szinte minden klánnal, állandóan felrugják a megkötött szerzõdéseket is
Mondjuk ha belegondolok, mindenki játszon az izlésének megfelelõ fokozaton, végülis a szórakozás a cél.
I found this little parameter which would explain what I've seen about generals appearing at the front, in cdir_configs:
Code: "all" true "all" "CDIR_CVN_TELEPORT_GENERALS_TO_FRONT" true "1"
"all" true "all" "CDIR_CVN_TELEPORT_GENERALS_TO_FRONT" true "1"
Én a realm divide, Movement speed reduction, Mod to stop AI from spawning units instantly when out of your line of sight modokat használom.
Szép meg jó a Shogun 2, de a Rome óta nem tudnak újat mutatni. Más grafika és egyéb dolgok, de a koncepció semmit nem változott.
Sokkal komolyabb lenne az egész, ha más befolyásolná az építhetõ egységek minõségét, mennyiségét, öszetételét, nem az épületek száma lenne a döntõ. Meg az, hogy mennyi slot áll rendelkezésre, miért nem tartományonként változó? Nyilván voltak sûrûbben lakott vidékek, ahonnan több parasztot lehetett besorozni. Na mind1, megyek kezdek egy új játékot 😄
Másik AI csít, hogy több recruiting slot áll rendelkezésére, így hamarabb képezi õket.
Én moddal megyek, ami nem engedi az AI ilyen durva csalását. Nem tud a semmibõl megjelenni sereg. Ha visszaolvasol kicsit, lentebb írtam, hogy Kyototól délre egyetlen Fullos sereggel találkoztam a Metsukémmel ami azt jelenti, a mod mûködik.
Másik a diplomáciai modom, elvileg nincsenek olyan dolgok, hogy megkötsz egy paktumot egy körre rá meg felrúgják. Ez nálam nem jött be, mert folyamatosan hátbatámadnak.
Bushidora gyúrtam eddig én is, de a leírtak alapján megtetszett a chi ág, ki is próbálom majd ma egy másik kampányban. 😊
Ninjákról mi a véleményetek? Nekem elég imbának tûnnek, egyet használok összesen, de kb 10 esetben 8szor sikerül megölni a célpontot vagy megsebesíteni, még a 4-5 csillagos tábornokokat is. Metsukével nem sok sikert értem el eddig, de gondolom majd a chi ágon ha ráosztok pár pontot hatásosabb lesz.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
A fõváros melletti hídnál sikerült megállítanom és visszavonultatni õket, de nagy árat fizettem érte. A csata elveszett, minden emberem odalett, csak a Daimyo és egy tábornok menekült meg. Egyiknek 3, a másiknak 5 embere maradt. Más mindenki ment a levesbe. Nem volt egy épkézláb egységem, csak parasztok. Pedig volt egy szakasz a harcban, mikor már az összes zászlója ingadozott, de a samuráj íjászait nem tudtam legyûrni. Minden egységében 15-20 katona maradt, szóvál ádáz harc volt, de a vezérét nem tudtam levágni abban a tömegben.
Még ebben a körben - hogy biztosítsam a hátországot, az Etchuban állomásozó veterán fullos seregem megindítottam, hogy a következõ hullámot feltartóztassam. A biztonság kedvéért elvettem feleségül egy Takeda lányt (ronda mind a bûn), gondoltam ezzel tényleg letudtam kis idõre õket.
Na, a rá következõ körben azzal az indokkal, hogy mekkora veszély vagyok, hadat is üzentek. Sereg visszafordul, fõvároshoz érkezõ Hojo sereg kezelhetõ lenne nélkülük is, de ellentámadni már nem fogok.
Itt kicsit ideges lettem a készítõkre. Nyomok egy új kört, erre mi van? A szomszédság 3. legerõsebb állama,Sakai hadat üzen. Ekkor döntöttem úgy, hogy nem hagyom magam szívatni, CA kapja be. Meg az Uesugi klán is.
Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676
Valamit nagyon elszúrtak, hogy idõnként 15 percet kel lvárni míg sikerül bármilyen csatába beszállni.
Mádoszori próbálkozásra nem építettem nagyobb várakat csak a kezdõ területet maxoltam ill még 2 tartományt ahol bónusz volt.Ezt is el fogom bukni valószínüleg mert van még hátra 17 év viszont csak 21 tartományom van és kiba.. messze vagyok kyotótól.Most ugyan van rendes bevételem meg a kaja is ok de csak egy nagy seregem van ill egy közepes a kisebb nagyobb lázadásokra no meg a várakban egy-egy ijjász egység.
Összességében nekem nagyon tetszik a játék fõleg hogy találtam egy mód-ot amivel a mozgást lelehetett csökkenteni 30% al mondjuk a hátránya ennek hogy az ijjászok mégerõsebbek lettek igy a lassabb mozgás miatt pedíg alapból sem voltak gyengék sõt...
Van pár bosszantó dolog pl az ai úgy cheatel hogy öröm nézni, a semmibõl elõszed 1000-1500 as seregeket fejleszt mindent egyszerre ahogy egy jó cheaterhez illik.
Egyébként van egy csomó hülyeség. Pl., Takeda ellenséges volt. Lefizettem, kereskedelmi szerzõdést kötöttünk, szövetségesek lettünk, beengedtem 20 körre a területemre. Átlendültünk -akármennyibõl +111-be, erre a következõ körben felbontotta a szövetséget. Persze a csapatai továbbra is ott kóricáltak, és ami a legjobb, kaptam valami -40 pontot amiért szétment a szövetség. Egy körre rá hadat üzent, és a kapukat döngette.
A másik, a családfõ 15 éves, de bátyja van. Akkor miért nem õ a Daimyo?
Miközben errefelé a legkisebb sereg is legalább 2500 emberes, és volt belõle elég sok, addig a papommal a Morik felé leskelõdtem. Egyetlen árva hadat láttam Kyototól délre, az összes város üres.
Egyébként ezek ellenére a legjobb kampányom volt, mégha rövid is volt. Olyan kis népek emelkedtek fel 3-4 tartományt birtokolva, akik más esetben néhány kör alatt elbuknak. A Takedák rohamléptekkel foglaltak el mindent, aztán kb. 4 kör alatt kiirtották õket. Egy újonnan alakult nép vette át a helyét, visszaszorította a Morikat teljesen, de vagy 3 fronton küzdött, és amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan ment.
A Date nép a kezdõ tartományba szorult vissza, majd hirtelen felduzzadt 4 tartományra. Szóval hullámzott minden, nem gyõztem kereskedelmi szerzõdéseket kötni, mert 4-5 körnél tovább nem tartott ki senki és semmi.
Haverral mar sokadjara esunk neki a cooperativnak,ami 1reszt allati hangulatos,masreszt viszont szornyen idegesito is olykor.
Rendszeresen van ugy h a steam megszakad,v siman a jatek leall.
Volt ugy h 1 ilyen moka utan az egesz mentes is elszallt,igy nem keves kozos jatekido uszott el feleslegesen...
Regeben is csinalt ilyet a steam h csak ugy megszakadt?!
Nagyon remelem h orvosoljak lassan ezeket a hibakat,mert ez tobb mint bosszanto igy!
Kötöttem vele egy korlátlan idõre szóló egyezséget ha háború lenne a szomszéddal. Oda küldhet sereget. 700ba került. Elmegy. Arra kiváncsi leszek mikor mozdul meg ha eljön a háború ideje.
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Szerintem hasznos.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Szerintem jól eltalálták a hangulatot.
Komoly dejavum volt Shogun 1-hez. A mozgatás és irányítás is hasonló és külön tetszik, hogy akár ez elsõ sorból is lehet nézni a csatákat. Kiválasztod az egységet és Insert gomb. Görgõvel meg lehet a katonák nézetei közt mozogni. Hátsó sor, elsõ sor stb.
Alapvetõen a lovas üldözéseket akartam megnézni így, de sajna a lovak feje takarja a kilátást 😄) Ezért csak a katonák nézetei az élvezhetõek 😄)
Shimazu klánnal kezdtem. Az elején nagyon ki volt centizve a bevétel de most már körönként 1000-1500 a bevétel jön. Több alkalommal jártam úgy hogy Keresztény volt a tartomány, lázadtak, "keletkezett" egy kisebb lázadó csapat a tartományban és a következõ körben már be is támadják a várost. Azért ez kemény, mert ha éppen más tartományban menetel a sereg akkor akár bukó is lehet a tartomány egy sima hülye kis lázadás miatt.
Apropó. Van valami gyakorlati haszna hogy ha valakit vazallusommá teszem ?
Az egyik várost elfoglaltam, kiírta elfoglalás után, hogy leigázom, elfoglalom vagy vazallusommá fogadom. Gondoltam kipróbálom. Egy új frakció jött létre vazallusomként és rögtön kereskedelmi egyezséget is kötöttünk. De semmi mást nem hajlandó elfogadni. A Military Acces és egyéb követeléseknek se tesz eleget. Max annyi, hogy a Klán felesége valakihez hozzáment az enyimektõl. De hogy ki ? Nem derült ki mert a családfába nem került be legalábbis nem találtam meg. Pedig a jelentésekben benne van hogy Married valami. Szal ha nincs egyéb haszna hogy Vazallus valaki még csak pénzt se küld meg katonákat sem akkor ki fogom írtani és kész.
Olyan 1 percre saccolom míg benyom egy csatát.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
A kérdés erre irányul.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."