Shogun 2 Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem a "milícia" az? Stronghold és afelett már csatlakoznak a városlakók is a védelemhez.
--------
Én a Date klánnal nyomom egyébként Hardon, hát lehet jobban jártam volna elõször a normal móddal, pedig nem ma kezdtem a TW-t.. 😊 Szerintem rendben van a játék, egyetlen idegesítõ dolog amit észrevettem, hogy a mapot nehéz mozgatni, mármint hiába nyomom a kurzort a képernyõ jobb szélére pl, nem mozdul csak ha 2-3* megcsinálom ugyan ezt.
A zene pedig fantasztikus, meg kell szereznem a soundtracket 😊
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Mas: Belefutottam egy olyan hibaba tobbszor is, hogy a kemeim megneztek milyen egysegek vannak a varban, kiirt 2-3 egyseget, majd mikor ugyanazon korben egy seregemmel elmentem befoglalni, a csatara klikkelve elo jott, hogy a varban nem 2-3 egyseg van, hanem annak a tobbszorose, ugy hogy a kozelben semmilyen masik egysege vagy erositese nem volt. Ezt nem nagyon ertem.
Akkor ami meg nem tetszik, hogy a szovetsegesek neha neznek csak ki a fejukbol es hiaba vannak ok is haboruban a mellettuk levo klannal mint en, semmit se csinalnak csak aldogalnak az egysegeik. Ezert nem artott volna olyan opcio is a diplomaciaban,, hogy kit tamadjanak eppen vagy melyik teruletet.
A CA viszont nagyon jól megcsinálta a diplomáciát, végre lehet a géppel békét kötni amikor igazán szarban van, vagy kiírtottad pár seregét és nincs semmilye.. nem végnélküli háborúzás amíg valaki ki nem írtódik hálistennek. A Tokugawával háborúztam egy csomót, most a legmegbízhatóbb szövetségesem, kell is mert nyugaton a Hattorik nagyon feljöttek, és most engem spécéztek ki..
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Raadsul rohadt idegesito, hogy tul sok az ijasz egyseg. Volt nem egyszer, hogy a Shimazu klan szinte csak ijaszokat es Yari Ashigarukat hozott, mikozben egy kifejezetten kardra orientalt klan.
Remelem lesz hamar egy rebalance, mert ezek nagyon idegesito dolgok.
Waaaaaagh!
Tomkeleg ijasz egysegeket hoznak par lovast es neha par katanas vagy landzsas egyseggel keverve, majdnem mindig.
Mikozben a klanjuk masrol hires. Ez annyira frusztralo.
Viszont nem sikerült jól kalkulálniuk a gazdasági növekedéssel. Abban az esetben, ha levesszük az adót a legkisebbre és fejlesztjük a növekedési épületeket, kb. 200-300 kör kellene míg megtérülne az egész.
Kezdõ vagyok még , azt hogy van hogy egy sereggel megyek fogalni , az ellenség kimegy a városábol és én nem tudom elfoglalni , ha nincs bent elleséges egység 4 körön kersztül csak ott ül a hadsereg és nem történik semmi. Ha bent hagy 1 egységet simán elfoglalom és kész..
Waaaaaagh!
Akkor ezek szerint mindegy is hogy milyen klánnal kezjem majd a kövi kampányt? Shimazu-Choso/mert szigeten kezdenek/kívül mindegyik húzós?
Waaaaaagh!
Nem értem a logikát.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Az alábbi tanulságokat vontam le:
1. az idõ ugyan pénz, de ez fordítottan is igaz. nem kell kapkodni, és nem feltétlen 30 év alatt kell megnyerni a játékot
2. kihalt klánnal eleve veszett ügy nyerni. nem tudtam tábornokkat kitermelni, a családtagok kihaltak a nagy rohanásban. ezért maradt a végére csak 3 seregem
3. tengeri flottára már nem futotta, átjáróház lett a birodalmam. csak az nem szállt partra aki nem akart
4. hiába dolgozott 3 mûszakban 3 mester nindzsám, egyszerûen nem tudtak minden nagy vezért kinyírni. legalább kellett volna még egy, kevesebb csatát buktam volna
5. a játék legelején meg kell kötni azokat a szövetségeket, amik végig kitartanak. mert a nagy hódításban már senki nem fog barátkozni
6. elhanyagoltam az íjászkodást, hiba volt. a végére ugyan beindult a nagyüzem, csakhát a távolság...
Épp most kezdtem egy Shimazut, könnyebbnek tûnik. Az biztos, hogy import árut csak tõlem kap mindenki 😄 Csak a vasimport nem az enyém, de azt is megszerzem
A másodikat szinte tuti a Tokugawa klánnal fogom. Viszont úgy, hogy tartom magam ahhoz, hogy nem tartok fent nagyobb sereget, csak pár egységet, meg egy kisebb, elitebb sereget (azt is védekezésre) és igyekszek minden problémát és terjeszkedést intrikával és az árnyak ráhatásával megoldani. Így érdekesebbé és nehezebbé is válik majd a játék...
Na most kér kérdésem lenne:
Egy: A fejlesztések. Itt egyszerre csak egy dolgot lehet fejleszteni? Nincs olyan mint az Empire-ben hogy két iskolával már két dolgot lehet fejleszteni?
Kettõ: Mi van ezzel az élelem, vagy rizs vagy a mi a fene dologgal. Mitõl fogy? Építettem épületet, ami hozzá adott 2-õt, majd nulla lett, aztán mínusz egy.
Mitõl fogy, sereg létszámtól, népesség létszámától, magától fogy? Erre nem tudok rájönni.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Ti melyik klánt ajánlanátok egy új kampányhoz?
Természetesen az érdekelne hogy minél nehezebb legyen / a helyzete vagy a környezõ klánok agresszivitása miatt /
Talán összegyûlt már annyi tapasztalat néhányaknál hogy melyik klánnal izgalmasabb a játék.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
A light cavarly hasznos mert olcsó a fenntartása, és lehet velük is üldözni
Waaaaaagh!
A jo strategia, hogy azonnal kezdeskor az egyik szomszeddal szovetkezni, mig a masikat azonnal megtamadni, amig meg gyenge es teruletet szerezni tole.
Kereskedni azonnal kell, mert az plusz jovedelem.
A politikaval pedig semmi baj nincs. Ha nem diplomaciazol es kereskedsz, akkor minden evben -5-el csokken a klanok fele a standinged egeszen -200ig. A kereskedessel ezen lehet valtoztatni vagy a behazasodassal esetleg penzkuldessel. Nem mindegy mint elobb irtam, hogy milyen beallitottsagu az adott klan leader sem. Egy unfriendly nem nagyon fog szoba allni veled komolyabb kerdesekben, egy friendly hamar raall a szovetsegre.
Hadat pedig akkor is kuldenek ha az ellenseged szovetsegesei, vagy eppen akkor lepnek szovetsegbe valakivel akivel eppen haboruzol, eppen ezert nem art megfontolni kinek kuldesz haborut, mert ha olyannak akinek szovetsegese van, vagy lesz, azok azonnal megtamadnak majd. Ezert okosan kell taktikazni.
En mondjuk egyenlore vazallust nem csinaltam, de minden kor elejen a diplomaciaval kezdek, es nezem epp ki kivel van haragban..stb jelenleg a 3 szovetseges mellett a tobbivel kereskedelmi kapcsolat van. De folyton valtozik. Kiszemelt teruletet mindig eloszor diplomaciailag kezdem bombazni aztan kikotok epuletek es amikor mar eleg gyengus akkor mehet a harc. Esetleg erdemes par olyan skillre gyurni ami a diplomaciaban segit.
Egy friendly beallitottsagu kevesbe fog megtamadni, mint egy unfriendly, hoditas beallitottsagu. Amugy pedig egy
tipp: Ha raviszed az egerkurzort a diplomaciai terkepre, akkor egy ido utan (kb 3mp), megjelenitti az adatokat a klanrol, hogy mennyire pozitiv vagy negativ a hozzad viszonyulasuk es egyeb adatokat.
Metsuke es Ninjat idovel a fobb varosokba monk meg aztan plana és mindjart nem lazadoznak annyit. Illetve figyelni nagyon a barati klanokra akiknek military access uk van mert hirtelen okozhatnak meglepeteseket😊
Végre élõ ellenféltõl kapok visszajelzéseket... még az igen színvonalas AI is ostoba répának tûnik 😛
http://www.wix.com/swatopluc/castles
Talán majd valami pach befoltozza ...
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu