2869
Shogun 2 Total War
-
rexsimus #1269 - Shimazu : Könnyű
- Mori : Könnyű / Normál
- Chosokabe : Könnyű
- Date : Könnyű
- Hojo : Normál
- Oda : Nehéz
- Takeda : Nehéz
- Uesugi : Könnyű
- Hattori : Nagyon nehéz
- Tokugawa : normál / nehéz -
#1268 tengeri csatákat absz jól nyomja le. de a szárazföldieket is, van mikor direkt megnézem, kevesebb veszteségem van mint ha én játszanék:D de csak akkor nyomok szim-et ha úgysincs esélyük, a nagyobb csatákat lenyomom "kézzel"...érdekes a várostrom is...szarul van megoldva...nem vettem észre hogy a fal alól íjjazóknak lenne valami hátrányuk...pedig egy 12m magas fal fölött célzottan belőni..háááát...azt sem látják hova lőnek:D ostromot mindig inkább kivárom hogy kijöjjenek vagy szimulálom, kézzel szenvedés ostromolni, olyan hülye az ai mint a med2-ben, semmit nem javult...ott van 10 méterre a nyitott kapu, erre elindulnak a vár másik oldalához a másik kapuhoz:D -
Kalinka #1267 Ezt a jó hatásfokot csak normálban lettam, magasabb fokozaton inkább lejátszom már a csatákat :)
Bár eléggé szívok ostromnál, a morál miatt hamar megfutnak az emberek.
Amúgy nekem az Uesugi kampány tűnt eddig a legerősebbnek. -
Yag #1266 Apropó random. Az AI, elég jó hatásfokkal játsza le a csatákat autómatán. Viszonylag kevés veszteséggel, általában megnyeri a csatákat. Elég jó hatásfokkal. -
Yag #1265 Helyes. Pont jókor jött. Mostanában kénytelen vagyok a haditengerészetre is odafigyelni. Meg akarom szerezni az összes kereskedelmi helyet és az én hajóim is megfutottak még mielött odaértek volna az ellen mellé. Már már azon gondolkodtam, hogy random lejátszatom a géppel ezeket a csatákat :D)
Thnx. -
Hunor1 #1264 Na meguntam a tengeri ütközetek szerencsétlenkedéseit! Csináltam ehy kis módot rá.
Itt csak egyszerűen megnöveltem az egységek morálját, így nem futnak el azonnal, harcolnak szinte az utolsó emberig.Vagy ameddig nem gyullad fel vagy sérül meg drasztikusan a hajó.Volt olyan hogy az ellenség hajója a süllyedésig harcolt, nem adta fel.Ezelőtt nem nagyon láttam hogy elsüllyed 1 hajó mert inkább megadta magát...
hajócsata MOD -
Hunor1 #1263 Uesugi sem leányálom! Én pl feledtam Hard/Hard fokozaton! Ugyan is későbbi állásnál szétszopatott az AI, mert a kereskedés befulladt / a szar diplomáciai bugok miatt!! /Lóvé kevés volt arra hogy több nagy sereget fenntartsak, viszont nekem estek többen is többszörös túlerővel és egyszerüen elkoptak az egységek stb... -
Yag #1262 -
Yag #1261 Nagyon bátor vagy barátom :) Elvileg a Hattori lenne, de ez csak limitált különkiadásban van benne. Oda 1db tartomány mellette a harcos Tokugawa mint ellen + a rebellis tartományok. A Takeda mellett meg ott a Hojo. Ezek a nehezebbek ezek közül lehet választani. Ezek a kampányok eleve hard fokozatúak. Ha ezt még felteszed Legendary szintre akkor ... akkor 100 kör után kezitcsókolommal fogunk köszönni szerintem :) -
#1260 Melyik a kezdésnél leggyengébb, legreménytelenebb ingame család, akivel vért kell izzadni legnehezebb fokozaton? -
Hunor1 #1259 na jó de én nem a gép által leszimuláltra gondolok.Hanem a reáltájm csatára, mert ott idegesítő hogy ha neki 2 hajóval több van a csatában akkor valahol 1 hajóm körül megjelenik 3 kis szar /akár kereskedő is/ és máris befosnak!
@Cookac ha jössz majd reflektálj a | #1256. gondolom mást is érdekelne hohy hogyan jön össze körönként több mint 10 K NETTÓ ! -
baalbaalbaal #1258 Multiban nem lehet morált növelni.
Kampányban lehet a hadvezérnek olyan tulajdonságokat fejleszteni, amik növelik a hajók képességeit.
A morált tekintve jó kérdés, van olyan skill, ami elvileg minden egységnek növeli a morálját, így gondolom a hajóknak is.
Nálam előfordult már, hogy 2 sima közepes hajóval 2 csatát egymás után lenyomtam (simán gép által leszimulálva), az első után 2 kitüntetésesek lettek, a második után viszont a max szintre (3-4 sáv+kör) kerültek! -
Yag #1257 Ezt a morált lehetne szerintetek növelni ha az egyik hajóra felteszünk egy hadvezért vagy kisebb sereget ? Mondjuk olyant aki a tengeri témára van kiképezve. A képzési fán láttam erre vonatkozó hivatkozást. Hátha van összefüggés. Erre van valami tapasztalat ? -
Hunor1 #1256 @Cookac! Neked hogy a francba van fölös 10-12K pénzed szinte körönként adományokra...????? Én vért izzadok hogy körönként összejöjjön 2-3K !! És mindig szinte fullos a kereskedő pontok illetve a lehetséges partnerek....
Aztán ez is leesik ha raidolják a kereskedelmi utakat vagy a wako leblokkolja a kikötőt.
A tengeri csatákat szerintem is elbacták a játékban!! Nekem elsősorban a morállal van bajom! ugyan is szinte elég ha az ehyik hajóm közelébe ér 2 másik és máris befosnak és nem harcolnak! Szinte lehetetlen taktikázni. Ha ők jönnek a kis kobayákkal a kkor a bune is 2-3 lövés után kapitulál, bezzeg ha én küldök 3 kicsit a bunéja felé akkor persze az én kishajóim fosnak be qrva hamar...áááááh!! -
#1255 sziasztok! A játék demojával játszottam, és az tetszett volna, csak túl kicsik voltak a betűk, nehéz elolvasni a 15,6collos monitoron 1280x720ban (oké kimondom notebookon : ), a véglegesben át lehet állítani nagyobbra? A tropico4el nem volt ilyen gond... -
#1254 a tengeri csata sztem ritka szarul van megoldva, köze sincs az igazi tengeri csatákhoz. én azokat mindig szimulálom. vicces hogy kereskedő hajókkal kinyír. beküldte a vagy 10 kereskedő hajóját az én med bune-im köze és kinyírt, mert a bune-im nem tudtak mozdulni:D:D na ne már....persze átszállni nem akartak a katonáim... -
#1253 Tegnap multiban én is megszívtam az ellenség ágyús hajóival... Én jöttem két nehéz hajóval, meg 3 kicsi nyilassal. Ő meg egy nehézzel, meg két ágyússal.
A nyilasaimat szinte azonnal megfutamították, lőtávba sem értünk. A nehéz hajóim már odaértek hozzájuk (fehéren villogó zászlóval természetesen :( ), de nem tudtak átszállni rájuk, mert ugye ágyús hajóra nem lehet... Az ő vezér nehéz hajóját meg ügyesen távol tartotta az enyéimtől. Így nem sok esélyem volt, lassan szépen agyonlőtt...
Ez így tényleg gáz... Figyelembe vehetné a szintemet/lehetőségeimet. Még jobb lenne egy kapcsoló, hogy akarok e erős túlerő, vagy SOKKAL jobban képzett, fejlettebb egységekkel is szembeszállni (mert tudom én, hogy sokaknak ez a perverziója, de hát nem mindenkinek :-D ). -
Yag #1252 Engem az AI csapkod a hajós csatákban. Annyira jól manőverez, hogy időnként azt se tudok hol van ... na jó ez vicc volt de tényleg rugalmas és ügyes.
Engem többször megszivatott már. Példa. Van európai csatahajóm vagyis kettő. Íjász könnyű hajóval oda manőverez a közelbe és megszór, lángbaborul a hajó eleje és alig moccan. Erős, ágyús de ha megszórják akkor blokkolható. Nesze nekem. Még jó hogy nem csak ez a kettő volt a csapatban, pedig terveztem, hogy majd jól odacsapok vele ... hát nem annyira lehetett odacsapni. :( -
Kalinka #1251 Lehet csak a kampányban? Mert itt tuti, hogy kettő volt neki :) -
Yag #1250 Ez a Katana Hero valamenyik legendás iskola szülötte ? -
#1249 katana hero-ból nem csak 1 lehet? én így tudtam... -
Kalinka #1248 Tegnap játszottam pár multi csatát.
Tengeri: Végre megtaláltam az ideális összeállítást, nyerem sorban a csatákat aztán jön egy gyerek full ágyús nagy batár hajókkal és oda sem értem hozzá az íjászaimmal :) azért ekkora különbséget figyelembe vehetne a játék vhogy.
Szárazföldi: A katana hero vmi vicc... 2 szakasz (2x 30kb) levágott majdnem 600 embert és megfuttatott pár másik egységemet. Szerencsére a végére már csak 5db maradt neki és a 90es utolsó bow samurai egységemnek csak a felét ütötték le :D -
Yag #1247 Elég babra, valóban lassan cseperednek a gyerekek, de nem annyira gáz :D)
Most a kalózok kekeckednek velem. Minden második körben beblokkolják az egyik kikötőmet és leveszik a bevételeket 7000-4000 re. Kénytelen vagyok hajókat is tartani ha távol akarom tartani magamtól őket. Amióta keresztény vallásra váltottam, majdnem mindenki kereskedik velem ... időnként felbontogatják a kereskedelmi szerződést de vissza lehet csinálni ... és valóban. Bár Buddhistaként még tudtam képezni puskásokat, (foglalt városból) de az ágyút csak keresztényként lehet képezni. VH-n az AI nem kapkod. Kicsalogat és váratlanul képes lerohanni az íjászaimat vagy nekiront a puskásoknak. Mintaszerű kitámadásokat produkál :) Most megyek a Kő lelőhelyért. Aki csücsül rajta beszüntette a kereskedést velem, így legalább okot szolgáltat a támadásra :D -
sakkay #1246 Ha nagy birodalmat akartok szétverni, de nincsen hozzá elég erő(a területei megtartásához) akkor érdemes a hátországába becsúszni, és amit lehet elfoglalni, majd vazallus, és továbbrohanni. -
cookac #1245 én is játszottam 12/év körrel, de rájöttem, miért is nem az igazi. nagyon laasssaaaaaan növögetnek a csemeték. inkább feltettem azt a modot, ami 1640-ig tolja ki az időt, bár sok értelmét nem látom. bőven be lehet fejezni 1600 előtt is.
én most 27 tartománynál járok, de még nincs háború. minden körben szétosztok 10-12K kenőpénzt, és így nyugton hagynak. ugyan fele térkép piros, de eddig sikerült elkerülni a mészárlást. időnként kihagyok 2-3 kört, nem kekeckedek senkivel, aztán gyorsan lecsapok vhol. 5 ninja + egy halom metsuke és 4 monk osztja az áldást, de soxor ez sem elég lázítani. ilyenkor begurulok és lecsapok vkit.
most épp a hattori klánt töröltem el. vazallus volt de állandóan unfriendly, ráadásul mikor az 5. területe is meglett, és nagyon bezöldült neki a shogun klán, le kellett csapjam. 1 kör alatt fingattam ki. van 6 seregem, ebből 4nél 5 csillagos vezérrel, full stack mind, és max. armour-osak. kagában minden maxon, körönként hat samurait tolok ki exceptional armour-ral, két kör alatt kyoto alatt vannak ha kell. kereskedni nem kereskedek a riválisokkal, nálam a selyem+pamut nod, nem is tudnak fejleszteni. ezért aztán naginata samurait pl. még mindig nem láttam senkinél. kaja hegyekben áll, építeni már rég nem építek semmit, amit foglalok ott mindent lerombolok. ennyi... -
#1244 Ez max 2-t ad a honor-hoz, de ugye ez is több mint a semmi: http://darkrpg.hu/ideigl/encyclopedia/skills/general_honourable.html -
Yag #1243 Elmentettem 200 körnél a játékom és kezdtem egy új kampányt Shimazuval (csak azért is, de very hardon) Annyit változtattam rajta, hogy 12kör egy év és nagy egység méret. 300/Yari Ashigaru 60/Daimjo és hadvezérek.
Megkockáztatom, ennél a nehézség foknál kezdni a hátországba dobálni a full seregeket. Hardon ugyan is nem tapasztaltam itt meg igen. Az első 50 kör komoly adok-kapok játék volt és szinte semmi előrelépés nem volt látszólag. Ito vazallussá lett és 20-25 körig tartottam magát de bedarálták. Vesztettem tartományt és fel is adtam, kiraboltam, feldúltam a pénz miatt. Az utolsó 10 körben sikerült a félsziget ellenállását megtörnöm és három várost és tartományt három kör alatt elfoglalnom.
Egyébként azt néztem, hogy a vazallus területeket is bepipálja a leltárnál amikor összeszámolja hány területed van. Úgy tűnik hogy a kampány teljesítési feltételekbe is beleszámít a vazallusod területe. Szerintem.
A skilleket viszont VH-ban hármasával dobja nem kettesével. Hardon két fejlesztést tudtam nyomni a karaktereken, most meg hármat. Ez azért tetszik mert jobban halad a fejlesztés a ninja/matsuke/monk/hadvezér.
Apropo Monk. Mire elfoglaltam a félsziget minden tartományát a saját és a szomszéd tartományon kívül minden provincia keresztény lett. Kénytelen voltam áttérni a kereszténységre. Meglátom mennyi hátrányom lesz belőle. Ez még rejtély számomra. -
falloutfan #1242 császtok. a daimyo honoromat hogyan lehet növelni ? -
#1241 Patchról meg annyit, hogy Április 12 körül várható, de lehet hogy csúszik 1 hetet amennyire ki tudtam gobozni a hivatalos forumról bár hivatalosan ezt még senki nem erősítette meg csupán 2-4 hetet mondtak megjelenés után és már lassan itt az idő.
Forrás: http://twonline.hu/forum/viewtopic.php?p=10162#p10162 -
#1240 Szevasztok!
Élsimítást hogy lehet bekapcsolni a játékban? Nvidia vezérlőpultos dolgot olvastam de azzal nem jártam sikerrel, meg azt is hogy jön egy javító patch ami majd engedélyezi, erről valami infó hogy mikor? De addig is ha van valami más megoldás akkor írjátok le, köszi. -
#1239 csatát én sem töltök vissza, de ritkán is vesztek szerencsére... -
#1238 Én is visszatöltés nélkül szoktam játszani (kivéve az aktuális fő ügynököm halálát illetően... (ninja/metsuke/monk) de még azt is elviselem néha) Normálon játszom és pont tegnapelőtt halt hősi halált a csatatéren a daimjóm... Nem töltöttem vissza, pedig még az örökösnek is van még pár éve, míg eléri azt a kort, mikor örökölheti az éppen üres "trónt"... -
sakkay #1237 Mindig így játszom a stratégiákkal...habár a sógunnál már már perverzió elismerem. Most volt egy ostromom, 7000 ellen ostromolt, mondjuk én is majd 3000 emberrel voltam,és nagy erődben. 6 egységem maradt, 120 emberrel. A vezér 5 csillagos, és nyertem. Ha nem , bajban lettem volna. Itt már már tényleg vannak döntő csaták, olyan nehéz pótolni a megsemmisült egységeket. -
#1236 hát grat, akkor van türelmed. én mentés-visszatöltés nélkül el sem kezdeném, nem maradna hajam pár kör múlva:D easyn talán... -
sakkay #1235 Természetesen amikor abbahagyom mentek, de amúgy soha.
Már úgy látom nagyjából kitapasztaltam a progit. Azt hittem veri hardon visszatöltés nélkül lehetetlen, mert bár nem nyomtak le, de az időre nem volt meg a 40 tartomány. Mori-val majdnem. De nem is az idő a legnehezebb hanem ezen a fokozaton a gép ultra bónuszt kap fenntartásra, és szerintem vásárlásra is. Ezért az Oda családdal vagyok most,mert legalább az alap 2 egység olcsóbb. Talán így meglesz, az agresszivitásról annyit, hogy(ez komoly) az első end turn-nál 2!!!család vett ostrom alá.Örömésbódogság. -
#1234 hát igen, mondjuk ez csalásnak is minősülhetne akár, de akkor ugye játszuk végig reload nélkül:) sansztalan.
már most normalon is sokszor reloadolok, így a végjáték nem könnyű már itt sem...igaz még nem vesztettem területet, persze 3 fullos szamuráj seregem védekezik 3 fronton:) 1 fullos ashigaru seregem meg támad a hátországukban:D -
cookac #1233 RD = Realm divide
Nem is kell visszatölteni, soxor elég az is, ha valami mással csinálsz vmit és utánna ált. már sikerül. -
sakkay #1232 Én nem töltök vissza. Nagyon más. -
#1231 Igen ez ki van találva, mert úgye annak nem sok értelme lenne, hogyha sikertelen az akció akkor egy reload megoldja a dolgot, maximum az ügynök halálát lehet vele elkerülni. -
#1230 mi az az RD?
érdekes, már 30 tartományom van date-kal, de ezek az ügynök akció esélyek érdekesek. 75% esély hogy kinyírjak valakit. 10x! loadoltam vissza és egyszer sem jött össze! és ezt már párszor próbáltam, sokszor nem megy. fura. néha meg már 20%-nál másodjára sikerül...ki érti ezt...biztos nem úgy van ahogy kéne...