418753
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
EmR3 #350962 Ó, dehogynem lehet messzebbre célzott lövést leadni.
[spoiler][spoiler] -
#350961 Butaság...
[spoiler]Ezt a lövést azóta sem sikerült felülmúlni XD
Nem tudom időzítve beszúrni...
7:30-nál :)
Utoljára szerkesztette: patchaou, 2015.04.08. 05:48:57 -
Gyuszopapa #350960 A hülyék ellen de aki tudja az átlövi illetve betolják az aranyat és annyi.
Amúgy nem rossz de csak a tornyában lehet megbízni igazán meg imádkozni hogy ne kapj hülye csapattársakat és sok artyt. -
técs #350959 Ez csak annyit jelent, hogy te 445m-en belöl tudod felspotolni az ellenfelet, de ha más spotolja neked akkor látod távolabbról is , de teljesen értelmetlen, mert 500m+ úgyse tudsz ellőni. -
WR104 #350958 Ez az ST-I nagyon brutal pancelt hordoz. REPLAY -
Toweliee #350957 Nem. -
Angelus1991ster #350956 Szerintetek lesz tier 8-as akció az évfordulókor? -
Kotomicuki #350955 Különben is, a rammer + venti + bevonatos optika az alap (a bia mellett - + álcázás, szerelés,...) a normális tankon (nem azokon, amik tovább céloznak, mint töltenek), mert most már álló helyzetben sem találja el, nemhogy menet közben a célpontokat; így meg legalább a többiek, akiknek jobb random-ot dobott, célba vehetik a fel-spot-toltakat... -
R3nton #350954 Én akkor is azt mondom, medre jobb a venit. Főleg az ilyen m48 típusúra. azért van, hogy sebezzél vele, ott legyél ahol kell, közelharcra is jó. Keresni kell a fedezéket. Úgyis van spotter minden csatában, annak a feladata a felderítés. És hiába teszel te bármit az M48-ra ,egy 1390 előbb fog téged észrevenni, mert annyival jobb a camoja. -
András77 #350953 Rosszul bizony. 445m a kirajzolási határ, a látótávnak csak a legénység és a használt modulok meg a prém kaja szab határ, amennyire fel bírod tápolni a legénységet és a tankot, annyi lesz. Ha jól tudom 600m fölé vihető elméletileg egy patton minden jóval.
Amivel számolni kell a kamo tényező. Ahhoz, hogy az ellenfél megjelenjen 445m-n, kell 500+ m látótáv, legalább, ha jó kamo értékű ellenfélről beszélünk.
Példának okáért, ha az IM-et csinálom és van éppen kreditem és van fogyóeszköz akció, akkor veszek prém kaját. Egy spotter tank például kap +4,6% látótávot a prém kajától és minden tulajdonsága is nő ennyivel.
bia+venti 4,6%-ad összesen, azaz 400m alap látótávnál ez 418m, csak azért, hogy pontosan számoljunk. Egy bia + optika meg ad 449m-t, szóval ez plusz 31m, ami F2F azt jelenti, hogy te kezded a lövéseket, akár be is tudod forgatni a tankod, mire az ellenfél meglát, tolathatsz és a társaid kilövik, ő meg nem lát meg, nem sorolom, mindenki el tudja képzelni
De ugye szokás szerint a másik lényeges dologról megint kevés szó esik. A WoT rendszerében, ha nem látsz rá az ellenfélre te magad és úgy lövöd meg, hogy más spotol neked, akkor osztozol az xp-n és a krediten. Ha rálátsz és úgy lövöd, akkor nem osztozol. Innentől simán kijelenthető, hogy a nagyobb látótáv több xp-t és kreditet fog hozni, hogy mennyivel, az persze függ a játék stílustól is, ezért nehéz konkretizálni, de több lesz.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.04.07. 21:20:12 -
ilovearty #350952 Most lehet en nem ertem ezt a venti -bia-optika mizeriat. Ha mar olyan tankokrol beszelunk amiknek 400 meteres (vagy amcsiknal meg nagyobb) latotava van akkor minek az optika? A max spot tavolsag 445 meter ha jol tudom. Tizes tanknal mar altalaban megvan a bia es ha rajta van a venti akkor mar meg is van majdnem a 445 meter. Ha mar latotavra van kihegyezve akkor a felderito skill is. Akkor minek az optika ? Nincs ertelme 470 meterre latni ha ugyis csak "papiron" latsz addig. Vagy rosszul latom a dolgokat ? -
András77 #350951 A bulldogot med stílusban használom, csak az IM során spotterkedek vele, ezért is nincs rajta bino, mert úgysem áll meg a tank., de a lényeget nem szűrted le. Egy 7-20%-al jobb látótávú tank kicsinál egy másikat F2F, ha nem teljesen suttyó a tankos és annyi esze van legalább, hogy tartsa a távolságot pl, mozogjon.
A ventit a legtöbb helyzetben a hajadra kenheted. Nagyon kevés tankon van konkrét értelme a ventinek, amíg már egy 7-7,7%-al nagyobb látótávú tank kicsinál téged, nem beszélve a látótáv egyéb előnyeiről, a több xp és kredit.
Vannak szempontok és tankok, amiken érdemes a venti, de ez most messzire vezetne.
A BiA meg olyan dolog, hogy én nem kötném a ventihez a használatát. Modulból 3-t lehet feltenni, de legénységi skill elméletileg bármennyi lehet, ha úgy látom, hogy lesz 3-4 legalább, akkor rámegy a BiA és a plusz 2,3% látótáv szintén jól jön.
Utoljára szerkesztette: András77, 2015.04.07. 19:33:40 -
#350950 "Akárhogy is, a látótáv a leg leg leg leg legfontosabb paraméter az olyan tankokon és olyan játékstílusnál, ahol nem egy bokorban képzeli el az ember a 15 percet (de egyébként még a lapító suttyóknak is élet halál kérdés, szóval akkor mindenkinek)." Az ilyen játékstílusnál pont hogy sokkal többet érsz a nagyobb roffal, jobb mozgékonysággal és pontossággal stb., mint a nagyobb látótávval. Képzelj el az egészet mondjuk városi mapon.
Egyébként meg ne hasonlíts már össze egy lightot heavykkel. Olyan távol állnak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Itt amúgy is medekről volt szó. -
András77 #350949 A BiA meg a venti a látótávot is növeli a többi hatása mellett (meg a prém kaja is, de az drága), mert ugye a parancsnok is "jobb" lesz tőlük és a látótáv a parancsnok %-nak is a függvénye, szóval az optika effektív előnye a látótáv szempontjából 7,7% a ventivel szemben, illetve ha F2F harc van, akkor még valami minimálissal kisebb a különbség, mert a venti a kamo értéket is növeli.
Eleve mondjuk az optika szóba sem jöhet szerintem 350m látótáv alatt, mert tök felesleges, alig növel valamit. Ez nem egy éles határ, de a kv220-ra binot tettem fel, így skillekkel meg a modullal ellát 400m-ig és mivel a spotter suttyók hamar meghalnak, ezért gyakran van szükség a látótávra. Persze ez a 400m sem a legjobb, de ha aktív a bino, akkor a lövés utáni kamo csökkenés miatt általában meglátom az ellenfelet, hacsak nem egy szénné gyúrt statpadder tank az, de azok ritkák. Máskülönben meg az van / volt, hogy szellem tankok lövöldöztek rám, nekem meg nulla közeli esélyem volt bármit is csinálni.
Akárhogy is, a látótáv a leg leg leg leg legfontosabb paraméter az olyan tankokon és olyan játékstílusnál, ahol nem egy bokorban képzeli el az ember a 15 percet (de egyébként még a lapító suttyóknak is élet halál kérdés, szóval akkor mindenkinek). Végjátékban szinte lehetetlen nyerni egy nem túl hülye, de kiváló látótávú tank ellen, pláne, ha nincsen a saját tank látótávra felkészítve. Most mondjam azt, hogy bulldoggal voltam 4 nehéz tank ellen kampinovkán, encounter módban és nem tudták lehozni a csatát, döntetlen lett, majd szétb.szta őket az ideg, hogy nem bírnak felspotolni én meg lövöm őket. A bulldogon ráadásul nincs is bino, optika meg venti van, meg látótáv skillek.
Nagyobb látótávnál kevesebb találaton kell osztozz, több kredit és xp jön be egy jó látótávú tanknak.
Nekem még a nehéz tankokon is van bino vagy optika (attól függ, mennyi az alap látótáv). Ha nincs spotter, vagy hülye a spotter, akkor simán akár egy 110 is beáll a spotbokorba és volt már ugatás jobb játékosok részéről, hogy miért teszek optikát (rosszul tudták, mert bino van a tankon) egy nehéz. Hát ezért, hogy simán spotoljak, akkor is, ha hülye a csapat, ami mostanában túl gyakori. -
R3nton #350948 ja tényleg, de a DPM botrány. Mondjuk legyen is az ilyen statok mellett. -
yossarianHUN #350947 Valahogy úgy, viszont baromi jó a talajellenállása. Nem lesz ez lomha. -
R3nton #350946 fú, de bika a páncél, ez komoly, cserébe lassú -
Simulacrum #350945 Jól van látom megvan akkor a következő tesztelendő dolog is számomra. Bár nem tudom hány csata tud némi infót adni arra, hogy melyik felszerelés a jobb. Veszek majd egy medet és megyek 100 csatát ventivel és 100-at optikával. Kíváncsi vagyok bármi kimutatható lesz-e. -
#350944 Ez persze egyedi példa, erre reagáltam és a full camó mellett nem tudjuk mi van rajta. Ha netán venti+bia, akkor nincs is már miről beszélni. Ha egyik se, akkor is érvényes ez: "Ekkor már bukta is a látótávot és másból már nem is "gazdálkodhat". Meg hát a Patton ultra fos camója sem vonható kétségebe. Ettől függetlenül én fenntartom a véleményem:) Inkább minden legyen egy kicsit jobb, mint 1 vmiben kiemelkedő. Ennyi. Egyébként azt gondolom, h ezt az egész felszerelés dolgot a játékstílus is befolyásolja vmilyen szinten. -
R3nton #350943 Most jön lt 14 maximum eredmény. Ez lel legyek top xp-ben és ne sebesüljek meg a csata során, hát ez egy jó kis proho, de még szerencse is kell hozzá. Ez megvan már csak platoonos küldi van. Na meg a MT15. A TD 60% azóta nem lett meg, meg a heavy szakasszal 10 kill se... :/
Utoljára szerkesztette: R3nton, 2015.04.07. 18:38:06 -
R3nton #350942 Meg lett lel, berakott malinovkára. Mondjuk a házas oldalra, ahonnan bizonytalan vagyok a spottal, majdnem ott is hagytam a fogam az elején, de valahogy csak kiszenvedtem ezt a küldit is :) -
yossarianHUN #350941 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
121B
Tier: 10 MT
Hitpoints: 1950
Engine: 580 hp
Weight: 40 tons
Power-to-weight: 14,8 hp/t
Maximum speed: 50/20 km/h
Hull traverse: 50 deg/s
Turret traverse: 41,7 deg/s
Terrain resistance: 0,671/0,767/1,438
Viewrange: 400
Radio range: 782,1
Hull armor: 130/80/60
Turret armor: 240/160/60
Gun: 105mm L7
Damage: 390
Penetration: 261
ROF: 5,688
DPM: 2218,4
Reload: 10,548
Accuracy: 0,316
Aimtime: 2,11s
Depression: -5/+18
Elég csecsének tűnik, kár hogy (feltehetőleg) CW reward lesz, így engem nem érint.
-
yossarianHUN #350940 Ugye érzed, hogy a "full camós T-54" is egy dologra van kihegyezve, nem a te általad prezentált ventis verzió terméke? Nem azt mondtam, hogy a látótávra kihegyezett Patton visz mindent, hanem hogy jobban megéri egy dologra rágyúrni, mint 4-5 százalékokhoz imádkozni, hogy mentsenek meg kritikus szituációban:) -
#350939 "És többnyire találok is." Ezt tudnád bizonyítani is?:) Csak mert nekem teljesen más a tapasztalatom, igaz M60-am van, de majdnem teljesen ugyanaz.
#350934 Ott a pont:D A Pattonek olyan fos a camója, (leginkább ezért nem annyira szeretek vele játszani), h nincs az az isten bármilyen kütyüvel és látótávval is, h pl. egy full camós T-54-et hamarabb vegyen észre, mint a T-54 a Pattont. Ekkor már bukta is a látótávot és másból már nem is "gazdálkodhat".
Utoljára szerkesztette: popey8, 2015.04.07. 18:23:32 -
Angelus1991ster #350938 Stug IV azért egyedibb, Pz IV az alváza. Igaz az ágyú kurvaratyi, annak vagy hipergyors 2,0-2,3 mp-es töltés kell vagy 120-as átütés. Több joga van bennt lenni, a többi említett prémium tanknál.
Panther/M10-nél is még még lehet engedékeny az ember. -
R3nton #350937 Szerintem medre venti jobb, biát én spec hanyagolni szoktam, mert pont a medeknek van egy csomó olyan skillje (főleg a drivernél), ami nagyon hasznos. Meddel sebezni akarok, az optikát én light tankra teszem, meg max TD-re. A bc25-n van 10%-os optika, mert arra nem megy rá a töltésgyorsító. M48 meg amúgy is nagy hamar észreveszik, nem nagyon lehet vele spotolgatni. -
yossarianHUN #350936 A T-54-et (meg pl. a T-34-3-at) például camóra érdemes kihegyezni, mert baromi köcsög dolgokat lehet velük úgy művelni. Ehelyett ventivel... Meh. De túl van tárgyalva:) -
#350935 Félig-meddig igazat adok neked. A "randomnak" nagy befolyása van, de ezek a kis módosítások talán arra pont elegek, h pár kétes szituból én jöjjek ki győztesen:) -
lammaer #350934 Vagy az én camora képzett T-54emet :) -
yossarianHUN #350933 Pont a Patton-nel, aminek menet közben szinte meg se nő a célköre? Azt szeretném én látni:D A Patton az egyetlen med a T-62-n kívül, amivel 300 méterre még habozás nélkül lövök mozgás közben. És többnyire találok is. Tök fölösleges arra már bármilyen célzásidő buff (stabon kívül).
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.04.07. 18:14:53 -
R3nton #350932 de az, najó de még azt a modot se adja be úgy nekem :D -
#350931 Az a BIA, a venti 5-t ad. A kettő együtt már nem elhanyagolható, de ahogy mondtad kinek a pap, kinek a paplan:) Azért ne vegyél rá mérget, h a saját Pattonöddel legyőznél egy bia+venti kombós Pattonönt;) Lehet hamarabb meg fogod látni, de nem érsz vele semmit, ha nem találod el, ő meg téged igen. -
lammaer #350930 A randomnak mindennél nagyobb súlya van.. 25% random pennél meg a szórásképnél ezek tizedmásodperces dolgok irrelevánsak. Tökéletesen.
Sztem az összes cucc placebó, arra való hogy elsüllyesszük vele a creditet :) -
yossarianHUN #350929 - It's possible artillery will be changed "not to be so frustrating for players".
Mármint azoknak, akik játszanak velük, vagy azoknak, akiknek elcseszik a játékát? -
Oddball29 #350928 Azt még értem ,hogy valaki ki van akadva a Tokyo Hotel, a Modern Talking vagy a Boney-M miatt, de annyira azért nem állnak rosszul:D. Bár mi tartanánk ott politikai és hétköznapi kultúrában, ahol ők.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.04.07. 18:04:42 -
yossarianHUN #350927 - Storm was confronted with the fact that on one hand he claims that the French heavy line would not be original (in the sense of the game style being the same) while on the other hand we get spammed by premium clones of existing tanks (such as the Japanese Tiger). Storm's reply was that the premium clones are "rare";
Rare... Hehh. Lássuk. Type 59 (T-54 klón egy szinttel lejjebb), T-34-3 (T-54 klón, gyakorlatilag egy T-34-2 a 122-es ágyúval és tier limittel), STA-2 (Type 61 test gagyibb STA ágyúval), Panther 88 (egy az egyben Panther 2), JT-88 (hadd ne magyarázzam), Fury (lol), AT-15A (gagyi ágyús AT-15), Stug IV, Panther M10, Csörcs III, és akkor még sorolhatnám. -
yossarianHUN #350926 A venti magában 2-3 százalékot ad a gyakorlatban (nem, nem 5-öt), ez meg gyakorlatilag semmi. 1v1-ben sokkal gyakrabban fog az dönteni, hogy ki veszi észre előbb a másikat, mint hogy ki tölt 2 tizedmásodperccel gyorsabban. Az én Pattonomon Coated Optics van, így folyamatosan (mozgás közben is) 471 méteres látótávom van, ami azért elég komoly fegyvertény. Én a ventit/BiÁ-t mindig is kicsit placebónak éreztem, inkább növelek egy vagy két értéket észrevehetően, mint mindent minimálisan. De ez már mentalitás kérdése, kinek a pap, kinek a paplan. -
R3nton #350925 Hát ez lol, átmentem a másik szerverre, most meg pearl river van állandóan, király :D Erlenberg legalább jó map volt :D -
#350924 A kettő együtt az igazi, de a venti magában sem olyan rossz.
"én inkább egy/két dologra hegyezek ki egy tankot" Ez is egy taktika, de a minden (a látótáv is) egy kicsivel jobb sokkal többször hasznos szerintem. Most Patton esetében pl. sokra mész a látótávval, ha - most csak mondok egy random értéket - fél mp-en múlik a csata vagy 1vs1 kimenetele. Vagy hogy eltalálod-e az ellent vagy nem, hamarabb szűköl össze teljesen a célkereszt vagy később (ezáltal meddig vagy kitéve az ellen tüzének) stb. stb. Persze ki tudja, h mennyi lövést befolyásolnak a gyakorlatban a módosítók. Én azt mondom van olyan ereje, h ez (is) elbillentse a mérleg nyelvét feléd. Ráadásul a látótávnövelés a spot rendszer miatt nem minden esetben hatásos. -
lexlutor #350923 - Perks will not be reworked this year; - szanlom...komolyan.
- The XP for tanking bonus will come soon. HE shells counting towards this bonus however - no ETA on that; - no eta.. de soon.. hat persze..
- Dx11 support is still deep in development, too early to talk about it; - hehe.. nyihaha.. gondolom mindjarta tobbamagos tamogatas utan valamikor..
- It's possible artillery will be changed "not to be so frustrating for players". Storm later adds that WG "does not consider artillery to be a problem", but "there are some ideas how to solve it"; . nem problema, igen, de azert gondolkodnak, es talan 2-3 ev is lehet mire tortenik barmi..
- Developers are planning to introduce vehicle customization in the future - players will be able to hang track links, fuel tanks and other stuff on their tank. These will influence the collision model (will act as extra armor) - mondjuk ez annak a tukreben erdekes, h a pancel anyag minoseget enm akarjak bevezetni, mert csak osszezavarna a nepeket, akkor ezek az extra pancelok,talan nem??
csucs: - WG does not consider bad players a problem; :DDD
Oszinten szolva, el sem tudom kepzelni mire megy el az a kurvasok fejlesztes, ha ertelmes dolgokra nem, csak palyakra, ami szarabbanal csak szarabbak, illetve a csodas hd modellekre..